New Windows 11 Insider Features You Didn’t Know About

Η Microsoft ενημερώνει συνεχώς το πρόγραμμα Windows 11 Insider με νέες δυνατότητες. Δείτε μερικές από τις καλύτερες νέες λειτουργίες που μπορεί να έχετε χάσει!

Τα Windows 11 είναι η πιο πρόσφατη και καλύτερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows. Έρχεται με μια ποικιλία λειτουργιών που διευκολύνουν τους χρήστες να πλοηγούνται στους υπολογιστές τους και να χρησιμοποιούν προγράμματα. Όπως και οι προηγούμενες εκδόσεις, τα Windows 11 διαθέτουν επίσης ένα πρόγραμμα Insider που επιτρέπει στους χρήστες να δοκιμάσουν νέες δυνατότητες και να παρέχουν σχόλια για να βελτιώσουν το σύστημα.

Η Microsoft κυκλοφορεί τακτικά νέες εκδόσεις Insider, με νέες δυνατότητες να προστίθενται συνεχώς. Με βάση τα σχόλια των χρηστών, αυτές οι δυνατότητες προσαρμόζονται και βελτιώνονται για να παρέχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία στις σταθερές ενημερώσεις των Windows 11. Κάποια χαρακτηριστικά προκαλούν μεγάλη φασαρία, αλλά υπάρχουν και μερικά κρυμμένα πετράδια που μπορεί να μην είναι τόσο γνωστά.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένες από τις δυνατότητες του Insider που περιλαμβάνονται στα Windows 11.

Windows 11 features

Όλα τα νέα στα Windows 11 Insider Builds

Στις 14 Δεκεμβρίου 2022, η Microsoft αποκάλυψε όλες τις νέες και συναρπαστικές δυνατότητες που συνοδεύουν το Windows 11 Insider Preview Build 25267 στο κανάλι προγραμματιστών. Με αυτήν την έκδοση, πολλές βελτιώσεις συστήματος είναι διαθέσιμες για όσους συμμετέχουν στο δωρεάν πρόγραμμα Insiders!

Σύνοψη

  • Η Microsoft καθιστά πλέον διαθέσιμα τα ISO αυτής της έκδοσης για λήψη.
  • Μέσα, χαίρεστε! Η πιο πρόσφατη ενημέρωση περιλαμβάνει μια επιλογή από βελτιώσεις και διορθώσεις σφαλμάτων που θα κάνουν την εμπειρία σας ακόμα πιο ευχάριστη.
  • Κάντε μια βουτιά στο τέταρτο επεισόδιο της Insider Windows 11 Season 2, όπου θα εξερευνήσετε τη νέα ενημέρωση των Windows 11!
  • Αυτή είναι η τελευταία προγραμματισμένη πτήση του Dev Channel που κυκλοφορεί κατά τη διάρκεια αυτής της εορταστικής περιόδου. Ευτυχώς, η Microsoft έχει καλύψει τα Insiders για τον Ιανουάριο του 2023 με ένα νέο σύνολο εκδόσεων!

Ας βουτήξουμε σε όλες τις συναρπαστικές νέες δυνατότητες που συνοδεύουν τις πιο πρόσφατες εκδόσεις προεπισκόπησης Insider των Windows 11. Είτε είστε έμπειρος Insider είτε νέος στο πρόγραμμα, αυτή η ενημέρωση είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει και θα εντυπωσιάσει.

#1. Γραμμή γενικής αναζήτησης

Windows 11 search bar

Η Microsoft συνεχίζει τη δέσμευσή της στον εκσυγχρονισμό της εμπειρίας του χρήστη, λανσάροντας ένα νέο σχέδιο για τη γραμμή αναζήτησης στη γραμμή εργασιών. Αυτή η τελευταία ενημέρωση δίνει στη γραμμή αναζήτησης πιο ομαλές, πιο στρογγυλεμένες γωνίες μαζί με άλλες προσαρμογές. Για τους χρήστες στο κανάλι προγραμματιστών, αυτή η ενημερωμένη θεραπεία θα είναι διαθέσιμη με την επερχόμενη έκδοση.

Όσοι παρατηρούν το tweak μπορούν εύκολα να το προσαρμόσουν περαιτέρω κάνοντας δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και αποκτώντας πρόσβαση στις ρυθμίσεις της γραμμής εργασιών. Η Microsoft πάντα προσπαθούσε να κάνει τα προϊόντα της όσο το δυνατόν πιο κομψά και αιχμής, και αυτή η κίνηση συνεχίζει αυτόν τον στόχο.

Επιλέξτε Αναζήτηση στη γραμμή εργασιών σας και ξεκινήστε απλώς να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε να βρείτε. Θα λάβετε εξατομικευμένα αποτελέσματα από τα αρχεία, τις φωτογραφίες, τις επαφές, τα email σας, ακόμη και τον ιστό.

Windows 11 universal search

#2. Εφέ Windows Studio

Windows studio effects

Τα εφέ Windows Studio έχουν ενσωματωθεί στις Γρήγορες ρυθμίσεις στη γραμμή εργασιών για χρήστες με υποστηριζόμενη συσκευή νευρωνικής μονάδας επεξεργασίας (NPU), καθιστώντας πιο γρήγορη και ευκολότερη από ποτέ την πρόσβαση στην κάμερα και τα ηχητικά εφέ. Με ένα κλικ από τη γραμμή εργασιών, μπορείτε τώρα να προσαρμόσετε ρυθμίσεις όπως Θάμπωμα φόντου, Επαφή με τα μάτια, αυτόματο καδράρισμα, Εστίαση φωνής και άλλα.

Για όσους προτιμούν να βρίσκουν τα εφέ τους αλλού, όλες αυτές οι επιλογές παραμένουν διαθέσιμες στις σελίδες Ρυθμίσεις.

#3. Ενεργειακές Συστάσεις

Energy Recommendations

Ήρθε η ώρα να προχωρήσετε και να πράξετε με τις νέες Ενεργειακές Συστάσεις της Microsoft. Σε βολική τοποθεσία στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Τροφοδοσία και μπαταρία, αυτές οι προτάσεις έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τον υπολογιστή σας πιο ενεργειακά αποδοτικό και να σας δίνουν την ευκαιρία να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα στη διαδικασία.

Με οδηγίες σχετικά με τον τρόπο προσαρμογής των ρυθμίσεων ενέργειας, όπως η χρήση σκοτεινής λειτουργίας ή ο περιορισμός της εκτέλεσης εφαρμογών στο παρασκήνιο, αυτός είναι πραγματικά ένας φανταστικός τρόπος για να κάνετε τη διαφορά στο περιβάλλον. Γιατί λοιπόν να μην αφιερώσετε λίγα λεπτά για να διαβάσετε τις προτάσεις και να ξεκλειδώσετε τις δυνατότητές τους τόσο για εσάς όσο και για τον πλανήτη Γη;

#4. Διαχείριση εργασιών

Task Manager

Η Διαχείριση εργασιών είναι ένα κεντρικό εργαλείο στο οποίο βασίζονται οι χρήστες για την παρακολούθηση και τη διαχείριση των συσκευών τους. Στη νέα ενημέρωση των Windows 11, η Microsoft έχει κάνει βελτιώσεις που βελτιώνουν τη λειτουργικότητα και την προσβασιμότητά της.

Η Microsoft εισάγει το φιλτράρισμα διεργασιών στο Task Manager που θα κάνει τις διαδικασίες παρακολούθησης πιο εύκολη από ποτέ! Μπορείτε να φιλτράρετε κατά δυαδικό όνομα, PID ή όνομα εκδότη - ο αλγόριθμος αντιστοιχίζει στη συνέχεια τη λέξη-κλειδί σας με όλες τις πιθανές αντιστοιχίσεις και τις εμφανίζει στη σελίδα που προβάλλετε αυτήν τη στιγμή. Επιπλέον, αυτό το ίδιο φίλτρο εφαρμόζεται μόλις κάνετε εναλλαγή μεταξύ σελίδων για μια πιο απρόσκοπτη εμπειρία.

Υποστήριξη θεμάτων έχει επίσης προστεθεί για το Task Manager, που σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Dark Mode και τη Light mode, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Αυτό είναι απλώς ένα άλλο παράδειγμα του πώς η Microsoft αναζητά πάντα τρόπους βελτίωσης και βελτιστοποίησης των προϊόντων της - ανυπομονούμε να δούμε τι θα βρει στη συνέχεια!

#5. Προτεινόμενες ενέργειες

Suggested Actions

Κατά την αντιγραφή κειμένου που ενδεχομένως έχει περιεχόμενο με δυνατότητα αναζήτησης, τα Windows θα παρέχουν μια διακριτική διεπαφή χρήστη που σας επιτρέπει να κάνετε απλά και γρήγορα την επιλογή αναζήτησης αυτού του κειμένου χρησιμοποιώντας τον Microsoft Edge. Εάν επιλεγεί, θα ανοίξει μια νέα καρτέλα στο Edge με άμεσα αποτελέσματα από το αντιγραμμένο κείμενο.

Προς το παρόν, αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο στους Windows Insiders στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο, η Microsoft σχεδιάζει να την επεκτείνει παγκοσμίως με μελλοντικές ενημερώσεις των Windows 11.

#6. Snap Assist

Το Snap Assist είναι μια λειτουργία που σας επιτρέπει να τακτοποιείτε πολλά παράθυρα στην οθόνη σας γρήγορα και εύκολα. Μπορείτε να κουμπώσετε ένα παράθυρο στην αριστερή ή δεξιά πλευρά της οθόνης, να καταλαμβάνει το ένα τέταρτο της οθόνης ή να το μεγιστοποιήσετε για να καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη. Για να χρησιμοποιήσετε το Snap Assist, απλώς κάντε κλικ και σύρετε ένα παράθυρο στο πλάι της οθόνης και τα Windows θα το κουμπώσουν αυτόματα στη θέση του. Στη συνέχεια, μπορείτε να κουμπώσετε ένα άλλο παράθυρο στην άλλη πλευρά της οθόνης ή να κουμπώσετε ένα τρίτο παράθυρο για να καταλαμβάνει το ένα τέταρτο της οθόνης.

#7. Ιστορικό αρχείου

Το Ιστορικό αρχείων είναι μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να διατηρείτε αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών αρχείων σας. Αυτή η δυνατότητα δημιουργεί αυτόματα ένα αντίγραφο ασφαλείας όλων των αρχείων σας σε μια καθορισμένη τοποθεσία και μπορείτε να τα επαναφέρετε ανά πάσα στιγμή εάν διαγράψετε κατά λάθος ένα αρχείο ή εάν ο υπολογιστής σας διακοπεί. Για να χρησιμοποιήσετε το Ιστορικό αρχείων, απλώς μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου, επιλέξτε Ιστορικό Αρχείων και ρυθμίστε το ώστε να δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας.

#8. GodMode

Το GodMode είναι μια κρυφή δυνατότητα στα Windows που σας παρέχει πρόσβαση σε όλες τις επιλογές του πίνακα ελέγχου σε ένα μέρος. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο GodMode, δημιουργήστε έναν νέο φάκελο στην επιφάνεια εργασίας σας και, στη συνέχεια, μετονομάστε τον σε "GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}". Αφού μετονομάσετε το φάκελο, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις επιλογές του πίνακα ελέγχου μέσα από αυτόν τον φάκελο.

#9. Μενού Γρήγορης Σύνδεσης

Το μενού Γρήγορης σύνδεσης είναι μια κρυφή δυνατότητα που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα αρχεία και τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά γρήγορα και εύκολα. Για πρόσβαση στο μενού Γρήγορη σύνδεση, κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών των Windows και επιλέξτε "Ρυθμίσεις γραμμής εργασιών.Στις Ρυθμίσεις της γραμμής εργασιών, ενεργοποιήστε την επιλογή "Χρήση Peek για προεπισκόπηση της επιφάνειας εργασίας όταν μετακινείτε το ποντίκι σας στο κουμπί Εμφάνιση επιφάνειας εργασίας στο τέλος της γραμμής εργασιών". Αφού ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή, θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού Γρήγορης σύνδεσης μετακινώντας το ποντίκι σας στο κουμπί Εμφάνιση επιφάνειας εργασίας στο τέλος της γραμμής εργασιών.

#10. Εικονικές επιφάνειες εργασίας

Οι εικονικές επιφάνειες εργασίας είναι μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να δημιουργείτε πολλαπλούς εικονικούς επιτραπέζιους υπολογιστές, ο καθένας με το δικό του σύνολο ανοιχτών παραθύρων και εφαρμογών. Αυτό είναι χρήσιμο εάν χρειάζεται να κάνετε εναλλαγή μεταξύ πολλών έργων ή εάν θέλετε να διατηρήσετε την επιφάνεια εργασίας σας οργανωμένη. Για να δημιουργήσετε μια εικονική επιφάνεια εργασίας, κάντε κλικ στο κουμπί Προβολή εργασιών στη γραμμή εργασιών και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί "Νέα επιφάνεια εργασίας". Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ εικονικών επιτραπέζιων υπολογιστών κάνοντας κλικ στο κουμπί Προβολή εργασιών και επιλέγοντας την επιφάνεια εργασίας στην οποία θέλετε να μεταβείτε.

Συχνές ερωτήσεις

Πώς μπορώ να αποκτήσω τις νέες δυνατότητες των Windows 11 Insider;

Πρέπει να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Windows 11 Insider για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις νέες δυνατότητες.

Πώς μπορώ να εγγραφώ στο πρόγραμμα Windows 11 Insider;

Για να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Windows 11 Insider, επισκεφτείτε τον ιστότοπο της Microsoft και κάντε κλικ στον σύνδεσμο για να εγγραφείτε. Θα χρειαστεί να δώσετε κάποιες βασικές πληροφορίες για εσάς και τη συσκευή σας. Αφού υποβάλετε αυτές τις πληροφορίες, θα μπορείτε να λάβετε μέρος στη δοκιμή beta και να δοκιμάσετε όλες τις νέες δυνατότητες.

Είναι δωρεάν το πρόγραμμα Windows 11 Insider;

Ναι. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα Windows 11 Insider είναι εντελώς δωρεάν και θα έχετε πρόσβαση σε όλες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις και δυνατότητες.

Μπορώ να αποχωρήσω από το πρόγραμμα Windows 11 Insider;

Ναι. Μπορείτε να αποχωρήσετε από το πρόγραμμα Windows 11 Insider ανά πάσα στιγμή. Εάν επιλέξετε να αποχωρήσετε από το πρόγραμμα, να γνωρίζετε ότι δεν θα έχετε πλέον πρόσβαση στις πιο πρόσφατες ενημερώσεις και δυνατότητες.

Πώς μπορώ να παρέχω σχόλια σχετικά με τις νέες δυνατότητες των Windows 11 Insider;

Για να παρέχετε σχόλια και προτάσεις στη Microsoft, χρησιμοποιήστε το κέντρο σχολίων πατώντας Win + F στο πληκτρολόγιό σας.

Συμπέρασμα

Τα Windows 11 είναι το πιο πρόσφατο βήμα της Microsoft στη συνέχιση του εκσυγχρονισμού της εμπειρίας χρήστη των Windows. Μαζί με άλλες νέες δυνατότητες και ενημερώσεις, οι νέες εκδόσεις Insider περιλαμβάνουν σημαντικές βελτιώσεις στην ασφάλεια, την προσβασιμότητα, την απόδοση και πολλά άλλα. Αυτές οι λειτουργίες πιθανότατα θα βρουν το δρόμο τους στις σταθερές, κύριες ενημερώσεις των Windows 11 στο άμεσο μέλλον.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το πώς αυτές οι αλλαγές ενδέχεται να σας επηρεάσουν ή χρειάζεστε βοήθεια για να ξεκινήσετε με το νέο λειτουργικό σύστημα, η ομάδα μας στο SoftwareKeep είναι πάντα εδώ για να σας βοηθήσει. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για απαντήσεις σε όλες τις ανάγκες λογισμικού σας!

Ένα ακόμα πράγμα

Ψάχνετε για περισσότερες συμβουλές; Ρίξτε μια ματιά στους άλλους οδηγούς μας στο Ιστολόγιο SoftwareKeep και στο Κέντρο βοήθειας! Θα βρείτε πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων και εύρεσης λύσεων στα τεχνολογικά σας προβλήματα.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και αποκτήστε έγκαιρη πρόσβαση στις αναρτήσεις ιστολογίου, τις προσφορές και τους εκπτωτικούς κωδικούς μας. Επιπλέον, θα είστε οι πρώτοι που θα μάθετε για τους πιο πρόσφατους οδηγούς, προσφορές και άλλες συναρπαστικές ενημερώσεις!

Προτεινόμενα άρθρα

» 5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε Windows 11
» Τα απόλυτα Windows 11 Αξιολόγηση
» Χρησιμοποιούν τα Windows 11 περισσότερη μνήμη RAM από τα Windows 10;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με ερωτήσεις ή αιτήματα που θέλετε να καλύψουμε.