How to Record Audio on Mac

Θέλετε να εγγράψετε ήχο στο Mac σας; Ή ένα φωνητικό σημείωμα; Ακολουθήστε αυτά τα εύκολα και απλά βήματα για την εγγραφή ήχου ή φωνητικής σημείωσης σε Mac.
How to Record Audio on Mac

Με έναν Mac, έχετε ένα εύχρηστο εργαλείο για την εγγραφή ήχου οπουδήποτε, ούτως ή άλλως. Θέλετε να ηχογραφήσετε ήχο ή μια φωνητική σημείωση στον υπολογιστή Mac σας; Είναι εύκολο και απλό.

Το Mac OS διαθέτει ένα ενσωματωμένο εργαλείο εγγραφής ήχου που θα σας επιτρέψει να κάνετε βασικές εγγραφές ήχου. Τα δύο ενσωματωμένα εργαλεία είναι:

  • Εφαρμογή Voice Memos.
  • Πρόγραμμα αναπαραγωγής QuickTime.

Μπορείτε να βρείτε και τα δύο εργαλεία χρησιμοποιώντας το Finder ή το Launchpad ή να τα κατεβάσετε δωρεάν στο App Store για να ηχογραφήσετε ένα φωνητικό σημείωμα ή να χρησιμοποιήσετε τον ήχο Quick Time recorder στο Mac σας. Αυτά τα εργαλεία σάς δίνουν τη δυνατότητα να εγγράψετε ήχο από το ενσωματωμένο μικρόφωνο του Mac σας και να επιτρέψετε την απλή επεξεργασία.

Ωστόσο, εάν θέλετε πιο προηγμένη εγγραφή ήχου στο Mac σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε προγράμματα τρίτων κατασκευαστών. Υπάρχουν πολλά εργαλεία εγγραφής ήχου τρίτων συμβατά με Mac, όπως:

  • GarageBand (συχνά έρχεται προεγκατεστημένο σε Mac).
  • Αθράσος
  • n-Track Studio
  • WavePad
  • iSteady.

Προετοιμαστείτε για εγγραφή ήχου σε Mac

Προτού προχωρήσετε στην εγγραφή ήχου σε Mac, πρέπει να προετοιμαστείτε. Δείτε πώς:

  • Αποκτήστε ένα ποιοτικό μικρόφωνο για εγγραφή ήχου σε Mac, συμβατό με Mac OS. Το ενσωματωμένο μικρόφωνο του Mac ενδέχεται να μην καταγράφει ήχο εξαιρετικά υψηλής πιστότητας. Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε μικρόφωνο, απλώς χρησιμοποιήστε το ενσωματωμένο για να εγγράψετε ήχο σε Mac.
  • Σκεφτείτε μια διεπαφή ήχου USB για να σας βοηθήσει να εγγράψετε ποιοτικό ήχο.
  • Επιλέξτε ένα καλό περιβάλλον εγγραφής, μακριά από άλλους περισπασμούς του θορύβου.

Να θυμάστε: η απόκτηση μικροφώνου είναι σημαντική επειδή τα MacBook και οι περισσότερες οθόνες της μάρκας Apple διαθέτουν προεγκατεστημένα μικρόφωνα. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε το Mac σας με οθόνη τρίτου κατασκευαστή, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα εξωτερικό μικρόφωνο.

Εγγραφή ήχου με φωνητικές σημειώσεις στο Mac σας

Χρησιμοποιήστε τα Voice Memos στο Mac σας ως συσκευή εγγραφής. Θα χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο μικρόφωνό σας για την εγγραφή φωνητικών σημειώσεων σε Mac, σε υποστηριζόμενα ακουστικά ή εξωτερικό μικρόφωνο.

Μπορείτε στη συνέχεια να ακούσετε τα φωνητικά σας σημειώματα σε οποιαδήποτε συσκευή είστε συνδεδεμένοι χρησιμοποιώντας το ίδιο Apple ID και τα Voice Memos είναι ενεργοποιημένα στις προτιμήσεις iCloud.

Για εγγραφή ήχου με φωνητικές σημειώσεις στο Mac σας:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Voice Memos Voice Memos appστο Mac σας,
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί ΕγγραφήRecord Button(ο μεγάλος κόκκινος κύκλος),
  3. Για παύση, κάντε κλικ στο κουμπί ΠαύσηPause Button.
  4. Για να συνεχίσετε, κάντε κλικ στο ίδιο κουμπί παύσης Resume Συνέχιση.
  5. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στην επιλογή Τέλος στην κάτω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στις λέξεις "Νέα εγγραφή" για να ονομάσετε το αρχείο.
    Rename file

Μετά την αποθήκευση της εγγραφής, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα εγγεγραμμένα αρχεία σας ανά πάσα στιγμή όταν ανοίγετε την εφαρμογή Voice Memos. Μπορείτε να το επιλέξετε για αναπαραγωγή ή για αλλαγές, όπως περικοπή ή μετονομασία. Μπορείτε να περικόψετε ή να ηχογραφήσετε εκ νέου τμήματα του κλιπ μέσα από την εφαρμογή Voice Memos.

Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε την ηχογράφηση όταν κάνετε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης και, στη συνέχεια, επιλέξτε πώς θέλετε να την στείλετε.

Εγγραφή ήχου σε Mac χρησιμοποιώντας το QuickTime Player

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, μπορείτε να κάνετε εγγραφή μόνο ήχου στο Mac σας με το QuickTime Player.

Το QuickTime προσφέρει ένα βασικό πλεονέκτημα έναντι των φωνητικών σημειώσεων: είναι πολύ πιο εύκολο να επιλέξετε πού θα αποθηκεύσετε τον ήχο και να μοιραστείτε τα αρχεία.

Για εγγραφή ήχου στο πρόγραμμα αναπαραγωγής QuickTime: 

  1. Στην εφαρμογή QuickTime Player QuickTime Player app στο Mac σας,
  2. Επιλέξτε Αρχείο και μετά επιλέξτε Νέα εγγραφή ήχου,
    New Audio Recording

  3. Κάντε κλικ στο αναδυόμενο μενού Επιλογές, για να επιλέξετε τις ακόλουθες επιλογές εγγραφής:
    1. Μικρόφωνο: Επιλέξτε ένα μικρόφωνο (αν έχετε περισσότερα από ένα διαθέσιμα).
    2. Ποιότητα: Επιλέξτε την ποιότητα εγγραφής. Οι εγγραφές μέγιστης ποιότητας παράγουν μη συμπιεσμένα αρχεία, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν μεγάλες ποσότητες αποθηκευτικού χώρου.
  4. Προσαρμόστε τον έλεγχο έντασης του Mac σας έτσι ώστε να ακούτε τον ήχο που εγγράφετε.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Εγγραφή Recording Button για να ξεκινήσετε την εγγραφή
  6. Εάν θέλετε να διακόψετε την εγγραφή, κάντε Option-κλικ στο κουμπί Εγγραφή Pause Recording ; κάντε ξανά κλικ για να συνεχιστεί η εγγραφή.
  7. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Διακοπή Stop.
  8. Επιλέξτε Αρχείο και, στη συνέχεια, Αποθήκευση για αποθήκευση και όνομα της εγγραφής.

 

Μόλις έχετε μια εγγραφή ήχου, μπορείτε να την επεξεργαστείτε, να περικόψετε ή να χωρίσετε την ηχογράφηση σε κλιπ, να αντικαταστήσετε μέρος του ήχου, να αναδιατάξετε τα κλιπ ή να προσθέσετε άλλα κλιπ ήχου.

Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε αυτό το αρχείο μέσω email ή άλλων προγραμμάτων που σας επιτρέπουν να ανεβάσετε αρχεία.

Επεξεργαστείτε μια φωνητική σημείωση στο Mac σας

Τώρα που έχετε ένα φωνητικό σημείωμα, ίσως θέλετε να κάνετε αλλαγές σε αυτό. Μάθετε πώς να το περικόψετε, να αντικαταστήσετε μέρος μιας εγγραφής, να το αντιγράψετε ή να το μετονομάσετε.

Αντικαταστήστε μέρος ενός φωνητικού σημειώματος

Εάν θέλετε να αντικαταστήσετε ή να αντικαταστήσετε κάποιο υπάρχον ήχο, χρησιμοποιήστε το Replace audio.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Voice MemosVoice Memos App στο Mac σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε την εγγραφή στην πλαϊνή γραμμή.
  2. Στην επάνω δεξιά γωνία, κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία για να ανοίξετε την εγγραφή στο παράθυρο Επεξεργασία. (Εάν έχετε ένα trackpad ή ένα Magic Mouse, κάντε κλικ ή πατήστε με δύο δάχτυλα στην εγγραφή στην πλαϊνή γραμμή και, στη συνέχεια, επιλέξτε Επεξεργασία εγγραφής.).
  3. Σύρετε την μπλε κάθετη γραμμή (κεφαλίδα αναπαραγωγής) στην επισκόπηση κυματομορφής αριστερά ή δεξιά. (Εάν έχετε ένα trackpad ή ένα Magic Mouse, μπορείτε επίσης να σύρετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά με δύο δάχτυλα στη λεπτομέρεια της κυματομορφής για να τοποθετήσετε την κεφαλή αναπαραγωγής.)
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Αντικατάσταση και, στη συνέχεια, εγγράψτε τον νέο ήχο (Κάντε κλικ στο κουμπί ΠαύσηPause για να σταματήσετε την εγγραφή. Κάντε κλικ στην Αντικατάσταση ή Συνέχιση για να συνεχίσετε την εγγραφή.) 
  5. Κάντε κλικ στο Τέλος για να αποθηκεύσετε την εγγραφή.

Περικοπή φωνητικής σημείωσης

Εάν θέλετε να διαγράψετε κάποιο επιπλέον ήχο, χρησιμοποιήστε το Trim.

  1. Στην εφαρμογή Voice Memos του Mac σας Voice Memos στο Mac σας, επιλέξτε την εγγραφή στην πλαϊνή γραμμή.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία για να ανοίξετε την εγγραφή στο παράθυρο Επεξεργασία
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Περικοπή Trim και, στη συνέχεια, σύρετε τις κίτρινες λαβές περικοπής για να ορίσετε την περιοχή περικοπής.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Αναπαραγωγή Play  για να ελέγξετε την επεξεργασία σας και, στη συνέχεια, προσαρμόστε τις λαβές περικοπής εάν χρειάζεται.
    Trim Voice Memo

  5. Κάντε ένα από τα παρακάτω:
    1. Κάντε κλικ στην επιλογή Περικοπή για να αφαιρέσετε την εγγραφή έξω από τις λαβές περικοπής.
    2. Κάντε κλικ στο Delete για να αφαιρέσετε την εγγραφή ανάμεσα στις λαβές περικοπής.
  6. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση για να αποθηκεύσετε την αλλαγή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Τέλος.

Μετονομασία ενός φωνητικού σημειώματος

Από προεπιλογή, το Mac έχει ρυθμιστεί να ονομάζει μια εγγραφή με βάση την τοποθεσία σας. Αλλά μπορείτε να το μετονομάσετε.

  1. Στην εφαρμογή Voice MemosVoice Memos app επιλέξτε την εγγραφή στην πλαϊνή γραμμή.
  2. Κάντε κλικ στο όνομα στην πλαϊνή γραμμή, πληκτρολογήστε ένα νέο όνομα και, στη συνέχεια, πατήστε Επιστροφή.

Μπορείτε να ορίσετε ένα γενικό όνομα αντί για την τοποθεσία.

  1. Επιλέξτε Φωνητικές σημειώσεις
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Προτιμήσεις
  3. Αποεπιλέξτε το "Ονομασία βάσει τοποθεσίας.

Εξέλιξη

Υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείτε να κάνετε στο Mac σας με το Voice Memo ή το Quick TimePlayer. Πιστεύουμε ότι αυτές οι συμβουλές ήταν σε θέση να σας βοηθήσουν να εγγράψετε ήχο σε Mac.

Σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για Συμβουλές και κόλπα Mac; Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς να είστε παραγωγικοί στο Mac σας; Περιηγηθείτε στην ενότητα του ιστολογίου και του κέντρου βοήθειας και βρείτε άρθρα σχετικά με οτιδήποτε σχετίζεται με συμβουλές και κόλπα για Mac. Κάντε κλικ εδώ για να συνεχίσετε.