How To Configure Windows Hello in Windows 10

Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε πώς να διαμορφώνετε το Windows Hello στα Windows 10, πώς να ρυθμίζετε την κάμερα web και το δακτυλικό αποτύπωμα στα Windows 10. Ας ξεκινήσουμε.
How To Configure Windows Hello
Το

Windows Hello είναι μια νέα δυνατότητα στα Windows 10 που ενσωματώνει τη βιομετρική ασφάλεια στην καθημερινότητά σας. Εάν θέλετε πραγματικά να προστατευθείτε από ανεπιθύμητη πρόσβαση, η χρήση αυτού του εργαλείου είναι η καλύτερη λύση. Υποθέτοντας ότι έχετε το σωστό υλικό, μπορείτε να ρυθμίσετε την αναγνώριση προσώπου και τη σάρωση των άκρων των δακτύλων στον υπολογιστή σας.

Ενώ πολλές συσκευές διαθέτουν αυτή την ενσωματωμένη τεχνολογία (όπως το Face ID της Apple), για να μπορείτε να το κάνετε αυτό στα Windows, χρειάζεστε μια ειδική κάμερα όπως η Intel RealSense, καθώς και συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Το επόμενο βήμα είναι να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του Windows Hello ώστε να σας αναγνωρίζουν και να επιβάλλουν την ασφάλεια που επιθυμείτε.

Εάν δεν ξέρετε πώς να ρυθμίσετε σωστά το Windows Hello, μην ψάχνετε άλλο. Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα για να ρυθμίσετε με επιτυχία τη συσκευή σας ώστε να σας αναγνωρίζει.

Πώς να ρυθμίσετε την κάμερα web για Windows Hello

Βήμα 1. Ελέγξτε τη συμβατότητα της συσκευής σας

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, χρειάζεστε μια συμβατή συσκευή webcam για να χρησιμοποιήσετε το Windows Hello. Οι σύγχρονοι φορητοί υπολογιστές όπως το Surface Pro 6 έχουν αυτές τις κάμερες ενσωματωμένες. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε παλαιότερο φορητό υπολογιστή ή επιτραπέζιο υπολογιστή, θα χρειαστείτε μια εξωτερική κάμερα web.

Ευτυχώς, η Microsoft διαθέτει μια σελίδα με συσκευές που είναι συμβατές με το Windows Hello. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τη συμβατότητα με μη αυτόματο τρόπο ανοίγοντας το μενού Έναρξη και μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις και μετά αναζητώντας Windows Γεια σας. Εάν δεν βλέπετε μια επιλογή για Set-Up, η κάμερά σας πιθανότατα δεν είναι συμβατή με τη λειτουργία.

Μην ανησυχείτε, μπορείτε πάντα να αγοράσετε και να συνδέσετε μια κάμερα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το Windows Hello. Ενώ μπορείτε να αγοράσετε μια επώνυμη συσκευή υψηλής ποιότητας, όπως η Logitech BRIO Ultra HD κάμερα,

Βήμα 2. Επαληθεύστε την ταυτότητά σας

Αφού συνδέσετε μια συμβατή εξωτερική κάμερα ή επαληθεύσετε ότι ο φορητός υπολογιστής σας υποστηρίζει το Windows Hello από προεπιλογή, μπορείτε να προχωρήσετε κάνοντας κλικ στο κουμπί Ρύθμιση. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας προτού μπορέσετε να ρυθμίσετε την αναγνώριση προσώπου.

Τα Windows 10 θα σας ζητήσουν να εισαγάγετε έναν υπάρχοντα κωδικό πρόσβασης για να αποδείξετε ότι έχετε εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αυτήν τη συσκευή. Θα μπορούσε να είναι ο κωδικός πρόσβασης του λογαριασμού σας Microsoft ή ένας κωδικός PIN που έχετε ορίσει.

Βήμα 3. Σαρώστε το πρόσωπό σας

Αφού περάσετε την αρχική επαλήθευση, θα μπορείτε να σαρώσετε το πρόσωπό σας για Windows Hello. Αυτό θα δώσει στον υπολογιστή την καλύτερη προβολή του προσώπου σας, την οποία μπορεί αργότερα να χρησιμοποιήσει για να σας αναγνωρίσει μέσα σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.

Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μερικές συμβουλές για την αποτελεσματική βαθμονόμηση της αναγνώρισης προσώπου:

  1. Βεβαιωθείτε ότι δεν αλλάζετε πολύ τη συνηθισμένη εμφάνισή σας. Για παράδειγμα, μην βγάζετε τα γυαλιά σας ή μην κάθεστε με ένα χτένισμα που δεν φοράτε συχνά. Να θυμάστε ότι το Windows Hello πρέπει να σας αναγνωρίζει όπως φαίνεστε συνήθως όταν κάθεστε μπροστά στον υπολογιστή.
  2. Μείνετε σε ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να κάνουν αυτό το βήμα κατά τη διάρκεια της ημέρας με άφθονο φυσικό φως για την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας. Αυτό θα βοηθήσει το Windows hello να σας αναγνωρίσει πιο εύκολα.
  3. Διατηρήστε το πρόσωπό σας στο κέντρο στο πλαίσιο που εμφανίζεται στην οθόνη. Βεβαιωθείτε ότι κοιτάτε την οθόνη σας ευθεία και κοιτάτε απευθείας στην κάμερα web.

Μετά την επιτυχή σάρωση του προσώπου σας, έχετε την επιλογή να προσαρμόσετε μοναδικές λειτουργίες, εάν χρειάζεται. Η όλη διαδικασία θα πρέπει να διαρκέσει από 1 έως 2 λεπτά το πολύ.

Βήμα 4. Βελτιώστε την αναγνώριση για ευκολότερη πρόσβαση

Μπορείτε να κάνετε την αναγνώριση προσώπου ακόμα καλύτερη κάνοντας κλικ στο μήνυμα Βελτίωση αναγνώρισης στην επόμενη σελίδα. Αυτό θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για το πρόσωπό σας στο Windows Hello, καθιστώντας ευκολότερο και πιο γρήγορο τον ακριβή εντοπισμό του προσώπου σας.

Συνιστούμε να το κάνετε αυτό εάν φοράτε συχνά γυαλιά, τρυπήματα ή βαρύ μακιγιάζ. Η βελτίωση της αναγνώρισης με και χωρίς αυτά τα αξεσουάρ μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε μια φθηνότερη κάμερα web. Εάν δεν θέλετε να αλλάζετε συνεχώς την εμφάνισή σας για να ξεκλειδώσετε τον υπολογιστή σας, φροντίστε να βελτιώσετε την αναγνώριση.

Πώς να ρυθμίσετε μια συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων για το Windows Hello

Βήμα 1. Προσθήκη εξωτερικού αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων

Εάν η συσκευή σας δεν διαθέτει εσωτερική συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, θα πρέπει να τη συνδέσετε μόνοι σας. Αυτές οι συσκευές ανάγνωσης μπορούν να αγοραστούν σε προσιτή τιμή και να συνδεθούν με το φορητό υπολογιστή ή τον υπολογιστή σας μέσω θύρας USB. Μόλις συνδεθούν, τα Windows 10 θα χρειαστεί να εγκαταστήσουν τα σωστά προγράμματα οδήγησης, κάτι που θα διαρκέσει μερικά λεπτά.

Βήμα 2. Ρυθμίστε τη συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων σας

Διαμορφώστε τη συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων ώστε να λειτουργεί σωστά στα Windows 10. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να ανοίξετε το μενού Έναρξη και μετά να κάνετε κλικ στο Ρυθμίσεις. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αναζήτησης και πληκτρολογήστε Δακτυλικό αποτύπωμα.

Μόλις φτάσετε σε αυτό το μενού, θα πρέπει απλώς να κάνετε κλικ στην επιλογή Ρύθμιση σύνδεσης με δακτυλικό αποτύπωμα. Αυτό θα σας μεταφέρει αυτόματα στη σελίδα όπου πρέπει να βρίσκεστε για να ξεκινήσετε τη ρύθμιση ενός συστήματος ασφαλείας που βασίζεται σε δακτυλικά αποτυπώματα.

Βήμα 3. Σαρώστε τα δάχτυλά σας

Όταν ανοίγετε τις ρυθμίσεις του Windows Hello, θα πρέπει να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας με κωδικό πρόσβασης ή κωδικό PIN. Θα δείτε μια λεπτομερή εξήγηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος και, στη συνέχεια, έχετε την επιλογή Ξεκινήστε. Θα χρειαστεί να σύρετε ή να αγγίξετε τα δάχτυλά σας στη συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων για να σαρώσετε το δακτυλικό σας αποτύπωμα στα Windows 10.

Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον δάχτυλα για να χρησιμοποιήσετε τον σαρωτή μύτης. Αυτό κάνει το Windows Hello ακόμη πιο προσιτό, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιείτε το άλλο σας χέρι ή διαφορετικά δάχτυλα όταν χρειάζεται. Μπορείτε να ξεκλειδώσετε τον υπολογιστή σας ακόμα και χωρίς να έχετε webcam.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο ήταν σε θέση να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε και να διαμορφώσετε το Windows Hello στον υπολογιστή σας. Θα πρέπει να μπορείτε να απολαμβάνετε τα οφέλη της καλύτερης ασφάλειας τώρα. Η ενεργοποίηση του Windows Hello στη συσκευή σας θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης.

Επόμενη ανάγνωση:

> Πώς να διορθώσετε το Windows Hello που δεν λειτουργεί μετά την ενημέρωση των Windows 10