Windows Server 2019 In-Place Upgrade Expert Guide

Σε αυτό το άρθρο, οι ειδικοί του softwarekeep σας καθοδηγούν σε έναν βήμα προς βήμα οδηγό σχετικά με τον τρόπο εκτέλεσης της επιτόπιας αναβάθμισης του Windows Server 2019. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα.
Windows Server 2019 In-Place Upgrade Expert Guide

Είναι η κατάλληλη στιγμή να μεταβείτε σε μια νεότερη έκδοση του Windows Server; Ανάλογα με το τι τρέχετε αυτήν τη στιγμή, έχετε πολλές επιλογές για να φτάσετε εκεί – η αναβάθμιση είναι μία από αυτές. Ο Windows Server 2016 μπορεί να αναβαθμιστεί σε Windows Server 2019 με μία μόνο διαδικασία αναβάθμισης. Η αναβάθμιση του Windows Server δεν χρειάζεται να είναι μια πλήρης επισκευή ή μια νέα εγκατάσταση.

Μπορείτε να αποφασίσετε να διατηρήσετε το ίδιο φυσικό υλικό και όλους τους ήδη ρυθμισμένους ρόλους διακομιστή χωρίς να καταργήσετε ολόκληρο τον διακομιστή, μια διαδικασία που ονομάζεται In-Place Upgrade . Σε μια επιτόπια αναβάθμιση, μεταβαίνετε από μια παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος σε μια νεότερη έκδοση, διατηρώντας τα δεδομένα, τους ρόλους διακομιστή και τις ρυθμίσεις σας ανέπαφα. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς να πραγματοποιείτε αναβάθμιση In-Place από Windows Server 2016 σε Windows Server 2019.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε αναβάθμιση σε Windows Server 2019;

Οι αναβαθμίσεις διακομιστή δεν είναι τυπικές και εάν αποφασίσατε να κάνετε αναβάθμιση, πρέπει να έχετε έναν καλό λόγο να διαταράξετε το κατά τα άλλα ομαλό περιβάλλον εργασίας σας. Ωστόσο, ενώ ο Windows Server 2016 είναι ακόμα σχετικά νέος, το επιχείρημά τους για την αναβάθμιση σε περιβάλλον Server 2019 φαίνεται αρκετά αξιοπρεπές.

Θυμηθείτε ότι ο Windows Server 2016 ήταν το πρώτο λειτουργικό σύστημα διακομιστή που δημιουργήθηκε στον πυρήνα των Windows 10. Υπάρχουν μερικές αλλαγές με τον Windows Server 2019. Για αρχή, ο Windows Server 2019 είναι σημαντικά πιο γρήγορος και έχει κάποιες αλλαγές, που κυμαίνονται από την ασφάλεια έως την ενσωμάτωση υβριδικού cloud.

Ο διακομιστής Windows δεν είχε ποτέ την επιλογή In-Place Upgrade μέχρι τώρα, στον Server 2019, η οποία μπορεί να αναβαθμιστεί διατηρώντας τις διαμορφώσεις εγκατάστασης, την υπηρεσία καταλόγου Active Directory, τις ρυθμίσεις, τους ρόλους διακομιστή και τα δεδομένα σας στη θέση τους και ούτω καθεξής. Επιπλέον, ο Server 2019 διαθέτει επίσης Rolling OS Cluster OS. Αυτό σημαίνει ότι ως διαχειριστής, μπορείτε να αναβαθμίσετε το λειτουργικό σύστημα του διακομιστή σας από τον Server 2012 R2 και τον Server 2016 χωρίς να σταματήσετε εύκολα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι οι επιτόπιες αναβαθμίσεις λειτουργικού συστήματος λειτουργούν για εσάς ή εάν χρειάζεστε μια καθαρή εγκατάσταση. Δεν υπάρχουν αλλαγές στις απαιτήσεις υλικού για αλλαγή από Server 2016 σε 2019, οι οποίες καθιστούν δυνατή την επιτόπια αναβάθμιση.

Σύμφωνα με τη Microsoft, Windows Server 2019 επένδυσε σημαντικά σε καλύτερη ασφάλεια και ενημέρωση κώδικα. Ορισμένες σημαντικές νέες δυνατότητες και τομείς βελτίωσης περιλαμβάνουν τον πράκτορα ATP του Windows Defender, την κρυπτογράφηση εικονικού δικτύου, τις νέες βελτιώσεις θωρακισμένης εικονικής μηχανής και το System Guard Runtime Monitor. Το Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP), για παράδειγμα, έχει λάβει μια σημαντική αναβάθμιση για να παρέχει ορατότητα στον επιτιθέμενο και τις δραστηριότητες μνήμης σε επίπεδο πυρήνα και τη δυνατότητα να ενεργεί σε υπολογιστές που έχουν παραβιαστεί. Το Defender εντοπίζει και αποκλείει ransomware και επαναφέρει δεδομένα και αρχεία σε περίπτωση επίθεσης ransomware.

Υπάρχει επίσης μια βελτίωση στον χώρο αποθήκευσης και στη μετεγκατάσταση του αποθηκευτικού χώρου που μπορείτε να ελέγξετε προτού αποφασίσετε να επενδύσετε στην αναβάθμιση. Επιπλέον, ο Server 2019 εισάγει επίσης βελτιωμένη υποστήριξη για το Kubernetes. Αυτό είναι διαφορετικό από αυτό που είχε ο Server 2016 για το Kubernetes, το οποίο ήταν απλώς ένα πρόσθετο. Επιπλέον, ο Server 2019 μπορεί πλέον να τρέχει άνετα το Ubuntu, καθώς και το Red Hat Enterprise Linux και το SUSE Linux Enterprise Server μέσα σε θωρακισμένες εικονικές μηχανές.

Windows server in-place upgrade

Ο Windows Server 2019 είναι επίσης ο πρώτος που υποστηρίζει το Azure Stack HCI. Η Microsoft κυκλοφόρησε το Azure Stack μετά την κυκλοφορία του Server 2016, επομένως το serve 2019 είναι αυτό που το υποστηρίζει εγγενώς. Με το Azure Stack, μπορείτε να εκτελέσετε το περιβάλλον cloud που μοιάζει με το Azure στο δικό σας υλικό, το οποίο σας δίνει ένα γαλάζιο περιβάλλον μέσα στο τείχος προστασίας σας. Επίσης, το Azure Stack είναι πλήρως ενσωματωμένο με την υπηρεσία Azure και είναι πλέον εύκολο να μετακινήσετε προγράμματα ή εφαρμογές μεταξύ των δύο.Το Azure Stack HCI, μέρος του προϊόντος Azure Stack, είναι εκθετικά καλύτερο και πολύ πιο γρήγορο στον Server 2019 ως προς την απόδοση σε σύγκριση με το 2016.

Άλλα αξιοσημείωτα και σημαντικά χαρακτηριστικά νέα στον Server 2019 περιλαμβάνουν πληροφορίες συστήματος, ενοποιημένη διαχείριση, μνήμη κλάσης αποθήκευσης και παρακολούθηση σε όλο το σύμπλεγμα.

    Το
  • System Insights, για παράδειγμα, φέρνει δυνατότητες πρόβλεψης αναλυτικών στοιχείων, οι οποίες είναι εγγενείς στον Windows Server, για να επιτρέψουν την καλύτερη αυτοματοποίηση των λειτουργιών του διακομιστή. Αυτό, με τη σειρά του, συμβάλλει στη μείωση των λειτουργικών εξόδων που σχετίζονται με την ενεργή διαχείριση παρουσιών στον Windows Server.
  • Η μνήμη κλάσης αποθήκευσης είναι ένα υλικό διακομιστή νέας γενιάς που υποστηρίζεται από τον διακομιστή 2019, το οποίο βελτιώνει σημαντικά την απόδοση των εφαρμογών διακομιστή.
  • Η παρακολούθηση σε όλο το σύμπλεγμα βοηθά στην παρακολούθηση της χρήσης της CPU και της μνήμης, της απόδοσης, της χωρητικότητας αποθήκευσης, του λανθάνοντος χρόνου και του IOPS σε πραγματικό χρόνο και παρέχει σαφείς ειδοποιήσεις σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.
  • Υποστήριξη δικτύωσης που καθορίζεται από λογισμικό (SDN): Το SDN παρέχει τώρα μια τεχνική για τη διαμόρφωση και τη διαχείριση των εικονικών και φυσικών συσκευών δικτύου κεντρικά. Ο διακομιστής 2019 προσθέτει τη δυνατότητα παρακολούθησης και διαχείρισης εικονικών δικτύων και υποδικτύων, σύνδεση μηχανών εικονικών διακομιστών σε δίκτυα εικονικής εξυπηρέτησης και γενικά παρακολούθησης υποδομής SDN. Επίσης, σε αντίθεση με τον Server 2016 που υποστήριζε μόνο IPv4, ο Server 2019 υποστηρίζει πλέον IPv6 καθώς και διευθυνσιοδότηση IPv4/IPv6 διπλής στοίβας.
  • Η υποστήριξη επίμονης μνήμης είναι μια βελτιωμένη έκδοση που λειτουργεί στον διακομιστή 2019 και υποστηρίζει τη μόνιμη μνήμη Optane της Intel, η οποία είναι απλώς ένας SSD με ταχύτητες σχεδόν DRAM. Τώρα, ο Server 2019 προσφέρει μη πτητική πρόσβαση σε επίπεδο byte μέσων, ενώ παράλληλα μειώνει σημαντικά τον λανθάνοντα χρόνο αποθήκευσης ή ανάκτησης δεδομένων. Αυτά είναι καλά νέα.

Ενώ υπάρχουν προσθήκες στον Windows Server 2019, είναι κανόνας της Microsoft ότι, κατά τις αναβαθμίσεις και τις νέες εκδόσεις, προσθέτει ορισμένες δυνατότητες και καταργεί ορισμένες. Το ίδιο έχει εφαρμοστεί και στον διακομιστή Windows 2019. Ακολουθεί η λίστα των δυνατοτήτων και των λειτουργιών που έχουν καταργήσει τα Windows από τον Server 2019.

  • Εκτύπωση στοιχείων
  • Υπηρεσία ονόματος αποθήκευσης στο Διαδίκτυο (iSNS)
  • Σάρωση επιχειρήσεων (Διαχείριση κατανεμημένης σάρωσης) 
  • Εικονικός κεντρικός υπολογιστής απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας και Διαμεσολαβητής σύνδεσης απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας σε εγκατάσταση πυρήνα διακομιστή

Από όλες τις περιγραφόμενες βελτιώσεις και πλεονεκτήματα, δεν υπάρχει λόγος να ανασταλεί η αναβάθμιση διακομιστή από τον διακομιστή 2016 σε διακομιστή 2019. Εάν θέλετε να κάνετε μετεγκατάσταση του φόρτου εργασίας σας, θα πρέπει να το κάνετε αμέσως.

Προκαταρκτική προετοιμασία για επιτόπια αναβάθμιση

Ο Windows Server 2019 φέρνει πολλές βελτιώσεις, παρόλο που οι αλλαγές είναι ελάχιστες. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να τακτοποιήσετε τα πάντα κατά την προετοιμασία για την επιτόπια αναβάθμιση. Και μερικές φορές, αν και με πολύ ελάχιστες πιθανότητες, η αναβάθμιση μπορεί να αποτύχει. Επομένως, προτού ξεκινήσετε την αναβάθμιση του Windows Server, συνιστάται να συλλέγετε ορισμένες συγκεκριμένες πληροφορίες, ιδιαίτερα τις συσκευές σας, μόνο για σκοπούς αντιμετώπισης προβλημάτων και διαγνωστικών. Τα δεδομένα που συλλέγονται θα χρησιμοποιηθούν μόνο εάν η αναβάθμιση αποτύχει. Βεβαιωθείτε ότι αποθηκεύετε τις πληροφορίες που έχετε συλλέξει κάπου ώστε να μπορείτε να τις προσεγγίσετε από τη συσκευή σας.

  1. Έχετε ορίσει το χρονικό πλαίσιο-στόχο για την ενημέρωση του διακομιστή; Ο καθορισμός του χρονικού πλαισίου στόχου σάς δίνει τον εκτιμώμενο χρόνο που χρειάζεστε και τον χρόνο που θα πρέπει να περιμένουν οι χρήστες σας για να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση   
  2. Είναι κρίσιμος για την παραγωγή ο διακομιστής που ενημερώνετε;
  3. Η αναβάθμιση έχει προγραμματισμένο παράθυρο συντήρησης; Η επιτόπια αναβάθμιση δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί κατά την ίδια περίοδο με το παράθυρο συντήρησης
  4. Έχετε αρκετό χρόνο για μια δοκιμαστική αναβάθμιση σε παρόμοιο ή πανομοιότυπο διακομιστή μη παραγωγής; Η δοκιμαστική αναβάθμιση είναι απαραίτητη, καθώς θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε το χρονικό πλαίσιο στόχου και θα σας επιτρέψει να μάθετε όλα τα μοναδικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε την πραγματική αναβάθμιση.
  5. Ποιοι είναι οι κύριοι χρήστες του διακομιστή που θέλετε να αναβαθμίσετε; Έχετε ενημερώσει όσους χρησιμοποιούν τον Διακομιστή – εσωτερικό, εξωτερικό ή και τα δύο – για την αναβάθμιση ή τη συντήρηση; Ξέρουν πόσο καιρό πρέπει να περιμένουν;
  6. Υπάρχει ακριβής απογραφή του τι εκτελείται στον διακομιστή; Η απογραφή πρέπει να επεξεργάζεται τα ακόλουθα
    • Δυνατότητες, ρυθμίσεις και ρόλοι διακομιστή Windows
    • Εφαρμογές της Microsoft: Exchange Server, SharePoint Server, SQL Server, κ.λπ.
    • Εφαρμογές τρίτου μέρους: Oracle, DB2, SAP, κ.λπ.
    • Είναι ο διακομιστής μέρος ενός συμπλέγματος ανακατεύθυνσης;
    • Είναι ο διακομιστής συνδεδεμένος σε τομέα Active Directory;
    • Έχει ο διακομιστής κάποιον δίσκο που προστατεύεται από BitLocker;
  7. Πόσο συχνά δημιουργείται αντίγραφο ασφαλείας για τον τρέχοντα διακομιστή; Μερικές φορές τα αντίγραφα ασφαλείας έρχονται με τη μορφή ενός παραθύρου προγραμματισμένης συντήρησης; Έτσι, μπορείτε να επιστρέψετε και να ελέγξετε εάν υπάρχει προγραμματισμένο παράθυρο συντήρησης.
  8. Έχει γίνει ποτέ επιτυχής επαναφορά των αντιγράφων ασφαλείας στην εφαρμογή ή στο διακομιστή;
  9. Ποιο είναι το λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για τον τρέχοντα διακομιστή (Windows Server 2019);
  10. Σε περίπτωση που αποτύχει η επιτόπια αναβάθμιση, η οποία θα απαιτούσε την εκ νέου κατασκευή του διακομιστή, έχετε πρόσβαση στον διακομιστή Windows και στα μέσα εγκατάστασης της εφαρμογής; Είναι διαθέσιμα τα μέσα; (Αν και είναι εξαιρετικά ελάχιστη, η επιτόπια αναβάθμιση μπορεί να αποτύχει, γεγονός που απαιτεί τη διασφάλιση ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο για μια τέτοια δυνατότητα, για τη διατήρηση των SLA και την ελαχιστοποίηση διακοπή λειτουργίας διακομιστή.)
  11. Είναι πλήρως επιδιορθωμένος ο διακομιστής που λειτουργεί; (Είναι μια ισχυρή σύσταση να διορθώσετε πλήρως τον διακομιστή πριν ξεκινήσετε την επιτόπια αναβάθμιση. Σε περίπτωση αποτυχίας, η ανάκτηση αυτών των πληροφοριών μπορεί να υποστηρίξει την αποκατάσταση)
  12. Εκτέλεση πληροφορίες συστήματος.exe και βεβαιωθείτε ότι θα αποθηκεύσετε την έξοδο της συσκευής σας: στο σύστημά σας, ανοίξτε μια γραμμή εντολών, μεταβείτε στο c:\Windows\system32 και όσο είστε εκεί, πληκτρολογήστε  πληροφορίες συστήματος.exe. Μια εικόνα σαν αυτή θα εμφανιστεί στην οθόνη. αντιγράψτε, επικολλήστε και αποθηκεύστε αυτές τις πληροφορίες συστήματος εκτός του υπολογιστή σας.
    systeminfo.exe

  • Εκτελέστε ipconfig /all και αποθηκεύστε ξανά την έξοδο – πληροφορίες διαμόρφωσης που προκύπτουν – στην ίδια θέση όπως παραπάνω:
    ipconfig / all

  • Εκτέλεση Get-WindowsFeature και εξακολουθείτε να διατηρείτε την έξοδο ως εξής:
    Windows feature

  • Τέλος, εκτελέστε τον Επεξεργαστή Μητρώου (RegEdit) και καταγράψτε την τιμή του κλειδιού HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion, αυτό θα σας δείξει την ακριβή έκδοση (BuildLabEx) και Έκδοση (EditionID) του Windows Server. Πρέπει επίσης να αντιγράψετε, να επικολλήσετε και να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες όπως παραπάνω.
    Registry editor

Τώρα είστε έτοιμοι για την αναβάθμιση προτού προχωρήσετε στην επιτόπια αναβάθμιση 

  • Βεβαιωθείτε ότι δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής σας, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργικών συστημάτων, των εικονικών μηχανών και των εφαρμογών.
  • ΠΡΕΠΕΙ επίσης Τερματισμός λειτουργίαςΖωντανή μετεγκατάσταση ή Γρήγορη μετεγκατάσταση οποιεσδήποτε εικονικές μηχανές που εκτελούνται στον διακομιστή αυτή τη στιγμή. Κατά τη διάρκεια της επιτόπιας αναβάθμισης, δεν μπορείτε να εκτελείτε εικονικές μηχανές στον διακομιστή

Όλα αυτά είναι απλώς μέτρα ασφαλείας για να διασφαλιστεί ότι η αναβάθμιση δεν θα αποτύχει και ότι η διαδικασία είναι ομαλή και λιγότερο κουραστική. Με απλά λόγια, πρέπει να ελαχιστοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα τεχνικά λάθη

Τρόπος αναβάθμισης σε Windows Server 2019 από το 2016

  1. Πρώτον, πρέπει να κάνετε έναν τελευταίο έλεγχο. Βεβαιωθείτε ότι η τιμή στο BuildLabEx επιβεβαιώνει ότι χρησιμοποιείτε τον Windows Server 2016. Θυμηθείτε ότι εκτελείτε μια επιτόπια αναβάθμιση από διακομιστή Windows 2016 σε διακομιστή Windows 2019. Έτσι, σε περίπτωση που ο τρέχων διακομιστής σας είναι 2012, τότε υπάρχουν άλλες διαδικασίες που θα πρέπει να εκτελέσετε πριν ξεκινήσετε την αναβάθμιση
  2. Εντοπίστε τα μέσα εγκατάστασης για τον Windows Server 2019.
  3. Εκτελέστε το Setup. Κάντε διπλό κλικ στη ρύθμιση .exe για να το εκτελέσετε.
    setup.exe

  4. Θα σας ζητηθεί ένα μήνυμα για να επιτρέψετε ή να απορρίψετε το πρόγραμμα να κάνει αλλαγές στον υπολογιστή σας.Κάντε κλικ στο Ναι για να ενεργοποιήσετε την εγκατάσταση για να συνεχιστεί.
  5. Εάν η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο, συνιστάται να επιλέξετε τη Λήψη ενημερώσεων, προγραμμάτων οδήγησης και προαιρετικές λειτουργίες (συνιστάται)  επιλογή. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την κάτω αριστερή γωνία της οθόνης για να δηλώσετε συμμετοχή ή εξαίρεση από τη διαδικασία CEIP. Στη συνέχεια, επιλέγετε Επόμενο.
    Download updates, drivers, and optional features

  6. Αυτή τη στιγμή, η ρύθμιση θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να ελεγχθεί η διαμόρφωση της συσκευής σας – πρέπει να περιμένετε. Επιλέξτε Επόμενο, όταν ολοκληρωθεί η διαμόρφωση.
    device configurations
  7. Ανάλογα με το κανάλι διανομής που παρείχε τα μέσα του Windows Server σας (Volume License, OEM, ODM, Retail κ.λπ.) και την άδεια του διακομιστή, ενδέχεται να δείτε μια οθόνη που σας ζητά να εισαγάγετε ένα κλειδί άδειας χρήσης. Εισαγάγετε τον αριθμό-κλειδί προϊόντος για να συνεχίσετε με την Αναβάθμιση σε Windows Server 2019.
    Product key

  8. Θα δείτε μια οθόνη που σας ζητά να επιλέξετε την εικόνα της Έκδοσης στην οποία θα αναβαθμίσετε. Στη συνέχεια, η αναβάθμιση θα αναγνωρίσει την παραλλαγή του παλαιού λειτουργικού συστήματος από το οποίο προέρχεστε και θα σας παρουσιάσει τη σωστή επιλογή για αναβάθμιση. Εφόσον προέρχεστε από τον Windows Server 2016, αυτές είναι οι επιλογές που θα παρουσιαστούν.Επιλέξτε την έκδοση Windows Server 2019 που θέλετε να εγκαταστήσετε και, στη συνέχεια, επιλέξτε Επόμενο.
    disk image
  9. Η επόμενη ερώτηση είναι η τυπική EULA και ειδοποιήσεις από τη Microsoft. Ανάλογα με το κανάλι διανομής των μέσων του Windows Server, οι συμφωνίες άδειας χρήσης εμφανίζονται συχνά διαφορετικές.Κάντε κλικ στην Αποδοχή:
    in place windows server 2019 upgrade
  10. Ένα παράθυρο θα σας ζητήσει να επιλέξετε τι θέλετε να διατηρήσετε κατά την αναβάθμιση. Εφόσον εκτελείτε και επιτόπου αναβάθμιση, πρέπει να διατηρείτε προσωπικά αρχεία και εφαρμογές. Επιλέξτε αυτήν την επιλογή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επόμενο;
    choose what to keep
  11. Αφού κάνετε κλικ στο Επόμενο, μια διαδικασία αναβάθμισης θα ξεκινήσει να ελέγχει για ενημερώσεις όπως υποδείχθηκε για τις επιλογές διαμόρφωσης. Αυτό μπορεί να μην συμβεί εάν ο διακομιστής είχε ενημερωθεί πρόσφατα.
    getting updates
  12. Και, καθώς αυτό ελέγχει τον τομέα, η επιτόπια αναβάθμιση θα αναγνωρίσει εάν ο τομέας έχει εκτελέσει τις διαδικασίες Forestprep και Domainprep. Το Forestprep θα έρθει πρώτο και μετά το domain prep
    Windows server 2019 setup
  13. Η μέθοδος εκτέλεσης των διαδικασιών prep και forestprep τομέα είναι παρόμοια με τις προηγούμενες γενιές. Θα χρειαστεί να πλοηγηθείτε στο μέσο εγκατάστασης για να βρείτε τον φάκελο Support\adprep και να χρησιμοποιήσετε κατάλληλους διακόπτες για να εκτελέσετε το adprep χρησιμότητα. Πρώτα, εκτελέστε το forestprep και μετά το domainprep.
    support\adprep

  14. Όπως προαναφέρθηκε, εκεί το σύστημα θα έχει μόνο ένα αρχείο σχήματος για εξαγωγή και εφαρμογή.Βεβαιωθείτε ότι βλέπετε τη διαδικασία προετοιμασίας δασών να ολοκληρώνεται με επιτυχία.
    schema file
  15. Στη συνέχεια, θα εφαρμόσετε τη διαδικασία προετοιμασίας τομέα. Χρειάζεται μόνο ένα λεπτό και το adprep θα έχει ενημερώσει επιτυχώς το μήνυμα πληροφοριών σε όλο τον τομέα.Αυτό θα έχει κάνει την πραγματική διαδικασία αναβάθμισης έτοιμη για εκτέλεση, καταναλώνοντας την προηγούμενη επιλεγμένη διαμόρφωση στον οδηγό αναβάθμισης.
  16. Το Setup θα αναλύσει τώρα τη συσκευή σας για ετοιμότητα. Όταν ολοκληρωθεί η ανάλυση, το Setup θα σας ζητήσει ξανά να κάνετε κλικ στο Back για να αλλάξετε τις επιλογές (τι να κρατήσετε) ή να προχωρήσετε στην επιτόπια αναβάθμιση.Κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση:
    installing windows server 2019
  17. Η επιτόπια αναβάθμιση ξεκινά αμέσως, σε μια οθόνη Αναβάθμισης των Windows που δείχνει την πρόοδό της. Αφού ολοκληρωθεί η αναβάθμιση και, στη συνέχεια, ο διακομιστής περιήγησης θα επανεκκινήσει.
  18. Η εγκατάστασή σας θα ολοκληρωθεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και ο Windows Server 2019 θα επανεκκινηθεί αρκετές φορές για να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση. Στην οθόνη θα εμφανιστεί "Εργασία για ενημερώσεις" με ένα ποσοστό μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
    working on updates

 

Ανάρτηση αναβάθμισης 

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εγκατάστασης του προγράμματος Εγκατάστασης και την επανεκκίνηση του διακομιστή, συνδεθείτε για να ελέγξετε ότι η αναβάθμιση του διακομιστή σε Windows Server 2019 είναι επιτυχής. Η εικόνα του παραθύρου του Windows Server 2019 Server Manager εμφανίζεται ως εξής: 

server manager dashboard

 

Θα χρειαστεί να εκτελέσετε το tun RegEdit και να ελέγξετε την τιμή της ομάδας HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion  – και προβάλετε το ProductName. Θα πρέπει επίσης να δείτε την Έκδοση του αναβαθμισμένου Windows Server 2019, για παράδειγμα, Windows Server 2019 Datacenter.

Βεβαιωθείτε ότι όλες οι εφαρμογές σας εκτελούνται ομαλά και ότι οι συνδέσεις πελατών σας με τις εφαρμογές είναι επιτυχείς. Αυτός είναι ένας σημαντικός έλεγχος που δεν μπορείτε να παραιτηθείτε.

Εάν, για κάποιο λόγο, πιστεύετε ότι υπήρξε πρόβλημα κατά την αναβάθμιση, αντιγράψτε και συμπιέστε τον κατάλογο %SystemRoot%\Panther (συνήθως C:\Windows\Panther) και, στη συνέχεια, επικοινωνήστε Microsoft για υποστήριξη.