Does Windows 11 Use More RAM Than Windows 10? Here’s the Answer

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στα Windows 11 είναι ότι χρησιμοποιεί περισσότερη μνήμη RAM από τον προκάτοχό του. Αλλά το κάνει πραγματικά; Κάναμε λίγο σκάψιμο για να μάθουμε.
Does Windows 11 Use More RAM Than Windows 10? Here’s the Answer

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στα Windows 11 είναι ότι χρησιμοποιεί περισσότερη μνήμη RAM από τον προκάτοχό του. Αλλά το κάνει πραγματικά; Κάναμε λίγο σκάψιμο για να μάθουμε.

 

Τα

Windows 10 και Windows 11 είναι δύο πολύ δημοφιλή λειτουργικά συστήματα. Και τα δύο έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, αλλά ποια χρησιμοποιεί λιγότερη RAM; Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα ρίξουμε μια ματιά στην απάντηση σε αυτήν την ερώτηση.

 

Ειδοποίηση spoiler: η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε γιατί!

 

Πρώτα, Απαιτήσεις συστήματος των Windows 11

 

Ποιες είναι οι Απαιτήσεις συστήματος των Windows 11;

 

Ακολουθούν οι απαιτήσεις συστήματος για την εγκατάσταση των Windows 11 σε υπολογιστή. Εάν ο υπολογιστής σας δεν πληροί αυτές τις απαιτήσεις, ενδέχεται να μην μπορείτε να εγκαταστήσετε τα Windows 11 και θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο αγοράς ενός νέου υπολογιστή.

 

  • Επεξεργαστής: 1 GHz ή ταχύτερος με 2 ή περισσότερους πυρήνες, συμβατός επεξεργαστής 64 bit ή σύστημα σε τσιπ (SoC)
  • Μνήμη [RAM]: 4 GB
  • Χώρος στο δίσκο: Τουλάχιστον 64 GB διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου σε μια συσκευή
  • Υλικολογισμικό συστήματος: UEFI, δυνατότητα ασφαλούς εκκίνησης
  • TPM: Έκδοση 2 της μονάδας αξιόπιστης πλατφόρμας (TPM).0
  • Κάρτα γραφικών: DirectX 12 ή νεότερη έκδοση με WDDM 2.0 κάρτα γραφικών συμβατή με πρόγραμμα οδήγησης
  • Οθόνη: Οθόνη υψηλής ευκρίνειας, 8 bit ανά έγχρωμο κανάλι
  • Άλλες απαιτήσεις: Τα Windows 11 Home απαιτούν σύνδεση στο διαδίκτυο και λογαριασμό Microsoft

 

Σημείωση: Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει μια αύξηση στην απαίτηση RAM των Windows 11 4 GB ή περισσότερο και ο χώρος στο δίσκο 64 GB ή περισσότερο σε σύγκριση με τους προκατόχους του.

 

Δείτε τις απαιτήσεις για συγκεκριμένες λειτουργίες στη σελίδα Προδιαγραφές και Απαιτήσεις συστήματος των Windows 11!

 

Εάν δεν είστε σαφές εάν ο υπολογιστής σας πληροί αυτά τα κριτήρια, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον OEM του υπολογιστή σας ή, εάν η συσκευή σας εκτελεί αυτήν τη στιγμή Windows 10, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Έλεγχος υγείας του υπολογιστή για να ελέγξετε τη συμβατότητα.

 

Χρησιμοποιούν τα Windows 11 περισσότερη μνήμη RAM;

 

Ναι, τα Windows 11 χρησιμοποιούν περισσότερη μνήμη RAM από προηγούμενες εκδόσεις των Windows. Αυτό συμβαίνει επειδή τα Windows 11 περιλαμβάνουν πολλές νέες δυνατότητες και προγράμματα που απαιτούν περισσότερη μνήμη για να εκτελεστούν.

 

Κατά μέσο όρο, τα Windows 11 χρησιμοποιούν περίπου 4 GB μνήμης RAM. Ωστόσο, εάν έχετε πολλά προγράμματα που εκτελούνται ταυτόχρονα ή εάν χρησιμοποιείτε προγράμματα με ένταση πόρων, ο υπολογιστής σας θα διαθέσει περισσότερους πόρους και θα αυξήσει τη χρήση της μνήμης RAM.

 

Does Windows 11 user more RAM?



Μια από τις πιο δημοφιλείς νέες δυνατότητες στα Windows 11 είναι η καρτέλα Widgets. Τα γραφικά στοιχεία ενημερώνονται συνεχώς για να σας κρατούν ενήμερους. Αυτό απαιτεί αρκετή ποσότητα μνήμης RAM για να τρέξει, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα Windows 11 χρησιμοποιούν περισσότερη μνήμη σε ορισμένα σημεία.

 

Αν και είναι αλήθεια ότι τα Windows 11 χρησιμοποιούν περισσότερη μνήμη RAM από τα Windows 10, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακό λειτουργικό σύστημα. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα Windows 11 είναι το καλύτερο λειτουργικό σύστημα! Απλώς δείχνει ότι δεν μπορείτε να κρίνετε ένα λειτουργικό σύστημα από την ποσότητα μνήμης RAM που χρησιμοποιεί.

 

Η διαχείριση μνήμης στα Windows 11 είναι επίσης μακράν η καλύτερη που υπήρξε ποτέ. Ανάλογα με την ποσότητα μνήμης RAM που έχετε εγκαταστήσει, το σύστημα θα εκχωρήσει αυτόματα περισσότερους ή λιγότερους πόρους σε διαφορετικά προγράμματα. Αυτό διασφαλίζει ότι ο υπολογιστής σας λειτουργεί πάντα στα καλύτερά του.

 

Αν και τα Windows 11 χρησιμοποιούν περισσότερη μνήμη RAM από τα Windows 10, εξακολουθεί να είναι ένα εξαιρετικό λειτουργικό σύστημα. Έχει πολλά νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά που το κάνουν να αξίζει την αναβάθμιση.

 

Γιατί τα Windows 11 χρησιμοποιούν περισσότερη μνήμη RAM;

 

Τα Windows 11 έχουν πολλές νέες δυνατότητες που απαιτούν περισσότερη μνήμη RAM για να εκτελεστούν. Τα γραφικά στοιχεία, για παράδειγμα, ενημερώνονται συνεχώς στο παρασκήνιο. Αυτό καταναλώνει αρκετό χώρο μνήμης.

 

Ένας άλλος λόγος που τα Windows 11 χρησιμοποιούν περισσότερη μνήμη RAM είναι ότι συνοδεύονται από πολλά προεγκατεστημένα προγράμματα. Αυτά τα προγράμματα καταναλώνουν τη μνήμη RAM ακόμα και όταν δεν τα χρησιμοποιείτε.

 

Τα Windows 11 έχουν επίσης πολλές δυνατότητες που έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούνται στο παρασκήνιο. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως ενημερώσεις των Windows και λειτουργίες ασφαλείας. Αυτές οι λειτουργίες καταναλώνουν τη μνήμη RAM ακόμα και όταν δεν τις χρησιμοποιείτε.

Windows 11 RAM usage


Τα Windows 11 είναι ένα ευέλικτο λειτουργικό σύστημα που μπορεί να τρέξει σε πολλές συσκευές. Η ελάχιστη προδιαγραφή παραμένει αμετάβλητη από τα Windows 10. Εάν ενεργοποιήσετε τα πλήρη οπτικά εφέ, θα καταναλώσει περισσότερους πόρους από το τυπικό. Αυτό συμβαίνει λόγω της εξάρτησης του συστήματος από την επεξεργαστική ισχύ της GPU για εργασίες γραφικών, όπως η αναπαραγωγή βίντεο ή η εμφάνιση μοντέλων 3D.

 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσετε προβλήματα απόδοσης και υψηλή χρήση μνήμης RAM επειδή εγκαταστήσατε τα Windows 11 σε μη υποστηριζόμενο υλικό. Βεβαιωθείτε ότι το σύστημά σας πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις πριν από την αναβάθμιση!

 

Πώς να μειώσετε τη χρήση RAM στα Windows 11;

 

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την ποσότητα της μνήμης RAM που χρησιμοποιούν τα Windows 11. Ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε ορισμένες λειτουργίες που δεν χρησιμοποιείτε.

 

Μπορείτε επίσης να απεγκαταστήσετε όλα τα προγράμματα που δεν χρησιμοποιείτε. Αυτό θα απελευθερώσει κάποια μνήμη RAM που χρησιμοποιούνταν από αυτά τα προγράμματα.

 

Ένας άλλος τρόπος για να μειώσετε τη χρήση RAM είναι να κλείσετε όλα τα προγράμματα που δεν χρησιμοποιείτε. Αυτό θα απελευθερώσει τη μνήμη RAM που χρησιμοποιούσαν αυτά τα προγράμματα.

 

Τέλος, μπορείτε να προσπαθήσετε να αναβαθμίσετε τη μνήμη RAM σας. Εάν έχετε πολλή μνήμη RAM, τα Windows 11 θα χρησιμοποιήσουν λιγότερη από αυτήν. Αυτό συμβαίνει επειδή τα Windows 11 θα χρησιμοποιούν μόνο όση RAM χρειάζεται.

 

TL;DR

 

  • Τα Windows 11 χρησιμοποιούν περισσότερη μνήμη RAM από τα Windows 10 επειδή έχουν περισσότερες δυνατότητες και προγράμματα.
  • Η διαχείριση της μνήμης στα Windows 11 είναι εξαιρετική, επομένως ενδέχεται να μην παρατηρήσετε προβλήματα απόδοσης. Ανάλογα με την ποσότητα μνήμης RAM που έχετε εγκαταστήσει, το σύστημα θα εκχωρήσει αυτόματα περισσότερους ή λιγότερους πόρους σε διαφορετικά προγράμματα.
  • Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τη μνήμη RAM που χρησιμοποιεί τα Windows 11, όπως η απενεργοποίηση ορισμένων λειτουργιών, η απεγκατάσταση προγραμμάτων ή το κλείσιμο προγραμμάτων όταν δεν τα χρησιμοποιείτε.
  • Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να αναβαθμίσετε τη μνήμη RAM για να επιταχύνετε την απόδοση του υπολογιστή σας.

 

Συμπέρασμα

 

Τα Windows 11 ενδέχεται να χρησιμοποιούν περισσότερη μνήμη RAM από τα Windows 10, αλλά δεν είναι πολύ σημαντική. Η διαχείριση της μνήμης έχει επίσης βελτιωθεί σημαντικά στα Windows 11, ώστε να είστε σίγουροι ότι οι πόροι του υπολογιστή σας χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά.

 

Λοιπόν, τα Windows 11 χρησιμοποιούν περισσότερη μνήμη RAM από τα Windows 10; Η απάντηση είναι ναι! Τα Windows 11 περιλαμβάνουν πολλές νέες δυνατότητες που απαιτούν περισσότερη μνήμη RAM, συνολικά χρησιμοποιούν ελαφρώς περισσότερη μνήμη RAM από τα Windows 10.

 

Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε, ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα να επιστρέψετε στον ιστότοπό μας!

 

Ένα ακόμα πράγμα

 

Αναζητάτε περισσότερες συμβουλές; Δείτε τους άλλους οδηγούς μας στο Ιστολόγιο ή επισκεφτείτε το Κέντρο βοήθειας για πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και αποκτήστε έγκαιρη πρόσβαση στις αναρτήσεις ιστολογίου, τις προσφορές και τους εκπτωτικούς κωδικούς μας. Επιπλέον, θα είστε οι πρώτοι που θα μάθετε για τους πιο πρόσφατους οδηγούς, προσφορές και άλλες συναρπαστικές ενημερώσεις!

 

Προτεινόμενα άρθρα

 

» Ο απόλυτος οδηγός Windows 11: Διαφορές Windows 11 έναντι Windows 10
» Διόρθωση: "explorer.exe Class Not Registered” στα Windows 11/10
» Πώς να δείτε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας AirPods στα Windows 10/11

 

Μπορείτε να επικοινωνήστε με ερωτήσεις ή αιτήματα που θέλετε να καλύψουμε.