What is Werfault.exe and how to fix it on Windows 10?

Το werfault.exe επιτρέπει στη Microsoft να παρακολουθεί και να χειρίζεται σφάλματα που σχετίζονται με τις λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος και των Windows. Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε το Σφάλμα εφαρμογής Werfault.exe.
What is Werfault.exe

Έχετε προβλήματα στα Windows 10 που οδηγούν σε ένα αρχείο που ονομάζεται Werfault.exe; Έχετε έρθει στο σωστό μέρος για να μάθετε πώς να το διορθώσετε. Διαβάστε το άρθρο μας για να ενημερωθείτε για το τι Werfault.exe είναι, εάν είναι ασφαλές και πώς μπορείτε να διορθώσετε σφάλματα που σχετίζονται με αυτό.

Τι είναι το Werfault.exe;

What is Werfault.exe?

Αδικία.Το exe είναι η Αναφορά σφαλμάτων των Windows διαδικασία των Windows 10. Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιείται από πολλές εφαρμογές για την αναφορά σφαλμάτων. Για παράδειγμα, εάν κάτι στον υπολογιστή σας διακοπεί, Werfault.Το exe καθιστά δυνατή την προώθηση της αναφοράς σφαλμάτων στη Microsoft.

Εάν είναι διαθέσιμο, μπορείτε ακόμη και να λάβετε πληροφορίες και πιθανές λύσεις για την επίλυση του σφάλματος που αντιμετωπίσατε. Αυτό είναι χρήσιμο τόσο για εσάς όσο και για τη Microsoft, καθώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα για περαιτέρω ανάπτυξη των Windows.

Μπορείτε πάντα να ενεργοποιήσετε την Αναφορά σφαλμάτων των Windows (Werfault.exe) απενεργοποιήστε ή εξατομικεύστε τις ρυθμίσεις του. Αυτό μπορεί να είναι καλό εάν η διαδικασία προκαλεί προβλήματα στον υπολογιστή σας.

Ακόμη και το εργαλείο που χρησιμοποιείται για την αναφορά σφαλμάτων μπορεί να αντιμετωπίσει σφάλματα από μόνο του.

Υψηλή χρήση CPU

Το πιο κοινό πρόβλημα που σχετίζεται με το Werfault.Το exe σχετίζεται με τον επεξεργαστή (CPU) του υπολογιστή σας. Εάν η διαδικασία είναι ελαττωματική, μπορεί να αυξήσει δραστικά τη χρήση της CPU του υπολογιστή σας. Μερικές φορές, φτάνει ακόμη και στο 100% και παραμένει γύρω από αυτό το εύρος σταθερά.

 High CPU usage

Αυτό είναι επικίνδυνο για την υγεία του επεξεργαστή σας. Η λειτουργία του σε υψηλή απόδοση για παρατεταμένες χρονικές περιόδους θα προκαλέσει ζημιά. Συνιστούμε να προσπαθήσετε αμέσως να διορθώσετε αυτό το Werfault.σφάλμα exe για να αποτρέψετε οποιαδήποτε ζημιά.

Αρχεία που έχουν καταστραφεί ή λείπουν

Τα κατεστραμμένα αρχεία ή τα αρχεία που λείπουν καθιστούν αδύνατο τον σωστό εντοπισμό του Werfault.exe, το οποίο οδηγεί σε σφάλματα.

Υπάρχει επίσης πιθανότητα να καταστραφούν τα αρχεία σας ή τα κλειδιά μητρώου σας. Αυτό μπορεί να συμβεί κατά την ενημέρωση των Windows, την πραγματοποίηση αλλαγών στο σύστημά σας ή λόγω μόλυνσης από κακόβουλο λογισμικό.

Άλλο σφάλμα.σφάλματα exe

Μερικά άλλα σφάλματα ενδέχεται να προκύψουν με το Werfault.exe που καθιστούν αδύνατη τη χρήση ορισμένων εφαρμογών. Ακολουθούν ορισμένα κοινά μηνύματα σφάλματος Οι χρήστες των Windows 10 που αναφέρθηκαν ότι έλαβαν:

  • Καταστροφή.Σφάλμα εφαρμογής exe.
  • Δεν μπορώ να βρω το Werfault.exe
  • Σφάλμα έναρξης προγράμματος: Werfault.exe
  • Καταστροφή.exe δεν εκτελείται.
  • Καταστροφή.exe απέτυχε.
  • Καταστροφή.exe δεν βρέθηκε.
  • Σφάλμα διαδρομής εφαρμογής: Werfault.exe
  • Καταστροφή.Το exe αντιμετώπισε πρόβλημα και πρέπει να κλείσει. Ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση.

Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από αυτά τα προβλήματα, σας συνιστούμε να ρίξετε μια ματιά στην επόμενη ενότητα του άρθρου μας.

Πώς να διορθώσετε το Werfault.exe Σφάλματα εφαρμογής

Αφού διαπιστώσετε ότι έχετε πρόβλημα με το Werfault.exe, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων. Συγκεντρώσαμε πέντε χρήσιμες μεθόδους για να απαλλαγείτε από τυχόν σφάλματα που προκαλούνται από το Werfault.exe για να αποκαταστήσετε την υγεία του υπολογιστή σας.

Σημείωση: Για ορισμένες από αυτές τις μεθόδους θα σας ζητηθεί να χρησιμοποιήσετε έναν λογαριασμό διαχειριστή. Μπορείτε να μάθετε πώς να το φτιάξετε παρακολουθώντας αυτό το βίντεο από τα StormWind Studios. Αυτό είναι σημαντικό επειδή απαιτούνται δικαιώματα διαχειριστή για την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών στα Windows 10.

Οι παρακάτω μέθοδοι είναι όλες εύκολες στην εφαρμογή, ακόμη κι αν δεν έχετε ξανακάνει αντιμετώπιση προβλημάτων στον υπολογιστή σας. Φροντίστε να ακολουθήσετε πιστά τα βήματά μας για να διασφαλίσετε ότι δεν θα προκληθεί ζημιά στα αρχεία σας.

Εκτελέστε τον Έλεγχο αρχείων συστήματος

Ο ενσωματωμένος Έλεγχος αρχείων συστήματος (σάρωση SFC) μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να διορθώσετε ορισμένα προβλήματα των Windows 10. Εάν τα προβλήματά σας σχετίζονται με κατεστραμμένα αρχεία ή αρχεία που λείπουν, είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων με σάρωση SFC.

Ακολουθούν τα βήματα για την εκτέλεση του Windows 10 System File Checker:

  • Χρησιμοποιήστε τη γραμμή αναζήτησης στη γραμμή εργασιών σας και πληκτρολογήστε Γραμμή εντολών.

      Windows 10 System File Checker

  • Κάντε δεξί κλικ στη Γραμμή εντολών από τα αποτελέσματα και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής. Εάν σας ζητηθεί, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

       Windows command prompt

  • Πληκτρολογήστε την εντολή sfc /scannow και πατήστε enter στο πληκτρολόγιό σας.

       How to scan your computer through command prompt

  • Περιμένετε να ολοκληρωθεί η σάρωση. Αυτό μπορεί να απαιτήσει πολύ χρόνο αφού σαρώνει πλήρως τον υπολογιστή σας. Μόλις ολοκληρωθεί, θα δείτε εάν βρέθηκαν και διορθώθηκαν προβλήματα ή όχι.
  • Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Χρησιμοποιήστε το διαγνωστικό εργαλείο μνήμης των Windows

Μπορείτε να επιχειρήσετε να εκτελέσετε το ενσωματωμένο εργαλείο διάγνωσης μνήμης των Windows για να επιλύσετε ζητήματα που σχετίζονται με το Werfault.exe Αυτή δεν είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος, αλλά ορισμένοι χρήστες των Windows 10 ανέφεραν ότι η σάρωση ήταν σε θέση να εντοπίσει και να επιλύσει τα λάθη τους.

  1. Χρησιμοποιήστε τη γραμμή αναζήτησης στη γραμμή εργασιών σας για να αναζητήσετε Διαγνωστικός έλεγχος μνήμης των Windows

        How to use Windows Memory Diagnostic tool

    2.Ανοίξτε το εργαλείο από τα αποτελέσματα.

      Windows memory diagnostic tool

    3.Κάντε κλικ στο Επανεκκίνηση τώρα και ελέγξτε για προβλήματα (συνιστάται). Αυτό θα επανεκκινήσει αμέσως τον υπολογιστή σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει τα αρχεία σας και δεν έχετε ανοίξει τίποτα σημαντικό.

 How to check for problems

   4.Περιμένετε να γίνει επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Κατά την εκκίνηση, θα δείτε το εργαλείο διάγνωσης μνήμης των Windows να σαρώνει τον υπολογιστή σας. Εάν εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα, το εργαλείο θα εφαρμόσει αυτόματα μια επιδιόρθωση.

Κάντε εκκαθάριση δίσκου

Υπάρχει πιθανότητα τα συσσωρευμένα σκουπίδια στον υπολογιστή σας να προκαλέσουν προβλήματα με το Werfault.exe Αυτό συμβαίνει επειδή το πρόγραμμα που σχετίζεται με αυτό αποκρίνεται αργά λόγω των προσωρινών ανεπιθύμητων αρχείων, με αποτέλεσμα το Werfault.exe time out.

Συμβουλή: Δεν θα εντοπιστούν τα πάντα από το εργαλείο Εκκαθάρισης δίσκου, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τα περισσότερα προσωρινά αρχεία στον υπολογιστή σας. Για πιο λεπτομερή καθαρισμό, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή όπως CCleaner μετά την Εκκαθάριση δίσκου.

Μπορείτε να διαγράψετε προσωρινά αρχεία και ανεπιθύμητα αρχεία από τον υπολογιστή σας με το βοηθητικό πρόγραμμα Disk Cleanup. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εκτελέσετε έναν καθαρισμό:

  1. Χρησιμοποιώντας τη γραμμή αναζήτησης στη γραμμή εργασιών, αναζητήστε Εκκαθάριση δίσκου.
    disk clean up
  2. Ανοίξτε το βοηθητικό πρόγραμμα Disk Cleanup από τα αποτελέσματα
    disk clean up utility
  3. Εάν σας ζητηθεί, επιλέξτε τη μονάδα δίσκου που θέλετε να διαγράψετε και πατήστε OK.
    windows drive
  4. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η σάρωση. Αυτό μπορεί να διαρκέσει πολύ, ανάλογα με τις προδιαγραφές του υπολογιστή σας και τον αριθμό των αρχείων που έχετε.
  5. Επιλέξτε τον τύπο των αρχείων που θέλετε να διαγράψετε στην ενότητα "Αρχεία προς διαγραφή". Ακολουθεί μια λίστα με πράγματα που συνιστούμε να καθαρίσετε για να ελευθερώσετε χώρο:
  • Εκκαθάριση του Windows Update
  • Προσωρινά αρχεία Διαδικτύου
  • Αναφορές σφαλμάτων Windows και διαγνωστικά σχολίων
  • Αρχεία βελτιστοποίησης παράδοσης
  • Πακέτα προγραμμάτων οδήγησης συσκευής
  • Κάδος ανακύκλωσης
  • Προσωρινά αρχεία
  • Μικρογραφίες

    6.Πατήστε OK και περιμένετε να ολοκληρωθεί η Εκκαθάριση δίσκου. Για άλλη μια φορά, αυτό μπορεί να πάρει πολύ χρόνο. Μην απενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Σαρώστε τον υπολογιστή σας για κακόβουλο λογισμικό

How to Scan your PC for malware

Συνιστούμε να ελέγχετε για κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας τουλάχιστον κάθε λίγες εβδομάδες. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να κάνετε κλικ σε κάτι σκιερό ή να κατεβάσατε κάτι που περιέχει κακόβουλα αρχεία. Αυτά τα πράγματα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στον υπολογιστή σας.

Εάν κάποιος τύπος κακόβουλου λογισμικού εμφανίστηκε στον υπολογιστή σας και παραποιήθηκε το Werfault.exe, είναι ο λόγος για τον οποίο συμβαίνουν τα λάθη σας.

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός λογισμικών προστασίας από ιούς διαθέσιμων στο διαδίκτυο. Ορισμένες από αυτές όμως δεν είναι πολύ καλές, γι' αυτό συντάξαμε μια λίστα με τις πιο αξιόπιστες και αποτελεσματικές λύσεις:

  • Malwarebytes
  • Emsisoft
  • Norton AntiVirus
  • Avast
  • Bitdefender
  • AVG

Όλες αυτές οι εφαρμογές προσφέρουν δωρεάν και επί πληρωμή υπηρεσίες. Μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε οποιονδήποτε από αυτούς κάνοντας κλικ στους συνδέσμους που παρέχονται και ακολουθώντας τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Πώς να απενεργοποιήσετε την υπηρεσία αναδημοσίευσης σφαλμάτων των Windows

Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν φαινόταν να διορθώνει το Werfault σας.ζητήματα exe, μπορείτε να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε εντελώς την υπηρεσία αναφοράς σφαλμάτων των Windows.

Αν και αυτό δεν είναι ιδανικό, σίγουρα θα διορθώσει τα λάθη σας. Ακολουθούν τα βήματα για να απενεργοποιήσετε την αναφορά σφαλμάτων στα Windows 10:

  1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιό σας και, στη συνέχεια, πατήστε R. Αυτή η συντόμευση εκκινεί το βοηθητικό πρόγραμμα Run .
  2. Γράψτε υπηρεσίες.msc στο πεδίο εισαγωγής και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK . Με αυτόν τον τρόπο θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο που ονομάζεται Υπηρεσίες. (Μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να φορτώσει.)

      Windows Error Reporting Service in Windows 10

    3.Κάντε κύλιση προς τα κάτω και εντοπίστε την Υπηρεσία αναφοράς σφαλμάτων των Windows. Η λίστα είναι με αλφαβητική σειρά, διευκολύνοντας την πλοήγηση.

       Windows Error Reporting Service

    4.Κάντε δεξί κλικ στην Υπηρεσία αναφοράς σφαλμάτων των Windows και επιλέξτε Ιδιότητες.

    5.Αλλάξτε τον Τύπο εκκίνησης σε Απενεργοποιημένο.

      Windows Error Reporting Service

    6.Πατήστε το κουμπί Εφαρμογή και μετά το κουμπί OK .

    7.Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Τι μετά;

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να επιλύσετε τυχόν προβλήματα με το Werfault.exe και την Υπηρεσία αναφοράς σφαλμάτων των Windows στα Windows 10.

Εάν αναζητάτε μια εταιρεία λογισμικού που μπορείτε να εμπιστευτείτε για την ακεραιότητα και τις έντιμες επιχειρηματικές της πρακτικές, μην ψάξετε πέρα ​​από το SoftwareKeep. Είμαστε ένας πιστοποιημένος συνεργάτης της Microsoft και μια διαπιστευμένη επιχείρηση BBB που φροντίζει να προσφέρει στους πελάτες μας μια αξιόπιστη, ικανοποιητική εμπειρία στα προϊόντα λογισμικού που χρειάζονται. Θα είμαστε μαζί σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από όλες τις εκπτώσεις. Αυτό είναι το 360 Degree SoftwareKeep.

Συνεχίστε να μαθαίνετε 

Πώς να χρησιμοποιήσετε το FixWin στα Windows 10 — Διορθώστε σφάλματα με 1 κλικ