Microsoft Windows Server 2019 Single User CAL Open License Review

Ο Windows Server 2019 είναι μια υπηρεσία συμβατή με cloud για μεγάλο φόρτο εργασίας. Υποστηρίζει τους τρέχοντες φόρτους εργασίας κάνοντας τη χρήση του cloud πολύ πιο εύκολη. Εδώ είναι η κριτική του.

Το Microsoft Windows Server 2019 είναι ένα λειτουργικό σύστημα που γεφυρώνει εσωτερικά περιβάλλοντα με το Azure και προσθέτει επιπλέον επίπεδα ασφάλειας για να σας βοηθήσει να εκσυγχρονίσετε τις εφαρμογές και την υποδομή σας.

Ο

Windows Server 2019 είναι ένα λειτουργικό σύστημα συμβατό με cloud που υποστηρίζει τρέχοντες φόρτους εργασίας, ενώ ταυτόχρονα φέρνει στο προσκήνιο νέες νέες τεχνολογίες για τη μετάβαση στο cδυνατός υπολογισμός πολύ ευκολότερος.

Windows server 2019

Αυτός ο διακομιστής συνοδεύεται από νέα επίπεδα ασφάλειας. Το σύστημα προσθέτει πολλά νέα επίπεδα ασφάλειας καθώς δανείζεται έμπνευση από τις καινοτομίες του Azure σε εφαρμογές και την υποδομή, μεταμορφώνοντας τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούμαστε.

Ο

Microsoft Server 2019 είναι σχεδιασμένος για ένα φυσικό ή ελάχιστα εικονικό περιβάλλον διακομιστή.

Μετάβαση στην ενότητα:

Γιατί πρέπει να αγοράσω CAL;

Όταν ένας πελάτης αγοράζει ένα Windows Server Standard ή Datacenter, λαμβάνει μια άδεια διακομιστή που του επιτρέπει να εγκαταστήστε το λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή. Λάβετε υπόψη ότι η άδεια χρήσης λογισμικού διακομιστή από μόνη της δεν παρέχει το δικαίωμα άδειας χρήσης ώστε να επιτρέπεται σε οποιονδήποτε να συνδεθεί σε αυτόν τον υπολογιστή. Αντίθετα, κάθε χρήστης χρειάζεται μια CAL.

Οι CAL απαιτούνται από την Αδειοδότηση της Microsoft για όλους τους χρήστες ή τις συσκευές που έχουν πρόσβαση στον Windows Server. Μια CAL χρήστη εκχωρείται στον χρήστη και επιτρέπει σε αυτόν τον χρήστη να κάνει χρήση πολλαπλών συσκευών.

Μοντέλο αδειοδότησης Windows Server 2019

Το μοντέλο αδειοδότησης του Windows Server 2019 χρησιμοποιεί και τις δύο Άδειες πρόσβασης πυρήνων + πελάτη (CAL)

Όσον αφορά τις απαιτήσεις CAL, κάθε χρήστης που θέλει να αποκτήσει πρόσβαση σε έναν αδειοδοτημένο διακομιστή Windows (Είτε Standard είτε Datacenter) απαιτεί μια CAL διακομιστή Windows ή έναν διακομιστή Windows και μια άδεια CAL RDS .

Κατά την πρόσβαση στο διακομιστή, η CAL του Windows Server επιτρέπει αυτήν την πρόσβαση σε οποιαδήποτε έκδοση του Windows Server στην ίδια ή παλαιότερη έκδοση.

Λάβετε υπόψη ότι κάθε CAL του Windows Server παρέχει πρόσβαση σε πολλές άδειες χρήσης του Windows Server.

Πλεονεκτήματα χρήσης Azure Hybrid

Τα καλά νέα είναι ότι οι χρήστες θα πληρώνουν μόνο τη βάση για τον υπολογισμό του ποσοστού, αντί να πληρώνουν την πλήρη τιμή για τη νέα εικονική μηχανή Windows Server. Επιπλέον, θα είστε έτοιμοι να μεταφέρετε φόρτους εργασίας στο δημόσιο νέφος αξιοποιώντας την υπάρχουσα επένδυσή σας στον Windows Server.

Η συνεχής καινοτομία της Microsoft υποστηρίζει την ανάπτυξή σας σήμερα και το όραμα του προϊόντος σας για το αύριο. Τα Πλεονεκτήματα χρήσης Azure Hybrid θα σας επιτρέψουν να φέρετε την εσωτερική άδεια χρήσης Windows Server με Διασφάλιση λογισμικού στο Azure.

Με τη δέσμευση για ανοιχτό κώδικα και την υποστήριξη για όλες τις γλώσσες και τα πλαίσια, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτό που θέλετε να αναπτύξετε, πώς θέλετε να αναπτύξετε και πού θέλετε.

Μπορείτε να λειτουργήσετε υβριδικά απρόσκοπτα. στις εγκαταστάσεις, στο σύννεφο και στην άκρη. Μπορείτε να ενσωματώσετε και να διαχειριστείτε το περιβάλλον σας με υπηρεσίες σχεδιασμένες για το υβριδικό cloud.

Προδιαγραφές προϊόντος

  • Περιλαμβάνει 1 Υπολογιστή χρήστη
  • Υποστηρίζει 1 τοπικό χρήστη/ 1 ταυτόχρονη τοπική σύνδεση ανά άδεια χρήστη
  • Ψηφιακή παράδοση, εντός 5-7 εργάσιμων ημερών
  • Εκτελείται σε Windows
  • Άδεια για προσωπική και εμπορική χρήση
  • Λεπτομέρειες άδειας: Ανοίξτε την επιχείρηση
  • Τύπος άδειας: Διαρκής
  • Διάρκεια άδειας χρήσης: Αόριστος
  • Υποστηριζόμενη πλατφόρμα: Διακομιστής
  • Υποστήριξη λειτουργίας Windows: Windows Server 2019

Κύρια χαρακτηριστικά του Windows Server 2019

Ο Windows Server 2019 είναι χτισμένος στα γερά θεμέλια του Windows Server 2016 και φέρνει πολυάριθμες καινοτομίες σε τέσσερις βασικούς τομείς, οι οποίοι είναι: Hybrid Cloud, πλατφόρμα εφαρμογών, ασφάλεια και υπερσυγκλίνουσα υποδομή (HCI)

Γενικά χαρακτηριστικά

Κέντρο διαχείρισης των Windows

Το Κέντρο διαχείρισης των Windows έχει αναπτυχθεί τοπικά, εφαρμογή που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης για διαχείριση διακομιστών, υπερσυγκλίνουσα υποδομή και Υπολογιστές Windows 10. Διατίθεται χωρίς επιπλέον κόστος πέρα ​​από τα Windows και είναι έτοιμο για χρήση στην παραγωγή.

Εμπειρία στην επιφάνεια εργασίας

Ο Windows Server 2019 περιλαμβάνει μια εμπειρία επιτραπέζιου υπολογιστή καθώς είναι μια άδεια μακροπρόθεσμης εξυπηρέτησης καναλιού. Οι εκδόσεις δεν περιλαμβάνουν Desktop Experience από το σχεδιασμό, καθώς είναι αυστηρά Server Core και Nano Server.

Πληροφορίες συστήματος

Το

System Insights είναι μια νέα δυνατότητα που έρχεται με Windows Server 2019. Φέρνει τοπικά προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία που είναι εγγενή στον Windows Server. Οι δυνατότητες πρόβλεψης υποστηρίζονται από ένα μοντέλο μηχανικής εκμάθησης που είναι υπεύθυνο για την τοπική ανάλυση των δεδομένων του συστήματος Windows Server, είτε πρόκειται για μετρητές απόδοσης και συμβάντα κ.λπ., και παρέχει πληροφορίες για τη λειτουργία των διακομιστών.

Hybrid Cloud

Υπάρχει η δυνατότητα συμβατότητας βασικών εφαρμογών διακομιστή κατά παραγγελία. Είναι μια προαιρετική δυνατότητα κατ' απαίτηση που είναι διαθέσιμη σε ξεχωριστό ISO και μπορεί να προστεθεί μόνο στην εγκατάσταση του Windows Server Core και στις εικόνες, χρησιμοποιώντας το DISM . Αυτή η δυνατότητα έχει γίνει για να αυξήσει τη λειτουργικότητα και τη συμβατότητα του Server Core, διατηρώντας τον όσο το δυνατόν πιο λιτό.

Ασφάλεια

Η πιο σημαντική αναβάθμιση ασφαλείας είναι η Προηγμένη προστασία από απειλές του Windows Defender. Οι αισθητήρες βαθιάς πλατφόρμας και οι ενέργειες απόκρισης του ATP εκθέτουν επιθέσεις σε επίπεδο μνήμης και πυρήνα και εκτελούν απόκριση καταστέλλοντας κακόβουλα αρχεία και τερματίζοντας τους κακόβουλους επεξεργαστές.

Windows Defender ATP Exploit Guard

ATP Exploit Guard

Αυτό είναι ένα νέο σύνολο δυνατοτήτων αποτροπής εισβολής κεντρικού υπολογιστή . Υπάρχουν τέσσερα κύρια στοιχεία του Windows Defender Exploit Guard που έχουν σχεδιαστεί για να κλειδώνουν μια συσκευή ενάντια σε ένα ευρύ φάσμα φορέων επίθεσης. Αυτά τα συστατικά περιλαμβάνουν: Μείωση επιφάνειας επίθεσης, προστασία δικτύου, ελεγχόμενη πρόσβαση σε φακέλους και προστασία εκμετάλλευσης.

Βελτιώσεις εικονικής μηχανής 

Επιπλέον, ο διακομιστής συνοδεύεται από διάφορες βελτιώσεις θωρακισμένης εικονικής μηχανής. Αυτά περιλαμβάνουν το brand office βελτιώσεις, βελτιώσεις αντιμετώπισης προβλημάτων και υποστήριξη Linux. Υπάρχει HTTP/2 για έναν γρηγορότερο και ασφαλέστερο ιστό, ο οποίος βελτιώνει τη συνένωση των συνδέσεων για να παρέχει μια αδιάκοπη και σωστά κρυπτογραφημένη περιήγηση εμπειρία.

Βελτιώσεις αποθήκευσης

Όσον αφορά την αποθήκευση, υπάρχουν μερικές βελτιώσεις. Η υπηρεσία μετεγκατάστασης αποθήκευσης είναι μια νέα τεχνολογία που διευκολύνει τη μετεγκατάσταση διακομιστών σε μια νέα έκδοση του Windows Server. Υπάρχουν επίσης βελτιώσεις απόδοσης Storage Space και Storage Replica.

Όσον αφορά τις βελτιώσεις κοντέινερ, υπάρχει βελτιωμένη ενσωματωμένη ταυτότητα, καλύτερη συμβατότητα εφαρμογών, μειωμένο μέγεθος και υψηλότερη απόδοση και διαχειριζόμενη εμπειρία χρησιμοποιώντας το Κέντρο διαχείρισης των Windows.