Fixed: “Windows could not connect to the System Event Notification Service”

Τα Windows δεν μπόρεσαν να συνδεθούν με το σφάλμα System Event Notification Service μπορεί να οφείλεται σε εσφαλμένες ρυθμίσεις. Ακολουθούν τρόποι για να διορθώσετε το σφάλμα.

Ειδικά μετά από μια ενημέρωση συστήματος, πρέπει να προετοιμαστείτε για να δείτε νέα σφάλματα και σφάλματα να εμφανίζονται στην οθόνη σας. Ωστόσο, η εμφάνιση του σφάλματος "Windows δεν μπόρεσε να συνδεθεί με την υπηρεσία ειδοποίησης συμβάντων συστήματος" στα Windows 7 μπορεί να είναι καταστροφική. Είτε δεν μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας είτε βομβαρδίζεστε με ακόμα περισσότερα αναδυόμενα παράθυρα σφαλμάτων αφού το καταφέρετε.

Αφήστε μας να σας ηρεμήσουμε λίγο: αυτό δεν είναι ζήτημα υλικού, οπότε μην ψάχνετε ακόμα για νέο υπολογιστή. Διαβάστε το άρθρο μας για να μάθετε τι είναι αυτό το σφάλμα, τι το προκαλεί και πώς μπορείτε να το επιλύσετε από την άνεση του σπιτιού σας μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

Windows 7 professional

Μετάβαση στην ενότητα:

Αιτίες του σφάλματος "Τα Windows δεν μπορούσαν να συνδεθούν με την υπηρεσία ειδοποίησης συμβάντων συστήματος";

Όπως και πολλά άλλα ζητήματα των Windows, δεν υπάρχει μία οριστική αιτία αυτού του συγκεκριμένου σφάλματος.

Με βάση τις αναφορές χρηστών και τις απαντήσεις από την ίδια την ομάδα της Microsoft, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με πιθανά πράγματα που ενεργοποιούν το "Τα Windows δεν μπόρεσαν να συνδεθούν στο Συμβάν συστήματος Υπηρεσία ειδοποιήσεων" αναδυόμενο παράθυρο.

  • Μια ενημέρωση των Windows προκαλεί το σφάλμα. Πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι η ενημερωμένη έκδοση KB2952664, συγκεκριμένα, φαίνεται να σπάει την υπηρεσία System Event Notification Service στα Windows 7.
  • Η υπηρεσία SENS είναι κατεστραμμένη. Είναι πιθανό η ίδια η υπηρεσία ειδοποίησης συμβάντων συστήματος (SENS) να είναι κατεστραμμένη. Θα πρέπει να το υποψιάζεστε αυτό εάν συχνά απενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας εσφαλμένα.
  • Η υπηρεσία προσωρινής αποθήκευσης γραμματοσειρών των Windows δεν λειτουργεί σωστά. Στα Windows 7, πολλές υπηρεσίες εξαρτώνται από την υπηρεσία προσωρινής αποθήκευσης γραμματοσειρών. Εάν συμβεί κάτι σε αυτό, προκαλεί ένα φαινόμενο ντόμινο και ο υπολογιστής σας μπορεί να έχει προβλήματα με την υπηρεσία SENS ως αποτέλεσμα.
  • Η υπηρεσία πελάτη DHCP δεν εκτελείται. Μπορεί το σύστημά σας να μην μπορεί αυτήν τη στιγμή να διευθύνει και να διαχειριστεί διευθύνσεις IP και εγγραφές DNS, γεγονός που οδηγεί σε δυσλειτουργία της υπηρεσίας SENS.
  • Εσφαλμένες ρυθμίσεις καταλόγου Winsock. Το Winsock είναι ένα προηγμένο εργαλείο και οι ρυθμίσεις του είναι σημαντικές. Οι χρήστες έχουν αναφέρει ότι η επαναφορά του καταλόγου Winsock συχνά βοηθά με σφάλματα SENS.
  • Κάτι παρεμβαίνει στην υπηρεσία SENS. Ορισμένες εφαρμογές προστασίας από ιούς προσφέρουν προστασία δικτύου και τερματικών σημείων ως μέρος των δεσμών premium τους. Για παράδειγμα, το Symantec Endpoint Protection είναι γνωστό ότι παρεμβαίνει στην υπηρεσία SENS στα Windows 7, προκαλώντας συχνά σφάλματα.
  • Απαλαιωμένα προγράμματα οδήγησης κάρτας οθόνης. Φροντίστε να διατηρείτε ενημερωμένα τα προγράμματα οδήγησης! Ένα παλιό, ξεπερασμένο πρόγραμμα οδήγησης μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα φαντάζεστε.
Failed to connect

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα "Τα Windows δεν μπόρεσαν να συνδεθούν με την υπηρεσία ειδοποιήσεων συμβάντων συστήματος"

Τώρα που ρίξαμε μια ματιά στις αιτίες, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε σωστά το σφάλμα. Εάν δεν μπορείτε να συνδεθείτε στον συνήθη λογαριασμό χρήστη σας, η σύνδεση σε έναν λογαριασμό διαχειριστή θα σας δώσει πρόσβαση στο σύστημα. Κάθε σύστημα έχει τουλάχιστον έναν χρήστη διαχειριστή, επομένως προσπαθήστε να κρατήσετε τον λογαριασμό ή τον κάτοχό του.

Τώρα που έχετε συνδεθεί ως διαχειριστής, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων!

Συμβουλή: Ενώ οι μέθοδοί μας γράφτηκαν κυρίως για Windows 7, αυτό το σφάλμα είναι γνωστό ότι παρουσιάζεται σε παλαιότερα συστήματα όπως τα Windows Vista και ακόμη και τα Windows XP. Εάν χρησιμοποιείτε ένα από αυτά τα συστήματα, δοκιμάστε τις μεθόδους μας! Μπορεί απλώς να κάνουν το κόλπο.

Μέθοδος 1: Επανεκκινήστε και αυτοματοποιήστε την Υπηρεσία ειδοποιήσεων συμβάντων συστήματος

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι να ελέγξετε εάν η ίδια η προβληματική υπηρεσία λειτουργεί σωστά. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ακολουθώντας τα επόμενα βήματα.

  1. Πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Windows + R στο πληκτρολόγιό σας για να εκκινήσετε το Εκτέλεση  βοηθητικό πρόγραμμα.
  2. Πληκτρολογήστε "υπηρεσίες.msc” και πατήστε OK. Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο Υπηρεσίες.
Services.msc

   3.Περιμένετε να φορτωθούν όλες οι υπηρεσίες σας και, στη συνέχεια, εντοπίστε και επιλέξτε την Υπηρεσία ειδοποίησης συμβάντων συστήματος.

System Event Notification Service.

   4.Κάντε δεξί κλικ στην Υπηρεσία ειδοποιήσεων συμβάντων συστήματος και, στη συνέχεια, επιλέξτε Επανεκκίνηση από το μενού περιβάλλοντος. Εάν η Επανεκκίνηση δεν είναι διαθέσιμη, κάντε κλικ στην επιλογή Έναρξη αντ' αυτού.

system event notifications

   5.Στη συνέχεια, κάντε ξανά δεξί κλικ στην Υπηρεσία ειδοποίησης συμβάντων συστήματος και επιλέξτε Ιδιότητες.

Properties.

   6.Βεβαιωθείτε ότι ο Τύπος εκκίνησης έχει οριστεί σε Αυτόματη και μετά κάντε κλικ OK.

Startup type

   7.Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Τώρα, μπορείτε να ελέγξετε εάν το σφάλμα έχει επιλυθεί.

Μέθοδος 2: Επανεκκινήστε και αυτοματοποιήστε την υπηρεσία προσωρινής αποθήκευσης γραμματοσειρών των Windows

Εάν η επανεκκίνηση της ίδιας της Υπηρεσίας ειδοποιήσεων συμβάντων συστήματος δεν λειτούργησε, θα πρέπει να συνεχίσετε αμέσως βεβαιωθείτε ότι η υπηρεσία προσωρινής μνήμης γραμματοσειρών των Windows εκτελείται σωστά.

    1. Πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Windows + R στο πληκτρολόγιό σας για να εκκινήσετε το Εκτέλεση  βοηθητικό πρόγραμμα.
    2. Πληκτρολογήστε "υπηρεσίες.msc” και πατήστε OK. Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο Υπηρεσίες.
Services.msc

      3.Περιμένετε να φορτωθούν όλες οι υπηρεσίες σας και, στη συνέχεια, εντοπίστε και επιλέξτε την Υπηρεσία προσωρινής αποθήκευσης γραμματοσειρών των Windows.

System Event Notification Service.

      4.Κάντε δεξί κλικ στην Υπηρεσία προσωρινής αποθήκευσης γραμματοσειρών των Windows και, στη συνέχεια, επιλέξτε Επανεκκίνηση από το μενού περιβάλλοντος. Εάν η Επανεκκίνηση δεν είναι διαθέσιμη, κάντε κλικ στην επιλογή Έναρξη αντ' αυτού.

      5.Στη συνέχεια, κάντε ξανά δεξί κλικ στην Υπηρεσία προσωρινής αποθήκευσης γραμματοσειρών των Windows και επιλέξτε Ιδιότητες.

system event notication

      6.Βεβαιωθείτε ότι ο Τύπος εκκίνησης έχει οριστεί σε Αυτόματη και μετά κάντε κλικ OK.

Startup type

      7.Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τους λογαριασμούς σας για να δείτε εάν το σφάλμα εξακολουθεί να υπάρχει.

Μέθοδος 3: Ενεργοποιήστε την υπηρεσία DHCP

Υπάρχει μια τελευταία υπηρεσία που οι χρήστες αναφέρουν ότι έχουν προβλήματα. Είναι η υπηρεσία DHCP, η οποία συχνά φαίνεται να απενεργοποιείται για κάποιο λόγο. Εάν συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε το ίδιο σφάλμα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι εκτελείται.

  1. Πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Windows + R στο πληκτρολόγιό σας για να εκκινήσετε το Εκτέλεση  βοηθητικό πρόγραμμα.
  2. Πληκτρολογήστε "υπηρεσίες.msc” και πατήστε OK. Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο Υπηρεσίες.
Service

     3.Εντοπίστε και, στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στο DHCP Client.

DHCP Client.

     4.Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στην καρτέλα Γενικά .

general

     5.Αλλάξτε τον Τύπο εκκίνησης σε Αυτόματη.

Automatic

    6.Βεβαιωθείτε ότι η Κατάσταση υπηρεσίας δηλώνει ότι η υπηρεσία είναι αυτήν τη στιγμή εκτελείται. Εάν δεν είναι, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Έναρξη για να το ενεργοποιήσετε.

 

Service status

   7.Κάντε κλικ στο κουμπί OK και επανεκκινήστε τη συσκευή σας.

Μετά την εκκίνηση του υπολογιστή σας, ελέγξτε εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα που σχετίζονται με την Υπηρεσία ειδοποιήσεων συμβάντων συστήματος.

Μέθοδος 4: Ενημερώστε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς

Πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι μετά την ενημέρωση του προγράμματος-πελάτη προστασίας από ιούς στην πιο πρόσφατη έκδοση, τα προβλήματα με την Υπηρεσία ειδοποιήσεων συμβάντων συστήματος φάνηκε να έχουν σταματήσει. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στην προστασία δικτύου και τελικού σημείου που προσφέρουν ορισμένες εφαρμογές προστασίας από ιούς.

Τις περισσότερες φορές, μπορείτε να ενημερώσετε μια εφαρμογή προστασίας από ιούς από την καρτέλα ρυθμίσεων ή από μια ειδική καρτέλα ενημέρωση . Πολλές εφαρμογές συνοδεύονται από αυτοματοποιημένες ενημερώσεις ή υπενθυμίσεις για την ενημέρωση του λογισμικού σας επίσης.

Norton

Παράδειγμα: Το Norton Antivirus διαθέτει μια δυνατότητα LiveUpdate.
Πηγή: mnorth1984 από την κοινότητα Norton

Εάν δεν είστε βέβαιοι για το πώς να ενημερώσετε τον πελάτη σας, επισκεφτείτε τον ιστότοπο της σουίτας ή αναζητήστε μαθήματα στο διαδίκτυο. Επειδή κάθε εφαρμογή είναι διαφορετική, είναι αδύνατο να δημιουργήσετε μόνο έναν οδηγό.

Μέθοδος 5: Επαναφέρετε τον κατάλογο Winsock

Είναι πιθανό οι ακούσιες αλλαγές στον Κατάλογό σας Winsock να προκάλεσαν προβλήματα με την Υπηρεσία ειδοποιήσεων συμβάντων συστήματος. Σε αυτήν την περίπτωση, το καλύτερο στοίχημα είναι η επαναφορά του καταλόγου Winsock.

Για να το κάνουμε αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε τη γραμμή εντολών. Εάν δεν έχετε εμπειρία στη χρήση εντολών, απλώς ακολουθήστε τα βήματά μας και επικολλήστε οποιοδήποτε κείμενο γραμμένο σε αυτή τη γραμματοσειρά. Αυτές είναι εντολές που μπορούν να εισαχθούν στη γραμμή εντολών.

  1. Πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Windows + R στο πληκτρολόγιό σας για να εκκινήσετε το Εκτέλεση  βοηθητικό πρόγραμμα.
  2. Πληκτρολογήστε "cmd" και μετά πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Enter στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό θα εκκινήσει την ανυψωμένη γραμμή εντολών.
cmd

     3.Εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή και, στη συνέχεια, πατήστε Enter: netsh winsock reset

winsock

     4.Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και ελέγξτε αν το σφάλμα εξακολουθεί να υπάρχει.

Μέθοδος 6: Απεγκαταστήστε την ενημέρωση KB2952664 των Windows

Όπως συζητήσαμε στο "Τι προκαλεί το σφάλμα "Τα Windows δεν μπόρεσαν να συνδεθούν με την υπηρεσία ειδοποιήσεων συμβάντων συστήματος";" ενότητα, μία από τις πιο κοινές αιτίες είναι η ενημέρωση KB2952664.

Εκτός από το πρόβλημα με την υπηρεσία SENS, η ενημέρωση ήταν προβληματική για πολλούς χρήστες. Μπορεί να προκαλέσει σημαντικές μειώσεις της απόδοσης κατά την περιήγηση στο Διαδίκτυο, να παγώσει τα παράθυρα και ακόμη και έναν οδυνηρά αργό τερματισμό λειτουργίας.

Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν λειτούργησε, συνιστούμε να απεγκαταστήσετε αυτήν τη συγκεκριμένη ενημέρωση. Για να το κάνετε αυτό, απλώς ακολουθήστε τα επόμενα βήματα.

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Windows στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης σας για να ανοίξετε το  Μενού Έναρξη . Τώρα, κάντε κλικ στον Πίνακας Ελέγχου.
Windows icon

    2.Αλλάξτε τη λειτουργία Προβολή κατά σε Κατηγορία.

View by

     3.Στην ενότητα Προγράμματα, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Κατάργηση εγκατάστασης προγράμματος .

Uninstall a program

    4.Κάντε κλικ στον σύνδεσμο Προβολή εγκατεστημένων ενημερώσεων στην αριστερή πλευρά του παραθύρου.

View installed updates

    5.Εντοπίστε την ενημέρωση  KB2952664 , μετά κάντε δεξί κλικ πάνω της και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης. Αυτό θα καταργήσει την προβληματική ενημέρωση από τον υπολογιστή σας.

    6.Επανεκκινήστε τη συσκευή σας και ελέγξτε αν το σφάλμα εξακολουθεί να εμφανίζεται.

Παρακολουθήστε: 10 εφαρμογές και λογισμικό που πρέπει να έχετε για Windows 2023

Τελικές σκέψεις 

Ελπίζουμε ότι μέσω των οδηγών μας, καταφέρατε να απαλλαγείτε από το σφάλμα "Τα Windows δεν μπόρεσαν να συνδεθούν με την υπηρεσία ειδοποίησης συμβάντων συστήματος" στο Windows 7.

Εάν χρειάζεστε πληροφορίες σχετικά με άλλα ζητήματα των Microsoft Windows, χρειάζεστε βοήθεια για την αντιμετώπιση προβλημάτων ή θέλετε να μάθετε περισσότερα για το λειτουργικό σας σύστημα, ανατρέξτε στα άλλα άρθρα μας εδώ .

Ωστόσο, εάν αναζητάτε μια εταιρεία λογισμικού που μπορείτε να εμπιστευτείτε για την ακεραιότητα και τις έντιμες επιχειρηματικές πρακτικές της, μην ψάξετε περισσότερο από το SoftwareKeep. Είμαστε ένας πιστοποιημένος συνεργάτης της Microsoft και μια διαπιστευμένη επιχείρηση BBB που φροντίζει να προσφέρει στους πελάτες μας μια αξιόπιστη, ικανοποιητική εμπειρία στα προϊόντα λογισμικού που χρειάζονται. Θα είμαστε μαζί σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από όλες τις εκπτώσεις.

Ένα ακόμη πράγμα 

Χαιρόμαστε που διαβάσατε αυτό το άρθρο/ιστολόγιο μέχρι εδώ :) Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Εάν έχετε ένα δεύτερο, μοιραστείτε αυτό το άρθρο στα social σας. μπορεί να ωφεληθεί και κάποιος άλλος.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και γίνετε ο πρώτος που θα διαβάσετε τα μελλοντικά μας άρθρα, κριτικές και αναρτήσεις ιστολογίου απευθείας στα εισερχόμενα του email σας. Προσφέρουμε επίσης προσφορές, προσφορές και ενημερώσεις για τα προϊόντα μας και τις κοινοποιούμε μέσω email. Δεν θα χάσετε ένα.