Herstel een onverwachte winkeluitzonderingsfout in Windows 10 [Bijgewerkt]

Als u een Windows 10-gebruiker bent en een probleem ondervindt met Unexpected Store Exception, leest u hoe u het probleem kunt oplossen met een paar eenvoudig te volgen stappen.

Het krijgen van blauwe schermfouten is een beangstigende ervaring: deze fouten stoppen abrupt alle processen op uw apparaat, waardoor vaak gegevens verloren gaan. Windows 10-gebruikers ondervinden een probleem met Onverwachte winkeluitzondering, een beruchte Blue Screen of Death (BSoD)-fout.

Fix Unexpected Store Exception Error

Ondanks de ernst van deze fout is het niet onmogelijk om deze op te lossen. We hebben zelfs talloze werkmethoden samengesteld om de gezondheid van uw pc te helpen herstellen en ervoor te zorgen dat de onverwachte winkeluitzonderingsfout niet terugkeert.

Inhoudsopgave

Wat is een “blauw scherm”-fout?

Blauw schermfout Onverwachte winkeluitzondering: Deze fout treedt voornamelijk op vanwege corrupte stuurprogramma's, die moeten worden bijgewerkt of opnieuw geïnstalleerd. Onverwachte winkeluitzondering tijdens het gamen: deze fout treedt op als er een stuurprogrammaprobleem is en het systeem vervolgens opnieuw wordt opgestart.

Wanneer uw systeem een ​​fatale fout ondervindt, krijgt u een “blauw scherm”-foutmelding. Bijgenaamd Blue Screen of Death door Windows-gebruikers, het is een relatief veel voorkomend probleem dat uw systeem onmiddellijk stopt en het dwingt om opnieuw op te starten.

Het is zonder twijfel een onvoorspelbare fout, maar dat betekent niet dat u niets kunt doen om ervoor te zorgen dat dit om dezelfde reden niet twee keer gebeurt.

De meeste blauwe schermfouten houden verband met systeemgerelateerde problemen die ervoor zorgen dat Windows een “STOP”-foutmelding ontvangt, wat tot een systeemcrash leidt. Dit gebeurt zonder waarschuwing, wat betekent dat werk verloren kan gaan en dat bestanden af ​​en toe beschadigd kunnen raken. Zorg ervoor dat u regelmatig opslaat!

Blue screen of death

De oude versie van Blue Screen of Death, uit de NeoSmart Knowledgebase

In oudere versies van Windows leek de BSoD nogal onvriendelijk, met een scherm met tekst en technische informatie op het scherm. Dit is in recente versies gewijzigd in een begrijpelijker foutenscherm, waardoor het eenvoudiger wordt om te identificeren welke fout u tegenkwam.

Onverwachte winkeluitzonderingsfout in Windows 10 oplossen

Methode 1. Update uw beeldschermstuurprogramma

Een eenvoudige manier om de onverwachte winkeluitzonderingsfout op te lossen is door uw beeldschermstuurprogramma's bij te werken.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + R op uw toetsenbord om het hulpprogramma Uitvoeren te openen.
  2. Typ “devmgmt.msc” zonder de aanhalingstekens en druk vervolgens op de knop OK. Hiermee wordt Apparaatbeheer in een apart venster gestart.
  3. Vouw de sectie Beeldschermadapters uit door op het pijlpictogram naast de naam in de lijst te klikken.
  4. Klik met de rechtermuisknop op uw stuurprogramma en selecteer vervolgens de optie Bijwerken in het contextmenu.

Als de update via Apparaatbeheer niet lukt, ga dan naar de website van de fabrikant en download daar de nieuwste stuurprogramma's. Enkele populaire pagina's zijn Intel Drivers & Software-pagina, NVIDIA Driver-downloadpagina en de AMD-stuurprogramma's en ondersteuningspagina.

Methode 2. Voer de systeembestandscontrole uit

De Systeembestandscontrole is een hulpprogramma dat standaard beschikbaar is in de meeste versies van Windows. Het wordt ook wel een ‘SFC-scan’ genoemd en het is de snelste manier om beschadigde systeembestanden en een overvloed aan andere problemen automatisch te herstellen.

1. Druk op de toetsen Windows + R op uw toetsenbord. Dit zal het hulpprogramma Run openen.
  2. Typ “cmd” en druk op de toetsen Ctrl + Shift + Enter op uw toetsenbord. Door dit te doen, start u de opdrachtprompt met beheerdersrechten.
    cmd-run dialog box
  3. Als u daarom wordt gevraagd, klikt u op Ja zodat de opdrachtprompt wijzigingen op uw apparaat kan aanbrengen.
  4. Typ in de opdrachtprompt de volgende opdracht en druk op Enter om deze uit te voeren: sfc /scannow
    system file checker
  5. Wacht tot de SFC-scan klaar is met het scannen van uw computer en het repareren van corrupte bestanden. Dit kan lang duren; Zorg ervoor dat u de opdrachtprompt niet sluit of uw computer afsluit.
  6. Start uw apparaat opnieuw op nadat de scan is voltooid.

Methode 3. Schakel uw antivirusprogramma tijdelijk uit

Temporarily disable your AV program

Het is bekend dat antivirusprogramma's problemen op computers veroorzaken door uw internetverbinding te verstoren of te voorkomen dat apps en services correct werken. U kunt testen of de antivirus die u op dit moment gebruikt de Unexpected Store Exception-fout veroorzaakt door deze tijdelijk uit te schakelen.

Houd er rekening mee dat deze methode niet wordt aanbevolen, omdat het onveilig is om uw computer zonder bescherming te gebruiken. Ga alleen verder als u zich bewust bent van de mogelijke risico's en een back-up van uw systeem heeft om eventuele schade ongedaan te maken.

1. Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte in uw taakbalk en kies Taakbeheer.
  2. Als Taakbeheer in de compacte modus is gestart, zorg er dan voor dat u de details uitvouwt door op de knop “Modusdetails” te klikken.
  3. Ga naar het tabblad Opstarten via het koptekstmenu bovenaan het venster.
  4. Zoek uw antivirusprogramma in de lijst en selecteer het door er eenmaal op te klikken.
  5. Klik op de knop Uitschakelen die nu rechtsonder in het venster zichtbaar is. Hierdoor wordt voorkomen dat de applicatie wordt gestart wanneer u uw apparaat start.
  6. Start uw computer opnieuw op.

Methode 4. Voer het hulpprogramma Schijf controleren

uit

Een ander commando om uw pc te repareren is het chkdsk commando, ook bekend als Check Disk. Het probeert schijfproblemen te identificeren en op te lossen, waardoor u de onverwachte winkeluitzonderingsfout in Windows 10 kunt voorkomen.

1. Druk op de toetsen Windows + R op uw toetsenbord. Dit zal het hulpprogramma Run openen.
  2. Typ “cmd” en druk op de toetsen Ctrl + Shift + Enter op uw toetsenbord. Als u dit doet, start u de opdrachtprompt met beheerdersrechten.
    run dialog box
  3. Als u daarom wordt gevraagd, klikt u op Ja zodat de opdrachtprompt wijzigingen op uw apparaat kan aanbrengen.
  4. Typ in de opdrachtprompt de volgende opdracht en druk op Enter om deze uit te voeren: chkdsk C: /f /r /x
    check disk
  5. Deze opdracht controleert de schijf C:. Als uw Windows 10 op een ander station is geïnstalleerd, zorg er dan voor dat u de opdracht dienovereenkomstig wijzigt door “C:” te vervangen.
  6. Wacht tot de opdracht Schijf controleren voltooid is. Er wordt geprobeerd problemen met de schijf op te lossen en alle leesbare informatie te herstellen.
  7. Start uw apparaat opnieuw op.

Methode 5. Schakel de functie Snel opstarten uit

DISABLE FIRST STARTUP

Hoewel
Snel opstarten werd geïmplementeerd met als doel uw opstarttijden te verbeteren, hebben sommige gebruikers gemeld dat dit problemen op hun apparaten veroorzaakt. Gelukkig kun je deze optie vrij eenvoudig uitschakelen.

Dit zijn de stappen die u moet nemen om snel opstarten in Windows 10 uit te schakelen.

1. Druk op de toetsen Windows + R op uw toetsenbord. Dit zal het hulpprogramma Run openen.
  2. Typ “control” in en klik op de knop OK. Hiermee wordt de klassieke toepassing Configuratiescherm gestart.
  3. Zorg ervoor dat uw weergavemodus is ingesteld op “Kleine pictogrammen” of “Grote pictogrammen.'Hiermee worden alle items van het Configuratiescherm op één pagina weergegeven.
  4. Klik op “Energiebeheer.”
  5. Klik op de link 'Kies wat de aan/uit-knoppen doen' in het linkerpaneel.
  6. Klik op de link 'Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn'. Mogelijk wordt u gevraagd beheerdersreferenties in te voeren.
  7. Deselecteer de optie “Snel opstarten inschakelen (aanbevolen)” en klik op Wijzigingen opslaan.
  8. Start uw computer opnieuw op.

Methode 6. Update Windows 10 naar de nieuwste release

Update your Windows 10 OS

Als geen van de bovenstaande methoden lijkt te werken, is het laatste dat u kunt proberen eenvoudigweg upgraden naar de nieuwste versie van Windows 10. Hiermee kunnen bugs worden opgelost, nieuwe functies worden toegevoegd, beveiligingslekken worden gedicht en nog veel meer.

Zo kun je Windows 10 updaten.

1. Klik op het Startmenu en kies Instellingen. U kunt ook de sneltoets Windows + I gebruiken voor snellere toegang.
  2. Klik op de tegel Update en beveiliging.
  3. Zorg ervoor dat u op het standaardtabblad Windows Update blijft.
  4. Klik op de knop Controleren op updates.
  5. Als er een update wordt gevonden, klikt u op de knop Installeren en wacht u tot Windows 10 de update heeft gedownload en toegepast.

Laatste gedachten

Als u meer hulp nodig heeft, wees dan niet bang om contact op te nemen met ons klantenserviceteam, dat 24/7 beschikbaar is om u te helpen. Kom terug naar ons voor meer informatieve artikelen die allemaal te maken hebben met productiviteit en moderne technologie!

Wilt u promoties, aanbiedingen en kortingen ontvangen om onze producten voor de beste prijs te krijgen? Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief door hieronder je e-mailadres in te vullen! Ontvang het laatste technologienieuws in uw inbox en lees als eerste onze tips om productiever te worden.

Misschien vind je dit ook leuk:

Hoe u een hoog CPU-gebruik kunt oplossen door Antimalware Service Executable (MsMpEng)
> Wat is Modern Setup Host en hoe kunt u problemen ermee oplossen?
Een onverwachte winkeluitzonderingsfout in Windows 10 oplossen
Opgelost: mogelijke fout in de Windows-updatedatabase gedetecteerd