How to Manage Your Finances With Microsoft Excel

Παρακολουθήστε τον μηνιαίο προϋπολογισμό σας με βάση τα έσοδα και τα έξοδα και ορίστε οικονομικούς στόχους χρησιμοποιώντας αυτά τα απλά, αλλά δωρεάν πρότυπα του Microsoft Excel.
How to Manage Your Finances With Microsoft Excel

Αυτή η ανάρτηση ιστολογίου είναι ο απόλυτος οδηγός σας για τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών σας με το Microsoft Excel.

 

Επομένως, αν σας τρομάζει η ιδέα να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Excel για τη διαχείριση των οικονομικών σας, είστε στο σωστό μέρος.

 

Θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το Microsoft Excel για να διαχειρίζεστε και να εξοικονομείτε χρήματα.

 

Επισκόπηση

 

Η διαχείριση των προσωπικών οικονομικών είναι μια τρομακτική προοπτική για τους περισσότερους ανθρώπους. Αλλά η ύπαρξη των κατάλληλων εργαλείων μπορεί να σας βοηθήσει να το κάνετε λιγότερο δύσκολο.

 

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Excel για να παρακολουθούν τους προϋπολογισμούς τους, η μη αυτόματη ενημέρωση του υπολογιστικού φύλλου προϋπολογισμού κάθε μήνα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.

 

Αλλά με τη σωστή γνώση του Excel, μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία πιο απρόσκοπτη εμπειρία.

 

Σήμερα λοιπόν, θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το Excel για να διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας για να απλοποιείτε τις καθημερινές σας αποφάσεις για τα χρήματα. Με αυτόν τον οδηγό, μπορείτε να παραμείνετε σε καλό δρόμο με τους πιο μακροπρόθεσμους οικονομικούς σας στόχους.

 

Γιατί πρέπει να κάνετε προϋπολογισμό για τα έξοδά σας

 

Ο προϋπολογισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε τις δαπάνες, τα έσοδα και τις αποταμιεύσεις σας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι είστε σε καλό δρόμο με τα οικονομικά σας και ότι μπορείτε να επιτύχετε τους μελλοντικούς στόχους.

 

Για παράδειγμα, κάνω οικονομία για να αγοράσω το πρώτο μου σπίτι. Κάθε μέρα, τα χρήματα που εξοικονομώ κάνουν τεράστια διαφορά. Γνωρίζοντας από πού προέρχεται το εισόδημά μου και πού πηγαίνει, μου δίνει μεγαλύτερο έλεγχο στις οικονομικές μου αποφάσεις.

 

Εάν έχετε περισσότερους από έναν λογαριασμούς για τα έσοδα και τα έξοδά σας, είναι σημαντικό να τους παρακολουθείτε ξεχωριστά. Ανεξάρτητα από το πόσες λεπτομέρειες αναμένετε για το εισόδημά σας ή τις συνήθειες δαπανών σας, ο προϋπολογισμός του Excel θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον έλεγχο των οικονομικών σας.

 

Χρησιμοποιήστε το Microsoft Excel για τα οικονομικά υπολογιστικά φύλλα σας για να έχετε πρόσβαση σε αυτά οπουδήποτε με το Office 365.

 

Οι συνήθειες δαπανών σας καταγράφονται, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε πού να μειώσετε το κόστος. Κάθε μήνας είναι διαφορετικός, επειδή έρχεται περισσότερο εισόδημα παρά βγαίνει, αλλά είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε για να λαμβάνετε καλύτερες αποφάσεις.

 

Τρόπος χρήσης του Excel για προϋπολογισμό

 

Προτού μπορέσετε να ξεκινήσετε τη δημιουργία του απόλυτου υπολογιστικού φύλλου προϋπολογισμού, πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στο Excel. Εάν δεν διαθέτετε ακόμα την εφαρμογή, ρίξτε μια ματιά στο κατάστημά μας και αγοράστε το Microsoft Excel. Εναλλακτικά, μπορείτε να εγκαταστήσετε το Microsoft Excel από το κατάστημα εφαρμογών του Office 365.

 

Βήμα 1. Ρυθμίστε το υπολογιστικό φύλλο προϋπολογισμού

 

Η ρύθμιση του βιβλίου εργασίας σας για οικονομικά είναι εύκολη. Αρχικά, απαριθμήστε όλους τους λογαριασμούς σας στη μία πλευρά. Προσπαθήστε να προσθέσετε όσο το δυνατόν περισσότερα μηνιαία έξοδα. Θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε το ποσό των χρημάτων που δαπανήθηκαν και την ημερομηνία της δαπάνης. Φαίνεται αρκετά εύκολο. απλά ξεκινήστε με αυτό που έχω κάνει παρακάτω:

set up budgeting spreadsheet

Φυσικά, μπορείτε να το επεκτείνετε περαιτέρω προσθέτοντας περισσότερες λεπτομέρειες, όπως τον τρόπο πληρωμής, τις σημειώσεις και άλλα. Αυτό είναι το υπολογιστικό φύλλο σας, γίνετε δημιουργικοί και προσαρμόστε το για τις ανάγκες σας!

 

Αν θέλετε να διατηρήσετε τα πράγματα εξαιρετικά απλά, μπορείτε να σταματήσετε εδώ. Αυτό είναι ήδη ένα εξαιρετικό φύλλο προϋπολογισμού που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τα πράγματα με ευκολία. Ωστόσο, μπορείτε να το κάνετε αρκετά βήματα προς τα εμπρός εφαρμόζοντας λειτουργίες.

 

Βήμα 2. Προσθήκη συναρτήσεων Excel στο φύλλο

 

Εάν γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε το SUM, τότε είναι εύκολο να εφαρμόσετε ένα κελί για τις συνολικές δαπάνες, το εισόδημα ή τις αποταμιεύσεις σας.

 

Το πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσετε έναν τύπο που θα ανασύρει το συνολικό ποσό του λογαριασμού σας από τη λίστα λογαριασμών στην αριστερή πλευρά. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας τη συνάρτηση SUM, η οποία είναι μία από τις βασικές δυνατότητες του Excel.

 

Δείτε πώς μπορείτε να πετύχετε τη συνολική απόδοση:

 

  1. Αποφασίστε σε ποιο κελί θέλετε να κρατήσετε το σύνολο σας και επιλέξτε το.
  2. Πληκτρολογήστε τον ακόλουθο τύπο: =SUM(B2:B9). Εάν δεν ακολουθείτε το φύλλο μας, φροντίστε να αντικαταστήσετε τα κελιά με το πρώτο και το τελευταίο κελί στο υπολογιστικό φύλλο σας.
    add excel funcitons to the spread sheet
  3. Πατήστε Enter. Θα πρέπει να δείτε το σύνολο των χρημάτων σας να εμφανίζεται αμέσως. Αυτό το σύνολο θα υπολογίσει αυτόματα και με ακρίβεια ένα νέο σύνολο καθώς ξοδεύετε περισσότερα ή αποκτάτε περισσότερα έσοδα κατά τη διάρκεια του μήνα.

Βήμα 3. Αποκτήστε καλύτερες πληροφορίες ταξινομώντας τα δεδομένα σας

 

Μπορείτε εύκολα να δείτε ποια από τα έξοδά σας είναι τα υψηλότερα, ταξινομώντας απλώς το υπολογιστικό φύλλο. Για παράδειγμα, ίσως ο λογαριασμός σας για την καλωδιακή τηλεόραση να είναι υψηλότερος από ό,τι πραγματικά θα έπρεπε.

 

Από εκεί, μπορείτε να πάρετε μια αίσθηση του τι μπορεί να χρειαστεί να κάνετε — είτε πρόκειται για διαπραγμάτευση καλύτερης τιμής για το πακέτο σας είτε κόψιμο εντελώς του καλωδίου.

 

  1. Επισημάνετε τα κελιά σας που περιέχουν δεδομένα νομίσματος. Όταν τελειώσετε, μεταβείτε στην καρτέλα Αρχική σελίδα στην κορδέλα σας και κάντε κλικ στο Ταξινόμηση & Φίλτρο και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ταξινόμηση από το μικρότερο προς το μεγαλύτερο ή Ταξινόμηση από το μεγαλύτερο σε μικρότερο.
    get better insight by sorting your data
  2. Μια προειδοποίηση μπορεί να εμφανιστεί στην οθόνη σας. Εδώ, συνιστούμε να επιλέξετε την επιλογή "Ανάπτυξη της επιλογής" για να διασφαλίσετε ότι όλα κινούνται σωστά στο φύλλο σας.
  3. Voila! Τα έξοδά σας είναι πλέον οργανωμένα. Αυτό είναι ένα από τα πρώτα βήματα για να μάθετε πώς να παίρνετε καλύτερες οικονομικές αποφάσεις μακροπρόθεσμα.
    sort your data

Βήμα 4. Μορφοποιήστε το υπολογιστικό σας φύλλο για αναγνωσιμότητα

 

Συνιστώ να προσθέσετε μερικούς οπτικούς δείκτες στο βιβλίο εργασίας του προϋπολογισμού σας για να διευκολύνετε την ανάγνωση και την κατανόηση με μια ματιά. Για παράδειγμα, εάν ένας αριθμός είναι χαμηλότερος από το μηδέν (που σημαίνει ότι ξοδέψατε περισσότερα για αυτόν από όσα είχατε προϋπολογιστεί), προσθέστε κόκκινα περιγράμματα γύρω από το κελί όπου εμφανίζεται αυτός ο αριθμός.

 

format your spreadsheet for readability



Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε διατάξεις διαφοροποιώντας τις κεφαλίδες και τις καταχωρήσεις σας. Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να γίνει αυτό, επομένως θα δείξω την προσωπική μου σκίαση ως παράδειγμα παρακάτω:

 

Μπορείτε να αναπαραγάγετε αυτήν την εμφάνιση χρησιμοποιώντας τα Χρώμα γραμματοσειράς, Χρώμα πλήρωσης, και Περίγραμμα στην καρτέλα Αρχική σελίδα της κορδέλας.

 

Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε γραμματοσειρές και να μορφοποιήσετε κείμενο μέσω της ίδιας καρτέλας επίσης.

 

Βήμα 5. Οπτικοποίηση με ένα γράφημα πίτας

 

Είναι δύσκολο να παρατηρήσετε λεπτομέρειες όταν κοιτάτε απλώς τους ακατέργαστους αριθμούς και αυτός ο φόβος εμποδίζει τους ανθρώπους να αναλάβουν πραγματικά δράση για τους προϋπολογισμούς τους - γι' αυτό το Excel έχει γραφήματα!

 

Σας διευκολύνουν πολύ να βλέπετε τις τάσεις με την πάροδο του χρόνου με μια οπτική αναπαράσταση και δείχνουν πού πηγαίνουν και τα χρήματά σας.

 

visualize with a pie chart



Πάντα με τρομοκρατούσαν τα υπολογιστικά φύλλα γεμάτα σειρές σε γραμμές ή στήλες. Χάρη στα γραφήματα που βρίσκονται στο Microsoft Excel, οτιδήποτε μπορεί να γίνει πιο εύκολα κατανοητό καθώς και να αναλυθεί σε διαχειρίσιμα κομμάτια.

 

Τα γραφήματα και τα γραφήματα στο πρόγραμμα σάς βοηθούν να δείτε ακριβώς πού πηγαίνουν όλα τα χρήματά σας, καθιστώντας μου πολύ πιο εύκολο να εξοικονομήσω λίγη ζύμη!

 

Στην αρχή, το να βλέπω ότι ξόδεψα $30 USD σε διάφορες διαδικτυακές συνδρομές σε ένα μήνα δεν φαίνεται τόσο ανησυχητικό με την πρώτη ματιά. Αφού δείτε πώς φαίνεται αυτό το ποσό σε αναλογία με το τι

 

Ξόδεψα για τα παντοπωλεία μου, ήξερα ότι ήρθε η ώρα να ελέγξω τις υπηρεσίες στις οποίες είμαι συνδρομητής. Αυτό το απλό γράφημα πίτας μου εξοικονομούσε σχεδόν $20 USD κάθε μήνα.

 

Τα 5 καλύτερα πρότυπα παρακολούθησης οικονομικών για το Excel

 

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να εργάζονται με πρότυπα καθώς εξοικονομούν τεράστιο χρόνο. Αλλά η εύρεση του κατάλληλου προτύπου για τις ανάγκες σας μπορεί να είναι ένας πραγματικός εφιάλτης. Ακολουθούν 5 από τα καλύτερα πρότυπα παρακολούθησης οικονομικών για το Excel:

 

1. Απλό πρότυπο μηνιαίου προϋπολογισμού από τη Microsoft

 

simple monthly budget template by Microsoft



Εάν δεν έχετε εργαστεί ποτέ με υπολογιστικό φύλλο Excel στο παρελθόν, τότε θα βρείτε αυτό το πρότυπο προϋπολογισμού απίστευτα εύκολο στη χρήση. Αυτό το βιβλίο εργασίας θα σας βοηθήσει να δείτε τις ταμειακές ροές στη ζωή σας. Συμπληρώστε αυτές τις τρεις σελίδες και, στη συνέχεια, συγκρίνετε τις για να καταλάβετε πού πηγαίνουν όλα τα χρήματά σας!

 

Η κύρια σελίδα δείχνει ένα στιγμιότυπο του πόσα χρήματα εισήλθαν, βγήκαν και παρέμειναν διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια ενός μήνα. Οι επόμενες δύο σελίδες είναι Μηνιαία Έσοδα και Έξοδα.

 

Μπορείτε να ενημερώσετε τις σελίδες ανάλογα με το τι εισέρχεται ή δαπανάται κατά τη διάρκεια αυτού του έτους.

 

Κατεβάστε το Πρότυπο απλού μηνιαίου προϋπολογισμού εδώ. (Δωρεάν)

 

2. Πρότυπο προϋπολογισμού οικιακών δαπανών από τη Microsoft

 

household expense budget template by Microsoft



Μοιράζεστε τις ευθύνες πληρωμής με άλλα άτομα και δυσκολεύεστε να παρακολουθείτε ποιος έχει πληρώσει τι; Εισαγάγετε το πρότυπο προϋπολογισμού στη ζωή σας, έτσι ώστε όλοι οι συγκάτοικοι να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία.

 

Το προσαρμόσιμο υπολογιστικό φύλλο δείχνει πώς θα κατανεμηθούν οι πληρωμές σε όλους, κάτι που είναι εξαιρετικό για την προσαρμογή της ευθύνης ανάλογα με τις ανάγκες.

 

Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να παρακολουθείτε τα έξοδά σας όταν έχετε ακανόνιστο εισόδημα; Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο πληρώνει το λογαριασμό του υδραυλικού ενώ ένα άλλο πληρώνει για τα παντοπωλεία. Λοιπόν, εδώ μπαίνει ένα πρότυπο πληρωμής συγκατοίκου!

 

Το δωρεάν προσαρμόσιμο υπολογιστικό φύλλο βοηθά να βεβαιωθείτε ότι όλοι γνωρίζουν ποιος πλήρωσε τι και ότι δεν υπάρχουν άλλες διαφωνίες σχετικά με το ποιος θα πρέπει να πληρώσει την επόμενη φορά, επειδή όλα είναι ξεκάθαρα στα χαρτιά (και είναι εύκολη η πρόσβαση ή η ενημέρωση στο διαδίκτυο).

 

Πραγματοποιήστε λήψη του πρότυπο προϋπολογισμού οικιακών δαπανών εδώ. (Δωρεάν)

 

3. Μηνιαίο πρότυπο προϋπολογισμού κολεγίου από τη Microsoft

 

Monthly colleg budget template by Microsft



Το κολέγιο είναι μεγάλη ευθύνη και οι οικονομικές αποφάσεις μπορεί να είναι τρομακτικές. Ευτυχώς αυτό το πρότυπο έχει όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να κάνετε πιο έξυπνες οικονομικές επιλογές!

 

Τα προσαρμόσιμα γραφήματα θα σας επιτρέψουν να απεικονίσετε τις συνήθειες δαπανών σας ανά πάσα στιγμή, ενώ δίνουν επίσης μια επισκόπηση του πόσα χρήματα παραμένουν στο λογαριασμό σας κάθε μήνα.

 

Δημιουργήστε πολλές καρτέλες για διαφορετικούς τύπους ή στόχους, ώστε να είναι ευκολότερο για τον εαυτό σας να διαχειρίζεστε τα οικονομικά με τη σχολική εργασία πέρα ​​από οτιδήποτε άλλο συμβαίνει κατά τη διάρκεια του κολεγίου.

 

Θα είναι σαν να έχετε έναν προσωπικό βοηθό πάντα εκεί, που θα σας καθοδηγεί σε κάθε βήμα.

 

Πραγματοποιήστε λήψη του Μηνιαίου προτύπου προϋπολογισμού κολεγίου εδώ. (Δωρεάν)

 

4. Πρότυπο περιοδικού φορολογικών εξόδων από τη Microsoft

 

Tax expenses journal template by Microsoft



Αυτό το πρότυπο είναι ο τέλειος τρόπος για να απλοποιήσετε τους φόρους σας. Με εξελιγμένο σχεδιασμό και δυνατότητες παρακολούθησης, θα μπορείτε να παρακολουθείτε κάθε δαπάνη που χρειάζεται προσοχή για φορολογικούς σκοπούς.

 

Η κομψή σχεδίαση του πίνακα ενημερώνεται αυτόματα καθώς κάνετε αλλαγές — όπως και άλλα πρότυπα σε αυτήν τη λίστα! Μπορείτε επίσης να προσθέσετε περισσότερες σειρές με ευκολία ή να επισυνάψετε χρήσιμες σημειώσεις, ημερομηνίες, περιγραφές και σύνολα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

 

Στο κάτω μέρος κάθε σελίδας, εμφανίζεται πάντα ένα ποσό "Σύνολο", ώστε να είναι αρκετά εύκολο να λάβετε έξυπνες αποφάσεις σχετικά με το πού πάνε τα χρήματά σας πριν από την υποβολή!

 

Κατεβάστε το πρότυπο ημερολογίου φορολογικών εξόδων εδώ. (Δωρεάν)

 

5. Μηνιαίο πρότυπο προϋπολογισμού εταιρείας από τη Microsoft

 

Monthly company budget template by Microsoft



Η παρακολούθηση των εξόδων και των εσόδων είναι απαραίτητη για τα άτομα, αλλά είναι επίσης ζωτικής σημασίας για μια επιχείρηση. Αυτό το πρότυπο σάς επιτρέπει να συνδέεστε με όλα τα χρήματα που έρχονται στην εταιρεία σας καθώς και σε οτιδήποτε κυκλοφορεί.

 

Έχει λειτουργίες που βοηθούν στον προϋπολογισμό και την πρόβλεψη — όπως ένα ευανάγνωστο γράφημα ράβδων στην πρώτη σελίδα, το οποίο αναλύει το ποσό που δαπανήθηκε σε μια χρονική περίοδο.

 

Θα μπορείτε να δείτε πόσα έχουν εισέλθει σε σχέση με αυτά που είχαν προβλεφθεί, καθώς και να δείτε όλα τα έξοδα χωρισμένα σε υποκατηγορίες όπως το προσωπικό ή τα λειτουργικά έξοδα. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χάνεται καμία λεπτομέρεια.

 

Ενώ οι πληροφορίες καταγραφής μπορεί συχνά να αισθάνονται κουραστικές, αυτό το διαισθητικό πρότυπο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να διατηρεί τα πράγματα εύκολα χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα.

 

Κατεβάστε το Πρότυπο μηνιαίου προϋπολογισμού εταιρείας εδώ. (Δωρεάν)

 

Τελικές σκέψεις

 

Αυτό είναι: Τώρα ξέρετε πώς να διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας με το Microsoft Excel.

 

Εάν είχατε δυσκολίες στη διαχείριση του προϋπολογισμού σας στο παρελθόν, απλώς ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό για να παρακολουθείτε τις δαπάνες σας.

 

Τώρα, είναι η σειρά σας.

 

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Excel, επισκεφτείτε το Κέντρο βοήθειας για περισσότερα θέματα του Excel.

 

Επίσης, εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο παρακάτω για να λαμβάνετε τις ενημερώσεις μας σχετικά με νέους οδηγούς, προσφορές, προσφορές και εκπτώσεις.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

» Πρότυπα φύλλων εγγραφής και παρακολούθησης εξόδων για το Excel
» Πώς να υπολογίσετε το CAGR στο Excel
» Εξοικονομήστε εκατοντάδες δολάρια με αυτές τις επεκτάσεις του Google Chrome