Troubleshooting: Avast Mail Shield Will Not Turn On? Follow Our Guide

Το Avast Core Shields δεν ενεργοποιείται; Μάθετε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε και να διορθώσετε το πρόβλημα με τον αναλυτικό οδηγό μας. Κρατήστε τον υπολογιστή σας ασφαλή τώρα.
Fix Avast Mail Shield Will Not Turn On

Δεν είστε μόνοι εάν αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα όπου το Avast Mail Shield δεν θα ενεργοποιηθεί. Πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει αυτό το πρόβλημα, το οποίο μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν προσπαθείτε να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας ασφαλή.

Ο οδηγός μας θα σας καθοδηγήσει στα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων για να σας βοηθήσει να επιλύσετε το πρόβλημα και να θέσετε ξανά σε λειτουργία το Avast Mail Shield.

Λοιπόν, ας βουτήξουμε και ας βάλουμε σε λειτουργία την προστασία του email σας.

Πίνακας περιεχομένων

  1. Τι είναι το Avast Mail Shield
  2. Συνήθη προβλήματα με το Avast Mail Shield
  3. Σημασία του Avast Mail Shield
  4. Avast Web Shield: Αρχική λίστα ελέγχου
  5. Πώς να ενημερώσετε το Avast για να λύσετε την απενεργοποίηση του Behavior Shield
  6. Πώς να επιδιορθώσετε το Avast Antivirus για να διορθώσετε την απενεργοποίηση της ασπίδας συμπεριφοράς
  7. Συχνές ερωτήσεις
  8. Τελικές σκέψεις

Τι είναι το Avast Mail Shield

Το Avast Mail Shield είναι ένα ειδικό εργαλείο που ελέγχει τα email σας για ιούς και άλλα επιβλαβή πράγματα που μπορούν να βλάψουν τον υπολογιστή σας. Όταν στέλνετε ή λαμβάνετε email χρησιμοποιώντας προγράμματα όπως το Microsoft Outlook ή το Mozilla Thunderbird, το Mail Shield θα διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στα μηνύματά σας.

Το Avast είναι ένα δημοφιλές λογισμικό προστασίας από ιούς που βοηθά στην προστασία του υπολογιστή σας από κάθε είδους προβλήματα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς διαφορετικούς τύπους υπολογιστών, όπως:

  • Windows
  • macOS
  • Android
  • IOS

Όχι μόνο προστατεύει τον υπολογιστή σας από ιούς, αλλά βοηθά επίσης στην προστασία σας όταν βρίσκεστε στο διαδίκτυο.

Η Ασπίδα Συμπεριφοράς είναι μια άλλη συναρπαστική λειτουργία του Avast Antivirus που μπορεί να παρακολουθεί όλα όσα συμβαίνουν στον υπολογιστή σας σε πραγματικό χρόνο. Αν παρατηρήσει κάτι ύποπτο ή κακό, θα το σταματήσει πριν προλάβει να κάνει κακό.

Λοιπόν, πώς λειτουργεί η Ασπίδα Συμπεριφοράς; Είναι σαν υπερήρωας! Μπορεί να πει αν ένα αρχείο στον υπολογιστή σας μοιάζει με άλλα κατεστραμμένα αρχεία που έχουν προκαλέσει προβλήματα στο παρελθόν, ακόμα κι αν κανείς δεν έχει δει το συγκεκριμένο αρχείο πριν.

Στη συνέχεια, θα σταματήσει αυτό το αρχείο να κάνει οτιδήποτε κακό στον υπολογιστή σας.

Συνήθη προβλήματα με το Avast Mail Shield

Μερικές φορές, μπορεί να χρειαστείτε βοήθεια ώστε το Avast Mail Shield να λειτουργεί σωστά. Ακολουθούν ορισμένα κοινά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι:

  1. Το Mail Shield δεν θα ενεργοποιηθεί. Αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να προσπαθήσετε να το διορθώσετε. Θα πρέπει να ενημερώσετε το λογισμικό Avast ή να βεβαιωθείτε ότι η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο λειτουργεί σωστά.
  2. Το Mail Shield επιβραδύνει τον υπολογιστή σας. Αν και το Mail Shield είναι εξαιρετικό για τη διατήρηση της ασφάλειας του υπολογιστή σας, μπορεί να χρησιμοποιήσει πολλούς από τους πόρους του υπολογιστή σας. Εάν δυσκολεύεστε με την αργή απόδοση, προσαρμόστε τις ρυθμίσεις του Mail Shield ή χρησιμοποιήστε άλλο λογισμικό προστασίας από ιούς που απαιτεί λιγότερους πόρους.
  3. Το Mail Shield αποκλείει τα νόμιμα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μερικές φορές, το Mail Shield γίνεται υπερβολικό και μπλοκάρει τα email που είναι ασφαλή. Εάν συμβεί αυτό, δοκιμάστε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του Mail Shield ώστε να είναι λιγότερο αυστηρές.
  4. Το Mail Shield διέρχεται επιβλαβή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Από την άλλη πλευρά, το Mail Shield μπορεί να χάσει επιβλαβή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε να συλλάβει. Αυτό μπορεί να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, γι' αυτό διατηρείτε ενημερωμένο το λογισμικό προστασίας από ιούς και χρησιμοποιείτε καλή κρίση όταν ανοίγετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ενώ το Avast Mail Shield είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη διατήρηση της ασφάλειας του υπολογιστή σας, μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Ακολουθώντας μερικά απλά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων, μπορείτε να διορθώσετε αυτά τα προβλήματα και να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας παραμένει προστατευμένος.

Σημασία του Avast Mail Shield

Το Avast Mail Shield είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που σας βοηθά να κρατάτε τον υπολογιστή σας ασφαλή από επιβλαβή πράγματα που μπορεί να κρύβονται στα email σας. Όταν στέλνετε ή λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας προγράμματα όπως το Microsoft Outlook, το Mail Shield ελέγχει τα μηνύματά σας για να διασφαλίσει ότι δεν κρύβεται τίποτα κακό μέσα.

Αυτό είναι σημαντικό επειδή υπάρχουν πολλά κακά πράγματα στο διαδίκτυο που μπορούν να βλάψουν τον υπολογιστή σας. Μερικές φορές, οι άνθρωποι μπορεί να σας στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ιούς ή συνδέσμους σε ιστότοπους προσπαθώντας να σας εξαπατήσουν ώστε να δώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία.

Το Mail Shield μπορεί να σας προστατεύσει από αυτά τα πράγματα ελέγχοντας κάθε email που έρχεται ή βγαίνει από τον υπολογιστή σας.

Avast Web Shield: Αρχική λίστα ελέγχου

Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε προτού δοκιμάσετε λύσεις εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το Avast Web Shield:

  1. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Η επανεκκίνηση μπορεί να διορθώσει μικρά ζητήματα, όπως σφάλματα λογισμικού ή προβλήματα με τη φόρτωση όλων των υπηρεσιών και διαδικασιών.
  2. Εκτελέστε το Avast με δικαίωμα διαχειριστή. Η ανάγκη της Avast για περισσότερα δικαιώματα μπορεί να επηρεάσει σημαντικά χαρακτηριστικά όπως το Core Shields. Επομένως, δοκιμάστε να εκτελέσετε το Avast ως διαχειριστής και δείτε εάν μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Core Shields χωρίς προβλήματα.
  3. Ενημέρωση Avast. Εάν η έκδοση του Avast που διαθέτετε πρέπει να ενημερωθεί ή να είναι συμβατή με την τρέχουσα έκδοση των Windows, ενδέχεται να προκληθούν προβλήματα με το Web Shield. Ελέγξτε εάν μια ενημέρωση είναι διαθέσιμη για το Avast και βεβαιωθείτε ότι είναι συμβατή με το λειτουργικό σας σύστημα.

Μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα χωρίς να δοκιμάσετε περίπλοκες λύσεις κάνοντας αυτές τις απλές εργασίες. Εάν καμία δεν λειτουργεί, μπορείτε να προχωρήσετε στις πιο προηγμένες λύσεις.

Πώς να ενημερώσετε το Avast για να λύσετε την απενεργοποίηση του Behavior Shield

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την απενεργοποίηση του Avast Behavior Shield από μόνη της, υπάρχει μια λύση που μπορείτε να δοκιμάσετε. Μερικές φορές, η ασπίδα συμπεριφοράς μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί μετά την επανεκκίνηση ή την ενεργοποίηση του υπολογιστή σας.

Αλλά μην ανησυχείτε, η πρώτη λύση είναι εύκολη - το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ενημερώσετε το λογισμικό σας Avast στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Για να ενημερώσετε το Avast, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Άνοιγμα προγράμματος προστασίας από ιούς Avast: Αναζητήστε το εικονίδιο Avast στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας ή στην επιφάνεια εργασίας σας και κάντε κλικ σε αυτό για να ανοίξετε το πρόγραμμα.
  2. Ενημέρωση Avast: Κάντε κλικ στο κουμπί Μενού στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος.
    Click on the Menu button in the top right corner of the program
  3. Επιλέξτε Ρυθμίσεις: Μεταβείτε στην καρτέλα Ενημέρωση στο αναδυόμενο παράθυρο.
    Go to the Update tab in the pop-up window
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ.
    Click CHECK FOR UPDATES

Μόλις ενημερώσετε το Avast στην πιο πρόσφατη έκδοση, εκτελέστε ξανά το πρόγραμμα για να δείτε εάν το Behavior Shield εξακολουθεί να απενεργοποιείται από μόνο του. Εάν είναι, υπάρχουν άλλες λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Αλλά η ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση είναι ένα καλό πρώτο βήμα για να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας ασφαλή και προστατευμένο από ιούς και άλλα επιβλαβή πράγματα στο Διαδίκτυο.

Πώς να επιδιορθώσετε το Avast Antivirus για να διορθώσετε την απενεργοποίηση της ασπίδας συμπεριφοράς

Το Avast Antivirus είναι ένα δημοφιλές πρόγραμμα που μπορεί να προστατεύσει τον υπολογιστή σας από ιούς και κακόβουλο λογισμικό. Ωστόσο, το Behavior Shield του μπορεί μερικές φορές να απενεργοποιηθεί μόνο του, καθιστώντας τον υπολογιστή σας ευάλωτο σε απειλές.

Σε αυτήν την περίπτωση, η επιδιόρθωση του προγράμματος προστασίας από ιούς Avast μπορεί να είναι μια αποτελεσματική λύση. Πρέπει να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα για να επιδιορθώσετε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς Avast.

  1. Εκκινήστε το Avast κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του στο δίσκο συστήματος ή στην επιφάνεια εργασίας.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί "Μενού" στη δεξιά γωνία της κύριας διεπαφής και επιλέξτε "Ρυθμίσεις." 
  3. Μεταβείτε στην καρτέλα "Αντιμετώπιση προβλημάτων" και κάντε κλικ στο "ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ" για να ξεκινήσετε τη διαδικασία επισκευής.
    Troubleshooting
  4. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε το πρόγραμμα για να ελέγξετε εάν το πρόβλημα έχει λυθεί.

Εάν αυτή η λύση δεν λειτουργήσει, μπορείτε να δοκιμάσετε άλλες λύσεις ή να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της Avast για περαιτέρω βοήθεια. Η διατήρηση του προγράμματος προστασίας από ιούς ενημερωμένο και η τακτική σάρωση του υπολογιστή σας μπορεί να αποτρέψει τέτοια προβλήματα.

Συχνές ερωτήσεις

Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω το Avast File Shield;

Για να ενεργοποιήσετε το Avast File Shield, ανοίξτε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς Avast, μεταβείτε στην "Προστασία" στο αριστερό μενού, κάντε κλικ στο "Core Shields" και αλλάξτε το διακόπτη δίπλα στο "File Shield" στο " θέση ΟΝ».

Γιατί το Avast antivirus δεν ανοίγει;

Εάν το πρόγραμμα προστασίας από ιούς Avast δεν ανοίγει, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας, βεβαιωθείτε ότι το Avast είναι ενημερωμένο ή επανεγκαταστήστε το πρόγραμμα για να επιλύσετε τυχόν διενέξεις λογισμικού.

Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω το Web Shield;

Για να ενεργοποιήσετε το Web Shield στο Avast, ανοίξτε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς Avast, μεταβείτε στην "Προστασία" στο αριστερό μενού, κάντε κλικ στο "Core Shields" και αλλάξτε το διακόπτη δίπλα στο "Web Shield" για να τη θέση «ON».

Πώς μπορώ να διορθώσω το antivirus που δεν ανοίγει;

Εάν το πρόγραμμα προστασίας από ιούς δεν ανοίγει, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας, να ελέγξετε για τυχόν λογισμικό ή κακόβουλο λογισμικό σε διένεξη ή να εγκαταστήσετε ξανά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς για να διορθώσετε τυχόν προβλήματα.

Πώς μπορώ να διορθώσω την προστασία από ιούς που δεν ανοίγει;

Εάν δεν ανοίγει η προστασία από ιούς, μπορείτε να δοκιμάσετε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας, να ενημερώσετε το λογισμικό προστασίας από ιούς, να εκτελέσετε πλήρη σάρωση συστήματος ή να εγκαταστήσετε ξανά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς για να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα.

Τελικές σκέψεις

Συμπερασματικά, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την απενεργοποίηση και την μη ενεργοποίηση του Avast Core Shields, υπάρχουν πολλές λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε. Πρώτα, ελέγξτε εάν η συσκευή σας είναι ενημερωμένη και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας, καθώς μικρά ζητήματα όπως σφάλματα λογισμικού μπορούν να επιλυθούν με αυτόν τον τρόπο.

Εάν αυτό δεν λειτουργεί, δοκιμάστε να εκτελέσετε το Avast με δικαιώματα διαχειριστή ή επιδιορθώστε το πρόγραμμα. Η ενημέρωση του Avast στην πιο πρόσφατη έκδοση μπορεί επίσης να επιλύσει προβλήματα συμβατότητας μεταξύ της εφαρμογής και των λειτουργικών μονάδων.

Εάν καμία από αυτές τις λύσεις δεν λειτουργεί, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τυχόν εφαρμογές που βρίσκονται σε διένεξη ή να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών της Avast για περαιτέρω βοήθεια. Είναι σημαντικό να διατηρείτε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς ενημερωμένο και να λειτουργεί σωστά για να προστατεύσετε τη συσκευή σας από πιθανές απειλές ασφαλείας.

Ένα ακόμη πράγμα

Εάν έχετε ένα δεύτερο, μοιραστείτε αυτό το άρθρο στα social σας. μπορεί να ωφεληθεί και κάποιος άλλος.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και γίνετε ο πρώτος που θα διαβάσει τα μελλοντικά μας άρθρα, κριτικές και αναρτήσεις ιστολογίου απευθείας στα εισερχόμενά σας. Προσφέρουμε επίσης προσφορές, προσφορές και ενημερώσεις για τα προϊόντα μας και τις κοινοποιούμε μέσω email. Δεν θα χάσετε ένα.

Σχετικά άρθρα 

» Λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης: Ένας οδηγός για την επιλογή της σωστής λύσης για την επιχείρησή σας
» Το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς για το 2023
» Πώς να βρείτε το ιδανικό λογισμικό προστασίας από ιούς Προστατέψτε τα δεδομένα σας