Windows 10 End of Life: When Does Windows 10 Support End?

Τέλος ζωής των Windows 10: Η Microsoft τερματίζει την υποστήριξη των Windows 10 στις 14 Οκτωβρίου 2025. Μάθετε τι σημαίνει αυτό και πώς να προετοιμαστείτε πριν να είναι πολύ αργά.
Windows 10 End of Life: When Does Windows 10 Support End?

Πότε τελειώνει η ζωή των Windows 10;

14 Οκτωβρίου 2025

Η Microsoft θα συνεχίσει να υποστηρίζει τουλάχιστον μία έκδοση Windows 10 έως τις 14 Οκτωβρίου 2025.

  • Ημερομηνία έναρξης: 29 Ιουλίου 2015
  • Ημερομηνία συνταξιοδότησης: 14 Οκτωβρίου 2025

Πρώτον, πού να αγοράσετε ένα φθηνότερο και νόμιμο κλειδί Windows 11 ή κλειδί Windows 10

Τώρα, πότε τελειώνει η ζωή των Windows 10

Ως χρήστης των Windows, είναι σημαντικό να ενημερώνεστε για το πότε η Microsoft τερματίζει την υποστήριξη για διαφορετικές εκδόσεις του λειτουργικού της συστήματος. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε προετοιμασμένοι και να κάνετε τη μετάβαση σε μια νεότερη έκδοση πριν να είναι πολύ αργά. Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα περιγράψουμε πότε θα ολοκληρωθεί η υποστήριξη των Windows 10 και τι μπορείτε να κάνετε για να προετοιμαστείτε.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι η υποστήριξη Windows 10 θα λήξει στις 14 Οκτωβρίου 2025. Αυτό σημαίνει ότι το λειτουργικό σύστημα δεν θα λαμβάνει πλέον ενημερώσεις ασφαλείας ή άλλη υποστήριξη από τη Microsoft μετά από αυτήν την ημερομηνία. Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε τώρα πώς θα μεταβείτε σε ένα νέο λειτουργικό σύστημα.

Τα

Windows 11 ξεκίνησαν τη μακρά, σταθερή διάθεσή τους σε συμβατές συσκευές το 2021, πράγμα που σημαίνει ότι τα Windows 10 τελικά θα τεθούν σε λειτουργία με τα Windows 7 και τα Windows XP στη Microsoft νεκροταφείο λειτουργικών συστημάτων. Αυτός είναι ο κύκλος ζωής υποστήριξης όλων των λειτουργικών συστημάτων Windows που κυκλοφορεί από την εταιρεία.

Αλλά μην ανησυχείτε αν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε το προηγούμενο λειτουργικό σύστημα της Microsoft! Έως τις 14 Οκτωβρίου 2025, η Microsoft θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα Windows 10. Αυτή η πρόσφατη ανακοίνωση σάς δίνει περίπου τέσσερα χρόνια για να αποχωρήσετε από τα Windows 10 και να ξεκινήσετε κάτι νέο.

Τι σημαίνει το τέλος του κύκλου ζωής για τα Windows

Όταν ένα λειτουργικό σύστημα Windows (Windows OS) φτάσει στην υποστήριξη τέλος του κύκλου ζωής του, αυτό σημαίνει ότι το λειτουργικό σύστημα δεν θα εκτελεί νέα προγράμματα;

Απάντηση: Όχι

Το λειτουργικό σύστημα θα εξακολουθεί να μπορεί να εκτελεί νέα προγράμματα.

Ωστόσο, όταν ένα λειτουργικό σύστημα (OS) της Microsoft φτάσει στο τέλος της υποστήριξης, οι πελάτες δεν λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας. Αν και το λειτουργικό σύστημα θα εξακολουθεί να λειτουργεί με προγράμματα και υλικό μετά τη διακοπή της πώλησης ή της υποστήριξης του λειτουργικού συστήματος, αυτά τα προγράμματα δεν θα λάβουν υποστήριξη ασφαλείας.

Αλλά υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα τα νέα προγράμματα και το υλικό να μην έχουν απόδοση σε παλαιότερο λειτουργικό σύστημα.

Αυτό συμβαίνει συχνά επειδή οι κατασκευαστές νέου υλικού και λογισμικού λαμβάνουν αποφάσεις σχεδιασμού προϊόντων που εκμεταλλεύονται την αυξημένη λειτουργικότητα και δυνατότητες σε νεότερα λειτουργικά συστήματα. Έτσι, πραγματικά, οι κατασκευαστές ενδέχεται να διακόψουν την υποστήριξη των προϊόντων τους σε παλαιότερα λειτουργικά συστήματα Windows αφού η Microsoft διακόψει την υποστήριξή τους.

Τι είναι η πολιτική κύκλου ζωής για τα Windows;

Τα

Τα προϊόντα Windows και η υποστήριξη κύκλου ζωής διέπονται τόσο από Σύγχρονες όσο και από σταθερές πολιτικές κύκλου ζωής. Αναζητήστε τον κύκλο ζωής του προϊόντος για το συγκεκριμένο προϊόν των Windows και την αντίστοιχη Πολιτική κύκλου ζωής και τις ημερομηνίες λήξης της υποστήριξης.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας ενημέρωσης ποιότητας των Windows και μιας ενημέρωσης δυνατοτήτων των Windows;

Μια Ενημέρωση ποιότητας των Windows είναι μια σταδιακή ενημέρωση για προϊόντα Windows που περιλαμβάνει διορθώσεις σφαλμάτων, βελτιώσεις λειτουργιών και επιλύσεις ζητημάτων ασφαλείας.

Για να λαμβάνετε μηνιαίες ενημερώσεις ποιότητας, οι πελάτες πρέπει να είναι σε μια υποστηριζόμενη έκδοση των Windows. Επίσης, οι ενημερώσεις ποιότητας των Windows είναι αθροιστικές, με κάθε ενημέρωση να βασίζεται στις ενημερώσεις ποιότητας που προηγούνται.

Μια ενημέρωση λειτουργιών των Windows είναι μια ενημέρωση που περιέχει νέες δυνατότητες. Μια ενημέρωση λειτουργιών περιλαμβάνει επίσης όλες τις προηγούμενες ενημερώσεις ποιότητας, όπως ισχύει.

Εκδόσεις, κύκλοι ζωής και τέλος ζωής των Windows 10

Ακολουθούν Windows 10 οικιακές, επαγγελματίες, εκπαιδευτικές και σταθμοί εργασίας ημερομηνίες έναρξης και λήξης σύμφωνα με Microsoft:

Έκδοση

Ημερομηνία έναρξης

Ημερομηνία λήξης

Έκδοση 21H2

16 Νοεμβρίου 2021

13 Ιουνίου 2023

Έκδοση 21H1

18 Μαΐου 2021

13 Δεκεμβρίου 2022

Έκδοση 20H2

20 Οκτωβρίου 2020

10 Μαΐου 2022

Έκδοση 2004

27 Μαΐου 2020

14 Δεκεμβρίου 2021

Έκδοση 1909

12 Νοεμβρίου 2019

11 Μαΐου 2021

Έκδοση 1903

21 Μαΐου 2019

8 Δεκεμβρίου 2020

Έκδοση 1809

13 Νοεμβρίου 2018

10 Νοεμβρίου 2020

Έκδοση 1803

30 Απριλίου 2018

12 Νοεμβρίου 2019

Έκδοση 1709

17 Οκτωβρίου 2017

9 Απριλίου 2019

Έκδοση 1703

11 Απριλίου 2017

9 Οκτωβρίου 2018

Έκδοση 1607

2 Αυγούστου 2016

10 Απριλίου 2018

Έκδοση 1511

10 Νοεμβρίου 2015

10 Οκτωβρίου 2017

Έκδοση 1507

29 Ιουλίου 2015

9 Μαΐου 2017

Τι συμβαίνει να μην είναι συμβατό με τα Windows 11 έως το 2025;

Εάν η συσκευή σας δεν είναι συμβατή με τα Windows 11 μέχρι τη λήξη της υποστήριξης για τα Windows 10, δεν θα λαμβάνει πλέον ενημερώσεις ασφαλείας. Αυτό, μεταξύ ορισμένων άλλων, σημαίνει ότι η συσκευή σας θα κινδυνεύει από κακόβουλο λογισμικό και άλλες απειλές ασφαλείας.

Η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει σχέδια να συνεχίσει να υποστηρίζει συσκευές Windows 10 που δεν είναι συμβατές με τα Windows 11 μετά τις 14 Οκτωβρίου 2025. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να αναθεωρήσετε τις επιλογές σας και να προγραμματίσετε εκ των προτέρων και να κάνετε αναβάθμιση σε νέο λειτουργικό σύστημα ή συσκευή προτού λήξει η υποστήριξη για τα Windows 10.

Τελικά, μπορείτε να περιμένετε ότι η Microsoft δεν θα κυκλοφορήσει πλέον το Microsoft Office και για συστήματα Windows 10. Ενώ αυτό είναι στο μακρινό μέλλον, η επόμενη έκδοση του Office ενδέχεται να μην λειτουργεί πλέον στα Windows 10. Φροντίστε να διαβάσετε το έγγραφο υποστήριξης και την αρχική ανακοίνωση έκδοσης.

Είναι δύσκολο να πούμε πόσο χρόνο θα πάρει η Microsoft προτού τα Windows 10 ξεθωριάσουν στην αφάνεια, όπως τα Windows 7 ή τα Windows 8.1 το έκανε, οπότε είναι καλύτερο να αρχίσετε να σκέφτεστε τώρα. Θα περιμένετε να δείτε πόσο καιρό θα συνεχίσει να υποστηρίζεται το σύστημά σας ή κάνετε την κίνηση τώρα;

Πώς να προετοιμαστείτε για το τέλος της υποστήριξης των Windows 10

Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τα Windows 10, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προετοιμαστείτε για το τέλος της υποστήριξης προτού κυκλοφορήσει σε μερικά ακόμη χρόνια:

  1. Ελέγξτε εάν η συσκευή σας είναι συμβατή με τα Windows 11. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μεταβαίνοντας στον ιστότοπο της Microsoft.
  2. Εάν η συσκευή σας είναι συμβατή με τα Windows 11, ξεκινήστε να σχεδιάζετε την αναβάθμιση. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων, την απεγκατάσταση εφαρμογών και πολλά άλλα.
  3. Εάν η συσκευή σας δεν είναι συμβατή με τα Windows 11, ξεκινήστε να σχεδιάζετε να την αντικαταστήσετε ή να την αναβαθμίσετε. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αγορές για μια νέα συσκευή, εξαρτήματα υπολογιστή και πολλά άλλα.
  4. Μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα σχετικά με τα Windows 10 και τα προϊόντα της Microsoft. Αυτό θα σας βοηθήσει να είστε προετοιμασμένοι για τυχόν αλλαγές που ενδέχεται να προκύψουν πριν από τη λήξη της υποστήριξης στο δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Οι περισσότεροι χρήστες θα εξετάσουν το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης στα Windows 11, καθώς το νέο λειτουργικό σύστημα αναμένεται να λάβει εκτεταμένη υποστήριξη και ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας. Χωρίς επιβεβαιωμένη ημερομηνία λήξης ζωής, μπορείτε να περιμένετε το νέο σύστημα να λαμβάνει υποστήριξη και ενημερώσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα - ίσως και περισσότερο από ό,τι τα Windows 10.

Εάν μεταβείτε στο νέο σύστημα, θα συνεχίσετε να λαμβάνετε ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας σε όλες τις εκδόσεις των Windows 11, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών εκδόσεων και των εκδόσεων εκπαίδευσης. Όπως αναφέρθηκε, τα Windows 11 δεν τερματίζουν την υποστήριξη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνετε την αλλαγή πριν από την ημερομηνία απόσυρσης των Windows 10.

Τα Windows 11 είναι ένα λειτουργικό σύστημα που αναπτύχθηκε από τη Microsoft με λειτουργικό σύστημα που η Microsoft μετέφερε την εστίαση στα Windows 10 σε 11 στις αρχές του 2021. Οι πελάτες σε φορητό υπολογιστή Windows 10 θα λάβουν δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 11, ωστόσο, η Microsoft άλλαξε την απαίτησή της στα Windows 10.

Αν και υπάρχουν επιλογές παράκαμψης των απαιτήσεων, ανοίγει ένα κουτί με σκουλήκια, καθώς ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην λειτουργούν σωστά και ορισμένες ενημερώσεις δεν θα μπορούσαν να εγκατασταθούν μέσω του Windows Update σε μη συμβατές συσκευές στο μέλλον.

Τι πρέπει να κάνετε μετά τη λήξη της υποστήριξης για τα Windows 10

Λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τα Windows 10 όταν λήξει η υποστήριξη;

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο αναβάθμισης σε Windows 11. Είναι η πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft και προσφέρει μια σειρά από νέες δυνατότητες και βελτιώσεις σε σχέση με τα Windows 10. Εάν δεν είστε έτοιμοι να κάνετε την αλλαγή αμέσως, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα Windows 10, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν θα υποστηρίζεται πλέον από τη Microsoft μετά το 2025.

Εάν δεν είστε έτοιμοι να κάνετε αναβάθμιση ή απλά δεν θέλετε, μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς μετά το τέλος της υποστήριξης λαμβάνοντας ορισμένες απλές προφυλάξεις.

Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι το σύστημά σας έχει εγκατεστημένες όλες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ανοίγοντας το εργαλείο Windows Update και ελέγχοντας για νέες ενημερώσεις. Εάν υπάρχουν διαθέσιμα, εγκαταστήστε τα αμέσως. Θα πρέπει να βρίσκεστε πάντα στην πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10 για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τις πιο πρόσφατες επίσημες ενημερώσεις. Λάβετε υπόψη ότι δεν θα λαμβάνετε πλέον μια νέα έκδοση των Windows 10 ούτε θα λαμβάνετε αναβαθμίσεις λειτουργιών μετά την ημερομηνία λήξης της υποστήριξης.

Δεύτερον, εγκαταστήστε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς και διατηρήστε το ενημερωμένο. Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία του υπολογιστή σας από κακόβουλο λογισμικό και άλλες απειλές, ακόμη και αν το Windows Defender δεν λαμβάνει πλέον ενημερώσεις. Υπάρχουν πολλά δωρεάν προγράμματα προστασίας από ιούς, οπότε δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα για να ξεκινήσετε. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε προηγμένες λύσεις για την προστασία του υπολογιστή σας από τον ιστότοπό μας, όπως το Avast Antivirus.

Ακόμα κι αν ο υπολογιστής σας δεν λαμβάνει πλέον ενημερώσεις λειτουργιών ή το σύστημά σας δεν υποστηρίζεται πλέον, οι εφαρμογές προστασίας από ιούς ενδέχεται να συνεχίσουν να κυκλοφορούν ενημερώσεις και νέες εκδόσεις για να σας βοηθήσουν να προστατευθείτε.

Τρίτον, να είστε προσεκτικοί σχετικά με το τι κάνετε λήψη και εγκατάσταση στον υπολογιστή σας. Λήψη αρχείων και προγραμμάτων μόνο από αξιόπιστες πηγές. Και φροντίστε να διαβάσετε τυχόν κριτικές χρηστών πριν εγκαταστήσετε οποιοδήποτε νέο λογισμικό. Εάν είστε προσεκτικοί με το λογισμικό που εγκαθιστάτε, μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς ακόμα και σε μη υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows.

Τέλος, να θυμάστε ότι μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε με το SoftwareKeep εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα μετά το τέλος της υποστήριξης. Η εταιρεία μας διαθέτει μια ειδική ομάδα υποστήριξης που μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ακόμη και μετά το τέλος της υποστήριξης της έκδοσης των Windows.

Έχετε αυτά τα πράγματα υπόψη σας και θα μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα Windows 10 ακόμα και μετά το τέλος της υποστήριξης!

Πώς να κάνετε αναβάθμιση από τα Windows 10;

Εάν είστε έτοιμοι να κάνετε αναβάθμιση από τα Windows 10 στην πιο πρόσφατη έκδοση των Windows, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε πρώτα.

Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος για τα Windows 11. Μπορείτε να τα βρείτε στον ιστότοπο της Microsoft. Εάν το σύστημά σας δεν πληροί τις απαιτήσεις, δεν θα μπορείτε να εγκαταστήσετε το νέο λειτουργικό σύστημα.

Ελέγξτε για τυχόν συμβατές ενημερώσεις για τις συσκευές και το λογισμικό σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό επισκεπτόμενοι τους ιστότοπους των κατασκευαστών των συσκευών και του λογισμικού σας και αναζητώντας τυχόν ενημερώσεις ή ζητήματα συμβατότητας.

Μόλις ελέγξετε για ενημερώσεις και βεβαιωθείτε ότι το σύστημά σας πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις, είστε έτοιμοι να κάνετε αναβάθμιση!

Για αναβάθμιση, ανοίξτε το εργαλείο Windows Update και ελέγξτε για νέες ενημερώσεις. Εάν υπάρχουν διαθέσιμα, εγκαταστήστε τα αμέσως. Μόλις εγκατασταθούν οι ενημερώσεις, θα σας ζητηθεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Μετά την επανεκκίνηση, το σύστημά σας θα εκτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows!

Αναβάθμιση μη συμβατών συστημάτων σε Windows 11

Ορισμένοι χρήστες των Windows μπορεί να θέλουν να συνεχίσουν να λαμβάνουν εκτεταμένη υποστήριξη μέσω της νέας έκδοσης του συστήματος, αλλά δεν ξέρουν πώς να το κάνουν. Εάν ο υπολογιστής σας δεν πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος, μπορείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις μετά την αναβάθμιση στα Windows 11.

Δυστυχώς, η γενική διαθεσιμότητα της τρέχουσας έκδοσης των Windows είναι μάλλον περιορισμένη, καθώς οι παλαιότερες εκδόσεις έχουν πολύ λιγότερες απαιτήσεις που πρέπει να καλύψουν. Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία λήξης της υποστήριξης για τα Windows 10, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές σας μπορούν να αναβαθμιστούν, εάν θέλετε να συνεχίσετε να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ευτυχώς, μπορείτε να λάβετε την πιο πρόσφατη ενημέρωση δυνατοτήτων, ακόμη και αν η Microsoft λέει διαφορετικά. Απλώς ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας σχετικά με πώς να αποκτήσετε τα Windows 11 σε μια μη υποστηριζόμενη συσκευή για να ξεκινήσετε!

Τελικές σκέψεις

Αυτό είναι: Η υποστήριξη των Windows 10 θα λήξει επίσημα στις 14 Οκτωβρίου 2025.

Εάν έχετε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με την ημερομηνία συνταξιοδότησης, φροντίστε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες. Στο μεταξύ, φροντίστε να μείνετε ενημερωμένοι με το ιστολόγιό μας για περισσότερα άρθρα σαν αυτό. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση!

Ακολουθήστε το Blog μας για περισσότερα υπέροχα άρθρα σαν αυτό! Επιπλέον, μπορείτε να ελέγξετε το Κέντρο βοήθειας για πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων.

Ένα ακόμα πράγμα

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και αποκτήστε έγκαιρη πρόσβαση στις αναρτήσεις ιστολογίου, τις προσφορές και τους εκπτωτικούς κωδικούς μας.

Προτεινόμενα άρθρα

» Τι θα συμβεί εάν εγκαταστήσετε τα Windows 11 σε μη υποστηριζόμενο υλικό;
» Πώς να διορθώσετε το σφάλμα "Αυτός ο υπολογιστής δεν μπορεί να τρέξει τα Windows 11"
» Τι συμβαίνει εάν δεν ενεργοποιήσετε τα Windows 10;

Μπορείτε να απευθυνθείτε με ερωτήσεις ή αιτήματα που θέλετε να καλύψουμε.