How To Use Function Keys Without Pressing Fn Key On Windows 10

Μπορείτε να κάνετε το σετ πλήκτρων πολλαπλών χρήσεων FN ακόμα πιο προσιτό και να τους επιτρέψετε να λειτουργούν χωρίς να πατήσετε το Fn στο πληκτρολόγιό σας.

Τα πλήκτρα λειτουργιών στο πληκτρολόγιό σας σάς επιτρέπουν να επωφεληθείτε περισσότερο από το περιφερειακό σας - εκτελέστε διάφορες ενέργειες γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να μετακινήσετε το ποντίκι σας ή να εξέλθετε από εφαρμογές στις οποίες εργάζεστε. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος να Το σετ πλήκτρων πολλαπλών χρήσεών σας είναι ακόμα πιο προσβάσιμο, γεγονός που τους επιτρέπει να λειτουργούν χωρίς να πατάτε το Fn στο πληκτρολόγιό σας.

Use Function Keys Without Pressing Fn Key On Windows 10


Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε αυτό, ανάλογα με τη συσκευή και το σύστημά σας. Ας ξεκλειδώσουμε τις δυνατότητες του πληκτρολογίου σας.

Μέθοδος 1. Ενεργοποιήστε το πλήκτρο Fn Lock

Μερικά πληκτρολόγια, πιο συνηθισμένα πληκτρολόγια φορητών υπολογιστών, συνοδεύονται από ειδικό κλειδί Fn Lock. Πατώντας αυτό μαζί με το ίδιο το πλήκτρο Fn θα αλλάξει η επάνω σειρά σας από λειτουργικότητα πλήκτρων πρόσβασης σε πλήκτρα Fn σε μια στιγμή, επιτρέποντάς σας να εκτελέσετε ενέργειες χωρίς να χρειάζεται να κρατήσετε και το πλήκτρο Fn.

toggle the fn lock key

 


Αυτό το κλειδί είναι συνήθως το κλειδί Esc ή ένα εντελώς ξεχωριστό κλειδί. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κοιτάξετε στο πληκτρολόγιό σας και να αναζητήσετε οποιοδήποτε πλήκτρο με το σύμβολο του λουκέτου.

Μόλις εντοπίσετε αυτό το πλήκτρο, πατήστε το πλήκτρο Fn και το Κλείδωμα Fn ταυτόχρονα χρόνος. Τώρα, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα πλήκτρα Fn χωρίς να χρειάζεται να πατήσετε το πλήκτρο Fn για να εκτελέσετε λειτουργίες.

Μέθοδος 2. Κάντε τροποποιήσεις στο BIOS

Τις περισσότερες φορές, οι χρήστες δεν διαθέτουν ειδικό πλήκτρο Fn Lock στο πληκτρολόγιο. Εάν αυτή είναι η περίπτωσή σας, θα πρέπει να μεταβείτε στο BIOS για να κάνετε μια τροποποίηση και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε λειτουργίες χωρίς το πλήκτρο Fn.

  1. Απενεργοποιήστε πλήρως τη συσκευή σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι απενεργοποιημένο πριν συνεχίσετε με τα παρακάτω βήματα.
  2. Ενεργοποιήστε τη συσκευή σας και πατήστε αμέσως το πλήκτρο F10 περίπου μία φορά κάθε δευτερόλεπτο για να ανοίξετε το παράθυρο ρύθμισης του BIOS.
    • Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την πρόσβαση στο BIOS, συνιστούμε να αναζητήσετε τον επίσημο οδηγό BIOS του τρέχοντος λειτουργικού σας συστήματος.
  3. Χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα βέλους δεξιού και αριστερού για πλοήγηση, μεταβείτε στην επιλογή Διαμόρφωση συστήματος.
    make modifications in the Bios
  4. Πατήστε τα πλήκτρα επάνω βέλος ή κάτω βέλος για να επιλέξετε τη λειτουργία Κλειδιά δράσης και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Enter για να εμφανιστεί το μενού.
  5. Επιλέξτε την επιλογή Ενεργοποιημένη για να απαιτείται μόνο τα πλήκτρα F1 έως F12 να χρησιμοποιούν την ενέργεια όπως υποδεικνύεται στο πλήκτρο ενεργειών, χωρίς να χρειάζεται να πατήσετε το ίδιο το πλήκτρο Fn.
  6. Πατήστε ξανά το πλήκτρο F10 για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και επανεκκινήστε τη συσκευή σας. Μόλις το σύστημά σας εκκινήσει, θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα λειτουργιών χωρίς να χρειάζεται να πατήσετε και το πλήκτρο Fn.

Τελικές σκέψεις

Εάν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια με τα Windows 10, μη διστάσετε να απευθυνθείτε στην ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας, διαθέσιμη 24/7 για να σας βοηθήσει. Επιστρέψτε σε εμάς για περισσότερα ενημερωτικά άρθρα που σχετίζονται με την παραγωγικότητα και τη σύγχρονη τεχνολογία!

Θα θέλατε να λαμβάνετε προσφορές, προσφορές και εκπτώσεις για να λαμβάνετε τα προϊόντα μας στην καλύτερη τιμή; Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο εισάγοντας τη διεύθυνση email σας παρακάτω! Λάβετε τα τελευταία νέα τεχνολογίας στα εισερχόμενά σας και διαβάστε πρώτοι τις συμβουλές μας για να γίνετε πιο παραγωγικοί.