What's Windows 10 Update Assistant and what's the problem?

Αυτό το άρθρο εξερευνά τον ιό του Windows Update Assistant και παρουσιάζει μερικούς τρόπους για να τον διορθώσετε. Ας αρχίσουμε!
Windows 10 Update Assistant

Η Microsoft κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του Windows 10 Update Assistant τον Οκτώβριο του 2019 για να διορθώσει ένα θέμα ευπάθειας ασφαλείας. Οι χρήστες των Windows μπορεί να χρειαστεί να ενημερώσουν μη αυτόματα το πρόγραμμα για να αντιμετωπίσουν το πιθανό πρόβλημα. Ενώ οι ενημερώσεις μερικές φορές προκαλούν προβλήματα με τη συσκευή Windows ενός χρήστη, σε αυτήν την περίπτωση, η πηγή ευπάθειας είναι ο ίδιος ο Βοηθός ενημέρωσης. Η Microsoft αναγνώρισε γρήγορα αυτό το θέμα ευπάθειας και κυκλοφόρησε οδηγίες για τον τρόπο αντιμετώπισης του πιθανού προβλήματος.

Το

Windows Update Assistant είναι ένα πρόγραμμα της Microsoft που βοηθά αυτόματα στη λήψη και εγκατάσταση της πιο πρόσφατης ενημέρωσης και αναβάθμισης για τα Windows. Ο βοηθός ενημέρωσης βοηθά τους χρήστες να ακολουθούν αυτόματα και να ελέγχουν για οποιαδήποτε διαθέσιμη αναβάθμιση για τα Windows 10.

Η Microsoft ανακάλυψε ότι το ίδιο το πρόγραμμα βοηθού, όχι μια ενημέρωση για τα Windows, περιέχει ένα θέμα ευπάθειας που χρειάζεται αναβάθμιση για να αντιμετωπιστεί. Οι χρήστες που εκτελούν Windows 10 μπορεί να χρειαστεί να πραγματοποιήσουν μη αυτόματη αναβάθμιση στο Windows 10 Update Assistant, εάν το πρόβλημα δεν διορθωθεί αυτόματα.

Τον Οκτώβριο του 2019, η Microsoft κυκλοφόρησε μια ενημέρωση κώδικα για την αντιμετώπιση επιδιορθώσεων ασφαλείας και δημοσίευσε ένα ενημερωτικό δελτίο για μια ευπάθεια κλιμάκωσης τοπικών προνομίων. Το Windows 10 Update Assistant περιείχε μια ευπάθεια τοπικής κλιμάκωσης που θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν εισβολέα να εκτελεί προγράμματα με δικαιώματα συστήματος. Για την αντιμετώπιση της ευπάθειας, η Microsoft κυκλοφόρησε ένα ενημερωμένο Windows 10 Update Assistant.

Ο

Jimmy Baynes, ο ερευνητής ασφάλειας που ανακάλυψε την ευπάθεια, πιστεύει ότι το ζήτημα δεν προκαλεί μεγάλη ανησυχία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Ωστόσο, η Baynes εξακολουθεί να συνιστά στους χρήστες να εκτελούν πάντα την πιο πρόσφατη έκδοση του διαθέσιμου λογισμικού, ειδικά όταν οι παλαιότερες εκδόσεις έχουν γνωστά τρωτά σημεία.

Οι ενημερώσεις είναι συχνά άβολες ακόμη και με τις πιο εύκολες μεθόδους. Το μικρό θέμα της επανεκκίνησης είναι συχνά αρκετό για πολλούς ανθρώπους να αναβάλουν ή να αποφύγουν εντελώς τις ενημερώσεις. Ενώ οι περισσότεροι ειδικοί στον τομέα συμφωνούν ότι είναι ιδανικό να εκτελείται η ενημερωμένη έκδοση κώδικα για να έχετε την πιο ενημερωμένη έκδοση ενός λογισμικού, η πλειοψηφία συμφωνεί ότι η πιθανή έκθεση σε βλάβη από αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα είναι αρκετά μικρή ώστε να είναι αποδεκτό να περιμένουμε την επόμενη γύρο ενημερώσεων για να το διορθώσετε αυτόματα.

Windows 10 Update Assistant

Διόρθωση του Windows 10 Update Assistant

Το Windows 10 Update Assistant δεν είναι ένα αυτόνομο πρόγραμμα και θα εγκατασταθεί μόνο του στα Windows. Μπορεί να εγκατασταθεί με μη αυτόματο τρόπο από τον χρήστη ή μπορεί να εγκατασταθεί ως μέρος της ενημέρωσης KB4023814.

Για να ελέγξετε εάν είναι εγκατεστημένη, μπορείτε να ελέγξετε εάν η KB4023814 ενημέρωση είναι εγκατεστημένη ή να αναζητήσετε τυχόν αρχεία στη συσκευή σας με την ένδειξη Windows10Upgrade. Πιθανότατα βρίσκονται στις Ρυθμίσεις > Εφαρμογές και δυνατότητες.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να διορθώσετε την ευπάθεια του Windows 10 Update Assistant: αυτόματα και μη αυτόματη. Ο πιο απλός τρόπος για να διορθώσετε τον βοηθό είναι να απεγκαταστήσετε το Windows 10 Update Assistant και να το εγκαταστήσετε ξανά όταν κυκλοφορήσει η επόμενη ενημέρωση των Windows 10 για αναβάθμιση. Οι χρήστες μπορούν επίσης με μη αυτόματο τρόπο να κατεβάσουν την πιο πρόσφατη έκδοση από τη Microsoft και να εγκαταστήσουν την πιο πρόσφατη έκδοση του Windows 10 Update Assistant.

Πώς να απεγκαταστήσετε το Windows 10 Update Assistant

Ενώ το Windows 10 Update Assistant διαθέτει έναν βολικό τρόπο ενημέρωσης των πιο πρόσφατων δυνατοτήτων για τα Windows 10, συνοδεύεται επίσης από μια σειρά προβλημάτων. Πολλοί χρήστες στην κοινότητα των Windows 10 έχουν αφαιρέσει τον βοηθό ενημέρωσης λόγω διαφόρων ζητημάτων και ανησυχιών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χρήστες ανέφεραν την ταλαιπωρία που προκαλείται από τις αυτόματες ενημερώσεις που πραγματοποιούνται στη μέση μιας σημαντικής εργασίας που διακόπτει τη ροή εργασίας. Άλλοι χρήστες αφαίρεσαν το Windows 10 Update Assistant αφού ανέφεραν διάφορα σφάλματα και ζητήματα ασυμβατότητας που προέκυψαν ως αποτέλεσμα των ενημερώσεων.

Είτε επιλέξετε να συνεχίσετε να λειτουργεί το Update Assistant στη συσκευή σας, πρέπει να ληφθούν ορισμένα βήματα για την αντιμετώπιση της προαναφερθείσας ευπάθειας.

Programs and Features

Για να απεγκαταστήσετε το Windows 10 Update Assistant στον υπολογιστή σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Πατήστε το πλήκτρο με το λογότυπο των Windows και R στο πληκτρολόγιό σας για να ανοίξτε το πλαίσιο Εκτέλεση.
  2. Πληκτρολογήστε appwiz.cpl και κάντε κλικ στο OK.
  3. Βρείτε το Windows 10 Update Assistant στα Προγράμματα και δυνατότητες και, στη συνέχεια, επιλέξτε και κάντε κλικ στο Κατάργηση εγκατάστασης.
  4. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να ολοκληρώσετε την εργασία.
  5. Μετά την ολοκλήρωση της απεγκατάστασης, θα πρέπει να διαγράψετε τα αρχεία αναβάθμισης των windows10 και τους φακέλους στη μονάδα δίσκου C, διαφορετικά θα επανεγκατασταθεί αυτόματα όταν κάνετε επανεκκίνηση η συσκευή σου. Τα αρχεία του Windows 10 Update Assistant βρίσκονται εδώ: Αυτός ο υπολογιστής > μονάδα δίσκου C > Windows10Upgrade.
  6. Διαγράψτε τους συσχετισμένους φακέλους από τη συσκευή σας αναζητώντας τυχόν αρχεία με την ένδειξη Windows10Upgrade.

Εάν αναζητάτε μια εταιρεία λογισμικού που μπορείτε να εμπιστευτείτε για την ακεραιότητα και τις έντιμες επιχειρηματικές πρακτικές της, μην ψάξετε περισσότερο από το SoftwareKeep. Είμαστε ένας πιστοποιημένος συνεργάτης της Microsoft και μια διαπιστευμένη επιχείρηση BBB που φροντίζει να προσφέρει στους πελάτες μας μια αξιόπιστη, ικανοποιητική εμπειρία στα προϊόντα λογισμικού που χρειάζονται. Θα είμαστε μαζί σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από όλες τις εκπτώσεις.

Αυτή είναι η εγγύηση διατήρησης λογισμικού 360 μοιρών. Λοιπόν, τι περιμένεις? Καλέστε μας σήμερα στο +1 877 315 ​​1713 ή στείλτε μας email sales@softwarekeep.com. As λοιπόν, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω Ζωντανής συνομιλίας.