Fixed: External Hard Drive Not Showing Up on Mac

Μάθετε πώς μπορείτε να διορθώσετε τους σκληρούς σας δίσκους που δεν εμφανίζονται σε Mac χρησιμοποιώντας ενσωματωμένα εργαλεία όπως το Disk Utility ή το Terminal για να λειτουργούν βέλτιστα το Mac σας.

Τι γνωρίζετε: Όταν συνδέετε ένα βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου εξωτερικής μονάδας δίσκου στο Mac σας, αναμένετε ότι θα εμφανιστεί και θα εμφανίζεται στο Mac στο Locations στο Finder — δίπλα στον απομακρυσμένο σας δίσκο και το τον ίδιο τον υπολογιστή. Αλλά μερικές φορές αντιμετωπίζετε το ζήτημα "δεν μας δείχνει ο εξωτερικός σκληρός δίσκος". Και είναι προβληματικό.

Τι μπορεί να μην γνωρίζετε: Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος δεν διαβάζει Mac — κακή σύνδεση, ελαττωματικό καλώδιο, βρώμικο USB ή, στη χειρότερη περίπτωση, κατεστραμμένο σκληρό δίσκο δεδομένα μονάδας δίσκου.

Γιατί πρέπει να το διορθώσετε αμέσως: Τα δεδομένα στο Mac σας αποθηκεύονται σε έναν σκληρό δίσκο, είτε είναι εσωτερικός είτε εξωτερικός. Εάν αυτή η εξωτερική μονάδα δίσκου δεν εμφανίζεται στο σύστημα Mac, ίσως χρειαστεί να διορθωθούν ορισμένα βαθύτερα ζητήματα.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε πριν επιδιορθώσετε το πρόβλημα του εξωτερικού σκληρού δίσκου ή των εξωτερικών δίσκων. Αυτό το άρθρο θα σας διδάξει πώς να διορθώσετε τους σκληρούς δίσκους ή τον εξωτερικό σκληρό δίσκο που δεν εμφανίζονται σε Mac χρησιμοποιώντας ενσωματωμένα εργαλεία όπως το Disk Utility ή το Terminal.

Hard Drive Not Showing Up on Mac Fixed

 

Πριν ξεκινήσουμε.

Η επίλυση ενός προβλήματος με μια εξωτερική μονάδα δίσκου σε Mac ή άλλους εξωτερικούς δίσκους μπορεί να είναι πολύ δύσκολη, ιδιαίτερα για χρήστες που δεν γνωρίζουν την τεχνολογία. Εάν δεν μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα που παρέχουμε παρακάτω, απλώς ζητήστε βοήθεια από έναν πραγματικό επαγγελματία! Ωστόσο, εάν θέλετε να διορθώσετε μόνοι σας αυτό το πρόβλημα, συνεχίστε να διαβάζετε και να ακολουθείτε τις λύσεις για να διορθώσετε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο που δεν εμφανίζεται σε Mac.

Τώρα, ας βουτήξουμε.


Πίνακας περιεχομένων


Γιατί το Mac δεν αναγνωρίζει τον εξωτερικό σκληρό δίσκο

  • Η μονάδα δεν είναι σωστά συνδεδεμένη. Εάν η εξωτερική συσκευή δεν είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή σας με τον σωστό τρόπο, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα συνδεσιμότητας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει ότι το καλώδιο της μονάδας USB ή το καλώδιο HDMI που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση του βοηθητικού προγράμματος σκληρού δίσκου είναι σωστά συνδεδεμένο στη συσκευή σας.
  • Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το καλώδιο, για παράδειγμα, το καλώδιο σύνδεσης είναι κατεστραμμένο. Εάν η σύνδεση του εξωτερικού σκληρού δίσκου είναι κατεστραμμένη, δεν θα επιτρέψει τη σύνδεση. Η ζημιά μπορεί να μην είναι ορατή με το μάτι - δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό καλώδιο για δοκιμή.
  • Δεν έχει γίνει επανεκκίνηση του Mac σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι υπολογιστές Mac ενδέχεται να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω μη επανεκκίνησης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δοκιμάστε να κάνετε επανεκκίνηση στη συσκευή σας κρατώντας πατημένο το κουμπί λειτουργίας ή επιλέγοντας Μενού AppleΕπανεκκίνηση.
  • Ελαττωματικό υλικό Mac, όπως πρόβλημα τροφοδοσίας ή κακή θύρα USB. Εάν είναι δυνατόν, δοκιμάστε να συνδέσετε μια διαφορετική εξωτερική μονάδα δίσκου στο Mac σας για να ελέγξετε αν συμβαίνει το ίδιο πρόβλημα. Εάν η μονάδα εμφανίζεται χωρίς προβλήματα, η προβληματική μονάδα ενδέχεται να είναι κατεστραμμένη.
  • Ο εξωτερικός σας σκληρός δίσκος έχει καταστραφεί ή σπάσει
  • Ο εξωτερικός σκληρός δίσκος δεν έχει ρυθμιστεί ώστε να είναι αναγνώσιμος στο macOS

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε εξωτερικό σκληρό δίσκο που δεν αναγνωρίζεται σε Mac

Ακολουθούν οι μέθοδοι αντιμετώπισης του εσωτερικού σκληρού δίσκου που δεν εμφανίζεται σε Mac OS.

#1. Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο έχει επαρκή ισχύ

Ορισμένοι σκληροί δίσκοι απαιτούν περισσότερη τροφοδοσία από άλλους. Ομοίως, διαφορετικοί τύποι και μάρκες καλωδίων παρέχουν περισσότερη ή λιγότερη ενέργεια. Κανονικά, μια συσκευή απαιτεί έως και 500 mA, η οποία μπορεί να παρέχεται από ένα τυπικό USB 1.0 ή 2. Αλλά εάν ο εξωτερικός σκληρός σας δίσκος χρειάζεται ισχυρότερη ισχύ εξόδου, μπορεί να λειτουργεί πιο αργά από το αναμενόμενο ή ακόμη και να μην συνδεθεί καθόλου. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο της μονάδας USB παρέχει αρκετή ισχύ στον σκληρό δίσκο και, εάν χρειάζεται, αλλάξτε το σε μια πιο ισχυρή υποδοχή ή σε μια διαφορετική θύρα USB στο Mac σας.

Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, δοκιμάστε τις Άλλες συσκευές για το Τροφοδοτικό του εξωτερικού σκληρού δίσκου, επειδή το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται στο υλικό του Mac σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε άλλο υπολογιστή Mac ή Windows και να δείτε αν λειτουργεί μόνο σε άλλο Mac ή υπολογιστή.

#2. Επεξεργαστείτε τις προτιμήσεις και αλλάξτε τις ρυθμίσεις

Εάν δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε ένα βοηθητικό πρόγραμμα εξωτερικού σκληρού δίσκου και αντιμετωπίζετε ένα τέτοιο πρόβλημα, δεν είναι πιθανό να είναι πρόβλημα για εσάς. Θα μπορούσατε όμως να ελέγξετε τις προτιμήσεις σας — για κάθε ενδεχόμενο. Γιατί;

Οι ρυθμίσεις Mac σας ενδέχεται να μην έχουν ρυθμιστεί για εμφάνιση εξωτερικών μονάδων δίσκου στην επιφάνεια εργασίας. Έτσι, για να το διορθώσετε,

  1. Μεταβείτε στο Finder και κάντε κλικ στο κουμπί Finder στη γραμμή μενού στο επάνω μέρος της οθόνης.
  2. Ακολουθήστε τις προτιμήσεις → Γενικά → Εμφάνιση αυτών των στοιχείων στην επιφάνεια εργασίας.
    hard disks
  3. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τα πλαίσια δίπλα στο στοιχείο Εξωτερικοί δίσκοι και Σκληροί δίσκοι.
    hard disks
  4. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Sidebar και ελέγξτε επίσης τους σκληρούς δίσκους και τους εξωτερικούς δίσκους.
    hard disks

Αυτό θα πρέπει να διορθώσει τον εξωτερικό σκληρό δίσκο που δεν εμφανίζεται σε πρόβλημα Mac. Εάν όχι, μεταβείτε στον επόμενο εξωτερικό σκληρό δίσκο που δεν εμφανίζει λύση.

#3. Εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία

Μπορείτε να δοκιμάσετε να εκκινήσετε το Mac σας σε ασφαλή λειτουργία για να διορθώσετε το βοηθητικό πρόγραμμα εξωτερικού σκληρού δίσκου να μην εμφανίζεται σε Mac. Αυτή η μέθοδος μπορεί να σας επιτρέψει να κάνετε επιπλέον αντιμετώπιση προβλημάτων εάν ο υπολογιστής σας δεν εκκινείται κανονικά.

  1. Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή.
  2. Πατήστε το κουμπί Λειτουργία και μετά πατήστε αμέσως και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift στο πληκτρολόγιό σας.
  3. Απελευθερώστε το πλήκτρο Shift όταν είναι ορατή η οθόνη σύνδεσης. Συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τα στοιχεία σας και δείτε εάν ο εσωτερικός σκληρός δίσκος είναι ορατός σε ασφαλή λειτουργία.

#4. Επισκευάστε το mac με τη λειτουργία ανάκτησης

Εάν το Mac σας δεν εκκινείται καθώς εντοπίζει ότι λείπει ο δίσκος εκκίνησης, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ανάκτησης ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

  1. Εκκίνηση σε λειτουργία ανάκτησης χρησιμοποιώντας τις παρακάτω μεθόδους, ανάλογα με το τσιπ στον υπολογιστή σας:
    1. Σβήστε τον υπολογιστή σας.
    2. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Λειτουργία μέχρι να δείτε ότι η συσκευή εκκινεί σε λειτουργία ανάκτησης.
    3. Κάντε κλικ στο Επιλογές και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Συνέχεια.
    1. Εντολή + R
    2. Εντολή + Επιλογή + R
    3. Εντολή + Shift + Επιλογή + R
    4. Τσιπ Apple Silicon M1 (2020 και μεταγενέστερα). Ακολουθούν τα βήματα για να εκκινήσετε το Mac σας σε λειτουργία ανάκτησης, εάν χρησιμοποιείτε τσιπ της Apple:
    5. Τσιπ Intel (πιο κοινό); Πιο κοινό σε υπολογιστές ή Macbook που έχουν κατασκευαστεί πριν από το 2020. Χρησιμοποιήστε οποιονδήποτε από τους παρακάτω συνδυασμούς πληκτρολογίου κατά την εκκίνηση της συσκευής σας:
  2. Μόλις μπείτε στη λειτουργία ανάκτησης, επιλέξτε Βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου από το μενού βοηθητικών προγραμμάτων macOS.
    Mac > πρώτες βοήθειες
  3. Εάν είναι ορατός, επιλέξτε τον εσωτερικό σκληρό δίσκο από το αριστερό πλαίσιο κάνοντας κλικ πάνω του μία φορά. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Πρώτες βοήθειες για να ξεκινήσετε τη διαδικασία επισκευής.

Πώς να διορθώσετε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο που δεν εμφανίζεται σε Mac

Χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες μεθόδους για να διορθώσετε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο που δεν εμφανίζεται σε Mac:

#1. Επισκευάστε εξωτερικό σκληρό δίσκο με Πρώτες Βοήθειες

Το εργαλείο Πρώτων Βοηθειών σάς επιτρέπει να επιδιορθώσετε πιθανώς έναν αποτυχημένο εξωτερικό σκληρό δίσκο και να ανακτήσετε δεδομένα από αυτόν. Το εργαλείο μπορεί να εντοπίσει προβλήματα και να προσπαθήσει να τα διορθώσει — αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας πριν να είναι πολύ αργά.

repair mac hard disk using terminal to troubleshoot

 

  1. Κάντε κλικ στο Επιφάνεια εκκίνησης στο dock σας.
    launch pad
  2. Αναζητήστε την εφαρμογή Disk Utility και ανοίξτε την μόλις την εντοπίσετε. Μπορείτε να δείτε το τρέχον εικονίδιο για την εφαρμογή στην παραπάνω εικόνα.
    Mac disk utility
  3. Επιλέξτε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο με τον οποίο αντιμετωπίζετε προβλήματα κάνοντας κλικ σε αυτόν στο αριστερό πλαίσιο στο βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Πρώτες βοήθειες και μετά κάντε κλικ στο Εκτέλεση. Θα ειδοποιηθείτε εάν το σύστημα εντοπίσει προβλήματα με τον σκληρό δίσκο.
  4. Εάν η διαδικασία αποτύχει να διορθώσει τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο, έχετε δύο επιλογές: είτε προσπαθήστε να επαναλάβετε τα βήματα και εκτελέστε ξανά τις Πρώτες Βοήθειες για να επιχειρήσετε ανάκτηση ή αποθηκεύστε όσα περισσότερα δεδομένα μπορείτε και προσπαθήστε να μορφοποιήσετε.

#2. Χρησιμοποιήστε το Terminal για την αντιμετώπιση προβλημάτων

Η εφαρμογή Terminal είναι μια λύση τελευταίας λύσης για τους μέσους χρήστες, επειδή τείνουν να τη βρίσκουν περίπλοκη. Ωστόσο, είναι σχεδόν πάντα αποτελεσματικό και στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο κακό. Χρησιμοποιώντας το τερματικό, μπορείτε ενδεχομένως να εξάγετε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο και να τον επανασυνδέσετε σωστά. Αυτό μπορεί να γίνει εισάγοντας μερικές εντολές εάν ακολουθήσετε προσεκτικά τα βήματα:

  1. Ανοίξτε το Terminal από το Launchpad σας ή μεταβαίνοντας στο ApplicationsUtilitiesTerminal σε ένα παράθυρο Finder. Μπορείτε να δείτε το τρέχον εικονίδιο για την εφαρμογή στην παραπάνω εικόνα.
    terminal

    Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε το πλήκτρο Enter για να την εκτελέσετε: diskutil list
    diskultil list
  2. Θα δείτε μια λίστα με τους σκληρούς σας δίσκους. Αναζητήστε μια γραμμή κεφαλίδας που λέει "/dev/disk* (εξωτερικό, φυσικό)" με τον αστερίσκο να είναι ο αριθμός αναγνώρισης του δίσκου σας. (Δείτε την παραπάνω εικόνα για παραδείγματα γραμμών κεφαλίδας.)
    mac disk utility
  3. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή, αλλά αντικαταστήστε τον αστερίσκο με τον αναγνωριστικό αριθμό του δίσκου σας: diskutil info disk* 
    mac disk utility info
  4. Εάν το σύστημά σας μπορεί να αναγνωρίσει τη μονάδα δίσκου, θα εμφανίσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν. Σε αυτήν την περίπτωση, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή για εξαγωγή της μονάδας. Φροντίστε να αντικαταστήσετε ξανά τον αστερίσκο με τον αναγνωριστικό αριθμό του δίσκου σας: diskutil eject disk*
  5. Ελέγξτε εάν η μονάδα έχει φύγει από τη λίστα και, στη συνέχεια, αποσυνδέστε την από το Mac σας. Δοκιμάστε να το συνδέσετε ξανά για να το τοποθετήσετε με νέα σύνδεση.

Σημείωση: Εάν εκτελείτε macOS Mojave ή Catalina, ενδέχεται να συναντήσετε το σφάλμα "Δεν επιτρέπεται η λειτουργία" κατά την εισαγωγή μιας εντολής τερματικού. Αυτό δεν είναι σφάλμα λογισμικού — παρουσιάζεται λόγω πρόσθετων μέτρων ασφαλείας Προστασίας Ακεραιότητας Συστήματος που εισήγαγε η Apple στις νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος. Κλειδώνει ορισμένες περιοχές του συστήματος και ανακουφίζει από το κλείδωμα μόνο κατά τις ενημερώσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, για να διορθώσετε το σφάλμα μη εμφάνισης του εξωτερικού σκληρού δίσκου, πρέπει να εκχωρήσετε στο Terminal πλήρη πρόσβαση στο δίσκο:

  1. Κλείστε το τερματικό και μεταβείτε στο Μενού Apple → Προτιμήσεις συστήματος → Ασφάλεια και απόρρητο → Απόρρητο
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο μενού στα αριστερά μέχρι να δείτε Πλήρης πρόσβαση στο δίσκο
  3. Για να κάνετε αλλαγές στη λίστα των εφαρμογών που έχουν την άδεια, κάντε κλικ στο σύμβολο κλειδώματος στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας όταν σας ζητηθεί.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Plus για να προσθέσετε ένα νέο βοηθητικό πρόγραμμα στη λίστα. Αναζητήστε το τερματικό στο Εφαρμογές → Βοηθητικά προγράμματα
  5. Μόλις προσθέσετε το Τερματικό, κάντε ξανά κλικ στο λουκέτο για να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στην επεξεργασία.

#3. Διαμορφώστε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο με το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου 

Μετά τη διαμόρφωση του εξωτερικού σκληρού δίσκου, οι χρήστες ανέφεραν ότι συνδέεται σωστά στο Mac τους χωρίς προβλήματα. Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένοι σκληροί δίσκοι δεν είναι διαμορφωμένοι ώστε να είναι φιλικοί προς Mac, πράγμα που σημαίνει ότι το σύστημα δεν μπορεί να τους αναγνωρίσει. Ακολουθούν τα βήματα για να διαμορφώσετε την εξωτερική σας μονάδα δίσκου:.

  1. Συνδέστε τον σκληρό δίσκο και βεβαιωθείτε ότι έχει συνδεθεί σωστά. Αυτό θα δημιουργήσει τη σύνδεση μεταξύ της εξωτερικής μονάδας δίσκου και του Mac σας.
    mac disk utility
  2. Ανοίξτε το Disk Utility από το Launchpad σας ή μεταβαίνοντας στις ΕφαρμογέςΒοηθητικά προγράμματα Βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου σε ένα παράθυρο Finder. Μπορείτε να δείτε το τρέχον εικονίδιο για την εφαρμογή στην παραπάνω εικόνα.
    mac disk utility
  3. Επιλέξτε τη μονάδα δίσκου με την οποία αντιμετωπίζετε προβλήματα από τον αριστερό πίνακα (εξωτερικός σκληρός δίσκος) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή. (Δείτε την παραπάνω εικόνα)
    Mac Disk utility
  4. Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού Format και επιλέξτε οποιαδήποτε από τις μορφές συμβατές με Mac OS. Λάβετε υπόψη ότι η μορφοποίηση της μονάδας δίσκου θα διαγράψει όλα τα περιεχόμενά της!
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή για να ξεκινήσει η διαδικασία μορφοποίησης.

#4. Επαναφορά NVRAM

Η μη πτητική μνήμη τυχαίας πρόσβασης (NVRAM) αποθηκεύει τις τοπικές ρυθμίσεις του Mac σας και μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος του εξωτερικού σκληρού δίσκου. Μερικές φορές, η NVRAM μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα ή σφάλματα που οδηγούν στο να μην εμφανίζονται οι εξωτερικοί σας δίσκοι στο σύστημα. Ευτυχώς, μπορείτε να το επαναφέρετε εύκολα ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

  1. Κάντε κλικ στο λογότυπο της Apple στην επάνω γραμμή μενού της οθόνης σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Επανεκκίνηση.
  2. Πατήστε τα πλήκτρα Command + Option + P + R στο πληκτρολόγιό σας ταυτόχρονα καθώς ο υπολογιστής σας εκκινεί.
  3. Αυτό θα προκαλέσει επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Όταν ακούσετε ξανά τον ήχο επανεκκίνησης, μπορείτε να αφήσετε τα πλήκτρα και να αφήσετε το Mac σας να επανεκκινήσει.

Σημείωση: Δεν χρειάζεται να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σε Mac νέας γενιάς. Απλώς πατήστε τον συνδυασμό πληκτρολογίου για περίπου 30 δευτερόλεπτα και η NVRAM θα ​​επαναφερθεί.

#5. Αλλαγή μορφής σκληρού δίσκου 

Οι Mac χρησιμοποιούν μορφή HFS+ ή APFS, ενώ οι υπολογιστές με Windows χρησιμοποιούν NTFS. Τα FAT32 και exFAT αναγνωρίζονται τόσο από υπολογιστές Mac όσο και από Windows. Μπορείτε να ελέγξετε τη μορφοποίηση μεταβαίνοντας στο μενού Apple στο επάνω μέρος της οθόνης και ακολουθώντας About This Mac → Storage.

Αν δείτε ότι η μορφή της συσκευής σας δεν είναι φιλική προς Mac, μπορείτε να την αλλάξετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Συνδέστε αργά την υποδοχή της συσκευής σας στη θύρα του Mac σας — αυτό διασφαλίζει τη σωστή εκκίνηση
  2. Μεταβείτε στο Εφαρμογές → Βοηθητικά προγράμματα → Βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου
  3. Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε την εξωτερική μονάδα δίσκου κάτω από την επικεφαλίδα Εξωτερική στην πλαϊνή γραμμή στα αριστερά. Κάντε κλικ σε αυτό για να ανοίξετε τις πληροφορίες της μονάδας δίσκου
  4. Στη γραμμή μενού στο επάνω μέρος του παραθύρου, κάντε κλικ στο Διαγραφή και επιλέξτε τη μορφή που είναι συμβατή με τη συσκευή σας Mac
  5. Ξεκινήστε την εκ νέου διαμόρφωση. Λάβετε υπόψη ότι όλα τα περιεχόμενα του σκληρού σας δίσκου θα διαγραφούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας

Αλλά, εάν δεν μπορείτε να θυσιάσετε τα δεδομένα στο δίσκο, μπορείτε να τα διαμορφώσετε ξανά χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή με Windows ακολουθώντας τα ακόλουθα βήματα:

  1. Συνδέστε τη μονάδα δίσκου σε υπολογιστή με Windows
  2. Εντοπίστε τη μονάδα δίσκου στην πλαϊνή γραμμή στην Εξερεύνηση αρχείων
  3. Αντιγράψτε όλα τα περιεχόμενα της μονάδας δίσκου σε έναν ξεχωριστό φάκελο στον υπολογιστή
  4. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της μονάδας δίσκου και επιλέξτε Μορφή από το αναπτυσσόμενο μενού
  5. Επιλέξτε μια μορφή που να είναι συμβατή με συσκευές Mac και Windows — το exFAT είναι το πιο σύγχρονο και προτιμώμενο
  6. Ονομάστε τον σκληρό σας δίσκο στο Ετικέτα τόμου παράθυρο
  7. Κάντε κλικ στο Έναρξη για να ξεκινήσετε τη μορφοποίηση. Θα χρειαστούν μόνο λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ολοκληρωθεί και, στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον σκληρό σας δίσκο σε συσκευή Mac
  8. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μεταφέρει τα δεδομένα πίσω στο δίσκο από το φάκελο που δημιουργήσατε

Πώς να αποφύγετε τη μη τοποθέτηση εξωτερικού σκληρού δίσκου σε Mac

  • ελέγξτε ότι ο δίσκος είναι στη σωστή μορφή για το λειτουργικό σας σύστημα,
  • ελέγξτε ότι έχει αρκετά ισχυρό τροφοδοτικό
  • ελέγξτε ότι η υποδοχή του καλωδίου USB δεν έχει καταστραφεί.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πρόσθετα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε μελλοντικές επιπλοκές, όπως:

#1. Βεβαιωθείτε ότι η θύρα USB είναι καθαρή και σωστά συνδεδεμένη. Οι βρώμικες ή χαλαρά συνδεδεμένες θύρες USB μπορούν να δημιουργήσουν σύντομα ρεύματα, να κάνουν τον εξωτερικό σκληρό δίσκο να μην εμφανίζεται σε Mac και ακόμη και να κάνουν τον εξωτερικό σκληρό δίσκο να δυσκολεύεται να διαβάσει δεδομένα εάν εμφανιστεί. Είναι σύνηθες ένα βύσμα να ατονεί λίγο αν το έχετε χρησιμοποιήσει για λίγο — οι επαφές τροφοδοσίας δεν ευθυγραμμίζονται σωστά και αυτό μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα μη εμφάνισης του σκληρού δίσκου. Αποφύγετε να διατηρείτε βρώμικες θύρες USB, καθαρίστε τις φυσώντας πεπιεσμένο αέρα στη θύρα ή βρείτε νέες.

#2. Σωστά εξαγωγή της εξωτερικής μονάδας συσκευής - πάντα.Η αφαίρεση της μονάδας χωρίς ασφαλή εξαγωγή μπορεί να καταστρέψει τα δεδομένα της συσκευής, κάτι που στο μέλλον μπορεί να κάνει το Mac σας να μην μπορεί να το αναγνωρίσει. Οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιεί προσωρινή αποθήκευση εγγραφής — τα αρχεία δεν εγγράφονται αμέσως στον σκληρό σας δίσκο όταν τον μεταφέρετε ή δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας, αλλά αποθηκεύονται προσωρινά μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι λειτουργίες πλευρικής εγγραφής και ανάγνωσης. Αφαιρείτε πάντα το USB σας με ασφάλεια για να προστατεύσετε τον σκληρό δίσκο.

#3. Διατηρήστε το λειτουργικό σας σύστημα Mac ενημερωμένο. Ένα μη ενημερωμένο λειτουργικό σύστημα προκαλεί προβλήματα σε όλες τις περιοχές λειτουργίας του Mac σας. Οι ενημερώσεις βελτιώνουν τη σταθερότητα και την απόδοση, καθώς και διασφαλίζουν την ασφάλεια του Mac σας και ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο καταστροφής των αρχείων σας.

Τελικές σκέψεις και Προτεινόμενη περαιτέρω ανάγνωση

Εάν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια με το Mac, μη διστάσετε να απευθυνθείτε στην ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας, διαθέσιμη 24/7 για να σας βοηθήσει. Επιστρέψτε σε εμάς για περισσότερα ενημερωτικά άρθρα που σχετίζονται με την παραγωγικότητα και τη σύγχρονη τεχνολογία!

Θέλετε να λαμβάνετε προσφορές, προσφορές και εκπτώσεις για να αποκτήσετε τα προϊόντα μας στην καλύτερη τιμή; Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο εισάγοντας τη διεύθυνση email σας παρακάτω! Λάβετε τα τελευταία νέα τεχνολογίας στα εισερχόμενά σας και διαβάστε πρώτοι τις συμβουλές μας για να γίνετε πιο παραγωγικοί.

Διαβάστε επίσης: 

» Διορθώθηκε: MacBook Pro Booting Black Screen
» Ο δίσκος εκκίνησης Mac είναι σχεδόν γεμάτος: 10 τρόποι για να καθαρίσετε χώρο στο δικό σας Mac
» Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS σε Mac

Ο σκληρός δίσκος δεν εμφανίζεται σε Mac Συνήθεις ερωτήσεις

Τι κάνω εάν ο εξωτερικός σκληρός μου δίσκος δεν εντοπιστεί;

Εάν ο εξωτερικός σας σκληρός δίσκος δεν εντοπιστεί, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να διορθώσετε το πρόβλημα:

  1. Μεταβείτε στις Εφαρμογές και ανοίξτε Βοηθητικά προγράμματα
  2. Στο φάκελο Utilities , επιλέξτε Disk Utility
  3. Στο μενού Προβολή στο επάνω μέρος της οθόνης σας, επιλέξτε Εμφάνιση όλων των συσκευών
  4. Επιλέξτε την εξωτερική σας μονάδα δίσκου και κάντε κλικ στο Αποπροσάρτηση
  5. Συνδέστε ξανά τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο

Γιατί ο εξωτερικός σκληρός μου δίσκος δεν είναι αναγνώσιμος σε Mac;

Ο εξωτερικός σας σκληρός δίσκος δεν είναι αναγνώσιμος σε Mac επειδή είναι μορφοποιημένος σε NTFS, HFS+ ή άλλη μορφή που δεν υποστηρίζεται από το macOS. Ένα χαλαρά συνδεδεμένο ή ξεφτισμένο καλώδιο USB είναι ένας άλλος πιθανός λόγος που η εξωτερική μονάδα δίσκου δεν αναγνωρίζεται από το Mac σας. Αλλάξτε το καλώδιο για να διορθώσετε το πρόβλημα.Εάν ο εξωτερικός σκληρός σας δίσκος δεν είναι αναγνώσιμος σε Mac, δοκιμάστε να τον συνδέσετε αργά. USB 2.Οι υποδοχές 0, που βρίσκονται σε παλαιότερες εξωτερικές μονάδες δίσκου, έχουν ένα ελάττωμα σχεδιασμού που καθιστά απαραίτητη την αργή σύνδεση.

Πώς μπορώ να αναβιώσω έναν νεκρό σκληρό δίσκο;

Αν διαπιστώσετε ότι ο σκληρός σας δίσκος παρουσιάζει βλάβη ενώ είναι συνδεδεμένος στον υπολογιστή σας, είναι καλύτερο να σταματήσετε να τον χρησιμοποιείτε το συντομότερο δυνατό. Για να ελέγξετε αν το πρόβλημα βρίσκεται στην ίδια τη συσκευή, δοκιμάστε να τη συνδέσετε σε διαφορετική θύρα ή ακόμα και σε διαφορετικό υπολογιστή. Δοκίμασε και άλλο καλώδιο.

Εάν αυτές οι απλές λειτουργίες δεν λειτουργούν, θα πρέπει να ανοίξετε και να εξετάσετε το δίσκο. Δώστε προσοχή στους ήχους που κάνει όταν ενεργοποιείται. Για παράδειγμα, ένας θόρυβος κλικ υποδεικνύει μια δυσλειτουργική διάταξη κεφαλής — το τμήμα του σκληρού δίσκου που διαβάζει δεδομένα από τις πλάκες του. Η σύσταση είναι να το επισκευάζει κάποιος επαγγελματίας τις περισσότερες φορές. Δεν πρέπει να επιχειρήσετε να επισκευάσετε τη μονάδα στο σπίτι, καθώς υπάρχει μικρή πιθανότητα επιτυχίας και είναι πιθανό να καταστρέψετε τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο δίσκο.

Γιατί κλείνει το Mac μου όταν συνδέω έναν σκληρό δίσκο;

Ακριβώς όπως ορισμένοι σκληροί δίσκοι δεν αναγνωρίζονται επειδή δεν έχουν αρκετή ισχύ, μερικοί από αυτούς αποφορτίζονται υπερβολικά από το Mac σας. Σε αυτήν την περίπτωση, ο ελεγκτής διαχείρισης συστήματος θα τερματίσει αυτόματα τη λειτουργία του φορητού υπολογιστή για να τον προστατεύσει. Εάν πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό, δοκιμάστε να συνδέσετε το δίσκο σε μια εξωτερική πηγή τροφοδοσίας, όπως έναν διανομέα USB και επαναφέρετε το SMC.

Εάν το Mac σας διαθέτει αφαιρούμενη μπαταρία, χρησιμοποιήστε αυτά τα βήματα για να προσφάσετε το SMC:

  1. Κλείστε το Mac σας και αποσυνδέστε το από όλες τις πηγές τροφοδοσίας, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας
  2. Πατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για 5 δευτερόλεπτα
  3. Συνδέστε ξανά το Mac σας στην πηγή τροφοδοσίας και τοποθετήστε ξανά την μπαταρία στη θέση
  4. Ενεργοποιήστε ξανά το Mac

Αν η μπαταρία σας δεν αφαιρείται:

  1. Κλείστε το Mac σας και αποσυνδέστε το από τον φορτιστή
  2. Πατήστε πατημένο το Shift + Control + Option + κουμπί λειτουργίας για 10 δευτερόλεπτα
  3. Απελευθερώστε τα κλειδιά και επανασυνδέστε το Mac με την πηγή τροφοδοσίας
  4. Ενεργοποιήστε ξανά το Mac