How to Fix Inaccessible Boot Device Error in Windows 10

Αντιμετωπίζετε σφάλμα μη προσβάσιμης συσκευής εκκίνησης στη συσκευή σας Windows 10; Μάθετε πώς μπορείτε να διορθώσετε αυτό το ζήτημα χρησιμοποιώντας αυτά τα βήματα.

Αντιμετωπίζετε το σφάλμα μη προσβάσιμης συσκευής εκκίνησης στη συσκευή σας Windows 10; Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς να διορθώσετε τη συσκευή εκκίνησης και να αποκτήσετε πρόσβαση στον υπολογιστή σας διαβάζοντας τον οδηγό μας.

Σημείωση: Τα σφάλματα που σχετίζονται με τη συσκευή εκκίνησης μπορεί να είναι καταστροφικά και τρομακτικά. Μην ανησυχείτε — έχουμε ήδη εξηγήσει πώς να επιλύσετε κρίσιμα προβλήματα των Windows 10, όπως Σφάλματα βάσης δεδομένων ενημέρωσης των Windows.

Πίνακας περιεχομένων 

Τι είναι το σφάλμα απρόσιτης συσκευής εκκίνησης και τι το προκαλεί;

Βεβαίως, το σφάλμα "Inaccessible Boot Device" σημαίνει ότι τα Windows 10 δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαμέρισμα συστήματος κατά τη διαδικασία εκκίνησης, με αποτέλεσμα να μην εκκινείται σωστά.

Πολλά πράγματα μπορούν να προκαλέσουν αυτό το σφάλμα BSOD (Μπλε οθόνη θανάτου). Οι πιο συνηθισμένοι δράστες είναι:

  • Ενημερώσεις BIOS, 
  • Ενημερώσεις συστήματος των Windows 10 και,
  • Σφάλματα SSD.

Ανεξάρτητα από την προέλευση του προβλήματός σας, θα λάβετε το ίδιο μήνυμα σφάλματος και το BSOD.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω λύσεις για να λύσετε το πρόβλημα και να επιδιορθώσετε τον υπολογιστή σας.

Προειδοποίηση: Ορισμένες μέθοδοι παρακάτω ενδέχεται να λειτουργούν μόνο εάν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον υπολογιστή σας χωρίς σφάλμα. Εάν η συσκευή σας δεν μπορεί να εκκινήσει εντελώς, συνιστούμε να επικοινωνήσετε με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών της Microsoft.

Τι είναι το σφάλμα "Blue Screen of Death (BSOD)";

Μπορεί να λάβετε ένα σφάλμα "μπλε οθόνη" όταν το σύστημά σας υποστεί μοιραίο σφάλμα. Με το ψευδώνυμο σφάλμα Blue Screen of Death (BSOD). Είναι ένα σχετικά κοινό πρόβλημα που σταματά αμέσως το σύστημά σας και το αναγκάζει να επανεκκινήσει.

Το BSOD είναι πάντα ένα απρόβλεπτο σφάλμα που σταματά τη λειτουργικότητα και την πρόσβαση του υπολογιστή σας.

Τα περισσότερα σφάλματα μπλε οθόνης σχετίζονται με ζητήματα που σχετίζονται με το σύστημα που προκαλούν τα Windows να λαμβάνουν ένα σφάλμα "STOP", το οποίο οδηγεί σε κατάρρευση του συστήματος.Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό συμβαίνει χωρίς προειδοποίηση, οδηγώντας σε απώλεια εργασίας και αρχείων. Περιστασιακά, το BSOD μπορεί να καταστρέψει τα αρχεία.

The old version of Blue Screen of Death, from NeoSmart Knowledgebase

Σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows, το BSoD δεν ήταν φιλικό, εμφανίζοντας μια οθόνη κειμένου και τεχνικών πληροφοριών. Ωστόσο, στις πρόσφατες εκδόσεις το σφάλμα εμφανίζεται σε μια πιο κατανοητή οθόνη σφάλματος, καθιστώντας πιο εύκολο τον εντοπισμό του σφάλματος που αντιμετωπίσατε.

Επιλύθηκε: Σφάλμα μη προσβάσιμης συσκευής εκκίνησης στα Windows 10

Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω λύσεις για να επιλύσετε το σφάλμα μη προσβάσιμης συσκευής εκκίνησης στα Windows 10.

Μέθοδος 1. Καταργήστε τα πρόσφατα εγκατεστημένα πακέτα

Εάν εγκαταστήσατε πρόσφατα μια ενημέρωση των Windows 10, είναι πολύ πιθανό η εν λόγω ενημέρωση να προκάλεσε το σφάλμα Inaccessible Boot Device. Ευτυχώς, η κατάργηση αυτής της ενημέρωσης είναι μια εύκολη διαδικασία, αν ακολουθήσετε τον βήμα προς βήμα οδηγό μας.

  1. Πρώτα, μεταβείτε στη λειτουργία Advanced Startup ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: 
    1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Windows στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης σας για να εμφανιστεί το μενού Έναρξη. Επιλέξτε Ρυθμίσεις ή εναλλακτικά χρησιμοποιήστε τη συντόμευση Windows + I .
      advanced Windows startup
    2. Κάντε κλικ στο πλακίδιο Ενημέρωση και ασφάλεια και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Ανάκτηση. Αναζητήστε την κεφαλίδα εκκίνησης για προχωρημένους και κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση τώρα κάτω από αυτήν.
      update and security
  2. Μόλις εκκινηθεί ξανά ο υπολογιστής σας, θα ανακατευθυνθείτε σε μια μπλε οθόνη με ένα μενού. Εδώ, μεταβείτε στο Αντιμετώπιση προβλημάτωνΣύνθετες επιλογέςΓραμμή εντολών .
    advanced windows settings
  3. Πληκτρολογήστε dir c: και πατήστε Enter για να εκτελέσετε την εντολή.
    • Τα βήματά μας προϋποθέτουν ότι τα Windows 10 είναι εγκατεστημένα στη μονάδα δίσκου C:. Εάν όχι, αντικαταστήστε το γράμμα της μονάδας δίσκου με την κατάλληλη μονάδα δίσκου στην οποία είναι εγκατεστημένα τα Windows 10. Συνεχίστε να αντικαθιστάτε το "c:" με αυτό το γράμμα μονάδας δίσκου στα επόμενα βήματα.
      command prompt
  4. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε και εκτελέστε την εντολή Dism /Image:c:\ /Get-Packages.
    command prompt: DISM
  5. Θα πρέπει να φορτωθεί μια λίστα με όλα τα πακέτα που είναι εγκατεστημένα στη συσκευή σας. Εδώ, αναζητήστε το πιο πρόσφατο πακέτο που είναι εγκατεστημένο στη συσκευή σας και σημειώστε το πλήρες όνομά του.
  6. Πληκτρολογήστε και εκτελέστε το dism.εντολή exe /image:c:\ /remove-package /package. Φροντίστε να αντικαταστήσετε το "package" με το πλήρες όνομα πακέτου που σημειώσατε στο προηγούμενο βήμα.
    command prompt: DISM recovery
  7. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και δείτε εάν το σφάλμα της συσκευής εκκίνησης εξακολουθεί να υπάρχει μετά την κατάργηση του πιο πρόσφατου πακέτου.

Εάν το πρόβλημα παραμένει, συνιστούμε να δοκιμάσετε την ίδια μέθοδο παραπάνω και να αφαιρέσετε το δεύτερο πιο πρόσφατο πακέτο που εγκαταστήσατε στον υπολογιστή σας. Εάν και οι δύο αφαιρέσεις πακέτων δεν ήταν επιτυχείς στην επαναφορά της συσκευής εκκίνησης, δοκιμάστε μια διαφορετική λύση.

Μέθοδος 2. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το σφάλμα μη προσβάσιμης συσκευής εκκίνησης ενδέχεται να εμφανιστεί στη συσκευή σας λόγω ξεπερασμένων προγραμμάτων οδήγησης ελεγκτή IDE ATA/SATA. Η ενημέρωση αυτών των προγραμμάτων οδήγησης θα διορθώσει το πρόβλημα και θα απαλλαγεί από την μπλε οθόνη. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα: 

  1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + X για να ανοίξετε το μενού Γρήγορης πρόσβασης των Windows.
  2. Επιλέξτε Διαχείριση συσκευών από το μενού περιβάλλοντος.
    device manager
  3. Αναπτύξτε την ενότητα IDE ATA/SATA ελεγκτής. Εδώ, απλώς κάντε διπλό κλικ στη λίστα Τυπικός ελεγκτής SATA AHCI.
    IDEA ATA/SATA controller
  4. Μεταβείτε στην καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.
    update driver
  5. Επιλέξτε τη μέθοδο ενημέρωσης του προγράμματος οδήγησης. Μπορείτε είτε να αφήσετε τα Windows 10 να αναζητούν αυτόματα ένα πρόγραμμα οδήγησης είτε να εντοπίσουν με μη αυτόματο τρόπο ένα νέο αρχείο προγράμματος οδήγησης που βρίσκεται ήδη στον υπολογιστή σας.
    select how to update drivers
  6. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης. Συνιστούμε να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι αλλαγές που δημιουργήθηκαν από το νέο πρόγραμμα οδήγησης. Τώρα, θα πρέπει να ελέγξετε εάν εξακολουθεί να υπάρχει το σφάλμα συσκευής μη προσβάσιμης εκκίνησης.

Η ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης είναι μόνο μια γρήγορη λύση για το πρόβλημα της συσκευής μη προσβάσιμης εκκίνησης. Εάν αυτή η μέθοδος δεν λειτουργεί για εσάς, προχωρήστε στην επόμενη λύση!

Μέθοδος 3. Εκτελέστε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων μπλε οθόνης

Τα σφάλματα BSOD υπήρχαν στα συστήματα Windows από την αρχή. Αυτό που ήταν ένα τρομακτικό και συχνά καταστροφικό ζήτημα μπορεί τώρα να λυθεί εκτελώντας ένα απλό εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων μπλε οθόνης ενσωματωμένο στα Windows 10.

Αν και το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων ενδέχεται να μην είναι σε θέση να επαναφέρει τα αρχεία και την πρόοδο που χάσατε λόγω του σφάλματος της συσκευής απρόσιτης εκκίνησης, μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε ένα νέο σφάλμα.

  1. Πατήστε το πλήκτρο παραθύρου για να εμφανιστεί το μενού Έναρξη. Επιλέξτε Ρυθμίσεις.Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε τη συντόμευση Windows + I.
    Windows start Menu

  2. Κάντε κλικ στο πλακίδιο Ενημέρωση και ασφάλεια. Εδώ μπορείτε να βρείτε τα περισσότερα από τα ενσωματωμένα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων.
    update and security
  3. Μεταβείτε στην καρτέλα Αντιμετώπιση προβλημάτων χρησιμοποιώντας το αριστερό παράθυρο. Εδώ, θα πρέπει να μπορείτε να δείτε ένα εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων με τίτλο Μπλε οθόνη.
    troubleshoot
  4. Εάν δεν μοιράζεστε πλήρη διαγνωστικά δεδομένα με τη Microsoft, κάντε κλικ στον σύνδεσμο Πρόσθετα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων και εντοπίστε τη Μπλε οθόνη αντιμετώπιση προβλημάτων εκεί.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση του εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων.

Περιμένετε μέχρι το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων να εντοπίσει το πρόβλημα και να εφαρμόσει τυχόν πιθανές διορθώσεις. Λάβετε υπόψη ότι η συσκευή σας ενδέχεται να τερματιστεί και να επανεκκινηθεί κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Όταν τελειώσει, δείτε αν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη συσκευή εκκίνησης.

Μέθοδος 4. Κατάργηση πακέτων "Ενημέρωση σε εκκρεμότητα"

Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα πακέτα των Windows 10 κολλάνε σε κατάσταση εκκρεμότητας και προκαλούν κάθε είδους προβλήματα στη συσκευή σας, συμπεριλαμβανομένου του σφάλματος της συσκευής απρόσιτης εκκίνησης. Τα παρακάτω βήματα σάς δείχνουν πώς να καταργήσετε αποτελεσματικά αυτές τις εκκρεμείς ενημερώσεις και να τις εγκαταστήσετε με επιτυχία στη συσκευή σας για να διορθώσετε σφάλματα εκκίνησης.

  1. Πρώτα, μεταβείτε στη λειτουργία Advanced Startup ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: 
    • Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Windows στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης σας για να εμφανιστεί το μενού Έναρξη. Επιλέξτε Ρυθμίσεις ή εναλλακτικά χρησιμοποιήστε τη συντόμευση Windows + I .
      Windows start
    • Κάντε κλικ στο πλακίδιο Ενημέρωση και ασφάλεια και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Ανάκτηση. Αναζητήστε την κεφαλίδα εκκίνησης για προχωρημένους και κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση τώρα κάτω από αυτήν.
      update and security
  2. Μόλις εκκινηθεί ξανά ο υπολογιστής σας, θα ανακατευθυνθείτε σε μια μπλε οθόνη με ένα μενού. Εδώ, μεταβείτε στο Αντιμετώπιση προβλημάτωνΣύνθετες επιλογέςΓραμμή εντολών .
    Windows settings advanced options
  3. Θα χρειαστεί να εκτελέσετε μια σειρά από εντολές για να διαγράψετε το κλειδί SessionsPending στο Μητρώο σας. Τα βήματά μας προϋποθέτουν ότι τα Windows 10 είναι εγκατεστημένα στη μονάδα δίσκου C:. Εάν όχι, αντικαταστήστε το γράμμα της μονάδας δίσκου με την κατάλληλη μονάδα δίσκου στην οποία είναι εγκατεστημένα τα Windows 10.
  4. Πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιό σας μετά από κάθε γραμμή: 
    reg load hklm\temp c:\windows\system32\config\software
    reg delete "HKLM\temp\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Component Based Servicing\SessionsPending" /v Αποκλειστική
    reg unload HKLM\ temp
  5. Στη συνέχεια, θα μετακινήσουμε όλες τις εκκρεμείς ενημερώσεις στο δικό τους προσωρινό αρχείο. Αρχικά, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή: dism.exe /image:c:\ /Get-Packages
  6. Σημειώστε κάθε πακέτο που έχει την ετικέτα "Εγκατάσταση σε εκκρεμότητα". Θα χρειαστεί να μετακινήσετε αυτά τα πακέτα.
  7. Εκτελέστε την ακόλουθη εντολή για να δημιουργήσετε έναν προσωρινό κατάλογο: MKDIR C:\temp\packages
  8. Τώρα, θα μετακινήσουμε όλα τα πακέτα που εκκρεμούν σε αυτόν τον προσωρινό φάκελο με τη βοήθεια μιας εντολής. Αντικαταστήστε το "package" με ένα όνομα πακέτου που σημειώσατε και εκτελέστε την ακόλουθη εντολή για όλα τα πακέτα σε εκκρεμότητα:
    dism / image:c:\ /remove-package /packagename: package /scratchdir:c:\temp\packages
  9. Αφού μεταφερθούν όλα τα πακέτα στον προσωρινό φάκελο, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ελέγξτε εάν εξακολουθεί να υπάρχει το σφάλμα συσκευής μη πρόσβασης εκκίνησης.

Μέθοδος 5. Εκτελέστε τον Έλεγχο αρχείων συστήματος και τη σάρωση DISM

Ο Έλεγχος αρχείων συστήματος είναι ένα εργαλείο διαθέσιμο στις περισσότερες εκδόσεις των Windows από προεπιλογή. Ονομάζεται επίσης "σάρωση SFC" και είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να διορθώσετε αυτόματα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος και μια πληθώρα άλλων προβλημάτων.

Μαζί με αυτό, συνιστούμε να εκτελέσετε το εργαλείο Deployment Image Servicing and Management (DISM). Αυτό επαναφέρει αποτελεσματικά την εικόνα του συστήματός σας για να διορθώσει ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με αυτό. Μπορείτε να βρείτε οδηγίες για την εκτέλεση και των δύο εντολών παρακάτω:

  1. Ανοίξτε τη γραμμή εντολών με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
    1. Ανοίξτε τη συνάρτηση Αναζήτηση στη γραμμή εργασιών σας ή εναλλακτικά χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + S για να εμφανίσετε τη γραμμή αναζήτησης και αναζητήστε τη "Γραμμή εντολών ”. Όταν το δείτε στα αποτελέσματα, κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.
      command prompt
    2. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R στο πληκτρολόγιό σας για να εμφανιστεί το Εκτέλεση βοηθητικό πρόγραμμα. Πληκτρολογήστε "cmd" και πατήστε Ctrl + Shift + Εισαγάγετε τα πλήκτρα στο πληκτρολόγιό σας. Με αυτόν τον τρόπο, εκκινείτε τη Γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή.
      command prompt
    3. Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows + X και, στη συνέχεια, επιλέξτε Γραμμή εντολών (Διαχειριστής).
      command prompt
  2. Όταν σας ζητηθεί από τον Έλεγχο λογαριασμού χρήστη (UAC), κάντε κλικ στο Ναι για να επιτρέψετε στην εφαρμογή να εκκινήσει με δικαιώματα διαχειριστή.
  3. Πρώτον, θα εκτελέσουμε τον Έλεγχο αρχείων συστήματος. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε Enter για να την εκτελέσετε: sfc /scannow
    sfc/ scannow
  4. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η σάρωση SFC με τη σάρωση του υπολογιστή σας και την επιδιόρθωση κατεστραμμένων αρχείων. Αυτό μπορεί να πάρει πολύ χρόνο. βεβαιωθείτε ότι δεν κλείσετε τη γραμμή εντολών ή τερματίσετε τη λειτουργία του υπολογιστή σας.
  5. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε και εκτελέστε την ακόλουθη εντολή: DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
    DISM restore health
  6. Επανεκκινήστε τη συσκευή σας αφού ολοκληρωθούν και οι δύο σαρώσεις. Θα πρέπει να είστε σε θέση να διαπιστώσετε εάν έχει επιλυθεί το σφάλμα μη προσβάσιμης συσκευής εκκίνησης.

Μέθοδος 6. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία AHCI στο BIOS

Δυστυχώς, η διαδικασία πρόσβασης και πλοήγησης στο BIOS σας διαφέρει ανάλογα με τη μητρική πλακέτα που είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας. Με βάση τις αναφορές χρηστών, είναι πιθανό ότι η εύρεση και η ενεργοποίηση της λειτουργίας AHCI στο BIOS σας θα μπορούσε να διορθώσει το σφάλμα μη προσβάσιμης συσκευής εκκίνησης στα Windows 10.

Για λεπτομερείς οδηγίες, συνιστούμε να αναζητήσετε τον ιστότοπο του κατασκευαστή.

Τελικές σκέψεις

Εάν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια με τα Windows, μη διστάσετε να απευθυνθείτε στην ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας, διαθέσιμη 24/7 για να σας βοηθήσει. Επιστρέψτε σε εμάς για περισσότερα ενημερωτικά άρθρα που σχετίζονται με την παραγωγικότητα και τη σύγχρονη τεχνολογία!

Θα θέλατε να λαμβάνετε προσφορές, προσφορές και εκπτώσεις για να λαμβάνετε τα προϊόντα μας στην καλύτερη τιμή; Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο εισάγοντας τη διεύθυνση email σας παρακάτω! Λάβετε τα τελευταία νέα τεχνολογίας στα εισερχόμενά σας και διαβάστε πρώτοι τις συμβουλές μας για να γίνετε πιο παραγωγικοί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

» Διόρθωση: Η Cortana δεν κλείνει στα Windows 10
» Διόρθωση μη αναμενόμενου σφάλματος εξαίρεσης καταστήματος στα Windows 10 [Ενημερώθηκε]
» Τρόπος επίλυσης της διαχείρισης μνήμης κωδικού διακοπής στα Windows 10