Difference Between Office 2013 and 2016

Αυτή η σύγκριση ρίχνει μια ματιά στο Microsoft Office 2013 έναντι του Microsoft Office 2016, με μια έντονη ματιά στις βασικές διαφορές και βελτιώσεις.
Difference Between Office 2013 and 2016

Πριν αρχίσουμε να εξετάζουμε τις διάφορες εκδόσεις και εκδόσεις του Office, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι.

Το

Microsoft Office είναι μια σουίτα διαφορετικών εφαρμογών της Microsoft, οι οποίες είναι όλες είτε χρήσιμες τόσο σε επαγγελματικά περιβάλλοντα όσο και σε προσωπική χρήση ή εστιάζουν περισσότερο σε εργασίες που σχετίζονται με επιχειρήσεις για επιχειρήσεις, καθώς και μεγάλες σε μικρές επιχειρήσεις.

Η σουίτα Office διατίθεται σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις και εκδόσεις, οι οποίες προσφέρουν όλα διαφορετικά πράγματα, κάνοντας έτσι το Office ελκυστικό σε ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό λόγω της ποικιλίας των επιλογών που παρέχονται.

Υπάρχουν τρεις κλασικές εφαρμογές του Office που μπορούν να βρεθούν σε κάθε έκδοση: Word, Excel και PowerPoint. αν και όλα πέρα ​​από αυτές τις αξέχαστες και αγαπημένες εφαρμογές είναι επιπλέον πολύ χρήσιμα.

Ανάλογα με τον τύπο του Microsoft Office που αγοράζετε, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε εφαρμογές όπως

  • Outlook που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε την προσωπική σας ζωή και τα e-mail σας,

  • OneNote για να παρακολουθείτε τις σημειώσεις σας με οργανωμένο τρόπο με την πρόσθετη δυνατότητα χρήσης εργαλείων ψηφιακής μελάνης για να σχεδιάσετε, να γράψετε με το χέρι ή να επισημάνετε σημαντικά μέρη μιας σημείωσης

  • Microsoft Publisher και Microsoft Access, και τα δύο αποκλειστικό λογισμικό για υπολογιστές, αλλά παρ' όλα αυτά αποτελούν μέρη της σουίτας του Office.

Έχετε επίσης την επιλογή να αποκτήσετε την υπηρεσία Skype για επιχειρήσεις ή να χρησιμοποιήσετε τις συμπαγείς διαδικτυακές εκδόσεις διαφόρων εφαρμογών του Office, που σας επιτρέπουν να εργάζεστε με τα έγγραφά σας εν κινήσει από οποιαδήποτε συσκευή και πλατφόρμα, εφόσον έχετε πρόσβαση σε τον λογαριασμό σας Microsoft και μια σύνδεση στο διαδίκτυο.

Βασικές διαφορές μεταξύ του Office 2013 και του Office 2016

Σε αντίθεση με το Office Office 2013, το Office 2016 έχει δυνατότητες που ενισχύουν την ικανότητά σας να εργάζεστε σε ομάδες.

Αυτό φέρνει εσάς και τους συναδέλφους, την οικογένεια, τους φίλους ή την ομάδα σας μαζί και σας επιτρέπει να εργάζεστε ο ένας δίπλα στον άλλο, ακόμη και από εντελώς διαφορετικές τοποθεσίες.

Ενώ το Office 2013 διαθέτει ήδη μια βασική δυνατότητα από κοινού συγγραφής που σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε αρχεία παράλληλα, το Office 2016 το πηγαίνει στο επόμενο επίπεδο, ειδικά στο Word, όπου μπορείτε να δείτε τις αλλαγές και την πληκτρολόγηση του ποιος είστε εργασία με, σε πραγματικό χρόνο.

Χάρη στην ενσωμάτωση του Skype, μπορείτε πλέον να στείλετε άμεσα μηνύματα, να μοιραστείτε την οθόνη σας, να μιλήσετε ή να ξεκινήσετε μια συνομιλία μέσω βίντεο απευθείας από τα έγγραφά σας, χωρίς να χρειάζεται καν να φύγετε από το Office. Οι συναντήσεις Skype είναι επίσης διαθέσιμες τόσο στο Office 2013 όσο και στο Office 2016.

Εάν είστε άτομο που χρειάζεται πρόσβαση στα έγγραφά του του Office ανά πάσα στιγμή, η αναβάθμιση στο Office 2016 είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να εξετάσετε.

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Office οπουδήποτε με ένα σύνολο εφαρμογών για φορητές συσκευές του Office, που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση και να εργάζεστε με τα αρχεία σας εν κινήσει, απευθείας από την κινητή συσκευή σας.

Διατίθενται σε συσκευές Android, iOS και Windows. Αυτές οι εφαρμογές του Office Mobile είναι φιλικές στην αφή, λειτουργούν αποτελεσματικά και είναι όλες βελτιστοποιημένες για τη συσκευή σας.

Οι χρήστες των Windows 10 μπορούν επίσης να δουν μια σειρά από βελτιώσεις και νέες δυνατότητες στο Office 2016.

Ενώ το Office 2013 λειτουργεί άψογα στα Windows 10 και έχει ακόμη και ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης OneDrive, στερείται σε άλλα τμήματα όσον αφορά την εμπειρία εργασίας με το Office.

Στο Office 2016, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την Cortana και να εκτελέσετε χρήσιμες εργασίες, όπως η προετοιμασία μιας σύσκεψης ή η πρόσβαση και η αναζήτηση στα αρχεία σας.

Η ασφάλεια των αρχείων σας είναι ένα, αν όχι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξετε όταν αποφασίζετε ποια έκδοση του Office θέλετε να αγοράσετε.

Ενώ μπορείτε να κρυπτογραφήσετε τα δεδομένα Word, Excel, PowerPoint και Outlook στο Office 2013, δεν έχετε πρόσβαση στην κρυπτογράφηση δεδομένων Visio, ούτε στη λειτουργία Αποτροπή απώλειας δεδομένων, η οποία μπορεί να μειώσει δραστικά την πιθανότητα διαρροής των πληροφοριών σας.

Επιπλέον, ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων είναι επίσης διαθέσιμος στο Office 2016

Οι επιλογές "Click-to-Run" είναι διαθέσιμες μόνο στο Office 2016 και είναι εξαιρετικά χρήσιμες για τους διαχειριστές IT. Οι αναβαλλόμενες ενημερώσεις σάς επιτρέπουν να αποφασίσετε πότε θέλετε να ενημερώσετε, είτε μία φορά το μήνα είτε κάθε τρεις μήνες.

Μπορείτε επίσης να επικυρώσετε έως και τέσσερις μήνες πριν από την ανάπτυξη του Office 2016. Η ενοποίηση με το System Center Configuration Manager έχει βελτιωθεί για να είναι πιο αποτελεσματική όσον αφορά τη διανομή ενημερώσεων.

Μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Background Intelligence Transfer Service (BITS) μπορεί να σας προσφέρει πολύ καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας δικτύου και τα απλοποιημένα εργαλεία διαχείρισης ενεργοποίησης προσθέτουν νέα στοιχεία ελέγχου στην πύλη διαχειριστή του Office 365, η οποία επιτρέπει στους διαχειριστές να διαχειρίζονται τις ενεργοποιήσεις συσκευών μεταξύ των χρηστών.

Εφαρμογές

Το

Office 2013 είναι μια παλαιότερη έκδοση, ορισμένες από τις βασικές διαφορές μπορούν να επισημανθούν ως οι βελτιώσεις και οι αλλαγές που έκανε η Microsoft στο Office 2016 και τις εφαρμογές που βρέθηκαν σε αυτό.

Όπως πάντα, κάθε εφαρμογή που βρέθηκε στη σουίτα έλαβε μια ενημέρωση, η οποία σημαίνει νέες δυνατότητες, αλλαγές σε ήδη υπάρχουσες, ανανεώσεις σχεδιασμού και γενικές αλλαγές ποιότητας που επιτρέπουν στους χρήστες να εργάζονται πιο αποτελεσματικά με ευκολία.

Θα εξετάσουμε τις εφαρμογές και θα αναφέρουμε κάθε αλλαγή που μπορεί να βρεθεί μεταξύ των εκδόσεων του Office 2013 και του Office 2016.

Microsoft Outlook

Η Microsoft κατέστησε δυνατή την επισύναψη αρχείων από τοποθεσίες αποθήκευσης cloud, όπως το One Drive, αντί να χρειάζεται να ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησής σας και να εντοπίσετε το αρχείο μέσω μιας μεγάλης διαδικασίας, μπορείτε εύκολα να το κάνετε απευθείας από το μενού του Outlook - δεν χρειάζεται καν για να κατεβάσετε το αρχείο στον υπολογιστή σας.

Μπορεί να παρατηρήσετε ένα νέο χρωματικό θέμα και μικρές τροποποιήσεις στη συνολική σχεδίαση του Outlook.

Μερικά εικονίδια και γραμματοσειρές έχουν τροποποιηθεί, η κορδέλα έχει δει επίσης κάποιες μικρές αλλαγές, και τώρα υπάρχει μια εντελώς νέα δυνατότητα που ονομάζεται "Πες μου τι να κάνω", η οποία μπορεί επίσης να εντοπιστεί από την ίδια την κορδέλα.

Το νέο εικονίδιο λάμπας υποδεικνύει αυτήν τη δυνατότητα και δεν αντικαθιστά μόνο το πεδίο Βοήθεια αλλά και πολλά άλλα.

Όταν πληκτρολογείτε κάτι σε αυτό το πεδίο, στην πραγματικότητα πραγματοποιείτε αναζήτηση μέσω της λίστας εντολών, κουμπιών και εργαλείων του Outlook και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε γρήγορα απευθείας από τα αποτελέσματα. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε τον κανονικό σύνδεσμο Βοήθειας από εδώ εάν χρειάζεται να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν


Υπάρχει επίσης υποστήριξη για ταμπλέτες, πράγμα που σημαίνει ότι το Outlook είναι πολύ πιο προσιτό σε συσκευές tablet, λόγω της αποκριτικής σχεδίασης που αλλάζει με βάση τον τρόπο περιστροφής ενός tablet.

Μπορείτε επίσης να κάνετε εναλλαγή μεταξύ Οριζόντιας και Κατακόρυφης λειτουργίας χειροκίνητα, την οποία το Outlook διατηρεί και θυμάται την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε, πράγμα που σημαίνει ότι εξαλείφεται η ανάγκη μη αυτόματης αλλαγής μεγέθους όλων των πλαισίων σας.

Έφτασε επίσης η υποστήριξη ομάδας Office 365. Αυτό είναι βασικά ένα κοινόχρηστο γραμματοκιβώτιο στο οποίο μπορείτε να γίνετε συνδρομητής ή να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε το δικό σας.

Επιπλέον, παρέχει επίσης ένα ημερολόγιο και μια κοινόχρηστη τοποθεσία αποθήκευσης στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω του One Drive για επιχειρήσεις.

Σε αντίθεση με το Office 2013 όπου θα έπρεπε να χρησιμοποιήσετε το Outlook Online, μπορείτε να δημιουργήσετε, να εγγραφείτε και να διαχειριστείτε ομάδες του Office 365 απευθείας από το ίδιο το Outlook.

Μια άλλη βελτίωση είναι μια δυνατότητα που σχετίζεται με ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι πολύ πιθανό να αγνοήσετε, που ονομάζεται υποστήριξη ακαταστασίας.

Εντοπίζει αυτόματα εισερχόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι δυνητικά μηνύματα που δεν θα θέλατε να δείτε στα κύρια εισερχόμενά σας και τα μετακινεί σε ξεχωριστό, όπου μπορείτε ακόμα να τα ελέγξετε και να αποκτήσετε πρόσβαση, αλλά δεν θα χρειαζόταν τεράστιο ποσό χώρο στα εισερχόμενά σας.

Αυτό διευκολύνει το φιλτράρισμα των σημαντικών μηνυμάτων σας και έχετε μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα των συνεχιζόμενων μηνυμάτων σας.

Microsoft Word

Η προσβασιμότητα είναι καλύτερη από ποτέ όταν πρόκειται για την έκδοση του Word του Office 2016. Μπορείτε εύκολα να επεξεργαστείτε τα έγγραφά σας με τη βοήθεια εργαλείων εκμάθησης.

Οι αλλαγές είναι μόνο οπτικά εφέ, πράγμα που σημαίνει ότι τα πρωτότυπα έγγραφα δεν θα επηρεαστούν και θα εξακολουθήσουν να αποθηκεύονται και να εκτυπώνονται στην αρχική τους προβολή.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τους ήχους για να υποδεικνύουν διαφορετικά πράγματα και έτσι να βελτιώσετε περαιτέρω την προσβασιμότητα του Word. Αυτά τα ηχητικά εφέ, ή οι ηχητικές ενδείξεις, μπορούν να σας καθοδηγήσουν και να βελτιώσουν επίσης την παραγωγικότητά σας.

Ενώ στο θέμα των οπτικών εφέ, κατέστη δυνατή η καλύτερη εργασία με τρισδιάστατα μοντέλα.

Όταν εισάγετε ένα τρισδιάστατο μοντέλο στο έγγραφο του Word, έχετε τη δυνατότητα να δείτε το μοντέλο από όλες τις γωνίες, σε αντίθεση με το να έχετε μόνο λίγες επιλογές για να διαλέξετε.

Αυτό προσθέτει μεγάλο οπτικό ενδιαφέρον στα έγγραφά σας και σας επιτρέπει να αφήσετε τη δημιουργική πλευρά σας να εξερευνήσει επίσης περισσότερες δυνατότητες.

Microsoft Excel

Το Excel είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο διάσημες εφαρμογές της Microsoft λόγω της μεγάλης ποικιλίας δυνατοτήτων που είναι χρήσιμες σε εξίσου μεγάλη ποικιλία ανθρώπων.

Ωστόσο, μπορεί πάντα να υπάρχουν βελτιώσεις, καθώς καμία εφαρμογή δεν μπορεί ποτέ να είναι εντελώς τέλεια. Εκτός από τις προφανώς νέες δυνατότητες, όπως το Tell Me to search και το Smart Lookup, το Excel έχει εργαστεί για να παρέχει περισσότερα για κάθε χρήστη του.

Η ενοποίηση των Get & Transform, 3D Maps και Power Pivot καθιστά πολύ πιο εύκολη τη χρήση και την πρόσβαση σε αυτές τις δυνατότητες σε αντίθεση με τις μη ενσωματωμένες εκδόσεις που βρίσκονται στο Office 2013.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαφορές στο Office 2010, 2013, 2016 και 2019, μπορεί να βρείτε χρήσιμο τον οδηγό μας "Σύγκριση Microsoft Office".