How to fix: Windows can't communicate with the device or resource

Σε αυτόν τον οδηγό, το SoftwareKeep Experts θα σας δείξει πώς να διορθώσετε τα Windows που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τη συσκευή ή το σφάλμα πόρων. Κάντε κλικ εδώ για να ξεκινήσετε.

Χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο για τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα που έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας. Τα προβλήματα με τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο μπορεί να είναι ένα από τα πιο απογοητευτικά πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε.

Μπορείτε να διαγνώσετε το σφάλμα χρησιμοποιώντας το εργαλείο Διαγνωστικά δικτύου των Windows . Μόλις το εργαλείο ολοκληρώσει τη σάρωση για προβλήματα, θα επιστρέψει το σφάλμα "Τα Windows δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κύριο διακομιστή DNS της συσκευής ή του πόρου)".

Δεν είστε σίγουροι ποιο θα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα στα Windows 10; Μην ανησυχείτε, συγκεντρώσαμε πολλές χρήσιμες μεθόδους για εσάς. Ακόμα κι αν δεν έχετε πραγματοποιήσει ποτέ καμία αντιμετώπιση προβλημάτων στο παρελθόν, μπορείτε εύκολα να ακολουθήσετε και να συνδεθείτε ξανά από τον υπολογιστή σας.

Windows network diagnostics

Τι προκαλεί ότι τα Windows δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τη συσκευή ή το σφάλμα πόρων

Υπάρχουν τρεις κοινές αιτίες για να συμβεί αυτό το σφάλμα. Έχετε είτε παλιά προγράμματα οδήγησης δικτύου, λανθασμένα διαμορφωμένες ρυθμίσεις ή προβλήματα σύνδεσης στον διακομιστή DNS που χρησιμοποιείτε.Κάτι που αναφέρουν πολλοί χρήστες είναι ότι οι διακομιστές μεσολάβησης προκαλούν πρόβλημα που μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση και αυτού του μηνύματος σφάλματος. Πριν επιχειρήσετε οποιαδήποτε από τις μεθόδους μας, δοκιμάστε απλώς απενεργοποιήσετε τον διακομιστή μεσολάβησής σας για να δείτε εάν μπορείτε να αποκτήσετε ξανά το Διαδίκτυό σας.

Εάν έχετε περιορισμένη σύνδεση στο διαδίκτυο (κολέγιο, εργασία, δημόσιο wifi, κ.λπ.) είναι καλύτερο να μην μπλέξετε με τις ρυθμίσεις, καθώς μπορεί να προκαλέσει και το σφάλμα. Αυτές οι συνδέσεις χρησιμοποιούν διαφορετικές ρυθμίσεις και οδηγίες από τις οικιακές συνδέσεις. Αυτό μπορεί να προκαλέσει διένεξη στις ρυθμίσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο.

Διόρθωση: Τα Windows δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τη συσκευή ή τον πόρο (κυρίως διακομιστής DNS)

Υπάρχουν αρκετοί γρήγοροι και εύκολοι τρόποι επίλυσης αυτού του προβλήματος των Windows 10. Αν και όλες αυτές οι μέθοδοι είναι ασφαλείς, συνιστούμε να ρυθμίσετε ένα σημείο System Restore , σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Σημείωση: Εάν δεν είστε σίγουροι για τον τρόπο ρύθμισης και χρήσης των σημείων επαναφοράς συστήματος, μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο από MDTechVideos. Προσφέρουν ένα σε βάθος εκμάθηση για την όλη διαδικασία, επιτρέποντάς σας να παρακολουθείτε και να διατηρείτε τον υπολογιστή σας ασφαλή.

Μέθοδος 1. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης

Η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης είναι εξαιρετικά σημαντική. Ένα ξεπερασμένο πρόγραμμα οδήγησης μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα φαντάζεστε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης. Ακολουθήστε έναν από τους οδηγούς που ταιριάζουν στην προσέγγισή σας.

Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης από τα ίδια τα Windows

Σε αυτήν τη μέθοδο, θα χρησιμοποιήσουμε τη Διαχείριση συσκευών για να βρούμε ένα νέο, ενημερωμένο πρόγραμμα οδήγησης.

 1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Windows και, στη συνέχεια, πατήστε R. Αυτό θα ξεκινήσει την εφαρμογή Εκτέλεση .
 2. Πληκτρολογήστε devmgmt.msc και πατήστε OK για να εμφανιστεί η Διαχείριση Συσκευών.
  How to Update your drives
 3. Αναπτύξτε την ενότητα Προσαρμογείς δικτύου κάνοντας κλικ στο εικονίδιο βέλους.
 4. Κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης ήχου και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.
 5. Κάντε κλικ στο Αυτόματη αναζήτηση για ενημερωμένο λογισμικό προγραμμάτων οδήγησης.
  Search for drivers automatically online
 6. Εάν τα Windows μπορούν να βρουν ένα ενημερωμένο πρόγραμμα οδήγησης, θα πραγματοποιήσει αυτόματη λήψη και εγκατάσταση της ενημέρωσης στον υπολογιστή σας.
 7. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ελέγξτε εάν μπορείτε να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο.

Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης με μια εφαρμογή τρίτου μέρους

Μπορείτε επίσης να βρείτε και να κατεβάσετε εργαλεία ενημέρωσης τρίτων, όπως Driver BoosterDriverHub ή Λύση DriverPack. Αυτά τα τρία εργαλεία είναι όλα δωρεάν και εύχρηστα, αλλά μπορείτε πάντα να ψάχνετε στον ιστό για πιο προηγμένες εφαρμογές.

Σημείωση: Να βεβαιώνεστε πάντα ότι η εφαρμογή που χρησιμοποιείτε είναι αξιόπιστη. Πολλές εφαρμογές που υπόσχονται να διορθώσουν ή να ενημερώσουν τα προγράμματα οδήγησης περιέχουν κακόβουλο λογισμικό, adware ή λογισμικό υποκλοπής spyware. Συνιστούμε να αναζητήσετε το όνομα του προϊόντος και να διαβάσετε κριτικές που έγιναν από πραγματικούς ανθρώπους.

Μέθοδος 2. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη DNS

Η αποθήκευση δεδομένων στην κρυφή μνήμη είναι συχνά χρήσιμη και μπορεί να επιταχύνει την απόδοση πολλών εφαρμογών και υπηρεσιών. Ωστόσο, μπορεί επίσης να σας μαχαιρώσει με την αποθήκευση παλιών πληροφοριών, για παράδειγμα.

Συνιστούμε να προσπαθήσετε να διαγράψετε την κρυφή μνήμη DNS πριν από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο, καθώς είναι μια απλή και εύκολη εργασία. Εάν λειτουργεί, εξοικονομείτε πολύ πολύτιμο χρόνο. Για αυτήν τη μέθοδο, θα σας ζητηθεί να έχετε έναν τοπικό χρήστη με δικαιώματα διαχειριστή.

 1. Πληκτρολογήστε Γραμμή εντολών στη γραμμή αναζήτησης στη γραμμή εργασιών σας. Κάντε δεξί κλικ πάνω του από τα αποτελέσματα και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.
  Run command prompt as an administrator
 2. Πληκτρολογήστε την εντολή ipconfig /flushdns και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο enter στο πληκτρολόγιό σας.
  How to flushdns
 3. Όταν βλέπετε το "Επιτυχής έκπλυση της προσωρινής μνήμης του προγράμματος επίλυσης DNS.", μπορείτε να κλείσετε τη γραμμή εντολών. Δοκιμάστε να δείτε αν μπορείτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο τώρα.

Μέθοδος 3. Επαναφορά ρυθμίσεων σύνδεσης

Υπάρχει μια δεύτερη μέθοδος που σας επιτρέπει να ξεπλύνετε τις ρυθμίσεις IP και DNS στον υπολογιστή σας. Αυτό είναι λίγο πιο προηγμένο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει ακόμα κι αν η προηγούμενη λύση αποτύχει.

Για άλλη μια φορά, θα σας ζητηθεί να έχετε έναν τοπικό χρήστη με δικαιώματα διαχειριστή. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις σύνδεσής σας:

 1. Πληκτρολογήστε Γραμμή εντολών στη γραμμή αναζήτησης στη γραμμή εργασιών σας. Κάντε δεξί κλικ πάνω του από τα αποτελέσματα και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.
 2. Πληκτρολογήστε τις ακόλουθες τέσσερις εντολές. Μετά από κάθε ένα, πατήστε το πλήκτρο enter για να εκτελέσετε την εντολή:
  1. ipconfig /flushdns
  2. ipconfig /registerdns
  3. ipconfig /release
  4. ipconfig /renew
   How to clear renew IP address
 3. Κλείστε τη γραμμή εντολών και  επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Όταν τελειώσετε, προσπαθήστε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο για να δοκιμάσετε τη σύνδεσή σας.

Μέθοδος 4. Αλλάξτε τις ρυθμίσεις IPV4 και IPV6

Το μπέρδεμα με τις ρυθμίσεις του wifi σας μπορεί συχνά να οδηγήσει σε απρόβλεπτα προβλήματα με τη σύνδεσή σας. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε μια στατική διεύθυνση IPv4 ή IPv6 που σας εμποδίζει να δημιουργήσετε μια σύνδεση.

Σημείωση: Μια στατική διεύθυνση IP σημαίνει ότι η διεύθυνση που χρησιμοποιεί ο υπολογιστής σας εισήχθη και διαμορφώθηκε με μη αυτόματο τρόπο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μια σειρά ζητημάτων στο δίκτυό σας.

Θα προσπαθήσουμε να εκχωρήσουμε αυτόματα μια διεύθυνση IP στη συσκευή σας από τον δρομολογητή σας. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να αλλάξετε και τις IPv4 και τις ρυθμίσεις IPv6, καθώς είναι ξεχωριστά πρωτόκολλα.

 1. Πατήστε παρατεταμένα το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιό σας και, στη συνέχεια, πατήστε R. Αυτό θα εμφανίσει το βοηθητικό πρόγραμμα Run .
 2. Πληκτρολογήστε ncpa.cpl και κάντε κλικ στο κουμπί OK . Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει το παράθυρο Συνδέσεις δικτύου.
 3. Κάντε δεξί κλικ στο δίκτυο που χρησιμοποιείτε και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Ιδιότητες .
 4. Διπλό κλικ στο Πρωτόκολλο Διαδικτύου Έκδοση 4 (TCP/IPv4).
 5. Από την καρτέλα Γενικά, επιλέξτε Αυτόματη λήψη διεύθυνσης IP και Αυτόματη λήψη διεύθυνσης διακομιστή DNS. Κάντε κλικ στο κουμπί OK όταν τελειώσετε.
 6. Διπλό κλικ στο Πρωτόκολλο Διαδικτύου Έκδοση 6 (TCP/IPv6).
 7. Από την καρτέλα Γενικά, επιλέξτε Αυτόματη λήψη διεύθυνσης IP και Αυτόματη λήψη διεύθυνσης διακομιστή DNS. Κάντε κλικ στο κουμπί OK όταν τελειώσετε.
 8. Κάντε κλικ στο κουμπί OK και στα δύο παράθυρα και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Μόλις εκκινηθεί ξανά ο υπολογιστής σας, δοκιμάστε να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο.

Μέθοδος 5. Επαναφέρετε το TCP/IP με το βοηθητικό πρόγραμμα NetShell

Τα κατεστραμμένα αρχεία TCP/IP μπορεί επίσης να είναι ο ένοχος πίσω από το σφάλμα "Τα Windows δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τη συσκευή ή τον πόρο".Ευτυχώς, η Microsoft έχει αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα και έχει παράσχει μια προσβάσιμη επιδιόρθωση για λήψη από οποιονδήποτε.

Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε καθόλου να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο από τη δική σας συσκευή, πραγματοποιήστε λήψη του εργαλείου σε υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή με λειτουργικό διαδίκτυο σύνδεση. Αφού τελειώσετε, απλώς μεταφέρετε το αρχείο στη συσκευή σας.

Ακολουθήστε τα βήματά μας για λήψη και εκτέλεση του βοηθητικού προγράμματος NetShell που διανέμεται από τη Microsoft. Αυτό το εργαλείο είναι εντελώς δωρεάν και ασφαλές από οποιοδήποτε κακόβουλο λογισμικό, καθώς προέρχεται από την επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft.

 1. Κάντε κλικ εδώ για να ανοίξετε την επίσημη σελίδα λήψης του βοηθητικού προγράμματος Microsoft.
 2. Κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη . Παρόλο που δεν αναφέρει τα Windows 10 ως συμβατό λειτουργικό σύστημα, μπορείτε να εκτελέσετε το εργαλείο.
 3. Κάντε διπλό κλικ στο .diagcab το αρχείο που μόλις κατεβάσατε για να εκκινήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα NetShell. Απλώς κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να επαναφέρετε το TCP/IP.

Τελικές λέξεις

Ελπίζουμε ότι το άρθρο μας ήταν σε θέση να σας παράσχει έναν τρόπο να διορθώσετε το σφάλμα "Τα Windows δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τη συσκευή ή τον πόρο". Απολαύστε τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο!

Εάν αναζητάτε μια εταιρεία λογισμικού που μπορείτε να εμπιστευτείτε για την ακεραιότητα και τις έντιμες επιχειρηματικές πρακτικές της, μην ψάξετε περισσότερο από το SoftwareKeep. Είμαστε ένας πιστοποιημένος συνεργάτης της Microsoft και μια διαπιστευμένη επιχείρηση BBB που φροντίζει να προσφέρει στους πελάτες μας μια αξιόπιστη, ικανοποιητική εμπειρία στα προϊόντα λογισμικού που χρειάζονται. Θα είμαστε μαζί σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από όλες τις εκπτώσεις.