Microsoft Windows 10 Personal Tips and Tricks

Ακολουθούν προσωπικές συμβουλές και κόλπα των Microsoft Windows 10 που θα σας βοηθήσουν να εργάζεστε με τον υπολογιστή σας εύκολα και πιο άνετα.
Microsoft Windows 10 Personal Tips and Tricks

Αν και οι υπολογιστές μας γίνονται όλο και πιο δυνατοί όσο περνάει ο καιρός, τα Windows γίνονται επίσης πιο απαιτητικά σε πόρους.

 

Και, μέχρι στιγμής, τα Windows απαιτούν περισσότερη ισχύ για να λειτουργήσουν το σύστημά σας χωρίς να αντιμετωπίζετε βραδύτητα, σφάλματα και γενικά να προκαλείτε μια δυσάρεστη εμπειρία.

 

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιταχύνετε τα Windows στον υπολογιστή σας.

 

Αυτές οι λύσεις μπορούν να λύσουν προβλήματα που σχετίζονται με τη βραδύτητα και να διευκολύνουν τη χρήση των Windows στον υπολογιστή σας χωρίς να χρειάζεται να προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε ξανά ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα και να διακινδυνεύσετε να χάσετε τα σημαντικά δεδομένα, το λογισμικό σας και άλλα.

 

 

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιταχύνετε το σύστημά σας Windows 10 ή να εξαλείψετε τον κίνδυνο να γίνει ποτέ υποτονικό και δύσκολο στη λειτουργία του.

 

1. Απενεργοποιήστε το λογισμικό εκκίνησης

 

Ο υπολογιστής σας μπορεί να γίνει αργός απλώς και μόνο επειδή πολλά προγράμματα και λογισμικό ξεκινούν ταυτόχρονα με το σύστημά σας.

 

Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένα από τα πράγματα που είναι εγκατεστημένα στο σύστημά σας ελέγχουν για ενημερώσεις ή ξεκινούν αμέσως μετά τη φόρτωση των Windows και εκτελούνται στο παρασκήνιο του συστήματός σας, επιβραδύνοντας έτσι τα Windows όχι μόνο κατά την εκκίνηση αλλά ακόμη και μετά ενώ χρησιμοποιείτε το.

 

Είναι αρκετά εύκολο να το απενεργοποιήσετε στα περισσότερα λογισμικά, ωστόσο, και είναι δυνατό να το κάνετε από τα ίδια τα Windows 10 χωρίς τη χρήση λογισμικού τρίτων κατασκευαστών.

 

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αποκτήσετε πρόσβαση στη Διαχείριση εργασιών πατώντας ταυτόχρονα τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Esc στο πληκτρολόγιό σας ή κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε τη Διαχείριση εργασιών από το μενού.

 

 

Από προεπιλογή, η Διαχείριση εργασιών εμφανίζει τις τρέχουσες διεργασίες στο σύστημά σας.

 

Ωστόσο, εάν μεταβείτε στην καρτέλα Εκκίνηση, μπορείτε να δείτε όλο το λογισμικό που εκκινείται παράλληλα με τον υπολογιστή σας, καθώς και πόσο μεγάλο αντίκτυπο έχουν - όσο μεγαλύτερος είναι ο αντίκτυπος, τόσο πιο αργό είναι το σύστημά σας να εκκίνηση πλήρως.

 

Θα πρέπει να ελέγξετε όλο το λογισμικό που μπορείτε να βρείτε εδώ και να επιλέξετε εάν θέλετε να ξεκινήσουν με τον υπολογιστή σας ή όχι.

 

Μερικές φορές, ορισμένες εφαρμογές μπορούν να αφεθούν ενεργοποιημένες για να ξεκινήσουν τα συστήματά σας, όπως λογισμικό προστασίας από ιούς ή εφαρμογές στις οποίες θέλετε να έχετε γρήγορη πρόσβαση, όπως προγράμματα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων ή εγκατεστημένα βοηθητικά προγράμματα.

 

Για να απενεργοποιήσετε κάτι, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στο όνομά του και να επιλέξετε Απενεργοποίηση από τη λίστα επιλογών. Εάν αλλάξετε γνώμη και θέλετε να το ενεργοποιήσετε ξανά, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ ξανά και να επιλέξετε Ενεργοποίηση, που σημαίνει ότι η εφαρμογή θα ξεκινήσει ξανά με το σύστημά σας.

 

2. Απενεργοποιήστε οπτικά εφέ και κινούμενα σχέδια

Όπως πάντα, τα Windows 10 είναι γεμάτα με ενδιαφέροντα οπτικά εφέ και κινούμενα σχέδια που κάνουν το σύστημα μοναδικό και ελκυστικό.

 

Είναι ομαλά και μερικές φορές διακριτικά, όπως η κινούμενη εικόνα που αναπαράγεται όταν ελαχιστοποιείτε ή κλείνετε ένα παράθυρο ή ο καθαρός τρόπος με τον οποίο το μενού έναρξης ολισθαίνει προς τα πάνω από το δίσκο σας.

 

Μπορεί να μην παρατηρήσετε καν αυτά τα πράγματα επειδή εξοικειωθείτε τόσο πολύ με αυτά που μόλις και μετά βίας γίνεται αντιληπτό.

 

Ωστόσο, για όσους εκτελούνται σε λιγότερο ισχυρά συστήματα, αυτά τα κινούμενα σχέδια μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα και να τους αναγκάσουν να περιμένουν αρκετά δευτερόλεπτα πριν εκτελεστεί μια ενέργεια, όλα αυτά επειδή η κίνηση πρέπει να φορτωθεί για να μπορέσει να αναπαραχθεί, κάτι που επιβαρύνει τα συστήματά τους.

 

Αν και δεν είναι τόσο απαιτητικά, ορισμένα οπτικά εφέ και κινούμενα σχέδια μπορεί να δυσκολέψουν την ομαλή λειτουργία των Windows, προκαλώντας έτσι ασταθή και αργή απόδοση.

 

Αυτό το πρόβλημα δεν είναι πολύ συνηθισμένο σε νεότερους υπολογιστές. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε μηχάνημα με ξεπερασμένες προδιαγραφές, αυτή η συμβουλή μπορεί σίγουρα να σας φανεί χρήσιμη για την επιτάχυνση της απόδοσης των Windows 10.

Αυτές οι αλλαγές μπορούν εύκολα να αποκατασταθούν, επομένως δεν μπορείτε να χάσετε τίποτα προσπαθώντας να μειώσετε το φόρτο στον υπολογιστή σας και να απενεργοποιήσετε ορισμένα εφέ και κινούμενα σχέδια.

 

  1. Κάντε δεξί κλικ στο λογότυπο των Windows στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης σας και επιλέξτε την επιλογή Σύστημα για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις συστήματος εύκολα και γρήγορα.

  2. Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις συστήματος για προχωρημένους. Εάν δεν μπορείτε να το δείτε, μπορείτε επίσης να το πληκτρολογήσετε στη γραμμή αναζήτησης στην αριστερή πλευρά του παραθύρου και να κάνετε κλικ σε αυτό από εκεί. Μπορείτε επίσης να πλοηγηθείτε εδώ ανοίγοντας την Cortana και πληκτρολογώντας το σύστημα.CPL και κάνοντας κλικ στο πρώτο αποτέλεσμα και, στη συνέχεια, επιλέξτε την καρτέλα Για προχωρημένους.

  3. Μέσα σε αυτό το παράθυρο, βρείτε τον τίτλο που λέει Performance και στο πλαίσιο κάτω από αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί Settings για να ανοίξετε την καρτέλα Performance Options.

 

Μέσα στην καρτέλα Επιλογές απόδοσης, μπορείτε να προσαρμόσετε έναν τεράστιο αριθμό ρυθμίσεων για να βελτιστοποιήσετε το σύστημά σας καλύτερα για τις προτιμήσεις σας ή να μειώσετε το φορτίο που αντιμετωπίζει ο υπολογιστής σας όταν χρησιμοποιείται.

 

Από προεπιλογή, εδώ συνήθως επιλέγεται "Να επιλέγουν τα Windows τι είναι καλύτερο για τον υπολογιστή μου", που σημαίνει ότι τα Windows εξετάζουν τα στοιχεία του συστήματός σας και αποφασίζουν ποιες επιλογές πρέπει να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν.

 

Ωστόσο, αυτή μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς, καθώς τα Windows δεν μπορούν να εντοπίσουν τα πάντα από μόνα τους και ενδέχεται να ενεργοποιήσουν πράγματα που απαιτούν πάρα πολλά από τον υπολογιστή σας.

 

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε "Προσαρμογή για καλύτερη εμφάνιση" ή "Προσαρμογή για βέλτιστη απόδοση", οι οποίες είναι προεπιλογές που επιτρέπουν στους χρήστες να ολοκληρώσουν γρήγορα τη δουλειά και να ρυθμίσουν το σύστημα για τις προτιμήσεις σας.

 

Η τελευταία επιλογή είναι Προσαρμοσμένη. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των επιλογών που θέλετε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε επιλέγοντας αυτό. Για να απενεργοποιήσετε τις κινούμενες εικόνες που αναφέρονται παραπάνω, καταργήστε την επιλογή των παρακάτω πλαισίων:

 

  • Κινούμενα στοιχεία ελέγχου και στοιχεία μέσα στα παράθυρα

  • Κινούμενα παράθυρα κατά την ελαχιστοποίηση και τη μεγιστοποίηση

  • Κινούμενες εικόνες στη γραμμή εργασιών

  • Αποσβέστε ή σύρετε τα μενού στην προβολή

  • Αποσβέστε ή σύρετε το ToolTips στην προβολή

  • Σβήνουν τα στοιχεία μενού αφού κάνετε κλικ στο

 

Φυσικά, δεν χρειάζεται να απενεργοποιήσετε τα πάντα και θα πρέπει οπωσδήποτε να ρίξετε μια ματιά στις υπόλοιπες επιλογές μέσα σε αυτό το παράθυρο για να τροποποιήσετε την εμφάνιση και την απόδοση των Windows 10.

 

Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή και μετά στο κουμπί OK. Θα πρέπει να παρατηρήσετε αμέσως τις αλλαγές. Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για να τεθεί σε ισχύ κάθε αλλαγή.

 

3. Καταργήστε ορισμένες εφαρμογές

Οι εφαρμογές μπορούν να επιβραδύνουν τον υπολογιστή σας με περισσότερους από έναν τρόπους. Ορισμένες εφαρμογές απαιτούν τεράστιο χώρο στο δίσκο που μπορεί να επιβραδύνει το σύστημά σας, επειδή τα Windows έχουν λιγότερο χώρο για εργασία και αποθήκευση σημαντικών δεδομένων.

 

Θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ελέγξετε τις εγκατεστημένες εφαρμογές σας και να ελέγξετε εάν τις χρειάζεστε όλες ή όχι. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει στην ανακάλυψη κακόβουλων εφαρμογών που έχουν εγκατασταθεί εν αγνοία σας από άλλες εφαρμογές - σίγουρα θα πρέπει να απαλλαγείτε από αυτές.

 

Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί των Windows που βρίσκεται στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης σας και επιλέξτε Εφαρμογές και δυνατότητες. Εναλλακτικά, μπορείτε να πληκτρολογήσετε "Προσθήκη ή αφαίρεση προγραμμάτων" στην Cortana και να μεταβείτε στην καρτέλα αρκετά γρήγορα επίσης.

 

Εδώ, μπορείτε να δείτε μια λίστα με κάθε εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη στο σύστημά σας.

 

Πρέπει να ελέγξετε αυτές τις εφαρμογές και να βεβαιωθείτε ότι δεν θα αφαιρέσετε κάτι που θα έπρεπε να παραμείνει στον υπολογιστή σας - η απρόσεκτη κατάργηση σημαντικών εφαρμογών μπορεί να οδηγήσει σε σφάλματα και επιπλοκές.

 

Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν πρέπει να καταργήσετε κάτι ή όχι, μπορείτε πάντα να κάνετε αναζήτηση στον ιστό για να μάθετε σε τι χρησιμοποιείται μια εφαρμογή και εάν θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι κάτι που βλάπτει τον υπολογιστή σας.

 

Για να καταργήσετε μια εφαρμογή, κάντε κλικ σε αυτήν και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης. Αυτό θα ανοίξει τον οδηγό απεγκατάστασης της εφαρμογής, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει στα βήματα για την κατάργηση του λογισμικού από τη συσκευή σας.

 

Εάν θέλετε να είστε βέβαιοι ότι θα διαγράψετε κάθε ίχνος μιας εφαρμογής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αξιόπιστο και δωρεάν λογισμικό τρίτων, όπως το CCleaner ή το GeekUninstaller, καθώς και εφαρμογές επί πληρωμή όπως το CrystalIDEA Uninstall Tool, το ChemTable Soft Organizer και το Revo Uninstaller Pro.

 

4. Εκτελέστε το βοηθητικό πρόγραμμα εκκαθάρισης δίσκου

Τα προγράμματα δεν είναι τα μόνα πράγματα που μπορούν να διεκδικήσουν τεράστιο χώρο στον σκληρό σας δίσκο. Καθώς περνά ο καιρός, τα Windows 10 τελικά δημιουργούν μια τεράστια βιβλιοθήκη δεδομένων που πολλές φορές καταλήγει να είναι πολλά gigabyte.

 

Ωστόσο, αποδεικνύεται ελάχιστη έως καθόλου χρήση και μπορεί να ανακατασκευαστεί πολύ πιο αποτελεσματικά.

 

Αυτά τα δεδομένα μπορούν να επιβραδύνουν την ανάγνωση και την εγγραφή στον σκληρό σας δίσκο, επομένως συνιστάται να τα καθαρίζετε κάθε τόσο με το εργαλείο που περιλαμβάνει η ίδια η Microsoft σε κάθε αντίγραφο του Windows 10, που ονομάζεται ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ δισκου.

 

 

Κάντε δεξί κλικ στο λογότυπο των Windows που βρίσκεται στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης σας και κάντε κλικ στην επιλογή Εξερεύνηση αρχείων από το μενού.

 

Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην Εξερεύνηση αρχείων πατώντας τα πλήκτρα Windows + E στο πληκτρολόγιό σας ή κάνοντας κλικ στη συντόμευση του File Explorer που βρίσκεται στη γραμμή εργασιών σας - αυτό το εικονίδιο μοιάζει με φάκελο.

 

Στην αριστερή πλευρά του παραθύρου, κάντε κλικ στο Αυτός ο υπολογιστής. Εδώ, μπορείτε να βρείτε κάθε μονάδα δίσκου και συσκευή μέσα ή συνδεδεμένα στον υπολογιστή σας. Θα επικεντρωθούμε στις κινήσεις. Επιλέξτε τη μονάδα δίσκου που θέλετε να καθαρίσετε και κάντε δεξί κλικ πάνω της και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ιδιότητες από το αναπτυσσόμενο μενού.

 

Μέσα στο παράθυρο "Ιδιότητες", θα πρέπει να δείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις μονάδες δίσκου σας, όπως τον αξιωμένο και ελεύθερο χώρο, καθώς και τον τύπο της μονάδας δίσκου και ορισμένες άλλες επιλογές. Κοντά στον τίτλο Χωρητικότητα, θα πρέπει να δείτε ένα κουμπί που λέει Εκκαθάριση δίσκου.

 

Κάντε κλικ στο κουμπί για να ξεκινήσει η διαδικασία. Πρώτον, τα Windows θα ελέγξουν και θα υπολογίσουν τα πράγματα. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε ποια αρχεία θέλετε να διαγράψετε και να ζητήσετε να ξεκινήσει η Εκκαθάριση δίσκου.

 

Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πολύ και απαιτεί πολλούς πόρους για να εκτελεστεί, επομένως συνιστάται να αφήσετε τον υπολογιστή σας ενώ εκτελείται η Εκκαθάριση δίσκου.

 

5. Βελτιστοποιήστε και ανασυγκροτήστε τη μονάδα δίσκου σας

Μετά την εκτέλεση της Εκκαθάρισης Δίσκου, θα πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο βοηθητικό πρόγραμμα που παρέχεται από τη Microsoft που σας επιτρέπει να βελτιώσετε την απόδοση των Windows.

 

Εάν τα αρχεία σας κατακερματιστούν στον σκληρό σας δίσκο - κάτι που συμβαίνει συχνά μετά τη χρήση του υπολογιστή σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα - η απόδοση του συστήματος μπορεί να χειροτερέψει πολύ γρήγορα. Για να επιταχύνετε τα Windows 10, συνιστάται η εκτέλεση του εργαλείου που σας επιτρέπει να ανασυγκροτήσετε τη μονάδα δίσκου σας.

 

Αυτή η διαδικασία είναι αρκετά μεγάλη και δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας ενώ εκτελείτε, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την κατάλληλη στιγμή για να αφήσετε το σύστημά σας να αναδιατάξει τα αρχεία του και να κάνει ξανά μια παραγγελία στον σκληρό σας δίσκο.

 

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να πλοηγηθείτε στο ίδιο μέρος όπου μπορείτε να βρείτε το βοηθητικό πρόγραμμα Εκκαθάριση δίσκου. Ανατρέξτε στο προηγούμενο σημείο για οδηγίες.

 

Μόλις ανοίξετε τις Ιδιότητες σκληρού δίσκου για τη μονάδα δίσκου που θέλετε να βελτιστοποιήσετε και να ανασυγκροτήσετε, πρέπει να επιλέξετε την καρτέλα Εργαλεία αντί για Γενικά. Από εδώ, απλά κάνετε κλικ στο κουμπί Optimize για να ξεκινήσει η διαδικασία.

 

 

Όσο βρίσκεστε εδώ, μπορεί να θέλετε να εκτελέσετε επίσης τη λειτουργία "Έλεγχος σφαλμάτων", η οποία μπορεί να σαρώσει και να εντοπίσει σφάλματα στον σκληρό σας δίσκο. Εξάλλου, ποτέ δεν ξέρεις αν οι δίσκοι σου είναι ελαττωματικοί μέχρι να τους ελέγξεις!

 

6. Εφαρμογές παρασκηνίου

Όπως οι εφαρμογές που εκτελούνται μόνες τους κατά την εκκίνηση, ορισμένες εφαρμογές εκτελούνται στο παρασκήνιο του συστήματός σας.

 

Αυτό απαιτεί πόρους και μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά τα Windows, επομένως συνιστάται να ελέγξετε και να απενεργοποιήσετε εφαρμογές που δεν βρίσκετε καμία χρήση.

 

Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Windows στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης σας και επιλέξτε το κουμπί Ρυθμίσεις (το εικονίδιο πρέπει να είναι ένα γρανάζι.)

 

Εδώ, κάντε κλικ στο Απόρρητο για να μεταβείτε στην καρτέλα που περιέχει πολλές ρυθμίσεις που σχετίζονται με εφαρμογές και τι μπορούν να κάνουν στη συσκευή σας. Στην αριστερή πλευρά του παραθύρου, κάντε κύλιση μέχρι να δείτε Δικαιώματα εφαρμογών και κάτω από αυτό, επιλέξτε Εφαρμογές φόντου.

 

Εδώ μπορείτε να απενεργοποιήσετε ορισμένες εφαρμογές από τη λήψη και την αποστολή δεδομένων στο παρασκήνιο, ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιούνται από εσάς, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα απαιτούν πλέον πρόσθετους πόρους από το σύστημά σας.

 

7. Ελέγξτε και επιδιορθώστε σφάλματα μητρώου

Το μητρώο είναι όπου αποθηκεύονται όλες οι διαμορφώσεις στο σύστημά σας.

 

Αυτή η βάση δεδομένων μπορεί εύκολα να γίνει ένα τεράστιο, μπερδεμένο χάος λόγω της εγκατάστασης και αφαίρεσης πολλών εφαρμογών από το σύστημά σας, των αλλαγών ρυθμίσεων και άλλων.

 

Αυτό προκαλεί επιβράδυνση του συστήματός σας και μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα αργότερα, εάν το μητρώο δεν καθαρίζεται και δεν συντηρείται τακτικά.

 

Δυστυχώς, η Microsoft δεν παρέχει ένα ενσωματωμένο εργαλείο για αυτό. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τη δωρεάν εφαρμογή CCleaner για να ολοκληρώσουν τη δουλειά αρκετά γρήγορα.

 

8. Αλλάξτε τις επιλογές ενέργειας

Μερικές φορές εν αγνοία σας, ενδέχεται να εκτελείτε τα Windows σε ένα σχέδιο παροχής ενέργειας που περιορίζει την απόδοση του συστήματός σας, όπως το σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας.

 

Στους φορητούς υπολογιστές, αυτό είναι σίγουρα ένα χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να εξοικονομήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

 

Παρόλα αυτά, εάν αυτό δεν σας περιορίζει, συνιστάται ιδιαίτερα να μην χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα και να μεταβείτε σε κάτι άλλο, καθώς το μόνο που κάνει είναι να προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε διάρκεια ζωής της μπαταρίας ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε υπολογιστή ή έχετε συνδέσει τον φορητό υπολογιστή σας σε μια πρίζα ήδη.

 

Κάντε δεξί κλικ στο λογότυπο των Windows που βρίσκεται στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης σας και επιλέξτε την επιλογή Επιλογές ενέργειας από το μενού. Εναλλακτικά, μπορείτε να πλοηγηθείτε εδώ μόνοι σας ανοίγοντας το μενού των Windows, τις Ρυθμίσεις, το Σύστημα και, τέλος, επιλέγοντας Power & sleep.

 

Στην επικεφαλίδα Σχετικές ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο Πρόσθετες ρυθμίσεις ενέργειας. Αυτό θα ανοίξει τον Πίνακα Ελέγχου, όπου μπορείτε να δείτε το τρέχον σχέδιο που χρησιμοποιεί η συσκευή σας και να το αλλάξετε σε κάτι άλλο.

 

Τα δύο σχέδια μεταξύ των οποίων πρέπει να επιλέξετε είναι το Balanced και το High performance. Μπορείτε ακόμη και να προσαρμόσετε αυτά τα σχέδια σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας για να διασφαλίσετε ότι οι ανάγκες σας ικανοποιούνται σωστά.

 

9. Καμία τύχη? Δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ξανά τα Windows 10

Αυτή θα πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή, αλλά αν καμία από τις παραπάνω συμβουλές δεν φαίνεται να βελτιώνει την απόδοση του συστήματός σας, θα πρέπει να προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε ξανά τα Windows 10 στη συσκευή σας για να επαναφέρετε τα πάντα με ασφάλεια. τις προεπιλεγμένες τιμές και να διορθώσετε οποιοδήποτε πιθανό πρόβλημα μέσα στα ίδια τα Windows που μπορεί να προκάλεσαν σφάλματα και σας επιτρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή, εξαλείφοντας έτσι τυχόν πιθανά σφάλματα που ενδέχεται να εμφανίστηκαν στο σύστημά σας ενώ το χρησιμοποιούσατε.

 

Ευτυχώς, η επανεγκατάσταση των Windows 10 είναι εύκολη υπόθεση ακόμη και για εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχουν πραγματικά εμπειρία στο χειρισμό υπολογιστών.

 

Πρώτα απ' όλα, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις σας (εικονίδιο με το γρανάζι) κάνοντας κλικ στο λογότυπο των Windows στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ενημέρωση και ασφάλεια.

 

Εδώ, κοιτάξτε στην αριστερή πλευρά του παραθύρου και επιλέξτε Ανάκτηση από το μενού. Για να ξεκινήσετε την επανεγκατάσταση, κάντε κλικ στο Έναρξη.

 

 

Μην ανησυχείτε. Τα Windows σάς επιτρέπουν να επιλέξετε εάν θέλετε ή όχι να διατηρήσετε τα προσωπικά σας αρχεία.

 

Αν και η διατήρησή τους μπορεί να μην παρέχει ένα εντελώς καθαρό σύστημα, η συντριπτική πλειονότητα των προβλημάτων συνήθως προέρχονται από τα ίδια τα Windows, τα οποία θα είναι μια ολοκαίνουργια εγκατάσταση μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επανεγκατάστασης.

 

Αυτό συνήθως διαρκεί από μία ώρα έως πέντε ώρες, ανάλογα με πολλούς παράγοντες όπως το υλικό του συστήματός σας, τις ενημερώσεις των Windows, ακόμη και τις εγκαταστάσεις προγραμμάτων οδήγησης.