Why You Should Protect Your Private Information

Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται πολύ άνετα στον διαδικτυακό κόσμο. Εάν είστε ένας από αυτούς, τότε εδώ είναι μερικοί λόγοι για να διατηρήσετε τα προσωπικά σας στοιχεία ιδιωτικά.
Why You Should Protect Your Private Information

Οι άνθρωποι έχουν λίγο πολύ συνηθίσει να περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στον Παγκόσμιο Ιστό. Τείνουν να ξεχνούν ότι η σύνδεση στο διαδίκτυο σημαίνει ότι τα προσωπικά τους στοιχεία μπορούν να εκτεθούν σε άλλους χρήστες του Διαδικτύου.

Το πρόβλημα με το να είσαι τόσο σίγουρος για την εισαγωγή των προσωπικών σου στοιχείων στο Διαδίκτυο είναι ότι μπορεί να φτάσει σε λάθος χέρια. Μόλις γίνει, πολλά πράγματα μπορεί να αρχίσουν να πηγαίνουν στραβά. Στη συνέχεια, γίνεστε επιρρεπείς σε διαδικτυακές απάτες.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, εδώ είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους διατηρείτε ιδιωτικά τα προσωπικά σας στοιχεία και στοιχεία:

1. Κρατάτε τους απατεώνες μακριά από τα χρήματά σας

Πολλοί άνθρωποι συμπεριφέρονται σαν να δίνουν τις τραπεζικές τους πληροφορίες σε όλους όσους συναντούν, επειδή δεν διστάζουν να τις δώσουν σε οποιονδήποτε ιστότοπο τους ζητήσει. Μπορεί να φαίνεται ακίνδυνο την πρώτη φορά, αλλά θα συνειδητοποιήσετε ότι έχουν μεγαλύτερο σκοπό πίσω από αυτό, αν διευρύνετε το μυαλό σας.

Δεν χρειάζεται να παρέχετε τα τραπεζικά σας στοιχεία όταν πραγματοποιείτε αγορές στο διαδίκτυο. Εάν ο ιστότοπος το προτείνει ή το απαιτεί, τότε ξέρετε ότι κάτι τρελό συμβαίνει.

Θα πρέπει να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το PayPal εάν μπορείτε, ή οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα αγορών στο διαδίκτυο. Μην παρέχετε απευθείας τα τραπεζικά σας στοιχεία, εκτός εάν είστε βέβαιοι ότι ο ιστότοπος είναι νόμιμος. Λοιπόν, πώς το ξέρεις;

Ένας τρόπος για να μάθετε είναι κοιτάζοντας στο επάνω μέρος του προγράμματος περιήγησής σας εάν ο ιστότοπος που επισκέπτεστε είναι ασφαλής. Εάν δεν είναι, θα πρέπει να αποφύγετε να παρέχετε ευαίσθητες πληροφορίες, ειδικά τα στοιχεία της τράπεζάς σας.

2. Προστατεύετε την επιχείρησή σας στο Διαδίκτυο τη φήμη

Λάβετε υπόψη ότι μόλις πατήσετε το κουμπί "δημοσίευση" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σχεδόν οπουδήποτε στο διαδίκτυο, οι πληροφορίες που μοιραστήκατε θα παραμείνουν στον Ιστό για αιωνιότητα. Μπορείτε να διαγράψετε την ανάρτησή σας, αλλά υπάρχει ήδη ένα αντίγραφο αυτών των πληροφοριών. Όποιος θέλει να έχει πρόσβαση σε αυτές τις κοινόχρηστες πληροφορίες μπορεί εύκολα να έχει πρόσβαση σε αυτές.

Είναι εύκολο να πούμε ότι κανείς δεν θα σκεφτόταν να κάνει κάτι με τις πληροφορίες σας για να σας καταστρέψει ως άτομο. Ωστόσο, βλέπουμε σε ειδήσεις ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το διαδίκτυο κατέστρεψε πολλές ζωές και σχέσεις. Είναι επίσης επειδή αρνήθηκαν να κρατήσουν ιδιωτικές τις προσωπικές τους πληροφορίες.

Οι άνθρωποι όχι μόνο μπορούν να σας ντροπιάσουν για τις πληροφορίες που δημοσιεύετε στον ιστό, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες σας και να προσποιηθούν ότι είστε εσείς. Τώρα, τι είδους κίνητρο θα είχε κάποιος να προσποιηθεί ότι είναι κάποιος άλλος; Κανείς δεν ξέρει σίγουρα, αλλά σίγουρα έχει να κάνει με την κλοπή ταυτότητας.

Μόλις ένα άτομο αρχίσει να προσποιείται ότι είστε εσείς, μπορεί στη συνέχεια να αρχίσει να καταστρέφει τη φήμη σας. Είναι αρκετά κακό που ένας απατεώνας έχει καταστρέψει τη φήμη σας, γεγονός που προκαλεί δυσμενείς επιπτώσεις στην επιχείρησή σας.

Λάβετε υπόψη ότι η επιχείρηση έχει να κάνει με τις σχέσεις και δεν είναι αδύνατο για την επιχείρησή σας να σας υποχωρήσει αφού κανείς δεν σας εμπιστεύεται πια. Η κλοπή ταυτότητας θα σας επηρεάσει στον ίδιο βαθμό ακόμα κι αν δεν είστε επιχειρηματίας. Η εξασφάλιση εργασίας θα είναι ζωτικής σημασίας εάν έχετε κακή φήμη.

3. Θα είστε σε καλύτερη θέση στις νομικές διαδικασίες

Ίσως έχετε βάλει τον εαυτό σας σε μεγάλο πρόβλημα. Οι γονείς, οι φίλοι, οι γείτονές σας, ακόμα και ο ένοχος το γνωρίζουν. Μένει μόνο ένα που χρειάζεται πειστικό: το δικαστήριο.

Το να βρίσκεσαι σε δικαστική διαδικασία είναι ήδη από μόνο του στρεσογόνο. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το κάνετε χειρότερο από ό,τι μέσω προηγουμένως δημοσιευμένων καταστάσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όταν η κυβέρνηση ερευνά, εξετάζει εξονυχιστικά όχι μόνο έγγραφα και επαφές, αλλά και μπλέκει με τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Λαμβάνουν υπόψη αυτά τα ανεπιθύμητα tweets ή καταστάσεις στο Facebook που μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τις πιθανότητές σας να κερδίσετε την υπόθεση.

Αυτό εξακολουθεί να αναφέρεται στη σημασία της διαδικτυακής φήμης. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με τη συχνή ενημέρωση της κατάστασής σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, πρέπει να κάνετε μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων πληροφοριών.

4. Προστατεύετε τον εαυτό σας

Η προστασία του εαυτού σας δεν αναφέρεται μόνο στη ζωή κάποιου. Μπορεί επίσης να αναφέρεται στην αυτοεκτίμηση ή την αυτοπεποίθηση κάποιου.

Πολλοί ιστότοποι θα σας πουν πώς μπορείτε να κάνετε μια τεράστια περιουσία χρησιμοποιώντας έναν απλό τύπο. Οι διαδικτυακοί απατεώνες πρόκειται να σας το δώσουν δωρεάν, αρκεί να παρέχετε τα προσωπικά σας στοιχεία. Οι πληροφορίες που θα ζητήσουν είναι συνήθως πολύ βασικές, όπως το όνομά σας, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα τραπεζικά στοιχεία και άλλα παρόμοια.

Η νοοτροπία συχνά οδηγεί τους περισσότερους ανθρώπους να πιστεύουν ότι «δεν είναι κακό να προσπαθείς.Ωστόσο, μόλις το δοκιμάσουν, συνειδητοποιούν ότι έγινε πολύ κακό. Ο ιστότοπος δεν έδωσε καμία οικονομικά ικανοποιητική πληροφορία, αλλά διέφυγαν με πολλά χρήματα του θύματος.

5. Αποφεύγετε τις ληστείες στο σπίτι

Η διατήρηση των προσωπικών σας στοιχείων απόρρητων δεν σημαίνει ότι θα αποτρέψετε όλους τους τύπους διαρρήξεων που μπορεί να συμβούν στο χώρο σας. Τουλάχιστον, θα αποφύγετε ορισμένους τύπους απάτης.

Αυτό πηγαίνει πίσω στην ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι άνθρωποι λατρεύουν να δημοσιεύουν λεπτομέρειες για τις διακοπές στο Διαδίκτυο. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε στο διαδίκτυο είναι να δημοσιεύσετε μια φωτογραφία του αεροπορικού σας εισιτηρίου στο Facebook ή σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όχι μόνο θα δίνετε στους ανθρώπους μια γενική ιδέα για το πότε δεν θα υπάρχει κανείς να φρουρεί το σπίτι σας, αλλά θα επιτρέπετε επίσης σε κακούς να σας κλέψουν το αεροπορικό εισιτήριο. Τους δίνετε επίσης το προνόμιο να επιστρέψουν τα χρήματα για το εισιτήριό σας, πράγμα που σημαίνει ότι θα πάρουν τα χρήματά σας και δεν θα έχετε τίποτα.

Αφήστε τον εαυτό σας από το άγκιστρο

Πολλά πράγματα μπορεί να πάνε στραβά όταν παρέχετε πάρα πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο. Υπάρχουν περισσότεροι λόγοι για τους οποίους πρέπει να κρατάτε τα προσωπικά σας στοιχεία για τον εαυτό σας. Η παραπάνω λίστα είναι μόνο μια εισαγωγή στα οφέλη της προστασίας του απορρήτου και της ασφάλειάς σας.

Δεν πρέπει να περιμένετε να σας συμβούν ανεπιθύμητες εμπειρίες προτού αρχίσετε να είστε προσεκτικοί. Πρέπει να δράσετε πριν να είναι πολύ αργά, διαφορετικά θα χάσετε ό,τι φτιάξατε.