TFTS: I Thought It Needed Lubrication

Όλοι έχουμε ζήσει στιγμές στο πρόσωπο μας με ανθρώπους που δεν είναι ενημερωμένοι με την τεχνολογία, αλλά αυτή η ιστορία την πηγαίνει στο επόμενο επίπεδο.

Όλοι έχουμε ζήσει στιγμές «facepalm» σε ανθρώπους που δεν είναι ενημερωμένοι με την τεχνολογία, ωστόσο, αυτή η ιστορία την πηγαίνει στο επόμενο επίπεδο. Το Today’s Tale From Tech Support προέρχεται από έναν διαχειριστή συστήματος μιας μεσαίου μεγέθους κατασκευαστικής εταιρείας, που ασχολείται με μια κλήση γραφείου υποστήριξης από έναν χρήστη.

I Thought It Needed Lubrication

 

Εδώ είναι η ιστορία

Η εν λόγω εταιρεία χρησιμοποιεί θερμικούς εκτυπωτές ετικετών ζέβρα βαρέως τύπου, που χρησιμοποιούνται κυρίως για την επισήμανση και τη σάρωση κωδικών QR. Αυτοί οι εκτυπωτές έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν τη βαριά χρήση με ελάχιστα σφάλματα, εκτός εάν κάποιος χρήστης βλάψει τη συσκευή με κάποιο τρόπο.

Ένα κοινό πρόβλημα είναι η εσφαλμένη τροφοδοσία των πληροφοριών της ετικέτας, η οποία προκαλεί την κόλλα και τους ελαστικούς κυλίνδρους να κολλάνε και να μαζεύουν τις ετικέτες. Στη συνέχεια, καθώς οι χρήστες προσπαθούν να αφαιρέσουν τις κολλημένες ετικέτες, οι κύλινδροι μπορεί να καταστραφούν με αποτέλεσμα όλο και περισσότερα προβλήματα.

Ωστόσο, η περίπτωση που εξετάζουμε σήμερα είναι λίγο διαφορετική από μια λεπίδα ξυραφιού που κόβει το λάστιχο σε έναν κύλινδρο εκτυπωτή. Αυτό ήταν εμφανές από την αρχή και για τον υπάλληλο υποστήριξης του γραφείου υποστήριξης, καθώς ο χρήστης επέμενε να ελέγξει προσωπικά τον εκτυπωτή.

Όπως ζητήθηκε, ο πράκτορας του γραφείου υποστήριξης φτάνει στην τοποθεσία του εκτυπωτή και είναι έτοιμος να ρίξει μια ματιά στο τι συμβαίνει που προκάλεσε μια τόσο στενοχωρημένη κλήση. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να βρει το πρόβλημα αφού άρχισε να αποσυναρμολογεί τον εκτυπωτή.

Ο χρήστης αρχίζει να μιλάει, αλλά καθώς ανοίγω το πλάι του εκτυπωτή ετικετών για να ρίξω μια ματιά κάτω από την παροιμιώδη κουκούλα, όλος ο ήχος εξασθενεί και η όρασή μου καταλήγει στην καταστροφή πριν τα μάτια μου. Κάτι δεν πάει καλά με αυτόν τον εκτυπωτή ετικετών.

Μια γρήγορη ματιά ήταν αρκετή για να πει ότι κάτι είχε κολλήσει σχεδόν σε κάθε γωνία του εκτυπωτή. Κάποιο χοντρό, λευκό γκαζόν υπήρχε κυριολεκτικά παντού — κάλυπτε γρανάζια, κυλίνδρους, αισθητήρες, θερμική κορδέλα, θερμαντικό στοιχείο, καλώδια, μεντεσέδες και πολλά άλλα. Θα μπορούσατε ακόμη και να το συγκρίνετε με το πράσινο, κολλώδες slime που χρησιμοποιήθηκε σε παλιές εκδηλώσεις και διαφημίσεις Nickelodeon.

I Thought It Needed Lubrication


Φυσικά, αυτό ήταν ένας εφιάλτης για τον πράκτορα του γραφείου υποστήριξης, ο οποίος έμεινε άφωνος για λίγα δευτερόλεπτα πριν ανακρίνει τη χρήστη σχετικά με το τι υπάρχει μέσα στον εκτυπωτή της.

Αποδείχθηκε ότι ο χρήστης αντιμετώπιζε πρόβλημα με τις ετικέτες του εκτυπωτή να κολλούσαν στον κύλινδρο. Η μία εξήγησή της ήταν: «Νόμιζα ότι χρειαζόταν λίγο λιπαντικό.”

Κουνώντας το κεφάλι του με δυσπιστία, ο υπάλληλος του γραφείου υποστήριξης προσπαθούσε να συγκρατήσει την ψυχραιμία του καθώς έσκαβε περαιτέρω τη ρίζα του προβλήματος. Σύμφωνα με τη χρήστη, έριξε λοσιόν χεριών Jergens στο μηχάνημα, καταστρέφοντάς το εντελώς.

Περιττό να πούμε ότι ποτέ, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε λοσιόν χεριών για να λιπάνετε εξαρτήματα υπολογιστή. Πάντα να κάνετε έρευνα πριν βάλετε οποιοδήποτε είδος λιπαντικού στα ηλεκτρονικά - και αν δεν είστε σίγουροι, ζητήστε υποστήριξη προτού χρειαστεί να πληρώσετε τεράστια τέλη συντήρησης και να αντικαταστήσετε τα ηλεκτρονικά σας.

Μετά από αμέτρητες ώρες καθαρισμού με Goo-Gone και μαντηλάκια με οινόπνευμα, ο πράκτορας του helpdesk μπόρεσε να αφαιρέσει το δοχείο από τον εκτυπωτή και να το συναρμολογήσει ξανά με λειτουργικό τρόπο. Ωστόσο, όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν η χρήστης ακολουθούσε τις οδηγίες ασφαλείας και δεν προσπαθούσε να λιπάνει τον υπολογιστή της με λοσιόν χεριών. Μην είστε σαν αυτόν τον χρήστη.

Αν βρήκατε αυτή την ιστορία διασκεδαστική ή ενδιαφέρουσα, φροντίστε να ελέγξετε τα άλλα ιστολόγιά μας Tales From Tech Support (TFTS) μεταβαίνοντας στην ενότητα ιστολογίου Softwarekeep. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες ιστορίες τεχνολογίας, ειδήσεις και άλλα πράγματα για ανάγνωση!

Επιστρέφετε καθημερινά σε εμάς για περισσότερα διασκεδαστικά και ενημερωτικά άρθρα που σχετίζονται με τη σύγχρονη τεχνολογία! Εξετάστε το ενδεχόμενο να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για τακτικά σεμινάρια, άρθρα ειδήσεων και οδηγούς που θα σας βοηθήσουν στην καθημερινή σας τεχνολογική ζωή.

Η Αρχική ανάρτηση που γράφτηκε από την thumbtaks στο Reddit.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάζετε 

TFTS: Γιατί να μου πουλάς ένα απαρχαιωμένο σύστημα;

TFTS: Ξεχάσατε να αποσυμπιέσετε πριν το κολλήσετε;

TFTS: Κολλημένο συρτάρι