How To Upgrade From 32-Bit to 64-Bit Version of Windows 10

Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο αναβάθμισης του υπολογιστή σας από έκδοση 32-bit σε έκδοση 64-bit των Windows 10.
How To Upgrade From 32-Bit to 64-Bit Version of Windows 10

Τα Windows 10 είναι διαθέσιμα σε δύο διαφορετικές εκδόσεις: 32-bit και 64-bit. Γενικά, η εκτέλεση του λειτουργικού σας συστήματος χρησιμοποιώντας την έκδοση 64 bit μπορεί να προσφέρει καλύτερη απόδοση και περισσότερους πόρους συστήματος, αλλά η αναβάθμιση από έκδοση 32 bit σε έκδοση 64 bit μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολη.

Εάν εκτελείτε αυτήν τη στιγμή την 32-bit έκδοση των Windows 10, αλλά θέλετε να κάνετε αναβάθμιση στην πιο ισχυρή και ευέλικτη έκδοση 64- έκδοση bit, αυτός ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει στα βήματα που απαιτούνται για να κάνετε τη μετάβαση.

Είτε θέλετε να αναβαθμίσετε το σύστημά σας λόγω τεχνικών περιορισμών είτε θέλετε απλώς να έχετε πρόσβαση σε πιο προηγμένες λειτουργίες, αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να κάνετε απρόσκοπτη μετάβαση από τη μία έκδοση των Windows 10 στην άλλη. Ας ξεκινήσουμε!

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των Windows 32-bit και 64-bit;

Υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των εκδόσεων 32 bit και 64 bit των Windows 10. Το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης της έκδοσης 64-bit είναι ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί τις αυξημένες δυνατότητες μνήμης, επιτρέποντάς της να έχει πρόσβαση σε έως και 264 διαφορετικές διευθύνσεις μνήμης, που αντιστοιχούν σε 18 εκατομμύριο byte μνήμης RAM. Με ένα σύστημα 64 bit, οι εφαρμογές που χρειάζονται μεγάλη επεξεργασία δεδομένων μπορούν να εκτελούνται ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά από ό,τι σε ένα σύστημα 32 bit.

Επιπλέον, η έκδοση 64 bit έχει βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας σε σχέση με την αντίστοιχη 32 bit λόγω του εκτεταμένου χώρου διευθύνσεών της. Αν και οι ιοί και το κακόβουλο λογισμικό εξακολουθούν να υπάρχουν με τη μορφή επιβλαβούς κώδικα, ένα σύστημα 64-bit είναι λιγότερο ευάλωτο επειδή ο χώρος διευθύνσεών του είναι μεγαλύτερος. Αυτό το πρόσθετο μέτρο ασφαλείας καθιστά πιο δύσκολη την εκμετάλλευση των οπών στο λειτουργικό σύστημα για κακόβουλα προγράμματα.

Επιπλέον, ορισμένες βελτιώσεις απόδοσης είναι διαθέσιμες μόνο όταν χρησιμοποιείτε την έκδοση 64-bit των Windows 10. Για παράδειγμα, υποστήριξη για οθόνες υψηλότερης ανάλυσης και δυνατότητες πολλαπλών εργασιών που εκμεταλλεύονται πολλαπλές CPU ή επεξεργαστές πολλαπλών πυρήνων.

Αξίζει τον κόπο η αναβάθμιση από Windows 32-bit σε 64-bit;

Η αναβάθμιση από μια έκδοση 32-bit των Windows 10 σε μια έκδοση 64-bit αξίζει τον κόπο. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός λειτουργικού συστήματος 64-bit υπερτερούν κατά πολύ των πιθανών εμποδίων με τη μορφή του χρόνου μετάβασης. Καθώς η πλειονότητα των εφαρμογών και των παιχνιδιών ταιριάζουν καλύτερα για ένα λειτουργικό σύστημα 64-bit, οι χρήστες μπορούν να προσβλέπουν σε καλύτερη απόδοση σε πολλά αρχεία και διαδικασίες.

Επιπλέον, εάν διαθέτετε πάνω από 4 GB μνήμης τυχαίας πρόσβασης (RAM), η εγκατάσταση ενός λειτουργικού συστήματος 64-bit όχι μόνο συνιστάται, αλλά είναι απαραίτητη για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του υπολογιστή σας. Συνολικά, η αναβάθμιση σε έκδοση 64-bit των Windows 10 σάς παρέχει μεγαλύτερη αξιοπιστία, μεγαλύτερη ταχύτητα και βελτιωμένη απόδοση στις καθημερινές σας υπολογιστικές προσπάθειές.

Νέες προσφορές: Αγοράστε Windows 10 φθηνά

Πώς να ελέγξετε εάν εκτελείτε μια έκδοση 32-bit ή 64-bit των Windows

Μπορείτε εύκολα να μάθετε ποια έκδοση των Windows 10 έχετε ελέγχοντας το σύστημά σας. Αν είστε τυχεροί, χρησιμοποιείτε ήδη την έκδοση 64-bit και αποκομίζετε τα οφέλη της! Ωστόσο, όσοι χρησιμοποιούν την έκδοση 32-bit μπορούν να κάνουν αναβάθμιση χρησιμοποιώντας τα βήματα σε αυτό το άρθρο.

Για να προσδιορίσετε εάν χρησιμοποιείτε έκδοση 32-bit ή 64-bit των Windows 10, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10 32 bit και θέλετε να κάνετε αναβάθμιση σε Windows 10 64 bit, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας διαθέτει υλικό 64 bit. Ο υπολογιστής σας ενδέχεται να μην έχει τις ίδιες προδιαγραφές με έναν υπολογιστή που είχε αρχικά εγκατεστημένα Windows 64-bit (x64). Δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για υπολογιστές που είχαν αρχικά εγκατεστημένα Windows 32 bit (x86) και πρέπει να αναβαθμιστούν στην έκδοση 64 bit.

Αναβάθμιση των Windows 10 από 32-bit σε 64-bit

Υπάρχουν μερικά απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να αναβαθμίσετε το σύστημά σας από μια έκδοση 32-bit των Windows 10 σε μια έκδοση 64-bit:

  1. Ελέγξτε τη συμβατότητα της CPU με αρχιτεκτονική 64 bit
  2. Προσδιορισμός συμβατότητας προγράμματος οδήγησης και συστήματος με αρχιτεκτονική 64 bit
  3. Δημιουργία νέου μέσου εγκατάστασης με μονάδα flash USB
  4. Εκκίνηση των Windows από το μέσο εγκατάστασης
  5. Ακολουθήστε την εγκατάσταση και εγκαταστήστε την έκδοση 64-bit των Windows 10

Ας εξετάσουμε κάθε ένα από αυτά τα βήματα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Βήμα 1. Ελέγξτε τη συμβατότητα της CPU σας

Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε CPU συμβατή με 64 bit πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία αναβάθμισης. Διαφορετικά, ενδέχεται να μην μπορείτε να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας από 32-bit σε 64-bit, καθώς το υλικό σας δεν πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος.

Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε εάν η συσκευή σας είναι συμβατή:

  1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R στο πληκτρολόγιό σας για να εμφανιστεί ένα βοηθητικό πρόγραμμα που ονομάζεται Εκτέλεση. Εδώ, απλώς πληκτρολογήστε "control" και κάντε κλικ στο κουμπί OK. Αυτό θα ανοίξει την κλασική εφαρμογή του Πίνακα Ελέγχου.
  2. Βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία προβολής έχει οριστεί σε Κατηγορία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επικεφαλίδα Σύστημα και ασφάλεια.
  3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Σύστημα. Εδώ μπορείτε να δείτε γενικές πληροφορίες για τη συσκευή σας.
  4. Ελέγξτε και σημειώστε τη μάρκα του επεξεργαστή σας στην ενότητα Σύστημα. Οι πιο κοινές μάρκες είναι η Intel και η AMD. Φροντίστε επίσης να σημειώσετε τον τύπο του συστήματός σας, ο οποίος είναι είτε 64-bit είτε 32-bit.

Αφού ελέγξετε τις πληροφορίες του συστήματός σας, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 2. Ελέγξτε τη συμβατότητα προγραμμάτων οδήγησης

Αφού ελέγξετε τη συμβατότητα του επεξεργαστή σας, θα πρέπει επίσης να ελέγξετε τη συμβατότητα των προγραμμάτων οδήγησης και άλλων στοιχείων του συστήματος. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς πολλές εκδόσεις 64-bit των Windows απαιτούν ενημερωμένα προγράμματα οδήγησης συσκευών για να λειτουργούν σωστά.

Πριν από την αναβάθμιση στην έκδοση 64-bit των Windows 10, ελέγξτε ξανά ότι ο κατασκευαστής της συσκευής σας παρέχει υποστήριξη προγραμμάτων οδήγησης για αυτήν. Μεταβείτε στον ιστότοπό τους και εξερευνήστε την ενότητα υποστήριξης για συνδέσμους λήψης αντίστοιχων προγραμμάτων οδήγησης. Αυτό είναι απαραίτητο για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων κατά τη διάρκεια ή μετά την εγκατάσταση.

Βήμα 3. Δημιουργήστε μέσα εγκατάστασης Windows 10

Αφού βεβαιωθείτε ότι τόσο το υλικό όσο και το λογισμικό σας είναι συμβατά με αρχιτεκτονική 64-bit, το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσετε ένα νέο μέσο εγκατάστασης. Αυτό μπορεί να γίνει κατεβάζοντας μια εικόνα ISO των Windows 10 από τη Microsoft και, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια μονάδα flash USB ή οπτικό δίσκο για να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας και να εκτελέσετε την εγκατάσταση επεξεργάζομαι, διαδικασία.

  1. Ανοίξτε τη Λήψη του μέσου εγκατάστασης των Windows 10 της Microsoft χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή σας.
  2. Κάτω από την επικεφαλίδα Δημιουργία μέσων εγκατάστασης Windows 10, κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη εργαλείου τώρα.
  3. Αποθηκεύστε το εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων στον υπολογιστή σας. Όταν ολοκληρωθεί η λήψη, ξεκινήστε το αρχείο και κάντε κλικ στο Αποδοχή όταν σας ζητηθεί να συμφωνήσετε με τους όρους άδειας χρήσης λογισμικού.
  4. Επιλέξτε Δημιουργία μέσων εγκατάστασης (μονάδα flash USB, DVD ή αρχείο ISO) για άλλον υπολογιστή και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  5. Ακολουθήστε τυχόν οδηγίες στην οθόνη για να ορίσετε την προτιμώμενη γλώσσα, την έκδοση των Windows και επιλέξτε 64-bit (x64) για την Αρχιτεκτονική συστήματος. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο Επόμενο.
  6. Επιλέξτε τη Μονάδα flash USB και, στη συνέχεια, επιλέξτε το USB σας από τη λίστα. Θα ξεκινήσει η λήψη των αρχείων εγκατάστασης των Windows στη μονάδα USB. Κάντε κλικ στο Επόμενο.
  7. Λάβετε υπόψη ότι η λήψη ενδέχεται να διαρκέσει πολύ, ανάλογα με τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Βεβαιωθείτε ότι δεν διακόπτετε τη διαδικασία μέχρι να δημιουργηθεί η μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης.

Βήμα 4. Εγκαταστήστε την έκδοση 64-bit των Windows 10

Τώρα που έχετε ένα μέσο εγκατάστασης, μπορείτε επιτέλους να εγκαταστήσετε την έκδοση 64 bit των Windows 10 στο σύστημά σας και να κάνετε αναβάθμιση από 32 bit. Αυτό μπορεί να γίνει ακολουθώντας τις προτροπές στην οθόνη που εμφανίζονται κατά τη διαδικασία εγκατάστασης. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να κάνετε:

  1. Αλλάξτε τη σειρά εκκίνησης στο BIOS του υπολογιστή σας για εκκίνηση από USB. Την επόμενη φορά που θα ξεκινήσετε, αντί να μεταβείτε στο συνηθισμένο λειτουργικό σας σύστημα, θα μεταβεί απευθείας στη διαδικασία εγκατάστασης των Windows χρησιμοποιώντας τα μέσα που δημιουργήσατε.
  2. Συνδέστε το USB stick στη θύρα USB της συσκευής σας και ενεργοποιήστε τον υπολογιστή. Μπορεί να σας ζητηθεί να πατήσετε ένα πλήκτρο για να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να κάνετε εκκίνηση από USB.
  3. Επιλέξτε τις ρυθμίσεις γλώσσας, ζώνης ώρας, νομίσματος και πληκτρολογίου που προτιμάτε. Αφού προσαρμόσετε αυτές τις ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο Επόμενο.
  4. Κάντε κλικ στο Εγκατάσταση τώρα και επιλέξτε την έκδοση των Windows 10 που θέλετε να εγκαταστήσετε. Η έκδοση πρέπει να ταιριάζει με την έκδοση 32-bit που έχετε ενεργοποιήσει προηγουμένως στον υπολογιστή σας. Τώρα, κάντε κλικ στο Επόμενο για να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης.
  5. Ακολουθήστε τυχόν περαιτέρω οδηγίες μέχρι να ξεκινήσει η εγκατάσταση των Windows 10. Ο υπολογιστής σας ενδέχεται να επανεκκινήσει μερικές φορές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, ο υπολογιστής σας θα επανεκκινηθεί αυτόματα και θα έχετε την έκδοση 64-bit στον υπολογιστή σας.

Λάβετε υπόψη ότι κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, ενδέχεται να σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον αριθμό-κλειδί προϊόντος. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν δεν έχετε τον αριθμό-κλειδί προϊόντος σας, απλώς κάντε κλικ στο "Δεν έχω κλειδί προϊόντος". Το σύστημά σας θα παραμείνει ενεργοποιημένο εάν κάνετε αναβάθμιση από μια έκδοση με άδεια χρήσης.

Συχνές ερωτήσεις

Πώς μπορώ να ξέρω αν έχω έκδοση 32-bit ή 64-bit των Windows 10;

Μπορείτε να ελέγξετε την έκδοση bit του συστήματός σας μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Πληροφορίες > Προδιαγραφές συσκευής > Τύπος συστήματος.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των εκδόσεων 32-bit και 64-bit των Windows;

Οι βασικές διαφορές περιλαμβάνουν μεγαλύτερη συμβατότητα συστήματος και καλύτερη απόδοση. Επιπλέον, η εκτέλεση μιας έκδοσης 64 bit παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερότητα σε σύγκριση με τις εκδόσεις 32 bit των Windows.

Ποια είναι τα οφέλη της αναβάθμισης στην έκδοση 64-bit των Windows 10;

Μερικά από τα πλεονεκτήματα της αναβάθμισης σε έκδοση 64-bit των Windows 10 περιλαμβάνουν βελτιωμένη απόδοση συστήματος, πιο αποτελεσματική χρήση μνήμης και βελτιωμένες δυνατότητες ασφαλείας. Επιπλέον, πολλά προγράμματα 64 bit ενδέχεται να μην εκτελούνται σωστά σε ένα σύστημα 32 bit, επομένως θα αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά μετά τη μετεγκατάσταση.

Μπορώ να κάνω αναβάθμιση από 32-bit σε 64-bit Windows 10 χωρίς απώλεια δεδομένων;

Ναι! Η διαδικασία αναβάθμισης διαρκεί συνήθως μόνο λίγα λεπτά και δεν προκαλεί απώλεια δεδομένων. Μπορείτε να κρατήσετε όλα τα προσωπικά σας αρχεία και εφαρμογές.

Πόσο κοστίζει η αναβάθμιση των Windows 10 από 32-bit σε 64-bit;

Η αναβάθμιση του λειτουργικού σας συστήματος από 32-bit σε 64-bit είναι εντελώς δωρεάν, ακόμα κι αν δεν έχετε πρόσβαση στον αρχικό αριθμό-κλειδί προϊόντος!

Ποιες είναι οι απαιτήσεις συστήματος για 64-bit Windows 10;

Οι απαιτήσεις συστήματος για τα Windows 10 (έκδοση 64-bit) είναι:

  • Επεξεργαστής: 1 gigahertz (GHz) ή ταχύτερος επεξεργαστής
  • Μνήμη: 2 GB RAM
  • Σκληρός δίσκος: 20 GB διαθέσιμος χώρος
  • Κάρτα γραφικών: DirectX 9 ή νεότερη έκδοση με WDDM 1.0 πρόγραμμα οδήγησης
  • Οθόνη: 800 x 600 ή μεγαλύτερη ανάλυση

Συμπέρασμα

Εάν θέλετε να κάνετε αναβάθμιση από μια έκδοση 32-bit των Windows στην πιο ισχυρή και πλούσια σε δυνατότητες έκδοση 64-bit, υπάρχουν πολλά σημαντικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Αυτά περιλαμβάνουν τον έλεγχο της CPU σας για συμβατότητα με αρχιτεκτονική 64-bit, τον έλεγχο των προγραμμάτων οδήγησης και των στοιχείων του συστήματος για συμβατότητα, τη δημιουργία νέων μέσων εγκατάστασης με μονάδα flash USB ή οπτικό δίσκο και, τέλος, την εγκατάσταση της έκδοσης 64-bit των Windows 10.

Έχοντας υπόψη αυτά τα βήματα, μπορείτε να αναβαθμίσετε με επιτυχία τον υπολογιστή σας σε μια πιο ισχυρή και ασφαλή έκδοση των Windows. Ελπίζουμε ότι ο οδηγός μας ήταν χρήσιμος και σας ευχόμαστε ότι καλύτερο στη διαδικασία αναβάθμισής σας! Εάν χρειάζεστε βοήθεια, απευθυνθείτε στο SoftwareKeep για συμβουλές και υποστήριξη ειδικών.

Ένα άλλο πράγμα

Ψάχνετε για περισσότερες συμβουλές; Ρίξτε μια ματιά στους άλλους οδηγούς μας στο Ιστολόγιο SoftwareKeep και στο Κέντρο βοήθειας! Θα βρείτε πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων και εύρεσης λύσεων στα τεχνολογικά σας προβλήματα.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να γίνετε μέλος της κοινότητας SoftwareKeep και να ενημερωθείτε πρώτα για ειδικές προσφορές και εκπτώσεις, καθώς και άλλα μοναδικά προνόμια. Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες τάσεις, τις βέλτιστες πρακτικές και τις γνώσεις του κλάδου.

Προτεινόμενα άρθρα

» Πώς να βρείτε το κλειδί προϊόντος των Windows 10
» Πώς να αναβαθμίσετε τα Windows 10 Αρχική σελίδα στο Pro με χρήση κλειδιού αναβάθμισης και SLMGR
» Πώς να αφαιρέσετε το υδατογράφημα Ενεργοποίηση των Windows 10

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με ερωτήσεις ή αιτήματα που θέλετε να καλύψουμε.