TFTS: Why Would You Sell Me an Obsolete System?

Ο πράκτορας τεχνικής υποστήριξης λαμβάνει μια κλήση από έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος αναφέρει ότι το σύστημά του δυσλειτουργεί. Λοιπόν, αποδεικνύεται, είναι πραγματικά ξεπερασμένο.

Η ιστορία του Today’s Tales From Tech Support προέρχεται από έναν αντιπρόσωπο υποστήριξης πελατών συστημάτων οικιακής ασφάλειας, που συνεργάζεται με έναν πελάτη που δεν έχει γνώση των λειτουργικών συστημάτων.

TFTS Obsolete system

 

Ακολουθεί η ιστορία

Ο αντιπρόσωπος τεχνικής υποστήριξης λαμβάνει μια κλήση από έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος αναφέρει ότι το σύστημά του δεν δέχεται κωδικούς ούτε θα ενεργοποιηθεί ή θα απενεργοποιηθεί. Αυτό φαίνεται σαν ένα σοβαρό πρόβλημα, ωστόσο, αποκαλύπτεται γρήγορα ότι το σύστημα είναι αρκετά παλιό. Τα λειτουργικά συστήματα πριν από δεκαετίες φαίνεται να έχουν προβλήματα με το χειρισμό συμβάντων όπως καταιγίδες, διακοπές ρεύματος και ούτω καθεξής.

Σύντομα, ο ηλικιωμένος επιβεβαιώνει ότι μια καταιγίδα σημειώθηκε το προηγούμενο βράδυ και κεραυνός χτύπησε είτε το σπίτι του είτε μια κοντινή περιοχή. Δυστυχώς, η παλαιότερη τεχνολογία δεν είναι εξοπλισμένη για να χειρίζεται συμβάντα όπως αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι ο αντιπρόσωπος τεχνικής υποστήριξης δεν θα μπορούσε να προσφέρει αντικατάσταση.

Αφού ενημέρωσε τον γέρο για την επείγουσα ανάγκη αναβάθμισης, ήταν πολύ αντίθετος με την πρόταση. Ίσως αναρωτιέστε γιατί η εταιρεία δεν μπόρεσε να διορθώσει το σύστημα: η απάντηση είναι αρκετά απλή. Ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός είναι εξαιρετικά δύσκολο να επισκευαστεί, καθώς τα περισσότερα εξαρτήματα δεν κατασκευάζονται πλέον, καθιστώντας τη διαδικασία απόκτησης του απαραίτητου εξαιρετικά αργή, ακριβή ή σχεδόν αδύνατη.

Λοιπόν, πόσο παλιό είναι ένας υπολογιστής για να επισκευαστεί; Λάβαμε κάποιες απαντήσεις από καταξιωμένους ειδικούς της πληροφορικής. «Αξιολόγηση κόστους προς όφελος πραγματικά. Εάν το κόστος αντικατάστασης υλικού αρχίσει να υπερβαίνει το κόστος αντικατάστασης, προτείνετε την αντικατάσταση», λέει ο Brian Hempstead, τεχνικός υποστήριξης.

TFTS Obsolete System 2

Ακούγοντας ότι το σύστημά του έχει ξεπεραστεί, ο γέρος αναστατώθηκε αρκετά, κατηγορώντας την εταιρεία ότι του πούλησε ένα απαρχαιωμένο σύστημα. Ο αντιπρόσωπος τεχνικής υποστήριξης έπρεπε να εξηγήσει ότι ήταν ακόμα ολοκαίνουργιο το 1986 όταν ο πελάτης το πήρε για πρώτη φορά στα χέρια του.

Δεδομένου πόσο καιρό λειτουργεί το σύστημα, ο ηλικιωμένος πιθανότατα υπέθεσε ότι ήταν ένα προϊόν που θα μπορούσε να συνεχίσει να κυκλοφορεί χωρίς ενημερώσεις. Φανταστείτε σαν να ήταν κάποιο είδος βασικής χρησιμότητας, όπως νεροχύτης ή πλυντήριο ρούχων. Α, να έχεις μια τόσο αισιόδοξη άποψη για την τεχνολογία.

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας: τα συστήματα που κατασκευάστηκαν πριν από 35+ χρόνια δεν σχεδιάστηκαν για να είναι συμβατά με λειτουργίες που ούτε καν σκεφτόμουν όταν το αγοράζατε ολοκαίνουργιο παλιότερα. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι μπορεί να επιλέξουν να πληρώσουν υψηλότερα τέλη συντήρησης για να μπορέσουν να διατηρήσουν ένα παλιό σύστημα. Το έχουν ήδη μάθει και το έχουν εξοικειωθεί.

Πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε με ένα λειτουργικό σύστημα όπως τα Windows XP ή ακόμα και τα Windows 98, αλλά δεν θέλουμε όλοι να αφήσουμε αυτά τα συστήματα για αναβάθμιση.

Εάν βρήκατε αυτήν την ιστορία διασκεδαστική ή ενδιαφέρουσα, φροντίστε να ανατρέξετε στα άλλα άρθρα μας στο Tales from Tech Support (TFTS) μεταβαίνοντας στην ενότητα ιστολογίου Softwarekeep. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες ιστορίες τεχνολογίας, ειδήσεις και άλλα πράγματα για ανάγνωση!

Επιστρέφετε καθημερινά σε εμάς για περισσότερα διασκεδαστικά και ενημερωτικά άρθρα που σχετίζονται με τη σύγχρονη τεχνολογία! Εξετάστε το ενδεχόμενο να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για τακτικά σεμινάρια, άρθρα ειδήσεων και οδηγούς που θα σας βοηθήσουν στην καθημερινή σας τεχνολογική ζωή.

Η αρχική ανάρτηση  γράφτηκε από τον DaWayItWorks στο Reddit.

Επίσης θα σας αρέσει

TFTS: Ξεχάσατε να αποσυμπιέσετε πριν το κολλήσετε;

Πώς να ΜΗΝ ακολουθήσετε τις οδηγίες: Ιστορίες από την τεχνική υποστήριξη

TFTS: Κολλημένο συρτάρι