Avast vertraagt ​​computer (opgelost)

Vertraagt ​​Avast-antivirus uw computer? Het is mogelijk, vooral op apparaten uit het lagere segment. Leer hoe u uw systeem kunt optimaliseren met Avast.

Vertraagt ​​Avast-antivirus uw computer? Het is mogelijk, vooral op apparaten uit het lagere segment. Als u wilt genieten van de volledige bescherming van Avast, maar geen risico wilt lopen op prestatieverlies, dan is deze handleiding iets voor u. We zullen onderzoeken hoe u Avast-antivirus kunt oplossen, waardoor uw computer op Windows 10 wordt vertraagd.

Avast slowing down computer

Inhoudsopgave

Waarom vertraagt ​​Avast mijn computer?

In de meeste gevallen is Avast niet degene die verantwoordelijk is voor de prestatiedalingen. Er zijn nog steeds een aantal redenen waarom Avast uw apparaat mogelijk vertraagt. Laten we eens kijken naar enkele veelvoorkomende zaken waarmee u rekening kunt houden voordat u het probleem oplost:

• Uw computer heeft niet genoeg RAM. Als uw apparaat slecht presteert, is het mogelijk dat er niet voldoende geheugen is geïnstalleerd. Door meer RAM te installeren, worden prestatieproblemen meestal opgelost.
    We realiseren ons echter dat u mogelijk niet de mogelijkheid heeft om extra geheugen aan te schaffen. In dit geval kunt u de onderstaande oplossingen gebruiken om de prestaties van uw systeem te verbeteren en Avast te optimaliseren voor gebruik.
  • Er is geen beschikbare schijfruimte op uw computer. Als uw harde schijf te vol is, zal uw apparaat langzamer gaan functioneren. U kunt dit eenvoudig verhelpen door wat schijfruimte vrij te maken met behulp van onze onderstaande oplossing.
  • Te veel opstartprogramma's. Als er bij het opstarten te veel toepassingen worden uitgevoerd, functioneert uw apparaat mogelijk langzamer vanwege de hoeveelheid geopende software. Dit kan worden geholpen door onnodige opstart-apps uit te schakelen met behulp van onze oplossing.
  • Uw systeem is verouderd. Als u een oude versie van Windows gebruikt, presteert uw systeem mogelijk niet optimaal. Om dit op te lossen, hoeft u alleen maar Windows 10 bij te werken.
  • Er zijn te veel Avast-functies ingeschakeld. Avast-antivirus is een uiterst nuttige applicatie met een robuuste verscheidenheid aan functies. Niet iedereen gebruikt echter alle tools die bij de software worden geleverd. Om de impact van Avast op de prestaties van uw apparaat te verminderen, schakelt u eenvoudigweg functies uit die u niet nodig heeft.

We hebben hieronder verschillende handleidingen samengesteld om u te helpen algemene functies te bepalen die een grote invloed hebben op de prestaties van uw apparaat. U kunt deze in de meeste gevallen zonder enige gevolgen uitschakelen.

Lees ook: De beveiliging instellen in Windows 10

Hoe ik kan verhelpen dat Avast mijn computer vertraagt

Gebruik de volgende methoden om te verhelpen dat Avast uw computer vertraagt

Oplossing 1. Laad Avast na de services van Windows 10

Load avast after Windows 10 service

(Bron: MT)

In sommige gevallen kan Avast sneller laden dan sommige standaardservices van Windows 10, waardoor er conflicten ontstaan ​​met verschillende processen. Dit leidt vaker wel dan niet tot vertragingen op uw apparaat. Er is echter een eenvoudige oplossing in Avast opgenomen om dit te voorkomen.

1. Open uw Avast-antivirusprogramma.
  2. Klik op de knop Menu en kies vervolgens Instellingen. U wordt doorgestuurd naar de Algemene instellingen van Avast.
  3. Ga hier naar het tabblad Problemen oplossen. Zorg ervoor dat de optie Opstarten van Avast vertragen is aangevinkt.
    • In oudere versies van Avast-antivirus heet deze optie Laad Avast-services pas na het laden van andere systeemservices.
  4. Klik op OK en start vervolgens uw computer opnieuw op. Avast wacht nu, zodat uw Windows-services eerst kunnen worden geladen voordat de antivirus wordt gestart. Dit verkleint de kans op conflicten die door dit probleem worden veroorzaakt aanzienlijk.

Oplossing 2. Schakel de achtergrondupdates van Avast uit

Disable avast's background updates

Avast controleert standaard automatisch op nieuwe updates, downloadt deze en installeert deze zodra deze beschikbaar komen voor het publiek. Het spreekt voor zich dat dit hoogstwaarschijnlijk invloed zal hebben op de prestaties van uw computer tijdens het updateproces, en dat u niet eens weet wat het probleem veroorzaakt. Om dit te voorkomen, schakelt u eenvoudig achtergrondupdates uit.

1. Open uw Avast-antivirusprogramma.
  2. Klik op de knop Menu en kies vervolgens Instellingen. U wordt doorgestuurd naar de Algemene instellingen van Avast.
  3. Ga hier naar het tabblad Updates.
  4. Klik onder de sectie Virusdefinities op Meer opties.
  5. Kies tussen Vragen wanneer een update beschikbaar is of Handmatige update, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Hierdoor wordt voorkomen dat Avast automatisch op de achtergrond wordt bijgewerkt.

Oplossing 3. Maak ruimte vrij op uw harde schijf

Een volle harde schijf kan een aantal problemen met zich meebrengen, vooral merkbare prestatiedalingen en het onvermogen om applicaties bij te werken of te installeren. Dit kan ervoor zorgen dat uw apparaat een behoorlijk zware klap krijgt op het gebied van snelheid en functionaliteit.

Gelukkig zijn er een aantal effectieve manieren om ruimte vrij te maken op je harde schijf:

• Ongebruikte applicaties verwijderen: het beste wat u kunt doen is naar Instellingen gaan en applicaties verwijderen die u niet langer nodig heeft.
  • Grote bestanden zoeken en verwijderen: er kunnen een aantal overgebleven bestanden zijn die een verrassend groot deel van de beschikbare ruimte op uw harde schijf in beslag nemen. U kunt deze bestanden eenvoudig terugvinden en verwijderen als u ze niet langer nodig heeft op uw apparaat.
  • Reinig uw computer met CCleaner: Download en installeer de CCleaner-applicatie en voer deze vervolgens uit om een ​​groot aantal onnodige bestanden van uw apparaat te verwijderen. Dit omvat tijdelijke bestanden, overgebleven bestanden van niet-geïnstalleerde apps en zelfs defecte registersleutels.

Oplossing 4. Haal het vinkje weg bij Avast Community en gegevens delen

uncheck avast community and data sharing

(Bron: Wikihow)

Een instelling die de meeste Avast-gebruikers niet graag gebruiken, heeft te maken met het delen van gegevens en andere communityfuncties. Het feit dat u het niet gebruikt, betekent echter niet dat het niet actief is. Om wat bronnen te sparen, schakelt u deze twee functies in Avast uit om de belasting van uw apparaat te verminderen.

1. Open uw Avast-antivirusprogramma.
  2. Navigeer naar InstellingenAlgemeenPrivacy.
  3. Verwijder het vinkje bij de volgende twee opties: Neem deel aan de Avast-community en Neem deel aan het delen van gegevens.

Oplossing 5. Schakel Hulp op afstand uit

Als u de functie Hulp op afstand niet vaak gebruikt, kunt u deze wellicht beter uitschakelen, op dezelfde manier als bij de Avast Community-methode.

1. Open uw Avast-antivirusprogramma.
  2. Navigeer naar InstellingenExtra.
  3. Zorg ervoor dat de schakelaar voor de functie Hulp op afstand is uitgeschakeld.
  4. Ga na het wijzigen van de instelling naar het tabblad Problemen oplossen.
  5. Haal het vinkje weg bij Afstandsbediening van deze computer toestaan.

Oplossing 6. Schakel enkele opstartprogramma's uit

Disable some startup programs

Elke keer dat uw systeem opstart, worden er bij het opstarten verschillende toepassingen gestart. Dit is een functie die door veel apps wordt gebruikt en die u mogelijk bij de hand wilt hebben vanaf het moment dat u toegang krijgt tot uw computer, zoals antivirussoftware. Veel apps zijn echter niet nodig om uw apparaat te laten laden bij het opstarten.

Sommige apps, vooral freeware, brengen vaak wijzigingen aan in uw systeem en stellen onnodige opstart-apps in. Dit vertraagt ​​niet alleen de opstarttijd, maar kan ook ernstige prestatiedalingen veroorzaken omdat deze applicaties op de achtergrond blijven draaien.

Hier leest u hoe u ongewenste opstart-apps kunt uitschakelen om de snelheid van uw Windows 10-besturingssysteem te verbeteren.

1. Open Taakbeheer op een van de volgende manieren:
    • Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte in uw taakbalk. Hierdoor wordt een contextmenu geopend. Klik hier op Taakbeheer.
    • U kunt ook op de toetsen Ctrl, Alt, en Esc drukken tegelijkertijd op uw toetsenbord.
  2. Als Taakbeheer in de compacte weergave is gestart, klikt u op de optie Meer details linksonder in het venster. Hierdoor wordt het venster groter en worden de benodigde tikken weergegeven om toegang te krijgen tot opstarttoepassingen.
  3. Ga naar het tabblad Opstarten via het menu bovenaan het venster Taakbeheer. Hier kunt u alle toepassingen zien die bij het opstarten samen met uw computer worden gestart.
    disable startup programs
  4. U kunt de kolom Opstartimpact controleren om te bepalen welke toepassingen een hoge impact hebben op de prestaties van uw computer.
    • Opmerking: zorg ervoor dat de toepassing die u probeert uit te schakelen niet Microsoft Corporation vermeldt in de Publisher kolom. Deze toepassingen hebben doorgaans geen invloed op de prestaties van uw systeem en zijn mogelijk vereist om Windows 10 naar behoren te laten werken.
  5. Selecteer een applicatie die u wilt uitschakelen en klik vervolgens op de knop Uitschakelen rechtsonder in het venster. De status zou moeten veranderen naar Uitgeschakeld.
    disable startup programs
  6. Herhaal dit proces voor elke app die je niet nodig hebt bij het opstarten en start vervolgens je computer opnieuw op.

Nu zou uw computer moeten opstarten zonder dat er zware of onnodige apps automatisch worden gestart. Dit geeft u de mogelijkheid om uw opstarttijd en de prestaties van uw apparaat te testen.

Oplossing 7. Update Windows 10 naar de nieuwste release

Update Windows 10

Als geen van de bovenstaande methoden lijkt te werken, is het laatste dat u kunt proberen eenvoudigweg upgraden naar de nieuwste versie van Windows 10. Hiermee kunnen bugs worden opgelost, nieuwe functies worden toegevoegd, beveiligingslekken worden gedicht en nog veel meer.

Zo kun je Windows 10 updaten.

1. Klik op het Startmenu en kies Instellingen. U kunt ook de sneltoets Windows + I gebruiken voor snellere toegang.
  2. Klik op de tegel Update en beveiliging.
  3. Zorg ervoor dat u op het standaardtabblad Windows Update blijft.
  4. Klik op de knop Controleren op updates.
  5. Als er een update wordt gevonden, klikt u op de knop Installeren en wacht u tot Windows 10 de update heeft gedownload en toegepast.

Nadat de update met succes is geïnstalleerd, controleert u de prestaties van uw computer. Als het nog steeds niet lijkt te werken, moet u mogelijk contact opnemen met Microsoft en een professional zoeken om uw apparaat te herstellen.

Opmerking: soms kan het probleem te wijten zijn aan hoog CPU-gebruik. Mogelijk moet u dat ook eens bekijken.

Laatste gedachten

Als u meer hulp nodig heeft, wees dan niet bang om contact op te nemen met ons klantenserviceteam, dat 24/7 beschikbaar is om u te helpen. Kom terug naar ons voor meer informatieve artikelen die allemaal te maken hebben met productiviteit en moderne technologie!

Wilt u promoties, aanbiedingen en kortingen ontvangen om onze producten voor de beste prijs te krijgen? Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief door hieronder je e-mailadres in te vullen! Ontvang het laatste technologienieuws in uw inbox en lees als eerste onze tips om productiever te worden.

Misschien vind je dit ook leuk

> Amazon Prime Video: "Het laden van deze video duurt langer dan verwacht"
> Hoog CPU-gebruik oplossen door Antimalware Service Executable (MsMpEng)
> Windows 10 sneller maken