How to Delete a Page in Google Docs

Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε πώς να διαγράψετε μια αλλαγή σελίδας στα Έγγραφα Google χρησιμοποιώντας απλά βήματα. Ας αφαιρέσουμε αυτήν την ανεπιθύμητη σελίδα τώρα!

Τα Έγγραφα Google είναι μια δημοφιλής επιλογή για επεξεργασία κειμένου χάρη στην εξαιρετικά προσιτή φύση της υπηρεσίας. Είναι εύκολο να το παραλάβετε και σας επιτρέπει να πληκτρολογείτε έγγραφα από οπουδήποτε στον κόσμο.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες αναρωτιούνται πώς λειτουργεί πραγματικά η υπηρεσία. Κάτι που βλέπουμε συχνά να ρωτάμε είναι πώς να διαγράψετε μια ανεπιθύμητη σελίδα στα Έγγραφα Google.

how to delete a page break in google docs

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της υπηρεσίας είναι αρκετά απλό και βελτιωμένο, πράγματα όπως η διαγραφή μιας σελίδας εμφανίζονται στην αρχή περίπλοκα. Δεδομένου ότι τα Έγγραφα Google δημιουργούν αυτόματα μια νέα σελίδα καθώς πληκτρολογείτε, ενδέχεται να εμφανιστούν ανεπιθύμητες κενές σελίδες στο έργο σας. Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξερευνήσουμε όλους τους πιθανούς τρόπους κατάργησης ανεπιθύμητων σελίδων από τα έγγραφά σας στα Έγγραφα Google.

Μετάβαση σε:

Διαγραφή μιας ανεπιθύμητης σελίδας στα Έγγραφα Google

Η διαγραφή μιας σελίδας στα Έγγραφα Google είναι μια εύκολη δουλειά. Ανάλογα με το γιατί υπάρχει η ανεπιθύμητη σελίδα στο έγγραφό σας, μπορείτε να την αφαιρέσετε εύκολα χρησιμοποιώντας μία από τις παρακάτω μεθόδους. Ας αρχίσουμε.

Επιλογή 1: Επισήμανση και διαγραφή περιεχομένου

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί για όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένων των κενών σελίδων στο τέλος ή στη μέση του εγγράφου σας. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να διαγράψετε μια σελίδα με τη μέθοδο επισήμανσης.

  1. Ανοίξτε τα Έγγραφα Google και το έγγραφο που περιέχει τη σελίδα που θέλετε να διαγράψετε.
  2. Τοποθετήστε τον κέρσορα που αναβοσβήνει στην αρχή της σελίδας που θέλετε να διαγράψετε.
  3. Κάντε κλικ και σύρετε το ποντίκι σας στο τέλος της σελίδας για να επιλέξετε όλα τα περιεχόμενα. Εναλλακτικά, μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο Shift και να κάνετε ένα απλό κλικ στο τέλος του εγγράφου για να επιλέξετε τα πάντα.
    delete pages in google docs
  4. Πατήστε το κουμπί Backspace ή Διαγραφή στο πληκτρολόγιό σας για να αφαιρέσετε την ανεπιθύμητη σελίδα. Η ανεπιθύμητη σελίδα θα πρέπει να εξαφανιστεί από το έγγραφό σας.

Σχετικά: Πώς να αλλάξετε τα περιθώρια στα Έγγραφα Google

Επιλογή δεύτερη: Προσαρμόστε την προσαρμοσμένη απόσταση

Η μορφοποίηση είναι ο εφιάλτης πολλών αρχαρίων συγγραφέων. Τα Έγγραφα Google προσφέρουν εκτεταμένη προσαρμογή για τον τρόπο διαμόρφωσης του εγγράφου σας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να προκύψουν ατυχίες.

Εάν το προσαρμοσμένο διάστημα του εγγράφου σας είναι πολύ μεγάλο, τα Έγγραφα Google ενδέχεται να δημιουργήσουν αυτόματα μια νέα σελίδα όταν ολοκληρώσετε την πληκτρολόγηση. Δείτε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε την απόσταση για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα.

  1. Ανοίξτε τα Έγγραφα Google και το έγγραφο που περιέχει τη σελίδα που θέλετε να διαγράψετε.
  2. Μεταβείτε στο μενού Μορφή και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από Διάστιχο και επιλέξτε Προσαρμοσμένο διάστημα. Αυτό θα ανοίξει ένα παράθυρο επιλογών.
    line spacing in google docs
  3. Πρέπει να προσαρμόσετε το κενό μετά από μια παράγραφο. Εάν η τιμή έχει οριστεί σε κάτι υψηλότερο από 0, υπάρχει πιθανότητα τα Έγγραφα Google να προσθέτουν μια κενή σελίδα λόγω αυτής της ρύθμισης. Σε αυτήν την περίπτωση, αλλάξτε την τιμή σε 0.
    delete spaces in paragraphs
  4. Πατήστε το κουμπί Εφαρμογή και δείτε εάν η ανεπιθύμητη σελίδα εξαφανίζεται.

Επιλογή τρίτη: Κατάργηση αλλαγής σελίδας

Μερικές φορές, μια ανεπιθύμητη αλλαγή σελίδας προκαλεί την προσθήκη μιας νέας σελίδας στο έργο σας στα Έγγραφα Google. Αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποιο άγχος, καθώς η κατάργηση μιας αλλαγής σελίδας απαιτεί διαφορετική προσέγγιση από τις μεθόδους που περιγράφονται παραπάνω.

Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για την κατάργηση μιας αλλαγής σελίδας στα Έγγραφα Google.

  1. Ανοίξτε τα Έγγραφα Google και το έγγραφο που περιέχει την αλλαγή σελίδας που θέλετε να διαγράψετε.
  2. Τοποθετήστε τον κέρσορα που αναβοσβήνει πριν από το πρώτο γράμμα της σελίδας. Μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα στην παρακάτω εικόνα.
    how to remove page breaks in google docs
  3. Πατήστε το κουμπί Backspace ή Delete για να καταργήσετε την αλλαγή σελίδας. Θα πρέπει να δείτε αμέσως το έγγραφό σας να επιστρέφει στη σωστή ποσότητα σελίδων.

Τελικές σκέψεις

Ελπίζουμε το άρθρο μας να σας βοήθησε να διαγράψετε με επιτυχία ανεπιθύμητες σελίδες στα Έγγραφα Google. Εάν χρειαστείτε ποτέ βοήθεια με αυτό το ζήτημα, επιστρέψτε σε αυτό το άρθρο και εκτελέστε ξανά τις προτεινόμενες μεθόδους.

Εάν αναζητάτε περισσότερους οδηγούς ή θέλετε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα σχετικά με την τεχνολογία, σκεφτείτε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο. Δημοσιεύουμε τακτικά σεμινάρια, άρθρα ειδήσεων και οδηγούς για να σας βοηθήσουμε στην καθημερινή σας τεχνολογική ζωή.

Δείτε επίσης

> Πώς μπορώ να διαγράψω μια σελίδα στο Work
Πώς μπορώ να εισαγάγω ή να διαγράψω μια αλλαγή σελίδας στο Word;
> 100+ καλύτερες συντομεύσεις πληκτρολογίου Google Doc για Windows και Mac Παραγωγικότητα