3 Fixes for the “This Blu-Ray Disc Needs a Library for AACS Decoding” Error

Βλέπετε το σφάλμα "Ο δίσκος Blu-ray χρειάζεται βιβλιοθήκη" στο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων VLC; Μην ανησυχείτε, δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε μόνιμα το πρόβλημα.

Οι δίσκοι Blu-ray είναι ένα δημοφιλές μέσο αποθήκευσης βίντεο υψηλής ευκρίνειας και οι συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray κυκλοφορούν στην αγορά εδώ και χρόνια. Τα Blu-ray προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα DVD, τα οποία περιλαμβάνουν πιο ευκρινείς εικόνες και καλύτερη ποιότητα ήχου. Ωστόσο, οι δίσκοι Blu-ray ενδέχεται να προκαλέσουν σφάλμα στη δημοφιλή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων VLC λόγω ορισμένων τεχνικών παραγόντων.

blue-ray disc needs a libary for aacs coding


Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε 3 επιδιορθώσεις για το "Αυτός ο δίσκος Blu-ray χρειάζεται μια βιβλιοθήκη για αποκωδικοποίηση AACS και το σύστημά σας δεν την διαθέτει.μήνυμα λάθους στο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων VLC και σας παρέχει λύσεις για να καταστεί δυνατή η αναπαραγωγή δίσκων Blu-ray χωρίς κανένα πρόβλημα!

Αυτές οι ενημερώσεις κώδικα αφορούν Windows 10, Windows 8 και 8.1 και Windows 10

Πίνακας περιεχομένων 

Τι προκαλεί το σφάλμα "Ο δίσκος Blu-ray χρειάζεται βιβλιοθήκη";

Εξετάσαμε το υπάρχον σφάλμα, καθώς και ορισμένες από τις τεχνικές που έχουν χρησιμοποιήσει οι χρήστες σε παρόμοιο σενάριο για να διορθώσουν με επιτυχία το μήνυμα σφάλματος. Σύμφωνα με τα ευρήματά μας, υπάρχουν μερικές συχνές περιστάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε αυτήν την ειδοποίηση σφάλματος.

  • Προστατευμένοι δίσκοι Blu-ray — Η πλειονότητα των εμπορικών δίσκων Blu-ray είναι ασφαλισμένα με AACS και BD+ για λόγους προστασίας. Η εγκατάσταση της libaacs (αντί της τυπικής βιβλιοθήκης libbluray) είναι απαραίτητη στο για να παίξει το VLC κρυπτογραφημένα μέσα.
  • Λείπει το KeyDB.αρχείο cfg — Ένας άλλος τυπικός λόγος για την αποτυχία της αναπαραγωγής Blu-ray είναι η έλλειψη KeyDB.cfg αρχείο στον υπολογιστή σας. Η βιβλιοθήκη libaacs απαιτεί αυτό το αρχείο για την αναπαραγωγή πολυμέσων.
  • Παλαιωμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC — Το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων VLC είναι ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων ανοιχτού κώδικα με πολλά πιρούνια που δεν έχουν υπογραφεί από τους δημιουργούς. Υπάρχουν πολλές ενημερώσεις για τη συσκευή αναπαραγωγής και είναι πιθανό να χρησιμοποιείτε μια έκδοση με γνωστό σφάλμα που προκαλεί το σφάλμα με την αναπαραγωγή Blu-ray.
  • Εφθαρμένα μέσα — Εάν τα μέσα στον δίσκο Blu-ray σας είναι κατεστραμμένα, κανένα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων δεν θα μπορεί να το αναπαράγει, συμπεριλαμβανομένου του VLC.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την επίλυση του προβλήματος "Αυτός ο δίσκος Blu-ray χρειάζεται μια βιβλιοθήκη για αποκωδικοποίηση AACS και το σύστημά σας δεν την διαθέτει.μήνυμα σφάλματος, αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει σε πολλές διαδικασίες που έχουν ακολουθήσει άλλα άτομα σε παρόμοια θέση για να λύσουν το πρόβλημα.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα "Ο δίσκος Blu-ray χρειάζεται βιβλιοθήκη" στη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων VLC

Μερικοί χρήστες που αντιμετώπιζαν προβλήματα με τα Blu-ray και το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων VLC μπόρεσαν να παίξουν τους δίσκους τους προσθέτοντας με μη αυτόματο τρόπο ορισμένα αρχεία βιβλιοθήκης AAC. Υπάρχουν και άλλες λύσεις, αλλά αυτό θα λειτουργήσει στα περισσότερα σενάρια!

Ωστόσο, είναι επίσης πιθανό το αρχείο σας να είναι κατεστραμμένο ή να μην μπορεί να αναπαραχθεί σε κανένα πρόγραμμα αναπαραγωγής, όχι μόνο στο ενσωματωμένο του VLC. Μάθετε πώς να ελέγχετε για διαφθορά και τι μπορείτε να κάνετε για να επαναφέρετε τα πολυμέσα σας.

Μέθοδος 1. Μη αυτόματη προσθήκη αρχείων βιβλιοθηκών στο AACS

Αυτή η μέθοδος είναι αυτή που λειτουργεί για τους περισσότερους ανθρώπους. Συνιστούμε να μην το παραλείψετε και να ολοκληρώσετε όλα τα βήματα με ακρίβεια για να έχετε την καλύτερη ευκαιρία για την αντιμετώπιση προβλημάτων του προβλήματος "Αυτός ο δίσκος Blu-ray χρειάζεται βιβλιοθήκη για αποκωδικοποίηση AACS" στη συσκευή αναπαραγωγής VLC.

Προειδοποίηση: Τα παρακάτω βήματα θα απαιτήσουν τη λήψη αρχείων από έναν ιστότοπο που δεν διαθέτει πιστοποιητικό SSL. Κατεβάστε τα αρχεία με δική σας ευθύνη.

  1. Επισκεφτείτε αυτόν τον ιστότοπο σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης της επιλογής σας. Μπορεί να λαμβάνετε μια προειδοποίηση όπως "Η σύνδεσή σας δεν είναι ιδιωτική". Στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης, μπορείτε να κάνετε κλικ στις σύνθετες επιλογές για να συνεχίσετε τη σύνδεση με τον ιστότοπο ούτως ή άλλως.
    visit vlc website
  2. Πρώτα, κάντε κλικ στον σύνδεσμο "λήψη του αρχείου" κάτω από την ενότητα της βάσης δεδομένων Keys. Αυτό θα κάνει λήψη του απαραίτητου KeyDB.cfg στον υπολογιστή σας.
    get the file
  3. Για άλλη μια φορά, ενδέχεται να λάβετε μια προειδοποίηση σχετικά με ένα δυνητικά μη ασφαλές αρχείο. Εάν συμβεί αυτό, κάντε κλικ στο εικονίδιο Περισσότερες επιλογές και επιλέξτε να διατηρήσετε το αρχείο. Πραγματοποιήσαμε πολλές δοκιμές για να διασφαλίσουμε ότι αυτό το αρχείο είναι ασφαλές για λήψη από τον Οκτώβριο του 2021.
    get the file
  4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στον σύνδεσμο λήψης που σχετίζεται με την έκδοση του συστήματός σας στην ενότητα Δυναμική βιβλιοθήκη AACS. Για παράδειγμα, εάν εκτελείτε μια έκδοση 64-bit των Windows, πρέπει να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο "αυτό το αρχείο" στη δεύτερη γραμμή.
    that file
  5. Πλοηγηθείτε στον φάκελο AppData:
    • Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R στο πληκτρολόγιό σας για να εμφανιστεί το βοηθητικό πρόγραμμα Run. Πληκτρολογήστε "C:\Users\Your username\AppData" χωρίς τα εισαγωγικά και πατήστε Enter. Φροντίστε να αντικαταστήσετε το "Το όνομα χρήστη σας" με το όνομα του τοπικού σας λογαριασμού.
    • Εναλλακτικά, ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων με τα Windows + E συντόμευση πληκτρολογίου και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο Αυτός ο υπολογιστής > C: > Χρήστες > Το όνομα χρήστη σας > AppData.
  6. Ανοίξτε το φάκελο Περιαγωγή.
    open the roaming folder
  7. Κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε κενό χώρο και κάντε κλικ στην επιλογή Νέος φάκελος από το μενού περιβάλλοντος. Ονομάστε το φάκελο "aacs" και ανοίξτε τον μετά τη δημιουργία.
    new folder
  8. Ανοίξτε τον πρόσφατα δημιουργημένο φάκελο "aacs" και, στη συνέχεια, σύρετε το KeyDB.cfg αρχείο που κατεβάσατε στον φάκελο. Από προεπιλογή, θα πρέπει να μπορείτε να εντοπίσετε αυτό το αρχείο στον φάκελο Λήψεις.
    keyDB.cfg
  9. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο φάκελο εγκατάστασης για το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων VLC. Από προεπιλογή, μπορείτε να το βρείτε σε μία από αυτές τις δύο τοποθεσίες:
    1. C:\Program Files\VideoLAN\VLC
    2. C:\Program Files(x86)\VideoLAN\VLC
  10. Σύρετε τα libaacs.dll αρχείο που κατεβάσατε στον φάκελο. Από προεπιλογή, θα πρέπει να μπορείτε να εντοπίσετε αυτό το αρχείο στον φάκελο Λήψεις.
    libaacs.dll

Στη συνέχεια, ανοίξτε τη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων VLC και προσπαθήστε να αναπαράγετε το δίσκο Blu-ray που προκάλεσε την εμφάνιση του προηγούμενου μηνύματος σφάλματος. Εάν έχετε ολοκληρώσει τα βήματα με επιτυχία, θα πρέπει να μπορείτε να ανοίξετε το δίσκο και να αποκτήσετε πρόσβαση στα περιεχόμενά του.

Μέθοδος 2. Ενημερώστε το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων VLC στην πιο πρόσφατη έκδοση

Μερικοί χρήστες σας προτείνουν να ενημερώσετε το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων VLC στην πιο πρόσφατη έκδοση. Εφαρμόζοντας μια ενημέρωση, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις πιο πρόσφατες διορθώσεις σφαλμάτων, νέες δυνατότητες και βελτιώσεις στην εφαρμογή.

Αυτό θα μπορούσε εύκολα να επιλύσει το σφάλμα "Αυτός ο δίσκος Blu-ray χρειάζεται βιβλιοθήκη για αποκωδικοποίηση AACS", ειδικά εάν δεν έχετε ενημερώσει το λογισμικό εδώ και πολύ καιρό.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων VLC. Χρησιμοποιώντας το μενού κεφαλίδας, κάντε κλικ στο Βοήθεια > Έλεγχος για ενημερώσεις στο μενού περιβάλλοντος.
    update vlc
  2. Εάν υπάρχει διαθέσιμη νέα έκδοση της εφαρμογής, θα πρέπει να λάβετε ένα μήνυμα παρόμοιο με αυτό:
    Μια νέα έκδοση του VLC (X.Χ.X) είναι διαθέσιμο.Το
    Το VideoLAN και η ομάδα ανάπτυξης VLC παρουσιάζουν το VLC X.0 «Βετινάρι».
    VLC X.Το 0 είναι μια σημαντική ενημέρωση για το VLC, εισάγοντας την αποκωδικοποίηση υλικού από προεπιλογή, επιτρέποντας 4K με χρήση χαμηλής cpu (και 8K σε πρόσφατα μηχανήματα), υποστηρίζοντας HDR και βίντεο 360. Βελτιώνει επίσης τη μετάδοση ήχου, επιτρέπει τη ροή σε ChromeCast, Blu-ray και περιήγηση μονάδας τοπικού δικτύου.
    Θέλετε να το κατεβάσετε;
  3. Κάντε κλικ στο Ναι για να ξεκινήσετε τη λήψη της ενημέρωσης. Είναι απαραίτητη μια σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο για τη λήψη της ενημέρωσης χωρίς να λείπουν αρχεία ή σφάλματα.
    update vlc
  4. Το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων VLC θα ξεκινήσει τη λήψη των απαραίτητων αρχείων για την εγκατάσταση της ενημέρωσης. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία λήψης, θα δείτε το μήνυμα "Η νέα έκδοση λήφθηκε με επιτυχία. Θέλετε να κλείσετε το VLC και να το εγκαταστήσετε τώρα;”. Κάντε κλικ στο Εγκατάσταση.
  5. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να αναβαθμίσετε το VLC χρησιμοποιώντας προηγούμενες ρυθμίσεις. Περιμένετε να εγκαταστήσει ο οδηγός την πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος αναπαραγωγής πολυμέσων VLC και, στη συνέχεια, προσπαθήστε να ανοίξετε το προβληματικό αρχείο Blu-ray.

Μέθοδος 3. Ελέγξτε εάν τα αρχεία σας είναι κατεστραμμένα

Είναι τρομακτικό να το σκέφτεσαι, αλλά υπάρχει πιθανότητα το περιεχόμενο πολυμέσων στο δίσκο Blu-ray να είναι κατεστραμμένο. Εάν συνέβαινε αυτό, δεν θα μπορούσατε πλέον να έχετε πρόσβαση στα μέσα που είναι αποθηκευμένα στο δίσκο, χωρίς πιθανώς κανένα τρόπο ανάκτησης.

Για να ελέγξετε εάν το αρχείο σας είναι άθικτο, συνιστούμε πρώτα να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων για την έκδοση των Windows που διαθέτετε. Μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι σαν Potplayer ή MPC-BE που είναι και τα δύο υπέροχα εναλλακτικές λύσεις για τη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων VLC.

Εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε παρόμοιο πρόβλημα Blu-ray με άλλες συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων; Δοκιμάστε να τοποθετήσετε το δίσκο σας σε διαφορετικό μηχάνημα (άλλο υπολογιστή, φορητό υπολογιστή ή Mac) και δείτε εάν είναι σε θέση να αναπαράγει τα μέσα. Εάν εξακολουθείτε να λαμβάνετε τα ίδια ή παρόμοια σφάλματα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το αρχείο σας να είναι κατεστραμμένο.

Πριν πάτε…

Εάν είστε ακόμα εδώ, σημαίνει ότι σας άρεσε να διαβάζετε αυτό το άρθρο. Είμαστε χαρούμενοι και χαρούμενοι μαζί σας.

Εάν οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο σάς βοήθησαν να λύσετε το πρόβλημά σας με το σφάλμα "Αυτός ο δίσκος Blu-ray χρειάζεται βιβλιοθήκη για αποκωδικοποίηση AACS", μην ξεχάσετε να δείτε μερικές από τις άλλες αναρτήσεις μας σχετικά με συμβουλές και κόλπα ή αντιμετώπιση προβλημάτων στο Κέντρο βοήθειας! Θα το απολαύσετε.

Δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το σύστημα και τις εφαρμογές της Microsoft.

Έτσι, αποκτήστε έγκαιρη πρόσβαση στις πιο πρόσφατες αναρτήσεις ιστολογίου, τις προσφορές και τους εκπτωτικούς κωδικούς μας, εγγραφείτε στο NEWSLETTER παρακάτω! Θα λάβετε επίσης την καλύτερη τιμή για όλα τα προϊόντα που προσφέρουμε στο SoftwareKeep .

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

» Πώς να εγκαταστήσετε τα Windows χωρίς να χρησιμοποιήσετε μονάδα DVD/USB
» Πώς να βελτιστοποιήσετε τα Windows 10 για παιχνίδια
» Πώς να διορθώσετε το σφάλμα "Κρίσιμη καταστροφή δομής" στα Windows 10