How To Fix Slow Keyboard Response on Windows 11

Αντιμετωπίζετε αργές αποκρίσεις ή καθυστέρηση εισόδου από το πληκτρολόγιό σας στα Windows 11; Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές.

Μπορεί να είναι απίστευτα απογοητευτικό όταν το πληκτρολόγιό σας δεν ανταποκρίνεται τόσο γρήγορα όσο αναμενόταν. Αυτό το περιστατικό ονομάζεται καθυστέρηση εισόδου πληκτρολογίου ή αργός χρόνος απόκρισης και μπορεί να εμφανιστεί σε συστήματα Windows 11. Με τα κατάλληλα βήματα, μπορείτε να διαγνώσετε τι προκαλεί το πρόβλημα και να λάβετε μέτρα για να το διορθώσετε.

Εάν αντιμετωπίζετε αργή απόκριση πληκτρολογίου στο σύστημά σας Windows 11, μην ανησυχείτε - υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διορθώσετε το πρόβλημα και να επιστρέψετε στη δουλειά. Σε αυτό το άρθρο, θα παρέχουμε έναν οδηγό βήμα προς βήμα για τη διάγνωση του προβλήματος, θα προσφέρουμε πιθανές λύσεις και θα δώσουμε συμβουλές για την αποφυγή εμφάνισής του στο μέλλον.

How To Fix Slow Keyboard Response on Windows 11

Τι προκαλεί την καθυστέρηση πληκτρολογίου στα Windows 11;

Η καθυστέρηση πληκτρολογίου και η αργή απόκριση του πληκτρολογίου στα Windows 11 μπορεί να προκύψουν για διάφορους λόγους, όπως:

  • Παλαιωμένα ή κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης πληκτρολογίου: Εάν τα προγράμματα οδήγησης για το πληκτρολόγιό σας είναι παλιά ή κατεστραμμένα, το πληκτρολόγιό σας ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά, με αποτέλεσμα αργούς χρόνους απόκρισης.
  • Κακόβουλο λογισμικό ή ιοί: Τα κακόβουλα προγράμματα και οι ιοί μπορούν επίσης να προκαλέσουν αργούς χρόνους απόκρισης του πληκτρολογίου χρησιμοποιώντας πόρους του συστήματος και παρεμποδίζοντας τις λειτουργίες του πληκτρολογίου.
  • Προγράμματα συλλογής πόρων: Εάν εκτελούνται πάρα πολλά προγράμματα στο σύστημά σας, ενδέχεται να καταναλώσουν πάρα πολλούς πόρους, με αποτέλεσμα το πληκτρολόγιό σας να ανταποκρίνεται αργά.
  • Προβλήματα υλικού: Εάν το πληκτρολόγιό σας είναι σωματικά κατεστραμμένο ή δυσλειτουργεί, μπορεί να προκαλέσει αργούς χρόνους απόκρισης.
  • Ζητήματα ενημέρωσης των Windows: Μερικές φορές, οι ενημερώσεις των Windows μπορεί να προκαλέσουν καθυστέρηση πληκτρολογίου, καθώς μπορεί να έρχονται σε διένεξη με τα προγράμματα οδήγησης πληκτρολογίου ή άλλες ρυθμίσεις συστήματος.

Εντοπίζοντας τη βασική αιτία της αργής απόκρισης του πληκτρολογίου, μπορείτε να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες για να διορθώσετε το πρόβλημα και να βελτιώσετε την εμπειρία πληκτρολόγησης στα Windows 11.

Πώς να διορθώσετε την καθυστέρηση εισόδου πληκτρολογίου στα Windows 11

Υπάρχουν μερικές λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να διορθώσετε το πρόβλημα καθυστέρησης εισόδου πληκτρολογίου στα Windows 11. Συνιστούμε να εκτελέσετε κάθε ένα από τα βήματα με τη σειρά.

1. Ελέγξτε το υλικό σας

Πρώτον, είναι σημαντικό να ελέγξετε το υλικό σας για οποιαδήποτε ορατή ζημιά που θα μπορούσε να προκαλέσει τον αργό χρόνο απόκρισης. Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο για κολλημένα ή λείπουν πλήκτρα, ξεφτισμένα καλώδια ή άλλα φυσικά ζητήματα που μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση του πληκτρολογίου. Συνιστούμε να ακολουθήσετε τα ακόλουθα βήματα:

  • Αποσυνδέστε και επανασυνδέστε το πληκτρολόγιό σας
  • Ελέγξτε τα καλώδια για ζημιές, ξεφτίσματα και χαλαρές συνδέσεις
  • Έλεγχος για συσσωρεύσεις σκόνης ή άλλης βρωμιάς στο πληκτρολόγιο
  • Καθαρίστε το πληκτρολόγιο με μαντηλάκια με οινόπνευμα
  • Ελέγξτε τις μπαταρίες εάν χρησιμοποιείτε ασύρματο πληκτρολόγιο
  • Ελέγξτε τον δέκτη Bluetooth του υπολογιστή σας
  • Ελέγξτε εάν το Bluetooth είναι ενεργοποιημένο

Εάν δεν βλέπετε καμία φυσική ζημιά, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στην επόμενη λύση.

2. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων πληκτρολογίου

Η χρήση του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων πληκτρολογίου στα Windows 11 μπορεί να σας βοηθήσει να διαγνώσετε και να διορθώσετε τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με το πληκτρολόγιό σας. Αυτή η ενσωματωμένη δυνατότητα μπορεί να εντοπίσει τυχόν προβλήματα με το πληκτρολόγιό σας και να προτείνει πιθανές λύσεις. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων:

  1. Πρώτα, κάντε κλικ στο κουμπί "Έναρξη" που βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Ρυθμίσεις." Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows + I.
  2. Επιλέξτε "Σύστημα" από το αριστερό μενού και από εκεί, κάντε κλικ στο "Αντιμετώπιση προβλημάτων.”
    Troubleshoot in Windows 11 Settings
  3. Επιλέξτε την επιλογή "Άλλα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων".
    Other Troubleshooters in Windows 11 Settings
  4. Στο επόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στο κουμπί "Εκτέλεση" δίπλα στο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων πληκτρολογίου.
    Run the Keyboard troubleshooter in Windows 11 Settings
  5. Επιλέξτε το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο που σας δημιουργεί προβλήματα. Επιτρέψτε στο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων των Windows 11 να εντοπίζει αυτόματα και να επιλύει τυχόν προβλήματα με το υλικό του υπολογιστή σας.

3. Απενεργοποίηση κλειδιών φίλτρου

Στη συνέχεια, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε τα κλειδιά φίλτρου στα Windows 11. Αυτή η λειτουργία μπορεί να προκαλέσει αργούς χρόνους απόκρισης πληκτρολογίου, επομένως η απενεργοποίησή της μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του πληκτρολογίου σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να απενεργοποιήσετε τα κλειδιά φίλτρου:

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί μενού "Έναρξη", που βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης σας και επιλέξτε "Ρυθμίσεις ". Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows + I.
  2. Στη συνέχεια, επιλέξτε "Προσβασιμότητα" από το μενού στα αριστερά. Στη συνέχεια, επιλέξτε "Πληκτρολόγιο" στα δεξιά.
    Keyboard accessibility settings in Windows 11
  3. Τέλος, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα στο " Κλειδιά φίλτρου" για να το απενεργοποιήσετε. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, θα πρέπει να μπορείτε να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε τα κλειδιά φίλτρου στον υπολογιστή σας με Windows 11, όπως απαιτείται.
    Turning Filter keys off in Windows 11 Settings

4. Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης του πληκτρολογίου σας

Εάν η απενεργοποίηση των κλειδιών φίλτρου δεν λειτουργεί, ίσως είναι καιρός να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης του πληκτρολογίου σας. Ένα παλιό ή κατεστραμμένο πρόγραμμα οδήγησης μπορεί να προκαλέσει αργούς χρόνους απόκρισης, επομένως η ενημέρωση του στην πιο πρόσφατη έκδοση μπορεί ενδεχομένως να βελτιώσει την απόδοση και τη συμβατότητα με τα Windows 11. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης του πληκτρολογίου σας:

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο αναζήτησης που βρίσκεται στη γραμμή εργασιών και πληκτρολογήστε "Διαχείριση συσκευών". Στη συνέχεια, επιλέξτε το πρώτο αποτέλεσμα που εμφανίζεται.
    Device Manager in Windows 11 search
  2. Μια φορά στη Διαχείριση Συσκευών, βρείτε την κατηγορία "Πληκτρολόγια", κάντε κλικ στο βέλος για να την αναπτύξετε και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης πληκτρολογίου που θέλετε να ενημερώσετε .
  3. Επιλέξτε "Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης" από την αναπτυσσόμενη λίστα και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.
    Updating keyboard driver in Windows 11 Device Manager

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, θα πρέπει να μπορείτε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης πληκτρολογίου στον υπολογιστή σας με Windows 11 και να διασφαλίσετε ότι εκτελείται ομαλά και αποτελεσματικά.

5. Επανεγκαταστήστε το πρόγραμμα οδήγησης του πληκτρολογίου σας

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η επανεγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης του πληκτρολογίου σας μπορεί να διορθώσει τυχόν κατεστραμμένα ή κατεστραμμένα αρχεία προγράμματος οδήγησης που μπορεί να προκαλούν αργούς χρόνους απόκρισης. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης του πληκτρολογίου σας:

  1. Ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών κάνοντας κλικ στο εικονίδιο αναζήτησης που βρίσκεται στη γραμμή εργασιών και πληκτρολογώντας "Διαχείριση Συσκευών". Στη συνέχεια, επιλέξτε το πρώτο αποτέλεσμα που εμφανίζεται.
  2. Μια φορά στη Διαχείριση Συσκευών, βρείτε την κατηγορία "Πληκτρολόγια", κάντε κλικ στο βέλος για να την αναπτύξετε και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης πληκτρολογίου που θέλετε να επανεγκαταστήσετε .
  3. Επιλέξτε "Κατάργηση εγκατάστασης συσκευής" από την αναπτυσσόμενη λίστα και επιβεβαιώστε ότι θέλετε να απεγκαταστήσετε τη συσκευή κάνοντας κλικ στο "Κατάργηση εγκατάστασης" στο αναδυόμενο παράθυρο.
    Uninstalling a driver in Windows 11 Device Manager
  4. Μετά την απεγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης, κάντε κλικ στο κουμπί "Σάρωση για αλλαγές υλικού" που βρίσκεται στη γραμμή εργαλείων της Διαχείρισης Συσκευών. Αυτό θα ζητήσει από τα Windows 11 να εντοπίσουν και να επανεγκαταστήσουν το πρόγραμμα οδήγησης που λείπει.
    Scanning for hardware changes in Windows 11 Device Manager
  5. Μόλις εγκατασταθεί ξανά το πρόγραμμα οδήγησης, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να βεβαιωθείτε ότι οι αλλαγές έχουν εφαρμοστεί.

6. Χρησιμοποιήστε την εντολή DISM

Εάν καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν λειτουργεί, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε την εντολή DISM στα Windows 11 για να επιδιορθώσετε τυχόν κατεστραμμένα αρχεία συστήματος που ενδέχεται να επηρεάζουν την απόδοση του πληκτρολογίου. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να χρησιμοποιήσετε την εντολή DISM:

  1. Ανοίξτε τη γραμμή αναζήτησης στη γραμμή εργασιών σας (ή πατήστε Windows + S) και μετά πληκτρολογήστε Γραμμή εντολών. Όταν το δείτε στα αποτελέσματα, κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.
  2. Όταν εμφανιστεί η προτροπή Έλεγχος λογαριασμού χρήστη (UAC), κάντε κλικ στο Ναι για να εκχωρήσετε δικαιώματα διαχειριστή στην εφαρμογή.
  3. Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή και πατήστε Enter για να την εκτελέσετε: DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
    Executing the DISM command on Windows 11
  4. Μόλις εκτελέσετε την εντολή, αφήστε τη διαδικασία να ολοκληρωθεί. Αφού ολοκληρωθεί, κλείστε τη Γραμμή εντολών και επανεκκινήστε τη συσκευή σας για να ελέγξετε εάν η αναζήτηση των Windows εμφανίζει σωστά τα αποτελέσματα.

7. Απενεργοποιήστε την εφαρμογή προστασίας από ιούς

Τέλος, η προσωρινή απενεργοποίηση της εφαρμογής προστασίας από ιούς μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση εάν είναι η βασική αιτία του προβλήματος του αργού χρόνου απόκρισης. Ορισμένες λύσεις προστασίας από ιούς είναι γνωστό ότι προκαλούν ένα σφάλμα που επηρεάζει την απόδοση των πληκτρολογίων. Η απενεργοποίησή του μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν συμβαίνει αυτό.

Μπορεί να επηρεαστούν οι ακόλουθες εφαρμογές προστασίας από ιούς: SentinelOne, McAfee και Norton. Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά, συνιστούμε να τα απενεργοποιήσετε και να δείτε εάν βελτιώνεται ο χρόνος απόκρισης του πληκτρολογίου. Εάν το πρόβλημα φαίνεται να εξαφανίζεται μετά την απενεργοποίηση του προγράμματος προστασίας από ιούς, συνιστούμε να απευθυνθείτε στον πάροχο προστασίας από ιούς για περισσότερες πληροφορίες.

Συμπέρασμα

Αν και η καθυστέρηση του πληκτρολογίου μπορεί να φαίνεται σαν ένα πρόβλημα που είναι απίστευτα δύσκολο να επιλυθεί, η διόρθωση καθυστερήσεων πατήματος πλήκτρων μπορεί να είναι μια απλή διαδικασία. Μέσω των βημάτων που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο, είστε πλέον εξοπλισμένοι με τις γνώσεις για να προσδιορίσετε και να διορθώσετε τυχόν αργή απόκριση του πληκτρολογίου.

Όχι μόνο μάθατε πώς να διαγνώσετε το πρόβλημα και να βρείτε πιθανές λύσεις, αλλά και συμβουλές για το πώς να αποτρέψετε την επανεμφάνιση αυτού του ζητήματος στο μέλλον. Έχοντας υπόψη αυτά τα βήματα, μπορείτε να επιλύσετε με σιγουριά τυχόν μελλοντικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει το σύστημά σας Windows 11 - και να το διατηρήσετε σε βέλτιστη λειτουργία.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο ήταν χρήσιμο και ότι έχετε πολύ καλύτερη κατανόηση του τρόπου διόρθωσης της αργής απόκρισης πληκτρολογίου στα Windows 11. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή σχόλια, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε! Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Ένα ακόμη πράγμα

Χαιρόμαστε που διαβάσατε αυτό το άρθρο. :) Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Εάν έχετε ένα δεύτερο, μοιραστείτε αυτό το άρθρο στα social σας. μπορεί να ωφεληθεί και κάποιος άλλος.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και γίνετε ο πρώτος που θα διαβάσετε τα μελλοντικά μας άρθρα, κριτικές και αναρτήσεις ιστολογίου απευθείας από τα εισερχόμενά σας. Προσφέρουμε επίσης προσφορές, προσφορές και ενημερώσεις για τα προϊόντα μας και τις κοινοποιούμε μέσω email. Δεν θα χάσετε ένα.

Σχετικά άρθρα 

» Πώς να διορθώσετε την αντίστροφη πληκτρολόγηση στα Windows 10 και 11
» Πώς να διορθώσετε λάθος χαρακτήρες πληκτρολόγησης στα Windows 10
» Πώς να διορθώσετε το πληκτρολόγιο που δεν λειτουργεί στα Windows 10