How to Continue where you left off in Microsoft Edge 

Αυτό το άρθρο εξερευνά διάφορες μεθόδους και εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να ανοίγετε πάντα τον Microsoft Edge με τις προηγούμενες καρτέλες σας, ώστε να μην χάνετε ποτέ την περίοδο περιήγησής σας.

Τα άμεσα νέα είναι ότι το Microsoft Edge υποστηρίζεται πλέον με τεχνητή νοημοσύνη μέσω της συνεργασίας ChatGPT του Open AI και Bing. Αυτό είναι καλό για έρευνα, μελέτη ή γενική γραφή.

Και, εάν χρησιμοποιείτε συχνό πρόγραμμα περιήγησης ιστού, πιθανότατα έχετε πολλές καρτέλες ανοιχτές ανά πάσα στιγμή και μπορεί να προτιμάτε να συνεχίζετε πάντα από εκεί που σταματήσατε. Αυτό κάνει τα πράγματα εύκολα και σας βοηθά να ξεκινήσετε γρήγορα.

Αλλά από προεπιλογή, ο Microsoft Edge ανοίγει μια νέα καρτέλα όταν την εκκινείτε νέα. Όταν κλείνετε το πρόγραμμα περιήγησής σας ή επανεκκινείτε τον υπολογιστή σας, το να χάσετε όλες αυτές τις καρτέλες και να χρειαστεί να τις βρείτε ξανά μπορεί να είναι απογοητευτικό.

Ευτυχώς, ο Microsoft Edge μπορεί να σας επιτρέψει να ανοίγετε πάντα το πρόγραμμα περιήγησης με τις προηγούμενες καρτέλες σας, έτσι ώστε να δείχνει την αρχή σας από εκεί που σταματήσατε κάθε φορά που το εκκινείτε.

Έτσι, αυτός ο οδηγός εξερευνά πώς να ρυθμίσετε τον Microsoft Edge ώστε να ανοίγει πάντα τις προηγούμενες καρτέλες.

How to Continue where you left off in Microsoft Edge

Πώς να ανοίγετε πάντα το Microsoft Edge με προηγούμενες καρτέλες

Θέλετε να ξεκινήσετε από εκεί που σταματήσατε; Μπορείτε να αποκτήσετε γρήγορη πρόσβαση στις επιλογές εκκίνησης του Microsoft Edge από το μενού ρυθμίσεών του και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις.

Αυτό σημαίνει ότι όταν κλείνετε το πρόγραμμα περιήγησής σας ή κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, οι καρτέλες σας θα ανοίξουν αυτόματα την επόμενη φορά που θα εκκινήσετε το Edge.

Απλώς ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να ξεκινήσετε να ενεργοποιείτε αυτήν τη δυνατότητα:

Βήμα 1: Εκκινήστε τον Microsoft Edge και αποκτήστε πρόσβαση στις Ρυθμίσεις Edge.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου.

Βήμα 3: Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε "Ρυθμίσεις."

Βήμα 4: Στο μενού Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην επιλογή "Έναρξη, αρχική σελίδα και νέες καρτέλες" στο αριστερό μενού.

Βήμα 5: Στην ενότητα "Συμπεριφορά εκκίνησης", θα δείτε ένα αναπτυσσόμενο μενού με πολλές επιλογές.

Βήμα 6: Επιλέξτε "Συνέχεια από εκεί που σταματήσατε" για να ανοίγετε πάντα το Edge με τις προηγούμενες καρτέλες σας.

Open Microsoft Edge with previous tabs

Για να δείτε αν λειτουργεί, ανοίξτε μερικές καρτέλες, κλείστε το Edge και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε το. Ελέγξτε αν ο Microsoft Edge ανοίγει όλες τις προηγούμενες καρτέλες σας.

Ενεργοποίηση επαναφοράς περιόδου σύνδεσης

Εκτός από την τροποποίηση της συμπεριφοράς εκκίνησης, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε την επαναφορά περιόδου λειτουργίας στον Microsoft Edge.

Αυτό σημαίνει ότι εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας διακοπεί ή το κλείσετε κατά λάθος, οι καρτέλες σας θα αποκατασταθούν αυτόματα την επόμενη φορά που θα εκκινήσετε το Edge. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα:

  1. Μεταβείτε στην ενότητα "Σύστημα και απόδοση" του μενού Ρυθμίσεις 
  2. Ενεργοποιήστε την επιλογή "Συνέχεια εκτέλεσης εφαρμογών παρασκηνίου όταν ο Microsoft Edge είναι κλειστός"  ή ελέγξτε εάν το κουμπί εναλλαγής είναι ενεργοποιημένο.
  3. Τώρα, μπορείτε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας ενώ το Edge είναι ενεργοποιημένο και να δείτε εάν αυτό λειτουργεί.

Χρήση επεκτάσεων τρίτων για να ξεκινήσετε την άκρη από εκεί που σταματήσατε

Ενώ ο Microsoft Edge διαθέτει ενσωματωμένες δυνατότητες για διαχείριση καρτελών, υπάρχουν επίσης επεκτάσεις τρίτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσαρμόσετε περαιτέρω την εμπειρία περιήγησής σας.

Ακολουθεί μια επισκόπηση ορισμένων δημοφιλών επεκτάσεων διαχείρισης καρτελών:

#1. OneTab

Το

OneTab είναι μια δημοφιλής επέκταση για το Google Chrome που είναι επίσης διαθέσιμη για τον Microsoft Edge. Σας επιτρέπει να αποθηκεύετε εύκολα όλες τις ανοιχτές καρτέλες σας σε μια λίστα, την οποία μπορείτε στη συνέχεια να επαναφέρετε ανά πάσα στιγμή. Αυτό είναι χρήσιμο εάν έχετε ανοιχτές πολλές καρτέλες και θέλετε να τις αποθηκεύσετε για αργότερα ή εάν πρέπει να κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας και δεν θέλετε να χάσετε τις καρτέλες σας. Για να χρησιμοποιήσετε το OneTab, απλώς κάντε κλικ στο εικονίδιο OneTab στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησής σας.

#2. Tabli

Το

Tabli είναι μια άλλη δημοφιλής επέκταση για τη διαχείριση καρτελών στον Microsoft Edge. Σας επιτρέπει να οργανώσετε τις ανοιχτές καρτέλες σας σε ομάδες, στις οποίες μπορείτε στη συνέχεια να αποκτήσετε πρόσβαση από ένα αναπτυσσόμενο μενού. Αυτό είναι χρήσιμο εάν έχετε πολλές καρτέλες ανοιχτές και θέλετε να τις κρατήσετε οργανωμένες ή εάν θέλετε να κάνετε γρήγορη εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών συνόλων καρτελών. Για να χρησιμοποιήσετε το Tabli, κάντε κλικ στο εικονίδιο Tabli στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησής σας.

#3. Συνεδρία φίλε

Το

Session Buddy είναι μια επέκταση για τη διαχείριση και την αποθήκευση περιόδων σύνδεσης στον Microsoft Edge. Σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε όλες τις ανοιχτές καρτέλες σας σε μια περίοδο λειτουργίας, την οποία μπορείτε στη συνέχεια να επαναφέρετε ανά πάσα στιγμή. Μπορείτε επίσης να οργανώσετε τις συνεδρίες σας σε ομάδες και μπορείτε εύκολα να κάνετε αναζήτηση στις συνεδρίες σας για να βρείτε συγκεκριμένες καρτέλες. Για να χρησιμοποιήσετε το Session Buddy, κάντε κλικ στο εικονίδιο Session Buddy στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησής σας.

Πώς να επαναφέρετε τις κλειστές καρτέλες στον Microsoft Edge

Restore Closed Tabs in Microsoft Edge

Αν και οι παραπάνω συμβουλές για να ξεκινήσετε το Edge από εκεί που φύγατε είναι χρήσιμες, το παράθυρο δεν είναι το μόνο θύμα τυχαίων κλεισίματος.

Μερικές φορές μπορεί να καταλήξετε να κάνετε λάθος κλικ και να κλείσετε επίσης μια ανοιχτή καρτέλα.

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε ξανά αυτήν την κλειστή καρτέλα το ίδιο γρήγορα όπως την κλείσατε, χρησιμοποιώντας τις παρακάτω συμβουλές:

  1. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή καρτελών.
  2. Επιλέξτε Άνοιγμα ξανά κλειστής καρτέλας από το μενού περιβάλλοντος.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + Shift + T για να κάνετε το ίδιο πράγμα.

Αυτό θα σας βοηθήσει να ανοίξετε ξανά όλες τις πρόσφατα κλειστές καρτέλες σας ταυτόχρονα και να συνεχίσετε να εργάζεστε από  από εκεί που σταματήσατε.

Πρόσθετες συμβουλές για τη διαχείριση καρτελών

Εκτός από τις παραπάνω δυνατότητες και επεκτάσεις, υπάρχουν ορισμένες πρόσθετες συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη διαχείριση των καρτελών σας στον Microsoft Edge. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές:

#1. Εκκαθάριση ιστορικού πλοήγησης

Εάν έχετε πολλές ανοιχτές καρτέλες και θέλετε να διαγράψετε το ιστορικό πλοήγησής σας, μπορείτε να το κάνετε στον Microsoft Edge. Αυτό θα καταργήσει όλες τις διευθύνσεις URL που έχετε επισκεφτεί, καθώς και το ιστορικό περιήγησής σας. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησής σας και επιλέξτε "Ιστορικό" από το αναπτυσσόμενο μενού. Από εκεί, κάντε κλικ στο "Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης" και επιλέξτε το χρονικό εύρος για το οποίο θέλετε να διαγράψετε το ιστορικό σας.

#2. Αποθήκευση και συγχρονισμός καρτελών σε συσκευές

Εάν χρησιμοποιείτε τον Microsoft Edge σε πολλές συσκευές, μπορείτε να αποθηκεύσετε και να συγχρονίσετε τις καρτέλες σας σε όλες τις συσκευές σας. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε ανοιχτές καρτέλες στον φορητό υπολογιστή σας, μπορείτε εύκολα να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές από τον επιτραπέζιο υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft στο Microsoft Edge. Αφού συνδεθείτε, οι καρτέλες και το ιστορικό περιήγησής σας θα συγχρονιστούν σε όλες τις συσκευές σας.

#3. Αυτόματη επαναφορά καρτελών μετά από συντριβή

Εκτός από την ενεργοποίηση της επαναφοράς περιόδου λειτουργίας στο Microsoft Edge, υπάρχουν άλλοι τρόποι αυτόματης επαναφοράς των καρτελών σας μετά από σφάλμα του προγράμματος περιήγησης. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια επέκταση όπως το Crashpad, η οποία επαναφέρει αυτόματα τις καρτέλες σας μετά από ένα σφάλμα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια ρύθμιση του προγράμματος περιήγησης, όπως "warn on quit" για να σας ειδοποιήσει εάν πρόκειται να κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας με ανοιχτές πολλές καρτέλες.

Τελικές σκέψεις

Μην χάσετε ξανά τις καρτέλες του Microsoft Edge.

Η διαχείριση καρτελών είναι μια σημαντική πτυχή της περιήγησης στον Ιστό και ο Microsoft Edge διαθέτει πολλές δυνατότητες και επεκτάσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τις καρτέλες σας πιο αποτελεσματικά.

Ενεργοποιώντας τις προηγούμενες καρτέλες κατά την εκκίνηση και την επαναφορά περιόδου σύνδεσης, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι καρτέλες σας αποθηκεύονται πάντα και είναι εύκολα προσβάσιμες.

Χαιρόμαστε που διαβάσατε αυτό το άρθρο/ιστολόγιο μέχρι εδώ :) Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Ένα ακόμη πράγμα 

Εάν έχετε ένα δεύτερο, μοιραστείτε αυτό το άρθρο στα social σας. μπορεί να ωφεληθεί και κάποιος άλλος.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και γίνετε ο πρώτος που θα διαβάσει τα μελλοντικά μας άρθρα, κριτικές και αναρτήσεις ιστολογίου απευθείας στα εισερχόμενά σας. Προσφέρουμε επίσης προσφορές, προσφορές και ενημερώσεις για τα προϊόντα μας και τις κοινοποιούμε μέσω email. Δεν θα χάσετε ένα.

Σχετικά άρθρα

» Τρόπος απενεργοποίησης του Microsoft Edge στα Windows 10
»  Το Microsoft Edge δεν ανοίγει στα Windows 10: Τρόπος διόρθωσης
» Πώς να προβάλετε τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης στο Microsoft Edge
» Πώς να ξεμπλοκάρετε το Adobe Flash Player σε Chrome, Edge και Firefox
» Τρόπος χρήσης του Immersive Reader του Microsoft Edge
» Πώς να διορθώσετε το σφάλμα "Δεν μπορώ να συνδεθώ με ασφάλεια σε αυτήν τη σελίδα" στο Microsoft Edge