Top 11 Latest and Emerging Digital Marketing Trends

Είτε είστε έμπειρος εμπειρογνώμονας με πολλά χρόνια στη ζώνη σας είτε νέος που θέλει να μάθει, αυτή η λίστα με τις τάσεις του ψηφιακού μάρκετινγκ είναι ένας διορατικός οδηγός.
Marketing trends

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι τακτικές και οι τάσεις του ψηφιακού μάρκετινγκ αλλάζουν πάντα. Έτσι, πριν το καταλάβετε, θα υπάρχει μια νέα τάση.

Λοιπόν, για να σας βοηθήσουμε, ακολουθεί μια εισαγωγή στις τελευταίες και αναδυόμενες τάσεις που θα θέλετε να παρακολουθήσετε στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Είτε είστε έμπειρος εμπειρογνώμονας με χρόνια στη ζώνη σας είτε νέος που θέλει να μάθει, αυτή η λίστα με τις τάσεις του ψηφιακού μάρκετινγκ είναι ένας διορατικός οδηγός.

Λοιπόν, ας βουτήξουμε αμέσως!

1. Conversational Marketing & Chatbots

Η εποχή του αυτοματισμού όχι μόνο έφτασε αλλά θέτει νέα πρότυπα. Οι συνομιλίες γίνονται πιο έξυπνες, πιο διαισθητικές και πιο γρήγορες.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το συνομιλητικό μάρκετινγκ επιτρέπει συνδέσεις σε πραγματικό χρόνο, ένας προς έναν, φέρνοντας τις επωνυμίες πιο κοντά στους πελάτες τους.

Τα chatbots, που ηγούνται αυτής της τάσης, είναι σαν ακούραστοι εκπρόσωποι εξυπηρέτησης πελατών, πάντα online όπως αυτή η συνομιλία SoftwareKeep που σας δίνει τη δυνατότητα να μιλήσετε με τον πελάτη μας εκπρόσωποι φροντίδας ανά πάσα στιγμή.

Προσφέρουν άμεση επικοινωνία όλο το εικοσιτετράωρο, διασφαλίζουν ότι οι πελάτες δεν μένουν σε αναμονή και παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες στις επιχειρήσεις.

Η δημιουργία ενός chatbot δεν ήταν ποτέ ευκολότερη, χάρη στην εμφάνιση πλατφορμών όπως το ManyChat ή το Chatfuel. Υπάρχουν επίσης πολυκαναλικές πλατφόρμες όπως το SendPulse με δημιουργό chatbot χωρίς κώδικα που στοχεύει στο Facebook, το Instagram, το WhatsApp, το Telegram και το Viber.

2. Στρατηγικές δημιουργίας συνδέσμων

Στον κόσμο του ψηφιακού μάρκετινγκ, ισχυρές και αποτελεσματικές στρατηγικές μάρκετινγκ εξακολουθούν να ζητούνται. Η εφαρμογή Στρατηγικών δημιουργίας συνδέσμων με γνώμονα τα αποτελέσματα μπορεί να κάνει τεράστιες διαφορές.

 

Καθώς εντείνεται ο διαδικτυακός ανταγωνισμός, η διασφάλιση υψηλής ποιότητας backlinks έχει γίνει ακόμη πιο κρίσιμη για την αυθεντία του ιστότοπου και την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

Η τελευταία τάση δίνει έμφαση όχι μόνο στην ποσότητα αλλά στη συνάφεια και την ποιότητα αυτών των συνδέσμων. Θα πρέπει να είστε περισσότερο επικεντρωμένοι στην καλλιέργεια σχέσεων με αξιόπιστους ιστότοπους και παράγοντες επιρροής στις θέσεις σας.

3. Εστιάστε στο μάρκετινγκ βίντεο

Το βίντεο δεν είναι πλέον επιλογή, αλλά αναγκαιότητα. Κάθε καρέ είναι μια ευκαιρία να έχει απήχηση στο κοινό.

Ωστόσο, δεν πρόκειται απλώς για την προβολή περιεχομένου αλλά για τη δημιουργία μιας αφήγησης. Με εργαλεία όπως το ζωντανό βίντεο, οι επωνυμίες μπορούν να συνδεθούν αυθεντικά τη στιγμή.

Οι πλατφόρμες μπορεί να κυμαίνονται από το Instagram Reels και το YouTube Shorts έως το Meta, ωστόσο η καρδιά της στρατηγικής παραμένει συνεπής. Πρόκειται για τη δημιουργία συνδέσεων μέσω ισχυρών γραφικών.

4. Φωνητική αναζήτηση και έξυπνα ηχεία

Τα αθόρυβα πληκτρολόγια δίνουν τη θέση τους στις φωνητικές εντολές, δεν συμφωνείτε; Η φωνητική αναζήτηση έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο πρόσβασης στις πληροφορίες από τότε που εφευρέθηκαν έξυπνες φωνητικές συσκευές όπως η Alexa, το Google Assistant, το Apple Home Pod και το Siri.

Και καθώς οι φωνητικές εντολές γίνονται ρουτίνα, οι επιχειρήσεις πρέπει να προσαρμοστούν και να συντονιστούν σε αυτήν την ακουστική εξέλιξη. Προϊόντα όπως το Microsoft Office και άλλες σουίτες παραγωγικότητας παρέχουν πλέον καθηλωτικούς αναγνώστες και άλλες φωνητικές εντολές, επιτρέποντας στους επαγγελματίες του ψηφιακού μάρκετινγκ να σαρώνουν περιεχόμενο εύκολα και γρήγορα. Με την ίδια τεχνολογία, άλλα προϊόντα μπορούν να ενσωματώσουν εντολές φωνητικής αναζήτησης για να επιτρέψουν την εύκολη αναζήτηση για επαγγελματίες του μάρκετινγκ.

Η στρατηγική φωνητικής αναζήτησης δεν είναι πλέον τάση. Αντιθέτως, έχει γίνει μια ουσιαστική γέφυρα για τους καταναλωτές, διασφαλίζοντας ότι οι επωνυμίες ακούγονται καθαρά και θυμούνται. Αυτό καλλιεργεί μια βαθύτερη εμπιστοσύνη και πιστότητα στο εμπορικό σήμα.

5. SEO A/B Testing

Το Διαδίκτυο είναι απίστευτα τεράστιο. Ως εκ τούτου, οι μάρκες πρέπει να ξεχωρίζουν. Αλλά πως? Το SEO A/B testing είναι ο μεγεθυντικός φακός που καθορίζει τι λειτουργεί και τι όχι.

Με αυτό το εργαλείο, θα μπορείτε να λαμβάνετε τεκμηριωμένες αποφάσεις. Αναπόσπαστο στοιχείο αυτής της διαδικασίας βελτίωσης της παρουσίας στο διαδίκτυο είναι οι Τεχνικές αποκατάστασης συνδέσμων, διασφαλίζοντας ότι τυχόν χαμένοι ή κατεστραμμένοι σύνδεσμοι ανακτώνται για να διατηρηθεί η ακεραιότητα του ιστότοπου και η αξία SEO .

Κάθε αλλαγή, καθοδηγούμενη από αυτές τις δοκιμές, βελτιώνει την ελκυστικότητα του ιστότοπου, διασφαλίζοντας ότι όχι απλώς εμφανίζεται αλλά και απομνημονεύεται.

6. Εξατομίκευση Μάρκετινγκ

personalized marketing

Η προσωποποίηση είναι πράγματι η γλυκιά μελωδία που τραβάει την προσοχή σε αυτόν τον θορυβώδη κόσμο. Το απλό γενικό περιεχόμενο μοιάζει με λευκό θόρυβο.

Για να έχετε αληθινή απήχηση, πρέπει να προσαρμόσετε κάθε πρακτική που χρησιμοποιείτε, περιεχόμενο, προτάσεις προϊόντων ή καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ένα παράδειγμα εξατομικευμένου περιεχομένου και προϊόντος είναι η νέα σουίτα παραγωγικότητας Truly Office. Είναι εξαιρετικά εξατομικευμένο για παραγωγικότητα σε φοιτητές, οικογενειακή χρήση, επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Η προσωποποίηση είναι το μαγικό ραβδί που μετατρέπει το γενικό σε γνήσιο. Είναι ο δρόμος που οδηγεί τις επωνυμίες στην καρδιά του κοινού τους, ενισχύοντας διαρκείς συνδέσεις.

7. Σύντομο και καθαρό μάρκετινγκ περιεχομένου

short content marketing

Το σύντομο περιεχόμενο σύντομης διάρκειας αλλά εντυπωσιακό αιχμαλωτίζει την προσοχή σαν αστραπή σε μπουκάλι. Αυτά τα πλούσια μέσα, που εξαφανίζονται μετά από ένα σύντομο παράθυρο, αγγίζουν την αγάπη της ανθρώπινης ψυχής για το στιγμιαίο.

Η βραχύβια φύση του του δίνει μια πραγματική αίσθηση και κάνει εξαιρετική δουλειά στο να δημιουργεί μια αίσθηση επείγοντος. Το κοινό, καθοδηγούμενο από το φαινόμενο FOMO, ασχολείται με πάθος, γνωρίζοντας καλά ότι η άμμος του χρόνου γλιστρά γρήγορα.

Οι επωνυμίες έχουν μια μοναδική ευκαιρία να συνδεθούν, να ξεχωρίσουν και να μείνουν στη μνήμη τους σε αυτά τα σύντομα μηνύματα.

8. Νευρο-Μάρκετινγκ

Neuro marketing

Αξιοποιώντας τα περίπλοκα μονοπάτια του ανθρώπινου εγκεφάλου, το νευρο-μάρκετινγκ είναι το σύνορο όπου η επιστήμη συναντά το μάρκετινγκ.

Μπορείτε να αξιοποιήσετε τις νευροεπιστήμες και τις ψυχολογικές δυσκολίες για να δημιουργήσετε εμπειρίες που σηματοδοτούν το υποσυνείδητο.

Δεν πρέπει να εστιάσετε μόνο στην πώληση. Αντίθετα, πρέπει να έχετε απήχηση στο κοινό σας, μιλώντας μια γλώσσα που το μυαλό καταλαβαίνει ενστικτωδώς.

Κάθε οπτική ιστορία, δομή περιεχομένου και στρατηγική που βασίζεται στο νευρο-μάρκετινγκ υπόσχεται μια βαθύτερη σύνδεση από ποτέ.

9. Τεχνολογία Blockchain

Blockchain marketing

Το Blockchain είναι ένας τρόπος οικοδόμησης εμπιστοσύνης στον ψηφιακό κόσμο. Κάθε συμφωνία που καταγράφεται είναι σημάδι διαφάνειας.

Η δύναμη του blockchain προέρχεται από το γεγονός ότι είναι αυτόνομο και ότι κάθε ψηφιακή χειραψία καταγράφεται με τρόπο που δεν μπορεί να αλλάξει.

Το Blockchain είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό εργαλείο για κάθε digital marketer. Είναι μια υπόσχεση διαφάνειας, αξιοπιστίας και μιας αλυσίδας εμπιστοσύνης που δεν μπορεί να σπάσει.

10. Αναζήτηση οπτικών και βίντεο

visual marketing

Το μέλλον της αναζήτησης δεν είναι μόνο κείμενο. είναι οπτικό. Η οπτική αναζήτηση ζωγραφίζει έναν ζωντανό καμβά όπου τα ερωτήματα υπερβαίνουν τις λέξεις. Οι εικόνες γίνονται τα κλειδιά για το ξεκλείδωμα μιας δεξαμενής πληροφοριών.

Πλατφόρμες όπως το Pinterest και η Google είναι υπεύθυνες να οδηγήσουν σε έναν κόσμο όπου τα οπτικά στοιχεία οδηγούν σε ανακαλύψεις.

Πρέπει να το προσαρμόσετε για να προσφέρετε στους χρήστες όχι μόνο αποτελέσματα αλλά οπτικά ταξίδια που είναι πλούσια και διαδραστικά.

11. Επαυξημένη πραγματικότητα (AR) & Εικονική πραγματικότητα (VR)

virtual reality marketing

Το AR και το VR δεν είναι απλώς τεχνολογίες, αλλά πόρτες σε εναλλακτικές σφαίρες. Αυτές οι πύλες υπόσχονται εμπειρίες που είναι καθηλωτικές, απτές και απίστευτα ελκυστικές.

Ενώ η εικονική πραγματικότητα οδηγεί τους χρήστες σε ταξίδια σε επεξεργασμένους ψηφιακούς κόσμους, το AR φέρνει ψηφιακά θαύματα στον κόσμο.

Για την επιχείρησή σας, μπορεί να οδηγήσει σε εξαιρετικές διαδρομές αφοσίωσης, όπου οι καταναλωτές δεν βλέπουν απλώς προϊόντα αλλά τα ζουν, τα αναπνέουν και τα αγκαλιάζουν.

Τύλιξη

Λοιπόν, θα συμφωνήσετε ότι το ψηφιακό μάρκετινγκ δεν είναι μόνο η πώληση. έχει να κάνει με τη δημιουργία εμπειριών, την πρόκληση συναισθημάτων και το να αφήνεις ένα διαρκές αποτύπωμα. Έτσι, ανεξάρτητα από το αν είστε έμπειρος έμπορος ή αρχάριος, η προσοχή σε αυτές τις τάσεις μπορεί να βοηθήσει πολύ. Εξάλλου, σε αυτόν τον δυναμικό ψηφιακό κόσμο, η στασιμότητα είναι ο πραγματικός κίνδυνος.

Περαιτέρω ανάγνωση

» 12 Κορυφαίες τάσεις και προβλέψεις ψηφιακού μάρκετινγκ για το 2023
» Βρείτε 15+ καλύτερες επεκτάσεις Chrome το 2023
» Τάσεις της τεχνητής νοημοσύνης στις επιχειρήσεις: Χρήσεις, οφέλη και προκλήσεις