Expert Tips, Tricks, and Shortcuts to help you Maneuver Microsoft Office

Εξοικονόμηση χρόνου. Κάντε τη δουλειά σας σαν ειδικός. Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε πώς να κάνετε ελιγμούς γύρω από το Microsoft Office χρησιμοποιώντας συντομεύσεις πληκτρολογίου και κόλπα σήμερα.

Το Microsoft Office για Η/Υ είναι η κορυφαία σουίτα γραφείου για χρήστες Η/Υ από την εισαγωγή του το 1990. Πριν από αυτό, υπήρχε το Microsoft Word, το οποίο κυκλοφόρησε το 1983, το Excel, που κυκλοφόρησε το 1985 και το PowerPoint, που κυκλοφόρησε το 1987. Το Microsoft Office για υπολογιστή συγκέντρωσε αυτά τα βασικά προγράμματα και πολύ γρήγορα ανέπτυξε πιστούς ακόλουθους στην κατηγορία της σουίτας γραφείου. Με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως, το Microsoft Office για υπολογιστή παραμένει η κορυφαία σουίτα γραφείου.

Με την κυκλοφορία του Office για PC 2019, η σουίτα γραφείου της Microsoft συνεχίζει να κερδίζει δημοτικότητα και βρίσκεται πάνω από τα υπόλοιπα σε παραγωγικότητα και απόδοση.

Γιατί η Microsoft είναι τόσο δημοφιλής; Τα πάντα έχουν να κάνουν με την παραγωγικότητα. Απλώς δεν υπάρχει καλύτερη, πιο εύχρηστη σουίτα γραφείου στην αγορά. Ναι, μπορείτε να βρείτε δωρεάν ή ακόμα και χαμηλού κόστους σουίτες γραφείου, αλλά σε μια άμεση σύγκριση, καμία από αυτές δεν ανταποκρίνεται στο Microsoft Office, ειδικά μετά την κυκλοφορία του Office 2019, το οποίο εισάγει έναν μεγάλο αριθμό εξαιρετικών νέων δυνατοτήτων και εργαλεία για τη βελτίωση της παραγωγικότητας ακόμη περισσότερο από πριν.

Excel tips, tricks, shortcuts

Ένα από τα σπουδαία πράγματα για το Microsoft Office είναι ότι υπάρχουν εκατοντάδες συμβουλές, κόλπα και συντομεύσεις για το Microsoft Office που διατηρούν την εργασία σε εξέλιξη και σας βοηθούν να είστε πιο παραγωγικοί ανεξάρτητα από το είδος της δουλειάς που κάνετε.

Είστε συγγραφέας, δάσκαλος, μαθητής ή υψηλόβαθμο στέλεχος επιχείρησης; Υπάρχουν εκδόσεις του Microsoft Office που έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν ειδικά στις ανάγκες σας. Κάθε ένα από αυτά είναι γεμάτο με μικρά κόλπα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε την παραγωγικότητα. Υπάρχουν επίσης πολλές συμβουλές και κόλπα σε αυτόν τον οδηγό για να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο καθεμία από τις εφαρμογές του Microsoft Office. Ωστόσο, προτού προχωρήσουμε σε όλα αυτά τα καλούδια, ας ρίξουμε μια πιο βαθιά ματιά στο τι αποκτάτε με το Microsoft Office.

Μετάβαση σε:

Επισκόπηση του Microsoft Office

Υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις του Microsoft Office. Τι λαμβάνετε στο Office εξαρτάται από την έκδοση του Office που αγοράζετε. Μπορείτε να αποκτήσετε το Microsoft Office στις ακόλουθες εκδόσεις. Σπίτι και Φοιτητής, Σπίτι και Επιχείρηση, Επαγγελματικό και Επαγγελματικό Plus. Η έκδοση που είναι κατάλληλη για τους περισσότερους καταναλωτές, μαθητές, δασκάλους και δημιουργικά είναι η έκδοση Home and Student.Το Home and Business είναι ιδανικό για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων.

Οι εκδόσεις Professional και Professional Plus απευθύνονται στην αγορά μεγάλων επιχειρήσεων/εταιρειών. Όλες αυτές οι εκδόσεις περιλαμβάνουν τα βασικά προγράμματα, Word, Excel και PowerPoint. Το OneNote περιλαμβάνεται σε μεταγενέστερες εκδόσεις. Οι εκδόσεις για επιχειρήσεις περιλαμβάνουν τα Outlook, Access, Publisher και Skype for Business. Και πάλι, η έκδοση του Microsoft Office που θα επιλέξετε εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εργασίες που θέλετε να εκτελέσει το προϊόν. Υπάρχει ένα υψηλό κόστος στις πιο ισχυρές εκδόσεις του Microsoft office που ο απλός χρήστης δεν μπορεί να δικαιολογήσει, αλλά οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι εταιρείες σίγουρα μπορούν να το αντέξουν οικονομικά.

Μπορείτε να αποκτήσετε και παλαιότερες εκδόσεις του Microsoft Office. Οι εκδόσεις που έρχονται σε παλαιότερες εκδόσεις είναι συγκρίσιμες με τη νέα έκδοση του Microsoft Office. Θα πρέπει πάντα να ελέγχετε για να βεβαιωθείτε ότι η παλαιότερη έκδοση που θέλετε να αγοράσετε εξακολουθεί να λαμβάνει κύρια υποστήριξη από τη Microsoft επειδή έχει επίσημα σταματήσει να εκδίδει ενημερώσεις για πολλές από αυτές.

Προς το παρόν, η κύρια υποστήριξη για το Office 2016 λήγει το 2025. Εάν θέλετε μια αυτόνομη τοπική έκδοση του Office για υπολογιστή, το Office 2019 είναι η πιο πρόσφατη έκδοση και το καλύτερο στοίχημά σας.Το Office 2019 διατίθεται στις ίδιες εκδόσεις όπως παραπάνω και ενσωματώνει πολλές από τις δυνατότητες που χρησιμοποιούσαν οι χρήστες του Office 365 Pro τα προηγούμενα τρία χρόνια.

Επισκόπηση των εφαρμογών του Microsoft Office

Microsoft Word

Με το Microsoft Word, μπορείτε να μεταφέρετε τα γραπτά σας έργα από την ιδέα στην ολοκλήρωση με νέα εργαλεία στο Word 2019. Χρησιμοποιήστε εργαλεία φυσικής μορφοποίησης για να δημιουργήσετε εντυπωσιακά έγγραφα. Άνοιγμα και επεξεργασία αρχείων PDF. Διατηρήστε τη γραφή σας παραγωγική και χωρίς άγχος με το Word.

Η πιο πρόσφατη έκδοση του Word περιλαμβάνει νέες λειτουργίες μελανιού (κλίση, μολυβοθήκη περιαγωγής και ευαισθησία), λειτουργία εστίασης για να επιτύχετε περισσότερα χωρίς περισπασμούς και προηγμένες έρευνα και λειτουργίες από κοινού συγγραφής, συμπεριλαμβανομένων σχολιασμού σε πραγματικό χρόνο ενώ πολλοί χρήστες επεξεργάζονται το ίδιο έγγραφο. Ενώ το Word ονομάζεται επεξεργαστής κειμένου, είναι πολύ περισσότερο από αυτό που ήταν οι επεξεργαστές κειμένου στο παρελθόν. Στην πραγματικότητα, το Word σχετίζεται πιο στενά με ένα πρόγραμμα διάταξης επιφάνειας εργασίας παρά με έναν επεξεργαστή κειμένου.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έγγραφα κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένων πλήρως σχεδιασμένων και έτοιμα για εκτύπωση φυλλαδίων, ενημερωτικών δελτίων και άλλων εγγράφων για τα οποία μπορείτε συνήθως να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν δημοσίευσης επιτραπέζιου υπολογιστή.

Microsoft Excel

Με το Excel, μπορείτε να δείτε τα δεδομένα σας σε περιβάλλον, το οποίο σας επιτρέπει να λαμβάνετε καλύτερες αποφάσεις. Το Excel μαθαίνει τα μοτίβα σας ενώ εργάζεστε, συμπληρώνει αυτόματα νέα δεδομένα και κάνει σύνθετες αναλύσεις για εσάς. Νέα γραφήματα και γραφικά σας επιτρέπουν να προβάλλετε και να παρουσιάζετε δεδομένα με πιο ελκυστικούς τρόπους. Μπορείτε να εφαρμόσετε μορφοποίηση, sparklines, γραφήματα και πίνακες με ένα απλό κλικ του ποντικιού, καθιστώντας αυτήν μια από τις πιο εύκολες, πιο εύχρηστες εκδόσεις του Excel μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος διαχείρισης δεδομένων από το Excel. Όπως μπορείτε να δείτε, αυτές οι εξαιρετικές δυνατότητες μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρόνο και να κάνουν ολόκληρο το έργο σας πιο βελτιωμένο και πιο ακριβές. Το Excel, παλαιότερα το πιο δημοφιλές υπολογιστικό φύλλο στον κόσμο, είναι τώρα ακόμα καλύτερο από ποτέ και πιο χρήσιμο για ένα ευρύτερο κοινό.

Microsoft PowerPoint

Δώστε στις παρουσιάσεις σας τη στιλπνότητα που τους αξίζει. Με το PowerPoint, μπορείτε να δημιουργείτε, να συνεργάζεστε και να παρουσιάζετε ιδέες με νέες μεταβάσεις διαφανειών και ένα βελτιωμένο παράθυρο εργασιών Κινούμενα σχέδια. Μεγιστοποιήστε τον οπτικό αντίκτυπο των παρουσιάσεών σας με τις επιλογές σχεδίασης του PowerPoint, συμπεριλαμβανομένου του Morph, που δημιουργεί ρευστή, κινηματογραφική κίνηση σε δύο εύκολα βήματα, επαγγελματικές μεταβάσεις και συν-συγγραφή σε πραγματικό χρόνο.

Τόνοι νέων επιλογών γραφικών, μια Λειτουργία παρουσιαστή για την καλύτερη διαχείριση των παρουσιάσεών σας (δείτε τις επερχόμενες διαφάνειες και τις σημειώσεις ενώ το κοινό σας βλέπει την παρουσίαση) και λειτουργίες για τη δημιουργία εξαιρετικά λεπτομερών και ελκυστικών παρουσιάσεων. Το υπέροχο με το PowerPoint είναι ότι συνδυάζει και εξισορροπεί τα επαγγελματικά χαρακτηριστικά με την ευκολία χρήσης. Ο μέσος μαθητής, χομπίστας ή δάσκαλος μπορεί να χρησιμοποιήσει το PowerPoint αποτελεσματικά και χωρίς δυσκολία, ενώ τα στελέχη επιχειρήσεων μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν ισχυρές επιχειρηματικές παρουσιάσεις.

Microsoft OneNote

Αυτή είναι μια υπέροχη μικρή εφαρμογή που πραγματικά δεν πρέπει να αγνοηθεί. Βρίσκεται μόνο στις οικιακές εκδόσεις του Office, αλλά είναι ένα ισχυρό εργαλείο για μαθητές, καθηγητές, συγγραφείς ή οποιονδήποτε άλλον που κάνει πολλή έρευνα. Με το OneNote, μπορείτε να οργανώσετε σημειώσεις με σημειωματάρια, ενότητες και σελίδες.

Αναζητήστε τις χειρόγραφες (ή δακτυλογραφημένες) σημειώσεις και τις εικόνες σας για να βρείτε αυτό που χρειάζεστε. Πληκτρολογήστε, γράψτε, σχεδιάστε και αποθηκεύστε όλες τις αναφορές σας σε ένα βολικό μέρος και, στη συνέχεια, μοιραστείτε το σημειωματάριό σας με συμμαθητές ή συναδέλφους. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κρατάτε σημειώσεις από το OneNote. Μπορείτε να αποθηκεύσετε συνδέσμους Ιστού, γραπτές σημειώσεις, αρχεία ήχου και γραφικών, να τα οργανώσετε και να τα αναφέρετε εύκολα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε τον πιο ολοκληρωμένο οδηγό έρευνας και αναφοράς που υπήρξε ποτέ.

Η Πρόσβαση και ο Εκδότης περιλαμβάνονται στις Επαγγελματικές επιχειρηματικές εκδόσεις του Microsoft Office.Η Access είναι μια βάση δεδομένων που προορίζεται για τη διαχείριση πληροφοριών μεγάλων επιχειρήσεων. Ο εκδότης είναι ένα λογισμικό επιτραπέζιων εκδόσεων που επιτρέπει την επαγγελματική δημιουργία εσωτερικών ενημερωτικών δελτίων, φυλλαδίων, διαφημίσεων, εκπαιδευτικού υλικού, κ.λπ.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το Word μπορεί να χειριστεί πολλές από τις ίδιες εργασίες που μπορείτε να εκτελέσετε με τον Publisher, αλλά δεν διαθέτει τα εργαλεία διάταξης ακριβείας, επομένως ο Publisher είναι διαθέσιμος για εταιρείες που δημιουργούν συχνά πολλές επιχειρήσεις και διαφημιστικό υλικό.

Υπάρχει επίσης το Skype για επιχειρήσεις, το οποίο έχει σχεδιαστεί για επιχειρηματικές επικοινωνίες. Το Microsoft Outlook περιλαμβάνεται και στις επαγγελματικές εκδόσεις, φέρνοντας στο τραπέζι προηγμένες επικοινωνίες μέσω email και διαχείριση επαφών.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει μια έκδοση της Microsoft για εσάς. Η γκάμα ισχυρών εφαρμογών και εργαλείων καθιστά δυνατό να κάνετε ό,τι χρειάζεστε με μία σουίτα γραφείου. Υπάρχει επίσης μια έκδοση του Microsoft Office που ταιριάζει σε κάθε προϋπολογισμό, ώστε να μπορείτε να έχετε την πιο ισχυρή σουίτα γραφείου στον πλανήτη, ανεξάρτητα από το ποιος είστε και τι κάνετε.

Δημοφιλής συντόμευση του Microsoft Office

Οι συντομεύσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρόνο και να κάνετε τα πράγματα πιο εύκολα. Όλοι έχουν εκείνες τις εργασίες που κάνουν συχνά στο Office και για τις οποίες χρειάζονται συντόμευση. Ακολουθεί μια λίστα με δημοφιλείς συντομεύσεις του Microsoft Office που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες. Περιηγηθείτε σε αυτά και αφήστε τα αγαπημένα σας στη μνήμη για μελλοντική χρήση.

 • Ctrl+0 - Εναλλάσσει 6 πόντους απόστασης πριν από μια παράγραφο.
 • Ctrl+A - Επιλέξτε όλα τα περιεχόμενα της σελίδας.
 • Ctrl+B - Επιλογή με έντονη σήμανση.
 • Ctrl+C - Αντιγράψτε το επιλεγμένο κείμενο.
 • Ctrl+D - Ανοίξτε το παράθυρο προτιμήσεων γραμματοσειράς.
 • Ctrl+E - Ευθυγραμμίζει τη γραμμή ή το επιλεγμένο κείμενο στο κέντρο της οθόνης.
 • Ctrl+F - Ανοίξτε το πλαίσιο "εύρεση".
 • Ctrl+I - Επιλογή με πλάγια σήμανση.
 • Ctrl+J - Ευθυγραμμίζει το επιλεγμένο κείμενο ή γραμμή για να δικαιολογήσει την οθόνη.
 • Ctrl+K - Εισαγάγετε έναν υπερσύνδεσμο.
 • Ctrl+L - Ευθυγραμμίζει τη γραμμή ή το επιλεγμένο κείμενο στα αριστερά της οθόνης.
 • Ctrl+M - Κάντε εσοχή στην παράγραφο.
 • Ctrl+N - Ανοίγει ένα νέο, κενό παράθυρο εγγράφου.
 • Ctrl+O - Ανοίγει το πλαίσιο διαλόγου ή τη σελίδα για την επιλογή ενός αρχείου προς άνοιγμα.
 • Ctrl+P - Ανοίξτε το παράθυρο εκτύπωσης.
 • Ctrl+R - Ευθυγραμμίζει τη γραμμή ή το επιλεγμένο κείμενο στα δεξιά της οθόνης.
 • Ctrl+S - Αποθηκεύστε το ανοιχτό έγγραφο. Όπως Shift+F12.
 • Alt, F, A - Αποθηκεύστε το έγγραφο με διαφορετικό όνομα αρχείου.
 • Ctrl+T - Δημιουργήστε μια κρεμαστή εσοχή.
 • Ctrl+U - Υπογραμμίστε το επιλεγμένο κείμενο.
 • Ctrl+V - Επικόλληση.
 • Ctrl+W - Κλείστε το τρέχον ανοιχτό έγγραφο.
 • Ctrl+X - Αποκοπή επιλεγμένου κειμένου.
 • Ctrl+Y - Επαναλάβετε την τελευταία ενέργεια που εκτελέστηκε.
 • Ctrl+Z - Αναιρεί την τελευταία ενέργεια.
 • Ctrl+Shift+L - Δημιουργήστε γρήγορα ένα σημείο κουκκίδας.
 • Ctrl+Shift+F - Αλλάξτε τη γραμματοσειρά.
 • Ctrl+Shift+> - Αυξήστε την επιλεγμένη γραμματοσειρά +1pts έως και 12pt και, στη συνέχεια, αυξήστε τη γραμματοσειρά +2pts.
 • Ctrl+] - Αύξηση επιλεγμένης γραμματοσειράς +1 πόντους.
 • Ctrl+Shift+< - Μειώστε την επιλεγμένη γραμματοσειρά -1pts εάν είναι 12pt ή μικρότερη. πάνω από 12 μειώνει τη γραμματοσειρά κατά +2pt.
 • Ctrl+[ - Μειώστε την επιλεγμένη γραμματοσειρά -1 πόντους.
 • Ctrl+/+C - Εισαγάγετε ένα σύμβολο σεντ (¢).
 • Ctrl+'+ - Εισαγάγετε έναν χαρακτήρα με τονισμό (οξύ), όπου είναι ο χαρακτήρας που θέλετε. Για παράδειγμα, εάν θέλατε ένα τονισμένο é, θα χρησιμοποιούσατε το Ctrl+'+e ως πλήκτρο συντόμευσης.
 • Ctrl+Shift+* - Προβολή ή απόκρυψη χαρακτήρων που δεν εκτυπώνονται.
 • Ctrl+ - Μετακινεί μία λέξη προς τα αριστερά.
 • Ctrl+ - Μετακινεί μία λέξη προς τα δεξιά.
 • Ctrl+ - Μετακινείται στην αρχή της γραμμής ή της παραγράφου.
 • Ctrl+ - Μετακινείται στο τέλος της παραγράφου.
 • Ctrl+Del - Διαγράφει λέξη στα δεξιά του δρομέα.
 • Ctrl+Backspace - Διαγράφει τη λέξη στα αριστερά του δρομέα.
 • Ctrl+End - Μετακινεί τον κέρσορα στο τέλος του εγγράφου.
 • Ctrl+Home - Μετακινεί τον κέρσορα στην αρχή του εγγράφου.
 • Ctrl+Spacebar - Επαναφέρετε το επισημασμένο κείμενο στην προεπιλεγμένη γραμματοσειρά.
 • Ctrl+1 - Γραμμές ενός διαστήματος.
 • Ctrl+2 - Γραμμές διπλού διαστήματος.
 • Ctrl+5 - 1.Διάστιχο 5 γραμμών.
 • Ctrl+Alt+1 - Αλλάζει το κείμενο στην επικεφαλίδα 1.
 • Ctrl+Alt+2 - Αλλάζει το κείμενο στην επικεφαλίδα 2.
 • Ctrl+Alt+3 - Αλλάζει το κείμενο στην επικεφαλίδα 3.
 • Alt+Ctrl+F2 - Άνοιγμα νέου εγγράφου.
 • Ctrl+F1 - Ανοίξτε το παράθυρο εργασιών.
 • Ctrl+F2 - Εμφάνιση της προεπισκόπησης εκτύπωσης.
 • Ctrl+Shift+> - Αυξάνει το επιλεγμένο μέγεθος κειμένου κατά ένα μέγεθος γραμματοσειράς.
 • Ctrl+Shift+< - Μειώνει το επιλεγμένο μέγεθος κειμένου κατά ένα μέγεθος γραμματοσειράς.
 • Ctrl+Shift+F6 - Μεταβαίνει σε άλλο ανοιχτό έγγραφο του Microsoft Word.
 • Ctrl+Shift+F12 - Εκτυπώνει το έγγραφο.
 • F1 - Ανοίξτε τη Βοήθεια.
 • F4 - Επαναλάβετε την τελευταία ενέργεια που εκτελέστηκε (Word 2000+).
 • F5 - Ανοίξτε το παράθυρο Εύρεση, Αντικατάσταση και Μετάβαση σε στο Microsoft Word.
 • F7 - Ορθογραφικός έλεγχος και γραμματικός έλεγχος επιλεγμένου κειμένου ή εγγράφου.
 • F12 - Αποθήκευση ως.
 • Shift+F3 - Αλλάξτε το κείμενο στο Word από κεφαλαία σε πεζά ή κεφαλαίο γράμμα στην αρχή κάθε λέξης.
 • Shift+F7 - Εκτελεί έναν έλεγχο Θησαυρού στην επιλεγμένη λέξη.
 • Shift+F12 - Αποθηκεύστε το ανοιχτό έγγραφο. Όπως Ctrl+S.
 • Shift+Enter - Δημιουργήστε ένα απαλό διάλειμμα αντί για μια νέα παράγραφο.
 • Shift+Insert - Επικόλληση.
 • Shift+Alt+D - Εισαγάγετε την τρέχουσα ημερομηνία.
 • Shift+Alt+T - Εισαγάγετε την τρέχουσα ώρα

Εύχρηστη δυνατότητα του Microsoft Word

Υπάρχουν πάρα πολλές εύχρηστες δυνατότητες και λειτουργίες στο Microsoft Word που παραβλέπονται από πολλούς χρήστες. Αυτά τα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρόνο και πολλούς πονοκεφάλους. Πολλοί χρήστες τείνουν να κάνουν πολύ μακριά, αλλά αυτές οι δυνατότητες, όπως οι συντομεύσεις, κάνουν τη ζωή σας πολύ πιο απλή. Ακολουθούν μερικές λειτουργίες του Word που μπορούν να κάνουν τη ζωή σχεδόν οποιουδήποτε χρήστη πιο εύκολη. Πολλοί χρήστες παραβλέπουν αυτές τις δυνατότητες ή απλώς δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν. Ορισμένες από αυτές τις δυνατότητες είναι εξαιρετικές για μαθητές, κάποιες είναι εξαιρετικές για απλούς χρήστες, αλλά ανεξάρτητα από το πώς τις χρησιμοποιείτε, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και να γίνετε πιο παραγωγικοί.

Στυλ

Τα στυλ είναι σημαντικά και πολύ χρήσιμα. Είναι τρελό πόσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Word και δεν δίνουν σημασία στα στυλ. Τα στυλ στο Word μπορούν να κάνουν τα έγγραφά σας πολύ καλύτερα. Τα στυλ είναι φίλοι σου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στυλ για να εξασφαλίσετε συνεπή μορφοποίηση σε όλο το έγγραφό σας. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα εδώ είναι ότι μπορείτε να τροποποιήσετε ένα στυλ και όλο το κείμενο που χρησιμοποιεί αυτό το στυλ θα ενημερώνεται αυτόματα. Μπορείτε να εφαρμόσετε ένα στυλ κεφαλίδας σε ένα συγκεκριμένο κείμενο και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε μόνο επικεφαλίδες για να δημιουργήσετε έναν πίνακα περιεχομένου, συνδέοντας σε αυτές τις επικεφαλίδες. Τα στυλ μπορεί να είναι διαφορετικές γραμματοσειρές, κ.λπ., επομένως όλο το κείμενο που επισυνάπτεται σε ένα συγκεκριμένο στυλ θα έχει μια συνεπή εμφάνιση. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν γράφετε ένα βιβλίο ή δημιουργείτε ένα έγγραφο για δημοσίευση, επειδή τα στυλ θα δώσουν στο έγγραφό σας μια πολύ επαγγελματική εμφάνιση. Μπορείτε να δημιουργήσετε όσα στυλ χρειάζεστε για να ταιριάξετε όλους τους τύπους εγγράφων που κάνετε και ακόμη και να αποθηκεύσετε πρότυπα με τα στυλ. Θα μιλήσουμε περισσότερα για τα πρότυπα αργότερα. Όπως τα στυλ, τα πρότυπα είναι επίσης φίλοι σας.

Word Styles

 

Ενσωμάτωση αντικειμένων

Η επιλογή Ενσωμάτωση αντικειμένων είναι μια εξαιρετική δυνατότητα για να βεβαιωθείτε ότι κάτι παραμένει με το έγγραφό σας στο Word. Μπορείτε να ενσωματώσετε γραμματοσειρές έτσι ώστε όποιος διαβάζει το έγγραφό σας να βλέπει την επιθυμητή γραμματοσειρά είτε την έχει είτε όχι. Μπορείτε να ενσωματώσετε αρχεία PDF, Παρουσιάσεις PowerPoint, γραφικά κάθε είδους, ακόμη και άλλους τύπους εγγράφων κειμένου, συμπεριλαμβανομένου ενός άλλου εγγράφου του Word. Η ενσωμάτωση αυξάνει το μέγεθος του αρχείου σας, αλλά αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ζωντανέψετε τα έγγραφά σας στο Word και να βεβαιωθείτε ότι εμφανίζονται στους άλλους όπως θέλετε να εμφανίζονται.

How to embed an object in word

Υπότιτλοι

Τι είναι οι υπότιτλοι; Βοηθούν στην περιγραφή μιας εικόνας. Εισάγοντας μια λεζάντα σε ένα έγγραφο του Word με μια εικόνα, δημιουργείτε ένα πιο ισχυρό έγγραφο που μπορεί να προσελκύσει τους αναγνώστες σας. Θα μπορούσατε να πληκτρολογήσετε κάτι κάτω από κάθε εικόνα, αλλά θα ήταν δύσκολο να το μορφοποιείτε κάθε φορά. Η χρήση της λειτουργίας υπότιτλων είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρόνο και να διασφαλίσετε ότι οι υπότιτλοι σας είναι συνεπείς σε ολόκληρο το έγγραφο.

Insert captions in Word

Διασταυρούμενη αναφορά

Η διασταύρωση σάς επιτρέπει να συνδέετε στοιχεία σε ένα έγγραφο του Word. Επιτρέπει στους αναγνώστες να μετακινούνται μεταξύ στοιχείων εύκολα και τους βοηθά να συσχετίσουν συγκεκριμένες πληροφορίες που είναι απαραίτητες για να κατανοήσουν τι διαβάζουν. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος αναφοράς σε πηγές σε ένα έγγραφο.

How to cross reference a document in Word

Format Painter

Το Format Painter σάς επιτρέπει να επιλέγετε γρήγορα και εύκολα ένα στυλ από μια ενότητα του εγγράφου του Word και να το μεταφέρετε σε οποιοδήποτε επιλεγμένο κείμενο. Αυτό σας επιτρέπει να αναδημιουργήσετε γρήγορα όλες τις ιδιαιτερότητες ενός στυλ σε οποιοδήποτε μέρος του εγγράφου σας. Σας δίνει περισσότερο έλεγχο και συνέπεια σε όλο το έγγραφό σας.

Format painter in word

Αυτόματη δημιουργία

Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να πάρετε ένα τμήμα ενός εγγράφου και να το μετατρέψετε σε πίνακα ή ευρετήριο. Αυτό δεν είναι πρόβλημα με τη δυνατότητα Auto-Generate. Αυτό είναι μια τεράστια εξοικονόμηση χρόνου και ένας τρόπος για να κάνετε τα έγγραφά σας να φαίνονται πιο επαγγελματικά.

Διατήρηση με Επόμενο

Πρόκειται για μια δυνατότητα που συχνά παραβλέπεται και σας βοηθά να δημιουργήσετε έγγραφα με πιο συνεπή εμφάνιση. Αυτή η δυνατότητα διασφαλίζει ότι το κείμενο που ανήκει σε μία πρόταση δεν μεταδίδεται στην επόμενη σελίδα. Τα επαγγελματικά έγγραφα πρέπει να φαίνονται επαγγελματικά. Αυτό είναι ένα από εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να ανανεώσουν το έγγραφό σας και να το κάνουν να φαίνεται ελκυστικό.

keeping with next


Σχόλια και παρακολούθηση αλλαγών

Εάν εργάζεστε με άλλους ή εάν είστε συντάκτης για τα προς το ζην, αυτή είναι μια δυνατότητα που χρειάζεστε. Είναι λίγο πιο γνωστό στους συγγραφείς και τους επιχειρηματίες. Με τη λειτουργία Σχόλια και παρακολούθηση αλλαγών ενεργοποιημένη, μπορείτε να προσθέσετε σχόλια σε ένα έγγραφο και να παρακολουθείτε όλες τις αλλαγές  που κάνετε. Αυτά τα σχόλια και οι αλλαγές μπορούν να τα δει κάποιος άλλος και μπορεί να απαντήσει στα σχόλια και τις αλλαγές διαγράφοντας, αποδεχόμενοι ή απορρίπτοντας. Μπορούν επίσης να προσθέσουν σχόλια και πρόσθετες δικές τους αλλαγές. Μπορείτε να προσαρμόσετε το χρώμα των αλλαγών σας και αποφασίζετε να εμφανιστούν οι αλλαγές στα περιθώρια ή ενσωματωμένα (στο έγγραφο). Αυτό βοηθά στη διάκριση ενός επεξεργαστή από τον άλλο. Μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τα σχόλια και την παρακολούθηση αλλαγών, θα δείτε πόσο εύκολο είναι να συνεργάζεστε με άλλο άτομο και να είστε πάντα ενήμεροι για το τι συμβαίνει.

comment and track changes in word

Ορολογία του Microsoft Word

 • Χαρακτηριστικό: Χαρακτηριστικό κειμένου ή γραφικού αντικειμένου που μπορεί να τροποποιηθεί, όπως έντονη γραφή, πλάγια γραφή, σκιά, χρώμα κ.λπ.
 • Αυτόματη Διόρθωση: Μια δυνατότητα που διορθώνει τις λέξεις που γράφονται συνήθως ανορθόγραφα αυτόματα καθώς πληκτρολογούνται.
 • Σελιδοδείκτης: Μια μέθοδος επισήμανσης τοποθεσιών σε ένα έγγραφο, ώστε να μπορούν να επιστραφούν εύκολα αργότερα.
 • Κουκκίδα: Γραφικό, συνήθως μια μεγάλη κουκκίδα ή αριθμός, που ξεκινά κάθε στοιχείο σε μια λίστα.
 • Στιλ χαρακτήρων: Ένα στυλ για επιλεγμένες λέξεις και γραμμές κειμένου μέσα σε μια παράγραφο.
 • Διαγράμματα: Γραφήματα που χρησιμοποιούν γραμμές, στήλες και σχήματα πίτας για την αναπαράσταση αριθμών και δεδομένων.
 • Πηγή δεδομένων: Έγγραφο που συνδυάζεται με το κύριο έγγραφο σε μια λειτουργία συγχώνευσης αλληλογραφίας
 • Δημοσίευση επιφάνειας εργασίας: Η διαδικασία χρήσης ενός πακέτου τύπου επεξεργαστή κειμένου για τη δημιουργία στοιχείων όπως ενημερωτικά δελτία, φυλλάδια, φυλλάδια κ.λπ. συνδυάζοντας κείμενο και γραφικά.
 • Ψηφιακή υπογραφή: Μια ασφαλής ηλεκτρονική σφραγίδα ελέγχου ταυτότητας σε ένα έγγραφο.
 • Καμβάς σχεδίασης: Μια περιοχή που περιέχει σχέδια και εικόνες.
 • Ενσωματωμένο αντικείμενο: Ένα αντικείμενο που γίνεται μέρος του αρχείου προορισμού και δεν αποτελεί πλέον μέρος του αρχείου προέλευσης.
 • Σημειώσεις τέλους: Σημειώσεις ή αναφορές που εμφανίζονται στο τέλος του εγγράφου.
 • Εισαγωγή: μια λίστα ευρετηρίου.
 • Εφέ πλήρωσης: Το μοτίβο, το χρώμα ή η υφή σε ένα γραφικό αντικείμενο ή γράφημα.
 • Γραμματοσειρά: ένα σύνολο χαρακτήρων που χρησιμοποιούν όλοι την ίδια βασική σχεδίαση.
 • Εφέ γραμματοσειράς: Ένας τρόπος για να αλλάξετε την εμφάνιση του κειμένου σε έντονη γραφή, πλάγια γραφή, υπογράμμιση κ.λπ.
 • Μέγεθος γραμματοσειράς: Πόσο μεγάλη ή μικρή είναι η γραμματοσειρά, συνήθως υποδεικνύεται από το μέγεθος του σημείου.
 • Υποσέλιδο: Κείμενο ή γραφικά που εκτυπώνονται σε κάθε σελίδα ή ενότητα, συνήθως στο κάτω μέρος, αλλά μπορούν να βρίσκονται οπουδήποτε σε μια σελίδα.
 • Υποσημειώσεις: Σχόλια ή αναφορές που εμφανίζονται στο τέλος κάθε σελίδας.
 • Φόρμες: Έντυπα ή ηλεκτρονικά έγγραφα που πρέπει να συμπληρωθούν με πληροφορίες συνόλου.
 • Γραφικό: Μια εικόνα ή ένα αντικείμενο σχεδίου.
 • Κεφαλίδα: Κείμενο ή γραφικά που εκτυπώνονται σε κάθε σελίδα ή ενότητα, συνήθως στην κορυφή, αλλά μπορούν να βρίσκονται οπουδήποτε σε μια σελίδα.
 • Δείκτες εσοχής: Δείκτες κατά μήκος του χάρακα που ελέγχουν τον τρόπο με τον οποίο αναδιπλώνεται το κείμενο στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά ενός εγγράφου.
 • Ευρετήριο: Μια λίστα με τα θέματα που βρίσκονται σε ένα έγγραφο μαζί με τους αντίστοιχους αριθμούς σελίδων. Ένα ευρετήριο βρίσκεται συνήθως στο τέλος ή κοντά στο τέλος ενός εγγράφου (δείτε επίσης Πίνακα περιεχομένων)
 • Οριζόντιος: Ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον προσανατολισμό της σελίδας, όπου η σελίδα είναι μεγαλύτερη από ό,τι ψηλή.
 • Συνδεδεμένο αντικείμενο: Ένα αντικείμενο όπως ένα γραφικό κ.λπ., το οποίο περιλαμβάνεται σε ένα έγγραφο με τέτοιο τρόπο ώστε να συνδέεται με το αρχείο προέλευσης, έτσι ώστε κάθε φορά που αλλάζει η πηγή, το αντικείμενο ενημερώνεται αυτόματα .
 • Μακροεντολή: Μια εγγεγραμμένη σειρά εντολών, επιλογών μενού και πατημάτων πλήκτρων που αυτοματοποιούν επαναλαμβανόμενες εργασίες.
 • Συγχώνευση αλληλογραφίας: Η διαδικασία συνδυασμού ενός τυπικού γράμματος «φόρμας» με ένα σύνολο ονομάτων και διευθύνσεων για τη δημιουργία πολλών γραμμάτων που φαίνεται να είναι γραμμένα μεμονωμένα.
 • Κύριο έγγραφο: Η τυπική επιστολή «φόρμας» που χρησιμοποιείται σε μια διαδικασία συγχώνευσης αλληλογραφίας.
 • Χειροκίνητη αλλαγή σελίδας: Μια αλλαγή σελίδας που εισάγεται σε ένα έγγραφο από τον συντάκτη σε μια συγκεκριμένη θέση αντί για αλλαγή σελίδας που δημιουργείται αυτόματα όταν μια σελίδα δεν έχει περισσότερο χώρο για κείμενο.
 • Πεδίο συγχώνευσης: Ένα σύμβολο κράτησης θέσης που υποδεικνύει πού εισάγει το Word πληροφορίες από μια πηγή δεδομένων κατά τη διάρκεια μιας συγχώνευσης αλληλογραφίας
 • Ενότητα: Η τοποθεσία μέσα σε ένα έργο VBA όπου αποθηκεύεται μια μακροεντολή.
 • Κανονική προβολή: Η προεπιλεγμένη προβολή επεξεργασίας χρησιμοποιείται συνήθως για τη σύνταξη και την επεξεργασία εγγράφων.
 • Διαχωριστικό σημειώσεων: Η γραμμή που χωρίζει τις σημειώσεις από το σώμα του εγγράφου.
 • Κείμενο Σημείωσης: Το περιεχόμενο μιας υποσημείωσης ή σημείωσης τέλους.
 • Office Assistant: Βοήθεια σχετικά με τη σουίτα προγραμμάτων του Microsoft Office.
 • Πρόχειρο γραφείου: Μια περιοχή αποθήκευσης που επιτρέπει στον χρήστη να αποθηκεύει προσωρινά αποσπάσματα πληροφοριών και να τα ανακτά αργότερα.
 • Ορφανό: Πρώτη γραμμή μιας παραγράφου που εκτυπώνεται μόνη της στο κάτω μέρος μιας σελίδας.
 • Προβολή περιγράμματος: Μια προβολή που δείχνει τη δομή ενός εγγράφου που αποτελείται από επικεφαλίδες και κυρίως κείμενο.
 • Προσανατολισμός σελίδας: Πώς διατάσσονται οι σελίδες σε ένα έντυπο έγγραφο.
 • Παράγραφος: Ένα κομμάτι κειμένου στο οποίο έχει πατηθεί το πλήκτρο enter πριν από την πρώτη γραμμή και μετά την τελευταία.
 • Στυλ παραγράφου: Στυλ για ολόκληρες παραγράφους, συμπεριλαμβανομένων των γραμματοσειρών, των καρτελών, των στοιχειών κ.λπ.
 • Σημείο: Μέτρο του μεγέθους του κειμένου για μια γραμματοσειρά. Ένα σημείο είναι περίπου 1/72 της ίντσας.
 • Πορτραίτο: Ένας προσανατολισμός σελίδας όπου η σελίδα είναι πιο ψηλή από ό,τι φαρδιά.
 • Προβολή διάταξης εκτύπωσης: Προβολή που δείχνει πώς θα εμφανίζεται ένα έγγραφο όταν εκτυπώνεται.
 • Σήμα αναφοράς: Ένας αριθμός ή ένας χαρακτήρας στο κύριο κείμενο ενός εγγράφου που υποδεικνύει πρόσθετες πληροφορίες περιλαμβάνονται σε μια υποσημείωση ή σημείωση τέλους.
 • Πλαίσιο ελέγχου: Ένα παράθυρο που εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές που έγιναν σε ένα έγγραφο.
 • Διακοπή ενότητας: Ένα τμήμα του εγγράφου που μπορεί να μορφοποιηθεί διαφορετικά από άλλα μέρη του εγγράφου.
 • Περιοχή επιλογής: Μια κενή περιοχή στα αριστερά του αριστερού περιθωρίου των εγγράφων στην οποία μπορείτε να κάνετε κλικ για να επιλέξετε μέρη του εγγράφου.
 • Απαλή αλλαγή σελίδας: Μια αλλαγή σελίδας που εισάγεται αυτόματα σε ένα έγγραφο από το Word όταν υπάρχει πάρα πολύ κείμενο για να χωρέσει στην τρέχουσα σελίδα.
 • Ορθογραφικός και γραμματικός έλεγχος: Ελέγχει και διορθώνει ορθογραφικά και γραμματικά λάθη που μπορεί να έχει χάσει ο χρήστης.
 • Στυλ: Μια συλλογή από επιλογές μορφοποίησης που μπορούν να εφαρμοστούν σε ένα έγγραφο.
 • Tab Leader: Μια μορφή ευρετηρίου που διαχωρίζει την καταχώρηση από τον αριθμό σελίδας που σχετίζεται με αυτήν.
 • Tab Stop: Μια θέση κατά μήκος του χάρακα που χρησιμοποιείτε για τη στοίχιση κειμένου.
 • Αυτόματη μορφοποίηση πίνακα: ένα σύνολο προκαθορισμένων στυλ που έχουν σκοπό να διευκολύνουν τη μορφοποίηση πίνακα.
 • Πίνακας περιεχομένων: Μια λίστα με τις κύριες επικεφαλίδες και υποτίτλους που υποδεικνύουν στον αναγνώστη τα περιεχόμενα ενός εγγράφου.
 • Πρότυπο: Ένα έγγραφο που αποθηκεύει τη μορφοποίηση, τα στυλ κειμένου και τις πληροφορίες εγγράφου που στη συνέχεια χρησιμοποιείται ως βάση για ένα άλλο έγγραφο.
 • Θέμα: Μια ενοποιημένη εμφάνιση σε ένα έγγραφο που ενσωματώνει στυλ επικεφαλίδων και κειμένου.
 • Θησαυρός: Χαρακτηριστικό που αναζητά εναλλακτικές λέξεις με παρόμοια σημασία.
 • URL: Συντομογραφία του Uniform Resource Locator, μια μοναδική διεύθυνση για την εύρεση εγγράφων σε υπολογιστή ή στο Διαδίκτυο.
 • Υδατογράφημα: Ημιδιαφανές κείμενο ή εικόνα πάνω ή κάτω από το κύριο κείμενο του εγγράφου.
 • Προβολή διάταξης Ιστού: Προβολή που δείχνει πώς θα εμφανίζεται ένα έγγραφο όταν προβάλλεται ως ιστοσελίδα.
 • Ιστοσελίδα: Μια ειδική σελίδα γραμμένη χρησιμοποιώντας τη γλώσσα HTML που προορίζεται για προβολή σε πρόγραμμα περιήγησης Ιστού.
 • Ιστότοπος: Μια συλλογή ιστοσελίδων με σύστημα πλοήγησης μεταξύ τους.
 • Γραμμή χήρας: η τελευταία γραμμή μιας παραγράφου που εμφανίζεται στην αρχή μιας σελίδας από μόνη της.
 • WordArt: ένα εργαλείο στο Microsoft Office που σας επιτρέπει να χειρίζεστε κείμενο με διάφορους διαφορετικούς, γραφικούς τρόπους.
 • Επεξεργασία κειμένου: Η διαδικασία δημιουργίας, επεξεργασίας και εκτύπωσης ενός εγγράφου κειμένου γραμμένου σε υπολογιστή.
 • Wrap Wrap: Η μετακίνηση του κειμένου στην επόμενη γραμμή κατά την πληκτρολόγηση υπερβαίνει το δεξιό περιθώριο.
 • Πρότυπο ομάδας εργασίας: Πρότυπο διαθέσιμο σε άλλους χρήστες μέσω δικτύου.

Εύχρηστες συμβουλές για το Excel

Ένα πράγμα που μοιράζονται όλοι οι χρήστες του Excel είναι ότι δεν γνωρίζουμε τα πάντα για το πρόγραμμα, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθούμε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνετε ταχυδακτυλουργία αριθμών, να προβάλετε δεδομένα και να αναλύσετε αποτελέσματα. Υπάρχουν βιβλία (και οδηγοί σαν αυτόν) που γράφτηκαν μόνο για το Excel, πολύ λιγότερο για όλες τις άλλες εφαρμογές MS. Ένα είναι σίγουρο. Μπορούμε να μάθουμε μερικές βασικές συμβουλές και κόλπα που θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε μεγαλύτερη εξειδίκευση στο Excel. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το Excel για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη:

How to warp a text in excel

Η παραπάνω εικόνα σάς δείχνει τη δυνατότητα "Ανατύλιξη κειμένου". Χρησιμοποιήστε αυτό για να κάνετε τα πράγματα λίγο πιο τακτοποιημένα στο υπολογιστικό φύλλο σας. Όλοι γνωρίζουμε πόσο επώδυνο μπορεί να πληκτρολογηθεί σε κελιά υπολογιστικού φύλλου. Το κείμενο συνεχίζεται για πάντα από προεπιλογή. Μπορείτε να διορθώσετε αυτήν την ενοχλητική κατάσταση.Απλώς ξεκινήστε μια νέα γραμμή πληκτρολογώντας Alt+Enter (πατώντας μόνο το Enter σας βγάζει από το κελί) ή κάνοντας κλικ στο κουμπί «Ανατύλιξη κειμένου», το οποίο είναι ακόμα πιο εύκολο. Μπορείτε να το βρείτε κάτω από την καρτέλα Αρχική στο επάνω μέρος της οθόνης. Αυτό θα κάνει το κείμενο να αναδιπλωθεί στο περίγραμμα του κελιού. Εάν αλλάξετε το μέγεθος του κελιού, το κείμενο θα προσαρμοστεί αυτόματα ώστε να ταιριάζει. Κρατήστε το να φαίνεται καλά.

Εδώ είναι ένα εύκολο. Χρησιμοποιήστε Ctrl+Shift για επιλογή. Αυτός είναι ένας πολύ πιο γρήγορος τρόπος για να επιλέξετε ένα σύνολο δεδομένων από το να σύρετε το ποντίκι πάνω στις πληροφορίες που θέλετε να επιλέξετε. Απλώς κάντε κλικ μέσα στο πρώτο κελί που θέλετε να επιλέξετε και κρατήστε πατημένο το Ctrl+Shift και μετά πατήστε το κάτω βέλος για να λάβετε όλα τα δεδομένα στην παρακάτω στήλη ή το επάνω βέλος για να λάβετε όλα τα παραπάνω δεδομένα. Το αριστερό ή το δεξί βέλος θα επιλέξει σειρές προς την κατεύθυνση του βέλους που χρησιμοποιείτε. Μπορείτε ακόμη και να συνδυάσετε οδηγίες για να λάβετε ολόκληρες στήλες και σειρές. Μην ανησυχείτε, μπορείτε να επιλέξετε μόνο κελιά που έχουν δεδομένα σε αυτά, έτσι δεν θα έχετε ένα σωρό κενά κελιά. Εάν χρησιμοποιήσετε το Ctrl+Shift+End, ο δρομέας θα μεταπηδήσει στο χαμηλότερο δεξί κελί με δεδομένα, επιλέγοντας όλα τα ενδιάμεσα. Ακόμη πιο γρήγορα: Ctrl+Shift+* (ο αστερίσκος) θα επιλέξει ολόκληρο το σύνολο δεδομένων ανεξάρτητα από το κελί που έχει επιλεγεί. Τώρα μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για αντιγραφή και επικόλληση πιο γρήγορα από ποτέ. Ξέχνα να το κάνεις με τον δύσκολο τρόπο.

Η

Αυτόματη συμπλήρωση είναι κάτι που φαίνεται ότι θα ήταν μια προφανής επιλογή για κάποιον να χρησιμοποιήσει και είναι μια εξοικονόμηση χρόνου. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι παραβλέπουν αυτήν την ικανότητα. Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε μια σειρά από επαναλαμβανόμενα πράγματα, όπως ημερομηνίες ή αριθμούς και μπορεί γρήγορα να νιώσετε πονοκέφαλο. Κάντε αυτό αντί αυτού: ξεκινήστε τη σειρά και μετακινήστε τον κέρσορα στην οθόνη στο κάτω δεξιό μέρος του τελευταίου κελιού. Αυτή είναι η λαβή πλήρωσης. Όταν μετατραπεί σε σύμβολο συν (+), κάντε κλικ και σύρετε προς τα κάτω για να επιλέξετε όλα τα κελιά που θέλετε να συμπληρώσετε. Θα γεμίσουν χρησιμοποιώντας το μοτίβο που ξεκινήσατε. Μπορείτε επίσης να ανεβείτε σε μια στήλη ή αριστερά ή δεξιά σε μια σειρά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την Αυτόματη Συμπλήρωση χωρίς μοτίβο. Επιλέξτε ένα ή περισσότερα κελιά, μετακινηθείτε στη λαβή πλήρωσης, κάντε κλικ και σύρετε. Θα εμφανιστούν μενού επιλογών.

Ομοίως, ίσως χρειαστεί να γράψετε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά σε κελιά σε ένα φύλλο εργασίας. Αυτό μπορεί να είναι ένας πραγματικός εφιάλτης. Κάντε κλικ σε ολόκληρο το σύνολο των κελιών σύροντας τον κέρσορα ή κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl καθώς κάνετε κλικ σε κάθε ένα. Πληκτρολογήστε τα δεδομένα σας στο τελευταίο κελί και, στη συνέχεια, πατήστε Ctrl+Enter. Αυτό που πληκτρολογήσατε γεμίζει κάθε επιλεγμένο κελί. Δεν γίνεται πιο εύκολο από αυτό. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, εξοικονομούνται τεράστια ποσά χρόνου και η παραγωγικότητα αυξάνεται δραματικά.

Επικόλληση ειδική με φόρμουλες

Τι γίνεται αν έχετε μεγάλο αριθμό αριθμών σε δεκαδική μορφή που πρέπει να εμφανίσετε ως ποσοστά. Στο Excel, ο αριθμός 1 δεν πρέπει να είναι 100%, αλλά αυτό σας δίνει το Excel όταν κάνετε κλικ στο κουμπί Ποσοστό στυλ (ή πατάτε Ctrl-Shift-%). Θέλετε αυτό το 1 να είναι 1%, οπότε τώρα πρέπει να το διαιρέσετε με το 100. Εκεί είναι τόσο βολικό το Paste Special. Ορίστε τι κάνετε. Πληκτρολογήστε 100 σε ένα κελί και αντιγράψτε το, μετά επιλέξτε όλους τους αριθμούς που θέλετε να επαναδιαμορφωθούν και επιλέξτε «Ειδική επικόλληση.Κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής "Διαίρεση". Τώρα έχετε τους αριθμούς που έχουν μετατραπεί σε ποσοστά. Αυτό λειτουργεί επίσης για την πρόσθεση, την αφαίρεση ή τον πολλαπλασιασμό αριθμών. Και πάλι, μια άλλη δυνατότητα εξοικονόμησης χρόνου.

Paste Spacila in Excel

Συμβουλή: Πώς να αποθηκεύσετε γραφήματα ως πρότυπο

Το Excel έχει τόνους γραφημάτων ως πρότυπα, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να δημιουργήσετε ένα προεπιλεγμένο γράφημα ιδανικό για την παρουσίασή σας. Μην ανησυχείτε Το Excel σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε όμορφα όλα αυτά τα γραφήματα. Τι συμβαίνει όταν πρέπει να δημιουργήσετε ένα από την αρχή; Απλώς αποθηκεύστε το αρχικό σας γράφημα ως πρότυπο. Μόλις το γράφημά σας είναι τέλειο, κάντε δεξί κλικ πάνω του. Επιλέξτε Αποθήκευση ως πρότυπο. Αποθηκεύστε ένα αρχείο με επέκταση CRTX στον προεπιλεγμένο φάκελο Πρότυπα του Microsoft Excel. Η εφαρμογή του προτύπου είναι εύκολη. Επιλέξτε τα δεδομένα που θέλετε να σχεδιάσετε, μεταβείτε στην Εισαγωγή καρτέλας, κάντε κλικ στο Προτεινόμενα γραφήματα και, στη συνέχεια, στην καρτέλα Όλα τα γραφήματα και Φάκελος Πρότυπα. Στο πλαίσιο Τα πρότυπά μου, επιλέξτε το πρότυπο που θέλετε να εφαρμόσετε και κάντε κλικ στο OK.

save charts as templates

Ορισμένα στοιχεία δεν μεταφράζονται εκτός και αν αποτελούν μέρος των επιλεγμένων δεδομένων. Ωστόσο, λαμβάνετε όλες τις επιλογές γραμματοσειράς και χρωμάτων, ενσωματωμένα γραφικά, ακόμη και τις επιλογές σειράς (όπως μια σκιά ή μια λάμψη γύρω από ένα στοιχείο γραφήματος).

Δημοφιλείς συντομεύσεις του Microsoft Excel

Γενικές συντομεύσεις του Excel

 • Ctrl+N: Δημιουργία νέου βιβλίου εργασίας
 • Ctrl+O: Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας
 • Ctrl+S: Αποθήκευση βιβλίου εργασίας
 • F12: Ανοίξτε το πλαίσιο διαλόγου Αποθήκευση ως
 • Ctrl+W: Κλείσιμο βιβλίου εργασίας
 • Ctrl+F4: Κλείσιμο Excel
 • F4: Επαναλάβετε την τελευταία εντολή ή ενέργεια. Για παράδειγμα, εάν το τελευταίο πράγμα που πληκτρολογήσατε σε ένα κελί είναι "γεια" ή εάν αλλάξετε το χρώμα της γραμματοσειράς, κάνοντας κλικ σε άλλο κελί και πατώντας το F4 επαναλαμβάνεται αυτή η ενέργεια στο νέο κελί.
 • Shift+F11: Εισαγάγετε ένα νέο φύλλο εργασίας
 • Ctrl+Z: Αναίρεση ενέργειας
 • Ctrl+Y: Επαναλάβετε μια ενέργεια
 • Ctrl+F2: Εναλλαγή σε προεπισκόπηση εκτύπωσης
 • F1: Ανοίξτε το παράθυρο βοήθειας
 • Alt+Q: Μεταβείτε στο πλαίσιο "Πες μου τι θέλεις να κάνεις"
 • F7: Ελέγξτε την ορθογραφία στο έγγραφό σας
 • F9: Υπολογισμός όλων των φύλλων εργασίας σε όλα τα ανοιχτά βιβλία εργασίας
 • Shift+F9: Υπολογισμός ενεργών φύλλων εργασίας
 • Alt ή F10: Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τις συμβουλές πλήκτρων
 • Ctrl+F1: Εμφάνιση ή απόκρυψη της κορδέλας
 • Ctrl+Shift+U: Ανάπτυξη ή σύμπτυξη της γραμμής τύπων
 • Ctrl+F9: Ελαχιστοποίηση του παραθύρου του βιβλίου εργασίας
 • F11: Δημιουργήστε ένα γράφημα ράβδων με βάση επιλεγμένα δεδομένα (σε ξεχωριστό φύλλο)
 • Alt+F1: Δημιουργήστε ένα ενσωματωμένο γράφημα ράβδων με βάση επιλεγμένα δεδομένα (ίδιο φύλλο)
 • Ctrl+F: Αναζήτηση σε υπολογιστικό φύλλο ή χρησιμοποιήστε Εύρεση και αντικατάσταση
 • Alt+F: Ανοίξτε το μενού της καρτέλας Αρχείο
 • Alt+H: Μεταβείτε στην καρτέλα Αρχική σελίδα
 • Alt+N: Ανοίξτε την καρτέλα Εισαγωγή
 • Alt+P: Μεταβείτε στην καρτέλα Διάταξη σελίδας
 • Alt+M: Μεταβείτε στην καρτέλα Τύποι
 • Alt+A: Μεταβείτε στην καρτέλα Δεδομένα
 • Alt+R: Μεταβείτε στην καρτέλα Αναθεώρηση
 • Alt+W: Μεταβείτε στην καρτέλα Προβολή
 • Alt+X: Μεταβείτε στην καρτέλα Πρόσθετα
 • Alt+Y: Μεταβείτε στην καρτέλα Βοήθεια
 • Ctrl+Tab: Εναλλαγή μεταξύ ανοιχτών βιβλίων εργασίας
 • Shift+F3: Εισαγάγετε μια συνάρτηση
 • Alt+F8: Δημιουργία, εκτέλεση, επεξεργασία ή διαγραφή μιας μακροεντολής
 • Alt+F11: Ανοίξτε το Microsoft Visual Basic For Applications Editor

Κατακτήστε το excel χρησιμοποιώντας τις παρακάτω συντομεύσεις

 • Πάνω/Κάτω βέλος: Μετακίνηση ενός κελιού πάνω ή κάτω
 • Ctrl+Πάνω/Κάτω βέλος: Μετακίνηση στο επάνω ή στο κάτω κελί της στήλης
 • Καρτέλα: Μετάβαση στο επόμενο κελί
 • Shift+Tab: Μετάβαση στο προηγούμενο κελί
 • Ctrl+End: Μεταβείτε στο πιο κάτω δεξιά κελί που χρησιμοποιείται
 • F5: Μεταβείτε σε οποιοδήποτε κελί πατώντας F5 και πληκτρολογώντας τη συντεταγμένη του κελιού ή το όνομα του κελιού.
 • Αρχική σελίδα: Μετάβαση στο αριστερό κελί της τρέχουσας σειράς (ή μεταβείτε στην αρχή του κελιού εάν επεξεργάζεστε ένα κελί)
 • Ctrl+Home: Μετακίνηση στην αρχή ενός φύλλου εργασίας
 • Σελίδα Επάνω/Κάτω: Μετακίνηση μιας οθόνης πάνω ή κάτω σε ένα φύλλο εργασίας
 • Alt+Page Up/Down: Μετακίνηση μιας οθόνης προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά σε ένα φύλλο εργασίας
 • Ctrl+Page Up/Down: Μετακίνηση στο προηγούμενο ή επόμενο φύλλο εργασίας
 • Αριστερό/Δεξί βέλος: Μετακίνηση ενός κελιού προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά
 • Ctrl+Αριστερό/Δεξί βέλος: Μετακίνηση στο πιο απομακρυσμένο κελί αριστερά ή δεξιά στη σειρά

Πώς να επεξεργάζεστε κελιά στο Excel χρησιμοποιώντας συντομεύσεις

 • F2: Επεξεργασία κελιού
 • Shift+F2: Προσθήκη ή επεξεργασία σχολίου κελιού
 • Ctrl+X: Αποκοπή περιεχομένων ενός κελιού, επιλεγμένων δεδομένων ή επιλεγμένης περιοχής κελιών
 • Ctrl+C ή Ctrl+Insert: Αντιγράψτε τα περιεχόμενα ενός κελιού, επιλεγμένων δεδομένων ή επιλεγμένης περιοχής κελιών
 • Ctrl+V ή Shift+Insert: Επικολλήστε τα περιεχόμενα ενός κελιού, επιλεγμένα δεδομένα ή επιλεγμένη περιοχή κελιών
 • Ctrl+Alt+V: Ανοίξτε το πλαίσιο διαλόγου Ειδική επικόλληση
 • Διαγραφή: Καταργήστε τα περιεχόμενα ενός κελιού, επιλεγμένων δεδομένων ή επιλεγμένης περιοχής κελιών
 • Alt+Enter: Εισαγάγετε μια σκληρή επιστροφή σε ένα κελί (κατά την επεξεργασία ενός κελιού)
 • F3: Επικολλήστε ένα όνομα κελιού (αν ονομάζονται κελιά στο φύλλο εργασίας)
 • Alt+H+D+C: Διαγραφή στήλης
 • Esc: Ακυρώστε μια καταχώρηση σε ένα κελί ή στη γραμμή τύπων
 • Enter: Συμπληρώστε μια καταχώρηση σε ένα κελί ή στη γραμμή τύπων

Μορφοποίηση κελιού Excel

 • Ctrl+B: Προσθήκη ή αφαίρεση έντονης γραφής στα περιεχόμενα ενός κελιού, επιλεγμένων δεδομένων ή επιλεγμένης περιοχής κελιών
 • Ctrl+I: Προσθήκη ή αφαίρεση πλάγιων χαρακτήρων στα περιεχόμενα ενός κελιού, επιλεγμένων δεδομένων ή επιλεγμένης περιοχής κελιών
 • Ctrl+U: Προσθήκη ή αφαίρεση υπογράμμισης στα περιεχόμενα ενός κελιού, επιλεγμένων δεδομένων ή επιλεγμένης περιοχής κελιών
 • Alt+H: Επιλέξτε ένα χρώμα γεμίσματος
 • Alt+H+B: Προσθήκη περιγράμματος
 • Ctrl+Shift+&: Εφαρμογή περιγράμματος περιγράμματος
 • Ctrl+Shift+_ (Υπογράμμιση): Κατάργηση περιγράμματος περιγράμματος
 • Ctrl+9: Απόκρυψη των επιλεγμένων σειρών
 • Ctrl+0: Απόκρυψη των επιλεγμένων στηλών
 • Ctrl+1: Ανοίξτε το πλαίσιο διαλόγου Μορφοποίηση κελιών
 • Ctrl+5: Εφαρμογή ή κατάργηση της διαγραφής
 • Ctrl+Shift+$: Εφαρμογή μορφής νομίσματος
 • Ctrl+Shift+%: Εφαρμογή μορφής ποσοστού

Ορολογία Microsoft Excel

Υπάρχουν πολλές ορολογίες που σχετίζονται με το Microsoft Excel. Μάθετε πώς να μιλάτε τη γλώσσα με αυτήν τη βασική ορολογία του Excel. Αυτές είναι λέξεις που θα ακούτε συχνά και γνωρίζοντας τι σημαίνουν θα σας διευκολύνει να ξέρετε τι κάνετε.

 • Αυτόματη συμπλήρωση — Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να αντιγράψετε αβίαστα δεδομένα σε περισσότερα από ένα κελιά.
 • AutoSum — Αυτή η δυνατότητα θα προσθέσει τους αριθμούς που έχετε εισαγάγει στο φύλλο σας και θα εμφανίσει το σύνολο σε ένα κελί της επιλογής σας.
 • AutoFormat — Αυτή είναι μια εφαρμογή αυτοματοποιημένης μορφής για κελιά που ταιριάζουν με προκαθορισμένα κριτήρια. Αυτό θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο η στοίχιση και το μέγεθος γραμματοσειράς.
 • Κελί — Ένα κελί είναι ένα ορθογώνιο ή μπλοκ που στεγάζεται σε ένα φύλλο εργασίας. Οποιαδήποτε δεδομένα θέλετε να εισαγάγετε στο φύλλο εργασίας σας πρέπει να τοποθετηθούν σε ένα κελί. Τα κελιά μπορούν να κωδικοποιηθούν με χρώμα, να εμφανίσουν κείμενο, αριθμούς και τα αποτελέσματα των υπολογισμών, με βάση αυτό που θέλετε να επιτύχετε. Ένα ενεργό κελί είναι ανοιχτό για επεξεργασία.
 • Μορφοποίηση κελιών — Αλλαγή του στυλ με το οποίο εμφανίζονται τα δεδομένα κυψέλης στο υπολογιστικό φύλλο. Όταν μορφοποιείτε κελιά, αλλάζει μόνο η οπτική εμφάνιση των κελιών. η τιμή μέσα στα κελιά παραμένει σταθερή.
 • Μορφοποίηση υπό όρους — Η μορφοποίηση εφαρμόζεται μόνο όταν το κελί πληροί καθοριστικά κριτήρια, όπως διπλότυπες τιμές ή τιμές πάνω ή κάτω από ένα όριο.
 • Στήλες και σειρές — Οι στήλες και οι σειρές αναφέρονται στον τρόπο ευθυγράμμισης των κελιών σας. Οι στήλες ευθυγραμμίζονται κάθετα ενώ οι σειρές οριζόντια.
 • Επικεφαλίδες στηλών και σειρών — Αυτές οι επικεφαλίδες είναι οι γραμμένες και αριθμημένες γκρίζες περιοχές που βρίσκονται ακριβώς έξω από τις στήλες και τις σειρές. Κάνοντας κλικ σε μια επικεφαλίδα θα επιλέξετε ολόκληρη τη γραμμή ή τη στήλη. Μπορείτε να αλλάξετε το ύψος της γραμμής ή το πλάτος της στήλης χρησιμοποιώντας τις επικεφαλίδες.
 • Αναφορά κελιού — Μια αναφορά κελιού είναι ένα σύνολο συντεταγμένων που προσδιορίζει ένα συγκεκριμένο κελί. Είναι ένας συνδυασμός γραμμάτων και αριθμών. Το A5, για παράδειγμα, θα έδειχνε το κελί που βρίσκεται εκεί όπου τέμνονται η στήλη Α και η σειρά 5.
 • Εύρος κελιών — Το εύρος κελιών είναι μια συλλογή κελιών που έχουν αναγνωριστεί ως ομάδα με βάση μια ποικιλία κριτηρίων. Χρησιμοποιώντας μια άνω και κάτω τελεία (:) μεταξύ των αναφορών κελιών, το Excel μπορεί να προσδιορίσει το εύρος, γνωστό και ως πίνακας. Ένα εύρος σε μια σειρά, για παράδειγμα, θα μπορούσε να μοιάζει με A1:C1, που λέει στον τύπο να εξετάσει τα κελιά σε μια σειρά μεταξύ A1 και C1, ενώ B4:D9 θα έλεγε ο τύπος για να δείτε κελιά σε ένα πλαίσιο που δεσμεύεται από τις στήλες B και D και τις γραμμές 4 και 9. Μια τρισδιάστατη αναφορά αναφέρεται σε μια περιοχή που περιλαμβάνει περισσότερα από ένα φύλλα εργασίας στο ίδιο βιβλίο εργασίας.
 • Τελεστής σύγκρισης — Ένα σύμβολο που χρησιμοποιείται σε κριτήρια σύγκρισης για τη σύγκριση δύο τιμών. Τα έξι πρότυπα είναι = Ίσο με, > Μεγαλύτερο από, < Less than, >= Μεγαλύτερο ή ίσο με, <= Μικρότερο ή ίσο με, και <> Δεν ισούται με.
 • Μορφή υπό όρους — Μια μορφή, όπως σκίαση κελιού ή χρώμα γραμματοσειράς, την οποία το Excel εφαρμόζει αυτόματα στα κελιά, εάν μια καθορισμένη συνθήκη είναι αληθής.
 • Πίνακας ενοποίησης — Ο πίνακας συνδυασμένων αποτελεσμάτων που εμφανίζεται στην περιοχή προορισμού. Το Excel δημιουργεί τον πίνακα ενοποίησης εφαρμόζοντας τη συνάρτηση σύνοψης που επιλέγετε στις τιμές της περιοχής προέλευσης που καθορίζετε.
 • Προσαρμοσμένος Υπολογισμός — Μια μέθοδος σύνοψης τιμών στην περιοχή δεδομένων ενός Συγκεντρωτικού Πίνακα χρησιμοποιώντας τις τιμές σε άλλα κελιά στην περιοχή δεδομένων. Χρησιμοποιήστε το Εμφάνιση δεδομένων ως λίστα στο πλαίσιο διαλόγου Πεδίο Συγκεντρωτικού Πίνακα για ένα πεδίο δεδομένων για να δημιουργήσετε προσαρμοσμένους υπολογισμούς.
 • Επικύρωση δεδομένων — Αυτή η δυνατότητα βοηθά στην αποτροπή της εισαγωγής εσφαλμένων δεδομένων στο φύλλο εργασίας σας. Αυτό χρησιμοποιείται συνήθως για τη δημιουργία αναπτυσσόμενων λιστών για κοινούς όρους. Η επικύρωση δεδομένων προάγει τη συνέπεια και την ακρίβεια στα δεδομένα που θα εισαχθούν.
 • Προεπιλεγμένο πρότυπο φύλλου εργασίας — Το φύλλο.xlt πρότυπο που δημιουργείτε για να αλλάξετε την προεπιλεγμένη μορφή των νέων φύλλων εργασίας. Το Excel χρησιμοποιεί το πρότυπο για να δημιουργήσει ένα κενό φύλλο εργασίας όταν προσθέτετε ένα νέο φύλλο εργασίας σε ένα βιβλίο εργασίας.
 • Εξαρτήματα — Κελιά που περιέχουν τύπους που αναφέρονται σε άλλα κελιά. Για παράδειγμα, εάν το κελί D10 περιέχει τον τύπο =B5, το κελί D10 εξαρτάται από το κελί B5.
 • Περιοχή προορισμού — Το εύρος των κελιών που επιλέγετε για να συγκρατούν τα συνοπτικά δεδομένα σε ενοποίηση. Η περιοχή προορισμού μπορεί να βρίσκεται στο ίδιο φύλλο εργασίας με τα δεδομένα προέλευσης ή σε διαφορετικό φύλλο εργασίας. Ένα φύλλο εργασίας μπορεί να περιέχει μόνο μία ενοποίηση.
 • Λεπτομέρειες δεδομένων — Για αυτόματα υποσύνολα και περιγράμματα φύλλων εργασίας, οι σειρές ή οι στήλες υποσύνολο αθροίζονται με συνοπτικά δεδομένα. Τα δεδομένα λεπτομερειών είναι συνήθως δίπλα και πάνω ή αριστερά από τα δεδομένα σύνοψης.
 • Ενσωματωμένο γράφημα — Ένα γράφημα που τοποθετείται σε ένα φύλλο εργασίας και όχι σε ένα ξεχωριστό φύλλο γραφήματος. Τα ενσωματωμένα γραφήματα είναι χρήσιμα όταν θέλετε να προβάλετε ή να εκτυπώσετε ένα γράφημα ή ένα Συγκεντρωτικό γράφημα με τα δεδομένα πηγής ή άλλες πληροφορίες σε ένα φύλλο εργασίας.
 • Κωδικός σφάλματος — Οι κωδικοί σφάλματος εμφανίζονται εάν το Excel εντοπίσει πρόβλημα με έναν τύπο.
 • Εξωτερικά δεδομένα — Δεδομένα που αποθηκεύονται εκτός του Excel. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν βάσεις δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί σε Access, dBASE, SQL Server ή σε διακομιστή Web.
 • Εύρος εξωτερικών δεδομένων — Μια σειρά δεδομένων που εισάγονται σε ένα φύλλο εργασίας αλλά προέρχονται εκτός του Excel, όπως σε μια βάση δεδομένων ή ένα αρχείο κειμένου. Στο Excel, μπορείτε να μορφοποιήσετε τα δεδομένα ή να τα χρησιμοποιήσετε σε υπολογισμούς όπως θα κάνατε με οποιαδήποτε άλλα δεδομένα.
 • Εξωτερική αναφορά — Μια αναφορά σε ένα κελί ή μια περιοχή σε ένα φύλλο σε άλλο βιβλίο εργασίας του Excel ή μια αναφορά σε ένα καθορισμένο όνομα σε άλλο βιβλίο εργασίας.
 • Πεδίο (Συγκεντρωτικός Πίνακας) — Σε έναν Συγκεντρωτικό Πίνακα ή Συγκεντρωτικό Γράφημα, μια κατηγορία δεδομένων που προέρχονται από ένα πεδίο στα δεδομένα προέλευσης. Οι Συγκεντρωτικοί Πίνακες έχουν γραμμή, στήλη, σελίδα και πεδίο δεδομένων. Τα Συγκεντρωτικά Γραφήματα έχουν πεδία σειράς, κατηγορίας, σελίδας και δεδομένων.
 • Λαβή πλήρωσης — Το μικρό μαύρο τετράγωνο στην κάτω δεξιά γωνία της επιλογής. Όταν δείχνετε τη λαβή πλήρωσης, ο δείκτης αλλάζει σε μαύρο σταυρό.
 • Φίλτρο — Για να εμφανίσετε μόνο τις σειρές σε μια λίστα που ικανοποιούν τις συνθήκες που καθορίζετε. Χρησιμοποιείτε την εντολή AutoFilter για να εμφανίσετε σειρές που αντιστοιχούν σε μία ή περισσότερες συγκεκριμένες τιμές, υπολογισμένες τιμές ή συνθήκες.
  Φίλτρο — Τα φίλτρα είναι κανόνες που χρησιμοποιείτε για να αποφασίσετε ποιες σειρές σε ένα φύλλο εργασίας θα εμφανιστούν. Αυτά τα φίλτρα μπορούν να χρησιμοποιούν δεδομένα όπως συνθήκες ή τιμές.
  Τύπος — Μια ακολουθία μέσα σε ένα κελί που χρησιμοποιείται για την παραγωγή μιας τιμής. Πρέπει να ξεκινά με σύμβολο ίσου (=). Αυτό μπορεί να είναι μια μαθηματική εξίσωση, αναφορές κελιών, συναρτήσεις ή τελεστής. Ένας τύπος είναι επίσης γνωστός ως έκφραση.
 • Γραμμή τύπων — Μια γραμμή τύπων μεταξύ της κορδέλας και του βιβλίου εργασίας, η Γραμμή τύπων θα εμφανίσει τα περιεχόμενα ενός ενεργού κελιού. Στην περίπτωση τύπων, η γραμμή τύπων θα εμφανίσει όλα τα στοιχεία του τύπου.
 • Πάγωμα πλαισίων — Τα παράθυρα παγώματος σάς επιτρέπουν να επιλέξετε συγκεκριμένες στήλες ή/και σειρές που θα παραμείνουν ορατές στο φύλλο εργασίας, ακόμα κι αν κάνετε κύλιση, όπως κελιά κεφαλίδας που επισημαίνουν μια στήλη.
 • Συνάρτηση — Οι συναρτήσεις είναι τύποι που είναι προ-ενσωματωμένοι στο Excel. Έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν στην απλοποίηση δυνητικά πολύπλοκων τύπων σε ένα φύλλο εργασίας.
 • Αναζήτηση στόχου — Μια μέθοδος για την εύρεση μιας συγκεκριμένης τιμής για ένα κελί προσαρμόζοντας την τιμή ενός άλλου κελιού. Κατά την αναζήτηση στόχων, το Excel μεταβάλλει την τιμή σε ένα κελί που καθορίζετε έως ότου ένας τύπος που εξαρτάται από αυτό το κελί επιστρέψει το αποτέλεσμα που θέλετε.
 • Πλέγμα — Ένα σύνολο τεμνόμενων γραμμών που χρησιμοποιούνται για την ευθυγράμμιση αντικειμένων.
 • Γραμμές πλέγματος σε γραφήματα — Γραμμές που μπορείτε να προσθέσετε σε ένα γράφημα που διευκολύνουν την προβολή και την αξιολόγηση δεδομένων. Οι γραμμές πλέγματος εκτείνονται από τα σημάδια σε έναν άξονα κατά μήκος της περιοχής του οικοπέδου.
 • Ομάδα — Σε ένα περίγραμμα ή Συγκεντρωτικό Πίνακα, μία ή περισσότερες γραμμές ή στήλες λεπτομερειών που είναι γειτονικές και δευτερεύουσες σε μια γραμμή ή στήλη σύνοψης.
 • Υψηλό-Χαμηλό Γραμμές — Σε γραφήματα γραμμών δύο διαστάσεων, γραμμές που εκτείνονται από την υψηλότερη έως τη χαμηλότερη τιμή σε κάθε κατηγορία. Οι γραμμές υψηλής-χαμηλής χρήσης χρησιμοποιούνται συχνά σε γραφήματα μετοχών.
 • Φύλλο εργασίας ιστορικού — Ένα ξεχωριστό φύλλο εργασίας που παραθέτει τις αλλαγές που παρακολουθούνται σε ένα κοινόχρηστο βιβλίο εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος του ατόμου που έκανε την αλλαγή, πότε και πού έγινε, ποια δεδομένα διαγράφηκαν ή αντικαταστάθηκαν, και πώς επιλύθηκαν οι συγκρούσεις.
 • Αναγνωριστικό — Ένα όνομα πεδίου που χρησιμοποιείται σε μια έκφραση. Για παράδειγμα, Ποσό παραγγελίας είναι το αναγνωριστικό (όνομα πεδίου) για ένα πεδίο που περιέχει ποσά παραγγελιών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια έκφραση (όπως Τιμή*Ποσότητα) αντί για ένα αναγνωριστικό.
 • Εισαγωγή σειράς — Σε έναν πίνακα του Excel, μια ειδική σειρά διευκολύνει την εισαγωγή δεδομένων. Η σειρά Εισαγωγή υποδεικνύεται με έναν αστερίσκο.
 • Άμεση τομή — Μια αναφορά σε μια περιοχή κελιών, αντί για ένα μεμονωμένο κελί, που υπολογίζεται όπως ένα μεμονωμένο κελί. Εάν το κελί C10 περιέχει τον τύπο =B5:B15*5, το Excel πολλαπλασιάζει την τιμή στο κελί B10 επί 5, επειδή τα κελιά B10 και C10 βρίσκονται στην ίδια σειρά.
 • Ευρετήριο — Ένα στοιχείο βάσης δεδομένων που επιταχύνει την αναζήτηση δεδομένων. Όταν ένας πίνακας έχει ευρετήριο, τα δεδομένα στον πίνακα μπορούν να βρεθούν αναζητώντας τα στο ευρετήριο.
 • Στοιχείο — Αυτές είναι υποκατηγορίες πεδίων στον συγκεντρωτικό σας πίνακα. Εάν έχετε ένα πεδίο με την ένδειξη Αυτοκίνητα, τα στοιχεία μπορεί να είναι Ford, Chevrolet κ.λπ.
 • Εσωτερική σύνδεση — Στο ερώτημα, ο προεπιλεγμένος τύπος ένωσης μεταξύ δύο πινάκων όπου επιλέγονται μόνο οι εγγραφές που έχουν τις ίδιες τιμές στα ενωμένα πεδία. Οι δύο αντίστοιχες εγγραφές από κάθε πίνακα συνδυάζονται και εμφανίζονται ως μία εγγραφή στο σύνολο αποτελεσμάτων.
 • Εισαγωγή σειράς — Σε έναν πίνακα του Excel, μια ειδική σειρά διευκολύνει την εισαγωγή δεδομένων. Η σειρά Εισαγωγή υποδεικνύεται με έναν αστερίσκο.
 • Κελί εισόδου — Το κελί στο οποίο αντικαθίσταται κάθε τιμή εισόδου από έναν πίνακα δεδομένων. Οποιοδήποτε κελί σε ένα φύλλο εργασίας μπορεί να είναι το κελί εισόδου. Αν και το κελί εισόδου δεν χρειάζεται να είναι μέρος του πίνακα δεδομένων, οι τύποι στους πίνακες δεδομένων πρέπει να αναφέρονται στο κελί εισόδου.
 • Επανάληψη — Επαναλαμβανόμενος υπολογισμός ενός φύλλου εργασίας μέχρι να εκπληρωθεί μια συγκεκριμένη αριθμητική συνθήκη.
 • Συμμετοχή — Μια σύνδεση μεταξύ πολλών πινάκων όπου οι εγγραφές από σχετικά πεδία που ταιριάζουν συνδυάζονται και εμφανίζονται ως μία εγγραφή. Εγγραφές που δεν ταιριάζουν ενδέχεται να συμπεριληφθούν ή να εξαιρεθούν, ανάλογα με τον τύπο της συμμετοχής.
 • Σύνδεση γραμμής — Στο Ερώτημα, μια γραμμή που συνδέει πεδία μεταξύ δύο πινάκων και δείχνει στο ερώτημα πώς σχετίζονται τα δεδομένα. Ο τύπος σύνδεσης υποδεικνύει ποιες εγγραφές επιλέγονται για το σύνολο αποτελεσμάτων του ερωτήματος.
 • Αιτιολόγηση — Για να προσαρμόσετε το οριζόντιο διάστημα έτσι ώστε το κείμενο να ευθυγραμμίζεται ομοιόμορφα τόσο στο αριστερό όσο και στο δεξί περιθώριο. Η αιτιολόγηση του κειμένου δημιουργεί μια ομαλή άκρη και στις δύο πλευρές.
 • Συγχωνευμένο κελί — Όταν δύο ή περισσότερα κελιά συνδυάζονται, γίνεται συγχωνευμένο κελί.
 • Χειριστής — Οι τελεστές είναι σύμβολα ή σημάδια που υποδεικνύουν ποιος υπολογισμός πρέπει να γίνει σε μια παράσταση. Οι τελεστές δεν αναφέρονται απαραίτητα σε απλούς μαθηματικούς τύπους. Υπάρχουν επίσης τελεστές σύγκρισης, συνένωσης κειμένου ή αναφοράς.
 • Παράμετρος — Στο Excel, μπορείτε να προσθέσετε, να αλλάξετε ή να αφαιρέσετε παραμέτρους για να καθορίσετε κελιά που είναι επεξεργάσιμα στα δεδομένα του φύλλου εργασίας με δυνατότητα προβολής των Υπηρεσιών Excel. Όταν αποθηκεύετε το βιβλίο εργασίας, οι αλλαγές αντικατοπτρίζονται αυτόματα στον διακομιστή.
 • Ερώτημα παραμέτρων — Ένας τύπος ερωτήματος που, όταν το εκτελείτε, ζητά τιμές (κριτήρια) που θα χρησιμοποιηθούν για την επιλογή των εγγραφών για το σύνολο αποτελεσμάτων, έτσι ώστε το ίδιο ερώτημα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάκτηση διαφορετικών σύνολα αποτελεσμάτων.
 • Συγκεντρωτικός πίνακας — Αυτό είναι ένα εργαλείο σύνοψης δεδομένων που χρησιμοποιείται πιο συχνά για ταξινόμηση, μέσο όρο για αυτόματη άθροιση δεδομένων. Οι πληροφορίες αντλούνται από έναν πίνακα ενώ τα αποτελέσματα εμφανίζονται σε έναν άλλο. Οι Συγκεντρωτικοί Πίνακες διευκολύνουν την ανάκτηση συγκεκριμένων πληροφοριών από μια μεγάλη πηγή δεδομένων.
 • Συγκεντρωτικό γράφημα — Αυτός ο τύπος γραφήματος παρέχει ένα οπτικό βοήθημα για συγκεντρωτικούς πίνακες. Παρέχοντας γραφικές αναπαραστάσεις των δεδομένων του συγκεντρωτικού πίνακα, ο χρήστης μπορεί να παρέχει ένα επίπεδο αλληλεπίδρασης με τα δεδομένα.
 • Συγκεντρωτική περιοχή — Η περιοχή περιστροφής είναι ένα σημείο στο φύλλο εργασίας όπου θα σύρατε ένα πεδίο Συγκεντρωτικού πίνακα για να οργανώσετε εκ νέου τον τρόπο εμφάνισης μιας αναφοράς.
 • Περιοχή γραφήματος — Σε ένα δισδιάστατο γράφημα, η περιοχή οριοθετείται από τους άξονες, συμπεριλαμβανομένων όλων των σειρών δεδομένων. Σε ένα τρισδιάστατο γράφημα, η περιοχή οριοθετείται από τους άξονες, συμπεριλαμβανομένων των σειρών δεδομένων, των ονομάτων κατηγοριών, των ετικετών με σημάδια και των τίτλων αξόνων.
 • Κορδέλα — Πάνω από το βιβλίο εργασίας υπάρχει ένα τμήμα καρτελών εντολών που ονομάζεται Κορδέλα. Υπάρχουν πολλές επιλογές πίσω από κάθε καρτέλα της κορδέλας.
 • Πεδίο σειράς — Ένα πεδίο που εμφανίζεται στην περιοχή σειράς ενός Συγκεντρωτικού Γραφήματος. Τα στοιχεία σε ένα πεδίο σειράς παρατίθενται στο υπόμνημα και παρέχουν τα ονόματα των μεμονωμένων σειρών δεδομένων.
  Γραμμές σειράς — Σε γραφήματα 2-D στοιβαγμένων ράβδων και στηλών, οι γραμμές που συνδέουν τους δείκτες δεδομένων σε κάθε σειρά δεδομένων χρησιμοποιούνται για να τονίσουν τη διαφορά στη μέτρηση μεταξύ κάθε σειράς.
 • Κοινόχρηστο βιβλίο εργασίας — Ένα βιβλίο εργασίας που έχει ρυθμιστεί για να επιτρέπει σε πολλούς χρήστες σε ένα δίκτυο να προβάλλουν και να κάνουν αλλαγές ταυτόχρονα. Κάθε χρήστης που αποθηκεύει το βιβλίο εργασίας βλέπει τις αλλαγές που έγιναν από άλλους χρήστες.
 • Δεδομένα πηγής — Αυτές είναι οι πληροφορίες που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του συγκεντρωτικού σας πίνακα. Μπορεί να υπάρχει είτε μέσα στο φύλλο εργασίας είτε από εξωτερική βάση δεδομένων.
 • Σύνοψη συνάρτησης — Ένας τύπος υπολογισμού που συνδυάζει δεδομένα πηγής σε έναν Συγκεντρωτικό Πίνακα ή έναν πίνακα ενοποίησης ή όταν εισάγετε αυτόματα υποσύνολα σε μια λίστα ή μια βάση δεδομένων. Παραδείγματα συναρτήσεων σύνοψης περιλαμβάνουν το Sum, το Count και το Average.
  Πρότυπο — Το πρότυπο είναι ένα μορφοποιημένο βιβλίο εργασίας ή φύλλο εργασίας που βοηθά τους χρήστες να ικανοποιήσουν μια συγκεκριμένη ανάγκη στο Excel. Παραδείγματα αυτού περιλαμβάνουν ανάλυση αποθεμάτων, χάρτη διεργασιών και ημερολόγιο.
 • Περιοχή τιμών — Σε έναν συγκεντρωτικό πίνακα, οι περιοχές τιμών προσδιορίζονται ως τα κελιά που περιέχουν τις συνοπτικές πληροφορίες.
 • Βιβλίο εργασίας — Το βιβλίο εργασίας αναφέρεται σε ένα αρχείο υπολογιστικού φύλλου Excel. Το βιβλίο εργασίας φιλοξενεί όλα τα δεδομένα που έχετε εισαγάγει και σας επιτρέπει να ταξινομήσετε ή να υπολογίσετε τα αποτελέσματα. Ένα βιβλίο εργασίας που είναι διαθέσιμο για προβολή και επεξεργασία από πολλούς χρήστες σε ένα δίκτυο είναι γνωστό ως Κοινόχρηστο βιβλίο εργασίας.
 • Φύλλο εργασίας — Μέσα στο βιβλίο εργασίας θα βρείτε έγγραφα που ονομάζονται φύλλα εργασίας. Ένα φύλλο εργασίας είναι ένα υπολογιστικό φύλλο. Μπορείτε να έχετε πολλά φύλλα εργασίας σε ένα βιβλίο εργασίας. Οι καρτέλες στο κάτω μέρος της οθόνης υποδεικνύουν σε ποια από τα φύλλα εργασίας σας εργάζεστε. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως ενεργό φύλλο εργασίας ή ενεργό φύλλο.
 • Χώρος εργασίας — Ένας χώρος εργασίας σάς επιτρέπει να ανοίγετε πολλά αρχεία ταυτόχρονα.

Μάθετε πώς μπορείτε να ξεπεράσετε το PowerPoint χρησιμοποιώντας τις παρακάτω συντομεύσεις και κόλπα

Το PowerPoint είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για τόσες πολλές διαφορετικές χρήσεις. Η τελευταία έκδοση του PowerPoint, 2019, φέρνει ακόμα πιο θεαματικά πράγματα στο τραπέζι από τον προκάτοχό του.

Ξέρετε; Περισσότεροι από 500 εκατομμύρια χρήστες του PowerPoint δημιουργούν πάνω από 300 εκατομμύρια παρουσιάσεις την ημέρα.

PowerPoint 2019 Νέες δυνατότητες

 • Εργαλείο επισήμανσης κειμένου - Βρίσκεται στην καρτέλα Αρχική σελίδα (κάτω από γραμματοσειρές), το εργαλείο επισήμανσης κειμένου σάς επιτρέπει να τονίσετε σημαντικά κείμενα αλλάζοντας το χρώμα γύρω από το κείμενο. Αυτό ήταν πάντα ένα σημαντικό χαρακτηριστικό στο Word και τώρα το έχετε και εδώ.
 • Διαγράμματα διοχέτευσης - Ένας ισχυρός τρόπος για να υποδείξετε τις τάσεις. Τα γραφήματα διοχέτευσης μπορούν να σας βοηθήσουν να δείξετε πώς τα δεδομένα έχουν αυξηθεί ή μειωθεί σε διάφορα εξαρτώμενα στάδια. Μπορείτε να βρείτε αυτή τη συναρπαστική λειτουργία και στη νέα έκδοση του Excel.
 • Μορφή μετάβασης - Το εφέ morph χρησιμοποιείται για την κίνηση ή την κίνηση των διαφανειών ή των αντικειμένων σας (ή για κίνηση). Μπορεί να κάνει τα αντικείμενά σας μεγαλύτερα από το φόντο και μπορείτε ακόμη και να καθορίσετε τι θέλετε να κάνετε κίνηση. Για να χρησιμοποιήσετε το φαινόμενο morph, πρέπει να αντιγράψετε τη διαφάνεια που θέλετε να μεταμορφώσετε. Κάντε κλικ στην καρτέλα Μεταβάσεις και εφαρμόστε τη μορφή στη διπλότυπη διαφάνεια ή αντικείμενο.
 • Ζουμ - Αυτή δεν είναι η δυνατότητα ζουμ που έχετε συνηθίσει στο PowerPoint. Μπορείτε να μεταβείτε από μια διαφάνεια ή μια ενότητα σε μια άλλη διαφάνεια ή ενότητα της παρουσίασής σας. Η καρτέλα ζουμ έχει τρεις εντολές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε για να αναδείξετε διάφορα ενδιαφέροντα εφέ: Το ζουμ σύνοψης, το ζουμ ενότητας και το ζουμ διαφανειών.
 • Κατάργηση φόντου - Μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε το φόντο μιας εικόνας με αυτήν τη δυνατότητα. Η δυνατότητα αυτόματης ανίχνευσης εξαλείφει την ανάγκη σχεδίασης γύρω από το σχήμα που θέλετε να διατηρήσετε στο προσκήνιο. Μπορείτε να σχεδιάσετε με ένα μολύβι σε ελεύθερη μορφή αντί να χρησιμοποιείτε μόνο ευθείες γραμμές, κάτι που ήταν ένα ενοχλητικό χαρακτηριστικό που υπήρχε σε προηγούμενες εκδόσεις.
 • Εισαγωγή εικονιδίων και τρισδιάστατων μοντέλων - Εισαγάγετε δικές σας τρισδιάστατες εικόνες ή πραγματοποιήστε αναζήτηση στο διαδίκτυο για εισαγωγή. Μόλις εισαχθεί, μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα. Μπορείτε να γείρετε την εικόνα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση ή θέση, να κάνετε την εικόνα μικρότερη ή μεγαλύτερη, να περιστρέψετε την εικόνα, να ευθυγραμμίσετε το μοντέλο στη σελίδα ή να σύρετε, να μετακινήσετε και να μεγεθύνετε το μοντέλο ώστε να ταιριάζει στο πλαίσιο ή να χρησιμοποιήσετε τη μετάβαση μορφοποίησης για περιστροφή ή μεγεθύνετε το τρισδιάστατο μοντέλο. Αυτές οι τρισδιάστατες εικόνες μπορούν να κάνουν μια παρουσίαση να φαίνεται φανταστική. Το PowerPoint υποστηρίζει επίσης κλιμακούμενα διανυσματικά γραφικά ή εικόνες SVG με επιλογές για επεξεργασία του χρώματος και της υφής. προσθέστε εφέ όπως σκιές, λάμψη ή αντανάκλαση. στοίχιση, περιστροφή, περικοπή ή μεγέθυνση της εικόνας.
  3d models
 • Προσθήκη διαδικτυακής μετατροπής βίντεο/βίντεο - Προσθέστε βίντεο από διαδικτυακές πηγές ή εξάγετε το Powerpoint σας ως μορφή εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας (HD) ή 4K που μπορεί να προβληθεί σε μεγάλες οθόνες.
 • Έλεγχος ψηφιακής πένας - Χρησιμοποιήστε ένα Surface Pen 4 ή σχεδόν οποιοδήποτε ψηφιακό στυλό που υποστηρίζει συνδεσιμότητα Bluetooth για τον έλεγχο των διαφανειών σας στο PowerPoint.

 

Ορολογία PowerPoint

Το PowerPoint έχει κάποια συγκεκριμένη ορολογία που σχετίζεται με την οποία θέλετε να εξοικειωθείτε. Ακολουθούν ορισμένοι από τους πιο συνηθισμένους όρους που θα ακούσετε:

Διαφάνεια και προβολή διαφανειών

Οι προβολές διαφανειών μπορούν να περιλαμβάνουν κείμενο και γραφικά ή να καλύπτονται πλήρως από μία εικόνα, όπως σε ένα άλμπουμ φωτογραφιών. Κάθε σελίδα μιας παρουσίασης PowerPoint ονομάζεται διαφάνεια. Ο προεπιλεγμένος προσανατολισμός της διαφάνειας είναι οριζόντιος. Μπορείτε να αλλάξετε τον προσανατολισμό και το μέγεθος της διαφάνειας. Μπορείτε να προσθέσετε κείμενο, γραφικά και εφέ στη διαφάνεια για να βελτιώσετε την ελκυστικότητά της και να επεξηγήσετε την άποψη σας. Αυτά είναι τα θεμέλια μιας παρουσίασης.

Σφαίρα

Οι κουκκίδες είναι μικρές κουκκίδες, τετράγωνα, παύλες ή γραφικά αντικείμενα που ξεκινούν μια σύντομη περιγραφική φράση. Σχεδόν κάθε τύπος διαφάνειας στο PowerPoint περιέχει ένα πλαίσιο κειμένου κράτησης θέσης για μια λίστα με κουκκίδες. Θα χρησιμοποιήσετε αυτά τα πλαίσια κειμένου λίστας με κουκκίδες για να εισαγάγετε βασικά σημεία ή δηλώσεις σχετικά με το θέμα σας. Κατά τη δημιουργία της λίστας, πατήστε Enter για να προσθέσετε μια νέα κουκκίδα για το επόμενο σημείο που θέλετε να προσθέσετε.

Πρότυπο σχεδίασης

Ένα πρότυπο σχεδίασης έχει προκαθορισμένα στοιχεία για μια παρουσίαση, ώστε να μην χρειάζεται να το συναρμολογήσετε από την αρχή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρότυπο σχεδίασης ως έχει ή να κάνετε αλλαγές σε ένα πρότυπο για να το κάνετε πιο συγκεκριμένο στις ανάγκες σας. Τα πρότυπα σχεδίασης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε μια καλή αρχή.

Διατάξεις διαφανειών

Οι όροι τύπος διαφάνειας και διάταξη διαφάνειας χρησιμοποιούνται εναλλακτικά. Το PowerPoint έχει μερικούς τύπους διατάξεων διαφανειών. Ανάλογα με τον τύπο της παρουσίασης που δημιουργείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές διαφορετικές διατάξεις διαφανειών ή να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε μόνο μερικές. Οι διατάξεις διαφανειών περιλαμβάνουν αυτά τα στοιχεία: διαφάνειες τίτλου, διαφάνειες επικεφαλίδων ενότητας, διαφάνειες εικόνας με λεζάντες, διαφάνειες περιεχομένου για προσθήκη γραφημάτων, εικόνων και πινάκων και κενές διαφάνειες.

Προβολές διαφανειών

Μπορείτε να προβάλετε προβολές διαφανειών με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της κανονικής προβολής, της προβολής περίγραμμα και της προβολής ταξινόμησης διαφανειών. Κάθε μία από αυτές τις απόψεις έχει μια συγκεκριμένη χρήση. Η προβολή διάρθρωσης είναι εξαιρετική για να δείτε τη συνολική δομή μιας παρουσίασης, ενώ η Προβολή ταξινόμησης διαφανειών σάς επιτρέπει να αναδιατάξετε τι κάνατε. Η Κανονική προβολή σάς επιτρέπει να δείτε την ολοκληρωμένη παρουσίαση.

Παράθυρο εργασιών

Το παράθυρο εργασιών που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της οθόνης αλλάζει για να εμφανίζει επιλογές που είναι διαθέσιμες για την τρέχουσα εργασία στην οποία εργάζεστε. Για παράδειγμα, η αλλαγή του φόντου για μια διαφάνεια εμφανίζει το παράθυρο εργασιών Μορφοποίηση φόντου. όταν προσθέτετε κινούμενα σχέδια, θα δείτε το παράθυρο Κινούμενα σχέδια. Αυτό βοηθά στην επιτάχυνση της διαδικασίας δημιουργίας παρουσιάσεων και σας εμποδίζει να κάνετε αναζήτηση.

Μετάβαση

Οι μεταβάσεις διαφανειών είναι τα οπτικά εφέ που εμφανίζονται καθώς η μια διαφάνεια αλλάζει σε μια άλλη. Το PowerPoint προσφέρει πολλές διαφορετικές μεταβάσεις όπως fade, dissolve κ.λπ.

Κινούμενα σχέδια και σχέδια κινούμενων σχεδίων

Στο Microsoft PowerPoint, τα κινούμενα σχέδια είναι οπτικά εφέ που εφαρμόζονται σε μεμονωμένα στοιχεία, όπως γραφικά, τίτλοι ή κουκκίδες και όχι στην ίδια τη διαφάνεια. Εφαρμόστε προκαθορισμένα οπτικά εφέ σε παραγράφους, στοιχεία με κουκκίδες και τίτλους από μια ποικιλία ομαδοποιήσεων κινούμενων σχεδίων.

PowerPoint Online

Το PowerPoint Online είναι η διαδικτυακή έκδοση του PowerPoint. Επιτρέπει την αναπαραγωγή μιας παρουσίασης PowerPoint σε οποιονδήποτε υπολογιστή, ακόμα κι αν αυτός ο υπολογιστής δεν έχει εγκατεστημένο το PowerPoint. Για να χρησιμοποιήσετε το PowerPoint Online, θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό Microsoft ή έναν λογαριασμό εργασίας ή σχολείου στο Office 365. Για να προβάλετε μια παρουσίαση σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, αποθηκεύστε την παρουσίαση στο OneDrive ή στο Dropbox και ανοίξτε την στο PowerPoint Online.

Κύρια διαφάνεια

Το προεπιλεγμένο πρότυπο σχεδίασης κατά την έναρξη μιας παρουσίασης PowerPoint είναι μια απλή λευκή διαφάνεια. Όταν θέλετε να σχεδιάσετε το πρότυπό σας, χρησιμοποιήστε το Slide Master. Αφού ενημερώσετε το Slide Master με τις σχεδιαστικές επιλογές σας, όλες οι διαφάνειες στην παρουσίασή σας θα χρησιμοποιούν τις γραμματοσειρές, τα χρώματα και τα γραφικά του Slide Master. Κάθε νέα διαφάνεια που δημιουργείτε παίρνει αυτά τα σχεδιαστικά στοιχεία.

Συντομεύσεις PowerPoint

Ακολουθούν κοινές συντομεύσεις για το PowerPoint:

 • Ctrl+N - Δημιουργία νέας παρουσίασης.
 • Ctrl+B - Κάντε το επιλεγμένο κείμενο με έντονη γραφή.
 • Alt+H, F, S - Αλλαγή του μεγέθους γραμματοσειράς για το επιλεγμένο κείμενο.
 • Alt+W, Q - Ανοίξτε το παράθυρο διαλόγου Zoom.
 • Ctrl+X - Αποκοπή επιλεγμένου κειμένου, αντικειμένου ή διαφάνειας.
 • Ctrl+C - Αντιγράψτε επιλεγμένο κείμενο, αντικείμενο ή διαφάνεια.
 • Ctrl+V - Επικόλληση αποκοπής ή αντιγραφής κειμένου, αντικειμένου ή διαφάνειας.
 • Ctrl+Z- Αναίρεση της τελευταίας ενέργειας.
 • Ctrl+S - Αποθήκευση της παρουσίασης.
 • Alt+N, P - Εισαγάγετε μια εικόνα.
 • Alt+H, S, H - Εισαγάγετε ένα σχήμα.
 • Alt+H, L - Επιλέξτε μια διάταξη διαφάνειας.
 • Alt+H - Μεταβείτε στην καρτέλα Αρχική σελίδα.
 • Alt+N - Μεταβείτε στην καρτέλα Εισαγωγή.
 • F5- Ξεκινήστε την προβολή διαφανειών.
 • Esc - Τερματίστε την προβολή διαφανειών.
 • Ctrl+Q - Κλείσιμο PowerPoint.

Πώς να πλοηγηθείτε στην κορδέλα μόνο με το πληκτρολόγιο

Η κορδέλα είναι τα strip μενού στην κορυφή των προϊόντων του Office. Οργανώνει εντολές σε καρτέλες. Κάθε καρτέλα εμφανίζει μια διαφορετική κορδέλα, η οποία αποτελείται από ομάδες και κάθε ομάδα περιλαμβάνει μία ή περισσότερες εντολές. Μπορείτε να πλοηγηθείτε εύκολα στην κορδέλα μόνο με το πληκτρολόγιο. Τα πλήκτρα πρόσβασης είναι ειδικές συντομεύσεις που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε γρήγορα μια εντολή στην κορδέλα πατώντας μερικά πλήκτρα, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στο PowerPoint. Κάθε εντολή στο PowerPoint μπορεί να προσπελαστεί χρησιμοποιώντας κλειδιά πρόσβασης. Υπάρχουν δύο τρόποι πλοήγησης στις καρτέλες στην κορδέλα. Για να φτάσετε στην κορδέλα, πατήστε Alt. Για να μετακινηθείτε μεταξύ των καρτελών, χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους Δεξιά και Αριστερά t24>.

Για να μεταβείτε απευθείας σε μια καρτέλα στην κορδέλα, χρησιμοποιήστε αυτά τα κλειδιά πρόσβασης:

 • Alt+F - Ανοίξτε τη σελίδα Αρχείο.
 • Alt+H - Ανοίξτε την καρτέλα Αρχική σελίδα.
 • Alt+N - Ανοίξτε την καρτέλα Εισαγωγή.
 • Alt+G - Ανοίξτε την καρτέλα Σχεδίαση.
 • Alt+K - Ανοίξτε την καρτέλα Μεταβάσεις.
 • Alt+A - Ανοίξτε την καρτέλα Μεταβάσεις.
 • Alt+S - Ανοίξτε την καρτέλα Παρουσίαση.
 • Alt+R - Ανοίξτε την καρτέλα Αναθεώρηση.
 • Alt+W - Ανοίξτε την καρτέλα Προβολή.
 • Alt+Q - Ανοίξτε το πλαίσιο Αναζήτηση και αναζητήστε μια εντολή

Εργαστείτε σε καρτέλες κορδέλας με το πληκτρολόγιο

 • Πατήστε Alt για να μετακινηθείτε στη λίστα με τις καρτέλες κορδέλας. Για να μεταβείτε απευθείας σε μια καρτέλα, πατήστε μια συντόμευση πληκτρολογίου.
 • Για να μετακινηθείτε μεταξύ των εντολών, πατήστε το πλήκτρο Tab ή Shift+Tab. Προχωράτε προς τα εμπρός ή προς τα πίσω μέσω των εντολών. Μπορείτε επίσης να μετακινηθείτε χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα βέλους

Τα στοιχεία ελέγχου ενεργοποιούνται με διάφορους τρόπους: 

 • Εάν η επιλεγμένη εντολή είναι ένα κουμπί , πατήστε το πλήκτρο διαστήματος ή το Enter για να ενεργοποιήσετε το.
 • Εάν η επιλεγμένη εντολή είναι ένα κουμπί διαχωρισμού (ένα κουμπί που ανοίγει ένα μενού πρόσθετων επιλογών), πατήστε το πλήκτρο Alt+Κάτω βέλος για να ενεργοποιήσετε το. Πατήστε το πλήκτρο Tab για να μετακινηθείτε στις επιλογές. Για να επιλέξετε την τρέχουσα επιλογή, πατήστε Spacebar ή Enter.
 • Εάν η επιλεγμένη εντολή είναι λίστα (όπως η λίστα γραμματοσειρών), για να ανοίξετε τη λίστα, πατήστε το πλήκτρο βέλους «Κάτω». Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα πάνω και κάτω βέλους για να μετακινηθείτε. Όταν επιλεγεί το στοιχείο που θέλετε, πατήστε Enter.
 • Εάν η επιλεγμένη εντολή είναι συλλογή, για να επιλέξετε την εντολή , πατήστε το πλήκτρο διαστήματος ή το Enter. Πατήστε το πλήκτρο Tab για να μετακινηθείτε στα στοιχεία.

Εργασία σε προβολή διάρθρωσης:

Όπως αναφέραμε, η προβολή περιγράμματος σάς επιτρέπει να δείτε τη συνολική δομή της παρουσίασής σας. Ορισμένες συγκεκριμένες συντομεύσεις μπορούν να διευκολύνουν την εργασία σας.

 • Alt+Shift+πλήκτρο αριστερού βέλους - Προώθηση μιας παραγράφου
 • Alt+Shift+Δεξί πλήκτρο βέλους - Υποβιβασμός παραγράφου
 • Alt+Shift+Πλήκτρο βέλους επάνω - Μετακίνηση επιλεγμένων παραγράφων προς τα επάνω
 • Alt+Shift+Κάτω βέλος - Μετακίνηση επιλεγμένων παραγράφων προς τα κάτω
 • Alt+Shift+1 - Εμφάνιση επικεφαλίδας επιπέδου 1.
 • Alt+Shift+Σύμβολο συν (+) - Αναπτύξτε το κείμενο κάτω από μια επικεφαλίδα.
 • Alt+Shift+Σύμβολο πλην (-) - Σύμπτυξη κειμένου κάτω από μια επικεφαλίδα

Αυτές οι συντομεύσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να αναδιαρθρώσετε γρήγορα ακόμη και την πιο περίπλοκη παρουσίαση.

Πώς να  εργαστείτε με σχήματα, εικόνες, κουτιά, αντικείμενα και WordArt

Τα σχήματα, οι εικόνες και άλλα έργα τέχνης μπορεί να είναι ένα σημαντικό οπτικό στοιχείο για παρουσιάσεις PowerPoint. Δείτε πώς μπορείτε εύκολα να επεξεργαστείτε αυτά τα στοιχεία στην παρουσίασή σας.

 • Εισαγωγή σχήματος - Για να εισαγάγετε ένα σχήμα, πατήστε Alt+N, S, H. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους για να περιηγηθείτε στα διαθέσιμα σχήματα μέχρι να φτάσετε σε αυτό που θέλετε. Πατήστε Enter για να εισαγάγετε το σχήμα.
 • Εισαγωγή πλαισίου κειμένου - Για να εισαγάγετε ένα πλαίσιο κειμένου, πατήστε Alt+N, X. Πληκτρολογήστε το κείμενό σας. Όταν είστε έτοιμοι, πατήστε F6 για να μετακινήσετε την εστίαση μακριά από το πλαίσιο κειμένου.
 • Εισαγωγή αντικειμένου - Για να εισαγάγετε ένα ενσωματωμένο έγγραφο ή υπολογιστικό φύλλο ως αντικείμενο, πατήστε Alt+N, J. Στο παράθυρο διαλόγου Εισαγωγή αντικειμένου, για να μετακινήσετε την εστίαση στη λίστα Τύπος αντικειμένου, πατήστε το πλήκτρο Tab. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα επάνω και κάτω βέλους για να επιλέξετε τον τύπο του αντικειμένου που θέλετε να εισαγάγετε και, στη συνέχεια, πατήστε Enter για να το εισαγάγετε.
 • Εισαγωγή WordArt - Για να εισαγάγετε το WordArt, πατήστε Alt+N, W. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους για να επιλέξετε το στυλ WordArt που θέλετε και πατήστε Enter. Πληκτρολογήστε το κείμενό σας. Όταν είστε έτοιμοι, πατήστε F6 για να μετακινήσετε την εστίαση μακριά από το πλαίσιο κειμένου.
 • Επιλογή σχήματος - Για να μετακινήσετε γρήγορα την εστίαση στο πρώτο αιωρούμενο σχήμα, όπως μια εικόνα ή ένα πλαίσιο κειμένου, πατήστε Ctrl+Alt+5. Στη συνέχεια, για να περιηγηθείτε στα αιωρούμενα σχήματα, πατήστε το πλήκτρο Tab. Για να επιστρέψετε στην κανονική πλοήγηση, πατήστε Esc. Για να επιλέξετε ένα μεμονωμένο σχήμα, πατήστε το πλήκτρο Tab για να μετακινηθείτε προς τα εμπρός (ή Shift+Tab για να μετακινηθείτε προς τα πίσω) μέσα στα αντικείμενα μέχρι να εμφανιστούν οι λαβές μεγέθους στο αντικείμενο που θέλετε.
 • Ομαδοποίηση ή κατάργηση ομαδοποίησης σχημάτων, εικόνων και αντικειμένων WordArt - Για να ομαδοποιήσετε σχήματα, εικόνες ή αντικείμενα WordArt, επιλέξτε τα στοιχεία που θέλετε να ομαδοποιήσετε και πατήστε Ctrl+G. Για να καταργήσετε την ομαδοποίηση μιας ομάδας, επιλέξτε την ομάδα και πατήστε Ctrl+Shift+G.

Περισσότερα κόλπα εξοικονόμησης χρόνου για το Microsoft Office

Υπάρχουν τόσες πολλές συμβουλές, κόλπα και συντομεύσεις για το Microsoft Office που ένας ολοκληρωμένος οδηγός για όλα είναι σχεδόν αδύνατος. Ωστόσο, είναι πολύ διασκεδαστικό να προσπαθείς. Ορισμένες από τις συμβουλές, τα κόλπα και τις συντομεύσεις στο Microsoft Office ισχύουν για συγκεκριμένες εφαρμογές, ορισμένες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις εφαρμογές του Office. Αν και προσπαθήσαμε να καλύψουμε τις πιο σημαντικές και πιο χρήσιμες συμβουλές, κόλπα και συντομεύσεις του Office, θέλουμε να συμπεριλάβουμε αυτή τη μικρή ενότητα μπόνους με κόλπα εξοικονόμησης χρόνου και μερικές ύπουλες μικρές συμβουλές που μπορούν να δώσουν ώθηση στην παραγωγικότητά σας και να απαλλαγούν από τους πονοκεφάλους σας έξω από την πόρτα.

Format Painter

Ας ρίξουμε μια ματιά πρώτα στο Format Painter. Αυτό είναι ένα εργαλείο που υπάρχει εδώ και λίγο καιρό στο Microsoft Office, αλλά τόσοι πολλοί χρήστες το έχουν παραβλέψει. Χρησιμοποιήστε το Format Painter στην καρτέλα Home για να εφαρμόσετε γρήγορα την ίδια μορφοποίηση, όπως χρώμα, στυλ και μέγεθος γραμματοσειράς και στυλ περιγράμματος, σε πολλά κομμάτια κειμένου ή γραφικών. Το format painter σάς επιτρέπει να αντιγράψετε όλες τις μορφοποιήσεις από ένα αντικείμενο και να το εφαρμόσετε σε άλλο. Εξοικονομεί τόσο πολύ χρόνο υπερβάλλοντας σε κάθε στοιχείο ξεχωριστά. Αυτό είναι ένα εργαλείο σε όλες τις εφαρμογές της Microsoft και η χρήση του είναι εύκολη. Μην το ξεχνάτε.

Χρησιμοποιήστε το πινέλο για να ζωγραφίσετε μια επιλογή κειμένου ή γραφικών για να εφαρμόσετε τη μορφοποίηση. Αυτό λειτουργεί μόνο μία φορά. Για να αλλάξετε τη μορφή πολλαπλών επιλογών στο έγγραφό σας, πρέπει να κάνετε διπλό κλικ στο «Format Painter.” Πατήστε Esc για να σταματήσετε τη μορφοποίηση.

Έξυπνη αναζήτηση στο Word

Εάν επισημάνετε μια λέξη ή φράση και κάνετε δεξί κλικ σε αυτήν, θα δείτε "Έξυπνη αναζήτηση.” Αυτή είναι μια γρήγορη συντόμευση για να περιηγηθείτε στον ιστό χωρίς επιβράδυνση για να ανοίξετε ένα ξεχωριστό παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Από ορισμούς λέξεων έως σαρώσεις ειδήσεων, αυτό το ισχυρό εργαλείο μπορεί να μετατρέψει μια απλή ερώτηση σε πλούτο γνώσεων. Μεταφέρετε την έρευνά σας σε άλλο επίπεδο.

smart lookup

Κατάργηση ανεπιθύμητης μορφοποίησης στο Word

Μην παραμελείτε αυτό το μικρό διαμάντι. Η ανεπιθύμητη ή παραπλανητική μορφοποίηση μπορεί να κάνει το έγγραφό σας χάος. Αντί να προσπαθείτε να διορθώσετε ένα πράγμα τη φορά, πατήστε Ctrl + Space ή κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή όλων των μορφοποίησης (σε νεότερες εκδόσεις, μια γόμα σε ένα A στην καρτέλα Αρχική σελίδα) για να αφαιρέστε τη μορφοποίηση από το επισημασμένο κείμενο και ξεκινήστε με το δικό σας στυλ. Αυτό διασφαλίζει ότι ένα έγγραφο με σταθερή μορφοποίηση φαίνεται ότι θέλετε να φαίνεται.

Πώς να ορίσετε τη δική σας προεπιλεγμένη γραμματοσειρά στο Excel

Οι προεπιλεγμένες γραμματοσειρές έχουν αλλάξει συχνά στο Office, ανάλογα με την καυτή γραμματοσειρά εκείνη τη στιγμή. Εάν δεν σας αρέσει το Calibri ή το Cambria και προτιμάτε το Arial ή το Times New Roman, μπορείτε να επιλέξετε την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά. Κάντε κλικ στην επιλογή Μορφή > Γραμματοσειρά, επιλέξτε τα χαρακτηριστικά που θέλετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Προεπιλογή.” Τώρα η γραμματοσειρά σας είναι η νέα προεπιλεγμένη γραμματοσειρά για έγγραφα.

Πώς να συνδυάσετε κελιά στο Excel

Συμβουλή Excel: Εάν θέλετε να συνδυάσετε τα περιεχόμενα δύο κελιών σε ένα, ξεκινήστε ένα τρίτο κελί και πληκτρολογήστε =(. Κάντε κλικ στο κελί που περιέχει το πρώτο κείμενο που θέλετε να συνδυάσετε και πληκτρολογήστε &” “& (ένα κενό μέσα σε εισαγωγικά). Κάντε κλικ στο επόμενο κελί με το κείμενο που θέλετε να συνδυάσετε. Πατήστε enter και τα κελιά θα συνδυαστούν.

Πώς να προσθέσετε δεδομένα πιο γρήγορα στο Excel

Προσθέστε μια ολόκληρη στήλη ή σειρά δεδομένων κάνοντας κλικ στο πρώτο κενό διπλανό κελί και πατώντας ALT+=. Το Excel θα αθροίσει αυτόματα τους αριθμούς σε αυτήν τη γραμμή ή τη στήλη.

Ενσωμάτωση γραμματοσειρών

Ενσωματώστε γραμματοσειρές στα έγγραφά σας για να βεβαιωθείτε ότι φαίνονται όπως θέλετε, ανεξάρτητα από το ποιος τις βλέπει. Εάν χρησιμοποιείτε μια γραμματοσειρά που κάποιος άλλος δεν έχει στο σύστημά του και δει το έγγραφο, το σύστημά του θα την αντικαταστήσει με άλλη γραμματοσειρά. Εάν ενσωματώσετε τη γραμματοσειρά στο έγγραφό σας, όλοι όσοι προβάλλουν το έγγραφο θα δουν το έγγραφό σας με τη γραμματοσειρά που χρησιμοποιήσατε είτε έχουν τη γραμματοσειρά είτε όχι.

Κινούμενη εικόνα PowerPoint για διαγράμματα ροής

Τα διαγράμματα ροής είναι ένας πολύ καλός τρόπος εμφάνισης σύνθετων πληροφοριών. Υπάρχουν φορές που μπορεί να μην θέλετε να εμφανίσετε ένα ολόκληρο διάγραμμα ροής ταυτόχρονα. Θέλετε κάθε σημείο να εμφανίζεται καθώς το συζητάτε. Αυτό μπορεί να κάνει ένα διάγραμμα ροής καλύτερη «ροή» καλύτερα. Στην καρτέλα Πλαίσιο κινούμενων εικόνων/Κινούμενη εικόνα, κάντε το εξής για να κάνετε κίνηση στο γράφημά σας:

 • Κάντε κλικ στο πρώτο στοιχείο, σημείο ή διαδικασία στο διάγραμμα ροής σας. Επιλέξτε μια κινούμενη εικόνα από την καρτέλα Κινούμενα σχέδια.
 • Καθορίστε τις ρυθμίσεις κίνησης και χρονισμού κάθε στοιχείου.
 • Μπορείτε επίσης να ανοίξετε το Παράθυρο κινούμενων εικόνων για να προβάλετε και να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις κινούμενων εικόνων.
 • Επαναλάβετε τα βήματα 1 και 2 για όλα τα στοιχεία στο διάγραμμα ροής σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει προεπισκόπηση ολόκληρου του κινούμενου διαγράμματος ροής και επεξεργάζεστε όπως απαιτείται.

Συντομεύσεις Microsoft Outlook

 • F1 -Βοήθεια
 • F3 - Βρείτε μια επαφή ή άλλο στοιχείο
 • F4 -Εύρεση ή αντικατάσταση
 • F7 -Ορθογραφικός έλεγχος
 • F9 -Έλεγχος για νέα μηνύματα
 • F11- Εύρεση επαφής
 • F12 -Αποθήκευση ως (μόνο στην προβολή αλληλογραφίας)
 • Shift + Ctrl + A -Δημιουργία νέας συνάντησης
 • Shift + Ctrl + B - Άνοιγμα του Βιβλίου διευθύνσεων
 • Shift + Ctrl + C -Δημιουργία νέας επαφής
 • Shift + Ctrl + E - Δημιουργία νέου φακέλου
 • Shift + Ctrl + F - Άνοιγμα του παραθύρου εύρεσης για προχωρημένους
 • Shift + Ctrl + H - Δημιουργία νέου εγγράφου του Office
 • Shift + Ctrl + I -Μετάβαση στα Εισερχόμενα
 • Shift + Ctrl + J -Δημιουργία νέας καταχώρισης ημερολογίου
 • Shift + Ctrl + K- Δημιουργία νέας εργασίας
 • Shift + Ctrl + L- Δημιουργία νέας ομάδας επαφών
 • Shift + Ctrl + M- Δημιουργία νέου μηνύματος
 • Shift + Ctrl + N- Δημιουργία νέας σημείωσης
 • Shift + Ctrl + O- Μετάβαση στα Εξερχόμενα
 • Shift + Ctrl + P- Άνοιγμα του παραθύρου Νέου φακέλου αναζήτησης
 • Shift + Ctrl + Q -Δημιουργία νέου αιτήματος συνάντησης
 • Shift + Ctrl + U -Δημιουργία νέου αιτήματος εργασίας
 • Ctrl + Alt + 2 -Μετάβαση σε προβολή ημερολογίου Εβδομάδας εργασίας
 • Ctrl + Alt + 3- Μετάβαση σε προβολή ημερολογίου ολόκληρης εβδομάδας
 • Ctrl + Alt + 4- Εναλλαγή σε μηνιαία προβολή ημερολογίου
 • Shift + Ctrl + R- Απάντηση σε όλα
 • Ctrl + A -Επιλογή όλων
 • Ctrl + B- Έντονη
 • Ctrl + C -Αντιγραφή επιλεγμένου κειμένου
 • Ctrl + F -Προώθηση μηνύματος
 • Ctrl + H -Εύρεση και αντικατάσταση κειμένου
 • Ctrl + K - Έλεγχος ονομάτων έναντι του Βιβλίου διευθύνσεων
 • Ctrl + O -Άνοιγμα
 • Ctrl + P- Εκτύπωση
 • Ctrl + Q- Επισήμανση επιλεγμένου μηνύματος ως αναγνωσμένο
 • Ctrl + R- Απάντηση
 • Ctrl + S- Αποθήκευση μηνύματος ως πρόχειρο
 • Ctrl + U- Επισήμανση του επιλεγμένου μηνύματος ως μη αναγνωσμένου
 • Ctrl + V -Επικόλληση αντιγραμμένου κειμένου
 • Ctrl + X- Αποκοπή επιλεγμένου κειμένου
 • Ctrl + Y -Μετάβαση στον φάκελο.
 • Ctrl + Z- Αναίρεση
 • Ctrl + Alt + J -Επισήμανση μηνύματος ως μη ανεπιθύμητου
 • Ctrl + Alt + M- Επισήμανση μηνύματος για λήψη
 • Alt + S -Αποστολή μηνύματος
 • Ctrl + 1 -Μετάβαση σε προβολή αλληλογραφίας
 • Ctrl + 2- Μετάβαση στην προβολή Ημερολογίου
 • Ctrl + 3- Μετάβαση στην προβολή Επαφών
 • Ctrl + 4- Μετάβαση στην προβολή Εργασιών
 • Ctrl + 5- Μετάβαση σε Σημειώσεις
 • Ctrl + 6- Μετάβαση στη λίστα φακέλων
 • Ctrl + 7- Εναλλαγή στις Συντομεύσεις
 • Ctrl +Περίοδος Μετάβαση- στο επόμενο ανοιχτό μήνυμα
 • Ctrl + Comma Μετάβαση- στο προηγούμενο ανοιχτό μήνυμα
 • Alt + H- Μετάβαση στην καρτέλα "Αρχική σελίδα"
 • Alt + Left- Μετάβαση στην προηγούμενη προβολή στο κύριο παράθυρο του Outlook
 • Alt + Right- Μετάβαση στην επόμενη προβολή στο κύριο παράθυρο του Outlook

Τύλιξη

 Υπάρχει λόγος που το Microsoft Office είναι η κορυφαία σουίτα γραφείου στον κόσμο και αυτές οι συμβουλές, τα κόλπα και οι συντομεύσεις το κάνουν ακόμα καλύτερο. Είτε δημιουργείτε απλά έγγραφα κειμένου, πολύπλοκα γραφήματα, ισχυρές παρουσιάσεις ή έγγραφα με ένταση γραφικών, υπάρχει μια εφαρμογή στο Microsoft Office που θα σας βοηθήσει να το κάνετε καλύτερα. Τα κόλπα και οι συμβουλές σε αυτόν τον οδηγό θα σας βοηθήσουν να το κάνετε ακόμα πιο εύκολο.

Εάν αναζητάτε μια εταιρεία λογισμικού που μπορείτε να εμπιστευτείτε για την ακεραιότητα και τις ειλικρινείς επιχειρηματικές πρακτικές της, μην ψάξετε πέρα ​​από το SoftwareKeep. Είμαστε ένας πιστοποιημένος συνεργάτης της Microsoft και μια διαπιστευμένη επιχείρηση BBB που φροντίζει να προσφέρει στους πελάτες μας μια αξιόπιστη, ικανοποιητική εμπειρία στα προϊόντα λογισμικού που χρειάζονται. Θα είμαστε μαζί σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από όλες τις εκπτώσεις.