How to Fix a USB Device Not Recognized

Αντιμετωπίζετε το σφάλμα "Η συσκευή USB δεν αναγνωρίζεται" στον υπολογιστή σας; Βρείτε την ευκολότερη λύση στον εύχρηστο, βήμα προς βήμα οδηγό μας.
How to Fix a USB Device Not Recognized

Συχνά, μια συσκευή USB δεν αναγνωρίζεται όταν είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή σας. Εάν συμβεί αυτό σε εσάς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Απενεργοποιήστε την υποστήριξη USB3

Όποτε συνδέετε μια συσκευή USB, ενδέχεται να λάβετε ένα μήνυμα ότι η συσκευή USB δεν αναγνωρίζεται. Αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το διορθώσετε.

Πρώτα, ελέγξτε εάν ο υπολογιστής σας έχει εγκατεστημένο το σωστό πρόγραμμα οδήγησης. Εάν δεν το κάνει, τότε θα πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά το πρόγραμμα οδήγησης. Εάν το κάνει, τότε η συσκευή USB σας θα πρέπει να λειτουργήσει ξανά. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, μπορεί να είναι πρόβλημα υλικού.

Μπορεί επίσης να μπορέσετε να διορθώσετε το μήνυμα που δεν αναγνωρίζεται η συσκευή USB αλλάζοντας τη ρύθμιση επιλεκτικής αναστολής στις επιλογές τροφοδοσίας. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στον διανομέα σας να αναστείλει αυτόματα το USB. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα, κάντε δεξί κλικ στην επιλογή Windows και επιλέξτε Πρόσθετες ρυθμίσεις ενέργειας.

Η αλλαγή των δεδομένων αξίας στις θύρες USB μπορεί επίσης να είναι ένας τρόπος για να ενεργοποιήσετε τις θύρες USB σας. Εάν δεν γνωρίζετε πώς να αλλάξετε τα δεδομένα τιμής, τότε μπορείτε να συμβουλευτείτε τη Διαχείριση Συσκευών.

Διαμορφώστε μια μονάδα USB

Περιστασιακά μια μονάδα USB δεν αναγνωρίζεται από τον υπολογιστή σας, με αποτέλεσμα να λείπουν αρχεία ή να είναι κατεστραμμένα δεδομένα. Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να το διορθώσετε εύκολα ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η μονάδα USB είναι σωστά συνδεδεμένη. Ο διακόπτης λειτουργίας θα πρέπει να τεθεί στη θέση On και η μονάδα USB θα πρέπει να είναι πλήρως τοποθετημένη στη θύρα.

Μόλις συνδέσετε τη μονάδα USB, ανοίξτε τον Πίνακας Ελέγχου των Windows. Θα βρείτε τη Διαχείριση Συσκευών εδώ. Αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα συστήματος μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε και να διορθώσετε τα προγράμματα οδήγησης της μονάδας USB. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για σάρωση για αλλαγές υλικού.

Στη συνέχεια, μπορείτε να δοκιμάσετε να αντιστοιχίσετε ένα γράμμα μονάδας δίσκου στη μονάδα USB χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση δίσκων. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κάνοντας δεξί κλικ στη μονάδα δίσκου και επιλέγοντας Αλλαγή γράμματος μονάδας δίσκου και διαδρομές. Όταν εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου Change Drive Letter and Paths, επιλέξτε ένα γράμμα μονάδας δίσκου από τη λίστα και επιβεβαιώστε την επιλογή σας.

Εγκαταστήστε έναν κεντρικό διανομέα USB

Ένας διανομέας ρίζας USB μπορεί να σας βοηθήσει να συνδέσετε πολλά περιφερειακά USB στον υπολογιστή σας. Ωστόσο, μπορεί επίσης να προκαλέσει την αδυναμία αναγνώρισης των συσκευών USB από τον υπολογιστή. Ευτυχώς, μπορείτε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση Συσκευών.

Η Διαχείριση Συσκευών είναι μια εφαρμογή λογισμικού που σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε και να παρακολουθείτε τον υπολογιστή σας. Το πρόγραμμα περιέχει πολλές επιλογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση προβλημάτων και την επιδιόρθωση συσκευών USB.

Η

Διαχείριση συσκευών θα σας παρέχει μια λίστα συσκευών USB. Στη συνέχεια, μπορείτε να επεκτείνετε τη λίστα για να δείτε τους ελεγκτές Universal Serial Bus. Αυτοί οι ελεγκτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση συσκευών.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση Συσκευών για να διορθώσετε μια συσκευή USB που δεν αναγνωρίζεται. Μερικές φορές, ένα πρόγραμμα οδήγησης μπορεί να χρειαστεί να ενημερωθεί ή η συσκευή μπορεί να έχει πρόβλημα υλικού.

Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας

Η αναγνώριση μιας συσκευής USB από τον υπολογιστή σας μπορεί να είναι δύσκολη. Μπορεί να είναι πρόβλημα υλικού ή να είναι πρόβλημα λογισμικού. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το διορθώσετε.

Ο απλούστερος τρόπος για να λύσετε αυτό το πρόβλημα είναι να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε και να διορθώσετε μια συσκευή USB που δεν μπορέσατε να χρησιμοποιήσετε. Το επόμενο βήμα είναι να αποσυνδέσετε τη συσκευή και να δοκιμάσετε να τη συνδέσετε σε άλλον υπολογιστή.

Εάν έχετε δοκιμάσει αυτά τα βήματα και ο υπολογιστής σας εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει τη συσκευή USB σας, ενδέχεται να είναι κατεστραμμένη ή ελαττωματική. Εάν ναι, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε τη συσκευή. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να εγκαταστήσετε ξανά τα προγράμματα οδήγησης USB. Αυτό μπορεί να γίνει χειροκίνητα ή αυτόματα.

Μια άλλη επιλογή είναι να συνδέσετε τη μονάδα USB σε άλλον υπολογιστή, να την συνδέσετε σε άλλη θύρα USB και να προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε ξανά το πρόγραμμα οδήγησης. Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε τον τόμο και να επαναφέρετε τη μονάδα δίσκου.

Έλεγχος για ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος.

Περιστασιακά, ο υπολογιστής σας μπορεί να μην αναγνωρίσει μια συσκευή USB. Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, ίσως χρειαστεί να ελέγξετε για ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος.

Αυτό μπορεί να είναι ένα προσωρινό πρόβλημα. Εάν δεν μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα, ίσως χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να προσπαθήσετε να αποσυνδέσετε και να επανασυνδέσετε τη συσκευή USB.

Μια συσκευή USB μπορεί να αποτύχει εάν προσπαθήσετε να τη συνδέσετε ενώ το σύστημά σας είναι απασχολημένο. Μπορεί επίσης να αποτύχει εάν το συνδέσετε ενώ ο υπολογιστής είναι πιο αργός από το συνηθισμένο. Μπορεί επίσης να έχετε προβλήματα υλικού ή διαμόρφωσης.

Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο υποστήριξης του κατασκευαστή της συσκευής για πρόσθετες πληροφορίες. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να εγκαταστήσετε το λογισμικό του κατασκευαστή. Αυτοί οι ιστότοποι θα έχουν τα ενημερωμένα προγράμματα οδήγησης που χρειάζεστε για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Συμπέρασμα 

Το πρόβλημα που δεν αναγνωρίζεται συσκευή USB μπορεί να προκληθεί εάν υπάρχει οποιαδήποτε από τις ακόλουθες καταστάσεις: Το τρέχον φορτωμένο πρόγραμμα οδήγησης USB έχει γίνει ασταθές ή κατεστραμμένο. Ο υπολογιστής σας απαιτεί ενημέρωση για ζητήματα που ενδέχεται να έρχονται σε διένεξη με έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο USB και τα Windows. Τα Windows ενδέχεται να λείπουν άλλες σημαντικές ενημερώσεις, προβλήματα υλικού ή λογισμικού. Έχουμε περιγράψει μερικές επιδιορθώσεις, όπως:

  • Απενεργοποιήστε την υποστήριξη USB3
  • Μορφοποίηση μονάδας USB
  • Εγκαταστήστε ένα USB RootHub
  • Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας
  • Έλεγχος για ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος

Ελπίζουμε να έχετε μάθει πώς να διορθώσετε το πρόβλημα USB.

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, ανατρέξτε στα άλλα άρθρα μας στο ιστολόγιο SoftwareKeep ή στο κέντρο βοήθειας για περισσότερες συμβουλές και κόλπα. Και όπως πάντα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας εάν χρειάζεστε βοήθεια.

Ένα ακόμη πράγμα

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και αποκτήστε πρόσβαση νωρίς στις αναρτήσεις, τις προσφορές και τους εκπτωτικούς κωδικούς ιστολογίου μας. Επιπλέον, θα είστε οι πρώτοι που θα μάθετε για τους πιο πρόσφατους οδηγούς, προσφορές και άλλες συναρπαστικές ενημερώσεις!

Περαιτέρω ανάγνωση

> Λύση για μη συσκευή εκκίνησης που βρέθηκε στα Windows 10
> Ο σκληρός δίσκος δεν εμφανίζεται στα Windows 10
> Πώς να διορθώσετε το πληκτρολόγιό σας Εργασία στα Windows 10
> Πώς να διορθώσετε το αίτημα περιγραφής συσκευής απέτυχε (άγνωστη συσκευή USB) στα Windows 10
> Τρόπος διόρθωσης "Αυτή η συσκευή δεν μπορεί να ξεκινήσει (Κωδικός 10 )" Σφάλμα λειτουργίας στα Windows
> Επιλύθηκε: Τα Windows 10 δεν ανιχνεύουν δεύτερη οθόνη
> Η οθόνη αφής δεν λειτουργεί στα Windows 10 (Διορθώθηκε)