What are the Different Versions of Office for Mac

Για πολλούς χρήστες Mac, το Office για Mac έχει γίνει μια απαραίτητη σουίτα στο σύνολο εργαλείων τους όλα αυτά τα χρόνια. Αν αναρωτιέστε για την ιστορία του Office για Mac και όλους τους διαφορετικούς τύπους, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.
What are the Different Versions of Office for Mac

Για πολλούς χρήστες Mac, το Office για Mac έχει γίνει μια απαραίτητη σουίτα στο σύνολο εργαλείων τους όλα αυτά τα χρόνια. Αν αναρωτιέστε για την ιστορία του Office για Mac και όλους τους διαφορετικούς τύπους, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Office 2001

Όταν το Office 2011 εμφανίστηκε για πρώτη φορά, άλλαξε το παιχνίδι για πολλούς χρήστες. Όπως και οι νεότερες εκδόσεις, έτσι και αυτή συνοδεύεται από Word, Excel, PowerPoint, Entourage και Excel. Από τότε που κυκλοφόρησε το 2000, δηλαδή 18 χρόνια, η διεπαφή των εφαρμογών του Office 2001 δεν είναι τόσο λειτουργική και όμορφη όσο στις σύγχρονες εκδόσεις.

Ωστόσο, το Word και το PowerPoint ήταν δύο κύριες εφαρμογές που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο. Το Word ήρθε τώρα με ένα πλήρως επεξεργασμένο λεξικό που παρείχε όχι μόνο ορθογραφία για λέξεις, αλλά και έννοιες.

Το Word 2001 υποστηρίζει επίσης τον αριθμό λέξεων, που είναι ένας αριθμός που βλέπετε στην κάτω αριστερή γωνία. Αυτό σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τέλεια το άρθρο σας σε έναν αριθμό λέξεων που χρειάζεστε. Οι χρήστες μπορούσαν πλέον να δημιουργήσουν, να επεξεργαστούν και να εμφανίσουν τις παρουσιάσεις τους στο PowerPoint 2001.

Αυτή η έκδοση λογισμικού συνοδεύτηκε από όμορφα πρότυπα και, καθώς οι απαιτήσεις συστήματος ήταν χαμηλές, τα πρότυπα και το φόντο ήταν μινιμαλιστικά, σε σύγκριση με το σύγχρονο λογισμικό PowerPoint. Ωστόσο, ήταν ένα επαναστατικό προϊόν εκείνη την εποχή.

Το Excel 2001 είχε τη λειτουργία διαχείρισης λίστας, αριθμομηχανή τύπων και αυτόματη συμπλήρωση που ήταν ολοκαίνουργια εκείνη την εποχή. Αυτό επέτρεψε στους χρήστες να επωφεληθούν από την έξυπνη πρόβλεψη του Excel και να το αφήσουν να συμπληρώσει το φύλλο χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσουν εντελώς τη λέξη. Αυτά τα χαρακτηριστικά έκαναν το Excel 2001 ένα από τα καλύτερα λογισμικά για αυτόν τον σκοπό.

Το Entourage ήταν μια εφαρμογή που διαθέτει λίστα υποχρεώσεων, email, βιβλίο διευθύνσεων και ημερολόγιο – όλα σε ένα! Αυτή η εφαρμογή βελτιώθηκε και ανανεώθηκε επίσης στο Office 2008, που είναι η επόμενη αναφορά στη λίστα μας.

Office 2008

Το Office 2008 είναι μια από τις πιο δημοφιλείς σουίτες λογισμικού για Mac OS. Αυτή η έκδοση του Office είναι επίσης γνωστή ως η τελευταία που περιελάμβανε το Entourage, το οποίο αργότερα αντικαταστάθηκε από το Outlook στο Office 2011. Ωστόσο, αυτή η σουίτα λογισμικού διατήρησε όλες τις εξαιρετικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των Entourage, PowerPoint, Word και Excel.

Το Word 2008 ήταν μια εφαρμογή που δεν γνώρισε πολλές αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχό της. Το Word 2007 και το Word 2008 ήταν σχεδόν πανομοιότυπα, αλλά αυτό δεν είναι κακό, καθώς η έκδοση του 2008 έρχεται με τόνους φοβερών χαρακτηριστικών. Αυτές οι δυνατότητες περιλαμβάνουν νέα πρότυπα, ολοκληρωμένο λεξικό και φανταστική ευκολία στη χρήση.

Όμως, το Excel 2008 ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων. Έγινε το απόλυτο λογισμικό δημιουργίας γραφημάτων με δυνατότητα υπολογισμού σύνθετων τύπων και εφαρμογής τους στα γραφήματα. Με σύνολο 17.18 δισεκατομμύρια κελιά που μπορούν να χειριστούν στο Excel, αυτό το λογισμικό έγινε γρήγορα η κορυφή της λειτουργικότητας και της αξιοπιστίας.

Για άλλη μια φορά, το PowerPoint ήρθε με τα γνωστά γραφικά Smart Art. Αυτά τα γραφικά επέτρεψαν στο λογισμικό να μετατρέψει κάθε είδους λίστα με κουκκίδες σε διάγραμμα ροής ή διάγραμμα με λίγα μόνο κλικ.

Το Entourage έγινε πιο προσιτό και εύχρηστο, χάρη στις εξαιρετικές δυνατότητες αποστολής email, καθώς και σε πολλά φίλτρα email, λίστες υποχρεώσεων, ημερολόγια και πολλά άλλα. Η Microsoft συμπεριέλαβε επίσης το Messenger για Mac, το οποίο είναι μια δωρεάν εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Δυστυχώς, αυτή η εφαρμογή δεν ήταν τόσο δημοφιλής και διακόπηκε γρήγορα. Το Office 2008 σημείωσε εξαιρετικές πωλήσεις τόσο σε Windows όσο και σε Mac.

Office 2016

Το Office 2016 αντιπροσωπεύει μια κρίσιμη ενσάρκωση ενός πολύ γνωστού πακέτου του Microsoft Office. Το γραφείο του 2016 είναι γνωστό ως ένα από τα πιο δημοφιλή εκεί έξω, με επεξεργασμένες εφαρμογές Word, Excel, Outlook, OneNote και PowerPoint.

Αποτελούμενο από τις εφαρμογές που αναφέρονται παραπάνω, ολόκληρο το πακέτο λογισμικού είναι γνωστό ότι προσφέρει μερικές από τις πιο προηγμένες λειτουργίες που έχουν δει ποτέ οι χρήστες.

Το πρώτο κύριο χαρακτηριστικό του Office 2016 ήταν η υποστήριξη για οθόνες Retina.

Αυτό σήμαινε ότι οι χρήστες μπορούσαν εύκολα να έχουν πρόσβαση στα έγγραφα και τα δεδομένα τους χρησιμοποιώντας μόνο τα δάχτυλά τους όπως βλέπουμε τώρα στα smartphone.

Για Mac, αυτή η εφαρμογή ήταν πολύ πιο σημαντική, καθώς οι φορητοί υπολογιστές Mac χρησιμοποιούν οθόνες Retina για μεγαλύτερη άνεση και δυνατότητα οθόνης αφής. Χάρη στην γρήγορη και εύχρηστη διεπαφή στο Mac OS, οι χρήστες μπορούν τώρα να επωφεληθούν από το ζουμ με το ζουμ, διάφορες χειρονομίες, λειτουργία πλήρους οθόνης και πολλά άλλα.

Οι εφαρμογές που ήταν πιο δημοφιλείς με αυτήν την έκδοση είναι το Outlook, το Excel, το PowerPoint και το Word. Το Outlook 2016 διαθέτει μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να ενοποιήσετε τους λογαριασμούς σας. Χάρη στην ανανεωμένη διεπαφή του, μπορείτε πλέον να βλέπετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από διαφορετικούς λογαριασμούς σε μία προβολή, χωρίς να χρειάζεται να αποσυνδεθείτε και, στη συνέχεια, να συνδεθείτε στον άλλο λογαριασμό σας.

Το PowerPoint συνοδεύτηκε από πολλά νέα πρότυπα, γραμματοσειρές και θέματα, ενώ το Word παρέμεινε εύκολο στη χρήση και πολύ διαισθητικό όταν πρόκειται για τη σύνταξη και τη διόρθωση των εγγράφων σας. Συνολικά, το Office 2016 παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς εκδόσεις του Office, ακόμη και τώρα που έχουμε το Office 2019, για το οποίο θα μιλήσουμε αργότερα.

Γραφείο 2019

Αυτή τη στιγμή, το Office 2019 είναι η νεότερη προσθήκη στη σειρά. Αν θέλετε μια απόλυτη εμπειρία Office, το Office 2019 είναι εδώ για να σας προσφέρει εκπληκτικές επιδόσεις και γραφικά, όλα στο ίδιο πακέτο! Αυτή η σουίτα λογισμικού συνοδεύεται από Word, PowerPoint, Excel, Outlook, Access, Publisher και Visio. Αν και οι βελτιώσεις σε σχέση με το Office 2016 δεν είναι τόσο εμφανείς με την πρώτη ματιά, η Microsoft έκανε ό,τι μπορούσε για να σας δώσει έναν λόγο να το αγοράσετε.

Το Excel έρχεται τώρα με ισχυρές νέες δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων. Περιλαμβάνουν γραφήματα, βελτιώσεις στο PowerPivot και νέους τύπους. Από την άλλη πλευρά, το Word και το Outlook είδαν τεράστιες βελτιώσεις. Λειτουργίες όπως η Ανάγνωση δυνατά και η απόσταση κειμένου θα σας βοηθήσουν πραγματικά να αλληλεπιδράσετε με το περιεχόμενό σας και να φέρετε τις δημιουργικές σας δεξιότητες σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Το PowerPoint συνοδεύεται από ένα εντελώς νέο σύνολο προτύπων και γραφημάτων, καθώς και βελτιωμένες παλιές λειτουργίες που είναι ήδη εξαιρετικές. Εκτός από τη βελτιωμένη ροή εργασίας, το Office 2019 σημείωσε επίσης σημαντικές βελτιώσεις στην πιστότητα γραφικών και στη σχεδίαση διεπαφής.

Χάρη στον μοντέρνο και διαισθητικό σχεδιασμό, η εργασία με οποιοδήποτε λογισμικό στο Office 2019 αποτελεί πραγματική απόλαυση.

Το

Office 2019 συνοδεύεται επίσης από το Office 365 ProPlus, το οποίο είναι μια έκδοση Office που συνδέεται με το cloud. Το Cloud Computing αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς το μεγαλείο και με την έξυπνη συμπερίληψη του χώρου Cloud από τη Microsoft, το Office 2019 είναι σίγουρα μια αξιοσημείωτη αναφορά.