What Is the DCB_ASSOCIATION Message and How To Disable It

Βλέπετε συνέχεια ένα μήνυμα "DCB_ASSOCIATION" στο τηλέφωνό σας; Μάθετε τι είναι το DCB_ASSOCIATION και πώς να το απενεργοποιήσετε.
What Is the DCB_ASSOCIATION Message and How To Disable It

Βρίσκετε ένα μήνυμα που λέει "DCB_ASSOCIATION" στο τηλέφωνό σας; Αν ναι, μην ανησυχείτε! Το κείμενο μπορεί να εμφανιστεί στα απεσταλμένα κείμενά σας, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει ανησυχίες ότι η συσκευή σας έχει παραβιαστεί. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. Σε αυτό το άρθρο, θα παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με το τι είναι αυτό το μήνυμα και πώς να το απενεργοποιήσετε.

 

Αυτό το μήνυμα κειμένου θα εμφανίζεται συνήθως ως "DCB" με μια σειρά αριθμών δίπλα του. Αποστέλλεται SMS από τον αριθμό σας σε έναν άλλο αριθμό, συνήθως, έναν αριθμό που χρησιμοποιείται για έλεγχο ταυτότητας ή μηνύματα συστήματος από διάφορες υπηρεσίες. Για παράδειγμα, το μήνυμα κειμένου μπορεί να μοιάζει με "DCB_ASSOCIATION: Y3890K4x" ή "DCB:Y3890K4x".

 

Αυτή η ασυνήθιστη ειδοποίηση μπορεί να εμφανιστεί στο smartphone Android σας, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

DCB_ASSOCIATION Message

Τι είναι το μήνυμα κειμένου DCB_ASSOCIATION; Είναι απάτη;

 

Ένα μήνυμα "DCB_ASSOCIATION" είναι συνήθως ακίνδυνο και απλώς σημαίνει ότι το κείμενο στάλθηκε για επιβεβαίωση DCB (Άμεση χρέωση μέσω κινητού τηλεφώνου) στον λογαριασμό σας στο Google Play Store. Μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, την οποία θα δείξουμε αναλυτικά παρακάτω.

 

Αυτά τα κείμενα ξεκινούν πάντα με "DCB:Y3890K4" και ακολουθούνται από αλφαριθμητικούς χαρακτήρες που δημιουργούνται τυχαία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το κείμενο του μηνύματος ξεκινά με DCB_ASSOCIATION και όχι μόνο με DCB.

 

Εάν ζείτε στην Ινδία, το μήνυμα θα σταλεί στον ή από τον αριθμό 552740002, ο οποίος μπορεί να φέρει ή όχι την ετικέτα κινδύνου. Εάν ζείτε σε άλλη χώρα, ο αποστολέας/παραλήπτης του μηνύματος για διάφορους παρόχους υπηρεσιών (Verizon, T-Mobile, O2, AT&T, Sprint, Vodafone, Telus, MTS, κ.λπ.) μπορεί να είναι διαφορετικός, όπως 6759, 1505, 9210, 6868 , 7968, 6105, 21200, 35890, 69005, 11119999, κ.λπ.

 

Πρώτα και κύρια, μην ανησυχείτε για αυτό το SMS. δεν είναι κακόβουλο και η συσκευή σας δεν έχει παραβιαστεί ή διεισδύσει. Το τηλέφωνό σας στέλνει ή λαμβάνει αυτό το μήνυμα για να συνδέσει τον αριθμό τηλεφώνου σας με τον λογαριασμό σας στο Google Play Store. Αυτός είναι ο λόγος που το μήνυμα εμφανίζεται μόνο σε τηλέφωνα Android.

 

Τι είναι η άμεση χρέωση μέσω κινητού τηλεφώνου στο Android;

 

Το DCB είναι η συντομογραφία του Direct Carrier Billing. Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Google Play Store χρησιμοποιεί το μήνυμα DCB_ASSOCIATION για να συνδέσει τον λογαριασμό σας στο Google Play Store με τη σύνδεσή σας κινητής τηλεφωνίας, π.χ.μι δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, επιτρέποντας την άμεση τιμολόγηση των συναλλαγών που πραγματοποιούνται στο Google Play Store.

 

Πρόκειται για μια βασική ηλεκτρονική απόδειξη που λαμβάνουν οι καταναλωτές αφού πραγματοποιήσουν μια αγορά στο Google Play Store. Ενδέχεται να τιμολογηθεί ο λογαριασμός της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σας (όπως Verizon, AT&T, Vodafone, T-Mobile και πολλά άλλα) αντί της πιστωτικής σας κάρτας. Αυτός είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε αγορές μέσω του Google Play Store.

 

Ως αποτέλεσμα, τα μηνύματα DCB_ASSOCIATION αποστέλλονται ή αποστέλλονται από χρήστες συσκευών Android όταν πραγματοποιείται μια αγορά με έναν λογαριασμό που χρησιμοποιεί DCB.

 

Πώς να απενεργοποιήσετε την Απευθείας χρέωση μέσω κινητού τηλεφώνου/DCB_ASSOCIATION

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω βήματα για να δείτε εάν η επιλογή πληρωμής DCB έχει προστεθεί στον λογαριασμό σας στο Google Play Store. Εάν θέλετε να σταματήσετε να λαμβάνετε ή να στέλνετε αυτά τα μηνύματα κειμένου κάθε φορά που πραγματοποιείτε μια αγορά από το Google Play Store, μπορείτε να διαγράψετε τη μέθοδο πληρωμής DCB ακολουθώντας τις οδηγίες.

 

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Google Play Store στο τηλέφωνό σας Android.
  2. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην οθόνη μενού, πατήστε το μενού πλοήγησης 3 γραμμών στην επάνω αριστερή περιοχή της εφαρμογής. Επιλέξτε την επιλογή Τρόποι πληρωμής.

    payment methds
  3. Πατήστε στο όνομα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σας, το οποίο θα πρέπει να εμφανίζεται στη λίστα. Το όνομα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας "Airtel" εμφανίζεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, αν και θα εμφανίζεται διαφορετικό ανάλογα με τον πάροχο σας.

    payment methods
  4. Θα μπορείτε να δείτε εάν έχουν προστεθεί επιλογές πληρωμής DCB στον λογαριασμό σας εδώ. Για να διαγράψετε τη μέθοδο πληρωμής DCB από τον λογαριασμό σας στο Google Play Store, πρώτα, πατήστε Περισσότερες ρυθμίσεις πληρωμής.
  5. Σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας στο Google Play Store. Μπορεί να σας ζητηθεί να κάνετε check-in χρησιμοποιώντας το αναγνωριστικό που σχετίζεται με τον λογαριασμό σας στο Google Play Store.
  6. Η τρέχουσα μέθοδος πληρωμής DCB θα εμφανίζεται στην ιστοσελίδα. Επιλέξτε την επιλογή Κατάργηση για να την απενεργοποιήσετε. Με αυτόν τον τρόπο, θα σταματήσετε να λαμβάνετε μηνύματα κειμένου (SMS) σχετικά με το DCB_ASSOCIATION και άλλα.
    remove deb association

 

Σημείωση: Λάβετε υπόψη ότι εάν θέλετε να αγοράσετε περισσότερες εφαρμογές από το κατάστημα, θα πρέπει να ορίσετε έναν νέο τρόπο πληρωμής.

 

Τελικές σκέψεις

 

Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μήνυμα κειμένου DCB_ASSOCIATION στο Android και πώς μπορείτε να το απενεργοποιήσετε. Ελπίζουμε ότι διαβάζοντας αυτό το άρθρο, μπορέσατε να βρείτε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας σχετικά με αυτήν τη λειτουργία SMS!

 

Εάν υπάρχουν ερωτήσεις αναπάντητα ή προβλήματα που δεν έχουν αντιμετωπιστεί, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε — η ομάδα των ειδικών μας θα ήθελε να βοηθήσει! Στο μεταξύ, φροντίστε να παρακολουθείτε όλα τα θέματα τεχνολογίας, ελέγχοντας ξανά για περισσότερα άρθρα σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων και ακολουθώντας μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Ακολουθήστε το Blog μας για περισσότερα υπέροχα άρθρα σαν αυτό! Επιπλέον, μπορείτε να ελέγξετε το Κέντρο βοήθειας για πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων.

 

Ένα ακόμη πράγμα

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και αποκτήστε έγκαιρη πρόσβαση στις αναρτήσεις ιστολογίου, τις προσφορές και τους εκπτωτικούς κωδικούς μας. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε! Ελπίζουμε να σας δούμε ξανά σύντομα.

 

Προτεινόμενα άρθρα

» PhoneSoap 3 Phone Sanitizer Review
» Τι είναι το Your Phone.Exe στα Windows 10;
» 4 λόγοι για τους οποίους πρέπει να αποκτήσετε έναν δεύτερο αριθμό τηλεφώνου

 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με ερωτήσεις ή αιτήματα που θέλετε να καλύψουμε.