Locked Out of Microsoft Account, How Do I Get In?

Αντιμετώπιση σφαλμάτων όταν δεν μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft. Εάν κλειδωθείτε έξω από τον λογαριασμό σας Microsoft, δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση.

Το κλείδωμα του λογαριασμού σας Microsoft μπορεί να είναι απογοητευτικό, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιστρέψετε στον λογαριασμό σας. Μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας, να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας, να εγκαταστήσετε ξανά τα Windows 10 ή να ξεμπλοκάρετε τον υπολογιστή σας.

Όταν εγκαθιστάτε τα Windows, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε με έναν λογαριασμό Microsoft ή να δημιουργήσετε έναν νέο, εάν δεν διαθέτετε ήδη. Αυτός ο λογαριασμός θα χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση στα Windows και μπορεί επίσης να συγχρονίσει τις ρυθμίσεις και τα προσωπικά σας αρχεία σε όλες τις συσκευές σας. Απαιτείται επίσης ένας λογαριασμός Microsoft για τη χρήση λογισμικού όπως η σουίτα Microsoft Office. Χρειάζεστε επίσης ένα εάν σκοπεύετε να αγοράσετε εφαρμογές ή υπηρεσίες μέσω του Microsoft Store.

Συνολικά, ένας λογαριασμός Microsoft είναι σημαντικός και το πιθανότερο είναι ότι έχετε ήδη έναν. Δυστυχώς, είναι πιθανό να κλειδωθείτε έξω από τον λογαριασμό σας Microsoft για διάφορους λόγους, όπως για παράδειγμα για να ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης ή να τον εισαγάγετε λανθασμένα πολλές φορές. Αυτή είναι συχνά μια απογοητευτική κατάσταση, καθώς δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα σημαντικά αρχεία σας ή να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές που απαιτούν λογαριασμό Microsoft.

Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να επιστρέψετε στον λογαριασμό σας. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την πρόσβαση στον λογαριασμό σας, ακολουθούν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ανακτήσετε την πρόσβαση.

Locked Out of Microsoft Account

Πώς να ξεκλειδώσετε τον λογαριασμό σας Microsoft

Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε εάν κλειδωθείτε έξω από τον λογαριασμό σας Microsoft:

  1. Συνδεθείτε με τα διαπιστευτήριά σας και λάβετε έναν κωδικό ασφαλείας
  2. Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας
  3. Κατάργηση αποκλεισμού του υπολογιστή σας
  4. Επανεγκατάσταση των Windows
  5. Αλλαγή της πολιτικής ομάδας
  6. Υποβάλετε αίτημα για ανάκτηση πρόσβασης

Ας ρίξουμε μια ματιά σε καθεμία από αυτές τις επιλογές με περισσότερες λεπτομέρειες.

1. Επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας

Είτε χάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας είτε τον έχετε ξεχάσει, ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας για να εισέλθετε στον λογαριασμό σας Microsoft. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει αυτό. Ανάλογα με το λειτουργικό σας σύστημα, ενδέχεται να μπορείτε να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας μέσω τηλεφώνου, email ή ακόμα και μέσω μιας εφαρμογής.

Για να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας Microsoft, θα πρέπει να δώσετε τη διεύθυνση email και τον αριθμό τηλεφώνου σας. Στη συνέχεια, η Microsoft θα σας στείλει έναν κωδικό ασφαλείας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον κωδικό για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον σύνδεσμο "Ξέχασα τον κωδικό πρόσβασης" στον ιστότοπο της Microsoft για να εισαγάγετε έναν νέο. Στη συνέχεια, η Microsoft θα σας στείλει ένα email με τον κωδικό ασφαλείας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον κωδικό για να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Μόλις αποκτήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.

Για έναν λογαριασμό Microsoft, θα χρειαστείτε μια διεύθυνση email και ένα αναγνωριστικό Skype. Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε έναν αριθμό τηλεφώνου για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Αυτή η μέθοδος μπορεί να γίνει μέσω του ιστότοπου της Microsoft ή της εφαρμογής Microsoft. Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10, μπορείτε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας στέλνοντας ένα μήνυμα κειμένου.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα ανάκτησης λογαριασμού Microsoft για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο εάν η επαλήθευση σε δύο βήματα δεν είναι ενεργοποιημένη. Αυτή η μέθοδος προϋποθέτει επίσης ότι έχετε προσπαθήσει να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας στο παρελθόν. Στη συνέχεια, θα πρέπει να απαντήσετε σε μια σειρά ερωτήσεων που σχετίζονται με τον λογαριασμό σας. Στη συνέχεια, θα λάβετε απάντηση από τη Microsoft εντός 24 ωρών.

Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10, μπορείτε επίσης να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας χρησιμοποιώντας τη σελίδα Ανάκτηση του λογαριασμού σας στον ιστότοπο της Microsoft. Αυτή η μέθοδος απαιτεί περισσότερες πληροφορίες, αλλά θα μπορείτε να λάβετε απάντηση από τη Microsoft εντός 24 ωρών. Θα χρειαστείτε επίσης μια εναλλακτική διεύθυνση email και αριθμό τηλεφώνου. Εάν δεν έχετε αυτά τα στοιχεία, μπορείτε να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας μεταβαίνοντας στην παρακάτω ενότητα "Πώς να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας χωρίς κωδικό ασφαλείας".

Όταν επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας, θα σας ζητηθεί να επαληθεύσετε τα στοιχεία επικοινωνίας ασφαλείας. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να εισαγάγετε τον κωδικό που λάβατε.

2. Ξεμπλοκάρετε τον υπολογιστή σας

Η ύπαρξη αποκλεισμένου λογαριασμού Microsoft μπορεί να σας εμποδίσει να αποκτήσετε πρόσβαση σε πολλές υπηρεσίες που βασίζονται στο Windows Live. Μπορεί να προκληθεί από έκθεση σε κακόβουλο λογισμικό ή προηγούμενη συμπεριφορά. Εάν ο λογαριασμός σας είναι αποκλεισμένος, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τον ξεκλειδώσετε.

Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον σωστό κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό πραγματοποιώντας σύνδεση στον λογαριασμό σας μέσω του ιστότοπου της Microsoft. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια νέα διεύθυνση email ή αριθμό τηλεφώνου για τον λογαριασμό σας. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας ασφαλή.

Εάν εξακολουθείτε να μην έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας, ίσως θελήσετε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Αυτό θα επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασής σας σε όλες τις συσκευές σας. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό λογαριασμό διαχειριστή για να συνδεθείτε στον υπολογιστή σας.

Εάν έχετε εισαγάγει λάθος κωδικό πρόσβασης πολλές φορές, ο λογαριασμός σας ενδέχεται να αποκλειστεί. Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας Microsoft. Εάν ο λογαριασμός σας είναι αποκλεισμένος, μπορείτε να ζητήσετε κωδικό ασφαλείας από τη Microsoft. Αυτός ο κωδικός μπορεί να σταλεί στο email ή στον αριθμό τηλεφώνου σας.

Αφού λάβετε τον κωδικό ασφαλείας, μπορείτε πλέον να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft. Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας ασφαλή. Ωστόσο, ορισμένες εφαρμογές δεν θα αποδεχτούν τον κωδικό επαλήθευσης σε δύο βήματα.

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών της Microsoft. Η εξυπηρέτηση πελατών μπορεί να σας βοηθήσει να ξεμπλοκάρετε τον υπολογιστή σας. Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας.

Μπορεί επίσης να μπορείτε να ξεκλειδώσετε τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το εργαλείο Τερματισμός λειτουργίας. Αυτό το εργαλείο περιλαμβάνεται στο κιτ πόρων των Microsoft Windows. Αυτό το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να σας επιτρέπει να παρακάμψετε τον έλεγχο διαχειριστή. Ωστόσο, αυτό το εργαλείο δεν θα κάνει επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη σελίδα επαναφοράς λογαριασμού υπηρεσιών Microsoft για να ενεργοποιήσετε ξανά τον λογαριασμό σας. Η σελίδα επαναφοράς λογαριασμού υπηρεσιών Microsoft θα σας κάνει ερωτήσεις σχετικά με το λογαριασμό σας. Στη συνέχεια θα σας δώσει οδηγίες για την επανενεργοποίηση του λογαριασμού σας.

Μπορείτε επίσης να ξεμπλοκάρετε τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το Credential Manager. Αυτό το εργαλείο βρίσκεται κάτω από τα Διαπιστευτήρια των Windows. Μόλις ανοίξετε το Credential Manager, θα μπορείτε να δείτε τα διαπιστευτήριά σας των Windows.

3. Επανεγκαταστήστε τα Windows

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να επανεγκαταστήσετε τα Windows μετά τον αποκλεισμό του λογαριασμού σας Microsoft. Δεν συνιστάται η χρήση αυτών των μεθόδων, εκτός εάν θέλετε να χάσετε όλα τα δεδομένα σας.

Μια εύκολη μέθοδος είναι να δημιουργήσετε έναν δίσκο εκκίνησης. Αυτή η μέθοδος απαιτεί έναν άλλο υπολογιστή με λειτουργικό δίσκο εγκατάστασης των Windows. Ο υπολογιστής στον οποίο επανεγκαθιστάτε τα Windows 10 θα πρέπει να έχει την ίδια έκδοση λειτουργικού συστήματος με αυτόν που επανεγκαθιστάτε.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την Επαναφορά Συστήματος. Αυτή η μέθοδος θα επαναφέρει το λειτουργικό σύστημα στην τελευταία γνωστή καλή έκδοση. Αυτή η μέθοδος θα διαγράψει επίσης όλους τους τοπικούς σας κωδικούς πρόσβασης. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τον αρχικό σας δίσκο εγκατάστασης για να το κάνετε αυτό. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Θα χρειαστεί απλώς να βεβαιωθείτε ότι το λειτουργικό σύστημα είναι ενημερωμένο πριν επιχειρήσετε να το χρησιμοποιήσετε.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις μεθόδους, μπορείτε να επανεγκαταστήσετε τα Windows μετά το κλείδωμα και θα επιστρέψετε στην επιχείρηση σε ελάχιστο χρόνο. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάστε ότι αυτή η μέθοδος θα αφαιρέσει όλα τα υπάρχοντα δεδομένα σας. Υπάρχουν πολλά άλλα διαθέσιμα εργαλεία, οπότε ρίξτε μια ματιά σε αυτά που αναφέρονται εδώ για να βρείτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

4. Αλλάξτε την πολιτική ομάδας

Χρησιμοποιώντας την κονσόλα διαχείρισης πολιτικής ομάδας, μπορείτε να διαμορφώσετε ρυθμίσεις για τον υπολογιστή και άλλους χρήστες, χωρίς να χρειάζεται να περάσετε από το μητρώο. Η κονσόλα διαχείρισης GPO παρέχει μια ενιαία τοποθεσία για την τροποποίηση ρυθμίσεων σε όλους τους υπολογιστές στον τομέα σας. Η κονσόλα διαχείρισης GPO παρέχει επίσης τη δυνατότητα δημιουργίας και διαμόρφωσης τοπικών GPO.

Εάν έχετε έναν τυπικό λογαριασμό χρήστη τομέα και θέλετε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις στον υπολογιστή τομέα σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο τυπικός λογαριασμός χρήστη τομέα βρίσκεται στην τοπική ομάδα διαχειριστών. Διαφορετικά, ο λογαριασμός τομέα δεν έχει τα απαραίτητα δικαιώματα για την αλλαγή των πολιτικών ομάδας.

Μπορείτε να διαμορφώσετε τα Windows 8 ώστε να χρησιμοποιούν τις ίδιες ρυθμίσεις διαμόρφωσης σε άλλους υπολογιστές στον τομέα σας. Ωστόσο, εάν θέλετε να αποτρέψετε τους χρήστες από τη σύνδεση του λογαριασμού Microsoft με τον τοπικό λογαριασμό υπολογιστή τους, πρέπει να απενεργοποιήσετε τη σύνδεσή τους.

Όταν βρίσκεστε στον Επεξεργαστή πολιτικής τοπικής ομάδας, μπορείτε να παρακάμψετε τις προτιμήσεις χρήστη κάνοντας δεξί κλικ στο όνομα του χρήστη και κάνοντας κλικ στο "Ρυθμίσεις." Αυτή η επιλογή θα σας επιτρέψει να ελέγχετε τις αλλαγές για αυτόν τον χρήστη σε όλους τους υπολογιστές Windows στον τομέα σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να καρφιτσώσετε τον Επεξεργαστή πολιτικής τοπικής ομάδας στο μενού Έναρξη των Windows.

Όταν ανοίγετε τον Επεξεργαστή πολιτικών τοπικής ομάδας, θα δείτε το φάκελο Όλες οι ρυθμίσεις, που είναι η τοποθεσία όπου μπορείτε να προβάλετε πολιτικές που επηρεάζουν τον τοπικό υπολογιστή. Οι πολιτικές σε αυτόν τον φάκελο βρίσκονται σε μία από τις τρεις καταστάσεις - Ενεργοποιημένη, Απενεργοποιημένη ή Μη διαμορφωμένη.

Ο φάκελος Όλες οι ρυθμίσεις περιέχει επίσης πολιτικές που επηρεάζουν τους χρήστες. Εάν θέλετε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των χρηστών στον τομέα σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα τοπικής πολιτικής ομάδας για συγκεκριμένο χρήστη. Αυτό το συμπληρωματικό πρόγραμμα μπορεί να αποθηκευτεί ως αρχείο. Η προσθήκη μιας πολιτικής τοπικής ομάδας για συγκεκριμένο χρήστη στο πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής τοπικής ομάδας θα σας επιτρέψει να εφαρμόσετε ρυθμίσεις πολιτικής ομάδας σε συγκεκριμένους χρήστες.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την κονσόλα διαχείρισης πολιτικής ομάδας για να απενεργοποιήσετε τη σύνδεση του λογαριασμού τομέα σας με τον λογαριασμό σας Microsoft. Αυτό θα αποτρέψει τους χρήστες από τη σύνδεση του λογαριασμού Microsoft με τον λογαριασμό τομέα τους, κάτι που δεν θα τους επιτρέψει να εγκαταστήσουν λογισμικό στον τοπικό τους υπολογιστή.

5. Υποβάλετε ένα αίτημα υποστήριξης

Εάν καμία από τις λύσεις που αναφέρονται παραπάνω δεν λειτουργεί, μπορείτε να υποβάλετε ένα αίτημα υποστήριξης στην ομάδα υποστήριξης της Microsoft. Φροντίστε να συμπεριλάβετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόβλημά σας, ώστε να μπορούν να σας βοηθήσουν στη γρήγορη διάγνωση και επίλυση του προβλήματός σας.

Εάν είναι δυνατή η αποκατάσταση του λογαριασμού σας, η Microsoft θα σας στείλει οδηγίες σχετικά με τον τρόπο ανάκτησης του λογαριασμού σας. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει κάποιο χρόνο, γι' αυτό να είστε υπομονετικοί και να παραμείνετε ήρεμοι όσο περιμένετε να λυθεί το πρόβλημά σας.

Για να υποβάλετε ένα αίτημα υποστήριξης, μεταβείτε στον ιστότοπο υποστήριξης της Microsoft.

Συμπέρασμα

Ο λογαριασμός σας Microsoft μπορεί να κλειδωθεί για διάφορους λόγους. Εάν δεν μπορείτε να ξεκλειδώσετε τον λογαριασμό σας χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις παραπάνω μεθόδους, μπορείτε να δοκιμάσετε να υποβάλετε ένα αίτημα υποστήριξης στην ομάδα της Microsoft. Θα είναι σε θέση να σας βοηθήσουν να διαγνώσετε και να επιλύσετε το πρόβλημά σας το συντομότερο δυνατό. Καλή επιτυχία!

Ένα άλλο πράγμα

Ψάχνετε για περισσότερες συμβουλές; Ρίξτε μια ματιά στους άλλους οδηγούς μας στο Ιστολόγιο SoftwareKeep και στο Κέντρο βοήθειας! Θα βρείτε πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων και εύρεσης λύσεων στα τεχνολογικά σας προβλήματα.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και αποκτήστε έγκαιρη πρόσβαση στις αναρτήσεις ιστολογίου, τις προσφορές και τους εκπτωτικούς κωδικούς μας. Επιπλέον, θα είστε οι πρώτοι που θα μάθετε για τους πιο πρόσφατους οδηγούς, προσφορές και άλλες συναρπαστικές ενημερώσεις!

Προτεινόμενα άρθρα

» Διόρθωση σφάλματος "Δεν μπορούμε να συνδεθούμε στον λογαριασμό σας" στα Windows 10
» Τι να κάνετε εάν υπάρχει μια ασυνήθιστη δραστηριότητα εισόδου στον λογαριασμό σας Microsoft
» Τρόπος συγχώνευσης λογαριασμών Microsoft

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με ερωτήσεις ή αιτήματα που θέλετε να καλύψουμε.