How To Download and Get Started With Steam

Κατεβάστε το πρόγραμμα εγκατάστασης Steam, το οποίο θα ξεκινήσει η λήψη στον υπολογιστή/φορητό υπολογιστή σας. Μόλις ολοκληρωθεί, εγκαταστήστε τον πελάτη Steam και, στη συνέχεια, παίξτε όλα τα παιχνίδια που θέλετε.

Κατεβάστε το πρόγραμμα εγκατάστασης Steam, το οποίο θα ξεκινήσει η λήψη στον υπολογιστή/φορητό υπολογιστή σας. Μόλις ολοκληρωθεί, εγκαταστήστε τον πελάτη Steam και, στη συνέχεια, παίξτε όλα τα παιχνίδια που θέλετε.

Install Steam

Σύνοψη: Κατεβάστε το πρόγραμμα εγκατάστασης Steam, το οποίο θα ξεκινήσει η λήψη στον υπολογιστή/φορητό υπολογιστή σας. Μόλις ολοκληρωθεί, ανοίξτε το φάκελο λήψης και κάντε διπλό κλικ στο πρόγραμμα εγκατάστασης Steam για να ξεκινήσει η εγκατάσταση. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα ξεκινήσει αυτόματα.

Το Steam είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα διανομής βιντεοπαιχνιδιών που αναπτύχθηκε από τη Valve Corporation. Προσφέρει διαχείριση ψηφιακών δικαιωμάτων (DRM), παιχνίδια για πολλούς παίκτες και υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης.

Το Steam παρέχει στον χρήστη εγκατάσταση και αυτόματη ενημέρωση παιχνιδιών και λειτουργιών κοινότητας, όπως λίστες φίλων και ομάδες, αποθήκευση cloud και φωνή και συνομιλία εντός του παιχνιδιού. Μάθετε πώς να το κατεβάσετε, να το εγκαταστήσετε και να το χρησιμοποιήσετε από το άρθρο μας.

Τι είναι το Steam;

Το Steam είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα διανομής που αναπτύχθηκε από τη Valve Corporation. Κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2003 ως ένας τρόπος για τη Valve να παρέχει αυτόματες ενημερώσεις για τα παιχνίδια της, αλλά τελικά επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει παιχνίδια από τρίτους προγραμματιστές.

Το Steam προσφέρει διαχείριση ψηφιακών δικαιωμάτων (DRM), διακομιστές αντιστοίχισης, ροή βίντεο και υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Παρέχει επίσης στον χρήστη εγκατάσταση και αυτόματη ενημέρωση παιχνιδιών, καθώς και λειτουργίες κοινότητας, όπως λίστες φίλων και ομάδες, αποθήκευση cloud και λειτουργίες φωνής και συνομιλίας εντός του παιχνιδιού.

Το Steam ήταν δημοφιλές επειδή, σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες ψηφιακής διανομής εκείνη την εποχή, όπως η EA Origin και το GOG Galaxy, το Steam πρόσφερε μια ενιαία υπηρεσία για όλες τις ανάγκες σας για παιχνίδια. Θα μπορούσατε να αγοράσετε παιχνίδια, να τα κρατήσετε ενημερωμένα και να συναναστραφείτε με άλλους παίκτες – όλα σε ένα μέρος. Οι επαναλαμβανόμενες πωλήσεις, οι συλλεκτικές εικονικές κάρτες και οι συναλλαγές αντικειμένων προστέθηκαν στη δημοτικότητα του Steam.

Η εφαρμογή Steam είναι διαθέσιμη σε Windows, Mac, smartphone και tablet, καθιστώντας την την πιο προσιτή πλατφόρμα gaming. Το Steam έχει πάνω από 120 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Από τον Αύγουστο του 2022, υπάρχουν πάνω από 50.361 παιχνίδια διαθέσιμα στο Steam στις ΗΠΑ. Με μια ποικιλία όπως αυτή, δεν θέλετε να χάσετε!

Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Steam

Το Steam είναι μια πλατφόρμα ψηφιακών παιχνιδιών που σας επιτρέπει να αγοράζετε και να παίζετε διάφορα παιχνίδια. Η εφαρμογή Steam είναι διαθέσιμη τόσο για Windows όσο και για Mac. Για λήψη και εγκατάσταση του Steam, ακολουθήστε τα εξής βήματα: 

1. Πώς να κατεβάσετε το Steam σε Windows και Mac

  1. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής ή ο φορητός υπολογιστής σας έχει σύνδεση στο διαδίκτυο που λειτουργεί και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο store.ατμοκίνητο.com σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Θα σας κατευθύνει στον επίσημο ιστότοπο του Steam, όπου μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Steam στον υπολογιστή σας.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση Steam στην επάνω δεξιά γωνία στον ιστότοπο που κυκλοφόρησε πρόσφατα.
    Install Steam
  3. Κάντε κλικ στο μπλε κουμπί Εγκατάσταση Steam. Βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί το σωστό σύστημα - για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή με Windows, το Steam θα πρέπει να εμφανίζει το λογότυπο των Windows σε αυτό το κουμπί.
    Install Steam
  4. Κάντε κλικ στο SteamSetup.exe αρχείο που μόλις κατεβάσατε. Αυτό είναι ένα εκτελέσιμο αρχείο που θα ανοίξει τον οδηγό εγκατάστασης Steam.
    SteamSetup.exe
  5. Όταν σας ζητηθεί από τον Έλεγχο λογαριασμού χρήστη (UAC), κάντε κλικ στο Ναι για να επιτρέψετε στην εφαρμογή να ξεκινήσει με δικαιώματα διαχειριστή. Εάν χρησιμοποιείτε έναν τοπικό λογαριασμό που δεν έχει δικαιώματα διαχειριστή, κάντε κλικ εδώ πρώτα.
  6. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να εγκαταστήσετε το Steam.

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του Steam, εκκινήστε την εφαρμογή Steam και ξεκινήστε το ταξίδι σας στο παιχνίδι!

2. Πώς να κατεβάσετε το Steam στο τηλέφωνό σας

Το Steam είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για τους λάτρεις των παιχνιδιών όλων των επιπέδων εμπειρίας και μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε κάποια λειτουργικότητα στα smartphone Android και iPhone.

Για παράδειγμα, ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων του Steam είναι ενσωματωμένος στην εφαρμογή Steam, που ονομάζεται Steam Guard. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία ή απλά θέλετε να επωφεληθείτε από την κοινωνική πλατφόρμα του Steam από όπου κι αν βρίσκεστε, κάντε λήψη της εφαρμογής:

Μετά τη λήψη της εφαρμογής που είναι συμβατή με την κινητή συσκευή σας, το Steam θα εγκατασταθεί αυτόματα. Χρησιμοποιήστε τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας ή δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό Steam για να συνδεθείτε!

Πώς να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Steam

Το Steam έχει πλέον εκατομμύρια χρήστες και προσφέρει μια πλατφόρμα παιχνιδιών, λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης και διαχείριση ψηφιακών δικαιωμάτων. Για να χρησιμοποιήσετε το Steam, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Steam.

Η δημιουργία λογαριασμού Steam είναι δωρεάν και εύκολη. Μπορείτε να το κάνετε μέσω της εφαρμογής Steam ή στον ιστότοπο Steam.

Μόλις ανοίξετε το Steam, κάντε κλικ στο Δημιουργία λογαριασμού. Στη συνέχεια θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τη διεύθυνση email σας και να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Θα χρειαστεί επίσης να επιλέξετε ένα όνομα χρήστη για τον λογαριασμό σας. Αφού εισαγάγετε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, κάντε κλικ στο Δημιουργία του λογαριασμού μου.

Μόλις δημιουργηθεί ο λογαριασμός σας, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε όλες τις δυνατότητες του Steam. Περιηγηθείτε στο κατάστημα Steam για παιχνίδια, ρυθμίστε τη βιβλιοθήκη Steam σας και συνδεθείτε με φίλους. Μπορείτε επίσης να αρχίσετε να συμμετέχετε σε κοινότητες παιχνιδιών και να συμμετέχετε σε συζητήσεις.

Είτε θέλετε να παίξετε παιχνίδια είτε απλώς να συνομιλήσετε με φίλους, το Steam έχει κάτι για όλους.

Πώς να αγοράσετε και να κατεβάσετε παιχνίδια από το Steam

Το Steam είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αγοράσετε και να κατεβάσετε παιχνίδια. Με την τεράστια ποικιλία παιχνιδιών και τις βολικές λειτουργίες του, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί το Steam είναι η κορυφαία πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών.

Για να αγοράσετε ένα παιχνίδι στο Steam, πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Steam και να χρησιμοποιήσετε μια υποστηριζόμενη μέθοδο πληρωμής (πιστωτική κάρτα, χρεωστική κάρτα, PayPal κ.λπ.) ή προσθέστε χρήματα στο Steam Wallet σας. Μόλις βρείτε ένα παιχνίδι που θέλετε να αγοράσετε, μπορείτε να το προσθέσετε στο καλάθι αγορών και στο ταμείο σας.

Μετά την ολοκλήρωση της αγοράς σας, το παιχνίδι θα προστεθεί στη βιβλιοθήκη Steam σας και θα μπορείτε να το κατεβάσετε ανά πάσα στιγμή.

Συμβουλές για τη χρήση του Steam

Το Steam είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα ψηφιακής διανομής για παιχνίδια υπολογιστή και έχει πολλά να προσφέρει στους χρήστες. Με την εφαρμογή Steam, μπορείτε να αγοράσετε και να κατεβάσετε παιχνίδια, να συνομιλήσετε με άλλους παίκτες, ακόμη και να μεταδώσετε ροή του παιχνιδιού σας. Ωστόσο, το Steam μπορεί να είναι λίγο τρομακτικό για τους νεοφερμένους. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το Steam για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία παιχνιδιού σας.

  • Πρώτον, φροντίστε να επωφεληθείτε από τις κοινωνικές δυνατότητες του Steam. Μπορείτε να εγγραφείτε σε ομάδες Steam για να βρείτε παίκτες με ομοϊδεάτες για να παίξετε και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία συνομιλίας Steam για να μείνετε σε επαφή με φίλους ενώ παίζετε. Επιπλέον, το Steam προσφέρει μια ποικιλία από φόρουμ που σχετίζονται με παιχνίδια, όπου μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις ή να λαμβάνετε συμβουλές από έμπειρους παίκτες.
  • Δεύτερον, επωφεληθείτε από τις εκπτώσεις και τις εκπτώσεις του Steam. Το Steam πραγματοποιεί συχνά εκπτώσεις σε μεμονωμένα παιχνίδια και είδη, επομένως αξίζει να ελέγχετε συχνά για να βλέπετε τι προσφέρεται. Επιπλέον, πολλοί έμποροι λιανικής τρίτων προσφέρουν κλειδιά Steam σε μειωμένες τιμές, επομένως αξίζει να ψωνίσετε πριν αγοράσετε ένα παιχνίδι.
  • Τέλος, μην ξεχάσετε να εξερευνήσετε όλες τις δυνατότητες που έχει να προσφέρει το Steam. Εκτός από την αγορά και τη λήψη παιχνιδιών, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Steam για να διαχειριστείτε τη βιβλιοθήκη παιχνιδιών σας, να εγκαταστήσετε mods και πρόσθετα, ακόμη και να δημιουργήσετε τα δικά σας προσαρμοσμένα προφίλ παιχνιδιών.

Μα μαθαίνοντας για όλα όσα έχει να προσφέρει το Steam, θα μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία παιχνιδιού σας.

MSI Creator Z16 Professional Laptop A11UET 043 Review

Συμπέρασμα

Αυτό είναι! Τώρα ξέρετε πώς να κάνετε λήψη και εγκατάσταση του Steam, καθώς και να χρησιμοποιήσετε ορισμένες από τις βασικές λειτουργίες του. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τα άλλα άρθρα μας σχετικά με το Steam και το λογισμικό παιχνιδιών, όπου περιγράφουμε λεπτομερώς πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία παιχνιδιού σας.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση :) Και καλό παιχνίδι :)

Εάν έχετε ένα επιπλέον λεπτό, μοιραστείτε αυτό το άρθρο στα socials σας. Κάποιος άλλος μπορεί να ωφεληθεί.

Ένα άλλο πράγμα

Αναζητάτε περισσότερες συμβουλές; Ρίξτε μια ματιά στους άλλους οδηγούς μας στο Ιστολόγιο Softwarekeep και στο Κέντρο βοήθειας! Θα βρείτε πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων και εύρεσης λύσεων στα τεχνολογικά σας προβλήματα.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και αποκτήστε πρόσβαση στις αναρτήσεις ιστολογίου, τις προσφορές και τους εκπτωτικούς κωδικούς νωρίς. Επιπλέον, θα είστε οι πρώτοι που θα μάθετε για τους πιο πρόσφατους οδηγούς, προσφορές και άλλες συναρπαστικές ενημερώσεις!

Προτεινόμενα άρθρα

» Πώς να βελτιστοποιήσετε τα Windows 10 για παιχνίδια
» Τρόπος πρόσβασης και χρήσης του φακέλου στιγμιότυπων οθόνης Steam στα Windows 10
» Πώς να διορθώσετε τον πίνακα ελέγχου της NVIDIA που δεν ανοίγει Windows

Μπορείτε να επικοινωνήστε με ερωτήσεις ή αιτήματα που θέλετε να καλύψουμε.

Συνήθεις ερωτήσεις για το Steam

Ποια παιχνίδια είναι διαθέσιμα στο Steam;

Από τον Αύγουστο του 2022, το Steam έχει πάνω από 50.000 διαθέσιμα παιχνίδια. Μερικά δημοφιλή παιχνίδια Steam περιλαμβάνουν τα "Cyberpunk 2077", "Counter-Strike", "Team Fortress 2" και "Rust." 

Το Steam προσφέρει επίσης μια ποικιλία από ανεξάρτητα παιχνίδια, πολλά από τα οποία είναι μοναδικά και δεν είναι διαθέσιμα σε άλλες πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών ή δεν έχουν φυσική κυκλοφορία στα καταστήματα. Το Steam είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για παίκτες που αναζητούν μια μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών για να διαλέξουν.

Γιατί δεν μπορώ να προσθέσω φίλους στο Steam;

Το Steam επιβάλλει ορισμένους περιορισμούς στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν φίλους. Οι νέοι λογαριασμοί κλειδώνονται σε περιορισμένη κατάσταση έως ότου δαπανηθεί ένα μικρό χρηματικό ποσό. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες δεν μπορούν να στείλουν αιτήματα φιλίας μέχρι να αγοράσουν ένα παιχνίδι ή να προσθέσουν χρήματα στο Steam Wallet τους.

Είναι τα παιχνίδια φθηνότερα στο Steam;

Το Steam έχει τακτικά εκπτώσεις όπου ορισμένα παιχνίδια έχουν έκπτωση, επομένως αξίζει να ελέγχετε πάντα τον ιστότοπο του Steam για τυχόν τρέχουσες προσφορές. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κουπόνια για να λάβετε την καλύτερη δυνατή τιμή.

Πώς να αποκτήσετε εκπτωτικούς κωδικούς Steam;

Εκπτώσεις και προσφορές αποκλειστικές για το Steam γίνονται κάθε χρόνο, αλλά είναι χρονικά περιορισμένες. Ένας τρόπος για να αποκτήσετε μόνιμους εκπτωτικούς κωδικούς Steam είναι να δημιουργήσετε σήματα με σετ καρτών συναλλαγών. Επιπλέον, μερικές φορές οι προγραμματιστές μπορεί να δωρίσουν στους χρήστες κουπόνια που θα εμφανίζονται στο απόθεμά τους.

Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε ομάδες χρηστών όπως Κουπόνι Dumpster, όπου μπορείτε να ζητήσετε δωρεάν κουπόνια.

Πώς μπορώ να αποκτήσω δωρεάν παιχνίδια στο Steam;

Το Steam φιλοξενεί διάφορα παιχνίδια Free-to-Play (F2P) που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς να ξοδέψετε χρήματα. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη βιβλιοθήκη παιχνιδιών Free-to-Play του Steam, απλώς επιλέξτε την καρτέλα "Δωρεάν για παιχνίδι" στην αρχική σελίδα του Steam.

Εάν ένα παιχνίδι επί πληρωμή γίνει δωρεάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα, η περίοδος ελεύθερου χρόνου θα σημειωθεί στη σελίδα του παιχνιδιού. Ορισμένα παιχνίδια επί πληρωμή, όπως το PUBG: BATTLEGROUNDS, γίνονται επίσης δωρεάν για αναπαραγωγή εάν ο προγραμματιστής αποφασίσει να κάνει την αλλαγή.

Πότε μπορώ να λάβω επιστροφή χρημάτων στο Steam;

Το Steam προσφέρει μια πολιτική επιστροφής χρημάτων για παιχνίδια που παίχτηκαν για λιγότερο από δύο ώρες και αγοράστηκαν τις τελευταίες δεκατέσσερις ημέρες. Μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων μέσω του ιστότοπου υποστήριξης του Steam εάν πληροίτε αυτά τα κριτήρια.

Να θυμάστε ότι το Steam θα εκδίδει επιστροφές χρημάτων μόνο για παιχνίδια που δεν αγοράσατε ως δώρα ή δεν προστέθηκαν στο απόθεμά σας στο Steam. Επιπλέον, το Steam δεν θα εκδίδει επιστροφές χρημάτων για παιχνίδια που αγοράζονται μέσω ιστοσελίδων τρίτων.

Πώς να γίνετε δοκιμαστής beta παιχνιδιού Steam;

Εάν τα παιχνίδια αναζητούν δοκιμαστές beta, θα ανεβάσουν μια ανακοίνωση. Συνήθως απαιτείται να κάνετε αίτηση μέσω email ή να κάνετε κλικ στο κουμπί "Αίτημα πρόσβασης" στη σελίδα Store του παιχνιδιού, εάν είναι διαθέσιμη μια δημόσια έκδοση beta.