What’s New in Office 2021: Everything You Need To Know

Στο Office 2021, θα βρείτε νέα εργαλεία μελάνης, λειτουργίες, τύπους δεδομένων, εργαλεία μετάφρασης και επεξεργασίας, κινούμενα γραφικά, ευκολία στη χρήση και πολλά άλλα!
What’s New in Office 2021: Everything You Need To Know

Όλα όσα χρειάζεστε για το Office 2021

Το


Office 2021 είναι η επόμενη έκδοση του Microsoft Office για καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις -- που θα κυκλοφορήσει στις 5 Οκτωβρίου 2021.

 

Στο Microsoft Office 2021, θα βρείτε νέα εργαλεία μελάνης, λειτουργίες, τύπους δεδομένων, εργαλεία μετάφρασης και επεξεργασίας, γραφικά κίνησης, λειτουργίες ευκολίας χρήσης και πολλά άλλα!

 

Και το Office 2021 είναι διαθέσιμο για Windows και macOS.

 

Δείτε τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

 

Office 2021 Ημερομηνία κυκλοφορίας

 

5 Οκτωβρίου 2021

 

Η Microsoft θα κυκλοφορήσει το Office 2021 στους καταναλωτές και το Office LTSC για εμπορικούς πελάτες στις 5 Οκτωβρίου 2021.

 

Την ίδια ημέρα η Microsoft θα κυκλοφορήσει τα Windows 11, το νεότερο λειτουργικό σύστημα της Microsoft για καταναλωτές και επιχειρήσεις.

 

Τόσο το Microsoft Office 2021 όσο και τα Windows 11 θα προσφέρουν μια εναλλακτική χωρίς συνδρομή στα Microsoft 365 και Windows 365, αντίστοιχα.

 

Το Office 2021 αντικαθιστά το Office 2019;

 

Ναι, Το Office 2021 είναι η αντικατάσταση του Office 2019.

 

Το

Office 2021 είναι αυτό που η Microsoft ονομάζει έκδοση «διαρκούς άδειας». Είναι μια ενιαία πληρωμή για συνεχή χρήση του λογισμικού χωρίς ετήσιες πληρωμές (συνδρομή).

 

Office 2021 θα πωλείται λιανικά σε ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις.

 

Ένα παρόμοιο προϊόν, το Office LTSC, θα πωληθεί σε πελάτες αδειών όγκου ή σε εμπορικούς πελάτες.

 

Είναι σχεδιασμένα και για τα άτομα και τις επιχειρήσεις που δεν θέλουν να εγγραφούν στις παραλλαγές του Microsoft 365 που υποστηρίζονται από το cloud.

 

 

Microsoft Office 2021: Είναι HIT ή Miss [Εξήγηση]

 

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για μια επισκόπηση του Office 2021

 

 

Γιατί να αγοράσετε το office 2021;

 

why buy office 2021



Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι το Office 2021 θα κυκλοφορήσει με μια χούφτα νέες δυνατότητες. Και έμεινε πιστή στον λόγο της.

 

Οι νέες δυνατότητες στο Office 2021 περιλαμβάνουν βελτιώσεις απόδοσης, βελτιώσεις προσβασιμότητας σε πολλές εφαρμογές και άλλες προηγμένες λειτουργίες. Αυτά περιλαμβάνουν:

 

  • Υποστήριξη Dark mode
  • Δυναμικοί πίνακες και XLOOKUP() στο Excel
  • Η Εστίαση γραμμής προστέθηκε στον Καθηλωτικό Αναγνώστη του Word.
  • Εγγραφή μιας παρουσίασης με αφήγηση στο PowerPoint.

 

Η σκοτεινή λειτουργία ήταν ήδη διαθέσιμη στο Microsoft 365, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που την είδαμε στην αυτόνομη έκδοση - office 2021.

 

Η Dark Mode στο 0ffice 2021 είναι μια ακόμη πιο σκοτεινή έκδοση της αρχικής λειτουργίας που κυκλοφόρησε. Το κείμενο και άλλα στοιχεία στη σελίδα θα μετατοπιστούν επίσης σε πιο σκούρες αποχρώσεις.

 

Η Microsoft έχει συμπεριλάβει ένα κουμπί «Εναλλαγή λειτουργιών», το οποίο θα προστεθεί στο μενού Προβολή πάνω από το έγγραφο.

 

Υπάρχουν περισσότερες νέες δυνατότητες στην εμπορική έκδοση LTSC. Εκτός από τις προηγμένες λειτουργίες, υπάρχουν βελτιώσεις προσβασιμότητας και απόδοσης σε πολλές εφαρμογές.

 

Τι νέο υπάρχει στην αγαπημένη σας εφαρμογή Office;

 

Σημείωση: Η Microsoft σημειώνει ότι όλες οι βελτιώσεις δυνατοτήτων, εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά, περιλαμβάνονται επίσης στο Office LTSC για εμπορικούς πελάτες και στο Office 2021 για Mac.

 

Τι νέο υπάρχει στο Office 2021 - Νέες δυνατότητες του Office 2021

 

Ας δούμε τις νέες δυνατότητες για κάθε συγκεκριμένη εφαρμογή στο Office 2021!

 

Οπτική ανανέωση

 

Το Office 2021 έχει μια νέα οπτική ανανέωση που σας επιτρέπει να εργαστείτε με μια εκσυγχρονισμένη εμπειρία έναρξης και πρόσφατα ανανεωμένες καρτέλες στην κορδέλα.

 

viduall refresh



Θα βιώσετε τώρα ένα καθαρό, ξεκάθαρο στυλ με την εικονογραφία Monoline που επικοινωνεί δράση και χαρακτηριστικά με απλά γραφικά.

 

Η οπτική ανανέωση είναι νέα σε: Word, Excel, PowerPoint, Outlook.

 

Stock μέσα

 

Η συλλογή του Office Premium Creative Content έχει ανανέωση προσώπου με πιο πλούσιο περιεχόμενο πολυμέσων. Τώρα, υπάρχει μια επιμελημένη βιβλιοθήκη με στοκ εικόνες, εικονίδια και άλλα που σας βοηθούν να εκφραστείτε.

 

Νέο σε: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Visio

 

Αναζήτηση Microsoft

 

Μπορείτε πλέον να βρείτε αυτό που χρειάζεστε με το νέο πλαίσιο Αναζήτησης της Microsoft στο επάνω μέρος των εφαρμογών του Microsoft Office στα Windows.

 

Η αναζήτηση της Microsoft είναι ένα ισχυρό εργαλείο που σας βοηθά να βρείτε γρήγορα αυτό που ψάχνετε, από κείμενο έως εντολές για βοήθεια και πολλά άλλα.

 

Νέο σε: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote

 

Βελτιώσεις απόδοσης

 

Η Microsoft θέλει οι χρήστες να έχουν βελτιωμένη απόδοση, ταχύτητα και σταθερότητα, σε Word, Excel, PowerPoint και Outlook.

 

Μπορείτε πλέον να λαμβάνετε ταχύτερους υπολογισμούς από κοινές συναρτήσεις του Excel όπως SUMIF, COUNTIF και AVERAGEIF.

 

Νέο σε: Word, Excel, PowerPoint, Outlook

 

Ενημερώθηκε η καρτέλα Σχεδίαση

 

Η καρτέλα κλήρωση έχει ανανεωθεί.

 

updated draw table



Πρόσβαση και αλλαγή του χρώματος όλων των εργαλείων μελάνης σας σε ένα μέρος. Απλοποιήστε τον τρόπο με τον οποίο εργάζεστε με το μελάνι χρησιμοποιώντας τις νέες προσθήκες καρτελών Σχεδίαση: Γόμα σημείων, Χάρακας και Λάσο.

 

Νέο σε: Word, Excel, PowerPoint

 

Βελτιωμένη αυτόματη αποθήκευση

 

Η αυτόματη αποθήκευση έχει πλέον ένα κουμπί.

 

Εναλλάξετε το κουμπί αυτόματης αποθήκευσης για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας όπως συμβαίνουν στο Word, το Excel και το PowerPoint.

 

Μεταφορτώστε τα αρχεία σας στο OneDrive, στο OneDrive για επιχειρήσεις ή στο SharePoint Online για να διασφαλίσετε ότι όλες οι ενημερώσεις σας αποθηκεύονται αυτόματα.

 

improved autosave



Νέο σε: Word, Excel, PowerPoint

 

Υποστήριξη για μορφή OpenDocument (ODF)

 

Το Office 2021 υποστηρίζει πλέον τη μορφή OpenDocument (ODF) 1.3

 

open document format



Το ODF 1.Η προδιαγραφή 3 υποστηρίζει πολλές νέες δυνατότητες και σας επιτρέπει να αποκτήσετε μια ανανεωμένη εμπειρία χρήστη.

 

Στιγμένο περίγραμμα στυλ

 

Στη νέα ενημέρωση, το περίγραμμα στυλ Sketched σάς επιτρέπει τώρα να δώσετε μια περιστασιακή, χειροποίητη εμφάνιση σε σχήματα στις παρουσιάσεις σας.

 

Διαφορετικά περιγράμματα όπως οι επιλογές Curved, Freehand ή Scribble, βρείτε το περίγραμμα στην ενότητα Μορφοποίηση σχήματος > Γραμμή > Σκιαγραφημένο στυλ.

 

Νέο σε: Word, Excel, PowerPoint

 

Επιλέξτε το δικό σας χρώμα

 

Μπορείτε πλέον να επιλέξετε το τέλειο χρώμα με το νέο πεδίο εισαγωγής στο παράθυρο διαλόγου Χρώματα για τις τιμές Hex χρώματος.

 

Τώρα δεν θα χρειάζεται να ξοδεύετε χρόνο μετατρέποντας τις τιμές Hex χρώματος σε τιμές RGB.

 

select your own color



Για οποιαδήποτε ιδιότητα όπου μπορείτε να ορίσετε χρώμα, μπορείτε τώρα να εισαγάγετε μια τιμή χρώματος Hex στο πλαίσιο Hex, για παράδειγμα, #0F4C81 ή 444.

 

Νέο σε: Access, Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Visio, Project

 

Νέες δυνατότητες στο Office 2021 ανά εφαρμογή

new features in office 2021



Νέο στο Excel

 

  • XLOOKUP: Σειρά προς σειρά, βρείτε οτιδήποτε χρειάζεστε σε έναν πίνακα ή ένα εύρος με το XLOOKUP.
  • Δυναμικοί πίνακες: Τώρα μπορείτε να γράψετε έναν τύπο στο Excel και να επιστρέψετε έναν πίνακα τιμών. Χρησιμοποιήστε το Excel για να επιταχύνετε τους υπολογισμούς και τις πληροφορίες με 6 νέες λειτουργίες: FILTER, SORT, SORTBY, UNIQUE, SEQUENCE και RANDARRAY.
  • Λειτουργία LET: Η Microsoft έχει συμπεριλάβει τη συνάρτηση LET στο Office 2021. Εκχωρεί ονόματα στα αποτελέσματα υπολογισμών για την αποθήκευση ενδιάμεσων υπολογισμών, τιμών ή καθοριστικών ονομάτων μέσα σε έναν τύπο.
  • Συνάρτηση XMATCH: Η συνάρτηση XMATCH στο Excel αναζητά ένα καθορισμένο στοιχείο σε έναν πίνακα/εύρος κελιών και επιστρέφει τη σχετική θέση του στοιχείου. Το XMATCH μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να επιστρέψετε μια τιμή σε έναν πίνακα.

Νέο στο Outlook

 

  • Μεταφραστής και μελάνι στο Outlook: Μεταφράστε μηνύματα email σε περισσότερες από 70 γλώσσες και προβάλετε τη μεταγραφή—όλα μέσα στο Outlook.
  • Σχέδιο/μελάνωση: Σημειώστε εικόνες email ή σχεδιάστε σε ξεχωριστό καμβά χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας, το στυλό ή το ποντίκι σας.
  • Άμεση αναζήτηση: χρησιμοποιήστε την Άμεση αναζήτηση στο Outlook για να βρείτε γρήγορα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επιλέξτε τη γραμμή αναζήτησης (που βρίσκεται πάνω από την κορδέλα του Outlook) για να σας βοηθήσει να βρείτε μηνύματα email οπουδήποτε στο Outlook. Ακριβώς όπως κάνετε, ας πούμε, στο Gmail.

Νέο στο PowerPoint PowerPoint

 

  • Νέα και βελτιωμένη εγγραφή παρουσίασης: Τώρα μπορείτε να εγγράψετε την προβολή διαφανειών. Το Office 2021 υποστηρίζει πλέον εγγραφή βίντεο παρουσιαστή, εγγραφή με δείκτη λέιζερ και εγγραφή με μελάνι.
  • Επανάληψη των πινελιών μελανιού: Σχεδιάστε και επαναλάβετε τις πινελιές μελανιού όπως σχεδιάστηκαν. Αυτό σας επιτρέπει να απεικονίσετε τα πράγματα βήμα προς βήμα ή ακόμα και να δείξετε μια διαδικασία σκέψης. Μπορείτε επίσης να διακόψετε την επανάληψη και να επιλέξετε το σημείο για να ξεκινήσει η επανάληψη.
  • Ταξινόμηση στοιχείων στις διαφάνειες σας για προγράμματα ανάγνωσης οθόνης: Επιλέξτε στοιχεία με σειρά ανάγνωσης οθόνης και αναδιατάξτε τα ανάλογα με τις ανάγκες. Αυτό σας επιτρέπει να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά το μήνυμά σας.

Νέο στην Access

 

  • Ανανέωση, κατάργηση ή επανασύνδεση συνδεδεμένων πινάκων: Η Access διαθέτει τώρα μια ενημερωμένη Διαχείριση συνδεδεμένων πινάκων σε μια κεντρική τοποθεσία για προβολή και διαχείριση όλων των πηγών δεδομένων και των συνδεδεμένων πινάκων στη βάση δεδομένων.

    new in access

  • Ο νέος τύπος δεδομένων Date/Time Extended: Η Access διαθέτει έναν ενημερωμένο τύπο δεδομένων Ημερομηνίας/Ώρας για βελτίωση της συμβατότητας σύνταξης με SQL και αύξηση της ακρίβειας και του επιπέδου λεπτομέρειας σε εγγραφές που περιλαμβάνουν ημερομηνίες και ώρες. Η Microsoft εφάρμοσε τον τύπο δεδομένων SQL DateTime2 στην Access.

    date and time extended

  • Διαχείριση καρτελών: Διατηρήστε καρτέλες στα αντικείμενα της βάσης δεδομένων σας στην Access. Μπορείτε να δείτε την ενεργή καρτέλα, να σύρετε εύκολα τις καρτέλες για να τις αναδιατάξετε και να κλείσετε αντικείμενα βάσης δεδομένων με ένα μόνο κλικ.

    access t ab manager

Νέο στο Visio

 

  • Νέα στένσιλ και σχήματα Azure: Το Visio έχει τώρα πολλά περισσότερα στένσιλ για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ενημερωμένα διαγράμματα Azure. Μπορείτε να δημιουργήσετε διαγράμματα Azure για τοπολογίες δικτύου, διαμορφώσεις εικονικών μηχανών, λειτουργίες και πολλά άλλα.

    azure stecils and shapes

  • Νέα στένσιλ και σχήματα AWS: Το Visio διαθέτει πλέον σχήματα υποδομής από τις Υπηρεσίες Ιστού της Amazon (AWS). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στένσιλ με τα πιο πρόσφατα σχήματα AWS για να δημιουργήσετε διαγράμματα.

    azure stencils and shapes

  • Περιεχόμενο για τον προγραμματισμό κοινωνικής απόστασης στον χώρο εργασίας: Με τον Covid-19, πολλοί χώροι εργασίας χρειάζονται εκ νέου σχεδιασμό. Πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Αυτό το νέο πρότυπο Visio και το στένσιλ της κοινωνικής απόστασης στο χώρο εργασίας, παρέχουν διάφορα σχήματα, μοτίβα γεμίσματος και μοτίβα γραμμών, τόσο σε κλίμακα όσο και χωρίς κλίμακα, για να βοηθήσουν στον επανασχεδιασμό του χώρου.

    floor planning

Τι νέο υπάρχει στο Office 2021 για Mac

 

Εκτός από τις νέες δυνατότητες γενικά, το Office 2021 για Mac εισάγει ή βελτιώνει επίσης λειτουργίες ειδικά για Mac. Αυτά είναι:

 

Υποστήριξη προηγμένων χρωμάτων του Immersive Reader

 

Στο Immersive Reader, η Microsoft έχει προσθέσει πολλούς πρόσθετους τρόπους επιλογής χρώματος σελίδας για να διευκολύνει τη σάρωση του κειμένου με λιγότερη καταπόνηση των ματιών.

 

immersive reader advanced color support



Στην καρτέλα Immersive Reader, πρέπει απλώς να κάνετε κλικ στο χρώμα σελίδας για να δείτε έναν επιλογέα χρώματος 4x5.

 

Μπορείτε στη συνέχεια να κάνετε κλικ στην επιλογή Περισσότερα χρώματα για να δείτε πρόσθετες επιλογές επιλογής χρωμάτων, όπως Τροχός, Ρυθμιστές, Παλέτες χρωμάτων, Παλέτες εικόνας και Μολύβια.

 

Νέο σε: Word

 

Διαβάστε δυνατά

 

Το Office 2021 έχει πλέον φυσικές φωνές.

 

Παρόλα αυτά, στον Immersive Reader του Word, η λειτουργία Read Aloud είναι ιδανική για αναγνώστες και συγγραφείς.

 

improved read aloud



Με πιο φυσικές φωνές για βελτιωμένη εμπειρία ακρόασης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Read Aloud για να "ακρόαση προσεκτικά" ένα έγγραφο ή ένα email που έχετε συντάξει για να εντοπίσετε σφάλματα ή απλά να κάνετε τα μάτια σας ένα διάλειμμα.

 

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη δυνατότητα, κάντε κλικ στο κουμπί Ανάγνωση δυνατά στην καρτέλα Αναθεώρηση.

 

Για εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών επιλογών φωνής, επιλέξτε το εικονίδιο Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία του μηνύματος/εγγράφου σας και κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Επιλογή φωνής.

 

Νέο σε: Word

 

Δημιουργήστε GIF

 

Μπορείτε πλέον να δημιουργήσετε ένα κινούμενο GIF από μια προβολή διαφανειών στο Office 2021 για Mac.

 

Το Office 2021 σάς επιτρέπει να αποθηκεύσετε μια παρουσίαση ως κινούμενο GIF, το οποίο μπορεί να κοινοποιηθεί μέσω κοινωνικών ή άλλων ψηφιακών καναλιών.

 

make GIF



Νέο σε: PowerPoint

 

Οπτική ανανέωση

 

Εργαστείτε με μια εκσυγχρονισμένη εμπειρία έναρξης και πρόσφατα ανανεωμένες καρτέλες στην κορδέλα.

 

vidual refresh



Ζήστε ένα καθαρό, καθαρό στυλ με την εικονογραφία Monoline που επικοινωνεί δράση και χαρακτηριστικά με απλά γραφικά.

 

Νέο σε: Word, Excel, PowerPoint, Outlook

 

Πες μου

 

Όπως το πλαίσιο αναζήτησης, μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε στην ενότητα Πες μου. Χρησιμοποιήστε το πλαίσιο αναζήτησης για να βρείτε κείμενο, εντολές, βοήθεια και άλλα.

 

tell me



Πες μου είναι ένα πεδίο κειμένου όπου μπορείτε να εισαγάγετε λέξεις και φράσεις σχετικά με το τι θέλετε να κάνετε στη συνέχεια και να φτάσετε γρήγορα σε λειτουργίες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ή ενέργειες που θέλετε να εκτελέσετε.

 

Νέο σε: Word, Excel, PowerPoint

 

Αποθηκεύστε τις φωτογραφίες και τα γραφικά σας ως SVG

 

Το Office 2021 υποστηρίζει πλέον την αποθήκευση εικόνων, γραφημάτων και άλλων γραφικών σε μορφή SVG (Scalable Vector Graphic).

 

SVG



Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος των αποθηκευμένων εικόνων χωρίς απώλεια ποιότητας εικόνας.

 

Νέο σε: Word, Excel, PowerPoint, Outlook

 

Τι περισσότερο; Office 2021 Windows και Office 2021 Mac

 

Το Office 2021 θα είναι διαθέσιμο για Windows και Mac. Η αρχιτεκτονική του Office 2021 είναι η εξής:

 

  • Office 2021 εκδόσεις 32-bit και 64-bit για Windows.
  • Office 2021 64-bit για Mac.

 

Τα Windows 10 ή τα Windows 11 απαιτούνται για το Office 2021, όπως και το Office 2019. macOS, η πολιτική της Microsoft είναι να υποστηρίζει την τρέχουσα και τις προηγούμενες δύο εκδόσεις macOS. Θα λειτουργήσει είτε με υπολογιστές Mac που βασίζονται σε Intel ή M1.

 

Παρακολούθηση: Microsoft Office 2021: Είναι HIT ή Miss [Εξήγηση]

Τελικές σκέψεις

 

Υπάρχουν πολλά να περιμένουμε από το Office 2021. Ας περιμένουμε την επίσημη κυκλοφορία του στις 5 Οκτωβρίου 2021. Στο μεταξύ, μπορείτε να δείτε την προεπισκόπηση του Office 2021 στο κανάλι μας στο YouTube.

Ψάχνετε για περισσότερες συμβουλές; Ρίξτε μια ματιά στους άλλους οδηγούς μας στο Ιστολόγιο Softwarekeep και στο Κέντρο βοήθειας! Θα βρείτε πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων και εύρεσης λύσεων στα τεχνολογικά σας προβλήματα.

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και αποκτήστε πρόσβαση νωρίς στις αναρτήσεις, τις προσφορές και τους εκπτωτικούς κωδικούς ιστολογίου μας. Επιπλέον, θα είστε οι πρώτοι που θα μάθετε για τους πιο πρόσφατους οδηγούς, προσφορές και άλλες συναρπαστικές ενημερώσεις!

 

Περισσότερα για το Office 2021

» 7 παραβιάσεις του Microsoft Word που πρέπει να γνωρίζετε το 2022
» Πώς να προγραμματίσετε αποτελεσματικά την ημέρα σας
» Έγγραφα Google εναντίον. Microsoft Word: Ποιο είναι κατάλληλο για εσάς;
» Ένας απίστευτα απλός τρόπος για να βελτιώσετε την παραγωγικότητα με το Microsoft Word
» Τα κορυφαία 14 κόλπα και συμβουλές του Microsoft Word που πρέπει Μάθετε
» Πώς να επεξεργάζεστε τα έγγραφά σας στο Word πιο γρήγορα