Insights into the Windows 10 Start Menu

Σε αυτό το άρθρο, θα επισημάνουμε τις ενημερώσεις στο ανανεωμένο μενού Έναρξης των Windows 10 και τη διεπαφή χρήστη που φαίνεται πολύ ωραία, και περισσότερα σχετικά με την ενημέρωση.
Insights into the Windows 10 Start Menu

Σε αυτό το άρθρο, θα επισημάνουμε τις ενημερώσεις στο ανανεωμένο μενού "Έναρξη" των Windows 10 και τη διεπαφή χρήστη που φαίνεται πολύ ωραία, και περισσότερα σχετικά με την ενημέρωση.

 

Οι χρήστες είναι περίεργοι να δουν εάν τα αγαπημένα Windows 10 έχουν λάβει νέα χαρακτηριστικά, ενημέρωση διεπαφής χρήστη ή άλλα νέα μετά την ανακοίνωση της Microsoft για το νέο τους σύστημα. Ευτυχώς, η κυκλοφορία του νέου λειτουργικού συστήματος Windows 11 σημαίνει κάποιες βελτιώσεις και στα Windows 10, όπως το ολοκαίνουργιο Start μενού.

 

Ενημέρωση 2021/6/24: Η Microsoft μόλις ολοκλήρωσε την εκδήλωση των Windows στις 24 Ιουνίου, ανακοινώνοντας τα νέα Windows 11 μεταξύ πολλών άλλων. Χωρίς αναφορά στα Windows 10.5 ή Windows 10X, είμαστε ακόμα στο σκοτάδι σχετικά με τις ακριβείς ενημερώσεις που έρχονται στο σύστημα.

 

Τα

Windows 10 είναι ένα καταπληκτικό λειτουργικό σύστημα ως έχει, αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Η Microsoft το αναγνώρισε αυτό και άρχισε να εργάζεται σε ένα ολοκαίνουργιο μενού Έναρξης που θα συμπεριληφθεί σε μια μελλοντική ενημέρωση για το σύστημα.

 

Γενικά, οι χρήστες πιστεύουν ότι το σύστημα έχει έλλειψη συνέπειας. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της διεπαφής μοιράζεται έναν μοντέρνο και καθαρό σχεδιασμό, υπάρχουν πολλά πράγματα που φαίνονται παράταιρα ή λειτουργούν άβολα. Το μενού Έναρξη είναι ένα από τα πράγματα που μπορεί να αλλάξει σε μια ενημέρωση.

 

Δείτε τι γνωρίζουμε μέσω εικασιών και εκδόσεων Insider και τι μπορείτε να περιμένετε από μια μελλοντική ενημέρωση των Windows 10.

 

Ώρα να στρογγυλοποιηθούν οι άκρες

 

Ένα tweet από τον Zac Bowden είχε ήδη πειράξει τις στρογγυλεμένες γωνίες στα Windows 10 τον Φεβρουάριο του 2021. Τώρα που η Microsoft επιβεβαίωσε επιτέλους και παρουσίασε τα Windows 11, εγείρει ένα ερώτημα — έχουμε αυτή την εμφάνιση και στα Windows 10; Η απάντηση δεν έχει επιβεβαιωθεί ακριβώς μέχρι στιγμής, αλλά μπορείτε να περιμένετε να εμφανιστεί σε μελλοντική ενημέρωση.

 

rounded ap edges



Ενώ τα Windows Insiders μπορούν ήδη να έχουν πρόσβαση και να εργαστούν με τα νέα εικονίδια εφαρμογής, δεν υπάρχουν ενημερώσεις σχετικά με τις στρογγυλεμένες γωνίες για το μενού Έναρξη. Είναι πιθανό η ενημερωμένη έκδοση με την κωδική ονομασία "Sun Valley" για τα Windows 10 να έχει αυτήν την αναθεώρηση.

 

Νέα εικονίδια των Windows 10 εμφανίζονται στο μενού Έναρξη

 

Η Microsoft άρχισε να κυκλοφορεί νέα και ενημερωμένα εικονίδια στα Windows Insiders νωρίτερα φέτος. Τα εικονίδια θα είναι επίσης μέρος του επερχόμενου συστήματος Windows 11, αλλά μην ανησυχείτε. Προστίθενται στα Windows 10 καθώς και μέρος μιας νέας ενημέρωσης.


windows 10 incos on start menu



Υπάρχει πολύς θόρυβος σχετικά με αυτά τα νέα εικονίδια. Με αυτήν την οπτική αναθεώρηση, ουσιαστικά σηματοδοτούν ότι τα Windows 10 απομακρύνονται επιτέλους από την προέλευσή τους των Windows 7, προς μια πιο μοντέρνα και καθαρή εμφάνιση των Windows 11.

 

Μερικά εικονίδια που έχουν αλλάξει περιλαμβάνουν τον κάδο ανακύκλωσης, τα εικονίδια φακέλων, καθώς και τους προεπιλεγμένους φακέλους Desktop, Documents, Downloads, Music, Pictures και Videos στη Διαχείριση αρχείων.

 

Ενώ αυτή η ενημέρωση θα κυκλοφορήσει σιγά σιγά στο ευρύ κοινό και στους κανονικούς χρήστες Windows 10, τα Windows Insiders στον κλάδο Dev μπορούν ήδη να έχουν πρόσβαση και να δοκιμάσουν τα εικονίδια μεταξύ πολλών άλλων ενημερώσεων του συστήματος . Εγγραφείτε στο πρόγραμμα εάν θέλετε να συμμετάσχετε στην ανάπτυξη, προτιμάτε τη νέα εμφάνιση ή θέλετε να προετοιμαστείτε για τα Windows 11.

 

Πείτε αντίο στο Live Tiles

 

Η Microsoft παρουσίασε αυτά τα Live Tiles πολύ παλιά στα Windows 8. Λόγω της αγανάκτησης που προκλήθηκε από τους χρήστες που απογοητεύτηκαν με τη λειτουργία, συνειδητοποίησαν γρήγορα ότι δεν ήταν επιτυχία.


no live tiles i Windows 10 start menu



Στις πρώιμες εκδόσεις των Windows 10, τα Live Tiles περιορίστηκαν σημαντικά και αποτελούν μόνο μέρος του τυπικού μενού Έναρξης. Παρά τη λιγότερο αποφρακτική φύση, δεν κέρδισε πολύ αγάπη. Οι χρήστες συχνά αναζητούν για να μάθουν πώς να απενεργοποιούν τα Live Tiles στο μενού Έναρξη λόγω των ελλείψεων τους. Μπορεί να επιβραδύνει έναν υπολογιστή και να μην εξυπηρετεί κανέναν σημαντικό σκοπό.

 

Με τη νέα ενημέρωση στο μενού Έναρξη, αυτή η δυνατότητα φαίνεται να καταργείται εντελώς. Τα πλακάκια τώρα ξεθωριάζουν απρόσκοπτα στο παρασκήνιο, δείχνοντας μια ευχάριστη εμφάνιση σε ολόκληρο τον υπολογιστή. Μπορούμε επίσης να δούμε καλύτερη υποστήριξη για λειτουργία φωτός και σκοτεινής λειτουργίας σε όλο το σύστημα, επεκτείνοντας περαιτέρω τη συνέπεια στη σχεδίαση.

 

Πώς να ενημερώσετε τα Windows 10 για να αποκτήσετε το νέο μενού έναρξης

 

Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρώτοι τα χέρια σας στις πιο πρόσφατες δυνατότητες των Windows 10; Διαβάστε αυτόν τον οδηγό βήμα προς βήμα για να μάθετε πώς μπορείτε να ενημερώσετε γρήγορα το λειτουργικό σας σύστημα.

 

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Windows κάτω αριστερά στην οθόνη σας για να εμφανιστεί το μενού Έναρξη. Επιλέξτε Ρυθμίσεις ή εναλλακτικά χρησιμοποιήστε τη συντόμευση Windows + I.
  2. Κάντε κλικ στο πλακίδιο Ενημέρωση και ασφάλεια. Εδώ μπορείτε να βρείτε τις περισσότερες ρυθμίσεις του Windows Update και να επιλέξετε πότε θα λαμβάνετε ενημερώσεις.
  3. Βεβαιωθείτε ότι παραμένετε στην προεπιλεγμένη καρτέλα Windows Update. Κάντε κλικ στην επιλογή Έλεγχος για ενημερώσεις και περιμένετε μέχρι τα Windows 10 να βρουν διαθέσιμες ενημερώσεις.
  4. Αν δείτε κάποιες ενημερώσεις που εμφανίζονται ήδη, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Προβολή όλων των προαιρετικών ενημερώσεων για να τις δείτε και να τις εγκαταστήσετε.
  5. Εάν βρεθεί μια ενημέρωση, κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση και περιμένετε να γίνει λήψη των Windows 10 και να εφαρμοστούν οι απαραίτητες ενημερώσεις.

 

Εγγραφείτε στο πρόγραμμα Insider για να αποκτήσετε έγκαιρη πρόσβαση

 

Όλοι αγαπάμε το αποκλειστικό περιεχόμενο και την έγκαιρη πρόσβαση στα νεότερα βήματα της τεχνολογίας. Ευτυχώς, η Microsoft είναι εδώ για να παρέχει πρόσβαση στις πιο πρόσφατες βελτιώσεις σε όλους. Σας ενδιαφέρει να εμπλακείτε και να δοκιμάσετε τι θα ακολουθήσει για τα Windows 10; Γίνετε Windows Insider.


Windows 10 insider program



Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πρώιμες εκδόσεις και να δοκιμάσετε τις νέες δυνατότητες του νέου μενού Έναρξη πριν κυκλοφορήσουν σε σημαντικές δημόσιες ενημερώσεις, εγγραφείτε στο πρόγραμμα Windows Insider. Γίνετε μέλος των εκατομμυρίων μελών μεταβαίνοντας στον επίσημο ιστότοπο Windows Insider και κάνοντας κλικ στο κουμπί "Γίνετε Insider".

 

Τελικές σκέψεις

 

Η Microsoft κάνει σίγουρα τη σωστή κλήση με την ενημέρωση του μενού Έναρξης των Windows 10, καθώς είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό μέρος του συστήματος. Το βλέπετε κάθε μέρα, το χρησιμοποιείτε κάθε μέρα και έχετε κολλήσει με αυτό τα τελευταία 5 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι δεν είχατε ακόμη βυθίσει τα δάχτυλά σας σε προσαρμοσμένα θέματα για τα Windows 10.

 

Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε πού θα οδηγήσει αυτή η ενημέρωση τα Windows 10 και πώς τα Windows 11 θα διαμορφώσουν τη μελλοντική εμφάνιση και αίσθηση του λειτουργικού συστήματος. Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις ενημερώσεις και τα νέα σχετικά με τις ενημερώσεις της Microsoft επιστρέφοντας στον ιστότοπό μας.

 

Το Κέντρο βοήθειας προσφέρει εκατοντάδες οδηγούς για να σας βοηθήσει εάν χρειάζεστε βοήθεια σχετικά με το λειτουργικό σας σύστημα. Επιστρέψτε σε εμάς για περισσότερα ενημερωτικά άρθρα ή επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας για άμεση βοήθεια.

 

Ένα ακόμα πράγμα

 

Θέλετε να λαμβάνετε προσφορές, προσφορές και εκπτώσεις για να αποκτήσετε τα προϊόντα μας στην καλύτερη τιμή; Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο εισάγοντας τη διεύθυνση email σας παρακάτω! Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα στα εισερχόμενά σας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

» Πώς να χρησιμοποιήσετε το Ultimate Windows Tweaker 4 για Windows 10
» Νέα εικονίδια στην Εξερεύνηση αρχείων: Windows 10 Visual Overhaul
» Διαφορετικά υπόβαθρα σε διπλές οθόνες [Βέλτιστη μέθοδος ]