How to Fix “iPhone is Disabled. Connect to iTunes”

«Το iPhone είναι απενεργοποιημένο. Συνδεθείτε στο iTunes" δεν θα μπορείτε να ξεκλειδώσετε τη συσκευή μέχρι να κάνετε συγκεκριμένα βήματα. Μάθετε πώς να το διορθώσετε εδώ.
Εάν στην οθόνη σας εμφανίζεται η ένδειξη "Το iPhone είναι απενεργοποιημένο", η πιο πιθανή αιτία είναι πάρα πολλές λανθασμένες προσπάθειες κωδικού πρόσβασης. Μερικές φορές αυτό μπορεί να συμβεί χωρίς να το καταλάβετε, εάν το τηλέφωνο είναι στην τσέπη σας ή σε μια τσάντα. Θα χρειαστεί να διαγράψετε τη συσκευή σας για να αφαιρέσετε το κλείδωμα και τον κωδικό πρόσβασης και, στη συνέχεια, να την συγχρονίσετε ξανά με το iTunes.
“iPhone Is Disabled, Connect to iTunes” Error


Το Apple "iPhone είναι απενεργοποιημένο. Το σφάλμα Connect to iTunes” το κάνει έτσι ώστε να μην μπορείτε να ξεκλειδώσετε τη συσκευή μέχρι να κάνετε συγκεκριμένα βήματα. Μάθετε πώς να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα εδώ.

Η οθόνη της συσκευής μου γράφει "Το iPhone είναι απενεργοποιημένο."Έχω εισαγάγει τον κωδικό πρόσβασής μου λάθος πάρα πολλές φορές και είμαι κλειδωμένος έξω. Πώς μπορώ να επαναφέρω το τηλέφωνό μου;

Στην αρχή, μπορεί να σοκαριστείτε βλέποντας ότι το iPhone σας είναι απενεργοποιημένο. Πολλοί χρήστες έχουν ερωτήσεις σχετικά με το τι ακριβώς είναι αυτό το σφάλμα,  Το σφάλμα το κάνει έτσι ώστε να μην μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις εφαρμογές, τα πολυμέσα, τα μηνύματα, τις επαφές και όλα τα άλλα περιεχόμενα του smartphone σας. Πρέπει να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο για να μπορέσετε να ανακτήσετε αυτά τα περιεχόμενα.

Μετάβαση σε:

  1. Γιατί είναι απενεργοποιημένο το iPhone μου;
  2. Πώς να διορθώσετε το "Το iPhone είναι απενεργοποιημένο. Δοκιμάστε ξανά σε Χ λεπτά”
  3. Πώς να διορθώσετε το "Το iPhone είναι απενεργοποιημένο. Συνδεθείτε σε iTunes, Mac ή υπολογιστή.”
  4. Βήμα 1. Μπείτε στη λειτουργία ανάκτησης
  5. Βήμα 2. Εντοπίστε το iPhone σας στο Mac ή στον υπολογιστή σας
  6. Βήμα 3. Ορίστε την επιλογή Επαναφορά
  7. Τι να κάνετε εάν το iPhone δεν συνδεθεί στο iTunes;
  8. Επίσης, παρακολουθήστε τα καλύτερα επερχόμενα τηλέφωνα 2023
  9. Τελικές σκέψεις

iPhone είναι απενεργοποιημένο πώς να ξεκλειδώσετε: Πώς να διορθώσετε ένα απενεργοποιημένο iPhone

Εάν σηκώσετε το τηλέφωνό σας και δείτε "Το iPhone είναι απενεργοποιημένο. Συνδεθείτε στο Apple iTunes", δεν θα μπορείτε να ξεκλειδώσετε τη συσκευή μέχρι να ληφθούν συγκεκριμένα βήματα. Αυτός ο οδηγός εστιάζει σε αυτό που πρέπει να κάνετε για να επιστρέψετε στο αγαπημένο σας iPhone, με ή χωρίς iTunes.

Για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας, ίσως χρειαστεί να περιμένετε από 5 έως 60 λεπτά και μετά να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε ξανά τον κωδικό πρόσβασής σας. Ωστόσο, δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτήν τη μέθοδο όπως ορίζεται από την Apple, την Εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών IOS. Σήμερα μπορείτε να μάθετε πώς να επιδιορθώσετε το «iPhone είναι απενεργοποιημένο. Σφάλμα Connect to iTunes» στη συσκευή σας smartphone iOS.

Γιατί είναι απενεργοποιημένο το iPhone μου;

Όταν κλειδώνετε το iPhone σας με το κουμπί κλειδώματος στο πλάι, η οθόνη γίνεται μαύρη και η οθόνη κλειδώματος σας σταματά όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη συσκευή. Για να το ξεκλειδώσετε, πρέπει να εισαγάγετε τον σωστό κωδικό πρόσβασης, να χρησιμοποιήσετε το Touch ID ή να χρησιμοποιήσετε την αναγνώριση προσώπου.

Ο κωδικός πρόσβασης για iPhone είναι παρόμοιος με έναν κωδικό πρόσβασης λογαριασμού για χρήστες Windows. Ωστόσο, δεν υπάρχει "προφίλ για χρήστη" σε τηλέφωνα iOS, πράγμα που σημαίνει ότι η συσκευή σας θα πρέπει να είναι προσβάσιμη μόνο από εσάς. Ως μέτρο ασφαλείας, το iPhone σας θα απενεργοποιηθεί εάν εντοπίσει μια προσπάθεια εσφαλμένου κωδικού πρόσβασης.

Εάν υπήρξαν πάρα πολλές αποτυχημένες προσπάθειες ξεκλειδώματος του τηλεφώνου σας, απενεργοποιείται αυτόματα για ορισμένο χρονικό διάστημα. Προφανώς, εάν το τηλέφωνο είναι μόνο προσωρινά απενεργοποιημένο, το μήνυμα θα δείξει πόσο χρόνο πρέπει να περιμένετε για να μπορέσετε να προσπαθήσετε να ξεκλειδώσετε ξανά το τηλέφωνο:

  • Λάθος κωδικός πρόσβασης 5 συνεχόμενες φορές: Το iPhone είναι απενεργοποιημένο για 1 λεπτό.
  • Λάθος κωδικός πρόσβασης 7 συνεχόμενες φορές: Το iPhone είναι απενεργοποιημένο για 5 λεπτά.
  • Λάθος κωδικός πρόσβασης 8 συνεχόμενες φορές: Το iPhone είναι απενεργοποιημένο για 15 λεπτά.
  • Λάθος κωδικός πρόσβασης 9 συνεχόμενες φορές: Το iPhone είναι απενεργοποιημένο για 60 λεπτά.
  • Λάθος κωδικός πρόσβασης 10 φορές στη σειρά: Το iPhone είναι επ' αόριστον απενεργοποιημένο.

Όπως μπορείτε να δείτε, μετά από πάρα πολλές προσπάθειες, το iPhone σας θα απενεργοποιηθεί χωρίς χρονικό όριο. Αυτό είναι ένα μέτρο ασφαλείας για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή σας. Υπάρχουν δύο σενάρια για να συμβεί αυτό:

  • Εσκεμμένη εισαγωγή κωδικού πρόσβασης: Εσείς ή κάποιος άλλος προσπαθήσατε ενεργά να ξεκλειδώσετε το iPhone με λάθος κωδικό(ους). Αυτό συμβαίνει εάν ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας ή εάν η συσκευή σας παραβιαστεί από κάποιον που δεν γνωρίζει τον σωστό κωδικό σας.
  • Μη σκόπιμη εισαγωγή κωδικού πρόσβασης: Σε σπάνιες περιπτώσεις, είναι πιθανό να εισαγάγατε κατά λάθος κωδικούς πρόσβασης στη συσκευή σας, με αποτέλεσμα να αποτύχει και να απενεργοποιήσετε το iPhone σας. Αυτό συμβαίνει πιο συχνά εάν αποθηκεύετε το τηλέφωνό σας στην τσέπη σας.

Έχετε υπόψη σας ότι το iPhone σας μπορεί να σβήσει όλα τα δεδομένα του εάν εισαχθεί λάθος κωδικός πρόσβασης 10 φορές και είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία αυτοκαταστροφής.

Σημείωση: Η αυτοκαταστροφή είναι μία από τις ρυθμίσεις που είναι διαθέσιμες στο iPhone σας. Εάν αυτή είναι ενεργοποιημένη, μετά την 10η αποτυχημένη προσπάθεια ξεκλειδώματος της συσκευής σας με κωδικό πρόσβασης, το τηλέφωνό σας θα σβήσει αυτόματα όλα τα δεδομένα της.

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να ξεκλειδώσετε το smartphone σας. Παρακάτω είναι όλα τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ξεκινήσετε με επιτυχία να χρησιμοποιείτε ξανά το iPhone σας ακόμα και μετά την απενεργοποίησή του.

Πώς να διορθώσετε το "Το iPhone είναι απενεργοποιημένο. Δοκιμάστε ξανά σε Χ λεπτά”


Το καλύτερο σενάριο ενός απενεργοποιημένου iPhone σάς επιτρέπει απλώς να
περιμένετε και να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας αργότερα. Ο χρόνος που χρειάζεται να περιμένετε εμφανίζεται στην οθόνη εισαγωγής κωδικού πρόσβασης. Τα λεπτά αλλάζουν ανάλογα με το πόσες αποτυχημένες προσπάθειες έγιναν.

Θα βλέπετε ότι ο χρόνος αναμονής μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο κάθε φορά που αποτυγχάνετε να ολοκληρώσετε τον σωστό κωδικό πρόσβασης στο iPhone σας. Εάν δεν εισαγάγετε τον σωστό κωδικό πρόσβασης για 10η συνεχόμενη φορά, η συσκευή σας θα παραμείνει απενεργοποιημένη επ' αόριστον.

Λυπούμαστε που σας ενημερώνουμε ότι σε αυτήν την περίπτωση, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο από το να περιμένετε. Τη στιγμή της γραφής, δεν υπάρχουν νόμιμοι τρόποι να επιταχύνετε αυτόν τον μετρητή ή να τον παρακάμψετε.

Συμβουλές:

  • Μόλις περάσει το καθορισμένο χρονικό διάστημα, η οθόνη κλειδώματος του iPhone θα επαναφέρει στην κανονική της κατάσταση και μπορείτε να προσπαθήσετε να εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασης. Εισαγάγετε σωστά τον κωδικό πρόσβασής σας για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο.
  • Εάν δεν μπορείτε να θυμηθείτε τον κωδικό πρόσβασής σας, προσπαθήστε να το θυμηθείτε για τυχόν υπενθυμίσεις ή σημειώσεις. Εάν ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης του iPhone σας και πρέπει να μαντέψετε, φροντίστε να μην εισαγάγετε την ίδια εικασία δύο φορές. Έχετε μόνο 10 ευκαιρίες να λάβετε τον κωδικό ακριβώς πριν το τηλέφωνό σας εισέλθει σε κατάσταση απεριόριστης απενεργοποίησης.
  • Μεταβείτε στο επόμενο μέρος αυτού του άρθρου και προσπαθήστε να ανακτήσετε το απενεργοποιημένο iPhone σας. Δεν θα μπορείτε να κάνετε άλλες εικασίες σε αυτήν την κατάσταση. Το μήνυμα στην οθόνη θα αλλάξει για να σας ειδοποιήσει ότι πρέπει να συνδεθείτε στο iTunes.

Πώς να διορθώσετε το "Το iPhone είναι απενεργοποιημένο. Συνδεθείτε σε iTunes, Mac ή υπολογιστή»

Μετά από 10 διαδοχικές λανθασμένες καταχωρίσεις κωδικού πρόσβασης, το iPhone σας θα μπει σε κατάσταση απενεργοποιημένης. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να προσπαθήσετε να ξεκλειδώσετε ξανά το τηλέφωνό σας μέχρι να συνδεθείτε στο iTunes σε Mac ή υπολογιστή.

Μόλις το τηλέφωνό σας φτάσει σε αυτό το σημείο, θα χρειαστεί να συνδεθείτε στο iTunes μέσω Mac ή υπολογιστή. Με αυτόν τον τρόπο θα ενεργοποιηθεί η επιλογή επαναφοράς ή ανάκτησης όλων των δεδομένων στη συσκευή σας.

  • Με επαναφορά ενός αντιγράφου ασφαλείας, θα μπορείτε να επιστρέψετε τα δεδομένα σας πριν απενεργοποιηθεί το τηλέφωνό σας. Μπορείτε να επαναφέρετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του iPhone σας εάν έχετε δημιουργήσει προηγουμένως ένα ή έχετε ενεργοποιήσει την αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στις Ρυθμίσεις σας.
  • Η Ανάκτηση θα καθαρίσει το τηλέφωνό σας και θα αφαιρέσει τον κωδικό πρόσβασης, επιτρέποντάς σας να ξεκινήσετε από την αρχή και να ορίσετε έναν νέο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση των εφαρμογών, των επαφών και των προσωπικών σας δεδομένων.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να ξεπεράσετε το "Το iPhone είναι απενεργοποιημένο. Συνδεθείτε στην οθόνη iTunes, Mac ή υπολογιστή.

Βήμα 1. Μπείτε σε λειτουργία ανάκτησης

recovery mode


Η είσοδος στη λειτουργία ανάκτησης απαιτεί διαφορετικά βήματα με βάση το μοντέλο ή τις ρυθμίσεις του iPhone σας. Εάν δεν είστε βέβαιοι ποια έχετε, ελέγξτε το πίσω μέρος του τηλεφώνου σας ή το εγχειρίδιο χρήστη που λάβατε στο αρχικό πλαίσιο.

iPhone 8 και μεταγενέστερες εκδόσεις

  1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Πλάγια που χρησιμοποιείται για να κλειδώσετε την οθόνη σας και ένα από τα κουμπιά Ένταση. Περιμένετε να εμφανιστεί στην οθόνη το ρυθμιστικό απενεργοποίησης.
  2. Σύρετε το ρυθμιστικό μέχρι τα δεξιά για να απενεργοποιήσετε το iPhone σας.
  3. Χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο USB για να συνδέσετε το iPhone σας σε Mac ή υπολογιστή ενώ κρατάτε πατημένο το κουμπί Side. Συνεχίστε να κρατάτε πατημένο το κουμπί μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη ανάκτησης.
  4. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ανακτήσετε το iPhone σας.

iPhone 7 και iPhone 7 Plus

  1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Πλάι που χρησιμοποιείται για να κλειδώσετε την οθόνη σας και περιμένετε να εμφανιστεί το ρυθμιστικό απενεργοποίησης. Απενεργοποιήστε το iPhone σας.
  2. Συνδέστε το iPhone σας σε Mac ή υπολογιστή με καλώδιο ενώ κρατάτε πατημένο το κουμπί Μείωση έντασης. Συνεχίστε να πατάτε το κουμπί μέχρι να δείτε την οθόνη ανάκτησης.
  3. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ανακτήσετε το iPhone σας.

iPhone 6s ή παλαιότερο

  1. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί Side ή Top και περιμένετε να εμφανιστεί το ρυθμιστικό απενεργοποίησης. Απενεργοποιήστε το iPhone σας.
  2. Συνδέστε το iPhone σας σε Mac ή PC με το καλώδιό σας ενώ κρατάτε πατημένο το κουμπί Home. Κρατήστε πατημένο το κουμπί Αρχική σελίδα μέχρι να δείτε την οθόνη ανάκτησης.

Βήμα 2. Εντοπίστε το iPhone σας στο Mac ή τον υπολογιστή σας

Μετά την είσοδο στη λειτουργία ανάκτησης, θα πρέπει να προχωρήσετε στο Mac ή τον υπολογιστή σας. Ανάλογα με το λειτουργικό σας σύστημα, ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό για να ξεκινήσετε την ανάκτηση του smartphone σας και πιθανώς την επαναφορά δεδομένων.

macOS Catalina

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder.
  2. Το iPhone σας θα εμφανιστεί στην αριστερή πλευρά του παραθύρου του Finder στην περιοχή Τοποθεσίες. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτό για να το επιλέξετε.
    mac os catalina

macOS Mojave ή παλαιότερο ή υπολογιστής που εκτελεί iTunes για Windows

Εάν η συσκευή σας δεν εκτελεί macOS Catalina ή νεότερη έκδοση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το iTunes για να συνδέσετε το iPhone σας. Πρώτα, κατεβάστε το iTunes και εγκαταστήστε το στον υπολογιστή σας. Κάντε τα κατάλληλα βήματα ανάλογα με την έκδοση του iTunes που εκτελεί η συσκευή σας:

  • Σε iTunes 12 και παλαιότερες εκδόσεις, κάντε κλικ στο εικονίδιο του iPhone στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου του iTunes.
  • Στο iTunes 11, κάντε κλικ στην καρτέλα iPhone που εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά του παραθύρου του iTunes.
  • Στο iTunes 10, το iPhone θα βρίσκεται στην πλαϊνή γραμμή στα αριστερά.

Βήμα 3. Ορίστε την επιλογή Επαναφορά

Μόλις συνδεθείτε με επιτυχία και επιλέξετε το iPhone σας σε Mac ή υπολογιστή, πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή Επαναφορά.

Προειδοποίηση: Όταν επαναφέρετε το iPhone σας, όλα τα δεδομένα στο τηλέφωνό σας θα διαγραφούν, συμπεριλαμβανομένου του κωδικού πρόσβασής σας. Η πιο πρόσφατη συμβατή έκδοση iOS θα γίνει λήψη και εγκατάσταση στο τηλέφωνό σας. Θα σας ζητηθεί επίσης να ολοκληρώσετε τη διαδικασία ρύθμισης.

Μετά την ολοκλήρωση της επαναφοράς, ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ρυθμίσετε ξανά το iPhone σας. Εάν έχετε αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας, μπορείτε να το επαναφέρετε από το iTunes. Συνιστούμε να δημιουργείτε συχνά αντίγραφα ασφαλείας συσκευών για να προετοιμαστείτε για κάτι τέτοιο που θα συμβεί στο μέλλον.

Τι να κάνετε εάν το iPhone δεν συνδεθεί στο iTunes;

Υπάρχει πιθανότητα το iPhone σας να μην συνδεθεί στο iTunes σε κατάσταση απενεργοποίησης, καθιστώντας αδύνατη την επαναφορά του χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να επαναφέρετε το iPhone σας με το iCloud.

Σημείωση: Αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει μόνο εάν έχετε ρυθμίσει προηγουμένως την Εύρεση iPhone και το απενεργοποιημένο iPhone έχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Διαφορετικά, συνιστούμε να επισκεφτείτε ένα Apple Store ή να έρθετε σε επαφή με την υποστήριξη πελατών.

Εάν έχετε ρυθμίσει το Find My iPhone στο παρελθόν, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ανακτήσετε τη συσκευή σας.

  1. Μεταβείτε στο icloud.com σε οποιονδήποτε υπολογιστή ή smartphone είναι προσβάσιμο σε εσάς και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας iCloud. Εάν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή ή το smartphone κάποιου άλλου για να συνδεθείτε, φροντίστε να αποσυνδεθείτε αμέσως αφού τελειώσετε.
  2. Κάντε κλικ στο Εύρεση iPhone.
    find iPhone
  3. Θα δείτε έναν χάρτη που δείχνει την τρέχουσα τοποθεσία του iPhone σας, αρκεί να έχετε ρυθμίσει προηγουμένως το Find my iPhone. Κάντε κλικ στο Όλες οι συσκευές και, στη συνέχεια, επιλέξτε το iPhone που θέλετε να επαναφέρετε.
  4. Κάντε κλικ στο Διαγραφή iPhone. Για αυτήν τη μέθοδο ισχύουν οι ίδιες προειδοποιήσεις όπως παραπάνω — τα δεδομένα σας θα διαγραφούν και ο παλιός σας κωδικός θα αφαιρεθεί.

Μετά την ολοκλήρωση αυτών των βημάτων, μπορείτε να επαναφέρετε ένα αντίγραφο ασφαλείας iTunes ή iCloud και να ανακτήσετε τα δεδομένα σας.

Τελικές σκέψεις

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο ήταν σε θέση να σας βοηθήσει να ξεκλειδώσετε ένα απενεργοποιημένο iPhone. Στο μέλλον, φροντίστε να σημειώσετε τον κωδικό πρόσβασής σας για να βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας δεν θα απενεργοποιηθεί ξανά. Για να το κάνετε αυτό, συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη χρήση λογισμικού διαχείρισης κωδικών πρόσβασης, αλλά η απλή μέθοδος με στυλό και χαρτί λειτουργεί εξίσου καλά.

Θέλετε να λαμβάνετε προσφορές, προσφορές και εκπτώσεις για να αποκτήσετε τα προϊόντα μας στην καλύτερη τιμή; Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο εισάγοντας τη διεύθυνση email σας παρακάτω! Λάβετε τα τελευταία νέα τεχνολογίας στα εισερχόμενά σας και διαβάστε πρώτοι τις συμβουλές μας για να γίνετε πιο παραγωγικοί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

» Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Find My iPhone
» Πώς να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε το Office σε iPhone ή iPad
» Πώς να ρυθμίσετε το email σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή αλληλογραφίας iOS