How to Maintain Your Working Hours

Χωρίς τη δομή της εργασίας σε ένα γραφείο, το πρόγραμμά σας μπορεί να καταρρεύσει πιο γρήγορα. Ακολουθούν συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε τις ώρες εργασίας σας.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι εύκολο να διατηρήσετε μια υγιή ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής και να διαχειρίζεστε τον χρόνο σας όταν εργάζεστε μόνοι σας. Ωστόσο, αυτό δεν είναι παρά μια κοινή παρανόηση σχετικά με τον τρόπο ζωής εργασίας από το σπίτι.

Η διατήρηση μιας καλής ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής έχει να κάνει με το διαχωρισμό της επαγγελματικής και της προσωπικής σας ζωής χωρίς να επιτρέψετε στη μία να καταπατήσει την άλλη. Και τα δύο είναι σημαντικά και κανένα δεν πρέπει να παραμεληθεί.

Worklife balance

Πίνακας περιεχομένων

  1. Πρώτον, τα καλύτερα έξυπνα ρολόγια
  2. Πώς πρέπει να διατηρείτε τις ώρες εργασίας σας;
  3. Χτίστε ένα υγιές πρόγραμμα
  4. Δώστε προτεραιότητα στον χρόνο σας
  5. Γνωρίστε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας
  6. Επενδύστε σε εργαλεία παρακολούθησης χρόνου
  7. Γνωρίστε πότε να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια
  8. Τελικές σκέψεις

Πρώτον, τα καλύτερα έξυπνα ρολόγια

Αν πρέπει να διατηρήσετε τις ώρες εργασίας σας, πρέπει να έχετε ένα ρολόι χειρός. Θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τον έλεγχο του τηλεφώνου σας, εκθέτοντας σας σε απεριόριστους περισπασμούς: email, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνομιλίες κ.λπ.

Υπάρχουν πολλά smartwatches, αλλά ποιο είναι το καλύτερο smartwatch κάτω από 5K για εμφάνιση και εμφάνιση, παρακολούθηση φυσικής κατάστασης και εμπειρία χρήστη;

Αυτή η κριτική στο YouTube σάς βοηθά να μάθετε για τα καλύτερα ρολόγια χειρός.

Πώς πρέπει να διατηρείτε τις ώρες εργασίας σας;

Χωρίς τη δομή της εργασίας σε ένα γραφείο, το πρόγραμμά σας μπορεί να καταρρεύσει πιο γρήγορα από ό,τι περιμένατε. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές πρακτικές και συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε τις ώρες εργασίας σας.

Χτίστε ένα υγιές πρόγραμμα

Build a healthy work schedule

 

Η βασική αρχή της διατήρησης των ωρών εργασίας σας είναι η οικοδόμηση ενός υγιούς ωραρίου — και στην πραγματικότητα η τήρηση του. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους για τον εαυτό σας όλη την ημέρα, συμπεριλάβετε πολλά διαλείμματα για να εξισορροπήσετε τον χρόνο εργασίας σας και μην ξεχνάτε τα γεύματά σας.

Προτεινόμενο άρθρο: Πώς να προγραμματίσετε αποτελεσματικά την ημέρα σας

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να κάνετε την άσκηση κάτι που πρέπει να κάνετε αντί για κάτι που μπορεί να κάνετε. Η έξυπνη χρήση των διαλειμμάτων σας και η συμπερίληψη μερικών σωματικών ασκήσεων θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε την εστίασή σας και να διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Χωρίστε τις εργασίες σας σε χρονικά τμήματα. Δώστε στον εαυτό σας μερικές ώρες για να ολοκληρώσει μια σειρά από εργασίες και μετά κάντε ένα διάλειμμα για να ανανεωθείτε. Βγείτε έξω για μια ανάσα, μιλήστε με φίλους και συγγενείς ή παρακολουθήστε κάποια ψυχαγωγία πριν επιστρέψετε στη δουλειά. Τα χρονικά τετράγωνα σάς επιτρέπουν να έχετε κίνητρο για να ολοκληρώσετε τα πράγματα, ειδικά αν επιβραβεύετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια του διαλείμματός σας.

Πάντα να βεβαιωθείτε ότι το καθημερινό σας πρόγραμμα περιλαμβάνει αρκετό χρόνο για ύπνο. Ένας υγιής ενήλικας πρέπει να κοιμάται τουλάχιστον 7 ώρες κάθε βράδυ. Σύμφωνα με μια ευρέως αναφερόμενη μελέτη της NASA, ο «ιδανικός» υπνάκος των 26 λεπτών μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποδώσετε καλύτερα. Πειραματιστείτε με ένα διάλειμμα για ύπνο και δείτε πώς σας βγαίνει!

Δώστε προτεραιότητα στον χρόνο σας

Prioritize your time

 

(Διάνυσμα εργασίας που δημιουργήθηκε από stories)

Άλλο είναι να προγραμματίζεις την ημέρα σου και άλλο πράγμα να κάνεις πράγματα. Φροντίστε να ταξινομήσετε τις εργασίες σας με σειρά προτεραιότητας για να μεγιστοποιήσετε τον χρόνο σας — αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν εργάζεστε σε χρονικά τετράγωνα όπως προτείνεται παραπάνω.

Βεβαιωθείτε ότι οι πιο σημαντικές εργασίες προηγούνται. Πράγματα στα οποία πρέπει να τείνετε επειγόντως, θα πρέπει να βρίσκονται πάντα στην κορυφή της λίστας των υποχρεώσεών σας, ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο χρειάζονται.

Αφού τελειώσετε με τα άμεσα προβλήματα, προχωρήστε στις πιο δύσκολες εργασίες στη λίστα σας. Γενικά, εργασίες υψηλής συγκέντρωσης που απαιτούν πολλή εστίαση πρέπει να γίνονται το συντομότερο δυνατό. Οι εύκολες και επαναλαμβανόμενες εργασίες μπορούν να ωθηθούν περαιτέρω στην ημέρα.

Δώστε προτεραιότητα και ανά εργασία. Η ανάλυση μιας τεράστιας εργασίας σε μικρότερες δευτερεύουσες εργασίες θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα και να κάνετε την εργασία λιγότερο εκφοβιστική για να ξεκινήσετε.

Γνωρίστε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας

Know your strengths and weaknesses

 

Όταν εργάζεστε από το σπίτι, είστε μόνοι σας σχεδόν όλη την ώρα. Αυτό σημαίνει ότι το να προσέχετε τα δικά σας όρια και τις δεξιότητές σας είναι εξαιρετικά σημαντικό. Μην αναλαμβάνετε δουλειές που ξέρετε ότι δεν μπορείτε να χειριστείτε μόνοι σας χωρίς να ζητήσετε την κατάλληλη βοήθεια που μπορεί να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια του έργου.

Από την άλλη, αναζητήστε ευκαιρίες που αφήνουν τις δεξιότητές σας να λάμψουν. Αυτό θα σας επιτρέψει να απολαύσετε περισσότερο την εργασία και να δείτε τις εργασίες σας με μια πιο ευχάριστη προοπτική.

Τα δυνατά σημεία και οι αδυναμίες παίζουν επίσης στο πώς χτίζετε το πρόγραμμά σας. Εάν είστε πρωινός άνθρωπος, χτίστε το πρόγραμμά σας γύρω από το να ξυπνάτε νωρίς και να φτάσετε στη δουλειά σας το συντομότερο δυνατό. Αν προτιμάτε τον τρόπο ζωής της νυχτερινής κουκουβάγιας, κοιμηθείτε και τείνετε να κάνετε τις εργασίες σας όταν είστε στο μέγιστο της παραγωγικότητάς σας.

Επενδύστε σε εργαλεία παρακολούθησης χρόνου

Δυσκολεύεστε να παρακολουθείτε τον χρόνο και να διαχειρίζεστε το πρόγραμμά σας; Μην ανησυχείτε. Υπάρχουν πολλά εργαλεία, ιστότοποι και εφαρμογές για να διαχειριστείτε καλύτερα τον χρόνο σας. Έχω συγκεντρώσει μια λίστα με δωρεάν και επί πληρωμή υπηρεσίες που μπορεί να σας βοηθήσουν όσον αφορά τη διατήρηση των ωρών εργασίας σας.

Γνωρίστε πότε να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια

Know when to get help

 

Αν νιώθετε ότι έχετε χάσει εντελώς τον έλεγχο του προγράμματος εργασίας σας ή φοβάστε ότι μπορεί να συμβεί σύντομα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο θα πρέπει να χειρίζεστε το άγχος της διαχείρισης των ωρών εργασίας σας μόνοι σας. Εάν είναι πολύ, επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία.

Αναζητήστε έναν επιχειρηματικό προπονητή και προγραμματίστε ένα ραντεβού. Φροντίστε να φτάσετε προετοιμασμένοι και να συνεργαστείτε με ό,τι προτείνει ο προπονητής σας. Ωστόσο, μην φοβάστε να επικοινωνήσετε όταν κάτι δεν λειτουργεί ή εάν θέλετε μια αλλαγή.

Τελικές σκέψεις

Πιστεύουμε ότι αυτό το άρθρο ρίχνει λίγο φως στο τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τις ώρες εργασίας σας όταν είστε μόνοι σας. Η απομακρυσμένη εργασία μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά τα οφέλη θα προκύψουν σίγουρα μόλις το καταλάβετε.

Να θυμάστε πάντα ότι η διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ εργασίας και ζωής είναι μια συνεχής διαδικασία. Να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας και να κάνετε σταδιακά θετικές αλλαγές. Καλή επιτυχία!

Σας ενδιαφέρουν περισσότερες συμβουλές για το πώς να είστε πιο παραγωγικοί; Φροντίστε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο εισάγοντας τη διεύθυνση email σας παρακάτω. Λάβετε τα τελευταία νέα τεχνολογίας στα εισερχόμενά σας και διαβάστε πρώτοι τις συμβουλές μας για να γίνετε πιο παραγωγικοί.

Προτεινόμενα άρθρα