TFTS: Score One for the Good Guys (Funny)

Ορισμένες ιστορίες από την τεχνική υποστήριξη είναι ιστορίες δύσκολων στιγμών με τους χρήστες, άλλες είναι ξεκαρδιστικές και μπορούν να σας φτιάξουν τη μέρα. Εδώ είναι ένα ξεκαρδιστικό.

Ορισμένες ιστορίες από την τεχνική υποστήριξη είναι ιστορίες δύσκολων στιγμών με τους χρήστες, άλλες είναι ξεκαρδιστικές και μπορούν να σας φτιάξουν τη μέρα. Εδώ είναι ένα παράδειγμα μιας ιστορίας που μου έφτιαξε τη μέρα.

Score One for the Good Guys

 

Βαθμολογήστε ένα για τα καλά παιδιά (αστείο)

Ήταν το καλοκαίρι του 2012. Ήμουν στο γραφείο βοήθειας για μια μεγάλη εταιρεία κοινής ωφελείας και είχα το μερίδιο των κλήσεων εκείνη την ημέρα. Τίποτα δεν έμοιαζε με αυτόν τον χρήστη και δεν ήμουν προετοιμασμένος για τα γέλια που θα έκανα μετά από αυτή τη συγκεκριμένη συνάντηση.

Έλαβα μια κλήση από έναν χρήστη με πρόβλημα στα εισερχόμενα. Δήλωσε ότι δεν έλαβε ένα email που έπρεπε να λάβει εκείνη την ημέρα, αλλά είδε μια απάντηση στο email στα εισερχόμενά της. Αυτό φαίνεται να είναι ένα κοινό πρόβλημα, πιθανώς κάτι που σχετίζεται με τις ρυθμίσεις ταξινόμησης και αναζήτησης.

Ρώτησα αν μπορούσα να ρίξω μια ματιά στο λογισμικό της μέσω ενός απομακρυσμένου λογισμικού και να προσπαθήσω να το καταλάβω. Είπε ότι μπορώ σίγουρα, αλλά ήταν πολύ ανένδοτη στο γεγονός ότι δεν θα κάνει τίποτα – το email υποτίθεται ότι δεν είναι εδώ. Επίσης, με ενημέρωσε ότι είναι από μόνη της ένας "εξουσιαστής χρήστης" του Outlook, που ήταν η πρώτη κόκκινη σημαία ότι αυτό δεν θα τελειώσει καλά για μένα.

Μετά τη σύνδεση, παρατήρησα αμέσως ότι η γραμμή αναζήτησης του Outlook δεν είναι ενεργοποιημένη. Πήγα να κάνω ορατή αυτήν τη γραμμή αναζήτησης (απλό πράγμα, απλά πηγαίνετε στο μενού Αρχείο, Επιλογές και προσαρμόζετε την κορδέλα για να εμφανίζεται η γραμμή αναζήτησης) και πήγα να αναζητήσω το αρχικό email. Σίγουρα, σε μόλις 45 δευτερόλεπτα αναζήτησης, το βρήκα. Δεν υπάρχουν απαντήσεις, μόνο το αρχικό email που αναζητούσε η κυρία.

Score one for the good guys


Αντί να πάρει ένα απλό «ευχαριστώ» ή κάποια άλλη χειρονομία εκτίμησης, η γυναίκα φάνηκε να θυμώνει μαζί μου. «Αυτό δεν υπήρχε πριν», είπε. Τη ρώτησα αν χρειάζεται βοήθεια σε οτιδήποτε άλλο, το οποίο αγνόησε και συνέχισε να με κατηγορεί ότι άλλαξα κάτι.

Της είπα ότι ναι, όντως άλλαξα κάτι. Έκανα ορατή τη γραμμή αναζήτησης του Outlook και τη χρησιμοποίησα για να εντοπίσω το αρχικό μήνυμα. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Μόλις το άκουσε αυτό, μου έκλεισε το τηλέφωνο με μια μούχλα "καμπούρα" να είναι το τελευταίο πράγμα που άκουσα από την άλλη πλευρά της γραμμής. Λοιπόν, καλώς ήρθες, υποθέτω.

Μια τελευταία πρόταση, όμως. Φαίνεται ότι το "power" στο "power user" χρειάζεται επαναφόρτιση για να μπορέσετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον τίτλο.

Τελικές σκέψεις

Αν βρήκατε αυτήν την ιστορία διασκεδαστική ή ενδιαφέρουσα, φροντίστε να ελέγξετε τα άλλα ιστολόγιά μας Tales From Tech Support (TFTS) μεταβαίνοντας στην ενότητα ιστολογίου Softwarekeep. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες ιστορίες τεχνολογίας, ειδήσεις και άλλα πράγματα για ανάγνωση!

Επιστρέφετε καθημερινά σε εμάς για περισσότερα διασκεδαστικά και ενημερωτικά άρθρα που σχετίζονται με τη σύγχρονη τεχνολογία! Εξετάστε το ενδεχόμενο να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για τακτικά σεμινάρια, άρθρα ειδήσεων και οδηγούς που θα σας βοηθήσουν στην καθημερινή σας τεχνολογική ζωή.

Η αρχική ανάρτηση  γράφτηκε από τον DogPatch1149 στο Reddit.

Προτεινόμενα άρθρα 

TFTS: Γιατί θα μου πουλάτε ένα απαρχαιωμένο σύστημα;
TFTS: Νόμιζα ότι χρειαζόταν λίπανση
TFTS: Είμαι άρρωστος αλλά επέστρεψα