Fixed: Windows Could Not Automatically Detect This Network’s Proxy Settings

Αντιμετωπίζετε το σφάλμα "Τα Windows δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν αυτόματα τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης αυτού του δικτύου" στον υπολογιστή σας; Μάθετε πώς να το διορθώσετε από αυτό το άρθρο.

Διαγνωστικά δικτύου των Windows Σφάλμα "Τα Windows δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν αυτόματα τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης αυτού του δικτύου".

Ενώ τα Windows 10 διαθέτουν ενσωματωμένα προγράμματα αντιμετώπισης προβλημάτων, δεν μπορούν πάντα να επαναφέρουν τα προβλήματα αυτόματα. Ωστόσο, εμφανίζουν πάντα ένα μήνυμα σφάλματος για να σας βοηθήσουν να λάβετε πληροφορίες σχετικά με την πηγή του σφάλματος. Αν δείτε "Τα Windows δεν μπορούσαν να εντοπίσουν αυτόματα τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης αυτού του δικτύου" κατά την εκτέλεση του Εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων δικτύου, θα πρέπει να επιλύσετε το πρόβλημα με μη αυτόματο τρόπο.

Συγκεντρώσαμε 7 μεθόδους εργασίας για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης σε λειτουργική κατάσταση, επιτρέποντάς σας να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο και να περιηγηθείτε ξανά ελεύθερα.

Windows Network Diagnostics “Windows could not automatically detect this network’s proxy settings” error

 


Μετάβαση στη Λύση


Μέθοδος 1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή και του δρομολογητή σας

Σε πολλές περιπτώσεις, η απλή επανεκκίνηση του υπολογιστή και του δρομολογητή σας μπορεί να διορθώσει προβλήματα με τη σύνδεση στο διαδίκτυο. Συνιστούμε να το εκτελέσετε πριν συνεχίσετε με τις παρακάτω μεθόδους. Αρχικά, χρησιμοποιήστε αυτά τα βήματα για να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας με Windows 10.

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Windows στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης σας για να εμφανιστεί το μενού Έναρξη.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Λειτουργία και, στη συνέχεια, επιλέξτε Επανεκκίνηση. Αυτό θα κλείσει όλες τις ανοιχτές εφαρμογές σας και θα επανεκκινήσει πλήρως τον υπολογιστή σας.
    windows start menu
  3. Μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, ελέγξτε εάν το πρόβλημα διακομιστή μεσολάβησης εξακολουθεί να συμβαίνει. Εάν ναι, προχωρήστε στην επανεκκίνηση του δρομολογητή σας.

Κάτι που πρέπει πάντα να δοκιμάζετε όταν αντιμετωπίζετε αυτά τα προβλήματα είναι η επανεκκίνηση του δρομολογητή σας. Αυτό θα επιτρέψει στη συσκευή να λύσει μόνη της και ενδεχομένως να διορθώσει τυχόν τρέχοντα προβλήματα στο σύστημά της. Μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή σας με 3 απλά βήματα:

  1. Εντοπίστε το κουμπί power στο δρομολογητή σας και απενεργοποιήστε τη συσκευή.
  2. Περιμένετε λίγα λεπτά. Συνιστούμε να περιμένετε 5 λεπτά για να επιτρέψετε στον δρομολογητή και το δίκτυό σας να τερματιστεί σωστά.
  3. Ενεργοποιήστε ξανά τον δρομολογητή σας ενεργοποιήστε.

Δοκιμάστε εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με το διαδίκτυο αφού κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή και του δρομολογητή σας. Εάν είναι απαραίτητο, συνεχίστε την ανάγνωση και δοκιμάστε τις άλλες μεθόδους μας για να λύσετε το σφάλμα.

Μέθοδος 2. Επανεκκινήστε τον προσαρμογέα δικτύου

Ένας γρήγορος κύκλος τροφοδοσίας μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφέρετε ακόμη και μερικά από τα πιο περίπλοκα ζητήματα συνδεσιμότητας με τα Windows 10. Εδώ είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τον προσαρμογέα δικτύου σας, επιτρέποντάς του ουσιαστικά να εκτελέσει μια πλήρη επανεκκίνηση.

  1. Μεταβείτε στις ΡυθμίσειςΔίκτυο και ΔιαδίκτυοΚατάσταση και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή επιλογών προσαρμογέα.
    windows internet settings
  2. Επιλέξτε τη σύνδεσή σας. Κάντε κλικ στο Wi-Fi εάν χρησιμοποιείτε ασύρματη σύνδεση ή στο Ethernet εάν χρησιμοποιείτε σύνδεση ενσύρματου/LAN. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Απενεργοποίηση αυτής της συσκευής δικτύου από τη γραμμή εργαλείων.
    windows internet setings
  3. Περιμένετε περίπου 15-30 δευτερόλεπτα για να αφήσετε λίγο χρόνο στον προσαρμογέα για πλήρη απενεργοποίηση. Ενεργοποιήστε ξανά τον προσαρμογέα δικτύου κάνοντας κλικ στο κουμπί Ενεργοποίηση αυτής της συσκευής δικτύου.
    windows internet settings

Μέθοδος 3. Ενεργοποιήστε το Automatic IP and DNS Obtention

Ο υπολογιστής σας ενδέχεται να λαμβάνει διευθύνσεις IP και DNS με μη αυτόματο τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι έχει εισαχθεί μια προδιαμορφωμένη διεύθυνση και ο υπολογιστής σας θα χρησιμοποιεί αυτήν τη διεύθυνση μόνο για πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Εάν η διεύθυνση δεν λειτουργεί πλέον για κάποιο λόγο, θα οδηγήσει σε επιπλοκές. Σε αυτήν την περίπτωση, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να επιτρέψετε στη συσκευή σας να αποκτήσει αυτόματα IP και DNS.

  1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό θα εμφανίσει το βοηθητικό πρόγραμμα Run.
  2. Πληκτρολογήστε "control" και πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό θα εκκινήσει την κλασική εφαρμογή Πίνακας Ελέγχου.
    run dialog box control
  3. Βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία προβολής έχει οριστεί σε Κατηγορία και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο Δίκτυο και ΔιαδίκτυοΚέντρο δικτύου και κοινής χρήσηςΑλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα. Αυτό πρόκειται να ανοίξει ένα νέο παράθυρο.
    control panel
  4. Κάντε δεξί κλικ στο Wi-Fi εάν χρησιμοποιείτε ασύρματο ή Ethernet εάν χρησιμοποιείτε ενσύρματο /Σύνδεση LAN. Επιλέξτε Ιδιότητες.
    netwrk settings
  5. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στην έκδοση 4 πρωτοκόλλου Internet (TCP/IPv4). Κάντε κλικ στο κουμπί Ιδιότητες.
    internet protocol version 4
  6. Επιλέξτε Αυτόματη λήψη διεύθυνσης IP και Αυτόματη λήψη διεύθυνσης διακομιστή DNS. Κάντε κλικ στο OK για να κλείσετε το παράθυρο.
    obtain IP adrss automatically

Μέθοδος 4. Απενεργοποιήστε τον διακομιστή μεσολάβησης και το VPN

Η χρήση VPN, διακομιστή μεσολάβησης ή ακόμα και η ενεργοποίηση ενός τείχους προστασίας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα συνδεσιμότητας με τη συσκευή σας. Συνιστούμε να απενεργοποιήσετε προσωρινά καθεμία από αυτές τις λειτουργίες για να δείτε εάν προκαλούν ή όχι διενέξεις με τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο.

  1. Πλοηγηθείτε στο Μενού ΈναρξηΡυθμίσεις ή εναλλακτικά χρησιμοποιήστε το Windows + I συντόμευση. Εδώ, κάντε κλικ στο πλακίδιο Δίκτυο & Διαδίκτυο.
    windows settings
  2. Μεταβείτε στην καρτέλα VPN και απενεργοποιήστε και τις δύο Να επιτρέπεται το VPN μέσω μετρημένου δικτύου και Να επιτρέπεται το VPN ενώ περιαγωγή. Εάν έχετε προσθέσει μια ενεργή σύνδεση VPN, φροντίστε να την απενεργοποιήσετε προσωρινά επίσης.
    windows settings VPN
  3. Μετάβαση στην καρτέλα Διακομιστής μεσολάβησης. Απενεργοποιήστε την επιλογή Χρήση διακομιστή μεσολάβησης για να απενεργοποιήσετε τις μη αυτόματες ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης στον υπολογιστή σας.
    proxy settings

Μέθοδος 5. Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης του προσαρμογέα δικτύου

Η τακτική ενημέρωση του λογισμικού του προγράμματος οδήγησης είναι κάτι που πρέπει να κάνετε συνεχώς. Τα ξεπερασμένα προγράμματα οδήγησης δικτύου μπορούν να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα από ό,τι φαντάζεστε. Σε αυτήν τη λύση, θα χρησιμοποιήσουμε την ενσωματωμένη Διαχείριση Συσκευών για να ενημερώσουμε τα προγράμματα οδήγησης για τους προσαρμογείς δικτύου σας.

  1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + X στο πληκτρολόγιό σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Διαχείριση Συσκευών από το μενού περιβάλλοντος.
    windows settings
  2. Αναπτύξτε την ενότητα Προσαρμογείς δικτύου. Εδώ, απλώς κάντε διπλό κλικ στον προσαρμογέα που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή.
    device manager network adapters
  3. Μεταβείτε στην καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.
    update network drivers
  4. Επιλέξτε τη μέθοδο ενημέρωσης του προγράμματος οδήγησης. Μπορείτε είτε να αφήσετε τα Windows 10 να αναζητούν αυτόματα ένα πρόγραμμα οδήγησης είτε να εντοπίσουν με μη αυτόματο τρόπο ένα νέο αρχείο προγράμματος οδήγησης που βρίσκεται ήδη στον υπολογιστή σας.
    automatically update drivers
  5. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης. Επαναλάβετε αυτό για τυχόν άλλα προγράμματα οδήγησης προσαρμογέα δικτύου που χρησιμοποιείτε και δείτε εάν το μήνυμα σφάλματος έχει επιδιορθωθεί.

Μέθοδος 6. Επαναφέρετε τη διαμόρφωση του Διαδικτύου σας

Ορισμένες εντολές στη γραμμή εντολών μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλύσετε το σφάλμα "Τα Windows δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν αυτόματα τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης αυτού του δικτύου".

  1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R στο πληκτρολόγιό σας. Πληκτρολογήστε "cmd" χωρίς τα εισαγωγικά και πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό θα ξεκινήσει την κλασική εφαρμογή Γραμμής εντολών.
    run diaog box > cmd
  2. Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή και πατήστε το πλήκτρο Enter για να την εκτελέσετε: ipconfig /flushdns
    command prompt/ flush dns
  3. Ελέγξτε εάν μπορείτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο ή να χρησιμοποιήσετε μια διαδικτυακή εφαρμογή. Εάν όχι, κρατήστε τη Γραμμή εντολών ανοιχτή και προχωρήστε με τα παρακάτω βήματα.

Εάν η έκπλυση του DNS σας δεν ήταν αρκετή από μόνη της, μπορείτε να προσπαθήσετε να επαναφέρετε το TCP/IP σας. Αυτό απαιτεί τη γραμμή εντολών και δυνητικά διαχειριστικά δικαιώματα. Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό Πώς να κάνετε έναν τοπικό χρήστη διαχειριστή στα Windows 10 εάν έχετε κολλήσει.

  1. Μείνετε στη γραμμή εντολών που ανοίξατε προηγουμένως. Πληκτρολογήστε και εκτελέστε τις ακόλουθες εντολές με τη σειρά:
    ipconfig /release
    ipconfig /all
    ipconfig /renew
    netsh int ip set dns
    netsh winsock reset
    command prompt / flush dns
  2. Μετά την επιτυχή εκτέλεση των εντολών, βγείτε από τη γραμμή εντολών και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Ελέγξτε αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το ίδιο σφάλμα με πριν.

Μέθοδος 7. Επαναφέρετε τις Ρυθμίσεις Δικτύου

Η δυνατότητα Επαναφοράς Δικτύου των Windows 10 μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ξανά μια σύνδεση στο Διαδίκτυο. Καταργεί αυτόματα κάθε υπάρχον προφίλ για τα δίκτυα στα οποία συνδεθήκατε με τον υπολογιστή σας. Αυτό σας δίνει μια νέα αρχή με τις προεπιλεγμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Λάβετε υπόψη ότι αφού ολοκληρώσετε τα παρακάτω βήματα, θα πρέπει να συνδεθείτε ξανά σε όλα τα δίκτυα που χρησιμοποιούσατε προηγουμένως με τη σωστή εξουσιοδότηση.

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Windows κάτω αριστερά στην οθόνη σας για να εμφανιστεί το μενού Έναρξη. Επιλέξτε Ρυθμίσεις ή εναλλακτικά χρησιμοποιήστε τη συντόμευση Windows + I .
    windows settings
  2. Κάντε κλικ στο πλακίδιο Δίκτυο και Διαδίκτυο.
    windows settings network and internet
  3. Βεβαιωθείτε ότι παραμένετε στην καρτέλα Κατάσταση. Εδώ, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας και κάντε κλικ στον σύνδεσμο Επαναφορά δικτύου.
    network status
  4. Διαβάστε τις προφυλάξεις πριν προχωρήσετε στη διαδικασία επαναφοράς δικτύου. Αφού αναγνωρίσετε τι κάνει αυτή η δυνατότητα, κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά τώρα.
    reset network
  5. Κάντε κλικ στο Ναι. Αφού γίνει επαναφορά όλων των προφίλ δικτύου σας, ελέγξτε αν μπορείτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο.

Τελικές σκέψεις

Το Κέντρο βοήθειας προσφέρει εκατοντάδες οδηγούς που θα σας βοηθήσουν εάν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια. Επιστρέψτε σε εμάς για περισσότερα ενημερωτικά άρθρα ή επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας για άμεση βοήθεια.

Ένα ακόμα πράγμα

Θα θέλατε να λαμβάνετε προσφορές, προσφορές και εκπτώσεις για να λαμβάνετε τα προϊόντα μας στην καλύτερη τιμή; Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο εισάγοντας τη διεύθυνση email σας παρακάτω! Λάβετε πρώτοι τα τελευταία νέα στα εισερχόμενά σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

» Επιλύθηκε: Δεν υπάρχει σύνδεση στο Διαδίκτυο Windows 10
» Πώς να διορθώσετε το σφάλμα "Ο διακομιστής DNS δεν ανταποκρίνεται" στα Windows 10
» Αργό Internet στα Windows 10 ? Δείτε πώς να το λύσετε