How Do I Make Taskbar Smaller on Windows 10?

Δεν μπορείτε να κατεβάσετε τη γραμμή εργασιών σας αρκετά μικρή στην πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10 ή των Windows 11; Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τη γραμμή εργασιών σας μικρότερη!

Δεν μπορείτε να κατεβάσετε τη γραμμή εργασιών σας αρκετά μικρή στην πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10 ή των Windows 11; Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τη γραμμή εργασιών σας μικρότερη!

How Do I Make Taskbar Smaller on Windows 10?

Μικρότερη της γραμμής εργασιών στα Windows 10 μπορεί να βοηθήσει στην εκκαθάριση περισσότερου χώρου στην οθόνη και να διευκολύνει την εργασία σε διαφορετικά έργα. Πρέπει να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα για να κάνετε αυτήν την αλλαγή και ο χρήστης θα μπορεί να δει αμέσως τη διαφορά.

Μετάβαση σε:

  1. Πώς να κάνετε τη γραμμή εργασιών μικρότερη στα Windows 10
  2. Ξεκλείδωμα και αλλαγή μεγέθους της γραμμής εργασιών με μη αυτόματο τρόπο
  3. Κάντε τα κουμπιά της γραμμής εργασιών μικρότερα για να μειώσετε το μέγεθος της γραμμής εργασιών
  4. Αυτόματη απόκρυψη της γραμμής εργασιών
  5. Συμβουλές και κόλπα για την προσαρμογή της γραμμής εργασιών των Windows 10

Γιατί μπορεί να είναι χρήσιμο να κάνετε τη γραμμή εργασιών μικρότερη

Η γραμμή εργασιών είναι μία από τις πιο βασικές δυνατότητες των Windows 10. Σας επιτρέπει να βλέπετε όλα τα ανοιχτά σας προγράμματα και να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε αυτά. Μπορείτε επίσης να καρφιτσώσετε τα αγαπημένα σας προγράμματα στη γραμμή εργασιών για εύκολη πρόσβαση. Από προεπιλογή, η γραμμή εργασιών έχει οριστεί να είναι σχετικά μεγάλη.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα για να το κάνετε μικρότερο.

  • Ένα πλεονέκτημα της μικρότερης γραμμής εργασιών είναι ότι ελευθερώνει περισσότερο χώρο στην οθόνη σας. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν έχετε μια μικρή οθόνη ή χρησιμοποιείτε πολλά προγράμματα ταυτόχρονα. Μια μικρότερη γραμμή εργασιών σάς δίνει περισσότερο χώρο για να δείτε τα ανοιχτά προγράμματα και τα παράθυρά σας.
  • Ένα άλλο πλεονέκτημα της μείωσης της γραμμής εργασιών είναι ότι διευκολύνει την προβολή του τι υπάρχει πίσω από αυτήν. Για παράδειγμα, εάν εργάζεστε σε ένα έγγραφο στο Microsoft Word και πρέπει να αναφέρετε κάτι σε άλλο πρόγραμμα, μπορείτε να δείτε πιο εύκολα αυτό το πρόγραμμα εάν η γραμμή εργασιών είναι μικρότερη. Με μια μεγαλύτερη γραμμή εργασιών, αυτό το πρόγραμμα μπορεί να είναι κρυμμένο πίσω από τη γραμμή εργασιών.
  • Ένα τρίτο πλεονέκτημα της μείωσης της γραμμής εργασιών είναι ότι μπορεί να διευκολύνει την εύρεση του δείκτη του ποντικιού σας. Ο δείκτης του ποντικιού σας μπορεί να χαθεί στη θάλασσα των εικονιδίων όταν η γραμμή εργασιών είναι μεγάλη. Μια μικρότερη γραμμή εργασιών σημαίνει μια μικρότερη περιοχή για να κρύβεται ο δείκτης του ποντικιού σας.
  • Τέλος, η μικρότερη της γραμμής εργασιών μπορεί να διευκολύνει το κλικ σε εικονίδια και κουμπιά. Μπορεί να κάνετε κατά λάθος κλικ σε λάθος εικονίδιο ή κουμπί εάν η γραμμή εργασιών είναι πολύ μεγάλη. Μια μικρότερη γραμμή εργασιών σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερη περιοχή στην οποία μπορείτε να κάνετε κλικ κατά λάθος.

Τώρα που ρίξαμε μια ματιά στο γιατί μπορεί να θέλετε να αλλάξετε το μέγεθος της γραμμής εργασιών των Windows 10 σε μικρότερο μέγεθος, ας πάρουμε μια ματιά στο πώς να το κάνετε.

Πώς να κάνετε τη γραμμή εργασιών μικρότερη στα Windows 10

Από προεπιλογή, η γραμμή εργασιών βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης και παρέχει γρήγορη πρόσβαση στις εφαρμογές, τα αρχεία και τις ρυθμίσεις σας. Η γραμμή εργασιών μπορεί επίσης να προσαρμοστεί ώστε να εμφανίζει περισσότερες ή λιγότερες πληροφορίες. Μπορεί ακόμη και να μετακινηθεί σε διαφορετικές τοποθεσίες στην οθόνη.

Εάν διαπιστώσετε ότι η γραμμή εργασιών καταλαμβάνει πολύ χώρο στην οθόνη σας, μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε το μέγεθος της γραμμής εργασιών:

  1. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών.
  2. Επιλέξτε τις ρυθμίσεις της γραμμής εργασιών.
  3. Εντοπίστε την επιλογή «Χρήση μικρών κουμπιών γραμμής εργασιών» από το δεξιό παράθυρο.
  4. Επιλέξτε το κουμπί δίπλα του. Αυτό είναι.

Μόλις το κάνετε αυτό, η γραμμή εργασιών θα γίνει αμέσως αισθητά μικρότερη.

Ας δούμε αναλυτικά αυτές τις μεθόδους παρακάτω:

1. Ξεκλείδωμα και αλλαγή μεγέθους της γραμμής εργασιών με μη αυτόματο τρόπο

Ο γρήγορος τρόπος:

  1. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Κλείδωμα της γραμμής εργασιών.
  2. Κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το επάνω μέρος της γραμμής εργασιών.
  3. Σύρετε το ποντίκι πάνω και κάτω για να αλλάξετε το μέγεθος της γραμμής εργασιών.

Η γραμμή εργασιών είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της διεπαφής χρήστη των Windows 10. Από προεπιλογή, βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης και περιέχει το κουμπί Έναρξη, τα κουμπιά της γραμμής εργασιών, την περιοχή ειδοποιήσεων και το ρολόι. Ωστόσο, μπορείτε να ξεκλειδώσετε με μη αυτόματο τρόπο και να αλλάξετε το μέγεθος της γραμμής εργασιών για να αλλάξετε το μέγεθος, τη θέση της και άλλες ρυθμίσεις.

Unlock Taskbar

Για να ξεκλειδώσετε τη γραμμή εργασιών, απλώς κάντε δεξί κλικ πάνω της και επιλέξτε Κλείδωμα της γραμμής εργασιών από το μενού περιβάλλοντος, εάν έχει ένα σύμβολο επιλογής δίπλα της. Αυτό θα σας επιτρέψει να το μετακινήσετε στην οθόνη και να αλλάξετε το μέγεθός του.

Για να αλλάξετε το μέγεθος της γραμμής εργασιών, κάντε κλικ και σύρετε σε μία από τις άκρες της. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον προσανατολισμό του σύροντάς το στην αριστερή ή δεξιά πλευρά ή ακόμα και στο επάνω μέρος της οθόνης!

lock taskbar

2. Κάντε τα κουμπιά της γραμμής εργασιών μικρότερα για να μειώσετε το μέγεθος της γραμμής εργασιών

Ένας άλλος τρόπος για να μειώσετε την ακαταστασία στην οθόνη του υπολογιστή σας είναι να κάνετε τα εικονίδια της γραμμής εργασιών μικρότερα. Αυτό θα διατηρήσει την οθόνη σας καθαρή και θα μειώσει το μέγεθος της γραμμής εργασιών.

  1. Επιλέξτε Ρυθμίσεις γραμμής εργασιών αφού κάνετε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών.
    Taskbar settings
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί δίπλα στην επιλογή Χρήση μικρών κουμπιών γραμμής εργασιών αφού την βρείτε στο δεξιό τμήμα του παραθύρου. Η γραμμή εργασιών θα συρρικνωθεί σε μέγεθος αμέσως καθώς τα εικονίδια προσαρμόζονται σε μικρότερο μέγεθος.
    Use small taskbar buttons

Μπορείτε πάντα να το επαναφέρετε αποεπιλέγοντας την επιλογή μικρά εικονίδια.

3. Αυτόματη απόκρυψη της γραμμής εργασιών

Φυσικά, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε το μέγεθος της γραμμής εργασιών σας είναι να την εξαφανίσετε. Τα Windows 10 διαθέτουν μια ενσωματωμένη δυνατότητα που αποκρύπτει αυτόματα τη γραμμή εργασιών, εκτός εάν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω της σε λειτουργία επιφάνειας εργασίας.

Automatically hide taskbar

Απλώς κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών σας και επιλέξτε Ρυθμίσεις γραμμής εργασιών από το μενού περιβάλλοντος που εμφανίζεται, όπως φαίνεται στην προηγούμενη ενότητα. Όταν βρίσκεστε στο παράθυρο Ρυθμίσεις, αλλάξτε τη ρύθμιση Αυτόματη απόκρυψη της γραμμής εργασιών στη λειτουργία επιφάνειας εργασίας.

Όταν τοποθετείτε το ποντίκι πάνω από το σημείο που υποτίθεται ότι βρίσκεται η γραμμή εργασιών (στο κάτω μέρος της οθόνης σας από προεπιλογή), θα εμφανιστεί. Ωστόσο, διαφορετικά θα μείνει έξω από το δρόμο.

Συμβουλές και κόλπα για την προσαρμογή της γραμμής εργασιών των Windows 10

Η γραμμή εργασιών είναι μια από τις πιο σημαντικές δυνατότητες των Windows 10. Παρέχει έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο πρόσβασης στις εφαρμογές και τα αρχεία σας και μπορεί να προσαρμοστεί για να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές και κόλπα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη γραμμή εργασιών σας:

  1. Εάν θέλετε να καρφιτσώσετε μια εφαρμογή στη γραμμή εργασιών, απλώς κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής και επιλέξτε Καρφίτσωμα στη γραμμή εργασιών.
  2. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε συντομεύσεις για τις αγαπημένες σας εφαρμογές σύροντάς τις από το μενού Έναρξη στη γραμμή εργασιών.
  3. Για να αλλάξετε το χρώμα της γραμμής εργασιών σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εξατομίκευση > Χρώματα. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε από διάφορα προκαθορισμένα χρώματα ή να δημιουργήσετε τον δικό σας προσαρμοσμένο συνδυασμό χρωμάτων.
  4. Η γραμμή εργασιών μπορεί επίσης να προσαρμοστεί ώστε να εμφανίζει διαφορετικές πληροφορίες. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε ένα ρολόι, πρόγνωση καιρού ή ένδειξη στάθμης μπαταρίας. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εξατομίκευση > Γραμμή εργασιών και επιλέξτε Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση εικονιδίων συστήματος.
  5. Μπορείτε να προσθέσετε μια γραμμή εργασιών σε πολλές οθόνες στα Windows 10. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εμφάνιση > Πολλαπλές οθόνες και επιλέξτε την επιλογή Εμφάνιση γραμμής εργασιών σε όλες τις οθόνες.
  6. Εάν θέλετε να μετακινήσετε τη γραμμή εργασιών σε διαφορετική τοποθεσία στην οθόνη, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εξατομίκευση > Γραμμή εργασιών και επιλέξτε την επιλογή Κλείδωμα της γραμμής εργασιών. Μόλις ξεκλειδωθεί η γραμμή εργασιών, μπορείτε να κάνετε κλικ και να τη σύρετε σε μια νέα θέση.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προσαρμόσετε τη γραμμή εργασιών των Windows 10 για να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Η αξιοποίηση αυτών των συμβουλών και τεχνασμάτων μπορεί να κάνει τη γραμμή εργασιών σας να λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Συμπέρασμα

Η γραμμή εργασιών των Windows 10 είναι απαραίτητη για το σύστημά σας και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες σας. Ακολουθώντας τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο, θα πρέπει να μπορείτε να το προσαρμόσετε ώστε να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στην οθόνη σας.

Εάν θέλετε να προσαρμόσετε ακόμη περισσότερο τη γραμμή εργασιών των Windows 10, διαβάστε τα άλλα άρθρα μας στο Ιστολόγιο Softwarekeep. Έχουμε μια ποικιλία από συμβουλές και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το σύστημά σας. Και αν εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για βοήθεια.

Η ομάδα μας είναι στην ευχάριστη θέση να σας βοηθήσει με όλες τις τεχνολογικές σας ανάγκες. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση!

Ένα ακόμα πράγμα

Ψάχνετε περισσότερες συμβουλές; Ανατρέξτε στους άλλους οδηγούς μας στο Κέντρο βοήθειας για πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων και εύρεσης λύσεων στα τεχνολογικά σας προβλήματα.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και αποκτήστε πρόσβαση στις αναρτήσεις ιστολογίου, τις προσφορές και τους εκπτωτικούς κωδικούς νωρίς. Επιπλέον, θα είστε οι πρώτοι που θα μάθετε για τους πιο πρόσφατους οδηγούς, προσφορές και άλλες συναρπαστικές ενημερώσεις!

Προτεινόμενα άρθρα

» Πώς να αφαιρέσετε τον καιρό και τις ειδήσεις από τη γραμμή εργασιών στα Windows 10;
» Πώς να κάνετε τη γραμμή εργασιών διαφανή στα Windows 10
» Πώς να κεντράρετε το μενού Έναρξη και Γραμμή εργασιών στα Windows 10

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με ερωτήσεις ή αιτήματα που θέλετε να καλύψουμε.