Nvidia Telemetry Container Missing: How to Fix Error Code 0x0003

Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε πώς να διορθώσετε το Nvidia Telemetry Container που λείπει στα Windows χρησιμοποιώντας 5 διαφορετικές, εύχρηστες μεθόδους.

Η εφαρμογή Nvidia GeForce παρέχει στους χρήστες εκτεταμένο έλεγχο των ρυθμίσεων τόσο σε όλο το σύστημα όσο και σε μεμονωμένα βιντεοπαιχνίδια. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες της Nvidia να κάνει την εφαρμογή να εκτελείται όσο το δυνατόν πιο ομαλή και χωρίς σφάλματα, πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν τον κωδικό σφάλματος 0x0003, αναρωτιούνται τι είναι και πώς να το διορθώσουν.

geforce telemetry

Η επωνυμία GeForce, σχεδιασμένη από την Nvidia, είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των παικτών υπολογιστή. Όσοι έχουν κάρτες γραφικών από την εταιρεία μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Nvidia Experience για να διαχειριστούν τις ρυθμίσεις παιχνιδιών, τα προγράμματα οδήγησης καρτών βίντεο κ.λπ. Είναι σχεδόν απαραίτητο για τις περισσότερες σύγχρονες ρυθμίσεις παιχνιδιών, καθιστώντας τον κωδικό σφάλματος 0x0003 κάτι που δεν μπορείτε απλώς να ρίξετε μια ματιά.

Κάτι πήγε στραβά. Δοκιμάστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας και μετά ξεκινήστε το GeForce Experience. ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ: 0x0003”

Η εμφάνιση του κωδικού σφάλματος 0x0003 κατά την εργασία με το Nvidia GeForce Experience μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Ένα από αυτά είναι ότι το Nvidia Telemetry Container λείπει, έχει καταστραφεί ή έχει μπλοκαριστεί. Χρησιμοποιώντας τις παρακάτω μεθόδους, μπορείτε να επαναφέρετε το Nvidia GeForce Experience στην πλήρως λειτουργική του κατάσταση.

Μετάβαση στη Λύση:

Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος GeForce Experience 0x0003

Μέθοδος 1. Επιτρέψτε στο Nvidia Telemetry Container να αλληλεπιδρά με την επιφάνεια εργασίας

allow nvidia telemetry container

(Πηγή εικόνας: Lifewire)

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ένας από τους κύριους ένοχους πίσω από το σφάλμα 0x0003 τυχαίνει να είναι το Nvidia Telemetry Container. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η υπηρεσία μπορεί να έχει απενεργοποιηθεί ή να έχει καταστραφεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αλληλεπιδράσει με την επιφάνεια εργασίας σας. Αυτό σε αντάλλαγμα σας δείχνει ένα σφάλμα κατά την προσπάθεια χρήσης του λογισμικού Nvidia GeForce Experience.

Μπορείτε να κάνετε γρήγορα έναν έλεγχο συντήρησης και να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα του Nvidia Telemetry Container ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

  1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό θα εμφανίσει το βοηθητικό πρόγραμμα Run.
  2. Πληκτρολογήστε "υπηρεσίες.msc” χωρίς τα εισαγωγικά και πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιό σας. Με αυτόν τον τρόπο, ανοίγετε το παράθυρο Υπηρεσίες.
    • Μπορεί να σας ζητηθεί να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης διαχειριστή για να μπορέσετε να εκτελέσετε αυτό το βήμα. Εάν δεν έχετε τα σωστά δικαιώματα, επικοινωνήστε με κάποιον με λογαριασμό τοπικού διαχειριστή για να σας βοηθήσει.
  3. Εάν σας ζητηθεί από το UAC (Έλεγχος λογαριασμού χρήστη), κάντε κλικ στο Ναι για να επιτρέψετε στη Γραμμή εντολών να κάνει αλλαγές στη συσκευή σας.
  4. Μια φορά στο παράθυρο Υπηρεσίες, κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε την υπηρεσία Nvidia Telemetry Container. Επιλέξτε το και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ για να ανοίξετε ένα μενού περιβάλλοντος και επιλέξτε Ιδιότητες. Θα πρέπει να εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο.
  5. Μεταβείτε στην καρτέλα Σύνδεση χρησιμοποιώντας το μενού κεφαλίδας του παραθύρου και βεβαιωθείτε ότι το "Να επιτρέπεται η αλληλεπίδραση της υπηρεσίας με την επιφάνεια εργασίας Το πλαίσιο " είναι επιλεγμένο. Εάν το πλαίσιο είναι κενό, απλώς κάντε κλικ σε αυτό για να τοποθετήσετε ένα σημάδι επιλογής και κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή.
  6. Επιστρέψτε στο προηγούμενο παράθυρο Υπηρεσιών και εντοπίστε όλες τις ακόλουθες υπηρεσίες και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τις κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας Έναρξη:
    • Δοχείο τηλεμετρίας Nvidia
    • Υπηρεσία εμφάνισης Nvidia
    • Κοντέινερ τοπικού συστήματος Nvidia
    • Κοντέινερ υπηρεσίας δικτύου Nvidia
  7. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή εμπειρίας GeForce. Δείτε εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε τον ίδιο κωδικό σφάλματος μετά την αντιμετώπιση προβλημάτων των υπηρεσιών σας.

Μέθοδος 2. Επαναφέρετε τον κατάλογο Winsock

reset winsock catalog

Η επαναφορά του καταλόγου Winsock μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του απατεώνων κωδικού σφάλματος 0x0003. Χρησιμοποιώντας μια εντολή στα Windows, μπορείτε να ανακτήσετε τον υπολογιστή από πιθανά σφάλματα υποδοχής. Τέτοια σφάλματα μπορεί να προκύψουν εάν κάνετε λήψη ενός άγνωστου αρχείου ή εκτελέσετε ένα κακόβουλο σενάριο στον υπολογιστή σας.

Οι ρυθμίσεις Winsock περιέχουν τη διαμόρφωση του υπολογιστή σας για σύνδεση στο Διαδίκτυο και η επαναφορά τους μπορεί να διορθώσει προβλήματα με το Nvidia GeForce Experience. Απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό θα εμφανίσει το βοηθητικό πρόγραμμα Run.
  2. Πληκτρολογήστε "cmd" χωρίς τα εισαγωγικά και πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Enter στο πληκτρολόγιό σας. Με αυτόν τον τρόπο, εκκινείτε τη Γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή.
    • Μπορεί να σας ζητηθεί να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης διαχειριστή για να μπορέσετε να εκτελέσετε αυτό το βήμα. Εάν δεν έχετε τα σωστά δικαιώματα, επικοινωνήστε με κάποιον με λογαριασμό τοπικού διαχειριστή για να σας βοηθήσει.
  3. Εάν σας ζητηθεί από το UAC (Έλεγχος λογαριασμού χρήστη), κάντε κλικ στο Ναι για να επιτρέψετε στη Γραμμή εντολών να κάνει αλλαγές στη συσκευή σας.
  4. Μόλις μπείτε στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε το πλήκτρο Enter για να την εκτελέσετε: netsh winsock reset
  5. Αφού δείτε το μήνυμα "Επαναφορά με επιτυχία Winsock Catalog", επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Κατά την επανεκκίνηση, προσπαθήστε να εκκινήσετε την εφαρμογή GeForce Experience για να δείτε αν εμφανίζεται το σφάλμα 0x0003.

Μέθοδος 3. Σταματήστε όλες τις εργασίες GeForce και επανεκκινήστε το GeForce Experience

  1. Κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε κενό χώρο στη γραμμή εργασιών σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Διαχείριση εργασιών από το μενού περιβάλλοντος. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Shift + Ctrl + Esc συντόμευση πληκτρολογίου για να ανοίξετε και το βοηθητικό πρόγραμμα.
    task manager
  2. Εάν η Διαχείριση εργασιών εκκινήθηκε σε συμπαγή προβολή, κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερες λεπτομέρειες στο κάτω αριστερό μέρος του παραθύρου. Θα πρέπει να δείτε μια μακρά λίστα με όλες τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που εκτελούνται αυτήν τη στιγμή στον υπολογιστή.
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να εντοπίσετε εργασίες με ετικέτα Nvidia. Επιλέξτε όλες αυτές τις εργασίες και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Τερματισμός εργασίας για να τις αναστείλετε προσωρινά.
  4. Μετά τη διακοπή όλων των εργασιών και υπηρεσιών της Nvidia, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο GeForce Experience και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής. Αυτό θα πρέπει να επανεκκινήσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και ενδεχομένως να διορθώσει τον κωδικό σφάλματος 0x0003.

Μέθοδος 4. Επανεγκαταστήστε το GeForce Experience

Μερικές φορές μια καθαρή επαναφορά στην εφαρμογή GeForce Experience είναι αυτό που χρειάζεστε για να εξαφανιστεί ο κωδικός σφάλματος 0x0003. Αυτή είναι μια εύκολη διαδικασία που δεν πρέπει να διαρκέσει πάνω από μισή ώρα, ανάλογα με την ισχύ της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο για τη λήψη των νέων αρχείων.

  1. Ανοίξτε το μενού Έναρξη και κάντε κλικ στην την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows + I για να ανοίξετε το παράθυρο λίγο πιο γρήγορα.
  2. Κάντε κλικ στο πλακίδιο Εφαρμογές και δυνατότητες.
  3. Περιμένετε να φορτωθούν όλες οι εγκατεστημένες εφαρμογές σας. Κάντε κύλιση προς τα κάτω ή χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη γραμμή αναζήτησης για να εντοπίσετε την Nvidia GeForce Experience.
  4. Επιλέξτε GeForce Experience και κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση εγκατάστασης. Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να αφαιρέσετε το λογισμικό από τον υπολογιστή σας.
  5. Μεταβείτε στην επίσημη σελίδα λήψης του GeForce Experience και εγκαταστήστε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής. Δείτε εάν ο κωδικός σφάλματος 0x0003 εξακολουθεί να εμφανίζεται με νέα εγκατάσταση.

Μέθοδος 5. Ενημερώστε τα Windows 10 στην πιο πρόσφατη έκδοση

update windows 10

Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν φαίνεται να λειτουργεί, το τελευταίο πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι απλώς να κάνετε αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10. Αυτό μπορεί να διορθώσει σφάλματα, να σας φέρει νέες δυνατότητες, να διορθώσει τις τρύπες ασφαλείας και πολλά άλλα.

Δείτε πώς μπορείτε να ενημερώσετε τα Windows 10.

  1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη και επιλέξτε Ρυθμίσεις. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows + I για ταχύτερη πρόσβαση.
  2. Κάντε κλικ στο πλακίδιο Ενημέρωση και ασφάλεια.
  3. Βεβαιωθείτε ότι παραμένετε στην προεπιλεγμένη καρτέλα Windows Update.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Έλεγχος για ενημερώσεις.
  5. Εάν βρεθεί μια ενημέρωση, κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση και περιμένετε να πραγματοποιηθεί λήψη και εφαρμογή της ενημέρωσης από τα Windows 10.

Τελικές σκέψεις

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν σε θέση να σας διδάξει πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Nvidia GeForce Experience 0x0003 και προβλήματα με το Nvidia Telemetry Container.

Εάν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια σχετικά με το θέμα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξής μας εδώ στο SoftwareKeep. Είμαστε πρόθυμοι να σας βοηθήσουμε με όποιες τεχνικές δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίσετε στην καθημερινότητά σας.

Αν αναζητάτε περισσότερους οδηγούς ή θέλετε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα σχετικά με την τεχνολογία, σκεφτείτε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο. Δημοσιεύουμε τακτικά σεμινάρια, άρθρα ειδήσεων και οδηγούς για να σας βοηθήσουμε.