Opgelost: Windows 10 reageert niet

Windows 10 reageert niet? Maak je geen zorgen, SoftwareKeep-experts staan ​​klaar om je te helpen. In deze handleiding leert u hoe u de fout Windows 10 reageert niet kunt oplossen.

Als je ooit het bericht 'Windows 10 reageert niet' hebt gezien, weet je dat er iets mis is gegaan. Mogelijk ziet u ook andere bijbehorende berichten. Zoals je aan de berichten kunt zien, hebben de meeste te maken met DNS-serverproblemen.

Wat is een DNS-server?

Kort gezegd is een DNS-server een computerserver die een database met openbare IP-adressen en de bijbehorende hostnamen bevat. Dit dient om die namen, zoals gevraagd, om te zetten of te vertalen naar IP-adressen. DNS-servers draaien speciale software en communiceren met elkaar via speciale protocollen.

Het doel van deze servers is om dingen te vereenvoudigen. Het is bijvoorbeeld gemakkelijker om een ​​domein- of hostnaam te onthouden dan een IP-adres dat uit een aantal cijfers bestaat. We typen graag eenvoudig de URL in waarnaar we op zoek zijn, zoals SoftwareKeep.com Dat werkt voor ons, maar voor computers werkt het niet goed. Ze geven de voorkeur aan die reeks cijfers. Wanneer u de gewenste URL typt, vertaalt de DNA-server deze naar het IP-adres dat aan die specifieke URL is gekoppeld. Boom. U wordt naar die website geleid.

In de meeste gevallen werkt dit zoals het zou moeten. Als dit niet het geval is, ziet u mogelijk een foutmelding waarin staat dat Windows 10 DNS-server reageert niet. Wat kunt u doen aan DNS-serverfouten? Er zijn een aantal manieren om dit aan te pakken.

Hoe u DNS-serverproblemen kunt oplossen

Houd er rekening mee dat u, om toegang te krijgen tot welke website dan ook, eerst toegang moet hebben tot de DNS-server. Nadat de DNS-server uw verzoek heeft ontvangen, wordt u doorgestuurd naar de website. Wat moet ik doen als de DNS-server niet reageert in Windows 10? De snelste manier om DNS serverinstellingen te corrigeren is handmatig. Zodra u dit doet, schakelt u uw router uit en test u de verbinding opnieuw. Als het probleem zich blijft voordoen, kunt u een aantal andere dingen proberen die we later zullen bespreken.

Wijzig DNS-server in OpenDNS of Google DNS

1. Open Netwerkverbindingen. Druk op Windows Toets + X op uw toetsenbord en kies de optie Netwerkverbindingen.
  2. Zoek uw netwerkverbinding, klik met de rechtermuisknop en kies Eigenschappen in het menu.
  3. Selecteer Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) en klik op de knop Eigenschappen .
  4. Kies “Gebruik de volgende DNS-serveradressenoptie.”
  5. Voer als voorkeurs-DNS-server 8 in.888 Wat de alternatieve DNS-server betreft, moet u 8 invoeren.844 Als je wilt, kun je ook 208 gebruiken.67.222.222 zoals aanbevolen en 208.67.220.220 als alternatieve DNS-server.
  6. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan.

Andere DNS-oplossingen

Sommige gebruikers hebben gemeld dat DNS-servers niet reageren op fouten tijdens het gebruik van een draadloos netwerk. Je kunt dit repareren door simpelweg de firmware van je router bij te werken.

WAARSCHUWING: Dit is een geavanceerd proces dat u wellicht aan uw internetprovider wilt overlaten. Maak altijd een back-up van de instellingen voordat u de firmware van uw router bijwerkt. Raadpleeg uw instructiehandleiding om te zien hoe dit voor uw specifieke router wordt gedaan.

Je kunt mogelijk DNS repareren  met een aantal opdrachtpromptopdrachten:

1. Open de opdrachtprompt als beheerder.
  2. Wanneer de opdrachtprompt wordt geopend, typt u:
  • Netsh int IP-reset
  • netsh Winsock opnieuw ingesteld
  • ipconfig /flushdns
  • ipconfig /renew
  • Start uw computer opnieuw op.

Deze opdrachten resetten uw IP-adres en wissen de DNS-cache.

Een andere manier waarop u de fout "DNS-server reageert niet op Windows 10" kunt oplossen, is door uw modem opnieuw op te starten. Druk op de aan/uit-knop op uw modem om deze uit te schakelen, wacht vervolgens 30 seconden en schakel hem weer in. Controleer of het probleem zich blijft voordoen nadat de modem volledig opnieuw is opgestart.

DNS cache

Toepassingen van derden, zoals antivirus- of VPN-tools, kunnen uw internetverbinding verstoren. Om de DNS-server op te lossen die niet reageert op Windows 10-fouten met dit probleem, moet je de Veilige modus gebruiken. Dit is een speciale modus in Windows waarin alleen basissoftware en stuurprogramma's worden uitgevoerd. Om de Veilige modus te openen op Windows 10:

1. Open het Startmenu en klik op de Aan/uit knop. Houd de Shift-toets op uw toetsenbord ingedrukt en klik op Opnieuw opstarten.
  2. Je ziet drie beschikbare opties. Kies Problemen oplossen.
  3. Selecteer Geavanceerde opties > Opstartinstellingen en klik op de knop Opnieuw opstarten .
  4. Wanneer uw pc opnieuw opstart, ziet u een lijst met beschikbare opties. Selecteer Veilige modus met netwerkmogelijkheden door op  F5 op het toetsenbord te drukken.
  5. De veilige modus wordt nu gestart.

Wanneer de Veilige modus start, controleer dan of uw netwerkverbinding werkt. Als er geen problemen zijn met uw internetverbinding in de veilige modus, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door software van derden. Het volgende doel is het vinden van de software die het probleem veroorzaakt. Zodra u heeft vastgesteld waar het probleem zit, is het tijd om de aanstootgevende software te vinden en deze te verwijderen of uit te schakelen, zodat deze geen problemen meer kan veroorzaken.

Je kunt peer-to-peer-netwerken ook uitschakelen. Dit kan werken. Als dit niet het geval is, kan uw routerconfiguratie DNS-problemen veroorzaken. Om de foutmelding dat de DNS-server niet reageert op Windows 10 op te lossen, stelt u uw router opnieuw in naar de standaardinstellingen door de configuratiepagina van uw router te openen en de optie Reset te kiezen.

Exporteer de configuratie zodat u uw netwerken niet opnieuw hoeft te configureren. Een alternatieve manier om uw router te resetten is door de resetknop een paar seconden ingedrukt te houden. Beide methoden leveren hetzelfde resultaat op.

Als u op zoek bent naar een softwarebedrijf waarop u kunt vertrouwen vanwege de integriteit en eerlijke zakelijke praktijken, hoeft u niet verder te zoeken dan SoftwareKeep. Wij zijn een Microsoft Certified Partner en een BBB-geaccrediteerd bedrijf dat er alles aan doet om onze klanten een betrouwbare, bevredigende ervaring te bieden met de softwareproducten die ze nodig hebben. Wij staan ​​u bij voor, tijdens en na alle verkopen.