How to Clear Your Clipboard History in Windows 10

Η εκκαθάριση του ιστορικού του προχείρου αποτρέπει την προβολή ευαίσθητων/εμπιστευτικών δεδομένων από άλλους. Μάθετε 6 μεθόδους για να διαγράψετε το ιστορικό του προχείρου σας στα Windows 10.
Η

Αντιγραφή και επικόλληση είναι μια λειτουργία που χρησιμοποιούμε πολλές φορές την ημέρα. Έχει γίνει μια από τις πιο γνωστές συντομεύσεις πληκτρολογίου, καθώς πολλοί άνθρωποι τη βρίσκουν χρήσιμη στον συνεχώς εξελισσόμενο διαδικτυακό κόσμο. Είτε θέλετε να αντιγράψετε μια προσφορά για το δοκίμιό σας, να επικολλήσετε έναν σύνδεσμο στο πρόγραμμα περιήγησής σας στον ιστό ή να αντιγράψετε μια εικόνα για χρήση σε ένα έργο σχεδίασης, χρησιμοποιείτε τη λειτουργικότητα το πρόχειρο των Windows 10 .

How to Clear Your Clipboard History in Windows 10

Από την ενημέρωση των Windows 10 τον Οκτώβριο του 2018, Ενημέρωση 1809, μπορείτε εύκολα να αποκτήσετε πρόσβαση στο ιστορικό του πληκτρολογίου σας. Αυτό σας επιτρέπει να ανατρέχετε σε πράγματα που έχετε αντιγράψει και να τα επαναχρησιμοποιείτε εύκολα στο μέλλον.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν αυτό το χαρακτηριστικό περισσότερο βάρος παρά ευλογία. Έχοντας ένα μεγάλο ιστορικό προχείρου μπορεί να δημιουργήσει μια πληθώρα προσωρινών αρχείων που μπορεί να επιβραδύνουν τη συσκευή σας, αν η ίδια η υπηρεσία δεν το έχει ήδη κάνει.

Στο άρθρο μας, εξετάζουμε τους ευκολότερους τρόπους εκκαθάρισης του ιστορικού του προχείρου Windows 10 . Όλες αυτές οι μέθοδοι έχουν στόχο να σας φέρουν ένα καθαρό πρόχειρο έτοιμο για εργασία.

Μέθοδος 1: Εκκαθάριση ιστορικού προχείρου από την εφαρμογή Ρυθμίσεις

How to clear clipboard history

Μία από τις πιο απλές μεθόδους εκκαθάρισης του ιστορικού του προχείρου είναι η χρήση της εφαρμογής Ρυθμίσεις. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσετε τον καθαρισμό με τα στοιχεία σας, ωστόσο, διατηρεί όλα τα καρφιτσωμένα στοιχεία ασφαλή από τη διαγραφή.

Εάν θέλετε να διαγράψετε το ιστορικό του προχείρου ενώ διατηρείτε καρφιτσωμένα στοιχεία, φροντίστε να προχωρήσετε με αυτήν τη μέθοδο.

  1. Ανοίξτε το Μενού Έναρξη στη γραμμή εργασιών σας (υποδεικνύεται από το εικονίδιο των Windows) και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Ρυθμίσεις.Για όσους αγαπούν περισσότερο τις συντομεύσεις, μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή χρησιμοποιώντας τον συνδυασμό πληκτρολογίου Windows + I.
  2. Κάντε κλικ στο πλακίδιο "System".
  3. Χρησιμοποιήστε τον πίνακα στην αριστερή πλευρά για να μεταβείτε στην καρτέλα "Πρόχειρο". Ίσως χρειαστεί να κάνετε κύλιση προς τα κάτω ενώ τοποθετείτε τον δείκτη του ποντικιού σε αυτό το πλαίσιο για να δείτε την καρτέλα.
  4. Εντοπίστε την επικεφαλίδα "Εκκαθάριση δεδομένων προχείρου".
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί "Διαγραφή" όταν είστε έτοιμοι να διαγράψετε το ιστορικό του προχείρου. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + V για να ανοίξετε το πλαίσιο του Πρόχειρου και να επαληθεύσετε ότι όλα τα στοιχεία εκτός από τα καρφιτσωμένα στοιχεία έχουν εξαφανιστεί.

Μέθοδος 2: Διαγράψτε πλήρως το ιστορικό του προχείρου

 

How to entirely clear your clipboard history

Σε ορισμένες συσκευές, μπορείτε απλώς να απενεργοποιήσετε την επιλογή αποθήκευσης πολλών στοιχείων στο πρόχειρο των Windows 10. Αυτό ουσιαστικά θα απενεργοποιήσει τη λειτουργία του προχείρου και, στη συνέχεια, θα την ενεργοποιήσει ξανά όποτε τη χρειάζεστε και θέλετε να ξεκινήσετε με μια καθαρή πλάκα. Λάβετε υπόψη ότι με αυτόν τον τρόπο θα διαγραφούν επίσης τα καρφιτσωμένα στοιχεία σας.

  1. Ανοίξτε το Μενού Έναρξη στη γραμμή εργασιών σας (υποδεικνύεται από το εικονίδιο των Windows) και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Ρυθμίσεις.Για όσους αγαπούν περισσότερο τις συντομεύσεις, μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή χρησιμοποιώντας τον συνδυασμό πληκτρολογίου Windows + I.
  2. Κάντε κλικ στο πλακίδιο "System".
  3. Χρησιμοποιήστε τον πίνακα στην αριστερή πλευρά για να μεταβείτε στην καρτέλα "Πρόχειρο". Ίσως χρειαστεί να κάνετε κύλιση προς τα κάτω ενώ τοποθετείτε τον δείκτη του ποντικιού σε αυτό το πλαίσιο για να δείτε την καρτέλα.
  4. Εντοπίστε την κεφαλίδα "Αποθήκευση πολλών στοιχείων". Βεβαιωθείτε ότι η εναλλαγή κάτω από αυτό είναι ενεργοποιημένη για να λέει "Απενεργοποίηση
  5. Όποτε θέλετε να ξεκινήσετε ξανά την αποθήκευση στοιχείων, απλώς κάντε κλικ στο διακόπτη εναλλαγής ώστε να εμφανιστεί η ένδειξη "Ενεργό.Αυτό θα επανεκκινήσει το πρόχειρό σας, δίνοντάς σας ένα εντελώς καθαρό παράθυρο για να αρχίσετε να αποθηκεύετε αντικείμενα.

Μέθοδος 3: Διαγραφή στοιχείων ιστορικού προχείρου μεμονωμένα

 

How to clear clipboard history individually

Ένας γρήγορος τρόπος για να διαγράψετε στοιχεία από το ιστορικό του προχείρου είναι απλώς να τα διαγράψετε μεμονωμένα. Αυτό σας δίνει τον μεγαλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι θέλετε να αφαιρέσετε από το ιστορικό σας, ακόμα κι αν δεν θέλετε να καρφιτσώσετε μια δέσμη στοιχείων για να τα αποθηκεύσετε από τη διαγραφή.

Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα.

  1. Ανοίξτε το παράθυρο του προχείρου πατώντας τα πλήκτρα Windows + V στο πληκτρολόγιό σας.
  2. Κάντε κλικ στις τρεις κουκκίδες στη γωνία του στοιχείου του προχείρου που θέλετε να διαγράψετε.
  3. Επιλέξτε την επιλογή "Διαγραφή" για να καταργήσετε οριστικά αυτό το στοιχείο από το ιστορικό του προχείρου σας.
  4. Επαναλάβετε αυτό για όλα τα στοιχεία που θέλετε να αφαιρέσετε από το ιστορικό του προχείρου.

Μέθοδος 4: Χρησιμοποιήστε το κουμπί "Εκκαθάριση όλων"

 

How to use clear all button

Μπορείτε εύκολα να διαγράψετε τα στοιχεία του προχείρου χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό κουμπί μέσα στο ίδιο το παράθυρο του προχείρου. Αυτή η μέθοδος διατηρεί καρφιτσωμένα στοιχεία, αλλά διαγράφει όλα τα άλλα παρόμοια με το κουμπί "Διαγραφή" που βρίσκεται στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στη Μέθοδο 1.

Ακολουθούν όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

  1. Ανοίξτε το παράθυρο του προχείρου πατώντας τα πλήκτρα Windows + V στο πληκτρολόγιό σας.
  2. Κάντε κλικ στις τρεις κουκκίδες στη γωνία οποιουδήποτε στοιχείου του προχείρου που θέλετε να διαγράψετε.
  3. Επιλέξτε την επιλογή "Clear all" για να καταργήσετε οριστικά όλα τα μη καρφιτσωμένα στοιχεία από το ιστορικό του προχείρου σας. Αυτό μπορεί να επαναληφθεί ανά πάσα στιγμή, ωστόσο, δεν υπάρχει επιλογή αναίρεσης, γι' αυτό σας προτείνουμε να είστε προσεκτικοί ή να καρφιτσώσετε σημαντικά στοιχεία εκ των προτέρων.

Μέθοδος 5: Εκτελέστε μια εντολή στη γραμμή εντολών

 

clear clipborad though command prompt

Η Γραμμή εντολών είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την πραγματοποίηση προσαρμογών στον υπολογιστή σας, καθώς και για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Σας δίνει τη δυνατότητα να εκτελείτε εντολές και να πείτε απευθείας στον υπολογιστή σας τι να κάνει μέσω μιας γλώσσας δέσμης ενεργειών. Χρησιμοποιώντας αυτό, μπορείτε εύκολα να διαγράψετε όλα τα στοιχεία μας που είναι αποθηκευμένα στο ιστορικό του προχείρου.

  1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό θα εμφανίσει το βοηθητικό πρόγραμμα Run.
  2. Πληκτρολογήστε "cmd" και πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Enter στο πληκτρολόγιό σας. Με αυτόν τον τρόπο, εκκινείτε τη Γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή.
  3. Εάν σας ζητηθεί, κάντε κλικ στο Ναι για να επιτρέψετε στη Γραμμή εντολών να κάνει αλλαγές στη συσκευή σας.
  4. Μόλις μπείτε στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε Enter για να την εκτελέσετε: cmd /c "echo off | clip"
  5. Μπορείτε πλέον να κλείσετε τη Γραμμή εντολών και να ελέγξετε το διαγραμμένο ιστορικό του προχείρου χρησιμοποιώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows + V .

Μέθοδος 6: Δημιουργήστε μια συντόμευση για τη διαγραφή στοιχείων ιστορικού προχείρου

 

shortcuts to delete clipboard history items

Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε μια συντόμευση για τη Γραμμή εντολών κενή για να διαγράψετε εύκολα το ιστορικό του προχείρου σας με δύο κλικ. Ακολουθεί ένας οδηγός για το πώς να ρυθμίσετε μια συντόμευση για αυτό το πολύ μέσα σε λίγα λεπτά.

  1. Κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε κενό χώρο στην επιφάνεια εργασίας σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Νέο → Συντόμευση.
  2. Χρησιμοποιήστε το πεδίο εισαγωγής στην ενότητα "Πληκτρολογήστε τη θέση του στοιχείου" και βάλτε την ακόλουθη γραμμή: cmd /c "echo off | κλιπ”
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο και ονομάστε τη συντόμευση όπως θέλετε. Όταν τελειώσετε, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος .
  4. Κάντε διπλό κλικ στη συντόμευση που δημιουργήσατε για να διαγράψετε το ιστορικό του προχείρου.

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος για την εκμάθηση του τρόπου εκκαθάρισης του ιστορικού του προχείρου σε μια λειτουργική συσκευή Windows 10. Εάν χρειαστείτε ποτέ βοήθεια με αυτό το ζήτημα στο μέλλον, μη διστάσετε να επιστρέψετε στη σελίδα μας!

Σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για τα Windows 10; Μπορείτε να περιηγηθείτε στην αποκλειστική ενότητα Κέντρο βοήθειας  και να βρείτε άρθρα σχετικά με οτιδήποτε σχετίζεται με το πρωτοποριακό λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Εάν αναζητάτε μια εταιρεία λογισμικού που μπορείτε να εμπιστευτείτε για την ακεραιότητα και τις έντιμες επιχειρηματικές πρακτικές της, μην ψάξετε περισσότερο από το SoftwareKeep. Είμαστε ένας πιστοποιημένος συνεργάτης της Microsoft και μια διαπιστευμένη επιχείρηση BBB που φροντίζει να προσφέρει στους πελάτες μας μια αξιόπιστη, ικανοποιητική εμπειρία στα προϊόντα λογισμικού που χρειάζονται. Θα είμαστε μαζί σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από όλες τις εκπτώσεις.