How to Fix ‘Live Kernel Event Code: 193’ on Windows?

Αντιμετωπίζετε το σφάλμα "Live Kernel Event Code: 193"; Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε στα Windows 10 και να το αποτρέψετε από το να συμβεί ξανά στο μέλλον.

Αντιμετωπίζετε το σφάλμα "Live Kernel Event Code: 193"; Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε στα Windows 10 και να το αποτρέψετε από το να συμβεί ξανά στο μέλλον.

‘Live Kernel Event Code: 193’ on Windows

Οι χρήστες των Windows ενδέχεται μερικές φορές να αντιμετωπίσουν το σφάλμα "Live Kernel Event Code: 193". Αυτό μπορεί να είναι ένα απογοητευτικό πρόβλημα, αλλά υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το διορθώσετε. Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα συζητήσουμε μερικές από τις πιο συνηθισμένες μεθόδους για τη διόρθωση αυτού του σφάλματος. Ελπίζουμε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες χρήσιμες!

Εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή με Windows και αντιμετωπίζετε το σφάλμα "Live Kernel Event Code: 193", μην ανησυχείτε – δεν είστε μόνοι. Αυτό μπορεί να είναι ένα απογοητευτικό σφάλμα για να το αντιμετωπίσετε, αλλά υπάρχουν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσπαθήσετε να το διορθώσετε.

Σε αυτήν την ανάρτηση άρθρου, θα συζητήσουμε μερικές από τις πιθανές διορθώσεις για αυτό το σφάλμα. Θα καλύψουμε επίσης ορισμένα βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων που μπορείτε να ακολουθήσετε εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την επιδιόρθωση του σφάλματος.

Τι είναι το σφάλμα Live Kernel Event Code: 193 στα Windows;

Το σφάλμα Live Kernel Event Code: 193 είναι ένας τύπος σφάλματος διακοπής που μπορεί να προκύψει σε υπολογιστές με Windows. Αυτό το σφάλμα συνήθως προκαλείται από πρόβλημα με το πρόγραμμα οδήγησης ή τον πυρήνα του λειτουργικού συστήματος.

Όταν παρουσιαστεί αυτό το σφάλμα, οι χρήστες των Windows έχουν αναφέρει ότι εάν αφήσουν τον υπολογιστή τους σε ανενεργή λειτουργία για λίγα λεπτά, θα κολλήσει οριστικά. Η οθόνη παραμένει σκοτεινή (σαν να είναι ο υπολογιστής σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας), αλλά δεν θα ξυπνήσει ό,τι κι αν κάνουν.

Οι περισσότεροι χρήστες που επηρεάζονται ανακαλύπτουν ένα ασαφές σφάλμα υλικού μετά τον έλεγχο της ένδειξης σφαλμάτων στο πρόγραμμα προβολής συμβάντων:

  • Ένα πρόβλημα με το υλικό σας έκανε τα Windows να σταματήσουν να λειτουργούν σωστά.
  • Όνομα συμβάντος προβλήματος: LiveKernelEvent
  • Κωδικός: 193

Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το ακριβές κομμάτι υλικού που προκαλεί το σφάλμα, επομένως ας δούμε πιθανούς ενόχους και άλλες αιτίες που μπορεί να σχετίζονται με τον Κώδικα συμβάντος Live Kernel: 193.

Τι προκαλεί τον κώδικα συμβάντος Live Kernel: Σφάλμα 193;

Μετά από διεξοδική διερεύνηση αυτού του ζητήματος, ανακαλύψαμε ότι δεν περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη έκδοση των Windows. Το πρόβλημα LiveKernelEvent 193 έχει αναφερθεί από χρήστες που χρησιμοποιούν Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 και ακόμη και η πιο πρόσφατη έκδοση του Windows 11.

Όπως αποδεικνύεται, πολλές συχνές αιτίες ευθύνονται συχνά για αυτό το σφάλμα συστήματος. Ακολουθεί μια λίστα με πιθανές αιτίες:

  • Το πρόγραμμα οδήγησης Wi-Fi Intel είναι παλιό ή κατεστραμμένο: Μια ασυνέπεια με το πρόγραμμα οδήγησης ασύρματης σύνδεσης διπλής ζώνης είναι μία από τις πιο τυπικές αιτίες αυτής της συμπεριφοράς. Οι χρήστες που αντιμετώπιζαν το σφάλμα LiveKernelEvent 193 δήλωσαν ότι η αναβάθμιση του προγράμματος οδήγησης Intel Wi-Fi στην πιο πρόσφατη έκδοση μερικές φορές το διορθώνει.
  • Ασυνέπεια στο κοινό υλικό: Είναι αρκετά συνηθισμένο να έχετε αυτό το πρόβλημα αμέσως μετά τη σύνδεση μιας νέας περιφερειακής συσκευής. Αυτό το πρόβλημα παρατηρείται συνήθως με νέους εξωτερικούς δίσκους που μόλις συνδέθηκαν σε υπολογιστή με Windows 11.
  • Παλαιωμένο πρόγραμμα οδήγησης chipset: Ένα παλιό πρόγραμμα οδήγησης chip είναι μια άλλη πιθανή έμμεση αιτία αυτών των ξαφνικών σφαλμάτων του συστήματος. Εάν κάνατε μόλις πρόσφατα αναβάθμιση στα Windows 11 και αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης chipset.
  • Κατεστραμμένα αρχεία συστήματος: Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, αυτός ο κωδικός σφάλματος μπορεί να εμφανιστεί λόγω κάποιας μορφής καταστροφής αρχείων συστήματος που θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα του λειτουργικού σας συστήματος.
  • Ασυμβατότητα με το NordVPN: Το πρόγραμμα-πελάτη NordVPN είναι γνωστό ότι προκαλεί αυτό το σφάλμα στον υπολογιστή σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν έχετε ρυθμίσει το NordVPN να ξεκινά κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας Windows 11. Απροσδόκητες διακοπές συστήματος μπορεί να συμβούν επειδή μια υποδιεργασία του πυρήνα δεν είναι συμβατή με το NordVPN.

Αυτές είναι μερικές από τις κοινές αιτίες του LiveKernelEvent Code: 193 στα Windows. Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά σε μερικές από τις μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα.

Πώς να διορθώσετε τον κώδικα συμβάντος Live Kernel: 193;

Ακολουθούν ορισμένες λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να διορθώσετε Κωδικός συμβάντος Live Kernel: 193 στα Windows:

Μέθοδος 1. Εκτελέστε το Εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού και συσκευών

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε όταν αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα είναι να εκτελέσετε το Πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού και συσκευών. Αυτό το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων έχει σχεδιαστεί για να σαρώνει τις συσκευές υλικού και τα προγράμματα οδήγησης για προβλήματα και να παρέχει συστάσεις για την επίλυσή τους.

Για να εκτελέσετε την Αντιμετώπιση προβλημάτων υλικού και συσκευών, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ανοίξτε τη γραμμή Αναζήτηση στη γραμμή εργασιών σας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού. Μπορείτε επίσης να το εμφανίσετε με τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows + S.
  2. Πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου στο πλαίσιο αναζήτησης. Όταν το δείτε στα αποτελέσματα, κάντε κλικ σε αυτό για να εκκινήσετε την εφαρμογή.
    control panel
  3. Αναζητήστε Αντιμετώπιση προβλημάτων χρησιμοποιώντας το πεδίο εισαγωγής επάνω δεξιά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην κεφαλίδα Αντιμετώπιση προβλημάτων από τα αποτελέσματα αναζήτησης.
    Control panel > Αντιμετώπιση προβλημάτων
  4. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Προβολή όλων στο αριστερό παράθυρο. Αυτό θα σας μεταφέρει σε μια νέα σελίδα με κάθε διαθέσιμο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων να εμφανίζεται.
    Control panel > Προβολή όλων
  5. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και εντοπίστε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων Υλικό και συσκευές. Κάντε κλικ σε αυτό μία φορά και, στη συνέχεια, περιμένετε να ξεκινήσει το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων σε διαφορετικό παράθυρο.
  6. Κάντε κλικ στο Επόμενο για να ξεκινήσει η ανάλυση του προβλήματος. Εάν το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων μπορεί να διαγνώσει οποιοδήποτε πρόβλημα, θα προσπαθήσει να το διορθώσει. Μπορείτε να δείτε μια πλήρη αναφορά στο τέλος της διαδικασίας αντιμετώπισης προβλημάτων.

Μέθοδος 2. Εκτελέστε τον Έλεγχο αρχείων συστήματος (Σάρωση SFC)

Τα Windows διαθέτουν ένα ενσωματωμένο εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να σαρώσετε και να διορθώσετε κατεστραμμένα αρχεία συστήματος. Αυτό το εργαλείο ονομάζεται System File Checker (SFC). Είναι ένα ισχυρό βοηθητικό πρόγραμμα που μπορεί να διορθώσει πολλά προβλήματα με την εγκατάσταση των Windows, συμπεριλαμβανομένου του LiveKernelEvent Code: 193.

Για να εκτελέσετε τη σάρωση του Έλεγχου αρχείων συστήματος, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ανοίξτε τη γραμμή αναζήτησης στη γραμμή εργασιών σας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού. Πατήστε Windows + S στο πληκτρολόγιό σας ως συντόμευση.
  2. Πληκτρολογήστε Γραμμή εντολών στο πλαίσιο αναζήτησης. Όταν το δείτε στα αποτελέσματα, κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής. Εάν χρησιμοποιείτε έναν τοπικό λογαριασμό που δεν έχει δικαιώματα διαχειριστή, κάντε κλικ εδώ για να μάθετε πώς να εκχωρείτε πρόσβαση διαχειριστή.
    Command Prompt
  3. Όταν σας ζητηθεί από τον Έλεγχο λογαριασμού χρήστη (UAC), κάντε κλικ στο Ναι για να επιτρέψετε στην εφαρμογή να ξεκινήσει με δικαιώματα διαχειριστή.
  4. Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή και πατήστε Enter για να την εκτελέσετε: sfc /scannow
    Command prompt > sfc /scnannow
  5. Περιμένετε μέχρι ο Έλεγχος αρχείων συστήματος να ολοκληρώσει τη σάρωση του υπολογιστή σας. Σε περίπτωση ασυμφωνίας, το βοηθητικό πρόγραμμα θα επαναφέρει τα αρχεία συστήματος και θα διορθώσει όλα τα σφάλματα που σχετίζονται με αυτά.

Μέθοδος 3. Απεγκαταστήστε το NordVPN (εάν υπάρχει)

Εάν έχετε εγκαταστήσει το NordVPN στον υπολογιστή σας ως μέρος του antivirus τρίτου μέρους σας, είναι πιθανό να προκαλεί Κωδικός συμβάντος Live Kernel: 193. Αυτό συμβαίνει επειδή το NordVPN είναι γνωστό ότι προκαλεί διακοπές συστήματος σε ορισμένους υπολογιστές.

Για να απεγκαταστήσετε το NordVPN, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + X ταυτόχρονα και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εφαρμογές και δυνατότητες από το μενού περιβάλλοντος.
    Apps and Features
  2. Εντοπίστε το NordVPN από τη λίστα των εγκατεστημένων εφαρμογών στη συσκευή σας. Κάντε κλικ σε αυτό και, στη συνέχεια, επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης από το μενού περιβάλλοντος.
  3. Κάντε ξανά κλικ στο κουμπί Κατάργηση εγκατάστασης αφού διαβάσετε την προειδοποίηση. Αυτό θα αφαιρέσει την εφαρμογή από τον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 4. Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης Intel Wi-Fi (Windows 10)

Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10 και ο Κωδικός συμβάντος Live Kernel: 193 εμφανίζεται συχνά, το πρόβλημα πιθανότατα προκαλείται από ένα παλιό πρόγραμμα οδήγησης Intel Wi-Fi. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα ενημερώνοντας το πρόγραμμα οδήγησης στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα γενικό πρόγραμμα οδήγησης ασύρματης σύνδεσης διπλής ζώνης, συνιστούμε να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος οδήγησης Intel Dual-Band Wireless-AC 3160 και να δείτε εάν βελτιώνεται η σταθερότητα του συστήματός σας.

Για να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης Intel Wi-Fi, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας και μεταβείτε στη σελίδα Λήψη προγράμματος οδήγησης Intel Dual Band Wireless-AC.
    Intel Dual Band Wireless-AC driver
  2. Μια φορά σε αυτήν τη σελίδα, επιλέξτε την επιλογή Προβολή λεπτομερειών για το Intel Wireless 7260 Family και Intel Dual-Band Wireless-AC 3160 πρόγραμμα οδήγησης.
    Details of Intel Wireless Family & Intel Dual-Band Wirelss-AC 3160
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη που συνδέεται με την αρχιτεκτονική που είναι συμβατή με το λειτουργικό σας σύστημα στη σελίδα λήψης (32-bit ή 64-bit).
    Download Driver
  4. Στην επόμενη σελίδα, επιλέξτε Αποδέχομαι τους όρους της σύμβασης άδειας χρήσης και μετά περιμένετε να ολοκληρωθεί η λήψη.
    Accept terms of agreement/policy
  5. Μόλις γίνει λήψη του προγράμματος οδήγησης τοπικά, ανοίξτε το και τέλος κάντε κλικ στο Ναι στο αναδυόμενο παράθυρο Έλεγχος λογαριασμού χρήστη για να επιτρέψετε πρόσβαση διαχειριστή.
  6. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να ελέγξετε εάν το πρόβλημα επιλύθηκε μετά την επόμενη εκκίνηση.

Εάν αυτή η λύση δεν λειτούργησε για εσάς ή δεν χρησιμοποιείτε τα Windows 10, μην ανησυχείτε - έχουμε πολλά ακόμα να δοκιμάσουμε! Απλώς συνεχίστε να διαβάζετε και βρείτε τη λύση για τον Κώδικα συμβάντος Live Kernel: 193 στα Windows.

Μέθοδος 5. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης του chipset σας

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, τα παλιά ή κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης chipset ενδέχεται να προκαλέσουν το σύστημά σας ασταθές όταν εκτελείτε λειτουργίες έντασης πόρων, με αποτέλεσμα ίσως το πρόβλημα LiveKernelEvent 193.

Όπως αποδεικνύεται, αυτό το ζήτημα αναφέρεται συχνότερα σε φορητούς υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές.

Ευτυχώς, εάν αυτό το σενάριο ισχύει για εσάς και αντιμετωπίζετε ένα λανθασμένο πρόγραμμα οδήγησης chipset, θα πρέπει να μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα αναβαθμίζοντας τα προγράμματα οδήγησης chipset στην πιο πρόσφατη κατάλληλη έκδοση.

Ανάλογα με το αν χρησιμοποιείτε υλικό AMD ή Intel, η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης chipset θα είναι διαφορετική. Έχουμε γράψει δύο διαφορετικούς οδηγούς για να σας βοηθήσουμε στη διαδικασία αντικατάστασης του προγράμματος οδήγησης chipset με AMD ή ισοδύναμα Intel για να χειριστείτε και τα δύο πιθανά σενάρια.

Πώς να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης Chipset AMD

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας και μεταβείτε στη σελίδα AMD Προγράμματα οδήγησης και υποστήριξη. Μόλις φτάσετε εκεί, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Αναζήτηση του προϊόντος σας στον ιστότοπο.
  2. Επιλέξτε Chipsets από την αριστερή στήλη και, στη συνέχεια, την κατάλληλη υποδοχή CPU από τη μεσαία στήλη. Για να αποκτήσετε μια λίστα συμβατών προγραμμάτων οδήγησης chipset, επιλέξτε τον επεξεργαστή σας από την τρίτη στήλη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Υποβολή.
    AMD chipset driver
  3. Θα οδηγηθείτε σε μια σελίδα όπου μπορείτε να κάνετε λήψη του προγράμματος οδήγησης chipset. Αναπτύξτε την αναπτυσσόμενη επιλογή που συνδέεται με την υποστηριζόμενη αρχιτεκτονική του λειτουργικού σας συστήματος (32-bit ή 64-bit) και κάντε κλικ στο Κουμπί >Λήψη.
    Download AMD Chipset driver
  4. Όταν ολοκληρωθεί η λήψη, κάντε διπλό κλικ στο πρόγραμμα εγκατάστασης του προγράμματος οδήγησης chipset και επιλέξτε Ναι όταν σας ζητηθεί από το αναδυόμενο παράθυρο Έλεγχος λογαριασμού χρήστη.
  5. Ακολουθήστε τα βήματα που εμφανίζονται στην οθόνη για να αναβαθμίσετε τα προγράμματα οδήγησης chipset στην πιο πρόσφατη έκδοση που είναι διαθέσιμη μέσα στο παράθυρο εγκατάστασης του προγράμματος οδήγησης chipset.

Αφού ολοκληρώσετε την εγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης chipset AMD, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να επαληθεύσετε εάν το σφάλμα LiveKernelEvent 193 έχει επιλυθεί.

Πώς να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης Intel Chipset

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας και μεταβείτε στη σελίδα Λήψη του βοηθητικού προγράμματος Chipset INF.
  2. Κάντε κλικ στο Λήψη setupchipset.κουμπί exe στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης μόλις φτάσετε στη σελίδα λήψης.
    Download setuppchipset.exe
  3. Για να συμφωνήσετε με τους Όρους Άδειας Χρήσης, μεταβείτε στην επόμενη οθόνη και κάντε κλικ στο Αποδέχομαι τους όρους της άδειας χρήσης.
    Accept terms in the license agreement
  4. Η λήψη θα πρέπει να ξεκινήσει αυτόματα μετά από λίγα δευτερόλεπτα - περιμένετε μέχρι να γίνει λήψη του αρχείου. Ίσως χρειαστεί να εξαγάγετε τα περιεχόμενα του λογισμικού ενημέρωσης χρησιμοποιώντας ένα βοηθητικό πρόγραμμα εξαγωγής (όπως 7Zip ή WinRAR).
  5. Κάντε διπλό κλικ στο setupchipset.exe αφού αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να εγκαταστήσετε το νεότερο πρόγραμμα οδήγησης chipset.
    setpuchipset.exe

Μετά την εγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης chipset, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ελέγξτε εάν το σφάλμα έχει επιλυθεί στην επόμενη εκκίνηση του συστήματος.

Μέθοδος 6. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης του BIOS

Μια άλλη πιθανή αιτία του LiveKernelEvent Code: 193 είναι ένα παλιό πρόγραμμα οδήγησης BIOS. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα ενημερώνοντας τα προγράμματα οδήγησης του BIOS στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Ο καλύτερος τρόπος δράσης είναι να μεταβείτε στον ιστότοπο του κατασκευαστή της μητρικής πλακέτας και να αναζητήσετε μια εφαρμογή αναβάθμισης BIOS στη σελίδα Λήψη προγραμμάτων οδήγησης — Η ASUS διαθέτει E-Z Flash, η MSI έχει MFlash, η Gigabyte προσφέρει @BIOS Live Update και ούτω καθεξής επί.

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία ενημέρωσης του BIOS, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει προσεκτικά την επίσημη βιβλιογραφία, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή του BIOS. Εάν εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία εσφαλμένα, κινδυνεύετε να καταστρέψετε το υλικό, κάτι που θα απαιτήσει τη βοήθεια ενός ειδικευμένου ειδικού.

Μέθοδος 7. Επιδιορθώστε ή επανεγκαταστήστε τα Windows

Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν λειτούργησε, είναι πιθανό το σφάλμα LiveKernelEvent Code: 193 να προκαλείται από ένα πιο σοβαρό ζήτημα με την εγκατάσταση των Windows. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να δοκιμάσετε να επιδιορθώσετε ή να επανεγκαταστήσετε τα Windows.

  1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη και επιλέξτε Ρυθμίσεις. Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows + I επίσης.
  2. Πληκτρολογήστε "reset" στη γραμμή αναζήτησης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επαναφορά αυτού του υπολογιστή από τα αποτελέσματα αναζήτησης. Μπορείτε επίσης να πλοηγηθείτε με μη αυτόματο τρόπο εδώ μεταβαίνοντας στην επιλογή Ενημέρωση και ασφάλεια > Ανάκτηση.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη κάτω από την επικεφαλίδα Επαναφορά αυτού του υπολογιστή και περιμένετε μέχρι τα Windows να ξεκινήσουν τη διαδικασία επαναφοράς.
  4. Διαλέξτε μία από τις δύο επιλογές:
    • Επιλέξτε Διατήρηση των αρχείων μου εάν θέλετε να διατηρήσετε τα προσωπικά αρχεία στον υπολογιστή σας, αλλά θέλετε να καταργήσετε όλες τις εφαρμογές και τις ρυθμίσεις.
    • Επιλέξτε Κατάργηση όλων εάν θέλετε να διαγράψετε όλα τα δεδομένα από το σύστημά σας, συμπεριλαμβανομένων όλων των προσωπικών σας αρχείων.
  5. Περιμένετε μέχρι τα Windows να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Θέλετε μια νέα εγκατάσταση των Windows; Δείτε το Πώς να εγκαταστήσετε τα Windows 11, 10, 8.1 ή 7 Οδηγός Χρήσης Εκκίνησης USB για λεπτομερείς, βήμα προς βήμα οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης των Windows.

Το ξέρατε; Εάν αγοράσετε τα Windows από το κατάστημα SoftwareKeep, θα σας βοηθήσουμε να το εγκαταστήσετε δωρεάν! Αυτό είναι το καλύτερο στοίχημά σας όταν πρόκειται για επανεγκατάσταση του συστήματός σας, καθώς ένα νέο λειτουργικό σύστημα είναι λιγότερο επιρρεπές σε σφάλματα, σφάλματα μπλε οθόνης και άλλα προβλήματα!

TL;DR

  • Ο κωδικός συμβάντος Live Kernel: 193 είναι ένα σφάλμα που μπορεί να παρουσιαστεί σε έναν υπολογιστή με Windows. Αυτό το σφάλμα συνήθως προκαλείται από ένα παλιό πρόγραμμα οδήγησης, ένα κατεστραμμένο αρχείο συστήματος ή από ασυμβατότητα με το NordVPN.
  • Μπορείτε να προσπαθήσετε να διορθώσετε αυτό το σφάλμα εκτελώντας την Αντιμετώπιση προβλημάτων υλικού και συσκευών, τη σάρωση του Έλεγχου αρχείων συστήματος ή καταργώντας την εγκατάσταση του NordVPN (αν υπάρχει).
  • Μπορείτε επίσης να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης Intel Wi-Fi (Windows 10), τα προγράμματα οδήγησης chipset ή τα προγράμματα οδήγησης BIOS στην πιο πρόσφατη έκδοση.
  • Μπορείτε να δοκιμάσετε να επιδιορθώσετε ή να επανεγκαταστήσετε τα Windows εάν καμία από αυτές τις μεθόδους δεν λειτουργεί.

Συμπέρασμα

Γνωρίζουμε ότι αυτό το σφάλμα είναι απογοητευτικό να το αντιμετωπίσετε μόνοι σας. Ελπίζουμε το άρθρο μας να σας βοήθησε να διορθώσετε τον Κώδικα συμβάντος Live Kernel: 193 στα Windows. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προτάσεις, μην διστάσετε να αφήσετε ένα σχόλιο παρακάτω.

Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε!

Ένα άλλο πράγμα

Αναζητάτε περισσότερες συμβουλές; Δείτε τους άλλους οδηγούς μας στο Ιστολόγιο ή επισκεφτείτε το Κέντρο βοήθειας για πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και αποκτήστε έγκαιρη πρόσβαση στις αναρτήσεις ιστολογίου, τις προσφορές και τους εκπτωτικούς κωδικούς μας. Επιπλέον, θα είστε οι πρώτοι που θα μάθετε για τους πιο πρόσφατους οδηγούς, προσφορές και άλλες συναρπαστικές ενημερώσεις!

Προτεινόμενα άρθρα

» Διόρθωση του σφάλματος WslRegisterDistribution Failed With 0x80070032 Code
» Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος του Windows Update: 0xc1420121;
» Πώς να διορθώσετε το σφάλμα DRIVER_IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL στα Windows110

Μπορείτε να επικοινωνήστε με ερωτήσεις ή αιτήματα που θέλετε να καλύψουμε.