How To Fix Windows Has Stopped This Device (Code 43)

Μάθετε πώς μπορείτε να διορθώσετε το σφάλμα "Τα Windows σταμάτησαν αυτήν τη συσκευή επειδή ανέφερε προβλήματα. (Κωδικός 43)" με αυτές τις οδηγίες βήμα προς βήμα.

Ο Κωδικός 43 είναι ένα πρόβλημα με τη Διαχείριση Συσκευών που σηματοδοτεί στα Windows ότι το πρόγραμμα οδήγησης της συσκευής γραφικών σας αντιμετώπισε πρόβλημα και δεν λειτουργεί πλέον όπως θα έπρεπε. Όταν συμβεί αυτό, θα δείτε ένα μήνυμα που λέει "Τα Windows σταμάτησαν αυτήν τη συσκευή επειδή ανέφερε προβλήματα. (Κωδικός 43)" στην οθόνη σας.

Αυτό συμβαίνει συνήθως είτε λόγω ελαττωματικού υλικού είτε λόγω αποτυχίας λογισμικού προγράμματος οδήγησης. Για να το διορθώσετε, είναι σημαντικό να διαγνώσετε πρώτα τι προκάλεσε τη δυσλειτουργία είτε πρόκειται για ελαττωματικά προγράμματα οδήγησης συσκευών γραφικών — είτε για οποιοδήποτε άλλο δυνητικά προβληματικό στοιχείο που σχετίζεται με το σύστημά σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε όλες τις λύσεις για να διορθώσετε το "Τα Windows σταμάτησαν αυτήν τη συσκευή (Κωδικός 43)." Ας ξεκινήσουμε με την αντιμετώπιση προβλημάτων!

Windows has stopped this device (code 43 error)

Τι προκαλεί το σφάλμα Code 43;

Ένα σφάλμα κωδικού 43 παρουσιάζεται συνήθως όταν η συσκευή υλικού έχει αποτύχει με κάποιο τρόπο. Μπορεί επίσης να προκύψει εάν το πρόγραμμα οδήγησης της συσκευής είναι ξεπερασμένο ή κατεστραμμένο ή εάν το υλικολογισμικό του έχει καταστεί παλιό και χρειάζεται ενημέρωση.

Η πιο κοινή αιτία αυτού του σφάλματος είναι όταν τα Windows δεν μπορούν να αναγνωρίσουν το υλικό λόγω εσφαλμένης καταχώρισης στο μητρώο των Windows. Εάν το πρόγραμμα οδήγησης της συσκευής σας ξεπεραστεί, μπορεί επίσης να προκαλέσει σφάλματα κωδικού 43.

Τα σφάλματα κωδικού 43 εμφανίζονται συνήθως σε κάρτες βίντεο και συσκευές συνδεδεμένες με USB, όπως εκτυπωτές, κάμερες web, iPhone και παρόμοια περιφερειακά. Ωστόσο, αυτό το σφάλμα μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιοδήποτε υλικό που είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας. Οι παρακάτω λύσεις θα σας βοηθήσουν να επιλύσετε το πρόβλημα και να επαναφέρετε τη συσκευή σας σε κατάσταση λειτουργίας.

Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα κωδικού 43

Για να αντιμετωπίσετε με επιτυχία ένα σφάλμα κωδικού 43, ο καλύτερος τρόπος δράσης είναι να ολοκληρώσετε τα παρακάτω βήματα με διαδοχική σειρά:

  1. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας
  2. Συνδέστε τη συσκευή σε διαφορετικό υπολογιστή
  3. Απενεργοποιήστε και ενεργοποιήστε τη συσκευή
  4. Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών
  5. Ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης συσκευών
  6. Επιστροφή του προγράμματος οδήγησης συσκευής
  7. Εγκαταστήστε το πιο πρόσφατο Service Pack των Windows
  8. Ενημερώστε το BIOS σας
  9. Χρήση Επαναφοράς Συστήματος

Τώρα, μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στις οδηγίες βήμα προς βήμα για καθεμία από αυτές τις λύσεις.

1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να ανανεώσετε το σύστημα και να διαγράψετε τυχόν προσωρινά αρχεία που μπορεί να προκαλούν αυτό το ζήτημα. Πολλά κοινά σφάλματα, όπως ο κωδικός 43, συνήθως επιλύονται μόνα τους μετά από μια επανεκκίνηση.

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού Έναρξη στη γραμμή εργασιών σας.
  2. Εντοπίστε το κουμπί Λειτουργία και κάντε κλικ σε αυτό μία φορά για να αναπτύξετε το μενού.
  3. Κάντε κλικ στο Επανεκκίνηση από τις διαθέσιμες επιλογές. Φροντίστε να αποθηκεύσετε την εργασία σας πριν επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας!

Περιμένετε να επανεκκινηθεί το σύστημά σας και ελέγξτε αν εξακολουθείτε να βλέπετε το σφάλμα κωδικού 43 στη συσκευή σας. Εάν επιμένει, προχωρήστε στην επόμενη λύση που παρέχεται παρακάτω.

2. Συνδέστε τη συσκευή σε διαφορετικό υπολογιστή

Είναι πιθανό το σύστημα ή το υλικό σας να έχει πρόβλημα με τον τρέχοντα υπολογιστή του. Για να το αποκλείσετε, δοκιμάστε να συνδέσετε τη συσκευή σε διαφορετικό σύστημα και δείτε αν λειτουργεί. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν το πρόβλημα προκαλείται ή όχι από κάτι στο περιβάλλον του υπολογιστή σας.

Εάν είναι δυνατόν, συνδέστε τη συσκευή σε διαφορετικό υπολογιστή και ελέγξτε εάν λειτουργεί κανονικά. Εάν είναι, μπορείτε να υποθέσετε ότι το πρόβλημα έγκειται στον υπολογιστή σας. Αντίθετα, εάν το σφάλμα κωδικού 43 εμφανιστεί και σε διαφορετικό υπολογιστή, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το πρόβλημα έγκειται στην εν λόγω συσκευή.

3. Απενεργοποιήστε και ενεργοποιήστε τη συσκευή

Παρόμοια με την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, μπορείτε επίσης να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας απενεργοποιώντας την και ενεργοποιώντας την ξανά. Για να το κάνετε αυτό, απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Windows + R στο πληκτρολόγιό σας για να εμφανιστεί το βοηθητικό πρόγραμμα Run. Πληκτρολογήστε "devmgmt.msc” χωρίς εισαγωγικά και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί OK. Αυτό θα εκκινήσει τη Διαχείριση Συσκευών σε ξεχωριστό παράθυρο.
    Disable and enable the device
  2. Αναπτύξτε την κατηγορία στην οποία ανήκει η προβληματική συσκευή. Κάντε δεξί κλικ στη συσκευή από τη λίστα και, στη συνέχεια, επιλέξτε Απενεργοποίηση συσκευής από το μενού περιβάλλοντος.
    Disable device
  3. Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα στην οθόνη. Κάντε κλικ στο Ναι για να συνεχίσετε.
    Disable device
  4. Περιμένετε για ένα λεπτό. Αφού περάσει αρκετός χρόνος, κάντε ξανά δεξί κλικ στην καταχώριση συσκευών και επιλέξτε Ενεργοποίηση συσκευής από το μενού περιβάλλοντος.
  5. Επανεκκινήστε ξανά τον υπολογιστή σας και δείτε αν αυτό επιλύθηκε το πρόβλημα "Τα Windows σταμάτησαν αυτήν τη συσκευή επειδή ανέφερε προβλήματα. (Κωδικός 43)" σφάλμα.

4. Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών

Πιο συχνά, το σφάλμα κωδικού 43 προκαλείται από προγράμματα οδήγησης συσκευών. Για να το διορθώσετε, έχετε πολλές διαφορετικές επιλογές. Συνιστούμε να εγκαταστήσετε ξανά το πρόγραμμα οδήγησης συσκευής ως εξής:

  1. Πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Windows + R στο πληκτρολόγιό σας για να εμφανιστεί το βοηθητικό πρόγραμμα Run. Πληκτρολογήστε "devmgmt.msc” χωρίς εισαγωγικά και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί OK. Αυτό θα εκκινήσει τη Διαχείριση Συσκευών σε ξεχωριστό παράθυρο.
  2. Αναπτύξτε την κατηγορία στην οποία ανήκει η ελαττωματική συσκευή. Κάντε δεξί κλικ στον προσαρμογέα ήχου που χρησιμοποιείτε από τη λίστα και, στη συνέχεια, επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης συσκευής από το μενού περιβάλλοντος.
    Reinstall device drivers
  3. Κάντε κλικ στο Κατάργηση εγκατάστασης στο μήνυμα που εμφανίζεται στην οθόνη. Περιμένετε μέχρι τα Windows να αφαιρέσουν τη συσκευή πριν συνεχίσετε.
    Uninstall
  4. Κάντε κλικ στο Ενέργεια από το μενού Διαχείριση Συσκευών και, στη συνέχεια, επιλέξτε Σάρωση για αλλαγές υλικού. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εικονίδιο συντόμευσης όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:
    Scan for hardware changes
  5. Μετά την επανεγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης, ελέγξτε αν εμφανίζεται το ίδιο σφάλμα κωδικού 43 όταν κοιτάτε τη συσκευή σας στη Διαχείριση Συσκευών.

5. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών

Εάν η επανεγκατάσταση των τρεχόντων προγραμμάτων οδήγησης δεν έκανε το κόλπο, θα πρέπει να δοκιμάσετε να τα ενημερώσετε στην πιο πρόσφατη έκδοση. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση σφαλμάτων και άλλων ζητημάτων συμβατότητας που μπορεί να προκαλούν αυτό το σφάλμα.

  1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + X ταυτόχρονα στο πληκτρολόγιό σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στη Διαχείριση Συσκευών.
    update device drivers
  2. Αναπτύξτε την ενότητα στην οποία βρίσκεται η ελαττωματική συσκευή σας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το βέλος μπροστά της. Κάντε δεξί κλικ στη συσκευή που χρησιμοποιείτε και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.
    Update device drivers
  3. Επιλέξτε το "Αυτόματη αναζήτηση για ενημερωμένο λογισμικό προγραμμάτων οδήγησης" για να επιτρέψετε στα Windows να αναζητήσουν τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης που είναι συμβατά με τη συσκευή σας. Σημειώστε ότι θα χρειαστείτε σύνδεση στο διαδίκτυο για να εκτελέσετε αυτό το βήμα.
    Search automatically for updated driver software
  4. Μόλις γίνει λήψη και εγκατάσταση του νέου προγράμματος οδήγησης, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Ελέγξτε εάν το πρόβλημά σας με τον κωδικό 43 έχει επιλυθεί μετά την εγκατάσταση των πιο πρόσφατων προγραμμάτων οδήγησης.

6. Επαναφορά του προγράμματος οδήγησης συσκευής

Μια άλλη επιλογή που έχετε είναι να αποκτήσετε μια παλαιότερη έκδοση προγράμματος οδήγησης για τη συσκευή. Μερικές φορές, τα νέα προγράμματα οδήγησης μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα που δεν υπήρχαν σε παλαιότερες εκδόσεις, επομένως η επαναφορά μπορεί να είναι μια βιώσιμη λύση.

  1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + X ταυτόχρονα στο πληκτρολόγιό σας και μετά κάντε κλικ στο Διαχείριση Συσκευών.
  2. Αναπτύξτε την κατηγορία στην οποία ανήκει η συσκευή σας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το βέλος μπροστά της. Κάντε δεξί κλικ στην προβληματική συσκευή σας και επιλέξτε Ιδιότητες.
    Roll back the device driver
  3. Θα πρέπει να εμφανιστεί ένα νέο αναδυόμενο παράθυρο. Εδώ, μεταβείτε στην καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Πρόγραμμα οδήγησης επαναφοράς εάν είναι διαθέσιμο.

Μετά την εκτέλεση αυτών των βημάτων, ενδέχεται να σας ζητηθεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για να πραγματοποιηθούν αλλαγές. Όταν τελειώσετε, ελέγξτε εάν το σφάλμα κωδικού 43 εξακολουθεί να εμφανίζεται.

7. Εγκαταστήστε το πιο πρόσφατο Service Pack των Windows

Τα πακέτα υπηρεσιών των Windows κυκλοφορούν τακτικά για να παρέχουν ενημερώσεις και επιδιορθώσεις για πολλά προβλήματα συστήματος. Η εγκατάσταση του πιο πρόσφατου service pack μπορεί να σας βοηθήσει να επιλύσετε το σφάλμα κωδικού 43, καθώς μπορεί να περιέχει ενημερωμένα προγράμματα οδήγησης συσκευών που διορθώνουν προβλήματα.

Για λήψη του πιο πρόσφατου Service Pack, μεταβείτε στο Κέντρο Service Pack και Update. Επιλέξτε το λειτουργικό σας σύστημα και ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται από τη Microsoft για να αποκτήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση συμβατή με τα Windows σας.

8. Ενημερώστε το BIOS σας

Το βασικό σύστημα εισόδου/εξόδου (BIOS) είναι ένα πρόγραμμα υλικολογισμικού που είναι αποθηκευμένο σε ένα μικρό τσιπ μνήμης στη μητρική πλακέτα. Είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση των στοιχείων υλικού στον υπολογιστή σας και η ενημέρωση του μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του σφάλματος κωδικού 43.

  1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R στο πληκτρολόγιό σας Αυτό θα εμφανίσει το βοηθητικό πρόγραμμα Run.
  2. Πληκτρολογήστε "cmd" χωρίς εισαγωγικά και πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό θα εκκινήσει την εφαρμογή Command Prompt.
    Command prompt
  3. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε μία προς μία τις ακόλουθες εντολές. Πατήστε το πλήκτρο Enter μετά από κάθε γραμμή εντολών για να εκτελέσετε την εντολή:
    • πληροφορίες συστήματος | findstr /I /c:bios
    • wmic bios παίρνει κατασκευαστή, smbiosbiosversion
      Command prompt
  4. Αυτές οι εντολές θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε την έκδοση του BIOS. Χρησιμοποιήστε το για να βρείτε τα πιο πρόσφατα αρχεία που απαιτούνται για την ενημέρωση του BIOS σας, εκτός εάν χρησιμοποιείτε ήδη την πιο πρόσφατη διαθέσιμη έκδοση.

9. Χρησιμοποιήστε την Επαναφορά Συστήματος

Εάν καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν έχει λειτουργήσει, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε την Επαναφορά Συστήματος για να αναιρέσετε τυχόν πρόσφατες αλλαγές που ενδέχεται να προκάλεσαν το σφάλμα κωδικού 43. Αυτό δεν θα επηρεάσει τα προσωπικά αρχεία ή τις ρυθμίσεις σας και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα.

Προειδοποίηση: Μπορεί να χάσετε ορισμένες πρόσφατα εγκατεστημένες εφαρμογές! Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξετε ποια προγράμματα και προγράμματα οδήγησης θα επηρεαστούν κατά τη διαδικασία Επαναφοράς Συστήματος προτού προχωρήσετε.

  1. Ανοίξτε τη γραμμή αναζήτησης στη γραμμή εργασιών σας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού. Μπορείτε επίσης να το εμφανίσετε με τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows + S.
  2. Πληκτρολογήστε Επαναφορά συστήματος και κάντε κλικ στο Ανάκτηση από τα αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτό θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή, στην κατηγορία του καλύτερου αγώνα.
    Windows system restore
  3. Αυτό θα σας μεταφέρει στον Πίνακα Ελέγχου. Εδώ, κάντε κλικ στον σύνδεσμο Άνοιγμα Επαναφοράς Συστήματος που μπορείτε να δείτε στην ενότητα Σύνθετα εργαλεία ανάκτησης.
    System restore
  4. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να επαναφέρετε ένα προηγούμενο χρονικό σημείο. Μπορείτε να επιλέξετε μόνοι σας ένα σημείο επαναφοράς ή να χρησιμοποιήσετε το προτεινόμενο εάν τα Windows εμφανίσουν την επιλογή.
    Windows system restore
  5. Αφού διαλέξετε τις επιλογές που σας ικανοποιούν, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος και περιμένετε μέχρι τα Windows να επαναφέρουν τον υπολογιστή σας. Θα μπορείτε να πείτε εάν αυτό λειτούργησε ή όχι μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας με το φορτωμένο σημείο επαναφοράς.

Συμπέρασμα

Ένα σφάλμα κωδικού 43 υποδεικνύει ότι κάτι δεν πάει καλά είτε με το ίδιο το υλικό είτε με τα συσχετιζόμενα προγράμματα οδήγησης στο σύστημά σας. Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο ήταν σε θέση να σας παρέχει τα βήματα και τις οδηγίες που χρειάζεστε για να επιλύσετε με επιτυχία αυτό το ζήτημα.

Εδώ στο SoftwareKeep, είμαστε πάντα στην ευχάριστη θέση να σας βοηθήσουμε με τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με το λογισμικό. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια!

Ένα ακόμη πράγμα

Ψάχνετε για περισσότερες συμβουλές; Δείτε τους άλλους οδηγούς μας στο Ιστολόγιο SoftwareKeep και στο Κέντρο βοήθειας! Θα βρείτε πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων και εύρεσης λύσεων στα τεχνολογικά σας προβλήματα.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και αποκτήστε έγκαιρη πρόσβαση στις αναρτήσεις ιστολογίου, τις προσφορές και τους εκπτωτικούς κωδικούς μας. Επιπλέον, θα είστε οι πρώτοι που θα μάθετε για τους πιο πρόσφατους οδηγούς, προσφορές και άλλες συναρπαστικές ενημερώσεις!

Προτεινόμενα άρθρα

» Πώς να διορθώσετε το σφάλμα λειτουργίας "Αυτή η συσκευή δεν μπορεί να ξεκινήσει (Κωδικός 10)" στα Windows
» Αυτή η συσκευή δεν μπορεί να βρει αρκετούς δωρεάν πόρους για χρήση (Κωδικός 12)
» Πώς να διορθώσετε μια συσκευή USB που δεν αναγνωρίζεται

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με ερωτήσεις ή αιτήματα που θέλετε να καλύψουμε.