How to Rotate a Video in Windows

Πώς μπορείτε να περιστρέψετε ένα βίντεο στα Windows; Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε διάφορες μεθόδους για το πώς να περιστρέφετε ένα βίντεο στα Windows. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα.

Εάν έχετε κάποια φορητή συσκευή, το πιθανότερο είναι ότι μπορείτε να εγγράψετε βίντεο με αυτήν. Τα smartphone, τα tablet, ακόμη και ορισμένες κονσόλες παιχνιδιών μπορούν να εγγράψουν βίντεο το οποίο μπορείτε να μοιραστείτε με τους φίλους, την οικογένειά σας ή στο διαδίκτυο μέσω του Διαδικτύου. Το μόνο μειονέκτημα της εγγραφής μέσω τέτοιων συσκευών είναι ότι υπάρχει πολύς χώρος για σφάλματα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι διαπιστώνουν ότι τα βίντεό τους έχουν εγγραφεί με λάθος προσανατολισμό, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μια λιγότερο ευχάριστη εμπειρία για τους θεατές. Μπορείτε να διορθώσετε εύκολα αυτό το πρόβλημα περιστρέφοντας ένα βίντεο στα Windows.

how to rotate a video on Windows

Παράδειγμα βίντεο με κακή περιστροφή.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που προσφέρουν εργαλεία επεξεργασίας, που σας επιτρέπουν να διορθώσετε γρήγορα την εγγραφή σας. Σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να βρείτε μερικές από τις πιο εύκολες μεθόδους για την περιστροφή ενός βίντεο στο Windows 10 και ακόμη παλαιότερες εκδόσεις όπως Windows 7.

Σημείωση: Σημειώστε ότι αυτές οι οδηγίες ισχύουν για Windows 7.Ωστόσο, η διαδικασία είναι η ίδια ή παρόμοια ακόμα και αν χρησιμοποιείτε νεότερες εκδόσεις των Windows.

Τώρα, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να μαθαίνετε πώς μπορείτε να περιστρέψετε οποιοδήποτε βίντεο στα Windows.

Περιστροφή του βίντεό σας στο Windows Media Player

Οι χρήστες παλαιότερων λειτουργικών συστημάτων μπορεί να θυμούνται το παλιό Windows Media Player. Ήταν μια εφαρμογή που ήρθε προεγκατεστημένη, προσφέροντας βασικά εργαλεία επεξεργασίας βίντεο για να προσθέσετε μερικές επιπλέον πινελιές στα βίντεό σας. Σε αυτήν τη μέθοδο, θα κατεβάσουμε το Windows Media Player στα Windows 10 και θα το χρησιμοποιήσουμε για να περιστρέψουμε ένα βίντεο.

 1. Λήψη του Windows Media Player. Κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για να ξεκινήσετε τη λήψη του αρχείου εγκατάστασης του Windows Live Essentials, το οποίο περιλαμβάνει το Windows Media Player μεταξύ ορισμένων άλλων βοηθητικών προγραμμάτων.
 2. Εκκινήστε το "wlsetup-all.exe” το αρχείο που μόλις κατεβάσατε. Όταν το εγκατεστημένο είναι ανοιχτό, κάντε κλικ στην επιλογή "Επιλέξτε τα προγράμματα που θέλετε να εγκαταστήσετε".
  wlsetup-all.exe

 3. Επιλέξτε "Photo Gallery and Movie Maker" και συνεχίστε. Μπορείτε να κλείσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης μόλις δείτε ότι το Windows Movie Maker εγκαταστάθηκε με επιτυχία.
  uninstall programs

 4. Χρησιμοποιήστε την επιλογή αναζήτηση στη γραμμή εργασιών σας και αναζητήστε το Windows Movie Maker και, στη συνέχεια, εκκινήστε την εφαρμογή.
 5. Εισαγάγετε το βίντεό σας:
  • Μπορείτε εύκολα να σύρετε και να αποθέσετε οποιοδήποτε αρχείο βίντεο στο Windows Media Player.
  • Κάντε κλικ στο ΑρχείοΆνοιγμα και, στη συνέχεια, εντοπίστε το βίντεό σας στον υπολογιστή σας.
 6. Μεταβείτε στην καρτέλα Επεξεργασία χρησιμοποιώντας την κορδέλα στο επάνω μέρος της εφαρμογής. Εδώ μπορείτε να βρείτε τα περισσότερα από τα εργαλεία επεξεργασίας του Windows Movie Maker.
  edit tab

 7. Εντοπίστε την ενότητα "Επεξεργασία". Θα πρέπει να δείτε δύο κουμπιά που λένε "Περιστροφή αριστερά" και "Περιστροφή δεξιά.Χρησιμοποιώντας το κατάλληλο κουμπί, μπορείτε εύκολα να περιστρέψετε το βίντεό σας και να διορθώσετε τον προσανατολισμό του.
  fix video rotation problem

 8. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με το βίντεο, κάντε κλικ στο ΑρχείοΑποθήκευση βίντεο. Επιλέξτε "Συνιστάται για αυτό το έργο" για να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε την καλύτερη ποιότητα βίντεο.
  save video as recommended project

 9. Επιλέξτε πού θέλετε να αποθηκεύσετε το βίντεό σας και κάντε κλικ στο Αποθήκευση. Θα πρέπει να δείτε ένα μήνυμα που θα λέει ότι μπορείτε τώρα να παίξετε ή να ανοίξετε το φάκελο βίντεο. Αυτό δείχνει ότι η διαδικασία ήταν επιτυχής.
  how to save a video on media

Περιστρέψτε το βίντεό σας χρησιμοποιώντας το VLC Media Player

Το VLC είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δωρεάν εφαρμογές βίντεο για Windows. Υπάρχει από το 2001 και επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν πολλά περισσότερα από την παρακολούθηση βίντεο. Με συνεχείς ενημερώσεις μέχρι σήμερα, οι δυνατότητες του μεγάλωσαν για να προσφέρουν εργαλεία που σας επιτρέπουν ακόμη και να περιστρέφετε βίντεο.

Συμβουλή: Το VLC Media Player είναι διαθέσιμο σε πολλές άλλες πλατφόρμες, όπως Mac, Android, ακόμη και iOS. Εάν αγαπάτε την εφαρμογή, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σχεδόν σε οποιαδήποτε συσκευή έχετε και να παρακολουθήσετε ή να επεξεργαστείτε άνετα τα βίντεό σας εν κινήσει!

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η διαδικασία είναι ελαφρώς πιο προηγμένη και απαιτεί τη λήψη μιας εφαρμογής τρίτου κατασκευαστή.

 1. Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο VLC και να πραγματοποιήσετε λήψη της έκδοσης που είναι συμβατή με το σύστημά σας κάνοντας κλικ στο "Λήψη VLCκουμπί >”.
  download vlc

 2. Εκκινήστε το αρχείο εγκατάστασης που μόλις κατεβάσατε για να ανοίξετε το πρόγραμμα εγκατάστασης του VLC Media Player. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη μέχρι να δείτε ότι η εφαρμογή εγκαταστάθηκε με επιτυχία.
  launch vlc installer

 3. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την επιλογή "Εκτέλεση προγράμματος αναπαραγωγής πολυμέσων VLC" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος για να ανοίξετε η εφαρμογή.
  run vlc installer

 4. Εισαγάγετε το βίντεό σας:
  • Μπορείτε εύκολα να σύρετε και να αποθέσετε οποιοδήποτε αρχείο βίντεο στο VLC.
  • Κάντε κλικ στο ΜέσαΆνοιγμα αρχείου και, στη συνέχεια, εντοπίστε το βίντεό σας στον υπολογιστή σας.
   media-open file

 5. Κάντε κλικ στο ΕργαλείαΕφέ και φίλτρα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + E για να ανοίξετε αυτό το παράθυρο.
  effects and filters

 6. Μετάβαση στην καρτέλα Εφέ βίντεο.
  switch to video effects

 7. Μεταβείτε στην ενότητα Γεωμετρία. Φροντίστε να αφήσετε όλα τα άλλα ανέγγιχτα για να αποφύγετε ανεπιθύμητες αλλαγές στο βίντεό σας.
  select geometry

 8. Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο Transform και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε πόσες μοίρες θέλετε να περιστρέψετε το βίντεό σας. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο OK.
  select transform

 9. Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + P στο πληκτρολόγιό σας για να εμφανιστεί το παράθυρο Προτιμήσεις. Επιλέξτε "Όλα" στην κάτω αριστερή γωνία.
  choose preference

 10. Αναπτύξτε την ομάδα "Sout stream" (βρίσκεται στην περιοχή Έξοδος ροής) πατώντας το βέλος  σύμβολο μπροστά του και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Κωδικοποίηση.
  select transcode

 11. Επιλέξτε "Περιστροφή φίλτρου βίντεο" από τις επιλογές στο δεξιό παράθυρο και κάντε κλικ στην Αποθήκευση.
  rotate video filter

 12. Κάντε κλικ στο ΜέσαΜετατροπή/Αποθήκευση. Μπορείτε επίσης να πατήσετε τα πλήκτρα Ctrl + R στο πληκτρολόγιό σας. Όταν ανοίξει το παράθυρο, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη και επιλέξτε το αρχείο βίντεο.
  add file to media player

 13. Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού "Μετατροπή/Αποθήκευση" και επιλέξτε Μετατροπή.
  rotate/convert video

 14. Κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση για να επιλέξετε πού θέλετε να αποθηκεύσετε το νέο αρχείο βίντεο. Μπορείτε επίσης να μετονομάσετε το αρχείο σε οτιδήποτε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Έναρξη.
  choose where to save the video files

 15. Μόλις ολοκληρωθεί η μετατροπή του βίντεό σας στο VLC, θα πρέπει να μπορείτε να το ανοίξετε και να δείτε ότι η περιστροφή έχει διορθωθεί.

Περιστρέψτε το βίντεό σας χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή επί πληρωμή

Υπάρχουν χιλιάδες εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο επί πληρωμή που είναι διαθέσιμες για Windows. Αυτές οι εφαρμογές είναι συχνά ακριβές ή λειτουργούν με πληρωμή βάσει συνδρομής, κάτι που δεν τις καθιστά προσβάσιμες σε κανέναν. Ωστόσο, εάν έχετε ήδη ένα ή σκοπεύετε να αγοράσετε ένα για περισσότερα έργα, μπορείτε εύκολα να περιστρέψετε ένα βίντεο χρησιμοποιώντας το.

Ακολουθούν μερικά χρήσιμα εκπαιδευτικά βίντεο για μερικά από τα πιο δημοφιλή προγράμματα επεξεργασίας βίντεο επί πληρωμή που είναι διαθέσιμα για Windows. Μπορείτε να αγοράσετε οποιαδήποτε από αυτές τις εφαρμογές μεταβαίνοντας επίσης στον επίσημο ιστότοπο που συνδέεται παρακάτω.

Υπάρχουν πολλές άλλες εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δεκάδες εκπαιδευτικοί οδηγοί στο διαδίκτυο για να σας βοηθήσουν να καταλάβετε τη διαδικασία περιστροφής ενός βίντεο.

Χρησιμοποιήστε έναν διαδικτυακό περιστροφέα βίντεο

Εάν δεν είστε λάτρης της λήψης εφαρμογών, μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε έναν διαδικτυακό περιστροφέα βίντεο για να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Ενώ αυτοί οι ιστότοποι λειτουργούν, αξίζει να θυμάστε ότι έχουν ορισμένους περιορισμούς. Η απώλεια ποιότητας ή ήχου είναι αναμενόμενη, — επίσης δεν μπορείτε να περιστρέψετε μεγάλα βίντεο. Ωστόσο, αυτή η λύση είναι μια τέλεια γρήγορη λύση για το πρόβλημα.

Ακολουθούν ορισμένα διαδικτυακά περιστροφικά βίντεο που προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε: 

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο ήταν σε θέση να σας βοηθήσει με την εναλλαγή βίντεο στα Windows. Μοιραστείτε τις αναμνήσεις σας με όλο τον κόσμο, τώρα με το σωστό καδράρισμα!

Η κοινή χρήση είναι ΦΡΟΝΤΙΔΑ, αν βοηθήσαμε στην επίλυση του προβλήματος, μπορείτε να μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους και την οικογένειά σας για να τους βοηθήσετε να έχουν τα βίντεό τους με τον σωστό προσανατολισμό.