How to Unfreeze Word on Mac Without Losing Work

Πάγωσε το Word ή το Mac σας ενώ εργάζεστε σε ένα έγγραφο; Καλα ΝΕΑ! Δείτε πώς μπορείτε να ξεπαγώσετε το word στο Mac χωρίς να χάσετε την εργασία σας.

Ένα παγωμένο Apple iMac ή MacBook μπορεί να είναι μια σημαντική ενόχληση. Όταν εμφανίζεται το "Spinning Ball of Death", έχετε κολλήσει και αυτό είναι χάλια. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για το πάγωμα του Mac και μπορεί να διαφέρουν από συσκευή σε συσκευή.

 

Unfreeze Word on Mac Without Losing Work

Γνωρίζουμε πόσο απογοητευτικό μπορεί να είναι να πρέπει να φτάσετε στη δουλειά, αλλά η περιστρεφόμενη μπάλα του θανάτου να εμφανίζεται στην οθόνη, ΣΚΟΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΣΑΣ.

Έτσι, για να σας βοηθήσουμε και να σας αποτρέψουμε να σπάσετε τον φορητό υπολογιστή σας, δημιουργήσαμε αυτό το άρθρο για να σας βοηθήσουμε να μάθετε πώς να ξεπαγώνετε το mac σας, εάν συμβεί κάτι τέτοιο. Δείτε Πώς να ξεπαγώσετε το Word σε Mac χωρίς να χάσετε την εργασία σας.

"Spinning Ball of Death"

Όταν το Mac σας είναι απασχολημένο, μπορεί να είναι φυσιολογικό να βλέπετε τον δρομέα "περιστρεφόμενη μπάλα" από καιρό σε καιρό. Αυτό σημαίνει ότι ο υπολογιστής επεξεργάζεται μια ιδιαίτερα δύσκολη εργασία. Συνήθως, αυτό διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα το πολύ, και στη συνέχεια η μπάλα σταδιακά φεύγει και μετά ο τυπικός δείκτης του δρομέα εμφανίζεται ξανά όταν ολοκληρωθεί η εργασία.

Ωστόσο, όταν το Mac χτυπήσει ένα σοβαρό εμπόδιο (αν κάνετε ΠΟΛΛΑ), η περιστρεφόμενη μπάλα θα εμφανιστεί και θα παραμείνει εκεί. Το Mac θα παγώσει μερικώς. Παρόλο που η τρέχουσα εφαρμογή ή έγγραφο στο οποίο μπορεί να εργάζεστε θα απενεργοποιηθεί προσωρινά, ενδέχεται να μπορείτε να μεταβείτε σε άλλη και να εργαστείτε σε αυτό.

Ωστόσο, κάτω από πιο σοβαρές συνθήκες, όλα τα προγράμματα του Mac σας έχουν κολλήσει και φαίνεται ότι δεν μπορείτε να κάνετε το Mac να ανταποκριθεί και το trackpad ή το ποντίκι δεν θα απαντήσουν και τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί μετά αυτό είναι μια κατάσταση όπου μπορεί να χρειαστεί να αφήσετε το Mac σας να ξεκουραστεί.

Αυτό μας οδηγεί στην πρώτη μας επιλογή.

Τι να κάνετε όταν το Mac σας παγώσει

Κάντε ένα διάλειμμα

How to unfreeze word on mac

Μερικές φορές, το Mac έχει πάρα πολλές απαιτητικές εργασίες που είναι όλες στοιβαγμένες πάνω του και θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να τις επιλύσει. Εάν το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι δεν ανταποκρίνεται, απομακρυνθείτε από τον υπολογιστή/φορητό υπολογιστή για λίγα λεπτά και, στη συνέχεια, ασχοληθείτε με τις άλλες εργασίες.

Όταν επιστρέψετε, το πρόβλημα θα έπρεπε να έχει λυθεί από μόνο του και μπορείτε να επιστρέψετε στη χρήση του Mac σας. Εάν συμβαίνει αυτό, ο ελεύθερος χώρος του σκληρού δίσκου ή η μνήμη RAM του Mac σας ενδέχεται να είναι πολύ χαμηλός.

Έξοδος από το Mac Force

How to force quit apps on Mac

Μεταβείτε στο μενού της Apple: 

Βήμα 1. Πατήστε τον συνδυασμό Cmd+Option+Esc και θα εμφανιστεί ένα παράθυρο.

command key

Βήμα 2. Αφού πατήσετε τον παραπάνω συνδυασμό πληκτρολογίου, θα πρέπει να εμφανιστούν οι Εφαρμογές Αναγκαστικής εξόδου, επιλέξτε Microsoft Word και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί "Αναγκαστική έξοδος".

preview window

Το Mac θα εμφανίσει επίσης μια λίστα προγραμμάτων. Όταν παρουσιάζει αυτά τα προγράμματα, κάντε κλικ στο παγωμένο και το Mac θα το κλείσει για εσάς και θα το κάνει χωρίς να επηρεάσει κανένα από τα άλλα. Ανάλογα με την εφαρμογή και την εργασία σας, η εκτέλεση Αναγκαστικής εξόδου στο MacBook σας ενδέχεται, δυστυχώς, να έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια μέρους της εργασίας σας.

Επομένως, μπορεί να θέλετε να είστε προσεκτικοί με αυτήν την επιλογή. Θα ήταν καλή ιδέα να ρυθμίσετε την εφαρμογή Ταξίδι στο χρόνο (η οποία δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας κάθε ώρα)

Απενεργοποίηση, Ενεργοποίηση

How to power down or up your mac

Σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, το Mac σας μπορεί να παγώσει εντελώς πάνω σας. Ο κέρσορας του ποντικιού δεν θα μετακινηθεί και το πληκτρολόγιο δεν θα ανταποκρίνεται εντελώς. Επομένως, πατώντας το "Force Quit" δεν θα είναι επιλογή. Εάν το Mac σας βρίσκεται σε παγωμένη κατάσταση για αρκετά λεπτά, τότε το καλύτερο στοίχημά σας είναι να απενεργοποιήσετε μόνο το Mac σας.

Πριν την ενεργοποιήσετε ξανά, θα χρειαστεί να αποσυνδέσετε τυχόν εξωτερικές συσκευές, όπως τις κάμερές σας ή τους σαρωτές σας. Το Mac σας θα επαναφέρει αυτόματα τις εφαρμογές μαζί με άλλα έγγραφα που ήταν ανοιχτά τη στιγμή που τερματίστηκε.

5 τρόποι για αναγκαστική έξοδο από εφαρμογές σε Mac

Η αποβάθρα

How to force quit apps on mac

Τυπικά, όταν κάνετε δεξί κλικ σε μια εφαρμογή που εκτελείται στο OS X Dock, θα δείτε μια επιλογή στο πλαίσιο "Τερματισμός". Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην λειτουργεί με μια παγωμένη εφαρμογή. Για αναγκαστική έξοδο από την εφαρμογή σας, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Option στο πληκτρολόγιό σας ενώ κάνετε δεξί κλικ στο εικονίδιο Dock της εφαρμογής και, στη συνέχεια, θα δείτε ότι το "Quit" είναι πλέον "Force Quit".” 

Κάντε κλικ σε αυτό για αναγκαστική έξοδο από την εφαρμογή.

Θα πρέπει να σημειώσετε ότι δεν υπάρχει καμία προειδοποίηση όταν κάνετε αναγκαστική έξοδο από μια εφαρμογή και ότι τα συνηθισμένα μηνύματα "αποθήκευσης" δεν θα εμφανίζονται πριν κλείσει η εφαρμογή.

Το παράθυρο αναγκαστικής εξόδου

Force quit windows

Το OS X διαθέτει ένα μοναδικό παράθυρο που είναι αφιερωμένο στον χειρισμό εφαρμογών που πρέπει να τερματιστούν αναγκαστικά. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το παράθυρο με δύο διαφορετικούς τρόπους. Ο πρώτος τρόπος είναι κάνοντας κλικ στο λογότυπο της Apple στη γραμμή μενού και επιλέγοντας το Force Quit. Ο δεύτερος τρόπος είναι να εμφανίσετε αυτά τα ίδια παράθυρα χρησιμοποιώντας την επιλογή συντόμευσης πληκτρολογίου: Command-Option-Escape.

Το παράθυρο θα εμφανίσει τότε όλες τις εφαρμογές που εκτελούνται και, στη συνέχεια, μπορείτε να ταυτιστείτε με το κόκκινο κείμενο για οποιαδήποτε από τις εφαρμογές που "δεν ανταποκρίνονται.Απλώς επισημάνετε την εφαρμογή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Αναγκαστική έξοδος για να την τερματίσετε.

Παρακολούθηση δραστηριότητας

 

Activity monitor

Η εφαρμογή Activity Monitor θα σας προσφέρει πληθώρα πληροφοριών σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση του Mac σας. Οι πόροι της Παρακολούθησης δραστηριότητας, μαζί με τις εφαρμογές σας, θα σας επιτρέψουν να κλείσετε αναγκαστικά οποιεσδήποτε παγωμένες εφαρμογές.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εντοπίσετε την εφαρμογή στη λίστα διεργασιών.

Θα μπορείτε να τους παρουσιάσετε δύο επιλογές. Ποια είναι τα εξής: Quit ή Force Quit. Εάν είναι δυνατόν, δοκιμάστε πρώτα το Quit, καθώς αυτό θα επιχειρήσει να τερματίσετε την εφαρμογή και να διατηρήσετε τα δεδομένα χρήστη με χάρη.

Η εντολή "Kill" στο Terminal

 

Kill command terminal

Εάν προτιμάτε μια μέθοδο γραμμής εντολών για την αντιμετώπιση εφαρμογών που δεν ανταποκρίνονται, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εντολή "kill" στο Terminal. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη συγκεκριμένη μέθοδο, θα πρέπει να προσδιορίσετε το Αναγνωριστικό διαδικασίας (PID) της εφαρμογής, το οποίο είναι μια αριθμητική τιμή που χρησιμοποιεί το OS X για να παρακολουθεί όλες τις μοναδικές εφαρμογές σας.

Ο ευκολότερος τρόπος για να βρείτε το PID της εφαρμογής σας είναι μέσω της Παρακολούθησης δραστηριότητας. Είναι εδώ όπου θα εμφανίζεται στη στήλη PID. Εάν χρησιμοποιείτε το Activity Monitor για να βρείτε το PID, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να αναγκάσετε να κλείσετε την εφαρμογή, όπως ακριβώς περιγράφεται προηγουμένως.

Συντόμευση πληκτρολογίου

Keyboard shortcuts

Τελευταία, μπορείτε να αναγκάσετε να κλείσετε απευθείας οποιαδήποτε εφαρμογή μέσω μιας συντόμευσης πληκτρολογίου και να το κάνετε χωρίς κανένα από τα ενδιάμεσα βήματα που αναφέραμε παραπάνω. Αυτή μπορεί να φαίνεται ότι είναι η καλύτερη ή η πιο εμφανής μέθοδος -- αλλά υπάρχει ένας λόγος που αναφέρεται εδώ επιτέλους.

Χρησιμοποιώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου σας παρακάτω θα αναγκαστεί να κλείσετε την ενεργή εφαρμογή. Το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι είναι στοιχειώδες να χάνουμε την παρακολούθηση της ενεργής εφαρμογής, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με μία ή περισσότερες παγωμένες ή μη αποκρινόμενες εφαρμογές.

Με αυτά τα λόγια, αυτή η μέθοδος είναι η πιο επικίνδυνη μέθοδος και είναι το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ αποτέλεσμα (δείτε τι κάναμε).

Ωστόσο, εάν κατανοείτε τους κινδύνους που εμπεριέχονται και είστε προσεκτικοί, αυτή η μέθοδος συντόμευσης αναγκαστικής εξόδου είναι η ταχύτερη μέθοδος. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η παγωμένη εφαρμογή είναι ενεργή, καθώς και να πατήσετε παρατεταμένα το Command-Option-Shift-Escape. Όπως και με άλλες μεθόδους αναγκαστικής διακοπής που αναφέραμε, η ενεργή εφαρμογή θα είναι αμέσως αναγκαστική διακοπή.

Γιατί το Microsoft Word;

Microsoft Word (MS) τα έγγραφα είναι διάσημο και ευρέως χρησιμοποιούμενο λογισμικό που έχει γίνει πολύ ωφέλιμο για φοιτητές, συγγραφείς, δημοσιογράφους και γενικά για οποιονδήποτε πρέπει να γράψει σε γενικός. Τα έγγραφα MS αποθηκεύουν ζωτικές πληροφορίες για τους χρήστες και πολλές φορές αυτά τα αρχεία θα φέρουν ευαίσθητες πληροφορίες -- ως εκ τούτου, θα απαιτούν την προστασία τους.

Για αυτές τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, το MS Word (συμπεριλαμβανομένης της πιο πρόσφατης έκδοσης: microsoft word 2019) παρέχει από μόνο του μια εξαιρετική ευκαιρία στους χρήστες να κλειδώσουν καθώς και να ξεκλειδώσουν τη λέξη αρχεία έτσι ώστε τα δεδομένα να μην μπορούν να αλλοιωθούν ή να χρησιμοποιηθούν κατάχρηση από μη εξουσιοδοτημένους χρήστες. Λόγω του υψηλού επιπέδου ασφάλειας, το MS Word είναι επίσης ένα λογισμικό που είναι πολύ δημοφιλές και μεταξύ των χρηστών της Apple.

Πλεονεκτήματα του Microsoft Word 

  • Προσθέστε τα καλύτερα λόγια σας: Με το Word, θα μπορείτε να γράφετε με σιγουριά -- έχοντας πολύ καλή ενημέρωση ότι η δουλειά σας θα είναι η καλύτερη χάρη στην έξυπνη τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί στο Words για να σας βοηθήσει προτάσεις ορθογραφίας, γραμματικής, ακόμη και στυλιστικής γραφής. Με εργαλεία στα χέρια σας, μπορείτε να μεταβείτε γρήγορα από στυλό σε χαρτί και σε ψηφιακό χωρίς κόπο.
  • Μείνετε στη ροή: Μπορείτε να λάβετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε καθώς γράφετε και να το κάνετε -- χωρίς ποτέ να χρειαστεί να φύγετε από το Word, είτε πρόκειται για διαφάνεια PowerPoint ενός συμπαίκτη σας , ανέφερε έρευνα ή αναφορές από το LinkedIn σας για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα συναρπαστικό και εντυπωσιακό βιογραφικό ή άρθρο.
  • Δουλέψτε καλύτερα μαζί: Δεν θα έχει σημασία όπου κι αν βρίσκεστε -- θα μπορείτε να συνεργάζεστε σε πραγματικό χρόνο. Θα μπορείτε επίσης να μοιραστείτε όλες τις εργασίες και τα έγγραφά σας με το πάτημα ενός κουμπιού. Προσκαλώντας άλλους (φίλους, συμπαίκτες κ.λπ.) είναι επίσης εφικτή η επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο ή η προσθήκη σχολίων σε μια εργασία. Τέλος, ανεξάρτητα από την πλήρη γλώσσα που προτιμάτε (αν εργάζεστε σε μια πολυλεκτική ομάδα) ή τις επιλογές προσβασιμότητας -- όλοι στην ομάδα σας θα εξακολουθούν να μπορούν να συνεργάζονται για να κάνουν περισσότερα.
  • Συνεργασία σε κοινόχρηστα έργα: Εύκολα ένα από τα χαρακτηριστικά. Το Office Online συνδυάζει τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες του Office καθώς και τις δυνατότητες συν-συγγραφής σε πραγματικό χρόνο.
  • Ξεκινήστε τα έγγραφά σας: Θα μπορείτε να δείξετε τον επαγγελματισμό σας με πρότυπα Word σε περισσότερες από 40 κατηγορίες, καθώς και να εξοικονομήσετε πολύ περισσότερο χρόνο.
  • Συνδεθείτε με ειδικούς: Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες, μπορείτε να δείτε τι νέο υπάρχει λαμβάνοντας συμβουλές μαζί με κόλπα που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε, να επεξεργαστείτε και, τέλος, να γυαλίσετε έγγραφα όπως ακριβώς ένας επαγγελματίας.

6 λειτουργίες του Microsoft Word που πρέπει να χρησιμοποιείτε

1) Τι θα λέγατε για τον ορθογραφικό έλεγχο;

Με το Microsoft Word, μπορείτε να διορθώσετε γρήγορα τα ορθογραφικά λάθη σας -- και να τα κάνετε όλα με μία κίνηση. Οι ορθογραφικές διορθώσεις μπορούν να γίνουν απλώς εκτελώντας έναν πλήρη Word ορθογραφικό έλεγχο από την καρτέλα Αναθεώρηση (η οποία μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο) μέσω της ομάδας Διόρθωση ή μέσω του κουμπιού Ορθογραφία και Γραμματική.

Το Microsoft Word θα εμφανίζεται στο πλαίσιο "Όχι στο λεξικό" όταν χρησιμοποιείται το κύριο πλαίσιο διαλόγου Ορθογραφία ή Γραμματική. Όταν συμβεί αυτό, θα λάβετε προτάσεις που θα παρουσιαστούν κάτω από την οθόνη -- με επιλεγμένη την πρώτη πρόταση. Οι επιλογές που έχετε θα είναι όλες παρόμοιες με τις επιλογές με το δεξί κλικ που είναι διαθέσιμες για διορθώσεις καθώς πληκτρολογείτε.

2) Αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της συγχώνευσης αλληλογραφίας

Αυτή η λειτουργία (συγχώνευση αλληλογραφίας) σάς επιτρέπει να στέλνετε μαζικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα άτομα στη λίστα email σας -- αλλά με μοναδικά στοιχεία (στοιχεία όπως η κωδικοποίηση). Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μια σειρά από ετικέτες ή φακέλους για το υπέροχο σενάριο αποστολής αλληλογραφίας.

Σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή επιστολή, μπορεί να περιλαμβάνει το όνομά σας καθώς και τη διεύθυνσή σας και άλλες ενημερωτικές λεπτομέρειες. Μπορεί επίσης να έχει έναν «κατάλογο.Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα έγγραφο που περιέχει όλες αυτές τις πληροφορίες -- και μετά από εκεί. θα είναι όλα ίδια σε κάθε έκδοση (email που αποστέλλονται).

3) Εύρεση & Αντικατάσταση

Μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο με αυτήν τη χρήσιμη λειτουργία του Word. Το Word Replace μπορεί επίσης να αναζητήσει όλες τις εμφανίσεις μιας συγκεκριμένης λέξης, μιας φράσης ή ενός συνόλου χαρακτήρων -- αφού βρει αυτό που αναζητούσατε, στη συνέχεια θα τις αντικαταστήσει με μια εναλλακτική.

Θα σας δοθεί επίσης η επιλογή να αντικαταστήσετε όλες τις εμφανίσεις ή να τις μετακινήσετε μεμονωμένα, αποδεχόμενοι ή απορρίπτοντας κάθε αλλαγή που κρίνετε απαραίτητη.

4) Εισαγωγή υδατογραφημάτων

Εάν μόλις στείλατε ένα σημαντικό έγγραφο ή ίσως δημιουργήσετε ένα πρόχειρο δείγμα, θα θέλετε να μπορείτε να προστατεύσετε το περιεχόμενό σας χωρίς να το επεξεργαστείτε υπερβολικά.

Με αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε να εισαγάγετε ένα υδατογράφημα ειδικά για το έγγραφό σας μέσω του κουμπιού διάταξης σελίδας. Θα μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το υδατογράφημά σας, καθώς και να προσθέσετε την εικόνα σας. Αυτή η δυνατότητα είναι εξαιρετική επειδή μπορείτε να προσθέσετε το λογότυπο της επωνυμίας σας -- και για να παρακάμψετε για ένα δευτερόλεπτο, η δημιουργία μιας επωνυμίας είναι ισχυρή. Το λογότυπο της επωνυμίας σας θα βρίσκεται στις αναφορές σας για την επιχείρηση που ενδέχεται να παράγετε.

5) Εισαγωγή της κεφαλίδας και του υποσέλιδου σας

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία διαστήματος στην κεφαλίδα και το υποσέλιδο σας για να εξοικονομήσετε χώρο σε άλλες περιοχές του εγγράφου σας. Αυτή η δυνατότητα δίνει επίσης στα αρχεία σας μια πολύ πιο επαγγελματική και ελκυστική εμφάνιση.

Μπορείτε, για παράδειγμα, να συμπεριλάβετε αριθμούς σελίδων που εκτελούνται σε ολόκληρο το έγγραφο. Ωστόσο, αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν φαίνεται να εκμεταλλεύονται πάρα πολύ είναι η ιδέα ότι μπορούν επίσης να εισάγουν τις μοναδικές τους εικόνες στα έγγραφα. Πιο συγκεκριμένα, εννοούμε ότι μπορούν να τοποθετήσουν το λογότυπο της εταιρείας τους ή ίσως μια συναρπαστική εικόνα που έχει πλαίσιο με το γενικό θέμα του εγγράφου.

6) Στρατηγική χρήση υπερσυνδέσμων

Ίσως ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσφέρετε στο Έγγραφο Word αυτό το πρόσθετο κομμάτι της αιχμής -- είναι να εισαγάγετε υπερσυνδέσμους στις εικόνες και σε συγκεκριμένο κείμενο για να κάνετε το έγγραφό σας πιο διαδραστικό.

Κάνοντας απλώς δεξί κλικ στο κείμενο/εικόνα και κάνοντας κλικ στον υπερσύνδεσμο, θα μπορείτε στη συνέχεια να επιλέξετε πού θέλετε να κατευθύνετε τους χρήστες. Ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε περαιτέρω αυτήν τη φανταστική δυνατότητα και εργαλείο είναι να οδηγήσετε τους χρήστες σε ένα άλλο άρθρο ή ίσως ακόμη και σε μια  ιστοσελίδα με το ψηφιακό σας αποτύπωμα. Αυτό δημιουργεί περισσότερη επισκεψιμότητα και περισσότερο buzz για την επιχείρησή σας.