How to Fix High Network Usage and Memory Leak Caused by svchost.exe (netsvcs)

Σε αυτόν τον οδηγό, θα δείτε πώς να διορθώσετε την υψηλή χρήση δικτύου και τη διαρροή μνήμης που προκαλείται από το svchost.exe (netsvcs) χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους. Ας αρχίσουμε.

Με την πάροδο του χρόνου, οι χρήστες Windows ανέφεραν εμπειρίες με συγκεκριμένη πρόοδο που ονομάζεται svchost.exe (netsvcs) που προκαλεί υψηλή χρήση δικτύου, διαρροές μνήμης και υψηλή χρήση CPU. Αυτό προκαλεί ακραίες επιβραδύνσεις στους υπολογιστές, καθιστώντας τη συσκευή σας αργή και δύσκολη στη χρήση, ενώ παράλληλα επιβραδύνει την ταχύτητα του διαδικτύου σας.

Ευτυχώς, αυτό το καταστροφικό σφάλμα δεν είναι αδύνατο να διορθωθεί. Εάν αντιμετωπίζετε τα προβλήματα που αναφέρονται παραπάνω, διαβάστε το σημερινό άρθρο. Εστιάζουμε σε αυτό ακριβώς που το svchost.Η διαδικασία exe (netsvcs) είναι, πώς επηρεάζει τον υπολογιστή σας και πώς μπορείτε να διορθώσετε τη χρήση του μεγάλου δικτύου, της CPU και της μνήμης RAM.

Τι είναι το svchost.exe (netsvcs);

Το svchost.Η διαδικασία exe ονομάζεται Service Host, η οποία είναι μια ζωτικής σημασίας Διαδικασία κεντρικού υπολογιστή Windows στο σύστημά σας. Βρίσκεται στο φάκελο C:\Windows\System32 και εκτελείται συνεχώς ως εκτελέσιμο, καθώς πολλά άλλα αρχεία των Windows εξαρτώνται από την παρουσία του.

Λόγω svchost.Το exe είναι μια απαιτούμενη διαδικασία συστήματος, μπορεί να αυξάνει τη χρήση διαφόρων πόρων από καιρό σε καιρό. Ωστόσο, δεν θα πρέπει ποτέ να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει σημαντικά μεγάλη ποσότητα δικτύου, μνήμης RAM ή CPU. Αν παρατηρήσετε αιχμές που αγγίζουν πάνω από το 50% αυτών των πόρων, κάτι δεν πάει καλά.

Είναι svchost.exe (netsvcs) ένας ιός;

Το svchost.Η ίδια η διαδικασία exe (netsvcs) δεν είναι ιός, κακόβουλο λογισμικό ή επικίνδυνη εφαρμογή. Είναι ένα επαληθευμένο αρχείο των Windows που απαιτείται για τη λειτουργία του λειτουργικού σας συστήματος.

Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, η υψηλή χρήση πόρων του svchost.exe προκαλείται από κακόβουλο λογισμικό ή ανεπιθύμητη εφαρμογή. Τέτοιες επιθέσεις τρέχουν στο παρασκήνιο και εκμεταλλεύονται το svchost.διαδικασία exe για να βλάψετε τη συσκευή σας. Αυτό σημαίνει ότι τα ζητήματα που σχετίζονται με τη διαδικασία πρέπει να επιλυθούν αμέσως μετά την ειδοποίηση.

Εάν οι επιβραδύνσεις σας οφείλονται στο svchost.διαδικασία exe, ακολουθήστε τις λύσεις που περιγράφονται παρακάτω για να επαναφέρετε τον υπολογιστή και το δίκτυό σας σε κατάσταση λειτουργίας.

Διόρθωση ζητημάτων που σχετίζονται με το svchost.exe (netsvcs)

Μέθοδος 1: Εκτελέστε το Windows Update Troubleshooter

Πολλοί χρήστες παρατήρησαν ότι η υψηλή χρήση δικτύου του scvhost.Η διαδικασία exe προέρχεται από το Windows Update. Μπορείτε εύκολα να το ελέγξετε και να το διορθώσετε εκτελώντας το ενσωματωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων ενημέρωσης στα Windows 10.

  1. Ανοίξτε Ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows + I ή αποκτήστε πρόσβαση σε αυτό κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στο μενού Έναρξη.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Ενημέρωση και ασφάλεια.
    update and security settings
  3. Επιλέξτε Αντιμετώπιση προβλημάτων από το μενού στην αριστερή πλευρά.
  4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Windows Update και μετά κάντε κλικ στο Εντοπισμός προβλημάτων και εφαρμόστε τις διορθώσειςΕκτελέστε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων) και αφήστε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων να κάνει τη δουλειά του.
    troubleshoot
  5. Μόλις ολοκληρωθεί η εκτέλεση του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων, επανεκκινήστε το σύστημά σας. Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε εάν αυτή η μέθοδος λειτούργησε όταν δοκιμάσατε ξανά την ταχύτητα του δικτύου σας.

Μέθοδος 2: Διαγράψτε τα αρχεία καταγραφής του προγράμματος προβολής συμβάντων

Η απλή εκκαθάριση των αρχείων καταγραφής του Event Viewer μπορεί απλώς να σας γλιτώσει από πολλές ώρες αντιμετώπισης προβλημάτων. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δείτε εάν αυτή η μέθοδος βοηθά το πρόβλημά σας με το svchost.διαδικασία exe

  1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R στο πληκτρολόγιό σας για να ανοίξετε το Εκτέλεση χρησιμότητα.
  2. Πληκτρολογήστε "eventvwr" χωρίς τα εισαγωγικά και κάντε κλικ στο κουμπί OK. Θα ανοίξει το παράθυρο του Event Viewer.
    eventdrive
  3. Στο παράθυρο στα δεξιά, κάντε κλικ στο Αρχεία καταγραφής Windows και αναπτύξτε την ενότητα για να εμφανιστούν όλα τα δευτερεύοντα στοιχεία.
  4. Κάντε δεξί κλικ στην Application (Log) και επιλέξτε Clear Log από το μενού περιβάλλοντος.
    application log
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή.
  6. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα για Setup Log, System Log και Security Log για να διαγράψετε όλα τα αρχεία καταγραφής.
  7. Επανεκκινήστε το σύστημά σας και δείτε εάν το πρόβλημα υψηλής χρήσης πόρων προκαλείται από το svchost.exe υπάρχει ακόμα.

Μέθοδος 3: Ενημερώστε τα Windows στην πιο πρόσφατη έκδοση

Όσο το Windows Update μπορεί να είναι ο ένοχος πίσω από το svchost.Η υψηλή χρήση πόρων του exe, η απλή ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση των Windows μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε τα πράγματα. Ως μπόνους, έχετε πρόσβαση σε νέες και συναρπαστικές λειτουργίες, βελτιωμένη ασφάλεια και περισσότερη βελτιστοποίηση.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας το μενού Έναρξη ή το Windows + I συντόμευση πληκτρολογίου.
  2. Κάντε κλικ στο Ενημέρωση και ασφάλεια.
    windows settings
  3. Στην καρτέλα Windows Update, κάντε κλικ στο κουμπί Έλεγχος για ενημερώσεις.
    windows update
  4. Εάν βρεθεί νέα ενημέρωση, κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση.
  5. Αφού το σύστημά σας εγκαταστήσει με επιτυχία την πιο πρόσφατη ενημέρωση των Windows 10, ελέγξτε εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το svchost.exe εξακολουθούν να υπάρχουν.

Μέθοδος 4: Σάρωση του υπολογιστή σας για κακόβουλο λογισμικό

Όπως έχουμε συζητήσει, μια μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό ή ιός μπορεί να προκαλέσει το svchost.διαδικασία exe για να ξεκινήσει η αποστράγγιση της CPU, της RAM και του δικτύου σας. Οι χρήστες των Windows μπορούν να σαρώσουν γρήγορα τις συσκευές τους για τυχόν ενεργή μόλυνση χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο Windows Defender.

Σημείωση: Πολλά λογισμικά προστασίας από ιούς τρίτων μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη σάρωση της συσκευής σας για κακόβουλο λογισμικό. Τα βήματα διαφέρουν από εφαρμογή σε εφαρμογή, επομένως βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τα κατάλληλα βήματα που περιγράφονται στον επίσημο ιστότοπο του προγράμματος προστασίας από ιούς.

  1. Ανοίξτε Ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows + I ή αποκτήστε πρόσβαση σε αυτό κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στο μενού Έναρξη.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Ενημέρωση και ασφάλεια.
    windows settings
  3. Επιλέξτε Windows Security από το αριστερό μενού και μετά κάντε κλικ στο Άνοιγμα Ασφάλειας των Windows.
    windows security
  4. Ανοίξτε την ενότητα Προστασία από ιούς και απειλές (το εικονίδιο έχει σχήμα ασπίδας).
    Threat protection
  5. Κάντε κλικ στο Quick Scan ή Advanced Scan και, στη συνέχεια, περιμένετε να ολοκληρωθεί η σάρωση του Windows Defender. Θα αναφέρει τυχόν ευρήματα και θα προτείνει την κατάλληλη ενέργεια για τον αποκλεισμό και την κατάργηση απειλών.
  6. Ελέγξτε εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το svchost.exe εξακολουθούν να υπάρχουν μετά την αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού από τον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 5: Απενεργοποίηση των υπηρεσιών BITS και Wuauserv

Μερικές φορές, απενεργοποιώντας το BITS (Υπηρεσία Ευφυούς Μεταφοράς στο Παρασκήνιο) καθώς και το Wuauserv (Ενημέρωση των Windows) Η υπηρεσία μπορεί να σας βοηθήσει να επιλύσετε την υψηλή χρήση μνήμης CPU και RAM που προκαλείται από το svchost.exe

  1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R στο πληκτρολόγιό σας για να ανοίξετε το Εκτέλεση χρησιμότητα.
  2. Πληκτρολογήστε "υπηρεσίες.msc” χωρίς τα εισαγωγικά και κάντε κλικ στο κουμπί OK. Θα ανοίξει το παράθυρο Υπηρεσίες.
    service
  3. Εντοπίστε την Υπηρεσία Ευφυούς Μεταφοράς Παρασκηνίου. Κάντε δεξί κλικ σε αυτό και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ιδιότητες.
    background intelligent
  4. Ορίστε τον Τύπος εκκίνησης σε Απενεργοποιημένο και πατήστε Εφαρμογή< κουμπί t1>.
    startup type
  5. Κλείστε το παράθυρο κάνοντας κλικ στο κουμπί OK.
  6. Εντοπίστε την υπηρεσία Windows Update και επαναλάβετε τα ίδια βήματα για να την απενεργοποιήσετε.
  7. Επανεκκινήστε το σύστημά σας και ελέγξτε εάν τα παραπάνω βήματα διόρθωσαν την υψηλή χρήση πόρων που προκλήθηκε από το svchost.διαδικασία exe

Μέθοδος 6: Διαγραφή του φακέλου SoftwareDistribution

Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν έχει λειτουργήσει, μπορείτε να προσπαθήσετε να διαγράψετε το φάκελο SoftwareDistribution σε μια προσπάθεια να διορθώσετε τα προβλήματά σας. Αυτή η μέθοδος συνήθως διορθώνει την υψηλή χρήση δικτύου.

  1. Εάν δεν έχετε απενεργοποιήσει την υπηρεσία Windows Update χρησιμοποιώντας την προηγούμενη μέθοδο μας, θέστε την προσωρινά σε παύση:
    1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R στο πληκτρολόγιό σας για να ανοίξετε το Εκτέλεση χρησιμότητα.
    2. Πληκτρολογήστε "υπηρεσίες.msc” χωρίς τα εισαγωγικά και κάντε κλικ στο κουμπί OK. Θα ανοίξει το παράθυρο Υπηρεσίες.
    3. Εντοπίστε την υπηρεσία Windows Update Κάντε δεξί κλικ σε αυτό και, στη συνέχεια, επιλέξτε Διακοπή.
  2. Χρησιμοποιώντας την Εξερεύνηση αρχείων, μεταβείτε στο C:\Windows.
    file explorer
  3. Επιλέξτε το φάκελο SoftwareDistribution κάντε δεξί κλικ πάνω του. Πατήστε την επιλογή Διαγραφή από το μενού περιβάλλοντος.
    softwaredistribution
  4. Επανεκκινήστε τη συσκευή σας και ελέγξτε εάν επιδιορθώθηκαν τα προβλήματά σας.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο ήταν σε θέση να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την υψηλή χρήση δικτύου/CPU/RAM, τις διαρροές μνήμης και τη βραδύτητα που προκαλείται από το svchost.διαδικασία exe Θα πρέπει να παρατηρήσετε μια σημαντική αύξηση στην ταχύτητα του συστήματός σας, επιτρέποντάς σας να επιστρέψετε στην επιχείρηση.